Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Jak nastavit připojení k Internetu?

dyda (26)|20.2.2007 16:28
Dobrý den,
zřejmě ano, když mi to podle článku neběhalo a podle toho odkazu ano.
Nebo je chyba na mé straně, to je dost dobře možné, ale nebyla jsem jediná, komu to nešlo.
Docent (1234)|20.2.2007 16:49
Otázka: "A copak je tam jinak, než je napsáno v článku?"
Odpověď" "Zřejmě ano...".
To mně nápadně připomíná to povídání ze Švejka, jak se jistého pána ptali, zda se již letos koupal v Malši a on odpovídal "Nekoupal, zato ale bude letos hodně švestek".
Mefisto (231)|20.2.2007 17:07
Cim vic svestek tim vice slivovice :)

Pro me ten clanek je slusnej navod jak nastavit pripojeni, neni vsak mozne to popisovat v kombinacich vsech ruznych mobilu a PDA. Myslim, ze to nebylo ani ucelem, ale spis to brat jako zaklad a voditko.
Tez jsem s tim trochu laboroval, hlavne s prikazy a potom s BT pripojenim Symbianu a PPC, ale na kazdem zatim zarizeni co jsem mel jsem z toho vysel vitezne, cili cely clankem mam zazalohovany, kdyby se z webu ztratil :)
xtonda (811)|20.2.2007 20:36
Pro všechny asi ne, ale nejvíce "stupňů volnosti" představuje právě mobil. Pokud jde o operátora, tak je to vlastně stejné, jiné je jen jméno APN, pokud jde o PDA, tak se to liší hlavně s verzí OS a to jen trochu, v podstatě všechny WM to mají plus mínus stejné a Palmy taky. Ale pokud jde o mobily, co značka, to unikát a tedy odlišný přístup k nastavení a odlišné potíže.

SE se vyznačují tím, že lze vytvořit GPRS profil jednou pro vždy v telefonu a ten pak volat i zvenku přes BT nebo IR, tj. stačí pouze vytočit to správné číslo *99***<číslo profilu>#, žádné +CGDCONT není třeba, měl jsem/mám po řadě SE T300, T630 a K510i, používal jsem to s Palmem i PPC přes IR i BT a nikdy jsem žádný initstring nebo nedej bože skript nepotřeboval a dobře se bavil v Palm konferenci debatami nad tím, který skript je ten nejsprávnější a nejpravější.

Ovšem jiné telefony to mají oddělené nebo nějak jinak divné či co a i když v telefonu vytvoříte správný GPRS profil, tak ho nelze z venku vytočením čísla vyvolat, prostě to nejede. Pak nastupuje to +CGDCONT, což není nic jiného, než AT příkaz pro vytvoření GPRS profilu. Takhle se tuším chovají Siemensy, na jednom sem si to jednou ověřil, tedy pokud mě paměť neklame, s Nokiemi to také nebylo vždy snadné.

Každopádně to někdy může být hodně zapeklité, jeden čas nešlo rozchodit kombinaci Ericsson T39/R520, Palm a Paegas. Bylo to tím že Palm trval na van Jacobsenově kompresi IP hlaviček, Paegasu nevoněla a v Erikovi taky bylo něco divně, takže negociace se sekla a konec. Pak někdo napsal hack, který tu kompresi dokázal v Palmu vypnout a nakonec to Paegas v síti nějak pořešil, takže to začalo chodit, ale docela dlouho to trvalo. Když se vzal Siemens, jelo to, když se vzal systém, kde ta komprese šla vypnout, třeba Windows, jelo to, když se vzala karta Eurotelu, jelo to, prostě jen ta trojkombinace nešla a na koho v takový situaci vlítnout, že on za to může a ať to spraví :-)
xtonda (811)|20.2.2007 20:38
[QUOTE="Docent"]Otázka: "A copak je tam jinak, než je napsáno v článku?"
Odpověď" "Zřejmě ano...".[/QUOTE]

Nevyjádřený podmět "něco", to neznáte? :-)
Docent (1234)|20.2.2007 20:57
Neznám, jsem starší ročník a pár mých spolužáků studovalo žurnalistiku (to už dneska asi ani není), takže např. z písemného projevu redaktorů iDnes jsem denně u zjevení ;) .
dyda (26)|21.2.2007 08:36
ad xtonda) díky, nevyjádřený předmět "něco" je přesně to, na co jsem odpovídala. :-) také interpunkce je pro mě důležitým vodítkem pro pochopení významu vět.

ad docent) já mám spolužáky i jaderné fyziky a taky se nepovažuji za odborníka na tomto poli. trochu bezpředmětné, nemyslíte? a pro vaši informaci - obor žurnalistika stále na našich univerzitách existuje a stále je poměrně obtížné se na něj dostat. koneckonců i na idnesu bývají přehledy o našem vysokém školství ...

ad diskuze) zpětně jsem to procházela a nejsem si jistá, zda budu schopna rozepsat všechny rozdíly. co si jasně vybavuji na straně PPC, tak je nastavení modemu a hlavně nastavení DNS je naprosto, ale naprosto zbytečné. myslím, že to byl u mě ten hlavní problém - kdybych tam nechala to předdefinované a nezjišťovala co si tam mám vyplnit, tak to běhalo už dřív.
telefony jsou opravdu každý jiný, ale u nokií se to celkem intuitivně dá najít. chci upozornit také na to, že to byl můj historicky první pokus o připojení PPC->GPRS, nemám s tím naprosto žádné zkušenosti. proto mi odkaz, který jsem posílala, připadal mnohem víc polopaticky psaný a opravdu to na první pokus zabralo.
chápu, že nikdo nemůže uspokojit všechny a obecně články pana Kozy považuji za to nejlepší, co v této oblasti v češtině existuje.
takže aby nedošlo k omylu - díky za článek, díky za celou diskuzi, jen jsem se chtěla podělit o své zkušenosti. příště si to asi dvakrát rozmyslím :-(
Zdenek Malinsky (9781)|21.2.2007 08:59
Ach jo :? :sarcastic: :(

Ptal jsem se na to, co je v tom návodu od Vodafone jinak než v článku Pavla Kozy proto, aby se tam mohla případná změna či chyba opravit.
simir_ce4you (274)|23.2.2007 15:48
Ahojte mam problem s vestavenym internet.prohlizecem,kdyz se chci prohlizet net tak pri otevreni prohlizece mi to pise( url adresa ma nespravny format,zkontrolujte zda jste spravne zadali adresu spravne)kdyz to odenruji abych to mohl zmenit tak se mi prohlizes automaticky zavre.Co stim mam delat?diky moc
spamst (2)|27.2.2007 13:46
:D

:evil: a co ak sa chcem pripojit cez wifi poradi mi niekto?


mam acer n311 s wm5
Zdenek Malinsky (9781)|27.2.2007 14:31
Tak se připojíš a surfuješ.
xtonda (811)|27.2.2007 23:48
[QUOTE="Zdenek Malinsky"]Ptal jsem se na to, co je v tom návodu od Vodafone jinak než v článku Pavla Kozy proto, aby se tam mohla případná změna či chyba opravit.[/QUOTE]

Ono to stejně nejde brát tak ortodoxně, já mám loox 420, WM2003SE, SE K510i a T-Mobile a oproti sekci T-Mobile GPRS/EDGE pro WM2003 mám jinak následující věci:

2. obrazovka - číslo mám *99***1# (pokud si to dobře pamatuji, tak čísla *99***1# a *99# by měla být ekvivalentní, protože první profil je implicitní)

3. obrazovka - kdysi kdesi jsem četl, že heslo sice není potřeba, ale že to blbne když tam není, takže je potřeba mít tam cokoliv neprázdného, možná se to ale týkalo jen palmů, každopádně tam mám user name "user" a Password "password."

4. obrazovka
- Baud rate 115200 (GPRS může vytáhnout více než těch 57600, o EDGE ani nemluvím)
- Wait for dial tone... vypnuto (zvyk z analogových modemů)
- Extra dial-string.. prázdný
- Cancel if not... vypnuto

5. obrazovka - zvoleno Use server assigned addresses

6. obrazovka - to je znova obrazovka č. 2.

A chodí mi to. Předpokládá to ovšem správné nastavení GPRS profilu na pozici 1 a telefon značky SonyEricsson, u jiných značek se to takhle někdy nechová a pak je ten "Extra dialstring" nutný.

Novější mobily mají ještě jiný způsob, v bluetooth manageru se mi v shortcutech krom klasického "K510i: Dial-up networking" objevilo i "K510i: NAP Service" a když to nahodím, tak se také připojím, ale moc jsem nad tím nespekuloval, používám tu klasiku. Straší mobil SE T630 to neměl.
spamst (2)|7.3.2007 15:20
[QUOTE="Zdenek Malinsky"]Tak se připojíš a surfuješ.[/QUOTE]


no odbre ale ako sa pripojim ked ma to stal nuti pripojit cez tel.spojenie a ja sa chcem pripojit cez wifi ????????
Kair (32)|17.4.2007 14:03
Mě se nedaří připojit SE W810i,IPAQ hx2110,TMobile ..vyzkoušel jsem už snad vše co je tu popsané a nic, nemáte někdo podobný přístroje ? díky
Zdenek Malinsky (9781)|17.4.2007 14:24
Co to popsat trošku podrobněji? Máš spárováná obě zařízení, aktivovány datové a faxové služby, GPRS i nějaký datový tarif (pro jistotu ověř u operátora)? Samotný telefon se k netu připojí (funguje wap)? Zkoušel jsi v řetězci fintu se "Z" (viz článek)? Kolikátý v pořadí je v mobilu profil pro připojení na net? Pokud první, dej *99# nebo *99***1#, v případě jiného pořadí dej místo 1 skutečné pořadí toho profilu. Jinak po nastavení nezaškodí udělat na PDA SR a hlavně restartovat i mobil.
Kair (32)|18.4.2007 16:08
tak jsem zkusil poslední věcičku a to aplikaci v přímo HP a to BVRP ConnMgr ...ten mi sám připojení nastavil a funguje to ...mám tedy : *99***1#,jako uživatel je internet , heslo nevím, a v nastavení servery je pouze sek.DNS 62.141.0.2
rimesev (7)|17.5.2007 16:05
Zdravím
Snažil jsem se dle návodu v článku připojit se na internet, ale už jsem z toho téměř zralý na blázinec. Nejsem žádný odborník na IT spíše laik a lehce podprůměrný uživatel.

Mám Asus MyPAL 632N a potřebuji se připojit na internet pomoci GPRS v telefonu SE K750i. Přes bluetooth A operátora vodafon.

Máte li s tím někdo zkušenost, popřípadě potřebné znalosti, moc Vás prosím o pomoc. Ideál nějaký návod takříkajíc pro "blbce". Děkuji

(samotný telefon se k internetu připojí)
Docent (1234)|17.5.2007 21:10
Návodů najdeš na internetu mraky, dej si vyhledat v Google třeba "AT+CGDCONT=1".

Experimentování se stejně nevyhneš, mně se třeba Axim přes Samsung E250, kde je zadaný tenhle řetězec (který na jiných přístrojích chodí) na internet nedostane...

Pomohlo právě experimentování a ejhle - místo "AT+CGDCONT=1" jsem nastavil jenom "+CGDCONT=1" a funguje to...
xtonda (811)|17.5.2007 22:04
U Sony Ericssonů laborování se skripty a initstringy není třeba, stačí na mobilu v Menu, Nastavení, Připojení, Dat. komunikace, Datové účty vytvořit internetový datový účet, je potřeba vyplnit apn, jméno a heslo podle instrukcí operátora, zbytek by měl chodit v default, možná bude nutno vyplnit dns, vodafone neznám. pak v Menu, Nastavení, Připojení, Nast Internetu tento profil vyberte a pak v menu, internetové služby v prohlížeči děte někam na internet. pokud internet v mobilu chodí můžeme postoupit dále. pozor na to, ať to je opravdu nastavení pro internetové apn, ne pro wap, někde se to zaměňuje, ale není to jedno.

Spárujte PDA s mobilem (BT na mobilu musí být zapnuto a ve stavu viditelný, nastavuje se to v Menu, Nastavení, Připojení, Bluetooth). Neznám tento konkrétní model Asusu, na mém Looxu 420 s WM2003SE tapnu na ikonu BT dole v pravo, vyberu bluetooth manager, pak Tools, paired devices, add, ikonku pro hledání, vyberu mobil v seznamu a spáruju zadáním stejného pinu v mobilu a PDA. Pak v BT manageru tapnu na New nebo na symbol BT s hvězdičkou, z nabídky vyberu explore bluetooth device, ze seznamu spárovaných vyberu ten mobil, označím všechny nalezené služby, next, finish a v bt manageru se vytvoří zástupci pro nalezené služby v mobilu, jednou z nich by měla být dial-up networking.

pak na pda ve start, setting, connections, connections, add a new modem connection, modem vyberu bluetooth dialup modem, next, číslo zadám *99***1#, 1 je číslo datového účtu (to je to kde se zadávalo apn), pokud u vás není první tak dejte správné číslo, next, jméno a heslo podle instrukcí operátora, většinou se tam nedává nic, v advanced vybrat maximální rychlost, "wait fo dialtone.." a "cancel if not connected" nezaškrtávat, "extra dial string" nic, port nechat klasiku 8,N,1, HW, ip adresu nechat přidělit, dns podle instrukcí operátora. Pak na vytvořeném spojení v seznamu s radiobuttony dlouhý tap, connect a mělo by to jet.

Alternativně pokud mobil disponuje BT službou PAN Network acces point, v telefonu se v nastavení Bluetooth v položce bluetooth internet vybere správný datový profil a na pda se pak v BT manageru jen připojí na PAN Network acces point mobilu, nic jiného se nenastavuje, v pda se to netváří jako modemové spojení ale jako síťová karta. Takhle mi to chodí na K510i a K550i, K750i je starší model, takže nevím jestli má tu PAN NAP službu.
t000 (7)|19.7.2007 14:13
zatracene lidi, to se nikdo nikdy nepripojoval na wm5 na mobil kvuli netu? nebo vsichni vedeli co maj vyplnit u smerovyho cisla oblasti?
Prokom (1)|16.8.2007 18:34
Zdravim a predem se omlouvam pokud jsem se svym dotazem v nespravne sekci,tyka se pripojeni HTC S710 VOX jako modemu k pripojeni na net v PC.Jsem temer naprosty laik ale vse jsem delal podle navodu,procetl zdejsi forum a nic nepomohlo.K problemu: Vzdy kdyz se snazim pripojit na net,hazi mi PC hlasku "chyba 680 neni oznamovaci ton" Pouzivam go data nonstop,propojeni klasicky pres kabel,nastaveni ve Voxu by melo byt ok,protoze net primo v mobilu mi funguje.Mam stazeny AS 4.5 a i synchronizace je v poradku,jen se mi proste nedari pripojit na net.Zkousel jsem vytacet ruzna cisla co jsem se tu docetl *99***1# s ruznyma obmenama jednicky, *99# atd a porad nic.Co je zvlastni ze v momente kdy se propoji Vox s AS prestane mi jit i net v mobilu.Staci ale odpojit kabel z PC a net v mobilu zas funguje.To by me ale tak netrapilo,jen rozchodit ten net na PC.Poradi nekdo?
Honzy (1)|11.1.2008 01:02
No.. Takze po 5ti hodinach to castecne chodi :)

Dobre je, ze to jde, spatne, ze se to porad dokola v prohlizeci pred zmenou stranky pripojuje. U ICQ to ale nedela, to drzi, takze super :P


MDA Vario (WM5) -> BT -> Samsung X830 -> T-Mobile

A 5hodin zabralo to, ze je treba nastavit spravny prikaz pro modem. Nakonec zabralo jen "Z;". Cislo mam *99# Oznamovaci ton, Zruseni odpojeni, soft komprese, komprese hlav. IP -> NE

Doufam, ze nekomu se Samsungem pomuzu :)

Jinak dekuji za clanek, mozna by tam bylo nekde tucne velkym dopsat, ze pokud to ani na po 10te nejde, bude chyba v tom prikazu, bo to chce kazdy mobil asi jinak.



prtdlacka (179)|11.1.2008 21:06
[QUOTE="t000"]zatracene lidi, to se nikdo nikdy nepripojoval na wm5 na mobil kvuli netu? nebo vsichni vedeli co maj vyplnit u smerovyho cisla oblasti?[/QUOTE]
ja myslim, ze nic
aronnn_ce4you (9)|1.4.2008 11:34
zdravím a potřebuju pomoct..už nějakou dobu tady bojuju s nastavením internetu na PDA ipaq 214 enterprise pres telefon nokia E51.
Bohužel si myslím,že jsem skoro vše udělal dobře,ale v NASTAVENÍ/PŘIPOJENÍ/UPŘESNĚNÍ mám pouze 2 ikony na lištěTCP/IP a Servery..není tam GENERAL(všeobecné)..a tudíž tam nemohu nastavit další věci..a v tom bude asi ta chyba..PDA má OS mobile 6.

DĚKUJI ZA POMOCT.

lukas
kamilaaa_ce4you (0)|2.7.2008 18:07
Zdravím, mám naprosto stejný problém jako "aron". Je to problém WM6. U starší WM2003 jsem to podle návodu zvládl. Možná by šlo doplnit článek, protože uživatelů 6 bude stále víc.
Kamo
Zdenek Malinsky (9781)|3.7.2008 00:12
wm6-uz se to tu resilo min.ve 3 vlaknech, zkus trosku hledat.
bramborka (61)|8.7.2008 00:33
Snazila jsem se hledat napovedu v mnozstvi for tady i na webu HTC, ale jsem z toho mirne jelen, tak si dovolim se zeptat. Mam MDA Touch uz dele, ted nove mam pausal na GPRS, tak bych to rada vyuzila. Uz jsem rozchodila pripojeni s notebookem pres USB kabel, ale cekala jsem, ze to bude pohodlnejsi. Delam to pres Sdileni internetu, tzn. ze na MDA mam pusteny program a v NB se mi vypne synchronizace, coz mi taky prijde skoda.

Zkousela jsem nastavit i jiny zpusob a je mi trochu divne jak se mi chova pod Nastaveni pripojeni > zalozka Upresnit > Vybrat site.
Moje pripojeni se jmenuje Eurotel CZ Internet, ale i kdyz ho tady vyberu, pri pristi navsteve mam vybrano Poskytovatel Internetu, cim to? Taky je mi divne, ze tam mam i T-mobile WAP a dalsi, pritom zadne takove pripojeni nemam. Asi to bude pozustatek toho, ze je pristroj od T-mobilu ale jak se toho zbavit, kdyz mezi pripojenimi to neni.

A jeste skromny dotaz na zaver, neumim se pripojit jinak nez ze spustim nejakou aplikaci, ktera se sama pripoji. A i to funguje jen nekdy jak se tak v tom hrabu. Comm Manager ma nabidku Datove pripojeni (pokud je to ono) sedou, takze ji zapnout nemuzu. Jak zaridit, aby to zapnout slo?

Jak vidite, mam v tom zmatek, za kazdou radu budu vdecna.
Elgner (14)|8.7.2008 20:40
ASUS P750 - WM 6.1 - Vodafone HELP ME!

Vlastním uvedený přístroj s WM 6.1 a operátorem VODAFONE. Sám jsem si původně nastavil připojení a jelo bez nějakých problémů. Po experimentování s BTCrawlerem se mi nastavení pozměnilo a připojení nejelo. Znovu jsem připojení nastavil podle návodu. Když spustím prohlížeč (Opera), připojení jede. Pokud ale chci použít e-mailového klienta, GIBO SMS (zasílání zpráv datovou cestou na SMS brány operátorů) nebo přístroj jako hardwarový modem přes USB pro připojení notebooku k internetu, nejde to. Přitom původně fungovalo vše. Poradí mi někdo? Moc děkuji!

Elgner

elgner@seznam.cz
Jarrut (1)|8.8.2008 13:39
[QUOTE="Zdenek Malinsky"]Tak se připojíš a surfuješ.[/QUOTE]
No ono se to řekne. Mám Ipaq 214, je vybavený Wifi, jenže po připojení na free wifi, které proběhne celkem v pohodě mi to při každém pokusu o zobrazení stránky hlásí, že při tomto nastavení není možné stránku zobrazit, a jsem ..... namydlenej.

Z diskuze vidím, že plno lidí má stejný problém, ale řešení jsem teda ještě neviděl, teda mimo těch, že jsem lama a neumím se připojit ani na internet. Prosím o pomoc.
Finalgrab (9)|28.8.2008 21:14
Ahojte,
doufam, ze neopakuji problem, snazil jsem se prohledat mistni temata i toto tema projet. Mam maly,ale o to podivnejsi problem na Asus P535 s WM6 pri pripojeni wifi k jakemukoliv AP(volne dostupnemu).Vzdy sem ve spravci wifi klinul na danou dostupnou sit,zvolil jsem "Pripojit" a zobrazilo se nastaveni,ale hned na prvnim obrazovce nastaveni je kolonka "Pripojuje se k" a tam byl vzdy internet.Nejakou dobu jsem se nepripojoval a mozna zmenil nejake nastaveni a nyni je ta kolonka prazdna.Zkousel jsem ruzne pridavat a manit nastaveni pripojeni,ale nijak to nepomohlo. Mam ted hrozne problemy se pripojit k jakemukoliv AP(je mi tedy wifi pripojeni trochu k nicemu).Prosim o pomoc od zkusenejsich.Dekuji
kesu (548)|1.9.2008 17:12
Zkus Hard Reset, popr přehrát ROM
ERiK004_ce4you (4)|10.11.2008 21:56
Zdravím po uspešném nastavení se mi podařilo spojit Loox n560 s k800i
najedete do existujícího pripojení kde mate nastaveno
*99**11# v telefonu zjistíte na jake pozici se nachazí váš profil pripojeni (nastaveni/pripojeni/datova komunikace/datove ucty/ pozice 1-99) dejme tomu ucet ktery pozivate je 4 tak v PDA nastavíte stavajíci pripojení editovat date další vyberete zařízení - zadate *99**4# - jmeno: wap heslo: wap.
A pokud to nastavíte tak jak jsem řek tak to funguje ja to rozchodil tak držím palce všem :)
Zatím :D
Zdenek Malinsky (9781)|11.11.2008 01:50
Proč wap? :?

Jinak to co popisuješ je popsáno v článku, ke kterému se váže toto vlákno - viz první příspěvek.
icecat (156)|21.12.2008 10:46
Jak připojit přes bluetooth pda na internet přes mobil skrze sdílení internetu (NAP):bulb:

Ahoj, povedlo se mi po cca 16 hodinách googlení, nastavování a zkoušení vyřešit jeden problém s připojením k inetu, tak se s vámi chci podělit o řešení, pro případ, že by jste na tom byl někdo podobně. Předem upozorňuji, že se týká operátora VODAFONE, takže některá nastavení se mohou lišit, nicméně princip je v zásadě stejný i u ostatních.

Problém::?:

HP iPAQ 214 podporuje sdílení internetu, chtěl jsem se tedy tímto způsobem připojit na internet přs nokii 6300, která toto také podporuje. Vyhledal jsem v mobilu nabízenou službu "network access point service" (NAP) a vytvořil k ní zástupce. Až sem ok. Problém nastal, když jsem na toho zástupce v pda kliknul, tak to chvilku vypadalo, že se pokouší s tou sloužbou v mobilu spojit, ale pak se nestalo vůbec nic. Stejný problém měli v jiných diskuzích i lidé s iPAQ 514. Zkusil jsem tedy přes nokii 6300 rozchodit vytáčené připojení (DUN). Na rozdíl od některých nešťastníků zde to šlo zcela bez problémů bez jakéhokoli zásahu do registrů, zadávání příkazů atd... Ještě pro sichr jsem zkusil DUN s nokií 6230i. I tam to šlo naprosto čistě.

(Při nastavení DUN můžete vycházet ze článku Pavla Kozy, anebo, chcete-li zhuštěný rychlý návod, tak http://www.techforum.cz/faq_detail.php?idz=105 Já jsem se tímto návodem řídil v bodech 1-6, zbytek nebyl v HP 214 třeba, nebo ty uváděné pokyny nepodporoval - opět záleží na typu pda)

Jelikož tedy s DUN nebyl problém ani u jedné z nokií ani u pda, nedokázal jsem přijt na to, proč by ten NAP sakra neměl chodit. Během laborování s nastavením mobilu, s profily, přístupovými body atd..., jsem si tak rozhasil nastavení internetu v mobilu, že přestal chodit i tam. Při továrním resetu bohužel toto nastavení zůstalo a ani sms od operátora nic nevyřešila a tudíž jsem neměl inet ani v mobilu, ani v pda:) Takže nyní konečně to

řešení::!:

Problém spočívá v nastavení internetu v mobilu. Je-li špatně nastaven, můžete se v mobilu na internet sice připojit, ale přes sdílení inetu přes BT už ne. Takže smažte ručně všechny konfigurace připojení, všechny přístupové body, prostě všechna nastavení, která souvisejí s inetem. Následně si nechte poslat nastavující sms od operátora - nabízí 3 druhy, vy si nechte zaslat nejprve Wap+Vodafone Live! (jedna sms!), při její aktivaci vám to nabídne konfiguraci webu. Vše přijměte. V této fázi mi internet v mobilu opět začal fungovat, zkusil jsem tedy znovu postup se sdílením internetu. Teď už to vypadalo lépe, povedlo se pda s mobilem přes tuto službu spojit, ale za vteřinu se spojení vždy opět přerušilo. Takže dále.

Pro sdílení internetu je třeba ještě nakofigurovat přístupový bod, který ta první smska ale neřeší. Nechte si tedy poslat další smsku, tentokrát s nastavením internetu v mobilu. Nabídne vám to automatickou konfiguraci webu a přístupového bodu. Zašrtněte, že chcete konfigurovat jen přístupový bod (nevím, co by se stalo, kdybyste nechali i konfiguraci webu, ale jelikož tu už správně nastavila ta první sms, tak nebyl důvod to zkoušet) a je to.

Nyní byste se měli připojit z pda sdílením internetu přes mobil. :cool:

ferino88 (2)|22.12.2008 12:54
cafte.som si to nastavoval internet podla vaseho navodu a nejak mi to neslape.stale ma nechce pripojit.nemate s tym telefonom prosim niekto nejake skusenosti?iba tak pre info,mam Vodafone Live!
Pomoc plss!
:mad:
icecat (156)|23.12.2008 02:37
ferino88: minimalne bys mohl alespon napsat, co mas za telefon. Pripadne pda. A take popsat, co mas dosud kde a jak nastavene a jaky typ pripojeni. Ono kdyz napises, ze mas vodafone, ze sis TO nastavoval a ze se ti TO nechce pripojit..., to se ti na TO kazdej vybodne. Probuh kdyz mate lidi nejakej problem a chcete po ostatnich radu, tak napiste co nejpodrobneji, co je to za problem!
ferino88 (2)|23.12.2008 12:43
pardon.som chcel,ale som nejak zabudol.mam acer n50 a motorolu v360 a chcem to dat dohromady cez bluetooth.dal som soft reset a po novom mi explorer nezobrazi zaidnu stranku a opera vobec nejde.