Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

GPS Evolve (MT3) - 32 kanálů, perfektní citlivost

SlaMar (33)|25.6.2007 05:34
[QUOTE="cityshark"]Nevim, kolik pristroju (evolve a navilock) jste s kamosem testovali, ale nemate pravdu ani nahodou. Je citlivejsi a je a je a je.

Osobne jsem mel k dispozici 6ks navilocku a 2 evolvy a jezdil jsem a zaznamenaval oboje cely den. Vysledek? Potvrzuji akorat to, co pisi o chipsetech odborne publikace, testy na webu a koneckoncu i toto vlakno.[/QUOTE]

Právě proto mě to přijde divné že Evolve takhle dopadl. Jinak jsme testovaly po jednom kuse.
No alespoň se vysvětlila oprava směru pochybu která už umožňuje geocaching. Možná hloupý dotaz nemohla tato oprava snížit citlivost příjmu. Pak by se už vysvětlilo vše. Protože opravdu při amatérských testech nedopadlo Evolve nejlépe.
cityshark (28)|25.6.2007 07:39
Ozzy - sypu si popel na hlavu.
cofi_ce4you (26)|28.6.2007 20:03
Skoro jsem se zaradoval kdyz jsem tuhle diskuzi docetl protoze presne tenhle modul si chci poridit ale... :)
Jak poznam ze uz mam "opravenou" gps a ne jeste tu co se na geocaching nehodi? Predpoklad je ten ze nemuzu jit do obchodu a predem si ji nejak vyzkouset.
Co treba tahle:
[CODE]http://www.digitronic.cz/eshop/index.php?iTraxx_GPS_bluetooth_solarni_prijimac_32k_geocach.&detail=1674[/CODE]
Ozzy_ce4you (48)|28.6.2007 22:27
Ty nové by měly mít na krabici něco jako "Evolve enabled" :-) a desigh loga na krabičce. Hezky je rozdíl vidět na těch dvou odkazech co psal někdo výše...
cofi_ce4you (26)|29.6.2007 10:44
A ta co je na tom mem odkazu?

Jestli z toho dedukuju spravne tak ta je jeste spatne protoze ma na svem tele jine logo.Nema napis evolve ale prave nejake logo.
Chapu to dobre :)

Zrovna teda na tuhle do toho shopu mam moznsot se jit mrknout takze bych toho vyuzil ale prave rad bych potreboval nejakou 100% identifikaci.Takze pokud najdu na krabici napise Evolve enabled tak muzu mit jistotu?
gambac (2)|1.7.2007 00:46
Zdravim, můj první příspěvek, tak snad to bude OK.

Evolve které podporuje geocaching má na krabici geocaching support, na přístroji není logo ale název evolve (mini solar bluetooth gps).

Koupeoi 28.6.2007 v alza (vz. link výše) - snad to někomu pomůže.

btw: když jsem ho dal za okno a nehýbal s ním šipka se mírně "točila" takže když stojíte na místě není to úplně košér (ale třeba jsem dělal něco blbě) sw byl nějaký freeware z webu

Kokosak (18)|5.7.2007 06:44
Jaky ma ten napajeci konektor - mini USB ?
gard_ce4you (73)|7.7.2007 14:01
Pánové, můžete mi ještě jednou vysvětlit jak se vlastně chová chip MT3 při pomalém pohybu?
Nevím jestli jsem to správně pochopil, ale pokud se pohybuji pod 4km/h (chůze) tak sice GPS sleduje polohu, ale nemění se směr? Tzn. že mi na mapě sice "přesně" ukáže kde jsem, jen šipka nebude směřovat po směru chůze?

Zhlédl jsem se v této GPS s loggerem i-Blue 757Pro a i když používám navigaci převážně v autě nebo na kole, tak bych nerad narazil při případné pěší navigaci na problém.

Otázka trochu mimo téma. Neznáte někdo podobné zařízení se Sirf III chipsetem?
Jde mi hlavně o možnost současného připojení přes BT a logování do paměti.
Ozzy_ce4you (48)|8.7.2007 00:45
[QUOTE="Kokosak"]Jaky ma ten napajeci konektor - mini USB ?[/QUOTE]

nene, je tam takový ten kulatý, podobný jako na Nokiích akorát tlustější...
Solverino_ce4you (3)|11.7.2007 22:39
Chtěl bych si koupit svojí první GPS, sjel jsem děsně stránek tady i jinde a vychází mi nejlíp ten Evolve model...:) Můžete mi někdo poradit jestli opravdu neexistuje nic "lepšího"? Jde mi o výdrž (abych nemusel mít pořád v autě změt kabelů), citlivost, použití v autě, na kole, pěšky, vesměs s PalmOne Treo 650, časem bych koupil novější PDA a GPS bych si chtěl nechat... Taky bych ho chtěl používat s notesem kde mám InfoMapu.
V testech jsem četl, že je "křehké" konstrukce - nerozbije se při neodborném zacházení (manželka) co když upadne v autě na zem apod.?
Taky koumám jaký držák pořídit - našel jsem Brodit, ale přijde mi to děsně drahý :( ach jo...
dík všem za nějaké tipy
cofi_ce4you (26)|18.7.2007 18:30
Tak uz se mi taky hreje doma :)

to Solverino: Jestli existuje neco lepsiho ti neporadim zatim asi po 3 denim intenzivnim testovani v aute jsem spokojenej :) Na nejaky geocaching se teprve chystam.
Kazdopadne me docela zaskocilo auto meho otce.Tvrdi mi ze pokoveny predni okno nema(samo se zatmavuje tak nevim) kazdopadne gps se pod prednim oknem nechyta skoro vubec nebo hodne spatne.U neho to resim tak ze to hodim pod zadni sklo a vymalovano.V mem aute naprosto v pohode i kdyz gps lezi na sedacce spolujezdce!
Takze si myslim ze citlivost bude hodne v pohode.V porovnani s gps co jsem mel pujcenou od kamarada (nevim jaky model uz byla dost osoupana :) chytam tak o 3 - 4 satelity vic.Jezdil jsem jak po meste tak na chatu po lesni ceste nebyl problem.
A na vydrz si stezovat taky nemuzu.Za ty 3 dny typuju ze bezela min. 10h a nenabijel jsem ani jednou a ani neblika ze by dochazela baterka nebo tak neco(koneckoncu v recenzi na mobilmanii jim bezela 18 hodin nez zakryli solarni clanek a pak jeste bezela dal).
O rozbyti padem v aute bych se asi taky nebal(nechtene jsem vyzkousel), zase tak krehka mi neprijde.Pokud ji ale hodis na silnici pri vystupovani tam uz bych veril ze praskne
No tak to jsou moje prvni pocity.Ber to trochu s rezervnou je to ma prvni GPS takze proto tolik nadseni ;)
zpevdy (2)|18.7.2007 20:33
Taktéž jsem si koupil GPS Evolve a rád bych psal, jak jsem spokojen. Bohužel se mi však ještě nepovedlo rozběhat na MDA2. Spáruju to přes BT, ale IGo mi GPS přijímač nedokáže detekovat. Nevíte někdo proč?

Proběhl jsem tady nějaká fóra a pochopil jsem, že u MDA2 je nějaký problém s BT GPS?
zpevdy (2)|18.7.2007 22:03
Tak nakonec jsem nasel odpoved na http://www.sunnysoft.cz/faq.php?id=96

Staci nainstalovat patch, pak je mozne nastavit COM a je to....
cofi_ce4you (26)|19.7.2007 09:48
Tak ja jsem u Varia nastesti problem nemel.No i kdyz jak se to vezme bylo potreba pres upravu registru zpristupnit polozku GPS v nastaveni a pak vse fungovalo.

Vcera vecer jsem uz odlovil prvni cache ;), takze i s Evolve to jde.No uvidime jak se bude darit dal.
Solverino_ce4you (3)|19.7.2007 19:04
tak už jí mam také, tu poslední verzi = max. spokojenost! tam kde se nechytal kolega s PalmOne GPS, tam našel Evolve asi 4 satelity a normálně navigoval. Půjčil jsem jí kolegovi, prý mu to funguje i v kapse u kalhot, postavené na výšku! to je super! :yes:
jedině se mi nepodařilo propojit GPS s InfoMapou 14, je tam položka Staelitní navigace, ale nějak se mi nedaří přes BT se připojit, nevím co tam nastavit... (mám WXP SP2).
díky za tip na dobrej kauf! :)
(neví někdo kolik volné RAM potřebuje TomTom 6 pro PalmOS ?)
papik.i (171)|20.7.2007 12:13
To zpevdy :
Když jsem si koupil Evolve, taxem taky měl MDA II, ale mě se bohužel nepodařilo rozchodit navigaci ani s tím patchem, takže jsem MDA II vyměnil za Vario a to se chytlo hned bez jakýkoliv problémů...Mám Evolve bez podpory geocachingu a funguje to bezproblému. Teď jsem s ním najel téměř 1000km v autě a nabíjel jsem asi jen jednou:o) Jsem s ním velice spokojen, na ten solární článek jsem dal fólii, kterou jsem vyfasoval s Variem a nemusím mít strach o nějaké poškrábání.
Radim1_ce4you (71)|21.7.2007 17:29
Evolve som si kupil pred nedavnom. Vdaka tomuto threadu som aspon vedel na co sa mam sustredit pri kupe, takze som zakupil tiez Evolve "Geocaching Support"
Najazdil som s nim asi 1000 km v spolupraci s iGO 2006.+ XDAIIi na Slovensku, v Cesku, Polsku. Vsetko fungovalo na 100% Pouzival som ho tiez v spojeni so Smartcom GPS pri turistike s Nokia N93. Prijem signalu a citlivost vynikajuce. Mam iba 2 pripomienky. Prva je asi mozno trochu banalna a to ze pri noseni na krku pri turistike sa zosuchal stitok s vyrobnym cislom a ostatnymi udajmi, takze eventualne pri reklamacii by mohol byt problem. Po druhe dosah bluetooth je dost mizerny, fakt neviem kde vzali tych 10m, ktore uvadzaju v manuali. Podla mojich skusenosti to su necele 2 metre. V praxi to nevadi no ak chce clovek sem tam trocha testovat napr. doma s GPSkom vylozenym na okne tak fakt tak max 1,5 az 2m od GPSka. Povodne som mal zalusk na iTEC 339 no zrovna vtedy neboli u mojho dodavatela skladom, tak som sa ulakomil na Evolve a aj cena bola o 1000,-sk vyhodnejsia a nebanujem. Upozornujem tych co maju v plane mat prijimac na zadnom okne auta, nech radsej prehodnotia svoje rozhodnutie. Ono ja mam taky pocit, ze mu nevadi v dosahu Bluetooth vzdialenost ale akakolvek prekazka, ktora dodatocne vznikne.
Solverino_ce4you (3)|22.7.2007 16:45
eště doplním: překvapila mě citlivost Evovlve GPSky, vyzkoušel jsem i navigaci "ze šuplíku", hodil jsem jí v autě zabalenou v igeliťáku do kastlíku před spolujezdcem, ten je dokonce dole a nad ním jsou ještě airbagy a další blbosti v palubce. Našel sice tak o satelit míň, ale naviguje taky a úplně spolehlivě, ve spolupráci s TomTom 6 ;o)
Jsem spokojenej, kolega si ho už taky kupuje...

ad Bluetooth: tak vzdálenost jsem netestoval, tipuju na pár metrů, nemám tak nějak představu, sám mám Treo 650 a to má BT samo o sobě dost slabej. S HF SonyEricsson BT 1.2, funguje dobře taky jen tak na pár metrů, pak tam začne bzučet nebo tak... rušený ;o(
cofi_ce4you (26)|25.7.2007 18:06
to radim1: No hele nevim nevim ale Opel vectra neni uplne maly auto a pod prednim sklem se Evolve moc nechyta tak ho davam normalne na plato pod zadni okno a bluetooth uplne v pohode, navigace krasne slape.I kdyz treba v ceste je hlava spolujezdce vzadu :D A doma ho mam hozeny na okne a po cele mistnosti taky bez problemu, tipuju tak 4m.
Pejsek2 (0)|31.7.2007 13:59
Vážení, prosím o radu, máte zkušenosti se spárováním tohoto GPS modulu a FUJITSU-SIEMENS LOOX C550 https://www.ce4you.cz/articles/detail.asp?a=265 případně s nějakými problémy (které zde nebyli uvedené)? Teprve zvažuji o koupi těchto dvou zařízení a nerad bych šel do něčeho co spolu nebude komunikovat.
Děkuji
gambac (2)|31.7.2007 20:57
Měl jsem možnost vyzkoušet Evolve 2x na delší cestu cca 20 hodin a musím s lítostí oznámit, že po cca 18-19 hodinách vypověděl službu. Byl položen pod předním sklem takže na nedostatek světla si ve dne stěžovat nemohl. Někde jsem četl o výdrži 30 hodin (toho jsem se nedočkal). Takže buď je špatná baterka nebo je to trochu jinak.

Ovšem co se týče signálu, přenosti atd. naprostá spokojenost.
Harry__ce4you (0)|3.8.2007 19:33
Mohl by nějaký dobrotinec napsat tady význam těch třech barevných LEDek, když svítí, blikají či nesvítí? Je to veda, dokonce zavisi na rychlosti.. napr.
BLUE:
Blika rychle - hleda zarizeni
Blika pomalu - komunikuje se zarizenim (OK)
Sviti porad - ?deje se nekdy?
Nesviti - neco je spatne..
cofi_ce4you (26)|24.8.2007 12:22
Sviti porad - jese jsem nevidel
Nesviti - vybita baterie (vetsinou sviti aspon jen zelene)
sorges (22)|10.9.2007 16:45
Nevite zda existuje k Evolve nějaké pouzdro za opasek? A nebo zda nepasuje do nejakého?
Star_Mann_ce4you (5)|10.9.2007 17:55
Zdravim všechny,
jsem v téhle oblasti nováček, chtěl bych si pořídit externí GPSku pro používání v autě a pro geocaching, po přečtení celý diskuse, jsem se rozhodl pro následující (je to nějaká novinka)

Stránky výrobce
http://www.qstarz.com/Products/GPS%20Products/BT-Q1000.html

E-obchod
http://www.trinio.cz/Obchod/10134/bluetooth-gps-travel-recorder-bt-q1000.html

nebo
http://www.palmpc.cz/p1229653-gps-qstarz-bt-q1000-travel-recorder-mtk-novinka/#utm_medium=zbozi&utm_source=seznam

Mám jen dotaz nemáte někdo s ní zkušenosti? Jedná se mi hlavně o geocaching, o problém s kompasem jak již bylo zmiňováno víše (dle informací, by tam v software měl jít nastavit mód pro logování trasy Auto / Kolo / Pěší, tak si myslím, že by to mohlo být OK, ale je to jenom doměnka)

Jinak se mi na ní líbí, právě ta možnost logování trasy.
Díky za každé info, či Vaše poznatky
Nikishek (47)|2.1.2008 17:33
dnes jsem si koupil tento GPS modul, mam MDA Vario, ale nepodarilo se mi to rozchodit, jedine co jsem udelal je ze jsem ho sparoval s pristrojem na seriovy port (jediná možnost co jde zaškrtnout). ale zadny program mi to nenajde. Cim to je, nevite???
RStein (2012)|2.1.2008 20:00
Zkuste se v nastaveni BT prepnout na COM ports, vybrat new Outgoing port, vybrat GPS.
Pote resetujte zarizeni.
Nikishek (47)|3.1.2008 15:18
tak prepnul jsem na com a ted uz to fuunguje, zatim ale nejsem s iTraxx nijak nadsen, odchylka je nekdy i aspon tak 30m a rychlost obnovovani neni taky nijak extra - napriklad na mape jsem pred krizovatkou, pritom uz jsem za ni, a to jsem jel rychlosti tak pod 50km/h. tak nevim jestli je to rychlosti BT...
RStein (2012)|3.1.2008 15:24
BT to urcite nebude. Trochu zalezi na tom, jaky program mate. Nicmene podle mych testu Evolve zadny zazrak neni...
Nikishek (47)|3.1.2008 16:11
zatim teprve zkousim, uvidime jak se to shrne za cely mesic, teprve mam evolve jeden den, zkousim na smartmaps , tomtom a gps tuner
papik.i (171)|3.1.2008 17:22
Já jsem s Evolve najezdil už opravdu hodně kilometrů a když jsem měl čas taxem hrál Geocaching a na Evolve si vůbec nemůžu stěžovat. Používám iGO My way 2006 Plus na navigaci a na Geocaching Vito Navigator 2.
kubisz (1054)|16.1.2008 11:56
dobry den,

nesetkal jste se nekdo s nasledujicim problemem? mam BT evolve gotraxx (tu mensi, bez solar panelu)...ted mam moznost ji testovat s dalsimi dvema navigacemi (CF iTec Sirf III, QC (KAISER)) a u evolve je celkem velky problem v jejim zpozdovani...pozice urcena behem chvilicky, ale pote dojde trebas k minutovemu zpresnovani (to by nebyl az takovy problem) a zpresnovani probiha neustale i za pohybu, tzn. ze pri zastaveni v aute se GPS prestane hybat (ukazovat rychlost > cca 2km/h) az tak po 10-15s (v aute zase neni moc problem), coz ale pri GC udela obcas rozdil az 100m a nezalezi na tom, jestli se hybu pomalu, nebo rychle...take presnost je takova nejaka divna a projevuje se mi asi ve vetsi mire to, co uvadeli pri testu na navigovat.cz (vsecko je posunute o nejakych 10m)...pri zastaveni na kesce (volny vyhled na oblohu) ukazovala evolve asi 15m od kese, KAISER kolem 5, SIRF skakal od 3 do 7)...mate nedko podobne problemy? da se to nejak resit?
jinak na obranu evolve: jako jedina dokazala zamerit polohu i doma za pokovenym oknem a to mnohem presneji (zkouseno ve smartmape brno (1:10 tis.), nez ostatni dve navigace, ktere byly vystrceny z okna...

diky,

kuba

eee, jeste jsem zapomnel dodat, ze spojeni je nastaveno na 57,6 baudu...

nize uvedeny obrazek: proveden novy test s nizsi prenosovou rychlosti u evolve, presnost se celkem zvedla (vsechny GPS se nejdriv "prosly", pak sem asi 10 min cekal na ustaleni pozice), ale porad je to trochu jinde, nez u dvou ostatnich...zpozdovani se ale zhorsilo, nyni tak dvacet sekund trva, nez se rychlost snizi na nulu :( kdyz jsem GPS zkusil pripojit na KAISERa, tak to vypadalo, ze snad ma problem prijimat tolik dat (evolve ma 5 udaju do sekundy), cele beeline se zpomalilo...uaaa
00258704_ce4you_nRYu.jpg
landys_ce4you (119)|16.1.2008 20:31
Když už jsi nakousl Kaisera, jak je na tom s citlivostí a dalšími parametry? Rád bych si jej pořídil m.j. do auta s horším výhledem na nebe.
kubisz (1054)|16.1.2008 22:11
to je bez problemu, kaisera sem zatim "neutopil", do auta je super, u GC se s nim nejdriv musi chodit, pak je to taky v poho
brody_ce4you (39)|24.2.2008 10:21
Problem u GoTraxx je v tom, je udava polohu 5x casteji, nez bezne GPS, tzn 5x za sekundu. Je to otazka nastaveni aplikaci a rychlosti pda. Resilo se to v diskuzi na navigovat.cz. U pomalejsich pda a telefonu se symbianem nebo wm to melo presne ten problem, co je popisovan, ale u vykonejsich stroju byla presnost lepsi, nez sirfIII. Ale i u mene vykonnych pristroju se do ta obejit nastavenim aplikaci. Chce to si procist tu diskuzi pod clankem s recenzi gTraxx. Ti, co ji maji a vyresili tento problem, tak si ji pochvaluji vice, nez sirfIII.
kubisz (1054)|24.2.2008 15:28
take sem prosim hodte ten link na diskusi, diky
h4wk3y_ce4you (15)|31.3.2008 00:21
Chci se optat, zda nekdo nevi, jestli je velky rozdil v tech 32 a 51 kanalovych evolvech? je to potrebne tech 51 kanalu, nebo je to zbytecne(predpokladam ze pocet kanalu je to, ke kolik satelitum se muze max. pripojit najednou, je to tak?)?
Libi se mi ta se solarnim panelem, ale jako na potvoru ma "jen" 32 kanalu...

A nemohl by mi nekdo rict vydrz te evolve gotraxx a te touchtraxx?

A jeste jedna otazka, je v te navigaci touchtraxx taky baterka BL-5C (nokiacka)?

Diky za rady
kubisz (1054)|31.3.2008 12:05
[QUOTE]je to potrebne tech 51 kanalu[/QUOTE]

bud je to reklamni tah, nebo je evolve pripraveno na GLONASS ci GALILEO...kazodpadne v dnesni dobe staci bohate 20 kanalova GPS...fyzicky neni mozne videt vice nez cca 12-14 satelitu (presne to nevim, no flame, na rovniku by to melo byt lepci :) )
Pejsek2 (0)|31.3.2008 20:45
[QUOTE="Pejsek2"]Vážení, prosím o radu, máte zkušenosti se spárováním tohoto GPS modulu a FUJITSU-SIEMENS LOOX C550 https://www.ce4you.cz/articles/detail.asp?a=265 případně s nějakými problémy (které zde nebyli uvedené)? Teprve zvažuji o koupi těchto dvou zařízení a nerad bych šel do něčeho co spolu nebude komunikovat.
Děkuji[/QUOTE]

Tak mám obojí a obojí spolu pěkně šlape bez problémů, nehodí se na Geocaching, ale do auta je to ideální kombinace, chytá signál i pod trolejema tramvají a trolejbusů (např. Teplice) a mezi barákama (myšleno třeba v Praze) používám to v páru cca půl roku a neměl jsem jediný problém, doporučuju ale na delší cesty rozdvojku do zapalovače, Loox nevydrží dlouho bez napájení, protože ho mám stále podsvícený. Spárování proběhlo na poprvé také bez nejmenších problémů, stačilo vybrat port a bylo to ;) To kdyby to někoho také zajímalo :)
h4wk3y_ce4you (15)|31.3.2008 21:00
a nevite nekdo jeste zhruba tu vydrz te navigace gotraxx a touchtraxx? DIky moc...
v aute to pouzivat nebudu (a pokud jo, tak to hodim na nabijecku) a kdyz pujdu na geocaching, tak nevim, kde bych ju mel, aby svitilo slunko na solarni panel, takze se porad rozhoduju, jestli se solarnim nebo bez solarniho panelu
kubisz (1054)|31.3.2008 21:38
na ksiltovku :D
h4wk3y_ce4you (15)|31.3.2008 21:41
no je to docela dobrej napad.. a taky bude mit peknej vyhled na satelity, ale je ta vydrz se solarem a bez solaru tak markantni ? Diky
kubisz (1054)|31.3.2008 21:45
pry priblizne kolem 8mi hodin...ale neda se tim nabijet, jen to prodlouzi vydrz...
h4wk3y_ce4you (15)|31.3.2008 22:09
neda se tim nabijet, tak to je skoda...

ja jsem zcela nerozhodny, nevis, jestli v tom Touchtraxx je take baterka jako ta nokiacka?
a jeste uz jsi nejak vyresil to s tim, ze ti to s tou gotraxx jakoby pokracuje i kdyz stojis na miste?
kubisz (1054)|1.4.2008 09:20
no vyresil, vratil sem to...mozna to byla jen chyba meho kousku, nebo spatna kombinace PDA a GPS (PDA moc pomaly na 5× za s aktualizovana poloha; ale bylo na 520MHz, tak nevim...)

baterku nevim :( myslim, ze by se spis vyplatilo zeptat se tech, co tento modul maji (osch?; hulan...), jestli je to dobra koupe...ja se svou goTraxx spokojeny nebyl a sla pryc...

zatim co bylo nej je neco se sirf III (jediny problem je v huste zastavbe, kde je zmatena z odrazenych signalu; na to je lepci Qualcomm), da se u vetsiny vypnout S/N a je presna (zvlaste po zapnuti WAAS); do mesta pak neco s qualcommem (asi jen intergrovany)...
h4wk3y_ce4you (15)|1.4.2008 21:42
no ja asi nakonec pujdu do toho gotraxxe...
vypada velmi dobre, na geocaching ty nove verze uz jsou take pouzitelne, a kdyz bude nejaky problem, tak to vratim...
Diky moc za rady...
Jen kdyby jste nekdo vedel jeste tu vydrz gotraxxe na hodiny pouzivani, byl bych vdecny.. diky
h4wk3y_ce4you (15)|8.6.2008 16:20
tak ja nevim.. poridil sjem gotraxxe a s Nokii 6600 jsme vyzkousel asi 10 programu.. ve vsech se to tak o 10 sekund zpomaluje...
se rozejdu a a ono to jeste dobu stoji...
Digitalni kompas je zcela k nepouziti... vzdy musim ujit tak 20m aby se vubec srovnal na spravny smer, kterym jdu a stejne tak divne poskakuje i kdyz jdu rychlou chuzi...

a s N70 prakticky to same... mozna prinesla male zlepseni, ale taky pro geocaching prakticky nepouzitelne...

no, takze pockam na Uniho, az prijde, tak to zkusim a jestli to bude stale mit takoveto spozdeni, tak to reklamuju a asi zkusim neco se SiRFem 3
Zdenál_ce4you (103)|8.10.2008 08:09
Po asi 4 letém používání "drátové" Sirf star II jsem si pořídíl Qstarz BT Q890. Po týdenním provozu s Ozi Ex v PDA i jinými SW pro GPS je jasná lepší citlivost. Sirf II mi v autě nechodila skoro vůbec - musela na střechu. Q890 jede výborně i uvnitř. Co zatím vytýkám chipsetu MTK je statická navigace - nemožnost zapnutí/vypnutí. Píšu "zatím" protože doufám, že se nějaká cesta komunikace s chipsetem najde (v SIRF binary je němá - v lepším případě).
:-)
icecat (156)|14.2.2011 16:33
Ahoj, mám evolve touchtraxx a začíná mi dosluhovat baterie. Potřeboval bych vyměnit baterku - nevíte někdo o vhodné alternativě k té originální baterii? Tzn. rozměry i napětí... Nebo ještě lépe tu originální někde sehnat novou. Dík.