Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

GPS Evolve (MT3) - 32 kanálů, perfektní citlivost

vaio33 (6)|8.2.2007 07:38
mozes mi dat na teba nejaky kontakt...(ICQ,Skype,mobil...)-aby som v pripadnych problemoch sa mal na koho obratit...-pripadne trosku podiskutovat o tejto problematike...
losermike (3)|18.2.2007 12:38
Jak se chova tato GPSka po odpojeni zarizeni.. Vypne se po nejakem case, nebo drzi pohotovostni rezim.
Jirka S (75)|20.2.2007 17:17
[QUOTE="mijou"]Mam to odskusane, a funguje to perfektne![/QUOTE]
Drahy mijou, diky diky diky! :-) Sice mi chvili trvalo, nez jsem se nastavenim GPS Gatu prohrabal, taky se mi povedlo omylem nenavratne jeden z portu odebrat, ale nakonec vse dobre dopadlo :-) A konecne si uzivam iGO jako s jakoukoliv jinopu GPSkou!
BTW - odfiltrovani vystupu z Evolve te jen tak napadlo nebo jsi to nekde nasel? :-)
Jinak - GPS Evolve se automaticky vypne po nekolika minutach (myslim, ze kolem 5ti min) pote, co s zadnym zarizenim nekomunikuje.
cityshark (28)|27.2.2007 15:51
Ahoj.

Tuhle GPSku mam taky, a par postrehu s ni. Mel jsem pujcenoy z prace na testovani jeste 2 kousky od ruznych vyrobcu (bohuzel typy se nepamatuju, nicmene jako rough srovnani to asi staci) a EVOLVE ma jednoznacne nejlepsi konektivitu (kupodivu mely vsechna 3 zarizeni stejny GPS chipset).

Teply start ma do par vterin, studeny se mi pohybuje venku nekde pod minutu... Dva setelity to chyti obvykle hned, zbytek nabiha postupne...

Doma v panelaku (4 patra nade mnou a 4 pode mnou) mi to chytne obvykle 5 satelitu, ale dost to laguje, protoze 2 se furt ztracej. Ovsem zbyle dve testovane GPSka mely v budove smulu absolutni.

Co me prekvapilo, je slabsi dosah BT. U ostatnich pripojeni (balkon-okno-postel) fungovalo pres BT na neco pod stredni silu, u Evolva se mi signal BT u okna pohybuje na hranici umreni a u postele umre.

Nicmene stale ji muzu hodnotit urcite nejlepe. GPSDash2 funguje, ale pada (ale to je spis vina Dashe) TT6 je bez problemu.
mijou (109)|28.2.2007 20:35
[QUOTE="Jirka S"][QUOTE="mijou"]Mam to odskusane, a funguje to perfektne![/QUOTE]
Drahy mijou, diky diky diky! :-) Sice mi chvili trvalo, nez jsem se nastavenim GPS Gatu prohrabal, taky se mi povedlo omylem nenavratne jeden z portu odebrat, ale nakonec vse dobre dopadlo :-) A konecne si uzivam iGO jako s jakoukoliv jinopu GPSkou!
BTW - odfiltrovani vystupu z Evolve te jen tak napadlo nebo jsi to nekde nasel? :-)
Jinak - GPS Evolve se automaticky vypne po nekolika minutach (myslim, ze kolem 5ti min) pote, co s zadnym zarizenim nekomunikuje.[/QUOTE]

No tak tu som nasiel zmienku o nejakom softe co vie mapovat porty, resp. preposielat data na virtual port. tak som zacal hladat. Skusil som GPSGate ale neslo to, tak som vyuzil moznost logovat data na com porte a logol som data z Evolve a pozicanej GPS ktora fungovala, a tie som porovnal. (zatial 4 dni v ....). zistil som, ze Evolve posiela $ to LPKCHM ci co to tam je a nikde som to nenasiel, ze co to vlastne je, ani v specifikaciach NMEA protokolu a tak som nastavil v GPSGate povol vsetko okrem $LPKCHM. A nic, neslo to, po dvoch dnoch ma napadlo, skusit zakaz vsetko okrem , $..., ktore som vypisal v navode a cuduj sa svete, funguje!

Som rad ze pomohlo!
losermike (3)|2.3.2007 09:55
Testoval jsem tuto GPS Evolve (mtk) spolu s Navilock bt-339 a Nokii ld-3w (sirf star III).. Testovano po cele republice vc. doma v panelaku, v prizemi. Nejhure dopadl Navilock. Chytil vetsinou o jeden satelit mene nez Nokia a dokonce o tri nez Evolve.
Nejlepe je na tom tedy s citlivosti Evolve.. Kde ma Nokia 4 satelity, Evolve 6 az 7! Studeny start i horky je taktez bezkonkurencni oproti dvema. Vetsinou jsme se dostal pod 1 min. Co me akorat stve, je dosah bluetooth. Ten je mizerny. Staci nejaka prekazka, nebo vetsi vzdalenost (priklad- GPS za zavrenym oknem, zaluzie zatazeny, vzdalenost 1,5 metru) a tomtom pise, chybi GPS. Velka skoda, jinak moc dobry produkt za moc dobry penize.

Vydrz jsem netestoval, ale nejvic spokojen jsem s Nokii. Mam tam neorig. aku 1900 mah a je k neutahani (s orig. baterii cca 900 mah vyrobce udava az 15 hod.) , navic ji nevypinam a vydrzi skoro 14 dni v pohotovostnim rezimu, samozrejmne v zavislosti na uzivani. Odpada tak neustale zapinani, kdyz se Vam Evolve i Navilock po nejake dobe vypne. Neni to 5 min, jak tu nekdo psal, ale podstatne vic. Nemeril jsem, odhadem asi tak neco mezi ctvrt a pul hodiny.

Jeste zbyva dodat ze nabijecka na Evolve je shodna s Nokii (silnejsi konektor) a baterie je taktez shodna s Nokii (Bl-5C), neni tak problem koupit levne neorig., s vetsi kapacitou, odzkouseno :)
radekhulan (315)|2.3.2007 12:06
Pro info - iGo BETA z 1-2/2007 již s Evolve funguje zcela bez problémů.
superkojot (111)|4.3.2007 22:45
Jak ste tu mluvili o pomalém náběhu - podobný problém jsem popsal zde .
losermike (3)|5.3.2007 10:42
[QUOTE="Superkojot"]Jak ste tu mluvili o pomalém náběhu - podobný problém jsem popsal zde .[/QUOTE]

presne to mi dela nekdy taky, takze to nebude vadny kus.. Chtelo by to novy software..
Jirka S (75)|5.3.2007 12:30
[QUOTE="mijou"]
Som rad ze pomohlo![/QUOTE]
Dobra prace, fakt diky. Jinak potvrzuju, ze iGO 2006 SE beta (resp. beta 2007) zvlada kompletni NMEA vystup bez problemu.
Hezky den
Ozzy_ce4you (48)|8.3.2007 18:04
Právě zkouším Evolve s iGo a funguje bez potíží...
V0174_ce4you (0)|9.3.2007 19:13
Tak jsem koupil taky tuto GPS... Jako satelity najde OK, ale v manuálu je, že se má při prvním použití nechat aspoň na 20min venku na volné obloze (na nálepce na solárním panýlku je dokonce že se má nechat ve 3D fixované pozici) - to jsem chtěl udělat, ale foukal příliš silný vítr a GPS mi to shodilo s balkónu :D (do trávy z cca 5m naštěstí)
Vzal jsem ji tedy domů... ale když ji teď zkouším používat, ukazuje (i po cca 20min) neustále o cca 10 - 14m vedle (srovnáváno s mapy.cz) - což je na geocaching dost nepraktické :(
Nevíte jestli to může být tím, že jsem ji nenechal při prvním použití v klidu / jak se dá "restartovat" - nebo jestli to bude pádem (to mi přijde nepravděpodobné, pád to byl měkký a jinak GPS funguje bez problémů), nebo jestli to půjde reklamovat... Předem díky.

Jinak ke startu - taky mi někdy najede hned a někdy hledá přes 10min...
Ozzy_ce4you (48)|10.3.2007 08:26
pokud někdo víte, jak zresetovat MTK GPS via nějaký software (podobně jako SirfTech na Sirf III), podělte se prosím ;)
Jakuje (4)|14.3.2007 22:20
Dobrý den.
Také mám toto zařízení, ale poslední dobou zjišťuji, že ukazuje o několik metrů mimo. Pokouším se hrát hru geocaching a je to docela nepraktické. Nemáte někdo podobné zkušenosti, nebo nějakou radu?
Děkuji
xtonda (811)|15.3.2007 11:36
Máte asi poněkud nereálné představy, přesnost u těchto běžných "konzumních" GPS přijímačů je při dobrém signálu do 10m.
Ozzy_ce4you (48)|15.3.2007 20:34
[QUOTE="Jakuje"]Dobrý den.
Také mám toto zařízení, ale poslední dobou zjišťuji, že ukazuje o několik metrů mimo. Pokouším se hrát hru geocaching a je to docela nepraktické. Nemáte někdo podobné zkušenosti, nebo nějakou radu?
Děkuji[/QUOTE]

Záleží, jakou přesnost požadujete. Mne Evolve dovedl až na dva metry k Cache, což je supr! Obvykle při geocachingu zahazuju GPS když mi ukazuje vzdálenost 10 metrů - dál hledám očima.

Každopádně - při cachingu se Evolve chovalo nějak divně, potvrdíte mi stejnou zkušenost? Asice - vzdálenost se koriguje rychle a naprosto přesně. Ale šipka je líná a mění směr buď skokově, nebo vůbec. Zkrátka podle šipky jsem dva poklady nehledal, jen podle vzdálenosti :sarcastic:

Jak píšete o tom, že vám pozici ukazuje o pár metrů vedle - teď se mi stalo kupodivu to samé (nepřesnost asi 40-50 metrů, přestože měl chycené 4 satelity). Nicméně GPS byla zapnutá po mnoha dnech a jen na parapetu okna. Když jsem ji vypnul a zapnul, poloha se takřka ihned zkorigovala správně.
Jakuje (4)|16.3.2007 13:45
jj.
Mám podobné problémy. Hlavně mezi budovami a mezi stromy.
Můžu se zeptat, jaký používáte software. Já mám TomTom a tam mám buď mapu, kde jsem pořát na silnici (Tomtom si tvrdošině myslí, že sedím v autě), nebo souřadnice. S geocachingem začínám, tak nemám tolik zkušeností, ale hledám stylem když se čísla na papíru rovnají číslům na obrazovce, tak se začínám rozhlížet. Taková šipečka s ukazatelem zvdálenosti by se mi také hodila.
radekhulan (315)|16.3.2007 14:22
Je to off-topic, ale na geocaching je skvělý OziExplorer a ortofotomapy (třeba Prahy)
vpe (148)|17.3.2007 08:20
[QUOTE="Jakuje"]jj.
Mám podobné problémy. Hlavně mezi budovami a mezi stromy.
Můžu se zeptat, jaký používáte software. Já mám TomTom a tam mám buď mapu, kde jsem pořát na silnici (Tomtom si tvrdošině myslí, že sedím v autě), nebo souřadnice. S geocachingem začínám, tak nemám tolik zkušeností, ale hledám stylem když se čísla na papíru rovnají číslům na obrazovce, tak se začínám rozhlížet. Taková šipečka s ukazatelem zvdálenosti by se mi také hodila.[/QUOTE]

a neni to tim, ze silnicni navigace navadeji na silnici? Musite asi vypnout silnicni rezim :-) Take kalibrace map nebude 100%. Co se tyka presnosti GPS, pri dobrem signalu to tech 5-10 metru bude.

Kdo chce presnejsi, tak DGPS
http://cs.wikipedia.org/wiki/Differential_GPS
vpe (148)|17.3.2007 08:21
Bluetooth zkusenosti .... nahodte tipy na ...

- Bluetooth GPS (nevim jak je na tom evolve s konektorem?)
// neco by pry mohlo byt u profitec.cz
- Bluetooth HF (bondovka)

... podminka je - s dobijecim konektorem USB miniB (tj. shodny s tlf. HTC, iPOD a dalsimi zarizenimi, komu by se chtelo tahat k tomu dalsi nabijecky...)



www.offspringtech.com/images/big/USB-MINI-06.jpg
www.publishingperfection.com/productimages/CTG216.JPG
www.mconline.ru/post/21809/usb-mini-b.jpg
www.panintl.com/img/Mini-5pin.gif
vpe (148)|19.3.2007 00:33
[QUOTE="Jirka S"][QUOTE="mijou"]Mam to odskusane, a funguje to perfektne![/QUOTE]
Drahy mijou, diky diky diky! :-) Sice mi chvili trvalo, nez jsem se nastavenim GPS Gatu prohrabal, taky se mi povedlo omylem nenavratne jeden z portu odebrat, ale nakonec vse dobre dopadlo :-) A konecne si uzivam iGO jako s jakoukoliv jinopu GPSkou!
BTW - odfiltrovani vystupu z Evolve te jen tak napadlo nebo jsi to nekde nasel? :-)
Jinak - GPS Evolve se automaticky vypne po nekolika minutach (myslim, ze kolem 5ti min) pote, co s zadnym zarizenim nekomunikuje.[/QUOTE]

a po tech 5ti minutach to nabiji baterku anebo uz ne?
alpik_ce4you (2)|21.3.2007 08:49
nemáte někdo zkušenost s Evolve GPS a Tomtomem verze 5? Citlivost GPS a příjem signálu výborný, ale mám taky problém s častým odpojováním GPS ... Taky mi už prasknul display (solární článek, přestože horní sklíčko je OK ...)
alpik_ce4you (2)|21.3.2007 16:07
tak jestli solár dobíjí, jsem ještě nezjistil, teď potřebuju hlavně zjistit, proč se mi to pořád odpojuje. Možná mám kus s vadným modrým zubem nebo něco někde špatně nastavené ...
tyroler (20)|22.3.2007 14:32
Nevite nekdo o pridavne antene pro Evolve? Staci web.
marejak (5)|22.3.2007 15:30
Zdravim.Chtěl jsem se zeptat.Nevíte náhodou jestli mi půjde nabíjet autonabíječkou od Evolve i moje pda Loox 420 ??Nechce se mi kupovat originál...

díííkkkyy
Vachy_ce4you (10)|30.3.2007 17:04
Nevite nekdo, kde jsou stranky vyrobce?
Harry__ce4you (0)|4.4.2007 23:35
[QUOTE="alpik"]nemáte někdo zkušenost s Evolve GPS a Tomtomem verze 5? Citlivost GPS a příjem signálu výborný, ale mám taky problém s častým odpojováním GPS ... Taky mi už prasknul display (solární článek, přestože horní sklíčko je OK ...)[/QUOTE]
Mam Evolve+TT5 a funguje v pohode, odpoji se mi jen kdyz vypnu Palma, na kterem mi TT bezi, ale to je myslim v poradku, aspon se nevybiji. Spis mi vadi relativne dlouha inicializace, nekolik minut.
mista (3)|9.4.2007 20:58
Zdravim vas, musim rict ze me tento kousek celkem zklamal, protoze:
1) ztraci vsechny satelity - umisteno v aute (renault laguna - v madle ve dverich)

2) obecne velmi mizerna presnost, na okrsce kde neni mnoho silnic je to ok ale to nepotrebuji navigovat :). Jakmile vjedu do mesta moje PDA (IGO - march 2006) se zblazni protoze neustale prepocitava trasu (z chybnych udaju GPS) a vysledek je ten ze to vzteky vypnu... Navic v prime viditelnosti na nebe GPS jakoby neustale pohybuje i kdyz stoji na miste.

3) gumicky na GPS vubec na nicem nedrzi, navic jsem jednu dnes ztratil - to by tak nevadilo lze to "vytunit".

4) pri nabijení z 220V blika pak sviti zelena dioda. Jasne podle navodu vse v poho. ale jakmile odpojim nabijeni zel. dioda zacne blikat... (proc?) pomuze jen vyjmuti baterie.

Mate s timto GPS taky takove potize? Podle tohoto fora je to super masinka. Snad mi uznaji reklamaci...
cityshark (28)|9.4.2007 21:46
Tak zadny takovy nesvar s Evolvem nepozoruju (teda krome tech nozicek).

V navodu se pise, ze po prvnim zapnuti by se mel pristroj nechat 20minut na otevrenym prostransvi pro "self-calibration"... Sice jsem to nedelal, ale kdo vi. Treba to udelal nekdo prede mnou. V praci mame dalsi dva tyhle pristroje a vsechny jsou bezproblemovy.

Nemam s presnosti vubec zadnej problem. Kdyz v aute stojim, tak se mi GPS pozice "nehejbe"....

Proste dost se divim, tomu, co pises ty, protoze to, co popisujes jsou presne ty vlastnosti, ktery Evolve NEMA a kvuli kterymu jsem ho ve svym testovani BT prijmacu vyhodnotil nejlip :)

No nez ho odneses nekam pryc do reklamace, tak zkus vyndat baterku a nechat ho par minut bez ni... Preci jen v tom bude nejakej SW, takze takovejdle reset by mohl pomoct...
mista (3)|9.4.2007 21:59
Dobre vsechno vyzkousim

prozatim 20 minut venku prave bezi :)

kdyz to nezabere tak vytahnu baterku... a uvdime.

Dekuju za informace

Gildiss (2)|10.4.2007 17:59
Už jsem byl rozhodnutý pro Evolve MT3, ale četl jsem na zive.cz srovnání GPSek a tam Evolve sice vychválili díky citlivosti a výdrži, ale kvůli absenci statické navigace jej odsoudili jako naprosto nevhodný pro turistiku a geocaching. Ale tady jsem si přečetl, že ho na geocache používáte. Protože to bude má první GPS a GPSku budu používat hlavně pro turistiku, chtěl jsem se zeptat jak to tedy je? Používá to někdo pro turistiku? Jsou s tím nějaké problémy? Používat budu se Sony Ericssonem P910i a programem Smartcom GPS. Díky za informace
cityshark (28)|10.4.2007 18:39
Jo neni za co. Dneska jsem cestou z prace zkousel vrazit GPSko do kastliku kde bylo navic ve spolecnosti vsech moznejch prodluzovatek, nabijecek a ostatni kabelaze a to nepresny "preskakovani" se mi projevilo jen jednou kdyz jsem vyjizdel z tunelu u Husakova ticha... takze vse v normalu... fakt mas nejakou zahadu :)
vpe (148)|11.4.2007 06:30
[QUOTE="Vachy"]Nevite nekdo, kde jsou stranky vyrobce?[/QUOTE]

take jsem kdysi nenasel, az jsem si myslel ze je to cinsky noname vyrabeny pro nejakeho ceskeho dovozce, vi nekdo vic?
Tennessee_ce4you (2)|11.4.2007 10:52
Po prohledani webu FCC, se zda byti vyrobcem F-tech. Tu GPSku na strankach ma.

http://www.f-tech.com.tw/Eng/Index.htm
cityshark (28)|11.4.2007 11:36
Gildiss - nenarazil jsem na problem pri pesim pouzivani...
gejmerqo (23)|12.4.2007 03:13
môžete sa pls vyjadriť viacerí k tomu geocachingu? chcem si kúpiť novú gpsku, tá súčasná má ešte staručký CPIT/NMEX čipset. Nervov som si s ňou užil až dosť a nerád by som kupoval nové zariadenie, ktoré bude úplne nepoužitéľné. dik za info
p.e.t.r._ce4you (33)|15.4.2007 14:44
Pořídil jsem si tuto GPSku v minulém týdnu, když jsem ji vzal o víkendu na lov Geokešek, byl jsem sklamán. Problém byl v tom že se mi vůbec neotáčí šipka směru. Když si hodím Tomtom a sleduji pohyb šipky po mapě, tak vidím že šipka cestuje po mapě pozadu nebo po boku. Takže vlastně nevím kterým směrem přesně jdu. Je to dost velký problém, měl jsem nedávno na zkoušku GPS Navilock a s ní nebyl problém. Když jsem použil program VITO Navigator nebo RichesseGPS tak mi šipka směru zamrzla naprosto špatným směrem a musel jsem se orientovat jen podle vzdálenosti v metrech která mi buď přibývá nebo se odečítá. Je to problém mé GPSky nebo jste na tom stejně?
gejmerqo (23)|15.4.2007 15:32
[QUOTE="p.e.t.r."]Pořídil jsem si tuto GPSku v minulém týdnu, když jsem ji vzal o víkendu na lov Geokešek, byl jsem sklamán. Problém byl v tom že se mi vůbec neotáčí šipka směru. Když si hodím Tomtom a sleduji pohyb šipky po mapě, tak vidím že šipka cestuje po mapě pozadu nebo po boku. Takže vlastně nevím kterým směrem přesně jdu. Je to dost velký problém, měl jsem nedávno na zkoušku GPS Navilock a s ní nebyl problém. Když jsem použil program VITO Navigator nebo RichesseGPS tak mi šipka směru zamrzla naprosto špatným směrem a musel jsem se orientovat jen podle vzdálenosti v metrech která mi buď přibývá nebo se odečítá. Je to problém mé GPSky nebo jste na tom stejně?[/QUOTE]

hmm, zvláštne. nie som gps guru, ale podľa logiky všetky info o tvojej pozícii spracuje GPSka a tá ich prenesie do pdačka, ktoré má ďalej vyhodnocovať, napr. vzdialenosť od kešky. ak ti vypočítavanie metrov funguje a šípka nie, nehladal by som chybu v samotnom prístroji, ale skúsil najprv pozreiť v pda. možno kompatibilitu, možno fóra iných ľudí s podobným problémom.
p.e.t.r._ce4you (33)|15.4.2007 15:39
Snažím se najít na fórech co nejvíce informací, ale nikde jsem se zatím nedočetl o stejném problému. Pokusím se použít GPSku s jiným pda a třeba zjistím že je to opravdu nekompatibilitou obou zařízení. Napadlo mě také zda to není v nastavení rychlosti komunikace mezi oběma zařízeními. Napadlo mne zda nemůže být problém v Static navigaci. Pokud to co brzy nevyřeším půjdu příjmač vrátit a koupím si něco se SirfIII.
p.e.t.r._ce4you (33)|15.4.2007 15:48
Tak jsem to teď byl testnout před barákem a mé zjištětní je že pokud běžím je vše o.k. Ve chvíli kdy jen jdu cca 4km za hodinu, tak ručička zamrzne a ukazuje stále stejným směrem, tak jako jsem to již popisoval. Ve chvíli kdy jsem se rozeběhl, tak se ručička začala chovat normálně, tzn. že mě naprosto perfektně dovedla k bodu který jsem si nastavil.
kultus (418)|15.4.2007 19:28
a mas deaktivovanou statickou navigaci???
p.e.t.r._ce4you (33)|15.4.2007 19:31
A jak ji deaktivuju?
kultus (418)|15.4.2007 20:24
dela se to na vlastni riziko ikdyz ne az tak realne nejakym programkem pro SIRF chipsety jen uz nevim jak se jmenuje to si najdes nejde to ale u kazde navigace...
p.e.t.r._ce4you (33)|15.4.2007 21:16
Pokud dobře čtu tak tu řešíme GPSky s chipsetem MediaTeku. Tzn. že program pro Sirf čipy na tuto GPS fungovat nebude. O vypnutí Static navigation u Sirf čipů vím, ale utilitku pro MTK čipy neznám. Pokud o něčem takovém někdo ví, tak ať se podělí, ale osobně dost pochybuji o tom, že něco takového existuje. Pokud maká soft pro Sirf čipy na MTK tak hoďte nějaký návod jak na to.
gejmerqo (23)|15.4.2007 22:56
[QUOTE="p.e.t.r."]Tak jsem to teď byl testnout před barákem a mé zjištětní je že pokud běžím je vše o.k. Ve chvíli kdy jen jdu cca 4km za hodinu, tak ručička zamrzne a ukazuje stále stejným směrem, tak jako jsem to již popisoval. Ve chvíli kdy jsem se rozeběhl, tak se ručička začala chovat normálně, tzn. že mě naprosto perfektně dovedla k bodu který jsem si nastavil.[/QUOTE]

no tak je to tá statická navigácia. už ju treba len vypnúť :)
kultus (418)|16.4.2007 06:35
ja se omlouvam nedoslo mi ze to ma mediatek chip...nevim zdali ma vubec statickou navigaci...jinak nechci prudit ale neni spatne si pred nakupem GPSky zjistit na co je vhodna (auotonavigace nebo pesi turistika)...sam si jdu kupovat GPS na leto a jsem absolutni novacek v tyhle problematice ale zjistuju si co se da abych neprohloupil ikdyz je to krabicka za 2 litre...tady je srovnani GPS modulu myslim ze je tam taky tahle od evolve 32 kanalova:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

PS: nedelam reklamu jinemu servru jen at se koukne na tu svoji ...
Ozzy_ce4you (48)|16.4.2007 11:25
[QUOTE="p.e.t.r."]Pořídil jsem si tuto GPSku v minulém týdnu, když jsem ji vzal o víkendu na lov Geokešek, byl jsem sklamán. Problém byl v tom že se mi vůbec neotáčí šipka směru. Když si hodím Tomtom a sleduji pohyb šipky po mapě, tak vidím že šipka cestuje po mapě pozadu nebo po boku. Takže vlastně nevím kterým směrem přesně jdu. Je to dost velký problém, měl jsem nedávno na zkoušku GPS Navilock a s ní nebyl problém. Když jsem použil program VITO Navigator nebo RichesseGPS tak mi šipka směru zamrzla naprosto špatným směrem a musel jsem se orientovat jen podle vzdálenosti v metrech která mi buď přibývá nebo se odečítá. Je to problém mé GPSky nebo jste na tom stejně?[/QUOTE]

Zdravím, jedná se o vlastnost, na kterou jsem již dávno upozorňoval (možná právě i v tomto fóru a tomto threadu. Více na http://navigovat.mobilmania.cz/clanky/Ar.asp?ARI=113248&CHID=4&EXPS=&EXPA=
Gildiss (2)|16.4.2007 14:42
Takže Evolve je pro turistiku a geocaching naprosto nevyhovující. Pořídím si tedy Navilock BT-338, tam by to mělo být naprosto v pohodě..
xtonda (811)|16.4.2007 15:24
Sice už se objevily chipsety, které prý mají lepší citlivost než Sirf Star III, ale vlastnosti Sirf Star III jsou velmi dobré a je velmi používaný a tedy i vyzkoušený a prověřený a jeho vlastnosti jsou dostatečně dobře známé, dokonce ho používá i Garmin. Takže nejlepší co se dá dneska udělat je koupit osvědčený přístroj renomovaného výrobce se Sirf Star III.
vpe (148)|16.4.2007 16:46
třeba Nokia LD-3W :-))