Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Dynavix 7

Docent (1234)|25.9.2007 21:24
[QUOTE="HELEKAL PETR"]Mimochodem body zájmu, nevím na co Vám navigace bude například v Německu či Švýcarsku, kde se projednávají zákony o navigacích s body zájmu, pokud by na hranicích u Vás takovou navigaci našli, tak Vám sformátují SD kartu, protože se budou domnívat ( a mnohdy oprávněně), že v bodech zájmu máte policejní radary a měřící stanice.[/QUOTE]
Kristovanoho, co to tady zase plácáte za hovadiny??? Ve Švýcarsku nejsou povoleny v POI radary,a to jako všichni výrobci přestanou do POI dávat benzínky??? Diskutovat s některými lidmi tady je fakt ztráta času :no: .
HELEKAL PETR (195)|25.9.2007 21:32
možná plácám, ale pokud Vám najdou v POI právě jen náznak radarů či jiných POI spojených s radary ať už pevnými či mobilními, bez milosti Vám sformátují kartu, zkuste si přečíst pár doporučení pro cesty do zahraničí a hned netvrďte že tu někdo plácá hovadiny. To už to bude zase tam kde to určitě mít nechceme
Grachus_ce4you (81)|25.9.2007 22:10
Vy si tady davate. Zkuste si zase podat ruce. Osobne souhlasim s tim ze je treba se zamyslet spise nad budoucnosti.... pokud se vam soft nelibil, tak ok nekupujte si dalsi verzi ci updaty, poslete jej nekam... pokud nechcete poukazovat vyrobci co by jeste mel vylepsit a nechodte na toto forum(kdyz da buh a jak vydno tak snad i da tak by mohl poslouchat kdyz uz se tu sem tam objevi). Pokud si ale myslite ze zde muzete nejakym zpusobem pomoci ostatnim nebo samotnemu vyrobci ve zdokonalovani softu tak vsichni budou jenom radi. Opet to vypada ze se vyrobce snazi a chce se posunout dale. Slunce v dusi.:)
weszter (231)|28.9.2007 20:32
vážení, jako občasný návštěvnik a majitel prastaré zkušební měsíční verze dynavixu to tu občas čtu a trochu žasnu. rok staré demo dynavixu mě popravdě řečeno nenadchlo, zvolil a zakoupil jsem jinou navigaci, ale občas se sem vracím, abych se dozvěděl nějaké novinky ohledně vcelku slušné navigace (třeba ty čísla popisný byly tenkrát fakt jedinečný). jenže se tu žádný zajímavý novinky nedozvídám, furt tu jen lamentujete jeden proti druhýmu, ale nic rozumnýho nevypadne z nikoho z vás!

mně třeba vadily malý písmenka - už jsou v těch stavovejch lištách větší?
padá to ještě?
je to ještě tak cukavý (na N520?)?

... atd atd...

takovýhle informace tady pište, všichni víme, že dokonalá navigace existovat nikdy nebude, protože každej z nás má jiný preference a priority, ale určitě někdo může napsat reálný stručný popis vlastností - prostě třeba sepsat plusy a mínusy poslední verze, a ne se handrkovat...

já jsem před tím rokem a půl ten dynavix nekoupil prostě proto, že nefungoval (respektive fungoval, ale JÁ jsem podle něj jezdit nemohl, protože MNĚ to padalo a JÁ jsem na to neviděl (ale tohle by možná vyřešily brejle)), dnes mě zajímá, jestli už funguje, jak dobře, jak podrobný má mapy, jestli chodí to TMC (i když na to nemám přijímač) a kolik to stojí, jen tyto informace mne přesvědčí o případné koupi Dynavixu místo update stávajícího softu, tak lidi co ho máte, jak to teda dneska je?
Docent (1234)|28.9.2007 22:36
??? To snad ne? Možná by stačilo přečíst si tenhle thread pár stránek dozadu, tam většina odpovědí je... Vesměs ve stylu "NE, NEUMÍ"...
tortoise (546)|2.10.2007 10:35
[QUOTE="Pandora"]nenašel jsem způsob, jak zařídit, aby iGo nezačínal simulační jízdu jinde, než z místa, které mu udala jeho GPS[/QUOTE]
Hledal jsi evidentně špatně - daná věc se jmenuje GPS Off.
Pandora_ce4you (17)|3.10.2007 20:52
[QUOTE="tortoise"]Hledal jsi evidentně špatně - daná věc se jmenuje GPS Off.[/QUOTE]
Díky za radu, jestli se ještě někdy s tou navigací potkám, budu vědět jak na to. Můj názor na komfort ovládání navigace Igo to ale příliš nemění.
Docent (1234)|3.10.2007 20:59
Pokud je někdo zvyklý na žebřiňák, tak se mu prostě ovládání Mercedesu bude zdát komplikované a složité ;) .
Pandora_ce4you (17)|3.10.2007 21:02
[QUOTE="Docent"]??? To snad ne? Možná by stačilo přečíst si tenhle thread pár stránek dozadu, tam většina odpovědí je... Vesměs ve stylu "NE, NEUMÍ"...[/QUOTE]
Docente, způsob Vaší odpovědi je přesně z toho druhu, který mě nedávno vedl k napsání vzkazu Mudruňkovi. Kdybyste nebyl naprostý ignorant, zřejmě byste musel napsat weszterovi na dotaz ohledně velikosti písmenek něco ve smyslu "podle obrázků nové verze budou písmenka asi větší". Vás ale Dynavix zřejmě vůbec nezajímá, takže si dovolím Vám napsat, že mě vůbec nezajímají Vaše plky.
Pavlos_2004 (147)|4.10.2007 07:53
Původně jsem nechtěl zasahovat do této FLAME diskuze, ale poslední příspěvek mě přesvědčil o opaku.
Dynavix byl můj první navigační soft. A byl jsem s ním celkem spokojen. Do té doby , než jsem okusil jiné navigační programy. Najednou se z dobrého navigační SW stal průměrný SW. Navíc mě "dostala" neschopnost firmy rozvíjet tento SW dál.
Argumentovat 2 screeny , že Dynavix teď bude SUPER, se mi zdá trošku mimo. Zatím to vypadá, že Dynavix novou verzí pouze dotáhne TOMTOM 6 a iGO 2006 Plus. Jenže než Telematix vypustí novou verzi, tak iGO už bude ve verzi 8 a bude umět mnohem víc ( stačí se podívat na vlákno iGO 8 DEMO ).
Takže shrnuto - pokud Dynavix bude vypadat stejně jako na obrázcích, nebude padat a bude umět jiné generování trasy než jen NEJRYCHLEJŠÍ a NEJKRATŠÍ, tak se bude jednat konečně o konkurence schopný navigační SW.
Mudrunka (547)|4.10.2007 15:02
vážení spoludiskutující,
není vám podezřelé, že zde jedna osoba neustále vyvolává, souhlasím, FLAME diskuzi jen se někdo, nedej bože, špatně podívá na vrcholný navigační soft s hrdým názvem Dynavix?
Už jsem to v jednom mém příspěvku naznačil že nejmenovaný diskutér je buďto zakuklený nejmenovaný výrobce nav. softu, nebo na něj přímo navázaný (zaměstnanec ?). Měl jsem podezření, avšak po včerejší hodnotné diskuzi mám téměř 100 procentní jistotu. Daný nejmenovaný diskutér totiž použil něco, co ví kromě pár lidí na tomto webu (kterých si velmi vážím a určitě nemají potřebu obhajovat neobhajitelné) jenom daný nejmenovaný výrobce navigačního softu.
Nevím, zda se to zde děje s jeho vědomím, či bez něj, každopádně se jedná o jeho hanbu. Hanbu z toho důvodu, že evidentně tvůrčí impotence je maskována, ne zrovna kalými praktikami….
Docent (1234)|4.10.2007 17:07
[QUOTE="Pandora"]Vás ale Dynavix zřejmě vůbec nezajímá, takže si dovolím Vám napsat, že mě vůbec nezajímají Vaše plky.[/QUOTE]
Máte pravdu, měl jsem tu smůlu, že jsem vyhodil peníze za trial verzi. Soft, kde musím po změně podsvícení resetovat celé PDAčko, aby se změna projevila, mne opravdu nezajímá. O to víc mne překvapuje, jak se za něj pořád někdo bije, když názor na jeho kvality je u většiny diskutujících právě opačný...
Jo, a ty moje plky klidně přeskakujte, poznáte je podle nicku v záhlaví ;) .
Lampicka_ce4you (5)|4.10.2007 19:44
Teda to kulim tady to frci, asi nejdikutovanejsi forum o Dynavixu co jsem zatim videl. Jinak by me velmi zajimalo cim jste tu odhalili toho vyrobce, at pripadne vim na koho se mam obratit az budu potrebovat pomoc... ja ho nejak neodhalil :( ale to je asi jedno. Kdyz uz jsme u toho tak se u vyrobce alespon primluvim jestli by treba pro nejaky budouci zakazniky nehodil FAKT tu Evropu do jednoho celku kdyz uz tu mame ty velky flashky. Prepinat pri dlouhe trase je fakt opruz :sarcastic:
Pandora_ce4you (17)|4.10.2007 19:49
Mudruňko,

ty jsi kromě všeho jiného i tajemný jak hrad v Karpatech. Dozvíme se, co jsem včera napsal a co měl vědět jen výrobce Dynavixu? Nenapínej nás dlouho!
Pandora_ce4you (17)|4.10.2007 19:56
[QUOTE="Docent"]
Máte pravdu, měl jsem tu smůlu, že jsem vyhodil peníze za trial verzi. Soft, kde musím po změně podsvícení resetovat celé PDAčko, aby se změna projevila, mne opravdu nezajímá. O to víc mne překvapuje, jak se za něj pořád někdo bije, když názor na jeho kvality je u většiny diskutujících právě opačný...
Jo, a ty moje plky klidně přeskakujte, poznáte je podle nicku v záhlaví ;) .[/QUOTE]
Docente, je mi Vás upřímně líto, když mi napíšete kam, pošlu Vám deset korun a třeba se ještě někdo přidá a Vaše újma tak bude alespoň částečně zahojena. Možná i zcela zahojena.
Yankee.106 (231)|4.10.2007 21:20
Takže vážení "příznivci" a PR Dynavixu Padoro:
1. po několikáté jsem HRknul XDA X500+, neinstaloval jsem NIC jiného než 2ks PREI patchů + Dynavix
2. celý víkend jsem jezdil po Šumavě, ne podle Dynavixu, ale podle papírové mapy :!: neměl jsem důvěru, bez jediného pádu :O
3. dnes jsem jel z Phy do BN přes Říčany:
3.1. vybrat průjezdní bod = horor :evil:
3.2. při chybě volby = nezbývá NIC jiného než vybrat, smazat trasu a začít znovu, prostě tam chybí zpět :O
3.3. na cca 42km jsem měl 27 :!: :!: :!: pádů :!: :!: :!: , RAMky 19MB, pak jsem udělal SR a dojel jsem fpoho
4. když jsem náhodu špatně odbočil, navigace neukazovala, ale mluvila do změny "náhledu" = hóóóódně nepříjmné (tuším chyba verze 1.3)
5. NEPŘÍPUSTNÉ vypnutí zvuku a tím vypnutí zvuku XDA :evil: chápu tuto ikonku jako vypnutí "ženské kecající do řízení" ale ne telefonního zvonění :!:
6. když zvuk vypnu, vypnu Dynavix, zůstane vypnutý zvuk u XDA :O (tuším chyba do verze 1.4)
7. Nechápu, proč si při nájezdu na Jiráskův most ze Strakonické mám dát kolečko .... :sarcastic:
8. ostatní mnou výše odkazované a reportované chyby jsem již ani neměl sílu zkoušet, přeskok přes svodidla, jízda pěší zónou apod.

Takže můj závěr:
- Dynavix je nyní ve veřejné alfa kurvaplacené verzi :$:
- je to oskinovaná verze nejvýše 1.4 :!:
- instaluji ostatní programy, abych mohl SVÉ XDA využívat na maximum jak chci JÁ a ne pseudonavogační SW Dynavix
- zakládám microSD kartu s iGO

Dokud nebude Dynavix v použitelné betaverzi, NECHCI jej v XDA :!:

Jen pro rejplaly a PR Pandoru, v XDA jsem měl JEN OS+2ks patchu+Dynavix 2.1. V této kombinaci jsem najezdil (uff, ve zdraví, bez nehody) cca 2000km .... nemám co bych nadále dodal. Větší sračka je už jen BOR ....

Škoda spláchutých skoro 10000,-Kč

Jediné co je na Dynavixu zatím nikým nepřekonané, hlasovka. Zní tak profi .... super ....
Mudrunka (547)|4.10.2007 22:03
to Yankee.106:
no, řekl bych, že díky HR sis alespoň cihlu vyčistil ne? :D
Ale teď vážně, čekal jsi vůbec něco jiného? Já jsem vyzkoušel, zjistil že nic nového, a i to málo ještě s chybami, a že staré taky neopravili, a to z důvodu, že o nich ani nevěděli a utekl jsem od toho velmi rychle. Ale HR bych kvůli tomu nedělal ani náhodou.
Mudrunka (547)|4.10.2007 22:05
ale, co nám to ozvalo z éteru za potrefené hóse….
[QUOTE="Pandora"]Mudruňko,
ty jsi kromě všeho jiného i tajemný jak hrad v Karpatech. Dozvíme se, co jsem včera napsal a co měl vědět jen výrobce Dynavixu? Nenapínej nás dlouho![/QUOTE]
[QUOTE="Mudrunka"]…Daný nejmenovaný diskutér totiž použil něco, co ví kromě pár lidí na tomto webu (kterých si velmi vážím a určitě nemají potřebu obhajovat neobhajitelné) jenom daný nejmenovaný výrobce navigačního softu.
Nevím, zda se to zde děje s jeho vědomím, či bez něj, každopádně se jedná o jeho hanbu. Hanbu z toho důvodu, že evidentně tvůrčí impotence je maskována, ne zrovna kalými praktikami…. [/QUOTE]
chytrému napověz, hloupého pošli do *****
Mudrunka (547)|4.10.2007 22:06
[QUOTE="Lampicka"]Teda to kulim tady to frci, asi nejdikutovanejsi forum o Dynavixu co jsem zatim videl. Jinak by me velmi zajimalo cim jste tu odhalili toho vyrobce, at pripadne vim na koho se mam obratit az budu potrebovat pomoc... ja ho nejak neodhalil :( ale to je asi jedno. Kdyz uz jsme u toho tak se u vyrobce alespon primluvim jestli by treba pro nejaky budouci zakazniky nehodil FAKT tu Evropu do jednoho celku kdyz uz tu mame ty velky flashky. Prepinat pri dlouhe trase je fakt opruz :sarcastic: [/QUOTE]
Dobrý den, jsem rád, že jste na nás nezanevřel. Můžete mě, prosím, prozradit o jaké fórum, na kterém se ještě furt Dynavix diskutuje, se jedná. Alespoň tady, nebýt některých nejmenovaných prokatatérů, by byl klídek. Jinak řečeno – diskuse one.
Jo s tou spojenou Evropou, nejmenovaný výrobce daného softu byl i zde v tomto směru po vydání verze Evropa masírován s výsledkem, jak vidno, nulovým. Nejdříve to jalově zdůvodňoval jakýmisi požadavky obchodníků apod. Pravdou však je, že s celistvou mapou Evropy by nejspíš daný soft už nepadal, on by se vůbec nerozběhnul.
Yankee.106 (231)|4.10.2007 22:09
Když už jsem do Pseudonavigace Dynavix nacpal tolik prachů, když už se do mě navezl PR Padora, tak jsem chtěl mít opravu jasno :oops: Kdysi jsem jej doporučoval kolegovi, který najezdí po Evropě za rok 250000km. Co myslíš, že jsem zvolil :?: LOOX n560+iGO a nemám ani JEDNU připomínku :!: Druhý kolega otestoval Dynavix, ten jezdí "jen" pro CZ a po měsíci si přišel pro iGO. Takže oba jezdí s iGO a spokojenost. Pavel chvíli přemýšlel o vysoudění peněz nazpět za DNVX, ale pak to vzdal, peníze prostě odepsal a bylo.
Mudrunka (547)|4.10.2007 22:15
[QUOTE="Yankee.106"] Pavel chvíli přemýšlel .... peníze prostě odepsal a bylo.[/QUOTE]
Tak jako my všichni, tady skoro všichni. PR Pandora je asi spokojený -)
Docent (1234)|4.10.2007 22:20
[QUOTE="Pandora"]Docente, je mi Vás upřímně líto, když mi napíšete kam, pošlu Vám deset korun a třeba se ještě někdo přidá a Vaše újma tak bude alespoň částečně zahojena. Možná i zcela zahojena.[/QUOTE]
Děkuji za nabídku, ta finanční újma nebyla zas až tak velká, a při odškodnění psychické újmy byste se nedoplatil, žádný jiný soft, který dělá takovéhle zvěrstvo, jsem ještě nepotkal, a že už jsem jich měl nebo mám na PDAčku dost a dost :D .
A navíc jste mně tím oprašováním tématu docela pomohl - brácha si chce koupit navigaci, takže ho musím varovat, aby si TOHLE v nijakém případku nekupoval ;) .
pslany (130)|5.10.2007 06:29
To paňdora: kdyz tu tak vracite penize, nesla by mi taky cast z tech 9800,- poslat, moc prosim ...
Pandora_ce4you (17)|5.10.2007 07:43
Vida, jeden téměř nevinný příspěvek a kolik nových informací se člověk dozví o Dynavixu. Skoro začínám pochybovat, jestli používám stejný software jako Yankee.106.

To Mudruňka:

Mudruňko, dozvím se, co jsem předevčírem napsal a co podle tebe mohl vědět jen výrobce, anebo to byl jenom další z tvých hodnotných objektivních příspěvků do diskuze o Dynavixu?
Mudrunka (547)|5.10.2007 07:52
to PRPaňdora:
[QUOTE="Mudrunka"]ale, co nám to ozvalo z éteru za potrefené hóse….
[QUOTE="Pandora"]Mudruňko,
ty jsi kromě všeho jiného i tajemný jak hrad v Karpatech. Dozvíme se, co jsem včera napsal a co měl vědět jen výrobce Dynavixu? Nenapínej nás dlouho![/QUOTE]
[QUOTE="Mudrunka"]…Daný nejmenovaný diskutér totiž použil něco, co ví kromě pár lidí na tomto webu (kterých si velmi vážím a určitě nemají potřebu obhajovat neobhajitelné) jenom daný nejmenovaný výrobce navigačního softu.
Nevím, zda se to zde děje s jeho vědomím, či bez něj, každopádně se jedná o jeho hanbu. Hanbu z toho důvodu, že evidentně tvůrčí impotence je maskována, ne zrovna kalými praktikami…. [/QUOTE]
chytrému napověz, hloupého pošli do *****[/QUOTE]
pokud jsi slepý pak pro tebe platí ten úplný konec :no:
PS: k vrácení části neúčelně vynaložených peněz za skoronavigační polotovar se pochopitelně hlásím taktéž !
HELEKAL PETR (195)|5.10.2007 11:11
Tak vidím že už opravdu toto diskusní vlákno nemá cenu vůbec číst, nejsem taktéž spokojen se stavem navigace Dynavix, ale to co zde čtu poslední dobou je opravdu k pozvracení ( když to napíšu slušně). Mám dojem že tyto diskuse jsou úplně k něčemu jinému než aby jsme se navzájem uráželi a napadali. Tyto diskuse jsou přece k tomu aby jsme si pomáhali navzájem s našimi problémy a ne aby jsme z toho tady dělali bulvár, co kdo kdy na koho atd. Řeknu Vám že sám Dynavix užívám, štve mě to co se kolem něj děje, ale abych napadal kvůli tomu jiného uživatele který má na věc jiný názor než já, no fakt na BLITÍ. Pak se už opravdu není co divit že bulvár tolik finančně roste. Jo Dynavix a jeho majitel to zadrbali komplet, jednak si nepohlídali licence, zaměstnance a celý rok pro nás nic neudělali. Všichni zde si to uvědomujeme a všechny nás to sere, ale vylívat si svou zlost na druhých potažmo nevinných je ubohost největšího řádu. Mudrunko Tobě se divím že tady ještě vůbec diskutuješ, když jsi už tolikrát prohlásil že neřekneš ani slovo. Trochu mi to připadá že si ze zlosti prostě potřebuješ do něčeho či někoho kopnout. Yankee.106 alespoň přinesl vlastní zkušenosti, záporné ale zkušenosti, ty by si měl přečíst výrobce a měl by je poslat na jeho podporu aby věděli co se děje, samozřejmě je dobře že je napsal i sem, aby ostatní věděli co a jak ale Mudrunko tvoje tlachání a napadání ostatních opravdu ničemu nepomůže, ani uživatelům ani výrobci a jen zde děláš peklo, buď se vyjadřuj k věci tedy navigaci ( o čemž pochybuju když už jej nemáš ani v podpisu) nebo se nevyjadřuj k ostatním, protože se potom nerozčiluj, když se zase někdo vyjádří o tobě. Opravdu mě tato diskuse o ničem ( protože o navigaci je tu sotva čtvrtina příspěvků) začíná unavovat a přestává mě bavit si neustále přečítat kdo je hňup a kdo vůl nebo čí je kdo agent. zkusme všichni být tolerantnín jeden k druhému a hlavně si počkejme na nový update který by měl v půlce ( snad -již bylo několikrát slibováno) tohoto měsíce vyjít. Sám již firmě moc nevěřím ale pořád doufám, že se zase rozjede, jak má. A TO CO JSEM PSAL MUDRUNKOVI SAMOZŘEJMĚ PLATÍ VŠEM, PŘESTAŇME SE CHOVAT JAKO MALÝ DĚTI A ZAČNĚME SPOLU DĚLAT NĚCO PRO " NÁS" VŠECHNY
Yankee.106 (231)|8.10.2007 20:56
prosím, přečíst příspěvek: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ... že nekecám, že?
Docent (1234)|8.10.2007 22:39
Vzhledem k tomu, že v té srovnávací "pidirecenzi" měl dotyčný legálně koupenou trial verzi Dynavixu, tak jeho zkušenostem s touto navigací i věřím.
Otázka pak je, zda je hláška "memory full" u iGO věcí původního software nebo provedené úpravy, aby to běhalo i z jiné než originální karty... A ta ukecanost se nechá řešit stažením jiných hlasů.
tortoise (546)|8.10.2007 23:20
Memory full v iGo není záležitost "softwarové úpravy", ale pravděpodobně ne úplně nejlepší spolupráce s WM6. Na N560 s WM5 jsem tuto hlášku neviděl nikdy během tisíců km, na WM6 (ten samý stroj, ten samý SW, stejný konfigurační soubor) jí vídám tak co 200km.
Docent (1234)|9.10.2007 10:11
Tak mně to dělalo iGo Plus i na WM5, předchozí verze ne.
Pandora_ce4you (17)|9.10.2007 21:47
[QUOTE="HELEKAL PETR"] A TO CO JSEM PSAL MUDRUNKOVI SAMOZŘEJMĚ PLATÍ VŠEM, PŘESTAŇME SE CHOVAT JAKO MALÝ DĚTI A ZAČNĚME SPOLU DĚLAT NĚCO PRO " NÁS" VŠECHNY[/QUOTE]

Pane Helekale,

chápu, že Vás štve, když se tohle fórum stalo místem exhibice Mudruňky, a že o Dynavixu se tady moc nedočtete. Z podobných důvodů jsem i já psal svých několik posledních příspěvků a můj závěr je, že o Dynavixu Mudruňka diskutovat nechce. Nevím, co ho vedlo k tomu, že mě označil za agenta a potom poslal do ***** (zajímalo by mě, jestli by to samé udělal, i kdyby mě potkal někde v hospodě), a ačkoli jsem mu psal dvě výzvy, aby vysvětlil, jak to myslel, ničeho takového jsem se nedočkal. Protože se počítám mezi slušné lidi, nebudu Mudruňkovi už dál nic psát; fakt, že je někdo hulvát, není pro mě důvod, abych se choval stejně.

Bohužel v tuto chvíli na tomto fóru prakticky není s kým diskutovat, protože podobné jako s Mudruňkou je to pro mne i s Docentem a Yankee.106 (nevěřím, že Dynavix spadl 27 krát na 42 kilometrech a kolečko u Jiráskova mostu jsem u Dynavixu také nikdy nezažil ani nenasimuloval).

Až se objeví bezplatný upgrade na novou verzi DNX7, napíšu Vám, na co u něj přijdu.
Yankee.106 (231)|9.10.2007 23:23
A s kým bys jako chtěl diskutovat? když navigace stojí za starou bačkoru. Jak jsem psal, horší je jen B.O.R. a i tam jsem našel chyby, které jsou záhadně stejné s Dynavixem, viz mluvící navigace a nehýbající se obrázky. Že by původní programátoři odešli ke konkurenci :D

- těch pádů bylo opravdu 27 :!: ale kdybys četl pozorně, až do SR, pak to jelo fpoho až do Příbrami. Prvak je aplikace "labilní" s nějakou mezní hranicí RAM, což se projevuje i tím, že po spuštění je vidět jen světová růžice (v tu chvíli vím, že mám šanci na čistý restart a ne bodnout XDA z boku stylusem), druhak to přisuzuji debilním WM6, kdy stačí spustit Messaging, sosnout e-maily, aplikaci zavřít, ale nějaký humus/odpad stále zůstane v paměti (pomůže JEN SR, MemMaid apod nefungují). Asi bych doporučoval nějaký test na dostupnou velikost RAM a případnou hlášku. Mě osobně by to potěšilo.

- kolečko nasimulovat nepůjde. Dynavix má "citlivý" algoritmus na umístění dle GPS. Já najíždím na Jiráskův most z levé strany, nikoliv z pravé (ano jsem prase) a tak si Dynavix zřejmě myslí, že jsem se blbě zařadil a proto mě pošle na kolečko okolo Dizenforevých sadů = CHYBA PROGRAMU! ostatní navigace toto mají ošetřené!

- některé věci byli reportovány před cca rokem a DODNES s nimi prodejce mapových podkladů nic neudělal (záměrně píši prodejce, páč jsem obdržel zprávu, že jsem si vlastně koupil mapy a ne program!). Co konkrétně? třeba 3D pohled, no to je parodie! vypnutí zvuku v DNVX = vypnutí zvuku xDA, pro mě naprosto nepřípustné! mám E-Ten X500+ = PDA+telefon a proč mi vypnutí zvuku v navigaci má vypnout zvuk zvonění???? nechápu. Z některých dialogů není úniku! Musíte je dokončit a pak začít znovu :O Nechápu proč toto není opraveno ještě v garáži :evil: proč to musí alfatestovat platící uživatelé. Všude DNVX "tlape", ale při vyhledávání adresy ne? Proč? Dost vadí za jízdy!

- uvítal bych, kdyby prodejce mapových podkladů reagoval na podněty uživatelů rychleji než cca 1x za dva roky ! Myslím, že jsem zaplatil dost peněz, abych byl patřičně hýčkán!

- a znovu zdůrazním, č.p. SUPER!, zvuk SUPER, ale sry na iGO to dneska nestačí. Dyk se stačí kouknout jak jsou daleko. Dnes používám iGO a jsem zatím spokojený.

- ještě jsem si vzpomněl na jednu věc, start Dynavixu oproti iGO je sssstttrrráááášššnnnněěě dlouhý! nekolik desítek vteřin?(nyní neověřím, zformátoval jsem kartu a tím vymazal Dynavix, počkám na v2.2) No to nemyslíte vážně! iGO 12s a můžu jet!

Nicméně i ode mě si přečtete co "nový" Dynavix umí a co zůstalo při starém.

btw tady něco smrdí :evil:
před chvíli jsi napsal:[QUOTE="Pandora"]Až se objeví bezplatný upgrade na novou verzi DNX7, napíšu Vám, na co u něj přijdu.[/QUOTE]
a před nedávnem:[QUOTE="Pandora"]Vida, jeden téměř nevinný příspěvek a kolik nových informací se člověk dozví o Dynavixu. Skoro začínám pochybovat, jestli používám stejný software jako Yankee.106.[/QUOTE]
Já používám Dynavix 7 v 2.1 = oskinovaná verze, tak jestli možná, Dynavix 2005 v1.3, tak jak je to s tebou :?:
Mudrunka (547)|10.10.2007 10:34
no, původně jsem myslel, že snad ani na hodnotný příspěvek PRPaňdory reagovat ani nebudu z důvodu, že mě jmenovaný, ale i ten skoronavigační polotovar s hrdým názvem Dynavix, za to nestojí. Pak mě ale došlo, že právě o to jde. Že hlavním účelem je umlčet jedince, kteří, dlužno říci, že oprávněně, poukazují na nedostatky uvedeného softu a tím si uvolnit prostor pro nic neřešící PR oslavné formulace k masírování neznalých.
Celá tato hodnotná FLAME diskuse byla vyvolána následujícím (5 stránek nazpět)
[QUOTE="Pandora"][QUOTE="Mudrunka"]no, kdybys měl dotaz na nějaký navigační soft, který někdo z nás tady využívá, určitě by ses potřebné informace dozvěděl. Takto ti mohlo stačit pročíst pár vláken s daným softem souvisejícím a mohlo ti být jasno.
Jinak je to přesně tak jak píše Yankee.106 + další. To další je to, že tvůrce programu zaspal a Dynavix obecně v současné době nesplňuje požadavky na současnou navigaci. Ale, pokud ti stačí, aby tě to nějak dovedlo do stanoveného cíle a nic víc, budeš možná i spokojený. Spokojený do té doby, dokud se nesetkáš s jinými softy premiových značek. A tam tvůj soft nepatří.[/QUOTE]

Wov, Mudruňko, co jsou to "softy prémiových značek"?

Je to Navigon, který sice má pěkný skin, ale jinak reaguje až po delším rozmyšlení? Nebo snad Igo, které má sice jenom mírně zmatené ovládání, ale zato velice nemírně zmršenou češtinu? Miluju takové výkřiky do tmy, kdy se někdo v diskuzním fóru snaží ostatním podsunout, že jedině on má ten správný patent na rozum a pravda je taková, jak ji vidí právě on.

Podle mého názoru, jestli si Beeboo pročte zdejší vlákno, zjistí, že jsou tady asi tři až čtyři "přispěvatelé", kteří nevynechají příležitost, aby si léčili své komplexy (nebo mají jinou motivaci?) psaním o chybách Dynavixu a pak zbytek spíše náhodných čtenářů, kteří mají zkušenost v zásadě dobrou, ale vadí jim některé chyby Dynavixu (Dynavix chyby má, stejně jako jakýkoli jiný navigační soft) a hledají info, jestli některou takovou chybu nelze nějak vhodně opravit. Beeboo zřejmě zjistí, že asi polovina příspěvků je Mudruňko od tebe a tvých třech (možná i více) spřízněných pisatelů (zejména Yankee.106) a je otázkou, k čemu mu zdejší diskuze jinak bude.

Já bych mu asi vzkázal, že diskuzní fóra jsou plná lhářů a že podle mého je Dynavix pořád minimálně jeden z nejlepších navigačních softů z těch,které jsem vyzkoušel (např. Navigon, Igo, Tomtom, Navman...). A že nejlepší je si všechno vyzkoušet sám ( a Dynavix má jako jeden z mála softů zkušební verzi).

A Mudruňko pro případ, že bys nechápal, těmi lháři jsem myslel i tebe.
[/QUOTE]
kde mě, a nejen mě, daný diskutér, který určitě není hulvátem, to ani náhodou, zcela bezdůvodně nazval lhářem. Ke svému tvrzení však nedodal žádný důkaz, a to vlastně do dneška.
Nechci se snížit k tomu (jako někdo), že by mě takto jmenovaný v hospodě nenazval. A nemám tím na mysli 120 kg živé váhy a necelé 2 metry výšky, on by mě tam totiž nenačapal. Já jsem totiž inteligent -).

Pokud se člověk trochu podívá po tomto vlákně, zjistí, že nějaká diskuze k věci byla v květnu a červnu po vydání nové verze 7. Velmi záhy se zjistilo, že se jedná o starou verzi v novém, i když hezkém, kabátě, a to i s chybami. Navíc to nové mělo a snad i má dosud chyby nové. Mám na mysli např. nemožnost návratu z některých formulářů apod. Prosím, může se stát. No a potom v podstatě nic zajímavého, až jsem si dovolil jednu, z mého pohledu, nevýznamnou invektivu, a to, že Dynavix nepatří mezi prémiové navigační softy. Nic víc, nic míň. Pominu fakt, že tam opravdu nepatří, tak takováto diskuze prostě PR oslavným a hodnotným informacím typu – cituji „Dynavix je nejenom nejlepší česká navigace, ale podle mého je Dynavix Theta i nejlepší navigace v porovnání s ostatními konkurenty dostupnými v Čechách.“ – konec citace, prostě překáží.
Takže, odradit se nenechám, působí to totiž na mě obráceně. Dokonce zvažuji prohloubení nevalné investice s daným softem o upgrade map ve verzi 7.2.2 a budu porovnávat a porovnávat, s viz. podpis, a kritizovat a konstruktivně kritizovat. Jenom doufám, že se panu Helekalovi nepřitíží.

to Yankee.106:
ano, opravdu tady cosi smrdí. Aktuální verze na cihle PRPaňdury by mě taky zajímala -)
beeboo (8)|10.10.2007 11:45
Nerad vám lezu do osobního souboje, jen bych rád přidal svůj názor na Dynavix.
Vlastním Thetu Holiday - viz moje předešlé posty,kdy jsem vás žádal o tip na slušný obchod - a nemohu říci nic moc špatného. Navigace mi nikdy zatím nespadla, nevím, jestli je to případným rozdílem verze pro jednoúčelové zařízení, jestli se ta verze od PDA něčím liší. Ovládání je pochopitelné i bez návodu, výtku mám jen k zadávání textu prstem, kdy se mi podaří často stisknout tlačítko vedle. Asi dvakrát se mi stalo, že mi nabíhala nepřiměřeně dlouho, několik minut, je ale možné, že to bylo lokalitou a výhledem na oblohu.
Chybí mi také více voleb pro výpočet trasy, např. ekonomický režim, pochválit musím zase ale rychlé přepočítání trasy.
Hlasové povely - přijdou mi ideální, obrazovku není nutné neustále sledovat.

Tedy, nelituji nákupu tohoto přístroje, splňuje to, co jsem od něj chtěl a asi je to věc vkusu. iGo mi ovládáním k srdci nepřirostlo, přišlo mi poměrně složitější, ale jde o čistě subjektivní pocit.
Mudrunka (547)|10.10.2007 12:19
to beeboo:
ale jo, já jsem nikdy neříkal, že by to prostou navigaci z bodu A do bodu B neprovádělo. Naopak, do cíle cesty to dovede, možná někdy s problémy, ale on žádný nav. soft není 100-procentní. A základní nedostatek jste v podstatě definoval, já bych dodal ještě nějaké další, ale to není podstatné.
Jinak jednoúčelovky mají proti PDA jednu velkou výhodu, a to, že by měly být z pohledu HW a SW optimalizovány, což u PDA nelze vždy zabezpečit. Taktéž RAM v jednoúčelovce je většinou naplněna jen tím, co je nutné k navigaci a ničím jiným, takže většinou pro chod programu má více místa, což je u softů, které potřebují hodně prostoru (Dynavix, Navigon) cenné.
S tím fixem satelitů – to se prostě stává, záleží taky na době od posledního vypnutí. Pamatuji, že u verze pro PDA se mi to stávalo poměrně často a vždy pomohl soft reset. Než proběhl satelity již byly s jistotou fixslé , nehledě na to, že PDA bylo alespoň připraveno a soft neměl takovou tendenci zamrzat.
Abych pravdu řekl, proti ostatním softům v logice a ovládání nevidím nějaký výrazný klad, ale ani nedostatky. Jsem ale proti těmto vlivům poměrně imunní. Proti čemu však nejsem, to je v přípravě tras a ve využití i mimo „humna mé zahrádky“. Mám tím na mysli delší zahraniční cesty. A tady ten rozdíl je a je významný. I když souhlasím, na trase z Písku do Strakonic to možná vidět není.
Jinak přeji, aby nadšení vydrželo a krabička zlobila co nejméně.
Méďa (69)|10.10.2007 16:17
No tak zrovna na trase z Písku do Strakonic to vidět je a to tak, že velmi. Z Písku je cesta na Dobev a Strakonice dlouhá cca 18km. Dynavix po změně map naviguje přes Novou hospodu trasou cca 26 km dlouhou, delší o skoro 50%. Nemám Dynavix u sebe ale vím, že se mě Dynavix touto trasou pokoušel navigovat. Dynavixu prostě chybí možnost výpočtu ekonomické trasy. Na obhajobu Dynavixu musím uvést, že i plánování cesty z Písku do Strakonic na internetu třeba na seznamu vygeneruje stejnou cestu jako Dynavix. A dovolím si ještě připomenout, že jsem zde uváděl příklad cesty z Plzně do Tábora, kdy mě Dynavix navigoval přes Prahu cestou delší o cca 70km a časová úspora měla být okolo 10 minut.
Mudrunka (547)|10.10.2007 16:48
no Méďo, to jsem se tady strefil, co? Ale žádný záměr v tom nebyl, města jsem si prostě vycucal z prstu….. :D
A scházející „ekonomický výpočet trasy“, to je právě ten nedostatek, který definoval beeboo a já s ním bez výhrad souhlasil. Přesto chci upřesnit, že nedostatky v práci Dynavixu (myslím tím nejen metodu výpočtu trasy), a to jsem chtěl vyjádřit, možná nešikovně, se projevují zejména u dlouhých a složitějších zahraničních cestách a méně pak na trasách lokálního charakteru, navíc ve známém prostředí. Ale není v tom Dynavix sám, např. při mé cestě na konci léta do Chorvatska přes Maďarsko se Velký Tomík ukázal i s poslední mapou Východní Evropy jako totálně nepoužitelný….
Méďa (69)|11.10.2007 00:06
No na druhou stranu musím říct, že jsem jel několikrát do Itálie a Dynavix vybral cestu přesně tak, jak bych si jí vybral i já. Při plánování delší cesty stejně použiju mapu a několik stránek na internetu, kde se dají cesty naplánovat a pak se Dynavix buď trefí nebo ne. Pokud ne, tak mu zadám průjezdní body a je vyřešeno. Podle zkušeností ani plánovače tras na internetu delší trasu nevyberou stejně. Já jsem dal za Dynavix něco okolo 10 000 Kč a hodlám ho využívat dokud bude moje momentální "železo" funkční. Až se PDA rozbije budu hodně přemýšlet co si koupím. Momentálně se mi nechce vrážet do GPS s TMC cca 5000 Kč, když za dvojnásobek již koupím jednoúčelovou navigaci, takže mě některé neduhy Dynavixu až tak netrápí. Fakt je, že Dynavix 7 nemůže být jen vizuálně předělaná verze 1.6, protože verze 1.6 NEPADALA a to že Dynavix 7 padá je prostě obrovská chyba. Doufám, že se tvůrci programu poučili a v nejbližších týdnech se dočkáme zase o něco lepšího Dynavixu.
Yankee.106 (231)|11.10.2007 07:45
[QUOTE="Méďa"]... Fakt je, že Dynavix 7 nemůže být jen vizuálně předělaná verze 1.6, protože verze 1.6 NEPADALA a to že Dynavix 7 padá je prostě obrovská chyba. ...[/QUOTE]
Já osobně si, dle chyb, kterými Dynavix 7 trpí, myslím, že je to verze 1.3. Vyšší verze měly některé chyby odstraněny.
Mudrunka (547)|11.10.2007 09:15
to Méďa:
no, já jsem mluvil o složitějších zahraničních cestách. Do Ilálie taky jezdím a tam to funguje zhruba – najet nejbližší cestou na dálnici a pak furt rovně (schválně přeháním), nezapomenout odbočit na správném místě (pokud zapomenu další odbočkou se v pohodě vrátit – stejně se většinou jezdí na místa mezi těmito odbočkami) – no, k tomu, z pohledu prosté navigace, ani snad navigaci, až na vlastní dojezd na místo, nepotřebuji. Já mluvil o např. plánování neobvyklé trasy do Chorvatska s cílem vyhnutí se obvyklých problémů, zejména ve Slovinsku a přechodu Macejl, přes Maďarsko (s vyhnutím se placených úseků dálnic v HU), s variantou náhradní trasy přes BiH (pro případ častých výrazných problémech u tunelů v HR) a s elegantním dojezdem až na konkrétní místo (např. na trase Split – Omiš se v sobotu dopoledne najíždí směrem na Split a správné místo přejet znamená prostát hodně dlouho v nekonečné koloně apod). No, a tady jsem u TT (stejná mapa jako u Dynavixu, stejná logika výpočtu (krátká, nejrychlejší) narazil, a to tvrdě. A tvrdím, že u Dynavixu bych narazil obdobně i když bych zcela mimořádně to zvládnul na jednu mapu – pochopitelně až na tu BiH. Přesto existuje soft, který to zvládnul, a to přímo s přehledem.
Přes uvedené, i na dané trase do Itálie může být navigace potřebná – jedná se o využití RDS-TMC, případně obchvatu (objížďky apod). A tady to u Dynavixu narazí, že TMC mu funguje jen v ČR, obchvat nemá vůbec – a to považuji za další velký nedostatek daného softu hraničící až s jeho nepoužitelností v případech pro které je právě navigace přínosná.
Jinak k tomu „padání“ – jakou používáš mapu? Pokud Holiday hledal bych spíš problémy v její velikosti. On Dynavix se vždycky choval rozdílně např. při použití mapy jenom ČR nebo ČR+průjezdní Evropa.
Jinak, souhlasím, na další verzi Dynavixu se taky těším. S fungujícími softy, viz. podpis, to není žádný adrenalin…. Chce to tu nudu za volantem trochu zpestřit….

to Yankee.106:
no nevím, zakopaný pes musí být někde jinde, to by jim hlavní novinka verze 1.6 – polofunkční TMC nejspíš nefungovalo vůbec. A ono funguje stejně jako dřív – tedy blbě.
Méďa (69)|11.10.2007 15:51
Mudrunko ( předpokládám, že kdyby jsi chtěl abychom Tě oslovovali Mudruňko, tak by jsi si to tak napsal do svého nicku:D ), v podstatě jsi potvrdil to co jsem napsal. To znamená, že pokud jedu na delší trasu tak se musím věnovat jejímu plánování a je jedno jaký používám soft k navigaci. S některým softem je práce jednodušší, s některým složitější, tak to holt je. Bohužel v době, kdy jsme kupovali navigaci Dynavix za cca 10000 Kč moc možností nebylo. To mi asi odsouhlasí každý kdo si v té době navigaci vybíral. Že to s Dynavixem dopadlo jak to dopadlo je fakt a změnit ho nemůžeme. Vypadá to, ale, že by se mohlo blýskat na lepší časy.
Méďa (69)|11.10.2007 15:56
Ještě jedna poznámka: zveřejnit příjmení svého, byť nespokojeného klienta v diskusním fóru je docela hlína. Už proto, že je tady jeden z diskutujících který Mudrunku oslovuje Mudruňko. Nebo osoba, která se Mudrunkovi omlouvala a zároveň zveřejnila jeho příjmení a nový diskutující oslovující ho "Mudruňko" je jedna a táž osoba???
Mudrunka (547)|11.10.2007 17:00
Bingo Méďo, přesně jsi vystihnul podstatu problému jak se na věc dívám :)
A k tomu softu, pochopitelně máš pravdu, ale výhoda PDA je v tom, že není vázán na jeden jediný soft. I když pak si člověk připadá jako sběratel a nehledě na to, že kdyby se žena dozvěděla co jsem už do toho vrazil......:mad:
Pandora_ce4you (17)|14.10.2007 20:05
[QUOTE="Méďa"]Ještě jedna poznámka: zveřejnit příjmení svého, byť nespokojeného klienta v diskusním fóru je docela hlína. Už proto, že je tady jeden z diskutujících který Mudrunku oslovuje Mudruňko. Nebo osoba, která se Mudrunkovi omlouvala a zároveň zveřejnila jeho příjmení a nový diskutující oslovující ho "Mudruňko" je jedna a táž osoba???[/QUOTE]

Telematix Software v tomto vlákně v červnu napsal mj.:
"Pan Mudruňka (kdysi dříve jsem zde psal "Mudrunka" - myslel jsem si, že je to nickname- neměl jsem v úmyslu se nikoho dotknout, takže se dodatečně omlouvám) má pravdu, že nám uniklo, že z některých voleb v menu není přímého úniku - toto napravíme co nejdříve...".

Opravdu si Méďo myslíte, že když se snažím nekomolit něčí jméno, je nejpravděpodobnější, že pracuji pro Telematix Software?

Na tomto fóru je velice smutné, jak někteří zacházejí s fakty a v zásadě taky všechno to, o čem psal nedávno pan Helekal (jednou ho tu někdo nedopatřením (?) nazval Halekalem a já chápu, že se mu to moc nelíbilo). Protože nechci přispívat ke zdejšímu bulváru a taky chci rozumně diskutovat pouze o funkčnosti Dynavix, budu se snažit Vaše výpady (ani výpady kohokoliv jiného) dále nekomentovat.
Méďa (69)|14.10.2007 20:24
Až do příspěvku Telematixu si všichni zde diskutující, včetně Telematixu, mysleli, že se jedná o nick. Kdyby Mudrunka chtěl aby jsme ho oslovovali Mudruňko tak by to tak také napsal. Zatím jsem nezažil fórum, kde by se lidé oslovovali jinak, než je jejich oficiální nick. A v tom vidím obrovskou neprofesionalitu Telematixu. Jestli Mudrunka použil "upravené" příjmení je to jeho věc, a nikdo to neměl na tomto fóru právo zveřejnit kromě něho.
Já nakládám s fakty jak umím a jak jsem to napsal ve svém předchozím příspěvku tak to i cítím.
Tímto končím mé příspěvky netýkající se Dynavixu přímo a nadále budu na tomto fóru psát příspěvky pouze technického rázu. A už se těším na novou verzi Dynavixu aby bylo o čem psát.
Možná že by bylo dobré, kdyby zasáhli i moderátoři tohoto fóra, protože co se děje v tomto vláknu nemá nic společného s tím, proč toto fórum existuje.
HELEKAL PETR (195)|14.10.2007 21:07
No hurá, vidím že lidi zase začínají dostávat rozum, no bylo na čase. Je dobře že se už někteří těší na nový Dynavix, já k nim samozřejmě patřím také a tak by mě zajímalo především vyjádření pánů z Telematixu ( či Dynavixu) jak to bude s další verzí naší navigace dál. Především samozřejmě lepší stabilita a konečně bezešvost map, ale i by mě zajímalo jak postoupil Dynavix Manager s ohledem na nový operační systém Windows Vista a to jak v 32 bitové tak i v 64bitové verzi ( používám 64bitovou)
Karel Chaloupka (15)|6.11.2007 21:35
Pro všechny příznivce Dynavixu,
dle odpovědi pracovníka z technické podpory Telematix software, a.s. by měl být uvolněn upgrade na verzi 2.2 příští týden. Už jsem moc zvědavý na vylepšení :yes:
Yankee.106 (231)|11.11.2007 10:36
Mňo tak já upgrade neprovedu, páč jsem při pádu e-mail schránky potratil klíč a nový se mi nedaří získat :mad:
Méďa (69)|11.11.2007 10:44
Kontaktoval jsi podporu Dynavixu? Musíš tam být někde zavedený, takže by neměl být problém aby Ti zaslali klíč znovu.
Yankee.106 (231)|11.11.2007 10:49
JJ kontaktoval, 3x :!: