Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Dynavix 7

draceksoptik_ce4you (91)|6.6.2007 18:30
To Meda:
Dikes za postrehy.. Prave se budu take chystat koupit new mapy Dynavix Evropy - update z verze Dynavix Evropa 2005 tak v prubehu pristiho tydne si objednam...

Neni to spatne to obnovit takove tema - co by se mi libilo... a ze by programatori vytvorili dle zajmu lidi bud opravili ci zkvalitnili.. Verim, ze Telematix se bude zabyvat vecma softwaru, me nezajima nejake problemy, myslim si, ze uz se z toho dostavaji (ze maji tym) a zacnou v tom pokracovat.. Tak jim drzim palce...
TELEMATIX SOFTWARE a.s. (14)|8.6.2007 13:55
[QUOTE="HELEKAL PETR"]jj souhlasím s oprášením tématu "Co by se mi líbilo v navigaci Dynavix" - chtěl jsem se Tě zeptat zda máš nově koupenou verzi Dynavixu či zda jsi zakoupil update z verze 2005? - Jde jen o to aby jsme věděli že někdo z Telematixu bude naším názorům naslouchat a zda zde bude někdo ( např. pan Tvrzký) kdo bude reagovat na naše připomínky či alespoň dá vědět že tento názor a vylepšení vůbec registroval.[/QUOTE]

Přeji pěkné odpoledne všem uživatelům Dynavix,

rád bych vás ujistil, že seznam "wish list" sledujeme. Kromě něj máme ještě vlastní, asi třikrát delší seznam, který při vývoji také bereme v úvahu, a výsledek našeho snažení pak můžete sami posoudit.

Kromě toho bych dnes chtěl ještě odpovědět na některé otázky a výzvy:

1. Pan Mudruňka (kdysi dříve jsem zde psal "Mudrunka" - myslel jsem si, že je to nickname- neměl jsem v úmyslu se nikoho dotknout, takže se dodatečně omlouvám) má pravdu, že nám uniklo, že z některých voleb v menu není přímého úniku - toto napravíme co nejdříve.
2. Naším největším nepřítelem při vývoji je čas (to zjevně není příliš objevná myšlenka) a vzhledem k dlouhému seznamu "todo" vážíme velice pečlivě priority jednotlivých změn. Mrzí mě proto, když se na zdejším fóru dočtu, že "je to designová překopávka verze 1.6" a přitom vytvoření nového vzhledu nám zabralo přibližně čtvrtinu času, který jsme na nové verzi strávili. Skoro celý zbytek našeho úsilí jsme věnovali alespoň částečnému propojení map, což byl podle nás největší nedostatek předchozí verze Dynavix. Kdo ze zdejších čtenářů chce, ať mi věří, že neobjeví-li se v nejnovější verzi některá ze změn, které si přál, není to moje svévole, ale prostě jsme pracovali na něčem, co nám připadalo důležitější.
3. Rádi bychom v intervalu 1-2 měsíce vydávali nové verze samotného software, v té nejbližší budou některá vylepšení ovládání (např. z ikony RDS-TMC se bude možné prokliknout na seznam událostí). Toto ale chápejte prosím jenom jako naše přání, nic neslibujeme, vývoj software někdy přináší nečekaná překvapení.
4. Na otázky týkající se Dynavixu se budeme snažit alespoň jednou za čas reagovat.

Tomáš Tvrzský
Mudrunka (547)|8.6.2007 14:21
Pane Tvrzský, jsem rád, že jste se za firmu Telematix vrátil k vhodné formě komunikace která jistě napomůže k postupnému vylepšování Dynavixu až k totální dokonalosti.
Zajímá mě však i problém souboru Programs Files\dynavix\live_dynamic. Došlo ve verzi 7 k úpravě softu zaměřené na mazání expirovanych události, nebo můj odhad byl správný? On totiž nekontrolovaný růst jeho velikosti opravdu vedl v mezní situaci až k disfunkci softu.
TELEMATIX SOFTWARE a.s. (14)|8.6.2007 14:46
Soubor nemilosrdně mažte, oprava je (také) na seznamu.

Tomáš Tvrzský
Pavlos_2004 (147)|8.6.2007 14:58
[QUOTE="TELEMATIX SOFTWARE a.s."] Mrzí mě proto, když se na zdejším fóru dočtu, že "je to designová překopávka verze 1.6" a přitom vytvoření nového vzhledu nám zabralo přibližně čtvrtinu času, který jsme na nové verzi strávili. [/QUOTE]
Pokud se Vás to dotklo, tak pardon. Ale sám musíte uznat, že pro 99% uživatelů bude příjemnější mít grafiku stejnou jako ve verzi 1.6, ale funkčnost o třídu dál. A ne naopak.
Pandora_ce4you (17)|9.6.2007 19:45
Mě by se líbilo, kdyby Dynavix měl všechno, co bych si přál, a nejlépe včera:-) Pavlosi, pro mě je důležitý i vzhled programu a už ten minulý byl pro mě jeden z důvodů, proč jsem si ho koupil.
Je to asi na jinou diskuzi, ale poslední dobou i leckteří údajně uznávaní ekonomové připouštějí, že lidstvo blbne :-) a při výběru toho, co spotřebují, se zákazníci neřídí jen přísně "logickou" úvahou.
Pavlos_2004 (147)|10.6.2007 08:17
:yes: Nejenom ekonomové blbnou :D . Stačí si pustit schůzi sněmovny :D .Ale to je trošku OT.
Moje připomínka ohledně vzhledu, de facto skinu je namířena na to, že verze 7 je jen jiný design verze 1.6. Vzhled menu je hezký a propracovaný, ikony POI jsou nové , ale 2D a 3D pohled a i funkce jsou v podstatě stejné jako ve verzi 1.6.

Mimochodem iGO je plně skinovatelné a spousta tvůrců nabízí svoje skiny ( více či méně propracované - sznyt, Andy SK8, Riks 4.5e, TT145 ... ). A většinou se jedná o jednoho člověka , který dokáže během krátké doby změnit vzhled i funkčnost programu.

EDIT: Tím jsem chtěl říct, že pokud programátoři/grafici věnují 1/4 času vývoji nové grafiky stávajícího layoutu tak je asi něco špatně. Buď je SW jako celek špatně naprogramovaný a změna vzhledu je složitá, a nebo grafik udělal svojí práci rychle a pak se flákal a vymlouval se, že je to hodně práce
;)
ivov (15)|10.6.2007 15:57
Update na Dynavix 7 se objevil v době, když jsem začal uvažovat o nákupu něčeho jiného (Garmin, TomTom ...). Musím říct, že se mi nová verze líbí. Mapové podklady se mi v daný okmažik zdají lepší než u výše zmiňovaných. Jediný problém, který mám, je stabilita programu při prohlížení mapy. Dříve nebo později to spadne. Tipoval bych přetečení paměti. Pořádnou navigaci na delší trase teprve chystám, takže uvidím, zda-li je to skutečně jenom problém prohlížení. Skiny bych nechal plavat. Stabilita je v daný okamžik klíčový požadavek. A ještě jedna věc. Možná jsem si ji nevšimnul. Automatická změna měřítka v 3D by se určitě taky hodila. Dokonce bych default měřítko udělal "z vyššího náhledu". Pocit vidět "trochu dál" mi chybí.
Méďa (69)|29.7.2007 20:37
Takže další zkušenosti s Dynavixem. Byl jsem v Maďarsku a bohužel navigace mi během cca 450 km dlouhé cesty spadla. Naštěstí to nebylo ve městě, takže proběhla krátká pauza, soft reset pda a nové spuštění Dynavixu. Protože jsem byl ve stejném místě ještě před instalací nových map, mohu říci, že mapy jsou daleko podrobnější. Nové mapy jsou ale také na "závadu", protože jsou vedle některých silnic také cesty polní nebo nižší kategorie a v Dynavixu zanesené stávalo se, že Dynavix mne občas umístil na cestu vedle silnice po které jsem jel a pak mě navigoval na silnici na které jsem byl. To ale beru že může být problém s přesností GPS, ikdyž si myslím, že pokud jedu po silnici třeba 50 km a najednou mne navigace hodí na silnici která vede souběžne třeba 2 km tak to není úplně normální.
Další zkušenost jsem měl když jsem chtěl najít cestu z Plzně do Tábora. Dynavix vypočítal nejrychlejší trasu z Plzně přes Prahu do Tábora, cca 170km dlouhou. Samozřejmě, že tuto cestu jsem nepoužil a navigaci ignoroval a hned po výjezdu z Plzně Dynavix cestu přepočítal a nová cesta byla cesta kratší o cca 60 km a pouze o 10 minut delší. Pominu, že Dynavix nemůže tušit, že ve skutečnosti je průjezd Prahou naprosto strašný, takže by cesta ve skutečnosti trvala déle, ale najet 60 km kvůli 10 minutám je podle mne nesmysl.To je v manuálu napsáno, že nejrychleší trasa bývá také provozně nejvýhodnější! Myslím, že by v Dynavixu měly přibýt další možnosti výpočtu trasy.
Mám pocit, že zase budeme netrpělivě čekat na upgrade, kde bude konečně vyřešeno padání Dynavixu a konečně po dlouhé době snad i přibydou nějaké nové funkce. Přeci jen verze 7 je na světě již 3 měsíce a o padání systému při prohlížení map se ví téměř od prvního dne.
:::Janeček::: (4)|30.7.2007 12:13
Dobrý den všem,
konečně nějaké fórum kde se dají sdílet navi-dojmy :D. pane Méďo, mohu-li se uptat, na jakék zařízení Vám šlape Dynavix? Pokud Vám spadl na trase 450 km jen jednou tak to je podobné jako u mně a myslím, že jsem s to tuhle maličkost přehlédnout. Jel jsem s Dynavixem do Paříže a spadl mi pouze 2x na FS n520. když to porovnám se sw od iGo, který jsem také vyzkoušel, tak Dynavix Rules! (co se týče stability). Pokrytí vyhovující, a jako pomocník v neznámých krajích fakt luxus. vzheldem k tomu, že neumím ni slovo francouzky a v denním provozu v Paříži zastavovat a čekat na někoho kdo nahodou bude umět sluvko anglicky a popiše vam itinerař, který by si nezapamatoval ani Kasparov, jsem rad že jsem za to těch pár šušňů dal. Přepínání mapy EU central - něměcko a francie, hmmm...zatím sjem si poradil, zastavil jsem prvním odpočivadle přepl na Francii a dojel bez problemu do cile, ale už se teším na bezešvou mapu (c: Při přibližování a oddalování mapy v simulaci mi to teda ještě nespadlo, když jsem na něj hrrr tak někdy 2s čekam na dokreslení. Asi nejsem náročný uživatel, ale uvědomuji si, že s vývojem sw rostou obecně i požadavky na hw. na 520 mi to přijde optimalizované
--------------------
Fujitsu Siemens n520
WM5
profator (49)|30.7.2007 15:39
Mám s iGo (a nejen s ním) najeto tísíce km, v kuse cca 1400km a ani jeden pád takže pokud vám padá nějaký navi soft tak nehledejte chybu v něm, ale spíše v HW a daleko pravděpodobněji ve skladbě SW. Ahoj
:::Janeček::: (4)|31.7.2007 10:42
ano to souhlasim, kompatibilita hw se sw/OS je zde na místě, napřiklad po každém spuštění na wm_2003 SE iGO svítil, ale nebyl aktivní. At jsem kliknul na jakýkoliv tlačítko, problikl mi today-screen OS a trvalo to asi 2 min než se systém ustálil. Představím-li si, že bych potřeboval urgentně někam vyrazit...musel bych tuhle dobu čekat, než bych mohl jednat. Pravda na wm5 sem jej ještě nezkoušel. Dynavix stabilní from the very begining, kliknu na vlaječku - nedávné/oblíbené cíle a jedu!
Yankee.106 (231)|17.8.2007 15:36
Pěkný den,
uběhl cca rok, co jsem pohřbil Dynavix 2005. Tento týden jsem se "urval" a koupil upgrade na Dynavix 7.

- Co mě překvapilo mile, jsou opět č.p. v našem městě (Příbram), kde byli ve verzi map v69 a od v71 opět ne. Sice to nechápu, ale nyní ve verzi v82 jsou z5. :O
- Jelikož mám E-Tena X500+, který má TMC, tak jsem zvědav, zda-li se programátorům podaří jej využít. :?:
- Co mě nasr..... byla asi 1h instalace, kdy mi přes kolébku 2x neprošla a nakonec jsem ji musel provést přes čtečku. :evil:

No nic, jdu jej otestovat a uvidím ....
Yankee.106 (231)|18.8.2007 21:33
Takže souhrn dnešního dne:

- 3x pád při cestě 150km, příšerný
- cesta počítána skrz jednosměrku, samo opačně, NEPŘÍPUSTNÉ :!:
- naprosto titěrná písměnka a ikonky, manželka musela použít lupu, aby viděla co a jak :!:
- při souběžné silnici, mě klidně navigoval po té co jsme nejel, i když měl předem spočítánu tu správnou :no:
- na technické podpoře, když jsem jej registroval, mi technik řekl, že jsem si vlastně koupil mapové podklady a program je zdarma :!: To jako myslel jak :?: Jako že si můžu naprogramovat vlastní program k mapám, které jsem si koupil od Telematixu (bo koho :?: ) :O

Moje resumé: jedná se o verzi 1.5 :dead: se všemi neduhy, kterými tato verze trpěla a byli celkem úspěšně odstraněny ve verzi 1.6 :mad:

Čekám, že konečně Telematix (bo kdo :?: ) kápne božskou a přizná barvu, že se jedná o betaverzi 1.5 v novém kabátu. V dnešní konkurenci ÚPLNĚ nejhorší navigace, kterou jsem měl možnost použít :!:
Lupus1 (65)|19.8.2007 00:20
No - myslim ze se Dynavix a jeho "novi vyvojari" definitivne pohrbili... staci si precist jejich honosne sliby a porovnat s realitou...

Podle mne se jeste snazi prodat co jde a pak se nad nimi (a nasimi penezi) tise zavre voda...:evil:
Karel Chaloupka (15)|19.8.2007 00:34
Rád bych se podělil o svoji zkušenost. Dynavix 7 Visegrad jsem koupil cca v polovině května. Je to můj první navigační software a proto nemám srovnání.
+ za celou dobu používání (cca 1.800 Km) navigace ani jednou nespadla
+ hlasová navigace (ani moc nepotřebuju sledovat obrazovku PDA)
+ dle mého mínění je grafika také ucházející (rozlišení 480x640)
- cca 1 vteřinové zpoždění (patrné při průjezdu křižovatkou)
- některé navržené trasy jsou dle mých zkušeností delší ač je požadována krátká trasa (do cíle, kde trasu neznám, mě to stejně dovede :) )

S programem jsem spokojený. Doufám, že programátoři ještě zapracují a hlavně to nepříjemné 1 vteřinové zpoždění půjde odstranit. Možná, že je to způsobené vestavěnou GPS (LOOX N 560). Dotaz pro ostatní (hlavně majitele LOOX N 560), jaké máte zkušenosti se spožděním pokud připojíte externí GPS?
HELEKAL PETR (195)|19.8.2007 06:24
To zpoždění v 3D máme bohužel všichni, je to chybou v programu a mělo to být odstraněno v nějakém opravném balíčku, zatím však žádný nevyšel a od vedení Dynavixu zatím nepřišla žádná zpráva. Ono těch chyb je tam o hodně víc. Jenom po Olomoucku vím o několika, například že někde jsou v navigaci zakresleny cesty a ve skutečnosti nejsou a naopak ( a to již nejsou nové cesty, ale cesty i víc než 10 let staré), dále mě to žene do několika jednosměrek v protisměru a tak dále, ale jezdit se na tento soft dá a na druhou stranu Dynavix je jedinný, který má označené ulice i v naší obci Litovel
Yankee.106 (231)|19.8.2007 09:37
Ano, to zpoždnění je hodně nepříjemné, nicméně pokud si dobře vzpomínám, bylo odstraněno s poslední verzí 1.6.

Kladně hodnotím č.p. i v menších městech a hlasovou navigaci. Lepší jsem ještě neslyšel.

Záporně hodnotím vše ostatní. V žebříčku navigací je těsně nad BORem2.

Co se týká "pádu" aplikace, přičítám to nedostatku paměti. Při spouštění mám tak okolo 18MB a celkem se občas nedržím přesně navigace, takže přepočítává. Ale to nějak odladím ;)
Docent (1234)|20.8.2007 16:17
[QUOTE="HELEKAL PETR"] na druhou stranu Dynavix je jedinný, který má označené ulice i v naší obci Litovel[/QUOTE]
Ulice v Litovli má i TomTom (bez č.p.)
HELEKAL PETR (195)|20.8.2007 16:53
Tomtom má sice ulice ale v minulém updatu 675 dokonce některé ulice zrušil nebo je ukazoval chaoticky ( například jsem se najednou ocitnul v Německu nebo jinde), na update 680 jsem se zatím nedíval
beeboo (8)|22.8.2007 13:38
Promińte odbočku - poraďte prosím, kde v Praze nebo okolí koupit Dynavix, aby mi ho i ukázali v chodu? Doporučte mi prosím nějaký slušný obchod, Dynavix moc prodejen nemá, nebo nechce/neumí ukazovat. Díky moc!
:::Janeček::: (4)|23.8.2007 09:47
:) S tímto jsem měl podobný zkušenosti. Viděl jsem ho ve vitrýnce v nakupaku v Edenu/ nebo to bylo na floře? ale určitě to byla prodejna COMFOR. A pokud si ho chces osahat v terénu, tak jsem dokonce videl ze ho maji v pujcovne navigaci zde:
http://www.pujcovnaautodoplnku.cz/produkty4.htm (uplne dole), je pravdou ze na techto zarizenich to švihá svižně, v porovnání s třeba HP6515 kterou ma kamos a rikal ze pri prohlizení mapy mu to nekdy pomaleji vykresluje. Ale tak HP 6515 má co dělat sama se sebou natož tak aby zvládla sofistikovanější sw. :D ))
Gotar (4)|23.8.2007 21:33
Zakoupil jsem D7 v dobré naději, že se oproti předchzí verzi něco zlepší. Jezdí téměř denně a mohu vám sdělit, že na navigaci D7 není spoleh. Dovede jednu cestu z bodu A do bodu B navigovat správně a cestu zpět mne žena úplně na druhou stranu. Nejsem odborník na programování, ale při denním používání má tolik nepřesností např. jedna zatáčka je povel pokračujte rovně a tu samou z opačného směru velí zahněte vlevo, nebo dovede přeskočit z hlavní silnice na vedle vedoucí 3 silnici a pod. Nejhorší však pro mne je že pravidelně po 3 hodinách mi program spadne a je to obyčejně ve městě, kde to nejméně potřebuji. Po pravdě řečeno D7 mne zklamala.
Erikt68i (266)|24.8.2007 23:53
Jen můj čistě osobní názor tak abych zase nebyl za hromosvod.
Pánové, kteří vytvořili kernel navigace - správu vektorové databáze, jsou špičkami v oboru práce s daty - a nyní jsou již pryč. A jejich program je pro normální programátory natolik složitý, že není vůbec reálné aby do toho někdo hrábl, takže opravy vlastního jádra jsou podle mne nyní nereálné - skin, ten upraví každý, práci s databází v reálném čase a kritické procedury v assembleru, to umí jen mistři. takže se možná trochu upraví zobrazování v 3D pohledu - i zrychlí ale tam to skončí. :(
MIlan Kvasnica (88)|25.8.2007 08:06
A nebo je ten kód tak špatně napsaný, že nový tým než aby opravoval neopravitelné, píše jádro znovu.

S výtkami souhlasím - padá to, když má trochu nepřesné údaje, tak mne odhodí na paralelní silnici a routing...

Anketa: jel by někdo z Olomouce do Kroměříže přes Vyškov?
Erikt68i (266)|25.8.2007 12:58
No, podle toho kde jsou nyní zaměstnáni, tak za A. je pravda:)
Samozřejmě, že vše jde napsat znova ale chce to čas. A taky lidi, kteří o problematice již něco vědí.;)
P.S. Samozřejmě se ani v nejmenším nechci dotknout nynějších pánů programátorů - neznám je a třeba jsou ještě lepší než předchozí.
Yankee.106 (231)|3.9.2007 13:19
Takže Dynavix7 opět jde do šuplíku :sarcastic:

- neustálé padání aplikace :evil: a padá:
1. při plné instalaci SW od výrobce
2. při instalaci JEN nutně doporučených 2ks CABů
3. při naprosto čistém HW
takže skladbou použitého SW to rozhodně NENÍ :!:, podotýkám, že vše je po HRknutí XDA.

- nepřesné ovládání při zadávání navigace (prostě si místo "navigovat" vyberu "místo z mapy"), otřes :mad:

- navigování do protisměru, nepřípustné :dead:

- parodie na 3D pohled :D

Vracím se k iGO, které mi nepadá a naviguje ...
Yankee.106 (231)|11.9.2007 12:16
Chmm mrtvo, stejně jako samotný Dynavix :evil:
beeboo (8)|11.9.2007 13:00
Díky všem za komentáře, moc jste mi s mým dotazem ale nepomohli :-D. Nicméně nakonec jsem našel prodejnu, kde jsem si ho mohl vyzkoušet. Popravdě, jezdím s ním (model Theta Holiday) už týden a ještě jsem se nesetkal s výše uvedenými zápornými vlastnostmi, uvidíme časem. Liší se nějak verze pro PDA a jednoúčelové zařízení?
Yankee.106 (231)|11.9.2007 21:04
V době kdy jsi psal, jsem ještě neměl Dynavix7 upgrade koupený. Mohl bych ti jej předvést. Problémy se týkají xDA, já nepotřebuji jednu krabičku na navigaci, jednu jako PDA a další jako mobil. Zvolil jsem nutné zlo a to XDA E-Ten X500+ kde všechny ostatní navigace "chodí" a dá se podle nich jezdit, ale mnou zakoupený Dynavix7 (vrazil jsem našincům do chřtánu cca 10000,+Kč) padá a nedá se podle něj jezdit. S ním ano, ale jinak ne. Tak jsem zakoupil iGO a jsem spokojen :!:
A přístup Dynavixu a.s. bo jak se firma vlastně jmenuje je nulový, ne-li záporný. Vybrat šušně a srát na lidi. A když se zeptám, tak mi řeknou, že jsem si vlastně koupil mapové podklady a program se zadarmo :O tak co bych za 10000Kč vlastně chtěl :$:
Mudrunka (547)|13.9.2007 10:27
[QUOTE="beeboo"]Díky všem za komentáře, moc jste mi s mým dotazem ale nepomohli :-D.[/QUOTE]
no, kdybys měl dotaz na nějaký navigační soft, který někdo z nás tady využívá, určitě by ses potřebné informace dozvěděl. Takto ti mohlo stačit pročíst pár vláken s daným softem souvisejícím a mohlo ti být jasno.
Jinak je to přesně tak jak píše Yankee.106 + další. To další je to, že tvůrce programu zaspal a Dynavix obecně v současné době nesplňuje požadavky na současnou navigaci. Ale, pokud ti stačí, aby tě to nějak dovedlo do stanoveného cíle a nic víc, budeš možná i spokojený. Spokojený do té doby, dokud se nesetkáš s jinými softy premiových značek. A tam tvůj soft nepatří.
Pandora_ce4you (17)|22.9.2007 20:56
[QUOTE="Mudrunka"]no, kdybys měl dotaz na nějaký navigační soft, který někdo z nás tady využívá, určitě by ses potřebné informace dozvěděl. Takto ti mohlo stačit pročíst pár vláken s daným softem souvisejícím a mohlo ti být jasno.
Jinak je to přesně tak jak píše Yankee.106 + další. To další je to, že tvůrce programu zaspal a Dynavix obecně v současné době nesplňuje požadavky na současnou navigaci. Ale, pokud ti stačí, aby tě to nějak dovedlo do stanoveného cíle a nic víc, budeš možná i spokojený. Spokojený do té doby, dokud se nesetkáš s jinými softy premiových značek. A tam tvůj soft nepatří.[/QUOTE]

Wov, Mudruňko, co jsou to "softy prémiových značek"?

Je to Navigon, který sice má pěkný skin, ale jinak reaguje až po delším rozmyšlení? Nebo snad Igo, které má sice jenom mírně zmatené ovládání, ale zato velice nemírně zmršenou češtinu? Miluju takové výkřiky do tmy, kdy se někdo v diskuzním fóru snaží ostatním podsunout, že jedině on má ten správný patent na rozum a pravda je taková, jak ji vidí právě on.

Podle mého názoru, jestli si Beeboo pročte zdejší vlákno, zjistí, že jsou tady asi tři až čtyři "přispěvatelé", kteří nevynechají příležitost, aby si léčili své komplexy (nebo mají jinou motivaci?) psaním o chybách Dynavixu a pak zbytek spíše náhodných čtenářů, kteří mají zkušenost v zásadě dobrou, ale vadí jim některé chyby Dynavixu (Dynavix chyby má, stejně jako jakýkoli jiný navigační soft) a hledají info, jestli některou takovou chybu nelze nějak vhodně opravit. Beeboo zřejmě zjistí, že asi polovina příspěvků je Mudruňko od tebe a tvých třech (možná i více) spřízněných pisatelů (zejména Yankee.106) a je otázkou, k čemu mu zdejší diskuze jinak bude.

Já bych mu asi vzkázal, že diskuzní fóra jsou plná lhářů a že podle mého je Dynavix pořád minimálně jeden z nejlepších navigačních softů z těch,které jsem vyzkoušel (např. Navigon, Igo, Tomtom, Navman...). A že nejlepší je si všechno vyzkoušet sám ( a Dynavix má jako jeden z mála softů zkušební verzi).

A Mudruňko pro případ, že bys nechápal, těmi lháři jsem myslel i tebe.
Yankee.106 (231)|22.9.2007 21:23
Vážený Pandoro,
Dynavix, záměrně nepíši navigační software, mám již od první komerční verze! Investoval jsem do něj něco okolo 10000,-Kč a s odstupem času vidím, že to byli peníze vyhozené :!: Neustále mi na všech 4ks PDA padal :!:, naviguje do jednosměrek v protisměru :mad: a když se na podpoře nakonec dozvím, že jsem si vlastně koupil mapové podklady a program se zdarma, tak co si o takovém programu mám myslet :?:
Já Dynavix stále nepovažuji za "produkční" verzi, ale beta verzi, která je nesnesitelně drahá :$:
Ano, Dynavix mě dovede z bodu A do bodu B, ale mezitím mi několikrát spadne, nebo vytuhne na nedostatek paměti (to je ovšem problém všech navigací, bohužel Dynavix nic neřekne a prostě vytuhne).
Co je na Dynavixu špičkové, je hlasová navigace, ta se mi na něm jako jediná líbí úplně nejvíc ze všech mnou zkoušených navigací.
Velice bych ocenil, kdyby Dynavix hlášené chybičky opravoval třeba týdně ane jednou za 2roky! Uživatelé nahlásí chybu, výrobce ji opraví a okamžitě vystaví opravenou verzi. Tím by si u mě Dynavix opět našel cestu do PDA, ale nyní bude v šuplíku :no:
Docent (1234)|22.9.2007 23:06
[QUOTE="Pandora"]Nebo snad Igo, které má sice jenom mírně zmatené ovládání, ale zato velice nemírně zmršenou češtinu? [/QUOTE]
É? Buď jsem já nesmírně nadaný nebo jste Vy nesmírné kopyto, ale zmatené ovládání na iGO opravdu nemůžu najít... A tou zmršenou češtinou myslíte co? Mně iGO češtinu rozhodně nemrší, na rozdíl od (např.) TomToma zvládne nejen písmena s čárkami, ale i s háčky...
Grachus_ce4you (81)|22.9.2007 23:37
Vsechno je otazka nazoru a byl bych v tomto ohledu celkem tolerantni. Pro me je napriklad ono ovladani I-Go taky celkem zmatene a myslim ze to je prave tim ze jsem jako uplne prvni navigaci mel v ruce TomToma a to cloveka poznamena. :) Nicmene ostatni co maji I-Go a je to jejich prvni navigace tak se velmi rychle adaptovali. Rekl bych spise ze kazdy vyrobce razi vicemene svou cestu, jak si predstavuje spravne ovladani a myslim ze cele ovladani napr. I-Go se zmeni s prichodem 8 verze... a to bude zmena asi i pro lidi co tedka I-Go pouzivaji. Co se tyka Dynavixu tak se mrknete zde:
http://digitalne.centrum.cz/cz/navigace/art_1022/nove-navigace-dynavix-omega-a-tau-s-rozsirenymi-funkcemi.aspx
Myslim ze se i v Cesku blizka na lepsi casy :D Kdyz uz nic tak to alespon pekne vypada, ale podle popisu zmen to vypada KONECNE na vetsi posun!
Mudrunka (547)|22.9.2007 23:48
[QUOTE="Pandora"][QUOTE="Mudrunka"]no, kdybys měl dotaz na nějaký navigační soft, který někdo z nás tady využívá, určitě by ses potřebné informace dozvěděl. Takto ti mohlo stačit pročíst pár vláken s daným softem souvisejícím a mohlo ti být jasno.
Jinak je to přesně tak jak píše Yankee.106 + další. To další je to, že tvůrce programu zaspal a Dynavix obecně v současné době nesplňuje požadavky na současnou navigaci. Ale, pokud ti stačí, aby tě to nějak dovedlo do stanoveného cíle a nic víc, budeš možná i spokojený. Spokojený do té doby, dokud se nesetkáš s jinými softy premiových značek. A tam tvůj soft nepatří.[/QUOTE]

Wov, Mudruňko, co jsou to "softy prémiových značek"?

Je to Navigon, který sice má pěkný skin, ale jinak reaguje až po delším rozmyšlení? Nebo snad Igo, které má sice jenom mírně zmatené ovládání, ale zato velice nemírně zmršenou češtinu? Miluju takové výkřiky do tmy, kdy se někdo v diskuzním fóru snaží ostatním podsunout, že jedině on má ten správný patent na rozum a pravda je taková, jak ji vidí právě on.

Podle mého názoru, jestli si Beeboo pročte zdejší vlákno, zjistí, že jsou tady asi tři až čtyři "přispěvatelé", kteří nevynechají příležitost, aby si léčili své komplexy (nebo mají jinou motivaci?) psaním o chybách Dynavixu a pak zbytek spíše náhodných čtenářů, kteří mají zkušenost v zásadě dobrou, ale vadí jim některé chyby Dynavixu (Dynavix chyby má, stejně jako jakýkoli jiný navigační soft) a hledají info, jestli některou takovou chybu nelze nějak vhodně opravit. Beeboo zřejmě zjistí, že asi polovina příspěvků je Mudruňko od tebe a tvých třech (možná i více) spřízněných pisatelů (zejména Yankee.106) a je otázkou, k čemu mu zdejší diskuze jinak bude.

Já bych mu asi vzkázal, že diskuzní fóra jsou plná lhářů a že podle mého je Dynavix pořád minimálně jeden z nejlepších navigačních softů z těch,které jsem vyzkoušel (např. Navigon, Igo, Tomtom, Navman...). A že nejlepší je si všechno vyzkoušet sám ( a Dynavix má jako jeden z mála softů zkušební verzi).

A Mudruňko pro případ, že bys nechápal, těmi lháři jsem myslel i tebe.
[/QUOTE]
no, chvilku jsem přemýšlel o tom, co nám chce pisatel říci, jakou pandořinu skříňku otevírá, pak jsem přemýšlel; jsem lhář, nejsem lhář, jsem lhář………, no nakonec jsem se podíval na profil jmenovaného a zjistil jsem následující:
založen 10.4.2007; 7 příspěvků; ve vláknech Dynavix Mobile 2005 po roce,Pocket Navigátor 6 – krása přenesená na displej, Jaký český výrobce má nejlepší navigaci a Dynavix 7. Zvláště v předposledním uvedeném vláknu mě zaujal jmenovaného příspěvek, který začíná „Dynavix je nejenom nejlepší česká navigace, ale podle mého je Dynavix Theta i nejlepší navigace v porovnání s ostatními konkurenty dostupnými v Čechách.“ – netřeba komentáře. Ale pro méně chápavé, dovedete si představit jinou větu na počátku PR článku oslavujícího co oslaveno býti má?
Pominu fakt, že alespoň já, když jsem s něčím u nějakého softu nespokojen, podělím se s ostatními i na tomto fóru, a tedy tiše předpokládám, že pokud by pisatel měl opravdu nějaké zkušenosti s jinými softy, asi by se s námi o ně podělil. Začnu přemýšlet o tom, proč toto vlákno týkající se Dynavixu se v poslední době stalo tak frekventované, lépe řečeno nefrekventované, proč do něj přestali přispívat i ti poslední obránci daného softu… A začnu přemýšlet o tom, komu to slouží, zda třeba tvůrčí impotence není náhodou nahrazována, ne zrovna kalými praktikami….
Jinak trocha faktů, hlasová navigace u Dynavixu je opravdu nejlepší, co na našem trhu je, prostě je vidět, že se jedná o český soft a i zabarvení hlasu je na jedničku. No a z navigací prémiových značek se tomu s odřenými ušima blíží jen Navigon, kde zabarvení hlasu není až tak moc příjemné a občas návaznost jednotlivých slov není zrovna to pravé ořechové. U ostatních softů probíhá, a to i na tomto webu, buďto více, nebo méně úspěšné nahrazování, řekl bych, tuningovými úpravami. Ale, co je mě platný perfektní hlas, opravdu český slovosled, když v mnohých případech se jedná z hlediska navigace o dezinformace. Jde o to, že Dynavix zná povely akorát jeďte rovně; vpravo;vlevo a je mnoho případů, že se má ve skutečnosti zahnou vpravo a on řekne jeďte rovně. Takže pro mě je hodnotnější navigace, které v těchto, z pohledu algoritmu, sporných případech řekne například – držte se vpravo, nebo zajeďte do jednoho z pravých jízdních pruhů, a to z důvodu, že z pohledu navigace řekne přesně to, co je třeba a ne dezinformaci.
Jinak, já nevím, jak pisatel, ale já potřebuji, abych si v klidu doma připravil trasu třeba 1500 km dlouhou přes 4 státy a ono mě to tam pak bez problémů dovedlo (bez přehazování map, s užitím RDS/TMC, bez různých restartů programu a soft restů PDA), aby mě to po celou trasu upozorňovalo na možné problémy z titulu kontrol rychlosti, nebezpečných míst apod., abych mohl pracovat s POI na trase atd., tedy vše to, co dělá prémiovou značku prémiovou značkou, což z tohoto pohledu Dynavix není a nevím, zda někdy bude. A i to, jestli tomu Navigonu start programu trvá tak dlouho, nebo jinak dlouho, stejně pokud byla GPS 2 dny nezapnutá se čeká po úspěšném startu na fix satelitů, atd. To jsou holé zkušenosti dokonce bez ohledu na to, zda jsem lhář, nejsem lhář, jsem lhář…….
Na závěr jenom, pokud v pozadí není jenom hloupost bylo by dobré….., ale co, škoda mluvit…… natož psát……
pslany (130)|24.9.2007 09:10
Jak to vypada s mapami uz jsou bezesve, nebo se musi stale uprostred Nemecka prepinat? (To byl jeden z hlavnich duvodu proc mych 9000 letelo do supliku)
Mudrunka (547)|24.9.2007 09:21
http://www.dynavix.com/index.php?menu=mapy
podle toho, o tam povídají Evropa, jako celek, bezešvá není a Tvůj problém je vylepšen jenom tak, že přepínat mapu musíš "pouze" na hranicích Německa. Navíc u softu podporujícího RDS/TMC si ve státě, který je ikonou použití daného systému, musíš nechat o něm jenom zdát.
PS: A pak se někteří jedinci čertí, když se napíše, že to nepatří mezi prémiové navigační softy....... :))
Pandora_ce4you (17)|25.9.2007 04:46
Ani jsem nečekal, že se ozve tolik potrefených hus.

To Yankee.106: Jste zřejmě již zasloužilým uživatelem Dynavixu. 10k za navigační soft je určitě spousta peněz, hlavně v porovnání s dnešními cenami. Kolik ale tenkrát stály jiné navigační softy? A mají ostatní upgrade softu zdarma, resp. jsou pořád kompatibilní i se starými mapami? A mají ostatní softy možnost aktivace na dvou zařízeních? Zjišťoval jste současné ceny navigačních softů? Já ano, Dynavix s mapami Evropy se dá koupit za necelé 4k, třeba Tomtom ale vyjde o zhruba tisícovku dráž (musí se koupit zvlášť východní a západní Evropa, jestli existuje jiný legální způsob jak získat mapy celé Evropy, opravte mě). Napsat, že soft, je špatný, protože naviguje do jednosměrek v opačném směru mi přijde laciné, protože asi každý tady ví, že za to můžou mapy, ledaže by Dynavix navigoval v opačném směru do všech jednosměrek. Oceňuji, že jste připustil, že i ostatní navigace tuhnou, právě proto jsem psal svůj příspěvek - Dynavix má své chyby, ale to jiné softy také (a možná větší), a proto je pro mě Dynavix pořád č. 1. Co říkáte na seznam nových funkcí verze 2.2?

To Docent: Asi bude lepší, když o vlastnostech iGO a Tomtoma budete diskutovat v jiné části ce4you.

To Mudruňka- nejlepší nakonec: Jsem příznivec Dynavixu a nestydím se za to, co jsem psal v jiném vlákně jsem z žádných propagačních materiálů neopsal a PR se nezabývám.
Na tvých příspěvcích mi vadí, jak vytrháváš věci z kontextu a podle mého ti nejde o alespoň nějaký náznak objektivního srovnání. Když budu komentovat poslední část tvého předposledního příspěvku - píšeš, že si chceš doma naplánovat trasu - jak to děláš s těmi prémiovými softy? Já jsem u Navigonu simulační mod neobjevil a ten, který má iGo mě dost rozčílil - nenašel jsem způsob, jak zařídit, aby iGo nezačínal simulační jízdu jinde, než z místa, které mu udala jeho GPS (abych byl přesný, měl jsem Mio C520, ale ten běží se software iGO). Nakonec jsem to musel obejít průjezdním bodem, kdy nejdřív jsem se nechal v simulaci navigovat do mnou požadovaného startu a pak dál. Nepříliš pohodlné. A k čemu je ti doma při simulaci RDS-TMC?
Mudruňko, ty chceš psa bíti a každá hůl je ti dobrá.
Pandora_ce4you (17)|25.9.2007 04:48
[QUOTE="pslany"]Jak to vypada s mapami uz jsou bezesve, nebo se musi stale uprostred Nemecka prepinat? (To byl jeden z hlavnich duvodu proc mych 9000 letelo do supliku)[/QUOTE]
Mapy se uprostřed Německa nemusí přepínat už od května, kdy vyšel Dynavix 7.
pslany (130)|25.9.2007 13:19
Muzete mi tedy popsat jak to nyni bude vypadat, kdyz pojedu do Spanelska a po ceste me poslou se zbozim jeste na nekolik adres v Nemecku a Francii? Z ofic stranek mi to nejak neni jasne. Diky
Mudrunka (547)|25.9.2007 13:32
kdybych chtěl psa bíti, doplnil bych pslany tak, že požadavek jest takový; nezáleží na pořadí průjezdních bodů, záleží však na optimalizaci trasy za situace, kde pohled na mapu k stanovení optimální trasy díky postavení bodů nestačí. Ale z důvodu, že pes mě v podstatě nezajímá to vykřikuji jen tak do éteru bez požadavku na reakci.
Docent (1234)|25.9.2007 13:35
[QUOTE="Pandora"]To Docent: Asi bude lepší, když o vlastnostech iGO a Tomtoma budete diskutovat v jiné části ce4you.[/QUOTE]
Nevím, proč byste mně měl radit v tom, co je lepší. BTW mám takový matný dojem že u toho iGO jsem reagoval na Vaše nesmyslné prohlášení o zmatenosti ovládání a zmršené češtině, takže s tím napomínáním laskavě začněte u své osoby. Howgh.
Mudrunka (547)|25.9.2007 14:16
[QUOTE="Pandora"]Ani jsem nečekal, že se ozve tolik potrefených hus.
....
To Mudruňka- nejlepší nakonec: Jsem příznivec Dynavixu a nestydím se za to, co jsem psal v jiném vlákně jsem z žádných propagačních materiálů neopsal a PR se nezabývám.
Na tvých příspěvcích mi vadí, jak vytrháváš věci z kontextu a podle mého ti nejde o alespoň nějaký náznak objektivního srovnání. Když budu komentovat poslední část tvého předposledního příspěvku - píšeš, že si chceš doma naplánovat trasu - jak to děláš s těmi prémiovými softy? Já jsem u Navigonu simulační mod neobjevil a ten, který má iGo mě dost rozčílil - nenašel jsem způsob, jak zařídit, aby iGo nezačínal simulační jízdu jinde, než z místa, které mu udala jeho GPS (abych byl přesný, měl jsem Mio C520, ale ten běží se software iGO). Nakonec jsem to musel obejít průjezdním bodem, kdy nejdřív jsem se nechal v simulaci navigovat do mnou požadovaného startu a pak dál. Nepříliš pohodlné. A k čemu je ti doma při simulaci RDS-TMC?
Mudruňko, ty chceš psa bíti a každá hůl je ti dobrá. [/QUOTE]
tož Pandořino skříňko, někdo z nás je na hlavu, akorát teď nevím kdo, ale já to zřejmě nebudu. Tvrdíš o mě, že vytrhávám věci z kontextu a že jsem lhář. Přitom mě podsouváš věci, které jsem nikdy neřekl, ani nenapsal.
Můžeš mě sdělit, kde jsem něco psal o simulačním modu? Pokud máš na mysli – cituji „….ale já potřebuji, abych si v klidu doma připravil trasu třeba 1500 km dlouhou přes 4 státy….“, tak si to přečti ještě jednou, pak to, co jsi napsal ty a trochu se zamysli. Na mě to dělá dojem, že zatím jsi moc delších a složitějších tras za pomoci navigace asi neudělal. Já totiž mluví a voze, a ty o koze…… Ale, abych tvé myšlení, které jsem zatím nepochopil, usměrnil, Navigon simulační mod má a ne, že ne. Pokud jsi jej nenašel; hledej šmudlo, hledej, budeš-li trpěliv, třeba i najdeš..
Nevím jak Mio C520, ani mě nezajímá, jsme totiž v sekci PDA. Ale u i-GO to funguje tak, že doma na kanapi (a o tom jsem psal) prostě nemám zapnutou GPS. Soft si sice pamatuje poslední pozici, ale není nic jednoduššího, než tento bod vymazat a namalovat si tam trasu jakou chci včetně dalších atributů jako způsob výpočtu trasy (tady bych rád pozdvihnul trasu ekonomickou), vyhnutí či nevyhnutí se placeným dálnicím apod. No a už vůbec jsem nepochopil tvou poznámku na TMC, když jsem napsal – cituji „…a ono mě to tam pak bez problémů dovedlo…“. Tím „pak mě to navedlo“ je myšleno za jízdy. Domnívám se, že je to napsáno natolik srozumitelně, že i IQ 80 by mohlo stačit. A to už nepíšu nic o tom, že se umě snažíš skrýt fakt, že u softu s mapami Evropy, které navíc od výrobce obsahují lokalizační tabulky, funguje TMC pouze v Čechách…. a to ještě blbě.
HELEKAL PETR (195)|25.9.2007 14:46
Tak Vám všem velice děkuji za projevy Vašich mouder, nevím jak Vy ostatní, ale mě celkem nezajímají války o tom co kdo kdy na koho a jak řekl nebo pomluvil a mám dojem že tato diskuse se začala ubírat dosti jiným směrem než bylo ze začátku zamýšleno. Někteří skalní uživatelé Mudrunko a ostatní nespí, ale nehodlají odpovídat na příspěvky rovnají se svou hodnotou téměř bulváru, to si přejděte na diskuse třeba blesku. Mě spíš zajímají technický věci Dynavixu a těch tu je v poslední době velice pomálu. Je to jednak naší pasivitou ohledně diskuse a taky málo bombardujeme výrobce navigace zde na serveru ohledně updatu a vůbec celkové situace programu navigace Dynavix. Například já se dozvěděl zde z diskuse, že někdo již vlastní verzi softwaru 2.2, . Díky všem za informace o nové verzi softwaru. To co se zde zatím dozvídám o problémech navigace je již několikrát omíláno a všeobecně známo, nicméně není potřeba to donekonečna omílat a opakovat. To spíš neustále posílejme tyto informace výrobci naší navigace. Zkusme spolu tedy ti co ještě mají zájem o navigaci Dynavix, otravovat spíš výrobce zde na serveru a na podpoře na webu výrobce, než se zde vzájemně napadat a urážet. Nechtěl bych sem přestat chodit jen proto, že někteří uživatelé si tyto stránky pletou se stránkami jiných bulvárnějších serverů.http://www.dynavix.com/index.php?menu=novinky&novinka_id=17
Mudrunka (547)|25.9.2007 15:12
Vážený pane Helekal,
kolega Grachus zde zveřejnil link
URL=http://digitalne.centrum.cz/cz/navigace/art_1022/nove-navigace-dynavix-omega-a-tau-s-rozsirenymi-funkcemi.aspx
s informacemi o budoucí verzi 2.2. Jak se tam určitě dočtete, krom upozorňování na radary (nevím zda užijete, ale já to beru za velmi dobrou věc a v současné době za jednu z nutných podmínek současné navigace) nic zásadního….
K tomu ostatnímu, asi máte pravdu. Ale co by jste dělal Vy, kdyby Vás někdo, v podstatě bez důvodu, nazval lhářem a na opodstatnění svého tvrzení použil sám polopravdy a lži? Možná by jste zvolil druhou variantu, já na ni však žaludek nemám. Přeji Vám mnoho šťastným kilometrů při prosté navigaci z bodu A do bodu B.
PS: Doufám, že jsem Vám tentokrát jméno nezkomolil
HELEKAL PETR (195)|25.9.2007 17:43
Díky za odpověď, určitě jste mé jméno nezkomolil, nicméně ruku na srdce, myslíte si opravdu že sám jste bez viny? Myslím si že pokud by jste argumentoval opravdu jen fakty a opíral se o ně, nebyl by důvod ( aspoň dle mého názoru) aby Vás kdokoliv napadal. Zatím se zde ale plácají nesmysly o tom kdo koho kde jak a čím napadl. Sakra už to lidi pochopte že pokud nebudeme táhnout za jeden provaz my, jako uživatelé a nebudeme tlačit na výrobce softwaru s přáními a žádostmi o vylepšení teď už i našeho softu, tak k žádným vylepšením nedojde. Bohužel některým firmám to dojde později, některým dříve, ale nakonec jim to dojde nebo zkrátka zavřou za sebou bránu. Hořekovat nad cenou softu nemá cenu, hold jsme jej koupili v době ( i já dal za Evropu 10t), kdy kurz navigací byl vysoký, co se týká poptávky a nabídka byla nízká a celkem nic moc co do kvality, nehleďme na to co bylo, i když z historie by se měl člověk poučit, ale koukejme na to co bude, co nám naše navigace přinese v budoucnu, když už to teď není zrovna nic moc. Mimochodem body zájmu, nevím na co Vám navigace bude například v Německu či Švýcarsku, kde se projednávají zákony o navigacích s body zájmu, pokud by na hranicích u Vás takovou navigaci našli, tak Vám sformátují SD kartu, protože se budou domnívat ( a mnohdy oprávněně), že v bodech zájmu máte policejní radary a měřící stanice. Ruku na srdce, znám spoustu lidí s navigací, kteří mají tyto body jako hlavní, aby neplatili pokuty a pak to na těch silnicích podle toho vypadá. Takže pro mě je lepší mít navigaci z bodu A do bodu B, než se někde rozbít, jen proto že sem věděl že mě nečeká v nejbližších kilometrech policejní radar či kontrola a chtěl jsem našetřit 5 minut, abych pak byl celý zbytek života nešťastný že jsem někomu za volantem ublížil
HELEKAL PETR (195)|25.9.2007 17:45
:yes:
Yankee.106 (231)|25.9.2007 21:01
[QUOTE="pslany"]Muzete mi tedy popsat jak to nyni bude vypadat, kdyz pojedu do Spanelska a po ceste me poslou se zbozim jeste na nekolik adres v Nemecku a Francii? Z ofic stranek mi to nejak neni jasne. Diky[/QUOTE]
1. budeš potřebovat hodně velkou kartu do PDA, páč budeš nahrávat cca 2.2GB :O map, to v mém případě není možné, páč větší microSD karta než 2GB se prostě nedělá (píši microSD, nikoliv microSDHC, které mé zařízení nepodporuje),
2. na hranicích budeš muset restartnout s novou mapou. Stále nechápu, proč :?: O první verze výrobce slibuje a stále to není možné provozovat bez restartu. A podotýkám, že mě nezajímají nějaké licence :!: ale PLYNULÁ navigace
Yankee.106 (231)|25.9.2007 21:22
[QUOTE="Pandora"]...To Yankee.106: Jste zřejmě již zasloužilým uživatelem Dynavixu. ...[/QUOTE]
Ano jsem jedním z prvních majitelů Dynavixu. Do něj jsem investoval již tolik peněz a času, že mi připadalo hloupé jej nechat zahálet v šuplíku a nekoupit s novým XDA i upgrade a tím i možnost aktivace. Jsem více méně patriot a rád dám vydělat našinci. Nikdy nebyla možnost aktivace na dvou zařízeních najednou. Plete se. Jedná se o aktivaci při přechodu z jednoho PDA na druhé. Samo, můžete si "vyplácat" obě aktivace na obě PDA, ale pak máte smolíka. Já jsem použil tehdy všechny 3 aktivace při přechodech z PDA na PDA (hx4700 - LOOX720 - Qtek9000). Nyní mám X500+ a abych mohl již jednou zaplacenou navigaci používat, musel jsem si koupit upgrade a tím jednu aktivaci.
[QUOTE="Pandora"]...Napsat, že soft, je špatný, protože naviguje do jednosměrek v opačném směru mi přijde laciné, protože asi každý tady ví, že za to můžou mapy, ledaže by Dynavix navigoval v opačném směru do všech jednosměrek. [/QUOTE]
Nyní jsem pustil instalaci, pokusím se nasimulovat situaci z 27.2.2006, https://www.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=12525&dd=0&fi=20 a dám vědět.
[QUOTE="Pandora"]...Oceňuji, že jste připustil, že i ostatní navigace tuhnou, právě proto jsem psal svůj příspěvek - Dynavix má své chyby, ale to jiné softy také (a možná větší), a proto je pro mě Dynavix pořád č. 1. Co říkáte na seznam nových funkcí verze 2.2?...[/QUOTE]
Bohužel DNVX prostě vytuhne a nevíte co se děje:evil: iGO alespoň předtím napíše "Memory Full". Bohužel je to dáno i naprosto nevhodným chováním CE Widlí, které jsou naprosto macešské k RAMce. A kdo mi řekne, že ke spuštění navigačního SW stačí 12MB, tak mu dojedu dát do ruky XDA a ať mi to laskavě ukáže :!:

Nicméně, nyní je Dynavix opět v mém XDA a zítra jej prověřím na cestě do Javorníka. Ne že bych tam netrefil, ale prostě se nechám vést Dynavixem :mad: