Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Dynavix 7

Peta_ce4you (314)|1.12.2006 10:26
[QUOTE="MIlan Kvasnica"]

DNVX má velikost mapových podkladů pro ČR 50 MB, Igo 15 MB.[/QUOTE]

Ja bych netvrdil ze v IGO neco chybi a to jezdim po okrskach dost
Mudrunka (547)|1.12.2006 10:50
No a je otázka zda to nové s novým týmem bude taky použitelné, lépe řečeno, zda tam bude rozumným způsobem zapracováno to, co se na nich chtělo a oni v podstatě slíbili že bude. S nějakým upgrade map je to jasné, jenom mám takové tušení, že se můžou celkem oprávněně bát toho, že potom jalový upgrade SW (bez map) při nesplnění, viz. výše, může být pro uživatele nezajímavý.
Jinak, abych pravdu řekl, nejsem přesvědčen, že je z čeho vybírat (u SW pro PDA). Velkej Tomík nemá TMC u nás v jakékoliv podobě, iGo dtto + mapy nic moc. U obojího si stačí přečíst nějaká fóra k tomu abych, pokud nechci být sběratel navigačních softů, byl spokojený s tím, co mám. Navigon 6 je zatím velká neznámá, ale pokud bude v úrovni jako pro PNA, u nás nepoužitelné. A ostatní, škoda mluvit, natož psát.
MIlan Kvasnica (88)|1.12.2006 11:06
[QUOTE="Peta"]Ja bych netvrdil ze v IGO neco chybi a to jezdim po okrskach dost[/QUOTE]

Chybí tam mírné zatáčky a za tím si stojím. Zkusím si někdy zapsat souřadnice.
MIlan Kvasnica (88)|1.12.2006 11:07
[QUOTE="Mudrunka"]iGo dtto[/QUOTE]

2007 už TMC mít bude. Otázkou je, zda i pro ČR.
Zdenek Malinsky (9781)|1.12.2006 11:30
[QUOTE]od nepravdivých zpráv, které se poslední dobou šíří na některých internetových fórech[/QUOTE]"Potrefená husa nejvíc kejhá" říkala moje babička. Těch internetových fór, kde se toto téma probírá asi moc nebude (ce4you, mobilmania, zive - co vás napadá za další???), takže myslím bylo lepší vysvětlit své názory, postoje a vlastně i skutečný stav věci a vyvrátit tak spekulace, které se tam probírají. Buď přímo v těchto konkrétních diskuzích nebo zveřejněním článku na patřičném webu.

Přijde mi proto poněkud zcestné psát tento vysvětlující (nebo vyhrožující? :? ) článek na webu, kde vlastně ani žádné fórum není.


PS:
Já téma navigací sleduji jen minimálně a okrajově, takže nevím jak na tom Dynavix je, ale po loňském boomu, kdy ho bylo všude plno (koukněte na staší diskuze) to poněkud umřelo, takže jsem se také domníval, že už v dalším vývoji i prodeji firma nepokračuje.

Pavel Stejskal (155)|1.12.2006 18:07
[QUOTE="kopacek"]No, pro mě osobně je nejsmutnější to, že i když je zřejmě, že do léta 2007 nevypadne z Dynavixu ani zbla nového, tak vůbec nic neudělali pro nás, betatestery, kteří jsme kupovali za skoro deset tisíc a dnes máme starší mapy, než ti kteří kupují za tisíce tři. Byl jsem to arogantní přehlížení od Dynavixu schopný překousnout, protože na podzim měla být nová verze, která by to vyřešila. Teď je ale definitivně jasné, jak jsou rozdané karty. To ten odešivší vývojový tým ukradl Dynavixu i databázi kontaktů na uživatele, takže nás majitelé nemohli spravit o situaci a nabídnout jako kompenzaci např. ten mapový upgrade??? Děkuji, ale je něco velmi shnilého ve státě dánském, ještě že konkurence je veliká a je z čeho vybírat... Bohužel ne vždy platí, co je české, to je hezké...[/QUOTE]

Vždy jsem byl zastáncem Dynavixu, ale nezbývá mne bohužel nic jiného, než s Vitkem Kopackem a Zdenkem Malinským naprosto souhlasit. Ješte včera bych byl tvrdil, že budu čekat do jara, na nový upgrade.
Když už jsem překousl, že jsem byl také betatesterem a místo nějakého výdělku jsem naopak zaplatil také tu hroznou čásku, překousl jsem že ten kdo si teď koupí DNVX za podstatně nižší peníz má novější mapy než já, překousl jsem že mne nikdo neposlal e-mail, aby mne pravdivě informoval o stávající situaci Telematix&Dynavix a případně 1x měsíčně zaslal informaci, co se za poslední období u Telematixu posunulo vpřed. Ale tu tiskovou zprávu Telematixu na Palmserveru to už nepřekousnu.
Doufám pane Václave Palečku, že sledujete i toto fórum, a přečetl jste všechny vlákna, které se týkají navigace Dynavix. Pokud ano, tak by jste měl pochopit, že nás bylo dost skalních příznivců, ale přístup firmy Telematix nás postupně začal odrazovat a poslední kapka, která přetekla přes pohár mojí trpělivosti s Telematixem je právě Vaše Tisková zpráva na Palmserveru a Vaše prohlášení o žalobě mne osobně opravdu velice pobouřilo a v případě, že někdo u Vás dostane rozum a konečně nám svým zákazníkům bude chtít zasílat e-maily s informacemi k situaci u Telematixu, tak moji e-mailovou adresu ve Vaší agendě už hledat nemusíte. Pan Prokeš se s námi aspoň snažil diskutovat, Vy hned vyhrožujete.
Docent (1234)|1.12.2006 18:20
[QUOTE="
"..v poslední době jsme zaznamenali obrovský nárůst poptávky.."

PR blábol. Růst poptávky z nuly je vždy obrovský.[/QUOTE]
Třeba nekecaj, píšou tam i o 14denní trial verzi... Tu jsem si nedávno taky objednal, a když jsem zjistil, že oproti iGO nebo TomTomu to žádná převratnost není, a abych přiměl k činnosti změnu paramatrů podsvícení, musím Axíka restartovat, zmizel Dynavix navždy z oblasti mého zájmu...
Kocir (836)|1.12.2006 19:55
[QUOTE="MIlan Kvasnica"][QUOTE="Peta"]Ja bych netvrdil ze v IGO neco chybi a to jezdim po okrskach dost[/QUOTE]

Chybí tam mírné zatáčky a za tím si stojím. Zkusím si někdy zapsat souřadnice.[/QUOTE]

No ja nevim. TT, IGO a DNVX. Vsichni pouzivaji mapove podkady od TeleAtlasu. Rozdiily mohou byt jenom v release. Takze muze schazet par kruhacu a nebo kousek dalnice u Plzne nebo u Vyskova.

Co se tyce TMC, tak na prelomu roku by se melo objevit MIOMAP V3 coz je to same co je v jednoucelovkach MIO C510+ a C710+. Tedy stejne rozhrani stejne mapy, TMC, radary, kompatibilni s IGO podklady (ne vsak licence).
HELEKAL PETR (195)|3.12.2006 19:10
To je sice hezké, že narůstá prodejnost, ale začínám si připadat jako u nejmenovaných telefonních operátorů ( v podstatě všichni tři), když ptáčka lapají, hezky mu zpívají a když už je jejich tak spadne klec. Byl bych velice rád, kdyby jste přestali u Dynavix a.s. dělat bububu všude kolem sebe a začali opravdu makat na Vašem softu. To že Vám odešli programátoři a další personál, mě jako zákazníka vůbec nezajímá, spíše mě zajímá datum možné aktualizace, její velikost a změny v mnou zakoupeném programu oproti původní verzi. Zatím asi už jako jeden z mála čekám až se pochlapíte a vydáte nový update a budu pevně doufat, že občas kouknete i na tento web a necháte se inspirovat našimi názory a připomínkamy, ať máme alespoň nějaký drobný pocit prospěšnosti tohoto webu při pomoci vývoje NAŠEHO navigačního programu. TOMTOM a ostatní jsou sice velmi dobří na trhu s navigacemi, ale Vy se snažte být zase nejlepší. A myslím si že toho se dá i dosáhnout tím, že budete akceptovat připomínky nás veřejných a neplacených testerů a připomínkovačů. S pozdravem Váš fanda Petr Helekal.

PS: Nezapomeňte také na zapracování dalších možností TMC a dále také na nový operační systém Windows Vista a snažte se Dynavix zapracovat i pro tento OS
tortoise (546)|4.12.2006 10:04
[QUOTE="Kocir"]No ja nevim. TT, IGO a DNVX. Vsichni pouzivaji mapove podkady od TeleAtlasu. Rozdiily mohou byt jenom v release. Takze muze schazet par kruhacu a nebo kousek dalnice u Plzne nebo u Vyskova.
[/QUOTE]
Nemáte pravdu. Podívejte se v TT na následující souřadnice a pak na ty samé v iGo.
Doufám, že mi nebudete tvrdit, že rybníky vyschly a iGo má novější mapové podklady. Ne že bych byl vodník a potřeboval se navigovat na vodní plochy, ale je to 100% důkaz, že iGo mapové podklady zjednodušuje.
Kocir (836)|4.12.2006 19:17
TT tam ten rybnik ma zakresleny, ale trochu jinde (ten mensi prilehly).
IGO ho tam zakresleny nema.
Ja osobne toto pokladam za celkem prkotinu, jestli je nekde zakresleny mensi rybnik nebo ne.
Mate vsak mozna pravdu v tom, ze urcite male a bezvyznamne polygony IGO vynechava.
tortoise (546)|5.12.2006 08:06
TT ma oba rybniky na spravnem miste, byl jsem tam s nim nekolikrat. Asi jste ale spatne cetl muj prispevek - ja netvrdim, ze je kvuli absenci podobnych objektu iGo znatelne hur pouzitelne, pouze jsem tvrdil, ze je to 100% dukaz (cili zadne "mozna vynechava"), ze ac puvodem od Teleatlasu, iGo sve mapy upravuje, takze neni pravda to, co tu nekdo napsal, ze v TT i Igo musi byt zcela shodne mapy.
Peta_ce4you (314)|5.12.2006 12:03
[QUOTE="tortoise"] iGo sve mapy upravuje, takze neni pravda to, co tu nekdo napsal, ze v TT i Igo musi byt zcela shodne mapy.[/QUOTE]

Pozor na jednu vec mapy jsou ve vektorech - tedy mapy muzou byt stejne jen Igo ignoruje napr rybniky - ktere nejsou dulezite....
tortoise (546)|5.12.2006 13:52
Ono je myslim zcela jedno, zda ty vektory nejsou v datovem souboru nebo se pri vypoctu nepouzivaji (i kdyz bych dal ruku do ohne za to, ze A je spravne). Dulezity je vysledek a ten je, ze mapy v TT i v iGo se proste lisi a to i kdyz pochazeji z uplne stejne verze od Teleatlasu.
Pavlos_2004 (147)|6.5.2007 09:43
Na stránce
http://www.dynavix.com/shop/index.php?zobraz=produkty&p+...+&ref=moto&ofs=0
jsou ceny upgrade z Dynavix 2005.
Celkem přijatelné.
Nikde ale nejsou screeny z nové verze, ale podle fotek z přístrojů půjde zřejmě jen o přebalený Dynavix Mobile 2005. :no:
MIlan Kvasnica (88)|6.5.2007 11:05
Hm, amatérismus:

http://dynavix.com/shop/admin/faktura/zalohova-faktura.php?&kid=172
http://dynavix.com/shop/admin/faktura/zalohova-faktura.php?&kid=168
http://dynavix.com/shop/admin/faktura/zalohova-faktura.php?&kid=158
http://dynavix.com/shop/admin/faktura/zalohova-faktura.php?&kid=156
http://dynavix.com/shop/admin/faktura/zalohova-faktura.php?&kid=151
http://dynavix.com/shop/admin/faktura/zalohova-faktura.php?&kid=148

atd.

Kocir (836)|6.5.2007 20:14
[QUOTE="MIlan Kvasnica"]Hm, amatérismus:

http://dynavix.com/shop/admin/faktura/zalohova-faktura.php?&kid=172
http://dynavix.com/shop/admin/faktura/zalohova-faktura.php?&kid=168
http://dynavix.com/shop/admin/faktura/zalohova-faktura.php?&kid=158
http://dynavix.com/shop/admin/faktura/zalohova-faktura.php?&kid=156
http://dynavix.com/shop/admin/faktura/zalohova-faktura.php?&kid=151
http://dynavix.com/shop/admin/faktura/zalohova-faktura.php?&kid=148

atd.

[/QUOTE]

Co tam melo byt?
Docent (1234)|6.5.2007 21:17
Možná je to divný, ale když se ten odkaz jmenuje zalohova-faktura, tak nejspíš zálohová faktura ;) (s uvedením jména a adresy zoufalce, který si nenechal říct a tenhle soft si objednal) .
A necitujeme předcházející příspěvek...
MIlan Kvasnica (88)|6.5.2007 21:24
Byly tam jednotlivé vystavené faktury.
Amatérismus spočívá v tom, že když slušný programátor vytváří ID faktury v databázi, tak použije nějaký součet fakturačních údajů a nejlépe zašifrovaný nějakou md5 funkcí.

Ono to sice moc nesouvisí s navigačním programem pro windows, ale umožňuje to čtenářům přiblížit pohled na to, jakým způsobem je nakládáno s jejich osobními daty.

Faktem je, že jsem to přilepil sem a současně poslal na mail uvedený na faktuře a za pár hodin odkazy nefungují. Nějaká omluva ale nedošla a ani ji nečekám.
MIlan Kvasnica (88)|9.5.2007 11:35
Aneb najděte jeden rozdíl:

http://dynavix.com/download/Dynavix_7.pdf

http://dynavix.com/download/doc/dynavix_mobile.pdf
Docent (1234)|9.5.2007 12:14
Mno, minimálně v tom, že v jednom se mluví o Dynavixu 7 a v druhém o Dynavixu Mobile :D . Ale dali si s tím práci, viz:
1) Testovaná zařízení zahrnují nap.:
2) Testovaná zařízení k 1.6.2006 zahrnují např.:

Jenom je škoda, že stejnou práci si nedali i s těmi testovanými zařízeními a v obou manuálech jsou nachlup stejná... Nebo že by ve světě PDA a MDA za rok nepřibyl žádný kus železa :sarcastic: ?
MIlan Kvasnica (88)|9.5.2007 13:10
!NEPODLOŽENÁ SPEKULACE---

No, hlavně tam je ještě pořád ten TMC přijímač do CF slotu, který si PRÝ někdo v tomto fóru koupil a ÚDAJNĚ mu nefungovalo a následně mu ÚDAJNĚ bylo sděleno, že ani fungovat nebude.

---NEPODLOŽENÁ SPEKULACE!
Mudrunka (547)|9.5.2007 13:24
to MIlan Kvasnica:
ale podložená spekulace. Předešl jsi mě během přípravy příspěvku. Tak jsem se již dlouho nazasmál, ani pro slzy nevidím na obrazovku počítače! Ta kuchařka pro nový skoronavigační soft s hrdým názvem Dynavix7 je opravdu poučné počteníčko. Zvláště pozorně by to měli číst ti zoufalci, kteří uvažují o nevalné investici spojenou s daným produktem. Jenom bleskově jsem danou kuchařku prolítnul, opravdu nic nového tam není. Dokonce i staré chyby tam jsou.
Konkrétně v čl. 13.1 Zařízení podporující příjem RDS-TMC zpráv se doporučuje GPS/TMC přijímač Navilock NL-212R. Pochopitelně tento přístroj s GPS nemá nic společného a pokud by si jej někdo pořídit, spolupráce s jakýmkoliv navigačním softem by se nedočkal ani náhodou. Poprvé jsem na to upozornil tady a trvalo jim to zhruba ¼ roku, než přiznali chybu, a že to nefunguje. A ono se to objeví téměř po roce s novým softem znovu. Je to prostě banda amatérů. Jinak se to nazvat nadá.
Mudrunka (547)|15.5.2007 13:43
Zde je dnešní recenze nové generace navigačního softu Dynavix7 na Palmserveru.Pan Josef Tkáč v ní dokazuje a v závěru uvádí, že:
citace:
Nová verze Dynavixu rozhodně není jen "přebarvená" starší verze, jak někteří s předstihem vševědoucně odhadovali. Novinek sice není mnoho, ale vyšší kvalita aplikace je evidentní. Přepracované uživatelské rozhraní dává programu výrazně lepší ovládání.
konec citace:

Každý si pochopitelně udělá obrázek sám, já jsem tam však žádnou novinku nezaznamenal (asi nejsem dostatečně pozorný čtenář), o nějakém vylepšeném ovládání jako např. přístupu do seznamu událostí TMC kliknutím na danou ikonku atd. taky není ani slovo. Asi proto, že danou oblast nezkoumal. Škoda mohl alespoň prozkoumat Telematixem doporučovaný GPS/TMC přijímač Navilock NL-212R. :D
Grafické rozhraní je hezké, a to velmi, to se upřít nedá, ale jinak to na mě dělá dějem o úspěšné konsolidaci stavu 1.6 A nůžky ve srovnání se softy prémiových značek se tak neustále rozevírají…. Napadá mě jenom citát z filmu Postřižiny ; "Chce to přidat, pane správče!"
Pavlos_2004 (147)|16.5.2007 11:48
To MUDRUNKA:

Tak ta "recenze" mě vyloženě pobavila. Spíš mě to přijde jako nějaký PR článek :D . Jsem zvědavý na recenzi na NAVIGOVAT.CZ od M. Lutonského.
Jinak po přečtení zmíněné "recenze" jsem došel k tomu, že se na 100 % jedná o nový grafický LAYOUT předchozí verze 1.6. Prostě jsou jen jiné ( hezčí ) ikony v hlavním menu , jiné ikony POI a "přetržený" horní pruh. Ovládání je naprosto stejné a tak připomínky nás uživatelů a diskutujících zde na CE4YOU.CZ se prostě do nového programu nedostaly. Za stejné peníze je prostě pro mě lepší volba iGO 2006 plus vzhledem k funkcím a skinovatelnosti programu. A hlavně bezešvým mapám.
Mudrunka (547)|16.5.2007 12:53
to Pavlos_2004:
jj, je to tak, jak píšeš, a to téměř doslova. Abych pravdu řekl, po seznámení se s i_GO a zejména s Navigonem po upgrade na verzi 6 se o Dynavix „zajímám“ pouze jen a jen z nostalgie.
No, jedná se bezesporu o konsolidaci stavu 1.6 v nových podmínkách a i to asi nebylo jednoduchý. Něco málo novinek jsem si tam přeci jen všimnul, např. možnost volby orientace obrazovky…. Každopádně v nové generaci není nic, co soudobé navigace mají. Přitom, kdyby tam udělali alespoň něco málo a dlužno říci z programátorského hlediska jednoduchého – třeba upozorňování při překročení rychlosti. Když už nic jiného, dali by signál odborné veřejnosti, že vědí oč v soudobých navigacích běží. Dali by signál, že se tímto směrem budou ubírat. Zatím jsem skeptický i k tomu, zda opravili chyby verze 1.6, a že tam byly některé vážné. A nový vývojový tým v daném směru omluvou není, protože všechny problémy jsou zakukleny v diskuzi na tomto fóru.
K těm mapám, pokud se dobře pamatuji, argumentovali oficiálně omezeními dodavatele map, neoficiálně požadavky jejich obchodníků. Pokud to byla pravda, dodavatele map mimo CZ změnili a obchodníci se snad poučili. I když díky klamavé reklamě k Holiday i o tom pochybuji. A pokud se nepoučili, dobře jim tak, konkurenti rádi uvolněné místo zaujmou, jestli ho již nezaujali.
Pavlos_2004 (147)|16.5.2007 14:12
Řekl bych , že rotace screenu je asi jediná opravdová inovace. Názvy ulic a obcí/měst v 3D chybí ( i když ve 2D jsou :disgusted: ). Práce s POI ( import, správa , zobrazení ), chybějící informace o radarech, titěrné zobrazení rychlosti - to všechno prostě zůstalo. Takže vydání verze 7 bylo spíše marketingové "připomenutí se".

Jinak k těm mapám - iGo má mapy od několika dodavatelů a není pro něj problém se spojením map. Já iGo používám hlavně při cestách na Slovensko. A funguje to bezvadně. Přejezd přez hranice ať už po dálnici nebo v Beskydech je bez problémů a bez přepínání map.
Jinak máš pravdu, že jednička je jasná. Navigon 6.1.5 + POIWarner3 je technologicky i funkčně někde jinde. A to i se šílenou mapou Eastern Europe and Austria ( ale nechá se "koupit" i ta TA0701_... :oops: ).
MIlan Kvasnica (88)|22.5.2007 15:56
Nuže mám Holiday, mapy jsou bezešvé.

Na C550, pouze s lokalizací na pozadí, v today nemám s výjimkou skype žádný plugin a už mi to několikrát spadlo, jak při běžném procházení mapy, tak při simulaci - pravděpodobně z důvodu nedostatku paměti. 1.6ka tak často nepadala.

TMC hodnotit nemůžu, protože jsem se zatím nedokopal ke koupi nového GPS přijímače.

Co mohu zatím hodnotit, je neuvěřitelná PO-MA-LOST při procházení mapy a zoomu. V tomto je IGO nepřekonatelné, dynavix je s větší mapou spíše ještě pomalejší.
Mudrunka (547)|22.5.2007 17:09
[QUOTE="TELEMATIX SOFTWARE a.s."]….Předpokládám, že upgrade na novou verzi Dynavix (pouze SW, bez zakoupení map) bude možný během zítřka, kdy zpřístupníme link na našem webu.

14.5. - Omlouvám se za zpoždění, máme problém s Mobile manažerem. Kdo z vás ještě chvilku nevydrží, napište na podporu, pošleme vám upgrade s mírným návodem.
Tomáš Tvrzský[/QUOTE]
toto napsal vážený pán Tvrzský dne 9.5.2007 ve vláknu Dynavix Mobile 2005 po roce

to Milan Kvasnica:
takže oni nejen že neumí udělat funkční Mobile manažer, dokonce neumí ani funkční soft pro prostou navigaci?
MIlan Kvasnica (88)|22.5.2007 18:32
Je to akorát krapet padací. Uvidím, jak v reálné navigaci. Pokud mi to párkrát upadne za jízdy, pocvičím se v odpovědnosti za vady software.

Trochu nechápu politiku mapových podkladů. Nyní je už na mapě dálnice D47 mezi Bohumínem a Ostravou. Ta cesta ještě zdaleka není hotová a navigace mne tupě žene na ní. Kdo to tu nezná, musí být stejně zmatený jako já, když jsem jel loni z Prahy do Hradce - dálnice v mapě byla, ale otevírali ji až o týden později.
Méďa (69)|22.5.2007 21:00
Mně padala verze 1.6. Pomohlo vypnutí TMC.Zkuste potrénovat technickou podporu. Já čekám na mapu Evropy, tak doufám, že i Evropa bude bezešvá.
Mudrunka (547)|22.5.2007 21:37
no tady bych se rád trochu verze 1.6 zastal. Sice aby to fungovalo bez problémů musel být proveden, zvláště pokud se s PDA mezi navigací pracovalo, soft reset, ale pak to celkem jelo bez problémů. Občas, ne příliš často, při nějaké akci sice to zamrzlo, ale to se mi u softů prémiových značek taky už stalo. A TMC na to vliv nemělo. Sice tam byl programový rozpor v řízení využití paměti právě u TMC, takže v jasně definovaných případech se toto stalo disfunkční, ale o tom by vědět měli, a tedy i to mohli napravit.
K té Evropě, sice již skoro měsíc na svém webu slibují, že mapa bude do 10 dnů -), ale stačí se podívat sem. Z této stránky vyjímám:

Mapa Evropy je rozdělena do osmi bezešvých částí:
o Holiday
o Německo
o Francie
o Velká Británie, Irsko, Belgie, Holandsko, Lucembursko
o Španělsko, Portugalsko
o Norsko, Švédsko, Dánsko, Finsko
o Itálie, Švýcarsko
o Východní Evropa (Turecko, Řecko, Estonsko, Lotyšsko, Litva, CEE)


z daného, pokud to nepsal někdo, kdo má problém s formulací i elementárních problémů vyplývá jednoznačně, že Evropa je rozdělena do 8 samostatných bezešvých částí, ale o tom, že tyto části mezi sebou jsou taky bezešvé není ani slovo. Takže pro mě, žádná navigace napříč Evropou, navíc je v Evropě i nevyřešená otázka TMC!
Méďa (69)|23.5.2007 15:25
No Vy jste problém s TMC neměl, protože máte GPS s TMC. Já jsem zatím neshledal, že by investice cca 5000Kč do nové GPS stála za to, tak používám můj Asus a jsem zatím spokojen. Trabl u verze 1.6 byl ten, že si vyžadovala data od TMC modulu a ten neměl co dávat, protože žádný nebyl. Navigace pravidelně padala cca 10km před cílem. Stačila krátká konzultace s technickou podporou, vypnutí TMC a bylo po problému.
Mudrunka (547)|28.5.2007 14:14
[QUOTE="Mudrunka"][QUOTE="TELEMATIX SOFTWARE a.s."]….Předpokládám, že upgrade na novou verzi Dynavix (pouze SW, bez zakoupení map) bude možný během zítřka, kdy zpřístupníme link na našem webu.

14.5. - Omlouvám se za zpoždění, máme problém s Mobile manažerem. Kdo z vás ještě chvilku nevydrží, napište na podporu, pošleme vám upgrade s mírným návodem.
Tomáš Tvrzský[/QUOTE]
toto napsal vážený pán Tvrzský dne 9.5.2007 ve vláknu Dynavix Mobile 2005 po roce

to Milan Kvasnica:
takže oni nejen že neumí udělat funkční Mobile manažer, dokonce neumí ani funkční soft pro prostou navigaci? [/QUOTE]
no dnes máme 28.5.2007 a ono furt nic. Nic neříkám, nepíšu, jenom se usmívám.
MIlan Kvasnica (88)|28.5.2007 15:16
Mají problém s tím manažerem.
Abyste nemuseli furt spouštět ten příšerný manažer, můžete zkusit testovat zde: http://6.gurkol.net/6.gurkol.net/dynavixcheck.cgi

(mapy tam jsou schválně simulovány jako zastaralé, u ostatních položek to píše "no updates")

Mudrunka (547)|28.5.2007 16:40
to MIlan Kvasnica:
díky, má to jenom jednu nepodstatnou vadu. Nefunguje -)
Lupus1 (65)|28.5.2007 18:45
[QUOTE="Mudrunka"]
no dnes máme 28.5.2007 a ono furt nic. Nic neříkám, nepíšu, jenom se usmívám. [/QUOTE]

Ja uz se neusmivam. Ja uz zacinam byt silne nasr....:evil:
draceksoptik_ce4you (91)|30.5.2007 15:07
Ahojky,
ja teda nevim, prave jsem tak cca pred 14dny aktualizoval na verzi 2.1 Dynavixu 7. Stacilo to na technickou podporu napsat , a poslali pak link s
navodem.. Vypada to graficky hezky to mohu uznat.. Ale skoda tech map, ze se neauktualizuji bezplatne..:-)

Vzdyt psali : >>14.5. - Omlouvám se za zpoždění, máme problém s Mobile manažerem. Kdo z vás ještě chvilku nevydrží, napište na podporu, pošleme vám upgrade s mírným návodem

EDIT by MODERATOR: Necituj poslední příspěvek - viz pravidla pro diskutující.
HELEKAL PETR (195)|30.5.2007 16:48
Tak tak, já jej již taktéž Mám, ale bohužel ve spojení s mým GPS modulem začne číst jen TMC zprávy a signál GPS modulu úplně zazdí, tedy alepoň při první jízdě šel normálně, pak nějak divně přepl do simulace a když jsem ji vypnul, tak už mi to načítalo jen TMC, pokud jej však vypnu, tak mi zase naviguje normálně. Dále je v programu spousta chyb již z doby 1,6 verze. V 3D např. mi pozici ukazuje neustále pozadu jako dříve, připojení GPS Dynavixem bohužel vůbec nejde a tak mám pocit, že kromě úpravy grafiky i když pěkné k velkým úpravám k lepšímu zatím nedošlo. Doufejme že nový tým se brzy otrká a bude se snažit vylepšit celý program a ne jen grafiku. No ještě uvidíme jak to bude s novými mapami. Už aby byly v poště
draceksoptik_ce4you (91)|30.5.2007 19:01
To moderator - Sorry...

To Helekal:
Hmm, teda zatim u mne nedela problem, i kdyz mam zapnuto jak TMC a GPS.. Fakt si zatim neuvedomuji, ze bych mel problem. Jinak souhlas s tim 3D, ze pozice ukazuje zpozdene.. Ostatne, co me docela bere dech, je to nejak divne s tim znacenim ikony TMC,ktere je sedobile a jen rozdil v bilem pozadi (jedno a v pripade spojeni najednou jak vykrcnik a slovio TMC) . Me spise vyhovovalo.kdyby bylo barevne odlisene jako v te verzi 1.6.. No premyslel jsem, ze bych zkusil prebarvit nejakym zpusobem, tusim ze ikony budou nekde v grafickych souborech, to by snad melo byt nekde ve skinech.. Radeji to nebudu delat a ani zkouset, aby me nekdo neukamenoval :-) na moji hlavu.. :D Byla by me skoda..:D
Take pevne doufam, ze ti programatori se pokusi o ty nedostatky opravit a pak i dokonce vylepsit software, aby bylo schopno vice konkurovat.. Skoda terminu "Zlate ceske ruce" by bylo zahodit, myslim, ze by na to mohli mit vice.. Tak uvidime..
Take v nejblizsi dobe si objednam ten upgrade mapy Evropy..
Kdyztak mi pak napis, jak se Ti zdaly ty nove mapy, jestli bys byl pak schopny popsat.. Zda se vyplati kupit new.. Dikes moc..
HELEKAL PETR (195)|30.5.2007 20:36
Souhlasím s Tebou v tom, že je potřeba trochu programátory prohnat a otrkat, myslím že Dynavix není špatný, ale spíš nedodělaný, chce to přidat, no. Jsme sice laici, ale pokud budou programátoři Dynavixu občas koukat sem, tak by se Dynavix mohl zase vrátit na špici, kde kdysi byl a odkud jej sesadila chyba vlasního managementu. Situaci s programátory snad už zvládli a snad nastává čas pro připomínky uživatů navigace a doufám že naše připomínky pomůžou navigaci vylepšit. Fakt je že příjem TMC mohl být opravdu barevně rozlišen, aby bylo jasné na čem TMC zrovna pracuje, zda data stahuje či je zapracovává do mapy atd. Oproti původní verzi 1,6 jsou zde jen dva barevné skiny. Investice do nových map je samozřejmě dobrá věc, ale musí být taky lepší program než ten původní a ne jen graficky vylepšený původní program ( i když i to se dá považovat za upgrade). Tak odpoledne píšu dovětek k příspěvku, po horkém dni se PDA za rozpáleným oknem auta několikrát z horka restartovalo a ejhle GPS a TMC se konečně domluvili a navigace funguje jak má, tedy alespoň jeden problém je vyřešen.
Mudrunka (547)|31.5.2007 22:58
Z důvodu, že Mobile Manager stále není a na základě dobrých zkušeností draceksoptika a Halekala a dalších jsem včera požádal podporu Telematiku o zaslání upgrade. K mému velkému překvapení dnes po poledni dorazil link. Použil jsem totiž e-mailovou adresu, ze které mohlo být zřejmé o koho se jedná a abych pravdu řekl, očekával jsem drobné potíže. Nestalo se tak, tedy drobná úklona.
Nainstaloval jsem bez problémů a trochu si s tím pohrál. Můj názor, až na pár maličkostí se opravdu jedná o verzi 1.6 (i s chlupama). Kde ale došlo k nějakým úpravám, byly vesměs k dobrému, a to až na pár maličkostí.
Grafické rozhraní pěkné, působivé. Abych pravdu řekl, na noblesu Navigonu to však přesto nemá, laciný pouťový vzhled i-GO, řekl bych, převyšuje minimálně o třídu. K tomu mám jenom připomínku, že velice pěkné (graficky) formuláře menu jaksi nekorespondují s vlastní mapou. Jako by to k sobě nepatřilo. Co je však krizové, to jsou 4 ikony (TMC, reproduktorek atd.). Jsou na nejméně vhodném místě, kde v podstatě překáží a v 3D zobrazení se často ztrácí v lese ikon (které nejde výběrově vypnout), často podobné barvy. Co je však kritické, to je ta zmiňovaná TMC ikona. Poslední směr velí ikony takového typu dělat, pokud jsou ve stavu signalizující OK stav, nenápadné, až skoro neviditelné a stav problémů třeba viditelně červeně, ale obecně malé, nerušící. Ale ona je furt jako placka a tak nějak divně červená. A že to je OK signalizuje drobný nápis TMC v barvě bílé. Další horor je, že ostatní ikony při poklepnutí něco účelného dělají, TMC ikona však nic. A přitom se přímo nabízí např. skok do seznamu událostí Live seřazený postupně na trase s možností volby řešení….apod.
Z funkcí jsem tam našel v podstatě jedinou novinku, a to rotaci obrazovky. Ale to je uděláno opravdu na jedničku. Hluboká úklona a např. u i-GO, pokud chci rotovat musím restartovat a u Navigonu ani to není.
Co však není na úklonu, ba by se nabízelo napsat něco o lajdáckosti programátorů a testerů, pokud bych nevěděl, že právě obdobná záležitost zákonitě při vývoji musí nastat a kdo tvrdí, že jemu se to stát nemůže, znamená že nic tvůrčího nedělá. Jedná se mi o formuláře oblíbených a nedávných cílů. Ať jsem hledal, jak jsem hledal, tlačítko zpět jsem prostě nenašel. Prostě aby to člověk mohl opustit musí udělat nějakou akci jako např. vymazání… ukázat na mapě apod., nebo je to tak mistrně schovaný za něco, co normální člověk by určitě neočekával.
Dále na úklonu není, že v TMC, až na tu „pěknou“ ikonu se taky nic podstatného nestalo. A, že se stát mělo minimálně pro stabilitu softu, nejlépe 5 příspěvek taky s reakcí Telematiku na stránce následující. Podle mého názoru v předmětném souboru, kde se ty dopravní informace nacházejí se prošlé dále kumulují a překáží. Jinak si nedovedu vysvětlit, že jeho velikost neustále roste, i když počet aktivních událostí klesá a klesá.
No, jezdit s tím nebudu, ale až někdy budu mít čas a náladu, probádám další…..
draceksoptik_ce4you (91)|31.5.2007 23:57
Tak to je fajn Mudrunko, zes tos zkusil zaktualizovat..
Aspon neco uslysime Tvuj nazor.. Sice zvedavost je zvedavost :D
No je to fakt, take si myslim kolem tech ikon, ze je na spatnem miste,ale to asi casem poopravej programatori... Faktem je, ze to jeste nemam vyzkousene, to budu zkouset tu novou verzi o vikendu, jak vse bude fungovat.. No uvidim...
HELEKAL PETR (195)|1.6.2007 04:58
Díky za Váš názor do diskuse pane Mudrunko. Velice si jej cením a doufám, že i díky Vašemu názoru budou programátoři v Telematixu dělat další úpravy k lepšímu. PS: Jen taková drobnost, jmenuji se HElekal a ne Halekal, ale to je jen takvé moje hnidopišství, ono si to spousta lidí takto předělává :D :yes: :yes: :yes:
Pavlos_2004 (147)|4.6.2007 09:39
Tak jsem stejně jako Mudrunka nevydržel :D a stáhnul update programu Dynavix . A to verzi 7 - build 2.1.
Takže :

- je to designová překopávka verze 1.6 , ale nutno uznat že výborná
- nic z našich připomínek se do "nové" verze nevešlo
- nefunkční ikony na obrazovce ( TMC a +/- ) , které se pletou mezi ikony POI
- ikony POI jsou matoucí a nečitelné
- stále nejsou názvy obcí/měst/ulic ve 3D i když ve 2D jsou
- ubohá práce s POI
- rotace obrazovky je pouze v souladu se systémem ( pokud jedu naležato Dynavix a vypnu ho, tak desktop zůstane taky naležato )

+ hezký design startovací stránky a menu
+ stabilita programu je bez problémů
+ konečně rotace obrazovky ( i když s výhradu viz. výše )
+ Maruška je prostě nejpříjemnější hlas pro navigaci :D

Podtrženo, sečteno - po problémech uvnitř firmy se jedná de facto o první verzi programu ( když vezmeme v potaz, že odešel celý tým programátorů ), takže pokud se bude výrobce snažit reflektovat názory a přípomínky uživatelů, může se z Dynavixu stát soupeř pro iGO . Už jen z nostalgie mu držím palce, ale na mém PPC místo zatím nemá.
Méďa (69)|5.6.2007 21:20
V pátek mně přišla nová verze Dynavixu, včetně map Evropa. O víkendu jsem nainstaloval, v pondělí jsem obdržel aktivační kód a aktivoval. Takže první zkušenosti:
- Mapy jsou rozděleny na 8 částí, přepínání mezi mapami jako dříve, takže je nutný reset
- Graficky je navigace provedena pěkně
- Co se týče stability, tady je odpověď trochu těžší. Při prohlížení map mi program občas padne, při navigaci zatím držel i při zapnutém přehrávání MP3 na pozadí
- TMC přijímač nemám, nemohu posoudit

To jsou zatím první zkušenosti. Myslím, že je na čase se Dynavixu věnovat po funkční stránce a ne problémům uvnitř firmy. Já tedy doufám, že Telematix tyto problémy vyřešil a naváže na to, kde zhruba před rokeml svoji práci přerušil.
draceksoptik_ce4you (91)|5.6.2007 21:33
To Meda:
Kdyz uz mas tu novou verzi jako ja, ale ne mapy.. Jak na tom jsou ty mapy?
Myslim to, jako zda jsou nove ci lepe zaktualizovane.. Treba ten obchvat Plzne, novy dalnicni usek za Ustim smerem k hranicim s Nemeckem (tusim byv.NDR) a atd..
Ptam se z toho duvodu, zda se vyplati koupit new mapy Evropy ci pockat pozdeji... Vlastnim Evropu..

Dale, jsou tam jen 2 skiny - modre a cervene? Ci je tam vic?. Ja mam sice zaktualizovany na tu verzi 2.1 se 2 skiny..
Sice budu konecne uz tento vikend zkouset v realu i s tim TMC..
Dikes za postrehy..
Méďa (69)|6.6.2007 15:14
Po zběžné kontrole mapy obchvat Plzně i dálnice od Ústí jsou v mapě. Dokonce jsem našel i kus dálnice u Ostravy.
Skiny jsou skutečně 2, ale to mě nevadí, stejně jsem používal červený.
Doufám, že se pilně pracuje na nové verzi a programátoři ezmou v úvahu naše připomínky. Myslím, že co nejdříve oprášíme téma "wish list, aneb co by se mi líbilo".:)
HELEKAL PETR (195)|6.6.2007 16:35
jj souhlasím s oprášením tématu "Co by se mi líbilo v navigaci Dynavix" - chtěl jsem se Tě zeptat zda máš nově koupenou verzi Dynavixu či zda jsi zakoupil update z verze 2005? - Jde jen o to aby jsme věděli že někdo z Telematixu bude naším názorům naslouchat a zda zde bude někdo ( např. pan Tvrzký) kdo bude reagovat na naše připomínky či alespoň dá vědět že tento názor a vylepšení vůbec registroval.
Méďa (69)|6.6.2007 17:21
Mám update