Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

GPSAuto

99tky (156)|15.7.2006 19:28
[QUOTE="Mem_"] ... funguje to teď tak, že se každých 10 sekund kromě resetu stiskne na klávesnici písmeno "A"..... [/QUOTE]

Mem_: udelas s tim neco, mam tlacitka se zvukem a ted mi pdacko v aute neustale "mlaska", a kdyz mam zadat cil v TT, tak ani nemluvim .....
Mem__ce4you (485)|15.7.2006 20:31
[QUOTE="99tky"]Mem_: udelas s tim neco, mam tlacitka se zvukem a ted mi pdacko v aute neustale "mlaska", a kdyz mam zadat cil v TT, tak ani nemluvim .....[/QUOTE]
Vždyť v tom stejném odstavci textu, ze kterého jsi tady citoval, na konci píšu:
...tohle bude potřeba každopádně ošetřit, píšu si do to-do a děkuji za nahlášení problému

Takže ano, problém budu řešit, snad se povede v hned další verzi (zítra?) :)
Mem__ce4you (485)|15.7.2006 21:17
Ještě k těm COM portům:
1) Na MDA Variu s poslední T-Mobile ROMkou ten GPS Manager zřejmě úplně chybí (hodnoty v registrech jsem nastavil a zkontroloval i podle tohoto článku a zástupce se neobjevil), podobné zjištění píšou i uživatelé německého TM. Nevíte, jestli jiná ROMka pro HTC Wizard to má?
EDIT: Beru zpět, kromě nastavení hodnot z Beecherova článku to ještě chtělo smazat hodnotu Redirect a pak hlavně znovu SR, a už se tam objevila, mrška :-)
2) Freeware Port Splitter ve verzi pro WM 5.0 mi nefunguje - nabídne sice několik input portů, ale ty které mám na bluetooth tam úplně chybí, a v output portech není vůbec nic. Vzhledem k tomu, že to borec vydal teprve před 3 dny jako první verzi, si budeme muset asi na něco víc funkčního počkat (teď mu jdu taky napsat)
3) GPSGate omezený na 2 virtuální porty vyjde na 10 USD, jdu teď testnout trial, jestli bude fungovat...
libor_m (1026)|15.7.2006 21:31
Takže jsem testnul ten měřič vzdálenosti. Jel jsem 95km, z toho cca 65km po dálnici s počtem sat 8-10 a zbytek po malých silničkách lesem s počtem sat 6-8 a vzdálenost s tachometrem byla na desetinu přesně! Super. (min. rychlost pro počítání jsem si nastavil na 1 km/h)

Jinak žádný další problém.
beecher (9270)|15.7.2006 21:40
[QUOTE="Mem_"]...smazat hodnotu Redirec...[/QUOTE]Diky, clanek jsem doplnil o tuto informaci. Bohuzel, kazde zarizeni a ROMka to ma jinak... :? :sarcastic:
Trochu nechapu, proc to davaji pryc, kdyz se tim MS vsude chlubi, jak to skvele chodi...
Mem__ce4you (485)|15.7.2006 21:52
[QUOTE="libor_m"]Takže jsem testnul ten měřič vzdálenosti. Jel jsem 95km, z toho cca 65km po dálnici s počtem sat 8-10 a zbytek po malých silničkách lesem s počtem sat 6-8 a vzdálenost s tachometrem byla na desetinu přesně! Super. (min. rychlost pro počítání jsem si nastavil na 1 km/h)[/QUOTE]
Díky za test. Já byl dneska cca 70 km, tachometr v autě ukazoval trochu víc, ale už mám změřeno, že při vyšších rychlostech trochu proměřuje, a to by zhruba odpovídalo (1-2 %). Včera mi taky psal výsledek uživatel Ondrej, zkoušel kratší trať několikrát, a rozdíl mu dělal 1m, takže když je GPS v pohodě, tak by se to snad mělo chovat deterministicky :)
Mem__ce4you (485)|15.7.2006 22:05
[QUOTE="beecher"]Trochu nechapu, proc to davaji pryc, kdyz se tim MS vsude chlubi, jak to skvele chodi...[/QUOTE]
Protoze skutecnost asi bude trochu jina - mam ted naprosto stejnou zkusenost jako ty, co jsi jim psal v te diskuzi. Kdyz se snazim pripojit bud s TT nebo GPSAuto na ten virtualni port, tak se nedari (moje GPSAuto odchytne OnError event jako by byla na COM portu chyba, TT hlasi, ze chybi zarizeni GPS). Jakmile ale pustim GPSAuto a pak TT, tak se najednou obe aplikace rozjedou a funguji :!: Co se tyce vykonu, tak bez tohoto nastaveni virtualniho portu kdyz jsem mel GPSAuto nastavene tak, aby si vyziralo data jen obcas, se obe aplikace aktualizovaly jednou za 3-5 vterin, s tim microsoftim vynalezem to je 1-2 sekundy, coz uz je pekne. Ale proste s jedinou aplikaci mi to skutecne nefunguje
99tky (156)|15.7.2006 22:50
[QUOTE="Mem_"] ....na konci píšu:
...tohle bude potřeba každopádně ošetřit .....[/QUOTE]

... joo cetl, asi jsem byl nedockavej, jelikoz najednou jezdim bez "rychlostnich povelu"
libor_m (1026)|16.7.2006 13:29
Teď jsem zkoušel VITO ActiveTrace a ten se mi na virtuálním portu nechytne vůbec (i když jako první rozjedu Oziho, což byla vždy 100%-ní záruka chycení se ostatních aplikací ... :mad:
korensky (13)|16.7.2006 15:01
Ahoj,
u MIA P 350 /OS WM5/ GPSAuto nechodi na zadnem virt. portu pres vnitrni apĺikaci WM5. Sice se jako objevi, ale nenabehne vubec zadny signal. /Zkouseny vsechny dostupne porty/.
Pri pouziti Portsplitteru jiz vse bezi jak ma, ale neni mozno sdileni pro vice alikaci. Tudiz TT nebezi, HW port je v TT nedostupny. Funguje jen port urceny Portspitterem. Pri kombinaci drive zapnout GPSAuto a pak TT bezi jen GPSAuto a opacne TT a pak GPSAuto zase funguje jen TT.
Da se sim neco udelat?

Diky Jirka.
beecher (9270)|16.7.2006 15:25
[QUOTE="korensky"]Ahoj,
u MIA P 350 /OS WM5/ GPSAuto nechodi na zadnem virt. portu pres vnitrni apĺikaci WM5. Sice se jako objevi, ale nenabehne vubec zadny signal. /Zkouseny vsechny dostupne porty/.
Pri pouziti Portsplitteru jiz vse bezi jak ma, ale neni mozno sdileni pro vice alikaci. Tudiz TT nebezi, HW port je v TT nedostupny. Funguje jen port urceny Portspitterem. Pri kombinaci drive zapnout GPSAuto a pak TT bezi jen GPSAuto a opacne TT a pak GPSAuto zase funguje jen TT.
Da se sim neco udelat?

Diky Jirka.[/QUOTE]1. GPS system ve WM5 - zkousel jste pustit druhy GPS program na stejnem virtualnim portu?
2. Jiste, ze bude fungovat pouze port vytvorenu Splitterem, protoze ten si obsadi ten HW port...
korensky (13)|16.7.2006 16:16
Ahoj,
diky za vysvetleni HW portu, tim je to jasne.
Nicmene na shodnych portech mi obe aplikace nebezi a to jak s vnitrni aplikaci WM5 tak se Splitterem.
A GPSAuto bezi pouze jen se PortSplitterem, jinak nebezi vubec, i kdyz TT neni instalovan. U TT pri nepuziti PortSplitteru funguje jen HW GPS COM port, jina funkcni volba neni mozna.

Jirka
Mem__ce4you (485)|16.7.2006 18:51
korensky: Tohle ale na 99 % neni problem GPSAuta, ale prave tech aplikaci na virtualni porty (jak jsem psal treba ja, mne virtualni port ve WM 5.0 nefunguje v zadne aplikaci, az kdyz pustim aspon 2 aplikace na stejnem portu, tak se to nejak rozbehne), port splitter zas vubec neukazuje moje porty atd.
MilanSu (823)|16.7.2006 23:13
Tak jsem se taky konecne dostal k tomu, ze jsem si GPSauto nainstaloval. Mel bych nekolik dotazu (procetl jsem celou diskusi, ale nejak nechapu)

Na zalozce SPEED - co znamenaji tlacitka SND, COL a DIS. SND neudela nic, COL (jestli dobre chapu -color - prepnuti denni/nocni) a DIS mne hodi do menu

Zitra to jeste vyzkousim v aute, ale pokud to dobre chapu, tak pri nastaveni Warning from -4 to 3 men to pri akt.rychlosti 50 vyda zvuk pri 46 a pak pri 53. Pokud zvysim rychlost na 90, prehodi se limit na 90 a zvuk bude vydavan pri 86 a 93 km/h

Snad budu zitra pri jizde v aute z toho moudrejsi, ale toto je mi zatim "nejasne"
Mem__ce4you (485)|16.7.2006 23:22
[QUOTE="MilanSu"]Na zalozce SPEED - co znamenaji tlacitka SND, COL a DIS. SND neudela nic, COL (jestli dobre chapu -color - prepnuti denni/nocni) a DIS mne hodi do menu[/QUOTE]
SND vypina/zapina zvuky (kdyz jsou vypnute, tak sviti cervene), COL je skutecne denni a nocni rezim barev (funguje na zalozce Speed a Distance), DIS je disconnect, tj. odpojeni od GPS a vyskoceni do menu (kde se da treba dalsim tapnutim na tlacitko Exit aplikace rychle ukoncit)

Jeste se muze hodit tapnuti na rychlostni limit, to provede uzamceni/odemceni automatickeho prepinani rychlostniho limitu (pokud je uzamceno, je zobrazen napis LOCKED)

Mezi zalozkami se jinak da prepinat i kurzorovymi klavesami vlevo a vpravo.

Tohle vsechno kdyztak potom podrobne napisu do manualu (k shareware verzi bude v PDF na kridovem papire :cool: )

Co se tyce limitu, je to presne, jak pisete, pripadne se da v settings zaskrtnout, ze to ma byt procentualni hodnota. Ja osobne to mam ted nastavene -2 +2 (tj. treba 48-52 varovani, 53 uz upozorneni na prekroceni rychlosti)

______________________________________________________________

Vydal jsem verzi #11, měl by tam být opraven ten workaround na přechod do úsporného režimu a nějaké další drobnosti.
Erdkin (55)|18.7.2006 17:10
Jenom poznámka k odladění programu. Přeinstaloval jsem si v. 7 na v. 11. Oceňuji přidané funkce (vzdálenost), ale nějak mi zmizel počet satelitů (hodnota S: na hlavním displeji). Program přritom měří rychlost i vzdálenost, dokonce i nadmořskou výšku, takže nějaké satelity mu data určitě posílají. V místě, kde momentálně jsem mi jiný program (Navio pro HP) ukazuje běžně 6 - 7 satelitů. Ve v. 7 údaje o počtu satelitů byly zobrazovány.
Mem__ce4you (485)|18.7.2006 18:00
Erdkin: Počet satelitů zůstal na svém místě, jediné, co se změnilo, byla verze .NET Compact Framework. Je proto možné, že se tam pozicují labely trochu jinak (možná se nahrazuje nebo vykresluje jiný font?), nicméně mně to satelity ukazuje stále stejně. Můžete mi prosím poslat screenshot obrazovky z PDA, abych případně podle pixelů odhalil, jestli vám to pozicuje jinak, a dodělal nějakou toleranci?

Jinak samotný údaj o počtu satelitů v další verzi umístím jinam (asi pravý horní roh u rychlosti) společně s grafickým vyjádřením kvality signálu, takže to problém také vyřeší.
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|18.7.2006 19:29
V sobotu na srazu jsem si nechal nainstalovat na MDAII WM5 (hajekm, ještě jednou díky ;) ) a dnes jsem neodolal a opět zkusil nainstalovat GPSAuto … no a ono to konečně běží, původní nefunkčnost byla asi někde v WM3 na mé cihle. Musím se trochu seznámit s obsluhou a otestuji v provozu. Mám jen jeden dotaz. Pokud se program instaluje nakopírováním do MDA, nevytváří se žádný zástupce, kterého by bylo možné normálně namapovat pod tlačítko. Dá se s tím něco udělat? Dosud mám pod tlačítkem kalendář spuštění SpeedSentry, někdo při jízdě zavolá, hovor proběhne přes HF a potřebuji jedním tlačítkem znovu nahodit program pro rychlost. Zástupce GPSAuto se ale k namapování nenabízí…
Myrek_ce4you (188)|18.7.2006 20:53
Vytvor si zastupce v Total Commanderu a ten soubor zastupce zkopiruj do \Windows\Start menu\Programs.
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|18.7.2006 21:20
Jak prosté milý Watsne :D … už je to tam, zase jsem o něco chytřejší, díky Myrku :yes: , tlačítko namapováno a funguje to.
Mem__ce4you (485)|18.7.2006 21:29
OT: Stejně není nad to dát si třeba v SPB Pocket Plus zástupce na GPSAuto pěkně na plochu včetně velké 32x32 ikonky - pak stačí skočit tlačítkem na today a na ikonku se prst taky trefí a ještě se člověk pokochá (OK, uznávám, že v autě je lepší se dívat před sebe ;))
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|18.7.2006 22:13
Možná to sem úplně nepatří, ale řešil se zde zástupce programu pro možnost namapování pod tlačítko a tak to šoupnu sem. Dle pokynu Myrka jsem si vytvořil nového zástupce, jsem laik, proto jsem se podíval, jak vypadají zástupci jiných programů a normálně jsem si ho napsal, tzn. název je GPSAuto.Ink, obsah řádku je … 99#"\Program Files\GPSAuto\GPSAuto.exe" … Jen jsem nevěděl, jaké číslo dát na začátek řádku, pro sichr jsem tam dal 99. Kde zjistím obsazená čísla Ink souborů? Přiřazují se čísla Ink souborům při instalaci programů v nějakém pořadí? Dají se ta čísla nějak vyhledat a případně přiřadit nějaké volné tak, aby nedošlo k nějakému zdvojení a tudíž možným problémům? Díky předem.

To Mem_: Ta velká ikona na Today v SPB+ či iLauncheru není optimální řešení. Po telefonátu musíš vypnout zobrazení telefonu a spoléhat na to, že jsi nechal otevřenou zrovna tu příslušnou záložku, na které máš big ikonu GPSAuto. Pokud je to namapováno přímo pod tlačítkkem, je to lepšejší :D . Já mám pod kontakty MortPlayer (MP3 do autoradia), pod kalendářem GPSAuto a pohodlně přepínám, pokud někdo volá, stiskem jednoho tlačítka se po hovoru vrátím k rychlosti či MP3... Do kontaktů či kalendáře lezu jinak.
beecher (9270)|18.7.2006 22:22
To cislo neni poradi, ale pocet znaku "prikazove radky" za #... ;)

http://msdn.microsoft.com/embedded/getstart/basics/howtoce/shortcuts/default.aspx
Mem__ce4you (485)|18.7.2006 22:34
Jarouš: Jinak welcome back, když už ti to zase funguje :) S těmi záložkami jsem na to zapomněl, sám si vystačím s jednou, ale myslím, že většina lidí jich skutečně úchylně používá víc, takže to by nebylo to pravé ;)

Jinak na světě je nová verze #12, bližší informace a link na stažení opět viz úvodní příspěvek této diskuze.
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|18.7.2006 22:37
No co já se dnes všechno nenaučím :D , díky Richarde, číslo 99 jsem opravil … Já se domníval, že se jedná o nějaké číslování Ink soborů, no každý jsme odborník v něčem jiném, já v programování rozhodně ne a už se to učit nebudu... rád se ale nechám poučit od jiných.
pivous (58)|18.7.2006 22:45
Jen pro zajímavost a případnou inspiraci, na
http://www.tchartdev.com/
je podobný program, myslím, že ten Tvůj mem_e :-))) je lepší.
Mem__ce4you (485)|18.7.2006 22:48
pivous:
No o něm samozřejmě vím (hned v úvodní větě této diskuze na straně 1 píšu "...k prográmkům na měření rychlosti vozidla pomocí GPS a upozorňování na překročení povolené rychlosti (GPS Speed Sentre, Vitesse Limite, ...)"), ale ještě jsem ho ani nezkoušel, abych se nějak neovlivnil při mém intuitivním návrhu ;-)
Erdkin (55)|18.7.2006 22:49
Zobrazení počtu satelitů: Jelikož jsem ještě nedospěl k umění zobrazení obrazovky PDA :(, jen slovní popis. Nedostatečným počtem pixelů to asi nebude, je vidět údaj S: 0, takže nejde o nedostatek místa na zobrazení, ale o nesprávný údaj. Jinak oceňuji, že autor myslí i na nás, postižené displejem 240x240, potřebné údaje jsou přesně zobrazené na velikost tohoto displeje, ovládací tlačítka, která nejsou průběžně tolik potřeba jsou dostupná přes posuvník.
Když už budu hnidopišit, údaj o okamžité rychlosti se mi zobrazuje jako "km/" čili jedno písmenko chybí (což mi nevadí, ale pro úplnost).
Jinak mám v PDA .net ve verzi 2, ale kvůli jiným aplikacím ji nemíním odinstalovávat. To že teď běží program pod dřívější verzí .net snad nevadí.
Mem__ce4you (485)|18.7.2006 22:51
Erdkin: Aha, takže to je ten problém. Údaj o počtu satelitů byl totiž ve formátu dvouciferného čísla (tj. 05), stejně tak "km/h" je tam samozřejmě napsané celé, takže očividně asi část vpravo zakrývá ten vertikální posuvník :?
Erdkin (55)|18.7.2006 22:54
No vždyť jsem říkal, že jsme postižení;)
Bobanovicz (511)|19.7.2006 00:00
Návrh mapování hardwarových tlačítek:

◄ ► - už jsou
▲▼ - posouvání limitu rychlosti
potvrzování uvnitř - LOCKED
na ostattní libovolně denní noční režim, SND, RST a NXT
hujahu_ce4you (21)|19.7.2006 08:04
Musim podekovat, GPSAuto v posledni verzi #12 je uz opravdu pouzitelny SW.. :yes: Jedine co mi vadi je to obnovovani s klikem (mam ozvucene klikani ... snad klavesy "A").. :no: Jeste mam jeden navrh pro zlepseni. Kdyz uz nam to krasne vypisuje i nadmorskou vysku, doporucoval bych pridat moznost kalibrace nadmorske vysky podobne jako treba v GPSDash.
libor_m (1026)|19.7.2006 08:12
Bylo by to hezké, nicméni určitě ne nezbytné. Abychom z toho potom nemělii hromné bago ... Mám prostě tuto jednoúčelovost rád :yes:
Sidon_ce4you (142)|19.7.2006 08:56
Tento program testuji již od buildu 1. Ze začátku, když to ostatním moc nechodilo tak mě to šlapalo bez problémů (včetně připojení GPS na COM 2 a rychl. 57600), takže jsem se ani neozýval. Teď ke konci zhruba někde od buildu 9 (to ale nevím přesně) mi přestalo chodit připojení na GPSku. Tak jsem čakal na build 11 jestli se to zlepší, Hardresetoval jsem kvůli tomu i PDA, jestli není chyba u mě a stále nic, takže už jsem se rozhodl napsat.
Program se normálně spustí, všechno je OK, v Settings nastavím COM 2 a rychlost 57600 stejně jako i u jiných GPS programů. Když kliknu na Connect tak jenom problikne obrazovka jakože se program o něco snaží a dál nic. Na LOGu je zápis connection error (toto je v případě že na PDA je spuštěn pouze tento program). V případě že nejprve spustím TomToma (který se bez problémů na COM 2 a 57600 přihlásí) a potom GPSauto, dám Connect, napíše mi to hlášku An error occured when trying to open port: CreateFile Failed: 55.
Přístroj a OS viz níže.
Mem__ce4you (485)|19.7.2006 09:05
Sidon: A nemáš nastavený ten virtuální port ve WM 5? Protože tam mám podobné problémy - pokud GPSAuto nastavím na fyzický port, tak se připojím, pokud ale na virtuální, tak se "připojí", ale nic se neděje. Až když pustím na virtuální port nejdřív TT a pak GpsAuto, tak oba začnou fungovat.

hujahu: Už ta záložka Distance a plánované logování všech údajů je trochu nad rámec, takže do verze 1.0 už toho fakt o moc víc cpát nechci. Co se týče toho "A", mrknu se, jestli by to nešlo udělat analogicky pomocí mouse eventu (ale nevím, jestli bych nemusel stylusem i klepnout, což by bylo blbé), případně můžu dát do INI, aby šel tenhle workaround vypnout (ale pokud zrovna na tvém stroji nefunguje ta druhá korektní funkce, tak by ti obrazovka zhasínala).

bobanovicz: S těmi kurzorovými klávesami mám stejnou představu, to zkusím udělat.
Myrek_ce4you (188)|19.7.2006 09:57
Kdyz jsem sveho casu delal ten samy workaround na PC, tak jsem simuloval stisk Ctrl a jakozto "mrtva" klavesa by treba nemusel nic vyluzovat za zvuk ;)
Mem__ce4you (485)|19.7.2006 10:06
Myrek: Diky za tip :yes: Zapnu si ozvuceni klaves a vyzkousim
Erdkin (55)|19.7.2006 11:50
Tak jsem spustil v. 12 na svém "čtverečku", počet satelitů i ukazatel síly signálu nejsou vidět, Posuvník není zase tak široký, aby zakryl všechno
Mem__ce4you (485)|19.7.2006 11:57
[QUOTE="Erdkin"]Tak jsem spustil v. 12 na svém "čtverečku", počet satelitů i ukazatel síly signálu nejsou vidět, Posuvník není zase tak široký, aby zakryl všechno[/QUOTE]
Právě, že asi je. Čtverečky mají 8 pixelů a jsou zarovnané s písmem, celé to může být tak 10 pixelů od pravého okraje, což by mohl být přesně úzký skrolbar. Pro displeje s výškou menší než 320 (ale ne landscape mód) tam případně dodělám nějaké posunutí o 10-15px doleva, pokud mi chcete pomoct s testování, sežeňte si nějaký program na snímání obrazovky PDA (buď vzálenou správu z PC pomocí rCE, nebo PocketSnap pro ukládání obrázků přímo na PDA apod.)
Erdkin (55)|19.7.2006 12:43
Diky za tip na snímání obrazovky. Posílám v zipu 3 obr. - horní část, spodní část a důkaz že "to" měří (chůze po zahradě). Snad to pomůže. Pro nás čtvercoidní by byla ideální verze pro 240x240, ale to bych asi chtěl moc
Mem__ce4you (485)|19.7.2006 13:04
Ten zip mi nejde stáhnout (Directory listing disabled), můžu poprosit o poslání na e-mail?
Pavlos_2004 (147)|19.7.2006 13:21
Díky za perfektní soft. Rozchodil jsem ho na FS LOOX 520 s integrovanou GPS pomocí Port Splitter ( taky hezkej soft ). Takže mi korektně běží jak TomTom nebo Dynavix, tak i GPSAuto současně.
Ještě zkusím v autě, zatím to "na sucho" běhá :).
Sidon_ce4you (142)|19.7.2006 14:33
[QUOTE="Mem_"]Sidon: A nemáš nastavený ten virtuální port ve WM 5? Protože tam mám podobné problémy - pokud GPSAuto nastavím na fyzický port, tak se připojím, pokud ale na virtuální, tak se "připojí", ale nic se neděje. Až když pustím na virtuální port nejdřív TT a pak GpsAuto, tak oba začnou fungovat.[/QUOTE]
Nevím jak na MIU poznám fyzický/virtuální port ale dle rad zkušenějších (i dle softwaru na detekci GPS portu) by měl fyzický port být na COM 2 a ten tam mám tedy ve WM5 nastaven (u TomToma aby to chodilo tak tomu odpovídá právě výběr fyzického portu HW_COM) a potom mám ve WM5 zatrženo sdílení aby GPS mohlo využívat více programů naráz. Tak nevím co s tím :( ale všechny ostatní GPS programy mi jedou.

Je zde někdo kdo to na A701 rozchodil?
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|19.7.2006 14:42
Tak dnes proběhlo prvé testování za jízdy, no jízdy, spíše ploužení se po Praze. To, co nyní napíši, není kritika, to jsou subjektivní postřehy uživatele, který již pár měsíců užívá SpeedSentry a porovnává:

- Doma jsem nastudoval, co a jak nastavit. Asi po 300m jízdy mám třicítku a přechod je ještě z každé strany hlídaný mrtvým policajtem. Musel jsem snížit rychlost a zastavit = dát přednost chodci. Limit 50 spadl automaticky na 30, rozjel jsem se a pokračoval dál rychlostí kolem 45. Furt to řvalo, že překračuji limit 30, ale na 50 se to nepřeplo. Dost to odvádí pozornost, musel jsem automatiku přepínání poklepem na červené pole deaktivovat = zamknout.

- Končí 50 a vjíždím na dálnici. U SpeedSentry přehodím limit jediným poklepem na 130. V GPSAuto musím klepnout na mém nastavení rychlostí na 70, 80, 90, 110 a konečně na 130.

- Ujetá vzdálenost vcelku odpovídá. Problém je trochu v tom, že např. má BT338 např. vidí 6 satelitů, mám nastavený limit 40 a někde parkuji, nejedu. Zobrazovaná rychlost ale není stále na nule, střídá se 0, 1 a 2, furt to tancuje. Asi po 10 minutách jsem se podíval na Distanc a naměřilo to ujetou vzdálenost cca 250 m, já byl ale stále na fleku. To je ale věc, kterou osobně nepotřebuji, nepředpokládám širší užití, od toho mám denní měřič na tachu. U SpeedSentry zobrazovaná rychlost při stání na místě poskakuje jen o cca 0,5 km a to jen v případě, že mám aktivované zobrazení desetiného místa u rychlosti do 100 km.

- Asi 35 let dělám v oblasti propagace a na některé věci jsem možná moc citlivý. Co se moc nepovedlo, to jsou barvy. To jsou odstíny barev jak na transparenty k oslavě VŘSR :D . Já vím, že pro noční režim je barvy potřebné utlumit, ale utlumení tří spodních tlačítek je takové, že skoro nejdou rozeznat. Grafika u SpeedSentry je rozhodně podařenější.

- Zobrazovaná rychlost za jízdy. Mám subjektivní pocit, že SpeedSentry reaguje rychleji na zvýšení a snížení rychlosti a na úplné zastavení. Dojížděl jsem pomalu na červenou, až jsem úplně stál. Při dojížední skutečná rychlost kolem 20, zobrazovaná asi 35, úplně jsem stál, ale zobrazovaná rychlost byla ještě chvíli na 20. To samé při zrychlení. Jedu 30, podřadím a přidám plyn, ona Oktávka 1.8 turbo bezín umí slušně zabrat, tacho uvádí 70, ale program přežvýkává hlasové hlášky o překročení limitu (k tomu se vrátím) a zobrazovaná rychlost se dohrabe na 70 se značným zpožděním. SpeedSentry běhá při zobrazování rychlosti o poznání rychleji.

- Problém se zvuky. Prohlédl jsem si default zvuky instalované programem i zvuky, které je možné alternativně užít (v ČJ a AJ). Jsou tam rozdíly v počtech zvukových událostí i v jejich náplni, tzn. hláška či tón. Já si nainstaloval ženský hlas v češtině. GPSAuto má krokové změny nastaveného limitu bočními tlačítky a tam je hlasová hláška fajn nápad. Horší je to s hlasovou hláškou u dosažení, překročení a trvání překročení přes limit. Pokud tyto skutečnosti následují v rychlém sledu za sebou, program je skoro nestačí vyslovit. Podle mé zkušenosti je daleko výhodnější volba krátkého, byť opakovaného zvuku - pípnutí apod. SpeedSentry má sice jen pár zvuků, mimo varování to hlásí i výpadek a návrat GPS signálu (tunel, most apod.), ale má u Fix, Fix Lost, Warn a Over možnost přiřazení vlastních zvuků - pípání. Možná stojí za úvahu, začlenit i tuto možnost vlastního výběru zvuků pro tyto 4 signály.

- Při jízdě jsem si připadal jako obsluha sonaru v ponorce. I při vypnutém zvuku se v pravidelném intervalu cca 5 vteřin ozve "ping" jako u sonaru. Nejde to prostě vypnout. Já mám z MDA zvuk vyvedený do autorádia, poslouchám MP3 a hlášky z GPSAuto jdou rovněž do repráků. Ten ping je ale otravný a zatím jsem nepřišel na to, kde ho vypnout …

To jsou mé postřehy z krátkého otestování, znovu opakuji, že se nejedná o kritiku, ale o snahu předat postřehy z testování. Program je skutečně fajn, jen je potřebné ho dotáhnout do nějaké finální polohy a to nejen z hlediska programování, ale i z uživatelského hlediska a k tomu směřují i mé poznatky, poznámky i případné srovnání s jiným programem.
Jaudak_ce4you (13)|19.7.2006 14:51
[QUOTE="Sidon"][QUOTE="Mem_"]Sidon: A nemáš nastavený ten virtuální port ve WM 5? Protože tam mám podobné problémy - pokud GPSAuto nastavím na fyzický port, tak se připojím, pokud ale na virtuální, tak se "připojí", ale nic se neděje. Až když pustím na virtuální port nejdřív TT a pak GpsAuto, tak oba začnou fungovat.[/QUOTE]
Nevím jak na MIU poznám fyzický/virtuální port ale dle rad zkušenějších (i dle softwaru na detekci GPS portu) by měl fyzický port být na COM 2 a ten tam mám tedy ve WM5 nastaven (u TomToma aby to chodilo tak tomu odpovídá právě výběr fyzického portu HW_COM) a potom mám ve WM5 zatrženo sdílení aby GPS mohlo využívat více programů naráz. Tak nevím co s tím :( ale všechny ostatní GPS programy mi jedou.

Je zde někdo kdo to na A701 rozchodil?[/QUOTE]

Začal jsem ver.7, teď mám na MIU 701 ver.11 a vše maká jak má.
Sidon_ce4you (142)|19.7.2006 14:58
předpokládám, že nastavení Mia i programu máš tak jako já?
PS: máš taky ROM 45?
Mem__ce4you (485)|19.7.2006 15:02
To je skoro román, já zkusím odpovědět jen ve stručnosti :)

Valná většina připomínek se dá více či méně úspěšně řešit vlastním nastavením (zvuky, limity) - např. dát si přepínání na konkrétní rychlost a ne krok po kroku (u 20V turbobenzínu skutečně asi nemá smysl akcelerovat po dálnici 50-70-90 ;), mimochodem koktávku v kombíku s tímhle motorem bych chtěl po prázdninách sehnat :cool: ), snížit si čas přepnutí, nastavit minimální rychlost, pod kterou se přepínat nemá. Pak budu jen muset najít nějaký rozumný kompromis pro výchozí nastavení, aby to neznalého uživatele neznechutilo hned na začátku (takže nevím, jestli tam dát zrovna krátké časy apod. pro ježdění v hektické Praze ;)).

Co se týče měření vzdálenosti, tam je právě také nastavena minimální rychlost (teď 2), pod kterou se vzdálenost nepočítá (takže při stání na místě ti to muselo skákat i 3 a víc). Tohle je běžný výkyv citlivé GPS (při špatném signálu ještě znatelnější), se kterým toho nemám co víc udělat Tady by třeba pomohlo zvednout si hranici na 5 km/h.

Co se týče zpoždění rychlosti a odlišnosti údajů - co mi přijde z GPS, to vyparsuji a zobrazím, myslím, že Speed Sentre používá naprosto stejné údaje. Jediný problém je možná v použití připojení na COM port, kdy by v GPSAuto mohla být nějaká prodleva, ale u sebe jsem to nezaznamenal a ukazuje mi to srovnatelně jako třeba v TT (tam taky zabrzdím a v TT ještě kus jedu ;)).

Barvičky a spol. se budou ještě ladit, tohle je programmer's art a podle toho také vypadá ;), navíc moje Vario má hodně zářivý displej (a používám nejsilnější podsvícení), takže pro noční režim jsem si musel dát hodně tmavé odstíny, což možná nemusí všem vyhovovat.

Co se týče "sonaru" (co máš jinak proti ponorkám? ;)), tam jde zřejmě také o ten nahlášený problém - workaround, při kterém GPSAuto mačká každých 10 sekund na klávesnici tlačítko "A", a pokud má někdo náhodou nastavené pípání kláves na PDA (koukám, že takových lidí je celkem dost), tak mu to dělá bordel. Tohle mám poznačeno a budu řešit.
Jaudak_ce4you (13)|19.7.2006 15:04
Mám ROM 51 a COM4- 57600. Když jsem používal ver.7, tak mi to jelo na COM2, ale když jsem začal používat ver11. tak se to samo hodilo na COM4 a frčí to dál.
Jaudak_ce4you (13)|19.7.2006 15:05
Ted jsem tam soupl ver.12 a až pojedu z rachoty, tak otestím.
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|19.7.2006 15:30
To Mem_: Proti ponorkám nic nemám, naopak, válečnou literaturu jsem dost dlouho sbíral, jako nejlepší knihu o válce a ponorkách mám "Žraloci a malé ryby", všem doporučuji. Máš pravdu, sonarový ping jsem dle návodu vypnul, vůbec nevím, proč mám zvuky HW tlačítek aktivní :sarcastic: . Jinak přesně tu variantu Oktávky vlastním již 6 let, spokojenost a zcela bez problému, ale nyní po zavedení debilní 411 by má volba asi padla na naftu, kterou jsem vlastnil před tím… end OT.

Do fines nastavení musím teprve proniknout, tzn. otestovat nastavení možný hraničních limitů a jejich chování v praxi.

Ještě jedna věc. To autíčko/ikona je sice roztomilé, ale na QVGA nezřetelné. Já jsem si na zadní nárazník udělal podle D-FENS řezanou samolepku, náhled přikládám. Nebylo by výhodnější jako ikonu programu dát ten červený trojúhelník s panem Kloboukem, případně jen ten trojúhelník? Bude to jednoznačnější identifikace … to je jen nápad, pokud bude zájem, pošlu ti podklad v křivkách, grafik to překlopí do pixelů. Jinak, kdo má zájem o poslání samolepky pana Klobouka v křivkách pro vyřezání, prosím o SZ a eMail.
00159300_klobouk_VKam.jpg