Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

GPSAuto

Jarouš_ce4you_oldd (1206)|5.7.2006 11:19
Bohužel, vše při starém, jde to z baráku. Nevidí BT338, po přepnutí obrazovek zatuhne, v případě normálního ukončení stále zůstává něco v aktivním stavu (co, to nevím, jsem jen uživatel) a to něco nejde žádným způsobem vypnout, jedině SR. Pozoruji podstatné zpomalení systému. V mém případě i nutnost naistalování NET CF 2.0 není vzhledem k jeho velikosti zrovna zanedbatelný požadavek, obdobné programy se bez toho obejdou ...
Škoda, první verze byla funkční, otázkou je, jak dalece byla přesná. U dalších verzí to v mé konfiguraci přestalo fungovat a neustálé SR, to není nic příjemného. Počkám si na finální produkt, další testování vývojových verzí přenechám již ostatním, ty SR jsou neúnosné ;) .
sikula05 (272)|5.7.2006 11:56
Zdravím,přidám také své postřehy...předně děkuji autorovi za dobrou práci.
Testoval jsem na AcerN50+iTec339.Rychlost se mě zdá,že je měřena přesně.Co mě nevyhovovalo nejvíc je ten 30s limit na přepínání rychlostí.Za 30s jsem projel 40cítku,vjel na 50tku a odbočil do zóny kde je 30tka.Asi by měl být ten interval volitelný...chápu že na dálnici je to OK,ale po Praze pro mě v podstatě nepoužitelné.A potom bych si přál ještě dvě vychytávky,ale nevím jak jsou složité...1.aby aplikace "nezhasínala" obrazovku...já vím že se to dá nastavit na PDA...ale ostatní navigace takto fungují.2.Bylo by fajn,kdyby si aplikace pamatovala úroveň hasitosti,také platí ,že se dá zesilovat a zeslabovat na PDA..ale je to nepraktické,stejně jako to podsvícení.
Díky:yes: :)
Mem__ce4you (485)|5.7.2006 12:44
[QUOTE="Jarouš"]Škoda, první verze byla funkční, otázkou je, jak dalece byla přesná. U dalších verzí to v mé konfiguraci přestalo fungovat a neustálé SR, to není nic příjemného. Počkám si na finální produkt, další testování vývojových verzí přenechám již ostatním, ty SR jsou neúnosné ;) .[/QUOTE]
Prosím, prosím, smutně koukám, poslední pokus (ty jsi pro mě totiž ideální testovací subjekt, když vím, že ti to teď nefunguje ;)) - nahradil jsem SerialPort z CF 2.0 samostatnou knihovnou OpenNETCF.IO.Serial, takže připojení k portu je zase úplně překopáno (aspoň že to mám napsané relativně slušně objektově a tak je nahrazení čtení z portu jinou knihovnou otázka deseti minut;)) - viz úvodní příspěvek a verze #6.

Co se týče pozorování zpomalení systému, to by mělo být právě jen zpomalení GPSAuto díky těm sleepům, takže aplikace reaguje pomaleji ale tím víc času má vše ostatní (třeba TomTom), každopádně ten sleep jsem snížil z 300 na 50 ms, takže uživateli by se to mělo jevit svižně a přitom to nějaký čas poskytnout. Jinak osobně jsem zkoušel GPSAuto + TT 5.21 na svém MDA Variu @ 240 MHz a funguje to relativně dobře, jen si navzájem vyžírají ten port s informacemi (tj. jak jeden, tak druhý mají aktualizovanou pozici tak jednou za 2, 3 sekundy), nevím, jestli je pro tohle nějaké řešení (např. zda to, co z portu přečtu, tam zase vrátit, ale když budu číst jen já, tak si ho zaplním), nebo se musí udělat nějaký virtuální port přes proxy, přinejhorším bych dal do GPSAuto nějaké nastavení, jak často si může ten port "vyžírat", aby víc informací zbylo třeba pro TT ;-)



sikula05:

Díky za pochvalu a postřehy, limit automatické změny nahoru i dolů přidám samozřejmě do nastavení (už teď to funguje tak, že když má člověk překročený limit a po 30s se to přepne nahoru a limit by byl překročený i nadále, tak se doba zkrátí asi na 10s, až to doleze na přiměřenou rychlost).

Nezhasínání obrazovky (suspend režim) jsem tam udělal podle doporučení MS resetováním časovačů (dělám to každých 10s), na mém WM 5.0 to funguje dobře, každopádně dodělám tam ještě alternativní řešení, až to bude, tak poprosím o test.

Na hlasitotost zatím vůbec nesahám, zvuk se přehraje prostě tak, jak je nastaveno PDA (takže třeba když mám na telefonu vibrace tak to nehraje vůbec, což přesně chci), ale také by se dalo implementovat.
Jarouš_ce4you_oldd (1206)|5.7.2006 14:30
[QUOTE="Mem_"]
Prosím, prosím, smutně koukám, poslední pokus ...[/QUOTE]
:D , tak jo, ale byl to skutečně poslední pokus. Bohužel, vše je stejné, platí to, co jsem napsal. Zatuhne, pomůže jedině SR. GPSAuto i NET CF 2.0 jdou z baráku. Netrap se tím, chyba může být i na straně konfigurace mé cihly, připomínám, že VitesseLimite vyžaduje rovněž NET CF a na mé cihle to prostě nefunguje. Mám originál nastavení od TM, tzn. ROM 1.7200WWE. SpeedSentry nevyžaduje NET CF a funguje, jen se neumí opět připojit při výpadku BT. Trpělivost, ostatním to v jiných konfiguracích funguje a určitě to pro ně totáhneš do zdárného konce :yes: .
Mem__ce4you (485)|5.7.2006 14:40
Tak to je fakt mrzuté, víc mě zatím nenapadá, tak uvidím testování od dalších lidí, každopádně díky :)

Jinak kdyby mělo víc lidí stejné problémy jako ty (že jim to s tím původním jelo a teď ne), a někomu to naopak teď jet začalo, tak bych mohl udělat i řešení použít víc knihoven a v ini nastavovat kterou použít, ale to už mi přijde trochu překombinované, radši bych přišel na ten problém, ale nevím jak (škoda, že nebydlíš poblíž, pustil bych remote debugging a po 200 SR na to možná přišel ;))
sikula05 (272)|5.7.2006 15:46
Ještě mě napadlo,ale nezkoušel jsem..jak se to chová když se zastaví třeba na červenou...při rozjezdu naskočí ten první limit v řadě,nebo jak by asi bylo logičtější,ten poslední před zastavením?
Mem__ce4you (485)|5.7.2006 15:54
[QUOTE="sikula05"]Ještě mě napadlo,ale nezkoušel jsem..jak se to chová když se zastaví třeba na červenou...při rozjezdu naskočí ten první limit v řadě,nebo jak by asi bylo logičtější,ten poslední před zastavením?[/QUOTE]
Tohle je dobrá připomínka! Teď by to fungovalo tak, že když bude člověk stát na té červené delší dobu, tak po 30 sekundách to klesne o jeden limit dolů (třeba ze 70 na 50), a pak po každých dalších 10 sekundách dál (30). Při rozjezdu by to zase klasicky naskakovalo nahoru. Ale pro tyhle účely by se tam hodilo nějaké nastavení, že když rychlost klesne třeba pod 20 (aby to ignorovalo třeba i popojíždění v koloně, ale bude se to dát nastavit), tak to bude automatické měnění limitů ignorovat až zase do doby, než to stoupne.
Bobanovicz (511)|5.7.2006 19:24
Dobrá práce, verze ze včerejšího večera už se mi na COM připojí, sice asi po dvou hláškách z chybou, ale v autě se to rozjelo. Ukazuje to podle mě už minimálně stejně přesně jako TomTom, jediné co mi přijde divné je to zpoždění za aktuální rychlostí. Když například rychle zastavím tak to ještě několik sekund ukazuje snižování rychlosti až k nule.
Mem__ce4you (485)|5.7.2006 20:14
[QUOTE="Bobanovicz"]Dobrá práce, verze ze včerejšího večera už se mi na COM připojí...[/QUOTE]
A můžeš prosím zkusit i úplně poslední verzi? Protože tam jsem opět měnil tu knihovnu, tak jestli to nebylo jen z děště pod okap, když to jaroušovi stejně nefungovalo ;)

A to zpoždění rychlosti se ti u TomToma neděje? Protože já jen přijímám konkrétní rychlost z toho GPS přijmače, tak leda by ta data měla zpoždění jak je čtu z bufferu, ale to by měla být maximálně sekunda. Spíš by to podle mě měla být vlastnost toho GPS přijímače
Aaaik (123)|5.7.2006 20:34
Zkousel jsem verzi 2 i verzi 6 a obe se pripojuji bez problemu. (HP3715+BT XAIOX). Kdyz vypnu automatiku, tak to ukazuje docela obstojne. S automatem to moc "pipalo". Tricitku bych uplne vynechal, vyskytuje se jen jako kratkodoba a to si kazdej muze ohlidat, hlavne se hodi upozorneni na 50 a 130(+volba). Mozna bys mel jednodussi vyresit toto a pak to rozsirit na 30 nebo 70. Po republice se vyskytuji i 20,40,60, 80, 110 a dalsi relikty, ale to nema smysl hlidat softem. Drzim palce a dik.
Bobanovicz (511)|5.7.2006 21:25
Poslední verze se připojuje taky bez problému.
Na tu rychlost se ještě podívám pořádně v autě, srovnám to s TomTomem.
99tky (156)|5.7.2006 21:53
Testnul jsem #6 a proti minule /myslim#4/ maximalni zlepseni, zadne problemy s COM ci port to nehlasilo, jel jsem s TT demo a prepinal mezi progr jak divej /baterka malem horela/ vse drzelo v pohode TT mel po nekolika prepnuti malinkate zpozdeni, jinak si myslim ze to bylo v pohode. vBarem oproti vcerejsku prepinat slo taky. Az projedu s TT star.mesto /Husova,Liliova,Karlova ...atd/, dam vedet jak to stiha. Hodne bych se primlouval za nastaveni limitu .... 30v ....

ED: vypucoval jsem mu hlavu SR a pustil samotny TT, rychlost se mi zdala stejna jako s GPSAuto

ED2: vyzkouseno i v centru bezi TT stejne jako bez gpsauto, potrapil jsem ho i v Seminarske a Prvniho pluku /pro nej protismerem/ s naplanovanou trasou, vse prepocital a nasel novou variantu. Jeste vic jsem pro moznost volby limitu, alespon v testovaci verzi.

Supr prace, ses dobrej!!

ED3: Po cca 6 hodinach spolecneho provozu /TT a GPS-A/ byl TT notne zpomalenej. Oba jsem je musel vypnout zavrit a znova spustil, pak byl opet TT normalne provozu schopnej.
libor_m (1026)|6.7.2006 13:44
mně u hx4700 se GPSAuto zpomalí během dvou minut provozu tak o 20 sec., TTN jede v pohodě tak 5 minut, potom zacně být výrazně pomalý ...

Zkoušeno na WM5 (které už potřetí na hx4700 testuji :D ), s virtuálním GPS portem.
beecher (9270)|6.7.2006 13:49
Mem_: Zahazujes spravne ty data, ktery jsi z COMu necetl? To vypada, jako by se to prehlcovalo v pameti...
Mem__ce4you (485)|6.7.2006 14:46
To bych rád věděl, ale u sebe jsem řešil spíš opačný problém (ale nevím, jestli mám taky virtuální port, spíš ne, nebo to má WM 5.0 co je ve Variu ROM od T-Mobile bez nějakého nastavení automaticky?)

- Prostě pustím GPSAuto, zapnu log, a vidím, jak se tam hrnou sekvence (příjem z COM portu mám udělaný tak, že mi vyvolá event, jakmile je k odebrání alespoň 128 B dat, 128 B odeberu a hodím do logu a pak dám sleep na 50ms aby se ke slovu dostaly i další aplikace a mohly si případně taky něco přečíst)
- Jakmile zapnu TT, stane se to, že do toho mého logu začnou chodit sekvence méně často, což počítám je tím, že data "vyžírá" současně i TT. Tímpádem mně to přestane chodit tak často, a TT má taky trochu problém (výpadky v čase, méně často aktualizovaná pozice). Takže jsem řešil spíš opačný problém, jestli to, co z portu přečtu, tam i vrátit, aby si to mohl přečíst i TT (ale on to pro mě asi nedělá?), čímž bych ale ten buffer zaplnil sám

Takže otázka - funguje to s tím virtuálním portem jinak, tj. cpe nám oběma stejná data (každý má vlastní buffer)? V tom případě by problém mohl být leda v tom, že ta připojená GPS sype data rychleji, než počítám já, totiž že odebírám 128 B a pak si v klidu čekám 50 ms (ale i tak by to mělo stihnout přečíst 20x128 B za sekundu, což by odpovídalo nějakým 20000 baudům (plus případně neco stop bity))

Každopádně každý tip nebo nápad vítán
taja_ce4you (127)|6.7.2006 20:00
Tak jsem se dnes snažil jezdit podle verze 6 a ukazovala mě rychlost naprosto nesmyslně (až stojící auto 66 km/h)
Mem__ce4you (485)|6.7.2006 20:20
[QUOTE="taja"]Tak jsem se dnes snažil jezdit podle verze 6 a ukazovala mě rychlost naprosto nesmyslně (až stojící auto 66 km/h)[/QUOTE]
A měl jste puštěný ještě jiný program na práci s GPS, nebo byl tohle jediný? A příjem signálu (počet satelitů), byl dobrý (> 4)?

Pokud ano, pak by tam možná skutečně mohl být problém s nějakým přeplňováním bufferu, zkusím tam přidat nějaké nastavení. Jinak mně na Variu to ukazuje rychlost tak, jak ukazuje GPS, tj. max se zpožděním pár sekund (stejně to ukazuje TT, GpsDash2, ...), navíc jsem zjistil, že tachometr auta mi rychlost do 70 km/h ukazuje naprosto shodně jako GPS (tj. není tam žádná tolerance/proměřování, jako prý u tachometrů bývá)
oscar_ce4you (25)|6.7.2006 20:36
Před chvílí jsem s poslední verzí (už našla správně GPSku :-) projel skoro 300 km a fungovala naprosto v pohodě. Rychlost to dle mého názoru měří správně, zpoždění je stejné jako u jiných programů (TT, iGo, SpeedSentry...). Jen bych se přimlouval za lepší podporu landscape módu (sice to v něm běží, ale jsou vidět jen rychlosti a záložky - čili nevidím údej o pozici a počtu satelitů, ale to je zanedbatelný detail). Přimlouval bych se rovněž o zvýšení počtu předdefinovaných rychlostí na 7 či 8 (pro 30, 40, 50, 70, 80, 90, 110, 130 - ty všechny bych dnes využil), také by se mi líbil údaj o nadmořské výšce a nějaké hodiny. Vím, že jsou sice v liště nahoře, ale kdyby byly nějaké větší (a ani ta lišta by ve fullscreenu nemusela být), tak bych se nezlobil. A úplně ideální by bylo, kdyby byla možnost upozorňování na radary z POI od TT :-) Možná by bylo také dobré, kdyby šla ovlivnit ta přepínací automatika (čili za jak dlouho má program přehodit rychlostní pásmo - přijde mi, že směrem dolů. to funguje lépe než nahoru) Po projetí vesnice, mu totiž dlouho trvá než přeskáče z těch 50 na 90 (ono je to dáno nastavenými pásmy - 70, 80, 90), takže by asi bylo lepší. kdyby místo přeskakování po pásmech skočil rovnou na to pásmo, které nejvíce odpovídá aktuální rychlosti (čili z 50 rovnou na 90 a obráceně). To je snad zatím všechno :-) Jinak skvělá práce a díky za užitečný prográmek.
Mem__ce4you (485)|6.7.2006 20:51
oscar: Díky za postřehy. Ve verzi, kterou mám teď rozdělanou a možná jí sem stihnu ještě dneska hodit, je těch rychlostí už 7 (možná dám teda ještě rovnou 8, pro sichr, kousíček místa na obrazovce ještě zbývá ;)). Čas pro přepínání limitů nahoru a dolů bude taky (jinak přepnutí dolů se řídilo časem v sekundách, nahoru počtem údajů o poloze z GPS, což se mohlo lišit, teď už tam dávám taky striktně jen sekundy). S landscape módem počítám na 100 %, jinak právě dole se už zobrazuje i nadmořská výška a hodiny, jen v landscape je to teď vyskrolované mimo.

Co se týče automatiky přepínání,tam uvažuju 2 typy uživatelů:
- Jeden případ je uživatel, který si hlídá rychlost v obci, a třeba potřebuje předjíždět (což by sice taky správně neměl překročit povolenou rychlost, ale druhá věc je zase bezpečné předjetí na kratší vzdálenost), kdyby byl moc krátký čas, tak mu to párkrát pípne a přehodí se hned na vyšší limit a jemu po tom předjetí nedojde, že zase musí zpomalit (a tady bych právě proto nechal přehazování na vyšší rychlost postupně, a ne že mu tam lupne rovnou první vyšší, kde už nebude pípat)
- Druhý případ je uživatel, který si to pípání sleduje, takže si nastaví krátké limity a bude mu to přeskakovat defacto plynule podle rychlosti, případně si může tím klepnutím na rychlost limit uzamknout třeba při popojíždění v koloně (a tady by nemuselo vadit, že mu to přepíná limity postupně, protože to bude rychlé, a aspoň si uvědomí, co se děje).

Obojí by tedy snad mohlo vyřešit vhodné nastavení těch časových limitů, takže uvidíme (pro upřesnění, jsou tam časy 2, první je při pípání a přenastavení limitu, druhý je pokud ten nový limit je stále nedostatečný, a má dojít k dalšímu přepnutí), případně tam dodělám zaškrtávátko zda skákat na konkrétní rychlost hned, nebo postupně na základě toho druhého času. Hm, to bude asi ideální řešení.

Jinak POI z TT na radary by předpokládám nebyl problém, pokud to mají v nějakém čitelném formátu (XML, ...), mělo by jít asi jen o euklidovské porovnání vzdálenosti aktuální polohy a toho seznamu
taja_ce4you (127)|6.7.2006 21:02
[QUOTE]A měl jste puštěný ještě jiný program na práci s GPS, nebo byl tohle jediný? )[/QUOTE]
Neměl
Mem__ce4you (485)|6.7.2006 23:23
Na světě je nová verze, podrobnosti a link ke stažení opět najdete v úvodním příspěvku. Co se týče problémů ukazujících na přeplňovaný buffer (ať už běží GPSAuto samostatně nebo s jinou aplikací), můžete zkusit v INI nastavit jiné hodnoty parametrů COM spojení, jestli se to nějak projeví. Aktuálně je to nastaveno takto (a s tímto mi běží slušně jak samostatné GPSAuto, tak současně s TT, i když si kradou data a aktualizují se pak každý jednou za pár sekund - nevíte někdo, jak je to přesně s tím virtuálním portem ve WM 5.0? A jak to realizujete na starších OS?):

comthreshold=128
(jak často (po kolika B) se má vyvolat event pro čtení z COM portu. Příliš nízkou hodnotu nebude program na slabších CPU stíhat číst, příliš vysokou (1024...) zase bude zbytečně čekat, až dorazí několik eventů z GPS, a aktualizace bude jen jednou za pár sekund)

combuffer=1024
(kolik najednou načíst z COM portu dat. Nižší hodnota než threshold by mohla zkolabovat, stejná byla ve verzi 6# a zřejmě to stejně někomu zahlcovalo port, takže doporučuji vyšší hodnotu, ale ne zas moc vysokou, aby to nevyžralo všechna data pro ostatní aplikace, pokud mají fungovat současně na stejném portu)

comsleep=50
(kolik milisekund po čtení z COM portu počkat, to by mohlo dát prostor na čtení právě dalším aplikacím, kdyby TT nestíhal, doporučuji zkusit třeba 100, 200)

Jinak připomínám, že čtení hodnot z COM portu je možné sledovat na záložce About po zaškrtnutí Log, tam by se měly i vizuálně projevit změny těchto parametrů
Ivo Pokorný (400)|7.7.2006 08:34
Dnes jsem cestou do prace zkusil verzi 6.

Rychlost je podle me OK.
I kdyz jsem si zkrusil automatickou zmenu rychlosti. Vzdycky me to na krizovatce (pri zastaveni) padlo na nejnizsi rychlost, pripade pri jizde nejaky cas pod nastavenou rychlost to padlo taky na nizsi. Moznost neprovadet automaticke zmeny rychlsoti mi tedy nefunguje. :(
Jinak je to myslim tak jak ma byt. :yes:

EDIT:
Koukam, ze zrovna co mi nefungovalo proslo velkyma zmenama, tak to zkusim jeste cestou domu.
Mem__ce4you (485)|7.7.2006 08:48
[QUOTE="Ivo Pokorný"]EDIT:
Koukam, ze zrovna co mi nefungovalo proslo velkyma zmenama, tak to zkusim jeste cestou domu.[/QUOTE]
Jj, ve verzi #6 bylo to klesani pod limit prave vzdy bez ohledu na nastaveni automatiky (ucelem bylo, aby byl clovek porad co nejvic limitovan), coz se ale v praxi ukazalo jako ne moc pouzitelne, ve verzi #7 k tomu proto dochazi skutecne jen, kdyz je zapnuta automatika, a navic je tam ta minimalni rychlost (vychozi je 20 km/h), pod kterou kdyz to klesne, tak se automatika ignoruje (a tak pri zabrzdeni na krizovatce napr. zustane limit 50)
sikula05 (272)|7.7.2006 13:18
Opět sdělím pár svých postřehů-testována verze poslední/7/
1.:řekl bych ,že ty data nějak nestíhají,resp.občas ano,ale občas to má zpoždění ,že rychlost neodpovídá až o 30km..a to v rychlosti do 50ky
2.:objevil se docela asi bug,že při navoleném limitu 30 se to samo od sebe rozhodlo zvolit 70,i když jsem jel tak 35...
3.:na mých WM 03SE a nastaveném suspend modu na 3 min,se opravdu po třech minutách vypne obrazovka...
Mem__ce4you (485)|7.7.2006 13:28
[QUOTE="sikula05"]1.:řekl bych ,že ty data nějak nestíhají,resp.občas ano,ale občas to má zpoždění ,že rychlost neodpovídá až o 30km..a to v rychlosti do 50ky[/QUOTE]A bylo puštěné jen GPSAuto, nebo si data kradlo něco jiného? A stav satelitů byl dobrý?[QUOTE="sikula05"]2.:objevil se docela asi bug,že při navoleném limitu 30 se to samo od sebe rozhodlo zvolit 70,i když jsem jel tak 35...[/QUOTE]Tohle se mi nepovedlo nasimulovat (když dám limit 30 a v debugu nastavím 35, tak to skočí správně na 40), problém by mohl být v tom, že po uplynutí času se ten limit nastaví podle poslední zobrazené rychlosti, a pokud ta GPS má třeba kvůli špatnému příjmu chaotické hodnoty, tak to může hodit k ní (ale nezdá se mi, že by ukázala namísto 35 najednou až přes 70, takže bug bude možná ještě jinde)[QUOTE="sikula05"]3.:na mých WM 03SE a nastaveném suspend modu na 3 min,se opravdu po třech minutách vypne obrazovka...[/QUOTE]
Na ten suspend mód chci už dneska taky mrknout, potom prosím vyzkoušet, jestli to pomohlo.
sikula05 (272)|7.7.2006 15:05
jen k bodu 1.:mám spuštěno jen gpsauto...jo a satelitů to psalo mezi 6-7:)
Mem__ce4you (485)|7.7.2006 15:50
[QUOTE="sikula05"]jen k bodu 1.:mám spuštěno jen gpsauto...jo a satelitů to psalo mezi 6-7:) [/QUOTE]
Tak to je blbé, to by mělo běžet dobře. Můžeš pak prosím zkusit změnit nastavení toho COM portu? Např. pokud aplikaci používáš skutečně ve výhradním režimu, tak threshold dát třeba 64, buffer 4096, a sleep 1, to by mělo sosat data maximální rychlostí

Jinak zakázání zhasnutí obrazovky a přechod do šetřícího režimu už mám naimplementováno alternativní ošklivou metodou, doufám, že ta už zafunguje, bude v dnešní verzi.
sikula05 (272)|7.7.2006 16:25
Jak se mám dostat k místu,kde se dají měnit ty hodnoty?:?: Jo a ještě nemám spíš,nebo taky, zkusit dát ty baudy na 9600??
Mem__ce4you (485)|7.7.2006 16:32
[QUOTE="sikula05"]Jak se mám dostat k místu,kde se dají měnit ty hodnoty?:?: Jo a ještě nemám spíš,nebo taky, zkusit dát ty baudy na 9600??[/QUOTE]
Ruční editací toho souboru GPSAuto.ini (a radši přes ActiveSync zeditovat na PC v Notepadu). Baudy taky stojí za zkoušku, ale co jsem tak sledoval u své BT-339, tak 4800 chodí stejně rychle jako všechno ostatní
beecher (9270)|7.7.2006 18:31
OT: Mem_, nekasal ses, ze to das ven jako open-source? Jen se ptam, pac si neco takoveho pamatuji...
Mem__ce4you (485)|7.7.2006 18:41
[QUOTE="beecher"]OT: Mem_, nekasal ses, ze to das ven jako open-source? Jen se ptam, pac si neco takoveho pamatuji...[/QUOTE]
Jo, psal jsem to, proc se ted ptas? Chces mi konecne pomoct s vyvojem? :cool:
U te puvodni knihovny (PocketGpsLib) to byla i nutnost, protoze byla "nakazena" GNU ;), ted pouzivam jinou freeware knihovnu, ale zdroje klidne poskytnu, i kdyz krome ladeni v tom zatim prinos nevidim, kdyz to jeste poradne nefunguje. Az to fungovat zacne, chci jeste dodelat landscape, mozna zkusit RealVga (skoda, zes mi vubec neodpovedel na mou tyden starou SZ na tohle tema), a pak se uvidi, jak dal... hypoteticky uvazuju i o shareware verzi, ale maximalne v nacionalistickem stylu typu hernich vyvojaru Flash software nebo Rake in grass, tj. (lokalizovana) verze pro ceske a slovenske uzivatele zdarma
beecher (9270)|7.7.2006 18:46
Ale ja tu SZ mam otevrenou, jenom problemem je, ze jsem nemel cas na ni odpovedet... :? :sarcastic:
Jdu na to...
libor_m (1026)|7.7.2006 18:58
[QUOTE="Mem_"] Jinak POI z TT na radary by předpokládám nebyl problém...[/QUOTE]Si stáhni soubor z http://onlne.poi.cz/ a uvidíš, co by se s tím dalo dělat. BTW u úsekových radarů by to mohlo upozorňovat na překročení průměrné rychlosti :D :D :D
taja_ce4you (127)|7.7.2006 21:27
Tak jsem jel teď podle v.7 a vše vypadá v pořádku
dík
Mem__ce4you (485)|7.7.2006 22:14
V úvodním příspěvku je nová verze, build #8, doplněna byla hlavně nová metoda zabránění přechodu do úsporného režimu, takže prosím ty, kterým to doteď nefungovalo, ať vyzkouší.
sikula05 (272)|8.7.2006 00:55
Otestoval jsem zhasínání...a už je to v poho:yes:
Ty hodnoty co jste mě radil jsem už taky zeditoval,ale vyzkouším až dnes a zítra...;)
Ale ještě bych chtěl říct pár maličkostí:
1.:vím že je to asi otázka vkusu každého jednotlivého soudruha...ale já se v těch upozorňovacích zvucích ztrácím,resp.furt se mě něco ozývá...můj návrh: co zkusit syntetizátorem hlasu vyrobit hlášky: limit dosažen,přibrzdi...nebo jakékoliv jiné-smysluplnější??
2.:vím že je to kosmetika,ale co už zkusit udělat programu ikonku?Navrhuji třeba dopravní značka max. rychlost 50km/h
Díky:)
ondrej4_ce4you (39)|8.7.2006 02:03
Pozdravujem ta MEm_ chcem ti poslat jeden obrazok kde som ho popisal. program ktory by som potreboval vyrobit alebo poradit kde ho najdem. Len neviem ako sa vkladaju obrazky do fora.
Mem__ce4you (485)|8.7.2006 08:10
[QUOTE="sikula05"]1.:vím že je to asi otázka vkusu každého jednotlivého soudruha...ale já se v těch upozorňovacích zvucích ztrácím,resp.furt se mě něco ozývá...můj návrh: co zkusit syntetizátorem hlasu vyrobit hlášky: limit dosažen,přibrzdi...nebo jakékoliv jiné-smysluplnější??[/QUOTE]
Tímto vypisuju výběrové řízení na někoho, kdo by přes mikrofon nahrál pár hlašek (česky a anglicky), jako jsou rychlosti a tato upozornění ;) Např. ty anglické zvuky rychlostí, které tam mám teď, jsou dočasně "vypůjčené" z jednoho elektronického slovníku, takže jejich nahrazení bude potřeba udělat. Zkoušel jsem předtím i syntezátor hlasu od MS (MS Speech s těmi agenty a různými hlasy), ale není to ono a přes repráček PDA to tomu zvuku moc nedodá, ale taky by to byla varianta [QUOTE="sikula05"]2.:vím že je to kosmetika,ale co už zkusit udělat programu ikonku?Navrhuji třeba dopravní značka max. rychlost 50km/h
Díky:) [/QUOTE]
Aplikační ikona i ikonky pro přepínání stavů (zvuk, barvy, odpojení a případně další) budou, já jsem si představoval jen nějaké autíčko, ale ta značka 50 taky nezní špatně

Ondrej4: Ahoj, ten obrazok mi mozes poslat e-mailom na adresu mem(zavinac)nepsin.com. Tu do fora sa daju vkladat subory asi cez "Připojit k příspěvku soubor(y)", ale sam som to este nezkusal, ja vkladam iba URL na veci na svojom webe.
Aaaik (123)|8.7.2006 11:45
Zkousel jsem vcera a zde pozn.:
prepinani z 50 na 90 (a opacne) zabira asi 95% vsech prepinani. Je divny, kdyz mi prepina (a hlasi) z 50ti na 70 a 80, kdyz tam je skoro vzdy 90(a dolu taky).
Navrh reseni: rychlosti 30, 40, 60, 70, 80, 110 dat na samostatna tlacitka(mimo automatiku) nebo uplne vyhodit. (U Rozkose je ted 20-prosim nezahrnovat do automatiky:o))) Ty tlacitka muzou byt vpravo od merene rychlosti, ale kdo je bude v PRAXI prepinat(na 200 metrech provizoria)?
Stejne je na ridici, aby poznal, ze vjel do obce, ze softu tohle umi jen Navigon.
Diky a hezkej den.
windmaster (307)|8.7.2006 12:09
Můj první poznatek hned po instalaci:
Pokud je nastaven port 6, tak se se GPSAuto bez spuštěného GPSDash nepřipojí, na portu 8 je to bez problému.
Ikonka by se hodila, "padesátka" by byla pěkná, možná i "jiné nebezpečí" :)
taja_ce4you (127)|8.7.2006 14:07
[QUOTE] ale ta značka 50 taky nezní špatně[/QUOTE]
Jen trochu blbý, že VitesseLimite má značku 90
Paullus_ce4you (400)|8.7.2006 14:46
[QUOTE="Mem_"]Velmi uvítám každou zprávu o testování, zda vám to funguje, jaké máte náměty na zlepšení, co vám u těchto programů chybí.[/QUOTE]

Testováno na DELL AXIM X51V s BT GPS BlueI při dopoledním popojíždění po Praze. Funguje to naprosto perfektně, nic mi to nechybí a mám jenom obavy, aby se to dalším vývojem jen nezhoršilo, resp. nezatížilo zbytečnými funkcemi.

P.S. Komplementární tip: Poté, co mi opakovaně PDA vypadlo z držáku Dicota (navíc protiprávně umístěného v zorném poli řidiče) jsem vymyslel náhradní řešení. V papírnictví koupit UHU tac patafix (je to taková přilnavá hmota, něco jako modelína, kterou se lepí papíry na různé povrchy), na pár bodech to nanést na záda PDA a připlácnout na sklo před budíky v palubní desce. Tachometr už stejně není zapotřebí sledovat...
Kocir (836)|8.7.2006 16:48
Je to pouzitelne i na WM2003se? Stahl jsem si CAB .NET Compact Framework 2.0, ale na WM2003se me to hlasi, ze to je spatny format cabu.
Aaaik (123)|8.7.2006 17:07
verzi 7 jsem zkousel na WM03SE a fungovala s vyhradami(viz vyse).
Kocir (836)|8.7.2006 17:37
[QUOTE="Aaaik"]verzi 7 jsem zkousel na WM03SE a fungovala s vyhradami(viz vyse).[/QUOTE]

Jak jsi tam dostal ten .NET FW 2.0? Mas nejaky odkaz? Je pro WM5 jinaci CAB nez pro WM2003SE?

Mozna by se k tomu mel vyjadrit autor programu a dat pripadne linky na patricne instalatory ci CABy, kdyz je to k tomu potreba.

Apropo bez urazky: Proc vsichni zacinaji psat programy s tim, ze program je sice malicky, ale je potreba doinstalovavat tento 2MB "kram"?
Mem__ce4you (485)|8.7.2006 18:29
[QUOTE="Aaaik"]Zkousel jsem vcera a zde pozn.:
prepinani z 50 na 90 (a opacne) zabira asi 95% vsech prepinani. Je divny, kdyz mi prepina (a hlasi) z 50ti na 70 a 80, kdyz tam je skoro vzdy 90(a dolu taky).[/QUOTE]
A mas tedy vypnute to prepinani "step-by-step", aby rovnou skocil na cilovou rychlost a nesel postupne? Pokud ano, tak mas mozna maly cas na to prepnuti, tj. nez zrychlis z 50-90, uplyne cas treba k 70 a proto se nastavi.

Jinak co se tyce navrhu, ktere rychlosti pouzivat, tech stavajicich 8 limitu si muzes libovolne prenastavit podle potreby a treba dat jen:
50 - 90 - 130 - 130 - 130 ...

Nejake prepinani rychlosti mimo limity nebo dve samostatne rady bych asi neresil, jak pise Paullus, chceme snad vsichni mit jednoduchy elegantni program, kde budou feature navic nepovinne (treba dalsi obrazovka ukazujici udaje o satelitech, akceleraci, ujete vzdalenosti apod.). Mozna bych jen doplnil moznost oznamovat zvukem (tim hlasem) kazdou zmenu rychlosti treba v rozsahu 10 km/hod (to by bylo volitelne) - tj. limity budou zvlast, ale zmenu aktualni rychlosti PDA vzdy prubezne zahlasi. Ale stejne si to moc neumim predstavit jinde nez na dalnici nebo na prazdnem mestskem obchvate, protoze pri dynamicke jizde by se z toho hlaseni rychlosti za chvili ridic asi zblaznil ;)
Mem__ce4you (485)|8.7.2006 18:35
[QUOTE="Kocir"]Apropo bez urazky: Proc vsichni zacinaji psat programy s tim, ze program je sice malicky, ale je potreba doinstalovavat tento 2MB "kram"?[/QUOTE]
Ver tomu, ze spousta vyvojaru v .NET tohle taky resi, protoze framework neni samozrejmost (soucasti systemu je FW 1.0 od WM2003 (SE?) a na WM 5.0, ale FW 2.0, ktery momentalne pouzivam, se musi doinstalovat zvlast). Jinak ale framework staci nainstalovat pouze jednou, a kdyz sam pises, ze to pouziva spousta programu, tak to u dalsiho uz nebudes muset resit ;)

Jinak v .NET se hlavne vyviji velmi pohodlne, at uz jde primo o jazyky prekladane do MSIL (C#, VB .NET), tak i tridy .NET (Compact) Frameworku. V C++ bych se s tim drbal treba 3x dele, a to uz by byla otazka, zda bych se do te utility pustil (uz tak mi ted bere hodne casu), takze to musis videt i z meho pohledu. Jinak ale zvazuju, ze finalni verzi zkusim hodit do FW 1.0 (myslim, ze ted tam nepouzivam nic tak mimoradneho, co by neslo nahradit, bohuzel ale asi budu muset kvuli tomu nainstalovat extra VS 2003) a timpadem by na spouste zarizeni (s WM2003 nahoru) nemusel uzivatel ani nic instalovat.
Aaaik (123)|8.7.2006 19:12
[QUOTE]Jinak co se tyce navrhu, ktere rychlosti pouzivat, tech stavajicich 8 limitu si muzes libovolne prenastavit podle potreby a treba dat jen:
50 - 90 - 130 - 130 - 130 ...[/QUOTE] To je ono, vyzkousim(to me nenapadlo).

[QUOTE]Nejake prepinani rychlosti mimo limity nebo dve samostatne rady bych asi neresil, jak pise Paullus, chceme snad vsichni mit jednoduchy elegantni program.[/QUOTE] no comment, to chci taky, proto se mi zdalo moc "upipany". Diky za napovedu.
Kocir (836)|8.7.2006 19:13
Co se tyce NET FM 2.0 tak jsem se branil a aplikace jej vyzadujici jsem nepouzival. Ted bych to chtel zkusit kvuli GPSauto avsak cab me hlhlasi to co me hlasi.
Surgical (2364)|8.7.2006 19:27
Takze je cab blbej nebo blbe stazenej, to se stane.
Tedy lze stahnout kompletni installer, ktery uz na PDA pres AS korektni verzi CF 2.0 nainstaluje...