Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Dynavix 1.5

beecher (9270)|23.6.2006 17:49
:D a armadni GPSku, ne? ;)
Džanek (194)|23.6.2006 18:55
Tak teď jsem dostal email od Telematixe, že nová verze bude během příštího týdne, tak teď už nevěřím ničemu :(
RStein (2012)|23.6.2006 19:28
[QUOTE="kopacek"]
U TomToma zase hrozí, že bude extrémně oddalovat vydání verze 6 pro PDA. Prosakují nformace, že to bude nejdříve v listopadu... Mají zcela pochopitelně snahu prodat co nejvíce nových navigací typu All In One (910). Takže možná až do konce roku vznikne pro Dynavix neuvěřitelný konkurenční prostor, bude to zřejmě jediná navigace pro PDA s podrobnými mapami (jako TT) plus s RDS-TMC. Takže asi nějaký týden zpoždění nové verze v jejich změněné firemní strategii nebude hrát žádnou roli, oni vědí, že nám stejně nezbývá než čekat...[/QUOTE]

Myslim, ze pro Dynavix tak velky konkurencni prostor nebude - RDS-RMC je skvela vec, ale spousta lidi v mem okoli tuhle funkcnost zase tolik nepostrada.
Chapu ale, ze treba obchodnimu zastupci, ktery je stale na cestach, muze RDS-TMC usetrit dost casu.

A krome TomToma, ktery i v aktualni verzi 5 Dynavix ve vetsine parametru asi stale porazi (stabilita, rychlost,mnozstvi dostupnych POI, rozsiritelnost menu, uzivatelska privetivost, zpusob prace s mapou Evropy), zde uz je treba i-Go. Pisu "asi stale porazi", protoze jsem s poslednimi verzemi uz nepracoval, takze pokud je Dynavix ve zminenych aspektech lepsi nez TT, klidne me opravte.

Ja sam se pouze smeji sve naivite, kdyz jsem v nejakem svem spotu asi pred rokem napsal, ze vyhodou Dynavixe je take to, ze nema skoro zadny podil na trhu a aby si jej vydobyl, bude muset rychle reagovat na pozadavky svych zakazniku a vydavat stale nove a nove radikalne vylepsene verze. A kdyz vidim ted v diskuzi narky zakazniku... A o komunikacni strategii Telematixu take radeji nemluvit - akcentovat v diskuzi jen kladne/neutralni dotazy a nereagovat na kritiku nebo na neprijemne dotazy, ktere zaznely treba dnes, je neskutecne neprozirave. I slusna omluva, ze novou verzi ve slibenem terminu nedodam, je mnohem lepsi nez tato ticha ignorance - to snad vedi vsichni, kdo kdy nasazovali sve aplikace jinam nez do statni spravy :D

BTW: Uz je ve verzi 1.5 odstranena neprijemnost (spis tedy hruba chyba, abychom stale nepouzivali eufemismy), ze kdyz stojite na nejakem miste, ktere Dynavix nebere jako silnici, tak vam odmitne naplanovat trasu? Takze jste nuceni planovat bud trasu, kdyz ridite, nebo hledat misto, ktere Dynavix zna a kde hlavne muzete alespon na chvili zastavit, coz treba v Praze je docela problem.
Za tohle by zodpovedny systemovy designer/vyvojar mel mit strzenou nejakou podstatnou castku ze sveho platu. Protoze u navigacniho programu - !v ostre verzi !- jsou tyhle lapsy netolerovatelne.
Surgical (2364)|23.6.2006 20:08
Pripojuji s dovolenim podpis....

P.S. onen problemek s nemoznosti nalezt trasu pretrvava ve verzi 1.5.4 beze zmeny...
kopacek (466)|23.6.2006 21:51
Mam najeto mnoho desitek tisic km se vsemi tremi navigacemi, ktere mam v podpise, a TT je z tech tri pro mne opravdu s jasnym naskokem na prvnim miste. Staci najezdit par tisic km v takovem vetsim meste, jako je treba Mnichov nebo Pariz a "nahota" Dynavixe oproti TT je markantni. Tak alespon doufam, ze diky RDS-TMC bude smyslne pouzivat DNVX v Cesku, kde uz vice-mene nebloudim a spise mne trapi prave cas, straveny v kolonach a zacpach. Ale pokud se dostanu do opravdu neznameho terenu ve velkych mestech, tak vzdy bez zavahani sahnu po TT...
Telematix Software (289)|23.6.2006 22:34
Dobry den, musim se omluvit, protoze jsme opravdu chteli ve ctvrtek vydat verzi 1.6. Uz bylo vse nachystano, kdyz jsme objevili zavaznou chybu v pouziti dopravnich zprav. Takze verzi vydame zacatkem pristiho tydne.

Co se tyce mist, z nichz nelze hledat trasy, ve verzi 1.6 je oprava.

Nevim, co dodat k debate o snizujici se cene Dynavixu. Samozrejme je hezka obchodni politika, drzet si cenu a radeji pridavat nove funkce (nam by se velmi libila), nicmene na navigacnim trhu to neni mozne.
kopacek (466)|23.6.2006 22:44
No, konecne slovo chlapa! Skoda jen, ze jsme se to nedozvedeli uz vcera, myslim, ze bychom to pochopili...
pantata_ce4you (149)|24.6.2006 09:38
No na 1.6 uz necekam :), vzhledem k naprosto "podivnemu" zpusobu prace s mapami Evropy jsem uz Dynavix "zahodil" a dalsi potrebne licence na firemni pdacka koupil od TomTomu.
Peta_ce4you (314)|24.6.2006 09:59
[QUOTE="kopacek"]Mam najeto mnoho desitek tisic km se vsemi tremi navigacemi, ktere mam v podpise, a TT je z tech tri pro mne opravdu s jasnym naskokem na prvnim miste. Staci najezdit par tisic km v takovem vetsim meste, jako je treba Mnichov nebo Pariz a "nahota" Dynavixe oproti TT je markantni. Tak alespon doufam, ze diky RDS-TMC bude smyslne pouzivat DNVX v Cesku, kde uz vice-mene nebloudim a spise mne trapi prave cas, straveny v kolonach a zacpach. Ale pokud se dostanu do opravdu neznameho terenu ve velkych mestech, tak vzdy bez zavahani sahnu po TT...[/QUOTE]

Cim se projevuje ona "nahota" v Parizi ci Mnichove??
kopacek (466)|24.6.2006 15:41
To je potreba proste zazit na vlastni kuzi. Zacina to nestastnym delenim map. - Na jake vlastne mape lezi mesto XY? Dalsi "chutovka" je prochazeni mapy ve velkem, naprosto neznamem meste. Tady si na to nikdo nestezuje, ale zpusob prace s mapou v DNVXu se da nazvat jakkoliv, jenom ne rychly a prijemny. Posun klepanim, tim padem se klepnutim neda zjistit nazev ulice nebo informace o bodu zajmu, je treba zkouset zoomovat, o info o bodu zajmu vstoupit do menu (na spodni liste). No a rozdil je pak predevsim pri navigaci. Dlouho jsem neveril nazorum, ze je velmi dulezity 3D pohled. A prave pri navigaci ve velkych mestech opravdu nestaci pouze poslouchat hlasove povely, vizualni informace je nesmirne dulezita. A tady je prave kamen urazu, 3D byl do DNVXu "dolepen", neni to plnohodnotne.. V TT vidim i pri velmi kratkem pohledu vse, co me ceka, do jakych se radit pruhu. Dost podstatny je i rozdil v celkove rychlosti prace obou programu, nejvice pozorovatelny napr. pri preklesovani 3D pohledu (skoky versus plynula animace) ale predevsim pri prepocitavani trasy pri chybnem odboceni.
Ja nejsem zastancem nebo hanecem jakehokoliv navigacniho softwaru. Je ale proste rozdil v tom, pokud navigaci pouzivate na cesty, kde jezdite denne (a znam hodne takovych uzivatelu) nebo jste na navigaci odkazan v naproste cizine, kde jeste vyvstanou problemy i s jazykovou barierou. Po CR jsem byl temer spkojeny s Dynavixem, ale po prvni sluzebni ceste v zahranici jsem presel na TT. Ale vse je to pouze a jenom muj subjektivni nazor, protoze "nekdo je na holky, jinej na vdolky a nekdo treba i na kluky"... ;-)))
landys_ce4you (119)|24.6.2006 21:29
Nevím o jaké podivné práci s Evropou se zmiňuješ, ale teď jsem si rozšířil ČR o tu průjezdnou mapu Evropy a taky z toho nejsem nadšený. Myslel jsem, že při takovém navýšení velikosti mapy by mě to mohlo pomoct třeba s cestou do Chorvatska, ale průjezd této Evropy Dynavix nezná.
Pánové Telematixové, nebude se to měnit? Jako že když už Evropa, tak +Slovinsko a +Chorvatsko?
Díky, Petr
[QUOTE="pantata"]No na 1.6 uz necekam :), vzhledem k naprosto "podivnemu" zpusobu prace s mapami Evropy jsem uz Dynavix "zahodil" a dalsi potrebne licence na firemni pdacka koupil od TomTomu.
[/QUOTE]
Mudrunka (547)|27.6.2006 09:30
[QUOTE="RStein"]Myslim, ze pro Dynavix tak velky konkurencni prostor nebude - RDS-RMC je skvela vec, ale spousta lidi v mem okoli tuhle funkcnost zase tolik nepostrada.
Chapu ale, ze treba obchodnimu zastupci, ktery je stale na cestach, muze RDS-TMC usetrit dost casu.[/QUOTE]
No dovolím si nesouhlasit, bez aktuálních a rychlých dopravních informací je navigace v podstatě jen hračkou, i když příjemnou. Jezdím hodně, ale jen občas se mi stane, že do míst, která neznám. Nejčastěji na D1 mezi Prahou a Brnem, kde znám, v podstatě, každý výmol. A tady opravdu nedynavicky navigovat nepotřebuji, ale včasná informace s návodem řešení je k nezaplacení a prácě proto nevigaci potřebuji. I když vím na jakých radiových stanicích poslouchat dopravní informace, již se mi několikrát stalo, že tato přišla pozdě. A to nemluvím, třeba o cestě přes Německo, kterou také důvěrně znám, navíc však mě dopravní informace na jejich rádiu jsou k ničemu z důvodu, že německy se v podstatě domluvím, jen ne s Němcem. Prostě, můj názor je ten, že výrobce navigačního softu, pokud mu nefunguje TMC a nezabezpečí možnost proramové spolupráce jednotlivých map vyrobil jen hračku v praxi obtížně využitelnou.
A je zcela jedno, zda tato hračka nese název TomTom, Dynavix, iGo, Navigon (pro CZ), MarťanSoft apod.
Surgical (2364)|27.6.2006 10:01
Profesionální ridic je jedna vec, ale zili jsme bez TMC/RDS a vubec nam navigace bez oneho jako "hracky" nepripadaly, i pri prujezdu do te doby nenajetou oblasti naopak poslouzily a slouzi i nadale skvele.
Nerikam, ze to neni krajně uzitecna vlastnost, ale vse je relativni. Rozhodne i navigace bez TMC/RDS JE plnohodnotnou navigaci, nikoli hrackou...
Telematix Software (289)|27.6.2006 10:21
[QUOTE="landys"]...by mě to mohlo pomoct třeba s cestou do Chorvatska, ale průjezd této Evropy Dynavix nezná.
Pánové Telematixové, nebude se to měnit? Jako že když už Evropa, tak +Slovinsko a +Chorvatsko?
Díky, Petr
[/QUOTE]

Bohuzel, mapove pokryti na vychod od nas je hodne spatne. Tuto vec bohuzel zmenit nedokazeme. Musime doufat, ze dodavatele map trochu zrychli svoji praci v mapovani techto oblasti...
Mudrunka (547)|27.6.2006 10:27
To Surgical: No, nechci být protivný, ale žili jsme, tedy naši předci bez aut a taky se nějak doptavovali k Jadranu na letní byt....alespoň někteří. A mýmu dědovi také nevadilo, že nemá potuchy o výpočetní technice, a taky žil plnohodnotný život......
Prostě, navigace bez plnohodnotných dopravních informací nikdy nemůže být plnohodnotnou navigací a v místech, která znám se stává pouze hračkou bez ohledu na to, zda se ti to líbí, či nikoliv. Možná, že tobě statická navigace stačí, mě ale ani náhodou i když profesionální řidič nejsem.
landys_ce4you (119)|27.6.2006 11:58
Na Chorvatsko mám buď ViaGPS, ale tam se nedá plánovat trasa a už vůbec ne mimo Chorvatsko. TomTom má východní Evropu dost neaktuální. SmartMaps slouží spíš jako přibližné ukazovadlo pozice na kontinentu.
Kdo zná Dynavix a jeho skvělé plánování cesty, určitě pochopí, proč mě ta jihovýchodní Evropa u něj tak chybí. Zahraničí chci mít zvládnuté předem nasucho a pak bez problémů a v klidu jet dle navigace, kochat se okolím a ne čumět po cedulích. Naposledy jsem se kochal okolím tak, že mě to na poplatcích a nákladech za zajížďku stálo cca 1.500,- Kč a pár hodin navíc. Tak proto!
[QUOTE="Mudrunka"]...nechci být protivný, ale žili jsme, tedy naši předci bez aut a taky se nějak doptavovali k Jadranu na letní byt....alespoň někteří. A mýmu dědovi také nevadilo, že nemá potuchy o výpočetní technice, a taky žil plnohodnotný život...[/QUOTE]
kopacek (466)|27.6.2006 13:33
[QUOTE="Telematix Software"]Bohuzel, mapove pokryti na vychod od nas je hodne spatne. Tuto vec bohuzel zmenit nedokazeme. Musime doufat, ze dodavatele map trochu zrychli svoji praci v mapovani techto oblasti...[/QUOTE]
No, v tom bych si dovolil trochu odporovat. Pouzivam jiz pres rok mapy Slovenska, Madarska, Slovinska a Chorvatska a vsechny mapy jsou relativne velmi kvalitni. Jde o mapy, ktere vytvorily vetsinou firmy, prodavajici navigaci Garmin v te konkretni zemi. Nyni tyto mapy prevzal i-go a diky tomu slavi dle meho soudu znacny prodejni uspech. Ja vim, TeleAtlas ani Navteq vychodni Evropu neresi, ale mapy presto existuji. Je to tedy spise o moznosti te ktere firmy pri jednani s autory map. A myslim, ze vsem firmam, ktere budou delsi dobu "neresit" vychodni Evropu utecou presne ty trzby, o ktere prijdou diky i-go, tedy diky mapam. - Kolik jenom lidi pojede do Chorvatska a bude resit mapy. Takze TT nic moc, DNVX nic, Garmin ano ale je drahy takze k opalovacim kremum jeste jednu navigaci i-go za pet tisic...
Jevi se mne to tak, ze CESKA navigace by tim spise mohla umet vychodni Evropu...
Telematix Software (289)|27.6.2006 13:37
[QUOTE="kopacek"][QUOTE="Telematix Software"]Bohuzel, mapove pokryti na vychod od nas je hodne spatne. Tuto vec bohuzel zmenit nedokazeme. Musime doufat, ze dodavatele map trochu zrychli svoji praci v mapovani techto oblasti...[/QUOTE]
No, v tom bych si dovolil trochu odporovat. Pouzivam jiz pres rok mapy Slovenska, Madarska, Slovinska a Chorvatska a vsechny mapy jsou relativne velmi kvalitni. Jde o mapy, ktere vytvorily vetsinou firmy, prodavajici navigaci Garmin v te konkretni zemi. Nyni tyto mapy prevzal i-go a diky tomu slavi dle meho soudu znacny prodejni uspech. Ja vim, TeleAtlas ani Navteq vychodni Evropu neresi, ale mapy presto existuji. Je to tedy spise o moznosti te ktere firmy pri jednani s autory map. A myslim, ze vsem firmam, ktere budou delsi dobu "neresit" vychodni Evropu utecou presne ty trzby, o ktere prijdou diky i-go, tedy diky mapam. - Kolik jenom lidi pojede do Chorvatska a bude resit mapy. Takze TT nic moc, DNVX nic, Garmin ano ale je drahy takze k opalovacim kremum jeste jednu navigaci i-go za pet tisic...
Jevi se mne to tak, ze CESKA navigace by tim spise mohla umet vychodni Evropu...[/QUOTE]

No, jiz jsme to tu psali. Firma, ktera ma datove podklady, ktere pouziva iGo, s nami spolupracovat nechce - jsme preci jen konkurence. Mapove podklady jsme samozrejme shaneli i mimo dva hlavni hrace na trhu (TeleAtlas, Navteq), ale bez uspechu.
beecher (9270)|27.6.2006 13:42
[QUOTE="Telematix Software"]...Firma, ktera ma datove podklady, ktere pouziva iGo, s nami spolupracovat nechce - jsme preci jen konkurence...[/QUOTE]To mi prijde, jako by se ta firma, ktera vlastni ty podklady, chtela pripravit o vlastni zisky... :)
Preci jenom jsou to na sobe dva nezavisle subjekty, pokud tam tedy neni nejaka exluzivni smlouva, ale to by se autor map stavel sam proti sobe...
Telematix Software (289)|27.6.2006 14:45
[QUOTE="beecher"][QUOTE="Telematix Software"]...Firma, ktera ma datove podklady, ktere pouziva iGo, s nami spolupracovat nechce - jsme preci jen konkurence...[/QUOTE]To mi prijde, jako by se ta firma, ktera vlastni ty podklady, chtela pripravit o vlastni zisky... :)
Preci jenom jsou to na sobe dva nezavisle subjekty, pokud tam tedy neni nejaka exluzivni smlouva, ale to by se autor map stavel sam proti sobe...[/QUOTE]

Jde o to, ze Conan je vyhradni distributor iGO pro Slovensko, takze uplne nezavisli na iGO nejsou... Navic pravdepodobne SKRoads take bezi na jejich mapach, takze uz nechteji dalsi produkt na jejich trhu, ktery by jim konkuroval (spekulace).
Pavlos_2004 (147)|27.6.2006 14:52
PRO Telematix SW:

Sdělte nám PLS co vše bude ve verzi 1.6 ( mimo podpory TMC/RDS ) nové .

Díky
beecher (9270)|27.6.2006 14:54
[QUOTE="Telematix Software"]...Conan je vyhradni distributor iGO pro Slovensko...[/QUOTE]Aha, pak je vse jasne... ;)
Telematix Software (289)|27.6.2006 15:02
V 1.6 bude:
* TMC (jen pro uplnost - vim, ze jste o nem vedel)
* pohyb v mape i tahanim
* dialogy komplet "na prst"
* zlepseni v hlaseni manevru
* moznost QWERTy klavesnice
* automaticky restart pri zmene mapy a pokracovani v navigaci
* zrychleni vykreslovani, outline v 3D
* navrhnute jmeno oblibeneho cile je v poradi mesto, ulice (bylo naopak)
* opravy v zobrazeni casu pri uspani PDA
* oprava startu na nedosazitelnem miste (drive nenasel trasu, ted pouzije nejblizsi, odkud to lze)
... a dalsi drobne opravy a upravy (typu: pridano destine misto pri zobrazeni WGS pozice apod)
Grachus_ce4you (81)|27.6.2006 15:17
Spise otazka je kdy uz to konecne vyjde. Rikali jste ze nekdy tento tyden, tak doufam ze to oddalovat uz nebudete. ;)
Telematix Software (289)|27.6.2006 15:30
[QUOTE="Grachus"]Spise otazka je kdy uz to konecne vyjde. Rikali jste ze nekdy tento tyden, tak doufam ze to oddalovat uz nebudete. ;) [/QUOTE]

Nedelame to schvalne, ale kdyz se pri testovani objevil tesne pred vydanim zasadni problem, pak se muselo vydani oddalit. Snazime se, aby vydani bylo co nejdrive a v soucasne dobe dalsimu oddaleni nic nenasvedcuje.

Pokud chcete vedet, ze uz je vydano, prihlaste se k odberu novinek - at nemusite koukat pres mobile manager, jestli uz tam je aktualizace.

Samozrejme i na techto strankach vydani oznamim, ale oznameni zde muze byt o neco pozdeji nez v mailu.
pslany (130)|27.6.2006 21:06
Myslite, ze se to stihne do ctvrku do rana, odjizdim na dovolenou,kvuli ktere jsem si navigaci poridil. Diky za info at vim na cem jsem.
Pavlos_2004 (147)|28.6.2006 09:55
[QUOTE="Telematix Software"]V 1.6 bude:
* TMC (jen pro uplnost - vim, ze jste o nem vedel)
* pohyb v mape i tahanim
...............
[/QUOTE]

Díky za odpověď.
Telematix Software (289)|28.6.2006 16:18
[QUOTE="pslany"]Myslite, ze se to stihne do ctvrku do rana, odjizdim na dovolenou,kvuli ktere jsem si navigaci poridil. Diky za info at vim na cem jsem.[/QUOTE]

Stale se snazime, aby to bylo dnes, ale nesmite mi prilis nadavat, kdyz se to nepovede a bude to az zitra. Mohl bych vam vysvetlovat procesy, ktere probihaji, ale asi by vas to jako zakaznika prilis nezajimalo - hlavni je pro vas vysledek. Je mi lito, ze vam nemohu dat jasnejsi a primou odpoved :(
pslany (130)|28.6.2006 16:39
Dekuji za snahu
HIGHTOWER_ce4you (19)|28.6.2006 16:42
:D :D :D
Surgical (2364)|28.6.2006 20:56
Dneska uz asi nichts...:) Neprisly gumicky, vsechno vylejt.
landys_ce4you (119)|29.6.2006 14:13
No to sorry, ale fakt nevím na co tu čekáš. Podíval jsi se, jak se jmenuje toto fórum? Tady fakt nemůžeš čekat žádný gumičky, ani jiný Dynavix, než ve verzi 1.5, na to musíš do jiného fóra!!!!
[QUOTE="Surgical"]Dneska uz asi nichts...:) Neprisly gumicky, vsechno vylejt. [/QUOTE]
Surgical (2364)|29.6.2006 14:21
Tak uz je to tady....hr na instalaci. (Pro landyse, gumicky prisly a update je ku stazeni...)
Lotrando_ce4you (14)|29.6.2006 14:28
A funguje to!Uvidíme v praxi.