Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Prvních 60 minut s Qtek 9100 v ruce

Miloš Strouhal (3997)|27.11.2005 11:09
A proč 104? Vario přeci běží na víc, zkusil bych jestli má někdo možnost testnout obě zařízení, dát Compacta na cca 200, a oba s Variem těsně po Hard Resetu testnout na stejné činnosti, schválně která cihlička se s tím vypořádá lépe. A zcela luxusní by bylo kdyby někdo na obou zařízeních při zhruba stejném kmitočtu testnul SPB Benchmark..:yes:
MultiTricker (112)|27.11.2005 11:22
[QUOTE="Miloš Strouhal"]A proč 104?[/QUOTE]

No v XCPUscalar mam na vyber 5moznosti, pricemz prvni dve jsou 104MHz a 208MHz. 208MHz teoreticky nejvic koresponduje s rychlosti Wizarda a pri tehle rychlosti jsou operace s PDA (z meho pohledu) bezproblemove. 104MHz jsem zkousel proto, kdyby nahodou 104MHz bezelo pouzitelne, tak je to dobra zprava a tudiz 195MHz Wizarda musi byt bezproblemove s velkou rezervou :) A 104MHz kupodivu i dostacuje pro radu veci.

A jeste pro doplneni...zkousel jsem i pomerne jednoduchou logickou hru Obulis, ktera se ovsem pri 104MHz trha. Pri 208MHz je vse v poradku.

[QUOTE="Miloš Strouhal"]dát Compacta na cca 200, a oba s Variem těsně po Hard Resetu testnout[/QUOTE]

No Wizarda (Vario) nemam, takze v tom nemuzu poslouzit...ale vazne uvazuju nad jeho koupi, proto testuju podobnou rychlost na Compactu a zkousim jak moc se Compact zpomali. Kdyby byla rychlost Compactu na 208MHz hodne podobna jako Wizarda na 195MHz, tak je to (pro me) bez problemu.
Surgical (2364)|27.11.2005 11:52
Hm srovnavame opet jablka s hruskama.
At chceme ci nechceme, WM5 JSOU HARDWAROVE narocnejsi, zkusenosti moje osobni jsou asi takovy, ze stejny stroj s WM5 bezi jako tentyz stroj s WM2003SE podtaktovany na polovicni vykon, mozna i horsi.
Takze pokud nekdo mel pristroj, ktery reagoval okamzite na stisknuti klavesy, kdy nabihani ci prepinani programu nenavozovalo dojem, ze to nekde vytuhlo, bude z Varia podle vseho asi mirne na vetvi...hlavou dolu.
Pokud je to neci prvni PDA s phone, nebude pocitovat problem, protoze mu bude pripadat, ze to tak asi ma bejt :)
Taky jsem se tesil na Vario, ale ne za cenu snizeni vykonu a produktivity systemu a aplikaci. Takze, cekame dal, zatim muzu, nebot stavajici stroj mi poskytuje zatim vse, kvuli cemu jsem ho porizoval....a VGA Vario stejne nema.
MultiTricker (112)|27.11.2005 12:01
No zatim jsem nabyl pocitu, ze ona pomalost WM5 je hlavne hodne zpusobena preorganizovanim pameti a ROMka je proste mooc pomala. Ovsem pokud uz se jednou program spusti a je v RAM, tak by rozdil rychlosti procesoru nemel byt (co si teda myslim...nebo spis preju) nijak zasadne rozdilny.
MultiTricker (112)|27.11.2005 17:21
Jeste k predchozimu...TomTom 5 se da na Wizardu rozchodit:
http://forum.xda-developers.com/viewtopic.php?t=32584
MultiTricker (112)|27.11.2005 18:35
Na xda-developers napsal uzivatel Ineedtoys pomerne pozitivni prispevek ohledne Wizarda, ve kterem se mimojine zminuje k rychlosti a potvrzuje tak moji teorii a navic dava i chytre reseni za pomoci lepsiho zaskmanagera. V originale zde (treti prispevek odspodu), ja se pokusim amatersky prelozit onu hlavni cast prispevku (tykajici se rychlosti) sem, aby si ji mohli precist a posoudit i dalsi vahajici uzivatele (ja uz mam jasno ze Wizarda zkusim), kterym dela anglictina problemy:

[QUOTE="INeedToys"]Rychlost - achilovou patou zarizeni neni rychlost procesoru, ale cas ktery zabere nahrani dat z ROM do RAM. Zkousel jsem kalendar s 3500 zaznamy - zabralo to bolestnych 12 vterin nahrat aplikaci "zastudena" (studeny start je vubec prvni start aplikace, kdy zadna jeji cast neni uz predpripravena v pameti), ale mene nez dve vteriny trvalo spustit aplikaci kdyz byla minimalizovana. Pri otevreni prilis mnoha aplikaci jiz procesor nestiha. SplashID (500 zaznamu) se oteviral kolem 2 vterin, oproti jedne vterine na Compactu a polovine vteriny na Treu. Takze defaultni chovani krizku "pouze niminalizovat" ve WM je zde vlastne skutecna vyhoda. Nechejte vase nejvice pouzivane PIM programy v pameti a nepoznate velky rozdil. To nejlepsi z obou reseni je, pouzit nejaky taskmanager a nejvice pouzivane aplikace dat do seznamu vyjimek, aby se nezaviraly (ale pouze minimalizovali).[/QUOTE]

Pravda, porad se jedna o komplikace oproti napr. Compactu a je to takovy mensi kompromis, ale uz se dostavame na zajimava cisla co se odezvy aplikaci tyce. Ted jeste pretaktovat procesor... :sarcastic:
Marty-McFly (384)|27.11.2005 21:50
Kdy bude velká recenze?

(díky za odpověď)
adamekma (250)|27.11.2005 22:50
[QUOTE="MultiTricker"]
[QUOTE="INeedToys"]Zkousel jsem kalendar s 3500 zaznamy - zabralo to bolestnych 12 vterin nahrat aplikaci "zastudena" (studeny start je vubec prvni start aplikace, kdy zadna jeji cast neni uz predpripravena v pameti), ale mene nez dve vteriny trvalo spustit aplikaci kdyz byla minimalizovana. [/QUOTE]
[/QUOTE]

hmm, hezky :) Ted koukam ze mam v kalendari 13987 zaznamu :)
...spusteni kalendare+nacteni dne trva na mym (pry pomalym) looxu 4,5 sec.
-a prepnuti z "today" do minimalizovanyho kalendare je u me dilem okamziku (pokud nemam pusteny mp3).

Jen nevim proc vsichni pouzivate to zavirani aplikaci? Vzdyt tu stejne 90% lidi ma pametovy karty, takze misto v RAM snad neni problem ne?
Navic je stejne co chvili potreba softreset, kterym se tohle resi tak nejak samo :) ...a krapet vazne: i kdyz mam minimalizovanych vic jak5 aplikaci (4xPIM, mail, explorer, winamp, + prip. atlas nebo slovnik), tak mi z tech 64 MB RAM zbyva uplne v pohode dostatek RAM pro beh PDA.
To mate vsichni RAMku plnou nejakyma souboram ktery se nevejdou na kartu nebo potrebujete tolik RAMky k behu aplikaci, jako operacni pamet?
MultiTricker (112)|28.11.2005 09:15
Skvele zpravy, procesor TI OMAP 850 lze pretaktovat a zhruba v polovine prosince by mela byt k dispozici nova verze PocketHackMasteru, ktera bude umet tento procesor poradne potrapit :)

Vice info zde
Honzam75 (130)|28.11.2005 09:52
Ahoj,
já si qtek 9100 hrál celký víkend a zatim spokojenost. Zkoušel jsem pustit mp3 a hrát si napč. s wordem nebo excelem a pohoda. Žádný výrazný zpomalení jsem nezaznamenal. Jinak je to pěkná hračka :) . Ale mám tam problém s BT. Nemůžu se spojit z počítače na qtek přes GPRS. Hodí mi to chybu 777. Nemáte s tím někdo zkušenost?
Crusader_ce4you (624)|28.11.2005 10:11
Pravděpodobně ti chybí v inicializační příkaz pro modem (záleží na operátorovi, ale u ET je to například +CGDCONT=1,"IP","internet").
Miloš Strouhal (3997)|28.11.2005 12:06
A nebo tu mame nastupce slavneho nefunkcniho BT modemu u MDA III. :D Ale to je asi ta mene pravdepodobna varianta, btw funguje vam nekomu vlastne ten modem pres BlueTooth na Variu bez problemu?
TheMelin (1642)|28.11.2005 13:21
Tak po vikendu hrani s Qtekem musim rici,ze jsem nadmiru spokojen.Do ted jsem mel Loox 720 a rychlost Qteku je v pohode a nijak mi nevadi.Podle reakci zde ve foru bych si myslel ze je to snek,ale vubec to neni pravda.Kdysi se tu resilo zhasinani podsvetleni u klavesnice.Ja nikde nic nenastavoval a po 5ti vterinach se sama zhasne pokud nedatluji.Mozna mel Pavel K. nejaky nedoladeny vzorek.Ohledne modemu pres BT se mi tez jeste nepodarilo pripojit k PC.A tak doufam,ze nekdo schopnejsi brzy poradi kde delame chybu.
Miloš Strouhal (3997)|28.11.2005 13:24
[QUOTE="TheMelin"]Kdysi se tu resilo zhasinani podsvetleni u klavesnice.Ja nikde nic nenastavoval a po 5ti vterinach se sama zhasne pokud nedatluji.Mozna mel Pavel K. nejaky nedoladeny vzorek.[/QUOTE]Kapku jsi nepochopil co přesně se tu řešilo. Řešilo se tu to, že Universal má čidlo a rozsvěcí podsvícení klávesnice jen v šeru a ve tmě, přes den ne, aby se šetřila baterie, a navíc rozsvěcet klávesnici za denního světla je celkem zbytečné.. A řešilo se zda tuto užitečnou fci umožňuje aj Vario. No a 5 vteřin interval zhasínání to přeci není žádná výhra, ne? Co uděláš když budeš v noci v uplné tmě psát nějaký email, a přerušíš psaní na déle než 5 vteřin? Budeš muset stisknout nějakou klávesu, aby jsi si rozsvítil podsvícení, a mohl najít a napsat příslušný znak.. :no: A předtím musíš ale zase smazat ten znak jež jsi si zmáčkl jen kvuli rozsvícení podsvícení klávesnice.. :no: Tudíž ja osobně mam nastavenou automatiku a to tak, že klávka se rozsvěcí jen v šeru a ve tmě, a svítí 60 vteřin, stejně jako displej. :yes:
MultiTricker (112)|28.11.2005 13:41
[QUOTE="Miloš Strouhal"]No a 5 vteřin interval zhasínání to přeci není žádná výhra, ne? Co uděláš když budeš v noci v uplné tmě psát nějaký email, a přerušíš psaní na déle než 5 vteřin?[/QUOTE]

No pokud mi nahodou takhle zhasne pri psani klavesnice, tak poslepu zmacknu tlacitko uplne vpravo dole, coz je myslim sipka doprava. Takze budu v tom textu nejspis na stejnem miste a klavesnice se mi rozsviti :) (jasne ze pokud budu upravovat neco uprostred nejakeho textu, tak budu muset jeste zmacknout sipku doprava). Kazdopadne tohle mi prijde jako prkotina a neresil bych to, to zarizeni na lesku neubere :sarcastic:
TheMelin (1642)|28.11.2005 13:41
No vidis to,co delas :D Ja vedel,ze se tu resilo neco ohledne podsviceni,ale uz jsem si nepamatoval co presne.A hledat se mi to take nechtelo,omlouvam se.Nevim zda se da nekde nastavit delka podsviceni a pokud ne,myslim ze stejne za chvilku udela nekdo nejakou utilitku na nastaveni tohoto podsviceni.
Petr Balvín (6)|28.11.2005 13:42
Jsem také novým majitelem Varia z minulého týdne a jelikož jsem dost nováček, tak nedokáži srovnat co se rychlosti týká zhola nic. Jediné čemu se divím je, že lokalizace, kterou mi prodejce dodal nefunguje, tak jak má a zdá se, že jsem jediný nebo to ostatním moc nevadí. Podpora prodejce mi neodpovídá na mail, tak si tak říkám, že ENG taky není zlá. Jinak souhlasím, že je to moc podařená hračka, která mi hlavně v práci zatím velice dobře slouží a doufám, že i sloužit bude. Zdravím všechny uživatele a přeji hodně štěstí :yes:
Miloš Strouhal (3997)|28.11.2005 14:00
[QUOTE="MultiTricker"]No pokud mi nahodou takhle zhasne pri psani klavesnice, tak poslepu zmacknu tlacitko uplne vpravo dole, coz je myslim sipka doprava. Takze budu v tom textu nejspis na stejnem miste a klavesnice se mi rozsviti :) (jasne ze pokud budu upravovat neco uprostred nejakeho textu, tak budu muset jeste zmacknout sipku doprava). Kazdopadne tohle mi prijde jako prkotina a neresil bych to, to zarizeni na lesku neubere :sarcastic: [/QUOTE]To neubere, ale je to krajně nepraktické pokud je zařízení koncipováno na maximální úsporu energie, a ono zatím takhle zbytečně vypatlává baterku.. To už tam tedy mohli dát i silnější procesor, jestli to s tou úsporou energie nedomýšlí až do konce. A velice nepraktické mi přijde mačkat každých pět vteřin nějakou šipku, pokud píšu text u něhož musim i (5 vteřin) přemýšlet.. :?
zidane_ce4you (244)|28.11.2005 14:15
[QUOTE="Petr Balvín"]Jsem také novým majitelem Varia z minulého týdne a jelikož jsem dost nováček, tak nedokáži srovnat co se rychlosti týká zhola nic. Jediné čemu se divím je, že lokalizace, kterou mi prodejce dodal nefunguje, tak jak má a zdá se, že jsem jediný nebo to ostatním moc nevadí. Podpora prodejce mi neodpovídá na mail, tak si tak říkám, že ENG taky není zlá. Jinak souhlasím, že je to moc podařená hračka, která mi hlavně v práci zatím velice dobře slouží a doufám, že i sloužit bude. Zdravím všechny uživatele a přeji hodně štěstí :yes: [/QUOTE]
Dobrý večer,
při vývoji této lokalizace se vyskytly problémy způsobené řekněme značně specifickou implementací systémových součastí u tohoto modelu, proto se vývoj této lokalizace zpozdil, předpokládám, že během první poloviny tohoto týdne tuto lokalizaci publikujeme.
Omlouváme se za způsobenou časovou prodlevu.
MultiTricker (112)|28.11.2005 15:43
[QUOTE="Miloš Strouhal"]To neubere, ale je to krajně nepraktické pokud je zařízení koncipováno na maximální úsporu energie, a ono zatím takhle zbytečně vypatlává baterku.. To už tam tedy mohli dát i silnější procesor, jestli to s tou úsporou energie nedomýšlí až do konce. A velice nepraktické mi přijde mačkat každých pět vteřin nějakou šipku, pokud píšu text u něhož musim i (5 vteřin) přemýšlet.. :? [/QUOTE]

No...to mate uplnou pravdu, ale tak na druhou stranu tech par vterin podsviceni sem, par vterin podsviceni tam... ;) Prekazka je to alespon pro me prakticky nulova, i kdyz vyresit to mohli lepe, presne jak pisete.
MultiTricker (112)|28.11.2005 18:12
Ještě k délce podsvícení klávesnice... Poslední tip na této stránce ukazuje, kde upravit délku podsvícení klávesnice a je zde zároveň možnost stáhnout CAB soubor, který nastaví délku podsvícení klávesnice na 30vteřin. Nevím jestli to funguje, někdo by to mohl ozkoušet :sarcastic:
patak_ce4you (25)|28.11.2005 18:41
Jak to vypadá s dalšími kusy? Jsou už skladem? Pokuď ne tak kdy budou a kolik kusů?
Jiří Strouhal (7)|28.11.2005 18:46
[QUOTE="patak"]Jak to vypadá s dalšími kusy? Jsou už skladem? Pokuď ne tak kdy budou a kolik kusů?
[/QUOTE]

Dobrý den,
budou začátkem příštího týdne a tentokrát v dostatečném množství.

Příjemný večer,
J.Strouhal
MultiTricker (112)|28.11.2005 20:04
Jak to je vůbec s psaním českých znaků (resp. znaků s diakritikou) přes HW klávesnici? Je to nějak šikovně vyřešeno nebo se to teprve řeší?
milennium (336)|28.11.2005 21:27
No tak jsem si taky dneska pořídil VARIO a musím též říct,že jsem nadmíru spokojený....Rychlost slušná (upozorňuji,že nejsem zastáncem pouštění filmů na PDA a hraní Gamesek...prostě jen k práci) ,subjektivně jestli můžu trochu srovnat se starým,leč dobrým MDAc,tak rychlost asi tak nastejno. No samozřejmně,že jsem neměl v rukou stopky,ale prostě spokojenost.
Co můžu naprosto pochválit,je úžasný displej !!!Tak o 100% lepší než MDAc,prostě paráda a pastva pro oči.
Co mně taky velice příjemně překvapilo je naprosto bezproblémová funkčnost SIM Toolkitu,ale hlavně 100% Bankovních operací.Mám eBanku a například v porovnání s MDAc kde mi SIM Toolkit nefungoval korektně,tak tady to sviští jak má.
Další postřeh je,že PHONE PAD obsahuje už v základu Českou T9 (v zásadě nepoužívám lokalizace)...a to se prostě vyplatí.
Za další,systémové zvuky znějí daleko lépe (asi je v zařízení další repráček,ale to fakt nevím).
VARIO jsem doma spojil s Notebookem přes Český ActiveSync a taky naprosto bez problému.
Prostě pokud můžu já ohodnotit,tak říkám všem,aby se nebáli papírově slabšího CPU a jdou do VARIA.
JOYSTICK (150)|28.11.2005 21:32
ahojky,asi mám dost blbý dotaz,ale velmi vážně uvažuju o vario a pořád tu čtu o rychlosti/pomalosti.Nyní vlastním nokii 6600 a je tu někdo,kdo by mi to mohl porovnat?předem díky
Honzam75 (130)|29.11.2005 10:21
[QUOTE="Miloš Strouhal"]A nebo tu mame nastupce slavneho nefunkcniho BT modemu u MDA III. :D Ale to je asi ta mene pravdepodobna varianta, btw funguje vam nekomu vlastne ten modem pres BlueTooth na Variu bez problemu?[/QUOTE]

Tak jsem to zkoušel dál a v nastavení modemu na PC musí být číslo *99#. A už jsem se spojil na internet :)
zidane_ce4you (244)|29.11.2005 12:55
[QUOTE="MultiTricker"]Jak to je vůbec s psaním českých znaků (resp. znaků s diakritikou) přes HW klávesnici? Je to nějak šikovně vyřešeno nebo se to teprve řeší?[/QUOTE]
Dobrý den,
odpověď na Váš dotaz najdete zde: http://www.sunnysoft.cz/faq_odpoved.php?id=118
zidane_ce4you (244)|29.11.2005 12:56
Dobrý den,
lokalizace pro Qtek 9100 byla právě publikována, podrobnější informace najdete zde: http://www.sunnysoft.cz/cz_novinky
TheMelin (1642)|29.11.2005 17:20
Tak uz jse mi take povedlo rozchodit pripojeni na NTB pres BT.Akorat by mne zajimalo, jestli lze nejak zjistit na Qteku, ktere zarizeni mam k nemu v tu chvili pres BT pripojeno. U Looxe jsem mel tedy Widcomm a tam byl i prehled, ktere zarizeni je pripojeno.
A dale by mne zajimalo, jak zjistim, ze zrovna surfuji pres GPRS na NTB pripojenem pomoci BT pres Qtek. Na Qteku to nijak nesignalizuje :-(
Saman_ce4you (1451)|29.11.2005 17:25
Na MobilManii uz vysla [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
adamekma (250)|29.11.2005 20:42
Pekny clanek... zacinam to videt tak ze do Qteku asi casem pujdu :)

Ale zajimalo by me par veci co jsem v recenzi nenasel... a tady uz je dost novych (stastnych?) uzivatelu, tak urcite nekdo bude vedet:

-zobrazuje se pri prichozim hovoru fotka volajiciho, kdyz uz se uklada do kontaktu?

-je na CD v baleni prilozeny stolni outlook aktualni verze?

-jak se zobrazuji webovy stranky? myslim ty normalni, treba seznam, google...
Na mym starickym Looxu 600 s PPC2002 se tyhle stranky krasne zjednodusi, a zobrazuji prehledne bez zbytecny grafiky a bez horizontalniho posuvniku. A na podobnym Looxu 600 preflashovanym na WM2003 se to zobrazuje jako na PC - s veskerou grafikou, neprehledne, a i kdyz se zaskrtne "prizpusobit stranku", tak je tam horizontalni posuvnik a web je pak na WM2003 naprosto neprehledny.
Jak jsou na tom s timhle WM5,0 ?

-zvlada SMS vizitky kompatibilni s GSM Siemens nebo Nokia?

-jde nejak za chodu rychle vypnout/zapnout podsvetlnei displeje?
(na Looxu to mam dlouhym stiskem poweru, coz u qteku evidentne neni, kratky i dlouhy stisk tam maji jinou kunkci)

diky.
TheMelin (1642)|30.11.2005 00:00
jen ohledne te podsvetlene klavesnice.Ted to zkousim po tme a mam vsechny znaky rovnomerne podsvetleny a ne jako tam oni.Zitra se pokusim udelat fotku.
Jirka_j (186)|30.11.2005 06:12
[QUOTE="adamekma"]-zobrazuje se pri prichozim hovoru fotka volajiciho, kdyz uz se uklada do kontaktu?
[/QUOTE]

Ano :)
víc jsem nestihl testnout :(
Petr Balvín (6)|30.11.2005 10:49
Nainstaloval jsem novou lokalizaci od Sunnysoftu a mám pocit, že se MDA viditelně zpomalilo. Nemáte někdo podobný postřeh? Případně prosím o radu co mohu dělat špatně, když odinstaluji, tak vše běhá normálně.
Tony_lkh_ce4you (31)|30.11.2005 11:29
SHIT, ja mám iný problém a to ten, že mne ešte ani QTEK 9100 nedorazil. Tiež nechápem ako to môžu posielať poštou :-( Dúfam, že sa to ku mne vôbec dostane :?:
zidane_ce4you (244)|30.11.2005 11:54
[QUOTE="Petr Balvín"]Nainstaloval jsem novou lokalizaci od Sunnysoftu a mám pocit, že se MDA viditelně zpomalilo. Nemáte někdo podobný postřeh? Případně prosím o radu co mohu dělat špatně, když odinstaluji, tak vše běhá normálně.[/QUOTE]
Dobrý den,
1. WM5 jsou na Qteku obecně opticky "pomale"
2. Je to dáno vlastností systému, je takto nastaven při práci s MUI satelitními knihovnami, zapnutí podpory MUI (i bez instalace lokalizace) mírně opticky zpomalý systém. Je to dáno tím, že OS se snaží vyhledat satelitní knihovnu. Zpomalení je patrné pouze do prvního spuštění určité aplikace, po spuštění je knihovna již načtena v paměti tak poté pracuje zařízení v aplikaci stejně rychle.

zidane_ce4you (244)|30.11.2005 13:59
[QUOTE="Tony_lkh"]SHIT, ja mám iný problém a to ten, že mne ešte ani QTEK 9100 nedorazil. Tiež nechápem ako to môžu posielať poštou :-( Dúfam, že sa to ku mne vôbec dostane :?: [/QUOTE]
Dobrý den,
prosím obraťte se na některého z kolegů z obchodního oddělení , rádi Vám sdělí stav objednávky. Co se týče doručení, Toptrans ani DPD dobírku na Slovensko neumožňují, resp. jedině pokud má firma na Slovensku účet. A založení účtu je pro českou frimu velmi komplikované a nákladné. Navíc dobírka je dražší služba než uhrazení např zálohové faktury.
Pokud se dotážete našeho obchodního oddělení tak Vám jistě sdělí konkrétní informace...
Hezký den
Tony_lkh_ce4you (31)|30.11.2005 14:32
Dobry den,

Ja som objednávku robil medzi prvymi 8.11.2005 z prvej objednavky sa mi neuslo z druhej mi bolo po telefone povedane, ze sa mi ujde. Druhy telefonat som realizoval v piatok, ze kedy mozem ocakavat tovar. Pevedali mi, ze v piatok 25.11.2005 bol poslaný postou. Mne by vobec nebol problem uhradit tovar cez ucet (IB) len tam viazla komunikacia. Nakolko nikto zo sunnysoftu neodpoveda na e-maily. Preposielat si ich medzi sebou to vedia

:( tak ja stále čakám a verím, že mi to príde :-(
Roman.34 (76)|30.11.2005 21:46
DD:
JA to stejyn taky jsem byl mezi prvnimi a nic.. porad cekam . a nic .,

a pritom na webu kdyz kouknu do obejdnavek vidim ze byla expedovana 14.11 ale nic me do dnesni doby nedorazilo. fakt maso..

a to ze SUNNYSOFT neodpovida maily stim souhlas.. nic se nedeje..
PatMat (3)|2.12.2005 09:21
-zobrazuje se pri prichozim hovoru fotka volajiciho, kdyz uz se uklada do kontaktu?[/

Ano, a dokonce si stáhne ze stolního outlooku fotky přiložené ke kontaktům. To bylo příjemné překvapení :D.

-je na CD v baleni prilozeny stolni outlook aktuálni verze?

Ano, ale nezkoušel jsem nic z CD instalovat.

-zvlada SMS vizitky kompatibilni s GSM Siemens nebo Nokia?

Ne, z Nokie to nechodí.
beecher (9270)|2.12.2005 10:24
[QUOTE="PatMat"]-zobrazuje se pri prichozim hovoru fotka volajiciho, kdyz uz se uklada do kontaktu?[/

Ano, a dokonce si stáhne ze stolního outlooku fotky přiložené ke kontaktům. To bylo příjemné překvapení :D.[/QUOTE]Aneb viz davno jiz zname vlastnosti WM5... ;)
Jirka_j (186)|2.12.2005 12:04
Doufám že mě neutlučete... :sarcastic: Jak mám napsat třeba ů nebo ě bez jakékoli lokalizace a to jak na sw tak i na hw klávesnici. Dík
milennium (336)|2.12.2005 17:41
Pánové. Už jsem se na to ptal,ale žádná odpověď. Tak to skusím ještě jednou.
Jak nahrát do Qteku9100 ROMku určenou do K-JAMu ?
Předem dík.
Miloš Strouhal (3997)|2.12.2005 18:05
[QUOTE="Jirka_j"]Doufám že mě neutlučete... :sarcastic: Jak mám napsat třeba ů nebo ě bez jakékoli lokalizace a to jak na sw tak i na hw klávesnici. Dík [/QUOTE]Nijak, proto tam tu lokalizaci musíš dát abys měl šanci podobné znaky napsat.
john_ce4you (112)|2.12.2005 19:18
[QUOTE="PatMat"]-je na CD v baleni prilozeny stolni outlook aktuálni verze?

Ano, ale nezkoušel jsem nic z CD instalovat.
[/QUOTE]

nemam ted to cd pred sebou, ale zda se mi, ze pribalen je outlook 2002, coz tedy rozhodne aktualni verze neni...
CommanderZ (1798)|2.12.2005 19:35
[QUOTE="Jirka_j"]Doufám že mě neutlučete... :sarcastic: Jak mám napsat třeba ů nebo ě bez jakékoli lokalizace a to jak na sw tak i na hw klávesnici. Dík [/QUOTE]

Na hw klavesnici by mel pomoct AEKmap a na sw si kup Resco Keyboard ;)
TheMelin (1642)|2.12.2005 19:36
Pro ceske znaky neni potreba lokalizace.Staci treba napsat "c" a potom drzet funkcni tlacitko (tu tecku dole vlevo) a mackat space (mezernik) a zde pote bude I č ;)
Miloš Strouhal (3997)|2.12.2005 19:48
[QUOTE="TheMelin"]Pro ceske znaky neni potreba lokalizace.Staci treba napsat "c" a potom drzet funkcni tlacitko (tu tecku dole vlevo) a mackat space (mezernik) a zde pote bude I č ;) [/QUOTE]A dokazes timto zpusobem napsat naprosto veskere ceske znaky, treba i u s krouzkem? Pokud jde o AEK map, kdo ho nekdy poradne zkousel, a "programoval" si svou vlastni definici rozlozeni diakritiky na klavesnici, vi ze nejde o prave prilis korektne fungujici utilitku..
Honzam75 (130)|2.12.2005 21:29
Ahoj,
při připojení na internet přes GPRS se mi vypne zvuk a když se odpojim, tak zvuk zůstane vypnutý a musim ho zas ručně spustit. Nesetkal jste se s tím někdo?Jak to odstranit?