Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak
3.3.2009, Pavel Koza, aktualita
Článek, který mi mluví z duše. Od prvního setkání s Mobilní Operou 9.5 jsem jí jednoduše nepřišel na chuť. Papírově se jednalo o namakaný prohlížeč, který se ovšem v praxi nedal používat.
frogale (1) | 8.3.20092:06
Jste me ted vystrasili, ze pouzivam ten nejhorsi prohlizec Operu.. tak jsem vyzkousel jak posledni Iris tak posledni Netfront a musim s ulevou konstatovat, ze se Opere nic nevyrovna.. Oba prohlizece se tezko ovladaji bez stylusu. Netfront zobrazuje rozeviraci seznamy s bilym textem, takze neni nic videt, Iris zase v tehle seznamech neukazuje posuvnik, takze se neda scrollovat. Netfront nesmyslne meni druh pisma na courier.. Iris je nestabilni a pada.. Pri stahovani souboru v Netfrontu clovek nema moznost pokracovat dal v prohlizeni.. V Irisu zase chybi nejaka historie stazenych souboru.. Atd atd.. Opera je opravdu trochu pomalejsi, ale ty 2 vteriny na strance co se nacita 10 vterin preci zase tolik nevadi.. A clovek se v ni citi jako na desktopu.
Odpovědět0  0
gnaggus (1) | 4.3.200911:32
Zkoušeli jste UCWeb? Taky neumí všechno, ale třeba v rychlosti je to proti Opeře (osmičkové, víc jsem nezkoušel) hotovej rychlík. Operu už mám nainstalovanou jenom proto, že třeba s internetovým bankovnictvím si ten UCWeb neporadí, kdežto Opera jo, to jí zase musím přiznat.
Odpovědět0  0
Zdenek Malinsky (314) | 4.3.200910:45
Možná jsem znevýhodněný malým displejem na Treu, ale musím říct, že kdyby Pavel dodělal mobilní verzi ce4you a Microsoft záložky/taby v PocketIE, tak mi bohatě stačí ten (takto to musím řešit Spb Pocket Plus nebo Multi IE či PIE Plus). Průběžně zkouším všechny možné i nemožné browsery, ale na PDA to pořád není ono. NetFront mě nějak nesedí-neoslovil, Opera je těžkopádná, pomalá a zabírá moc místa (když Operu, tak tu javovou mini, která je usporná, na texty stačí a funguje i na hloupém SonyErixonu). Iris Browser? Blbé, nepraktické zoomování, místo kliknutí se stylus musí ddlloouuhhoo držet na odkazu, ovládání taky ne moc intuitivní. Fakt nevím. Ani ten vychvalovaný browser v jáFounu mě nechává chladným.
Odpovědět0  0
Pavel Koza (555) | 4.3.200912:21
1. Web není jen ce4you, i když mě takový názor samozřejmě dost těší ;) 2. Současný trend je ten mít na mobilním zařízení plnohodnotný, maximálně lehce uzpůsobený web a ne funkčně ořezanou mobilní verzi... Výkonná jsou zařízení dostatečně, každé druhé nabízí podporu HSDPA (že u nás v zapadákově je vrcholem techniky EDGE je věc jiná) a i když není vytvoření čistě mobilní verze technicky zas takový problém, je to prostě práce navíc, což je u složitějších webů znát.
Odpovědět0  0
Zdenek Malinsky (314) | 4.3.200913:32
1. Fakt ne? No, mě by se mobilně hodilo především to. 2. Jasně trendy to je, ale když si vezmu, jaký prasečiny jsou na některých webech, kde má problémy i browser v PC, tak co pak ten chudák kapesni/mobilní. Javu, flashe apod. bych zakázal.
Odpovědět0  0
CommanderZ (117) | 3.3.200921:12
Moc nechapu, co vsichni proti OM 9.5 maji. Ano, mozna to neni idealni, ale rozhodne z prohlizecu co jsem zkousel nabizi serfovani nejblizsi desktopu. A to ze to je nepouzitelny hnus udelany jen pro reklamu mi prijde ujete naprosto maximalne.
Odpovědět0  0
milennium (4) | 3.3.200920:16
Mh,to je zajímavý... Před časem jste tady všichni do jednoho "slintali" jak je Opera 9.5 úžasná,a najednou je to hnus největší... Nezbývá nic jiného,než být pro příště ve svých hodnocení trochu opatrnější...A to se týká i zde zmiňovaného Iris... Možná zase za pár měsíců budete nadávat nad Irisem...
Odpovědět0  0
Pavel Koza (555) | 4.3.20090:30
Před rokem nebo možná déle každý slintal nad Operou Mobile 9.5 proto, protože to byla nová aplikace, rozhodně lepší než Internet Explorer Mobile, ale hlavně byla označeá jako beta s tím, že bude dotažená do konce. Bohužel, za víc jak rok se sice pár změn událo, ale především v otázce uživatelského komfortu a rychlosti je to pořád zoufalost na druhou, o to víc umocněná tím, že každý má možnost zkusit si Safari na iPhone, se kterým se OM 9.5 bohužel nemůže rovnat ani ve snu. Jak vypadá web na WVGA displejích na screenshotech mě sice nadchne, ale když mám strávit volnou hodinu brouzdáním po neoptimalizovaných webech, to si raději pustím film. A o tom podle mně byl ten originální článek především. Že Opera není ani z daleka tak dobrá, jak by být mohla a také měla. Těžko říct, jak budu za rok reagovat na Iris Browser, ale dneska jsem si na XPERII půl hodiny brouzdal a bavilo mně to, což se na tom samém zařízení a OM9.5 bohužel říct nedá.
Odpovědět0  0
htcjirka (36) | 3.3.200919:08
Operu uz jsem prestal pouzivat davno a oznacovat ji za kvalitni.... Pouzivam NetFront 3.5, s kterym jsem vicemene spokojeny.Zejmena rychlost nacitani je vynikajici.
Odpovědět0  0
react (3) | 3.3.200919:04
Tak to já jsem cca před týdnem nainstaloval Iris Browser ... a po minutě jsem ho odinstaloval a už ho nechci nikdy vidět.
Odpovědět0  0
rattkin (3) | 3.3.200911:58
používám operu mini, uživatelsky nic moc, možná za to může java.. ale proti tomu hnusu ie mobile je skoro cokoli lepší.
Odpovědět0  0
PiTRiS_ce4you (4) | 3.3.200911:41
opera je velmi kvalitní, ale má určitý mouchy. chtělo by to zkombinovat javovou opera mini a wm opera mobile - z mini použit "opera turbo" vykreslování (komprese na serverech opery, optimalizace pro mobilní zařízení), synchronizaci s my opera; a z opera mobile ten zbytek - uživatelský rozhraní, password manager, atd. Momentálně používám právě kvuli rychlosti opera mini a nemužu si ji vynachválit...
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.