Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

PocketBook oslavuje výročí čtečkou e-knih ve zlaté barvě

16.9.2017, Jáchym Šlik, aktualita
PocketBook Touch Lux 3 Gold je speciálním modelem představeným k desetiletému výročí značky. Od běžné varianty se odlišuje použitím matné zlaté barvy dodávající mu punc luxusu, který od čtečky elektronických knih nečekáme.
Desáté výročí oslavuje nejen Apple se svým iPhonem X, ale také PocketBook. Tento výrobce populárních čteček elektronických knih si pro tuto příležitost připravil model PocketBook Touch Lux 3 Gold, který představuje nejen nejmodernější technologie v kategorii čteček e-booků, ale také překvapí luxusním designem v matné zlaté barvě. Novinka jde tedy proti proudu a boří mýtus, že čtečka elektronických knih by měla být konzervativně vypadajícím zařízením, nejčastěji v nenápadné černé barvě. Zařízení, které má tloušťku 8,3 mm a hmotnost 180 g, je vyrobeno z plastu se povrchovou soft úpravou.
 
 
Na přední straně nalezneme šestipalcový displej s rozlišením 1024 x 768 pixelů. Jedná se o panel E Ink Carta využívající elektronický inkoust, který nabízí výbornou čitelnost a je šetrný pro oči. Navíc je k dispozici podsvícení a dotykové ovládání. Pod displejem nalezneme několik tlačítek, která lze taktéž využít například k obracení stránek. 8GB vnitřní úložiště spolu se slotem na micro SD karty (o kapacitě až 32 GB) nabízí dostatek prostoru pro tisíce elektronických knih v sedmnácti podporovaných textových a čtyřech grafických formátech.
 
 
V knihovně navíc na uživatele čeká bezmála stovka předinstalovaných knih ve 14 světových jazycích. Čtení knih v cizích jazycích usnadní připravené slovníky Abbyy Lingvo. Rychlý přesun knih bez nutnosti připojovat čtečku k počítači umožňuje kombinace vestavěné Wi-Fi a služeb Dropbox, Send-to-PocketBook a PocketBook Sync. PocketBook Touch Lux 3 Gold už se prodává na českém trhu, a to s cenovkou okolo 3 200 Kč včetně DPH.
 
Zdroj: Tisková zpráva PocketBook


reklama