Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 59

Téma: Dynavix Mobile 2005 CZ - navigace s velkým N

  1. #16
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    931

    Koukám, že kvůli jednomu obrázku, který je podle mne vidět asi tak 3 sekundy při spouštění programu se tu ztrhne boj.

    Spíš bych tlačil výrobce na nějaké DEMO, než na to aby změnil startovací obrázek.


  2. #17
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    314

    Citace Původně odesláno od Pavel Koza
    Jak jsem psal uz predtim, zahranicni programy jsem nepouzival z duvodu sporneho pokryti. Takze nejsem schopen posoudit. Porovnani s PocketKiMem nema moc smysl, porovnani se SmartMapami vyzniva lip pro Dynavix. Vic povelu a retezeni prikazu, to je jednoznacne plus pro Dynavix.
    Bratr ted pise recenzi na Dynavix a porovnana s Navigonem 5 a Smartmaps.

    Dynavix je opravdu velmi povedena navigace i proti navigonu, pokryti je lepsi a presnejsi. Navic je system vyrazne prijemnejsi na ovladani a lepe komunikuje.




  3. #18
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    69

    Pro Telematix

    Muzu dotaz, co je to za protokol Sirf II , III na internetu je o nem jen zminka a nic konkretniho jsem nenasel akorat
    tady

    Staci jen odkaz ... dekuji

    Odkaz je z google PDF - HTML


  4. #19
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2003
    Příspěvků
    155

    Citace Původně odesláno od JirkaP.
    Koukám, že kvůli jednomu obrázku, který je podle mne vidět asi tak 3 sekundy při spouštění programu se tu ztrhne boj.

    Spíš bych tlačil výrobce na nějaké DEMO, než na to aby změnil startovací obrázek.
    myslím, že není důvod k žádnému boji, je to pouze názor nás některých "punťů" a zajisté každý z nás by raději zkusil demo i s obrázkem mostu. Z druhé strany pokud bych si tam mohl dát obrázek sám jaký chci já, tak tam je obrázek nějakého auta.

  5. #20
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    466

    Pokoušel jsem se zjistit na telematix.cz bližší informace ohledně protokolu, se kterým bude umět software komunikovat s GPSkou, ale nepodařilo se mi nic vypátrat. Dalo by se zjistit u autorů, zda bude možné komunikovat nejenom přes NMEA ale i přes Garmin protokol? - Byla by to určitě velmi vítaná možnost pro všechny majitele garminích GPSek (přepínání mezi protokoly je např. u GPS 10 možné pouze s použitím PC). Pro mě osobně by tato schopnost byla dostačujícím důvodem (společně s prezentovanými vlastnostmi programu) pro zakoupení.

  6. #21
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    314

    Citace Původně odesláno od kopacek
    Pokoušel jsem se zjistit na telematix.cz bližší informace ohledně protokolu, se kterým bude umět software komunikovat s GPSkou, ale nepodařilo se mi nic vypátrat. Dalo by se zjistit u autorů, zda bude možné komunikovat nejenom přes NMEA ale i přes Garmin protokol? - Byla by to určitě velmi vítaná možnost pro všechny majitele garminích GPSek (přepínání mezi protokoly je např. u GPS 10 možné pouze s použitím PC). Pro mě osobně by tato schopnost byla dostačujícím důvodem (společně s prezentovanými vlastnostmi programu) pro zakoupení.
    myslim, ze autori tu uz psali ze Garmin pridaji

  7. #22
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    81

    Citace Původně odesláno od Pavel Stejskal
    Dobrý večer,
    musím přiznat, že o této navigaci začínám opravdu vážně uvažovat, ale je pravdou, že obrázek tohoto mostu, nebo jiných podobných "divů světa" bych tam měl opravdu nerad, jsem z východních Čech a případný obrázek z jiného kraje, nebo Prahy mne určitě vadit nebude.

    Dobry den,
    jsem grafikem spolecnosti Telematix Software a.s. a velmi me zaujala diskuze kolem obrazku "americkeho mostu". Duvodu proc jsme se rozhodli pro tuto fotografii je hned nekolik. Potrebovali jsme obrazek ktery bude reprezentovat produkt, mel by pokud mozno i neco vyjadrovat - proto bylo idealni pojeti mostu ktery vas dostane z jednoho brehu na druhy, stejne jako Dynavix z jednoho mista na druhe. Musel to byt velmi kvalitni a hezky snimek nebot tento snimek bude neodlucitelne spojen s produktem stejne jako logo. Nezapomente ze je to produkt ktery pujde casem do sveta a nebude se prodavat jenom v CR. Neni zaroven v nasich silach utratit desetitisice za neomezena prava k jedne fotce, proto jsme se snazili vyuzit nase vlastni archivy a v nich se nasla tato fotka ktere zcela predcila vsechny (vcetne tech z CR ktery bylo nejvice ) navic profesionalne nafocena - nebylo co resit.
    Presto si myslim ze dulezitejsi nez product identity je to co onen produkt umi.... bylo mi i razeno abych udelal zde na forku soutez o nejhezci vlastnorucne vyfocenou fotku (kvuli
    pravum) a tu ze tam dame )) opravdu ale myslim ze o tom to neni.
    Preji prijemny den



  8. #23
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    289

    Citace Původně odesláno od space_cowboy
    Vyzera to velmi slubne.. Dufam, ze pod slovnym spojenim "a pak ČR a kompletní Evropa (druhá varianta bude k dispozici později)" mate na mysli niekedy este pred zimnym slnovratom roku 2005.. Aby som nezabludil, ked budu dni kratsie a noci dlhsie..
    Delame co muzeme. Soucasne zdrzeni vyroby je z nemale casti zpusobeno dodavatelem map . Zpracovani cele Evropy bude vyzadovat jeste hodne tvrde prace (nasi i mnoha CPU). Mejte trpelivost - jiz se neodvazuji slibovat termin.

  9. #24
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    289

    Citace Původně odesláno od romanx
    Pro Telematix

    Muzu dotaz, co je to za protokol Sirf II , III na internetu je o nem jen zminka a nic konkretniho jsem nenasel akorat
    tady

    Staci jen odkaz ... dekuji

    Odkaz je z google PDF - HTML
    ten odkaz je presne ono - jde o komunikacni prtokol mezi GPS a pocitacem - narozdil od NMEA neni textovy, ale binarni. Umeji ho jen GPS vybavene chipsetem vyrobce GPS chipu SIRF


  10. #25
    jazahr_ce4you
    Guest

    Proč byly použity mapy Teleatlas a ne Navteq, když většina novějších produktů používá ty druhé?

  11. #26
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    314

    Citace Původně odesláno od jazahr
    Proč byly použity mapy Teleatlas a ne Navteq, když většina novějších produktů používá ty druhé?
    Panove s telematixu zde psali ze podklady v CR jsou od teleatlasu a evropa bude od navtequ. Jestli se pletu tak me opravte.

    Myslim ze navteq nema zdaleka tak podrobnou CR

  12. #27
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    126

    Navteq má ČR totiž docela na nic ) Viz např. www.garmin.com.

    Jinak mě osobně by zajímalo, jestli hlasová navigace říká "odboč 2. vpravo" nebo "odboč za 50m vpravo" jako např. Garminí navigace - protože pokud jsou během těch 50m tři ulice, tak je to docela k ničemu, protože v takovou chvíli mají mnohé GPSky přesnost třeba jen 20m, poněvadž je to většinou v hustě zastavěném centru... a člověk si při jinak kvalitní hlasové navigaci docela odvykne koukat na detail, jestli je to ta prostřední nebo až poslední, zvlášť když má třeba v noci vypnutý display, jako třeba já ) ?

    A pak jestli umíte navigovat aspoň přibližně v tunelu? Hoši v Garminu jsou trochu neschopní a potřebují k tomu v GPSce kompas, tak mě jen napadlo, jestli i jiná česká hlava (kromě mé ) ) přišla na to, že to jde i bez kompasu ;o)



  13. #28
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    289

    Citace Původně odesláno od našrot
    Jinak mě osobně by zajímalo, jestli hlasová navigace říká "odboč 2. vpravo" nebo "odboč za 50m vpravo" jako např. Garminí navigace - protože pokud jsou během těch 50m tři ulice, tak je to docela k ničemu, protože v takovou chvíli mají mnohé GPSky přesnost třeba jen 20m, poněvadž je to většinou v hustě zastavěném centru... a člověk si při jinak kvalitní hlasové navigaci docela odvykne koukat na detail, jestli je to ta prostřední nebo až poslední, zvlášť když má třeba v noci vypnutý display, jako třeba já ) ?
    Pokusy s počítáním ulic jsem dělali, ale nebylo to přesné - žádná mapa neobsahuje takové atributy a takovou přesnost, aby se na počítání ulic dalo spolehnout víc než na metry. Ještě se tomuto problému budeme věnovat.

    A pak jestli umíte navigovat aspoň přibližně v tunelu? Hoši v Garminu jsou trochu neschopní a potřebují k tomu v GPSce kompas, tak mě jen napadlo, jestli i jiná česká hlava (kromě mé ) ) přišla na to, že to jde i bez kompasu ;o)
    A to by mě zajímalo jak? Věnovali jsme tomuto problému nějaký čas, ale nic rozumě fungujícího není (nemyslíte nějakou triviální metodu typu předpokládat stejnou rychlost průjezdu tunelem jako je rychlost na vjezdu? - úspěšnost nic moc a s délkou tunelu rychle klesá - zkuste si představit Stahovský tunel a proti němu Letenský nebo Husákovo ticho - jsou velmi různé a hned za nimi složité manévry)

  14. #29
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od našrot
    Navteq má ČR totiž docela na nic ) Viz např. www.garmin.com.

    Jinak mě osobně by zajímalo, jestli hlasová navigace říká "odboč 2. vpravo" nebo "odboč za 50m vpravo" jako např. Garminí navigace - protože pokud jsou během těch 50m tři ulice, tak je to docela k ničemu, protože v takovou chvíli mají mnohé GPSky přesnost třeba jen 20m, poněvadž je to většinou v hustě zastavěném centru... a člověk si při jinak kvalitní hlasové navigaci docela odvykne koukat na detail, jestli je to ta prostřední nebo až poslední, zvlášť když má třeba v noci vypnutý display, jako třeba já ) ?

    A pak jestli umíte navigovat aspoň přibližně v tunelu? Hoši v Garminu jsou trochu neschopní a potřebují k tomu v GPSce kompas, tak mě jen napadlo, jestli i jiná česká hlava (kromě mé ) ) přišla na to, že to jde i bez kompasu ;o)

    Jak již bylo řečeno, pokrytí map není všude takové, aby se dalo využívat odpočítávání odboček k orientaci, navíc nevím, co člověka víc zatíží, jestli počítání uliček, nebo informace o metrech a kouknutí na detail křižovatky, obzvláště, když Garmin tě varuje cca od 500m pak ukazuje detail křižovatky, nebo jeho zmenšeninu, proto není problém rozeznat jednu ze dvou i více odboček. Takže se žádné - za 50 metrů zahni při 20m přesnosti nekoná :-)
    Myslím, že mám kvalitní navigaci a na detail větší křižovatky se kouknu vždy, toho jsem neodvykl a díky výdrži ani bez zdroje z auta nemusím jezdit se zhasnutým přístrojem jako ty. Možná že tě k tomu nevede výdrž (protože máš cigareťák) ale třeba velká svítivost displaye v noci, no i na to hoši u Garmina mysleli a po západu slunce se mi přístroj sám přepne na noční schema a s oslněním nemám problém.
    Co se týká řešení tunelů, tak opravdu jednoduchá a přitom přesná metoda je veliký problém.

  15. #30
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    466

    Teda, chvili jsem premyslel, jake cidlo na svitivost slunce ten garmin ma.
    Ale za chvililinku jsem na to prisel.
    Jak jednoduche Watsone :-)))

Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Dynavix Mobile 2005 po roce
    Od bergmann v sekci Dynavix Mobile
    Reakcí: 131
    Poslední příspěvek: 23-05-2007, 06:10
  2. Dynavix mobile 2005 - recenze navigačního software
    Od bergmann v sekci Dynavix Mobile
    Reakcí: 56
    Poslední příspěvek: 27-04-2006, 11:17
  3. Dynavix Mobile 2005 verze 1.4.12886 ke stažení
    Od Tiskové zprávy v sekci Oznámení a tiskové zprávy
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 17-01-2006, 23:25
  4. Prodej Dynavix Mobile 2005 oficiálně zahájen
    Od Pavel Koza v sekci Dynavix Mobile
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 08-07-2005, 14:33