Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 84

Téma: Jak nastavit ActiveSync pro synchronizaci přímo s Exchange serverem?

  1. #1
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Kromě klasické synchronizace se stolním počítačem umí kapesní počítače se systémem od Microsoftu ještě jeden druh synchronizace, a sice přímo se Exchange serverem. Využijí ji tedy především zaměstnanci větších firem a organizací, kde je Exchange server použit jako hlavní poštovní server a úložiště dat. A protože počet takových uživatelů stále roste, rozhodl jsem se sepsat tento článek, po jehož přečtení byste měli být schopni Exchange ActiveSync nastavit a provozovat.

    Přečtěte si celý článek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    154

    Citace Původně odesláno od Pavel Koza
    ... Mně se například nepovedlo z PDA nastavit synchronizaci podsložek pošty, stále se synchronizovala pouze hlavní složka Doručené pošty
    Teda nechci radit strýmu mazákovi ... zkoušel jsi tohle?
    V outlooku (na PDA) , po první synchronizaci, otevřeš účet pro Activesync nebo Outlook E-mail --> Tools --> Manage Folders.
    Musíš samozřejmě "stát" v účtu pro synchronizovaný email. V ostatních tam není.

    Sorry, víc nevím. Používám tento způsob synchronizace už pár let, ale pouze jako uživatel desktopu a PDA (MDA)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Co na to rict? Jen mi klidne rozsirujte obzory Mas naprostou pravdu, v teto souvislosti jsem si na Manage Folders nevzpomnel...ops:
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2002
    Příspěvků
    59

    Fakt neexistuje jina moznost, krome megalomanskyho Exchange 2003, jak provest vzdalenou synchronizaci activesync? (maily, soubory atp..) Doufal jsem ze se da nejak rozjet pres VPN tunel a Ethernet synchronizaci, ale to se mi teda nikdy nezadarilo :-(
    Adam
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    70

    Dobrý článek (což se od Mastera čeká ). Jediná připomínka ke konfiguraci prvního spojení se serverem. Je nezbytné, aby uživatel měl administrátorská práva na svůj desktop, jinak se zařízení nesesynchronizují.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od sabak
    Fakt neexistuje jina moznost, krome megalomanskyho Exchange 2003, jak provest vzdalenou synchronizaci activesync? (maily, soubory atp..) Doufal jsem ze se da nejak rozjet pres VPN tunel a Ethernet synchronizaci, ale to se mi teda nikdy nezadarilo :-(
    To by melo jit, ale pokud se snad nepletu, tak je nutne mit stale pusteny Outlook na tom PC, se kterym se synchronizuji. To PC taky musi byt viditelne pres nazev PC (tzn. ping <nazev_pocitace> musi z PDA projit), pokud se pripojim do te site, ve ktere se nachazi...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od Laca
    ...po první synchronizaci, otevřeš účet pro Activesync nebo Outlook E-mail --> Tools --> Manage Folders.
    Teda, ja nechci bejt kverulant a nechci navadet nacelnika , ale ja tu polozku Manage Folders mam v Outlook E-mail uctu zasedlou... V ActiveSync na PC to nastavit jde...

    EDIT: Jo aha!!! Ted mi to doslo... To je asi jenom mozne pri synchronizaci se serverem (tedy ne Outlookem), ze?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    154

    Citace Původně odesláno od beecher
    EDIT: Jo aha!!! Ted mi to doslo... To je asi jenom mozne pri synchronizaci se serverem (tedy ne Outlookem), ze?
    přesně tak :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    18

    Ahoj, článek mě potěšil. Možná řeší můj problém. Ale přesto prosím o radu neb jsem úplný začátečník. Vzhledem k tomu, že pracuji v bance, kde jsou možnosti nastaveni PC nulové potřebuji najít jiný způsob synchronizace. Tedy nemohu na PC nic instalovat ani nastavovat. Potřeboval bych s PDA synchronizovat Outlook (postu, kalendar atd.) Řeší toto tento článek. Pokud někdo víte něco víc, tak mi prosím dejte vědět. Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od thank
    Ahoj, článek mě potěšil. Možná řeší můj problém. Ale přesto prosím o radu neb jsem úplný začátečník. Vzhledem k tomu, že pracuji v bance, kde jsou možnosti nastaveni PC nulové potřebuji najít jiný způsob synchronizace. Tedy nemohu na PC nic instalovat ani nastavovat. Potřeboval bych s PDA synchronizovat Outlook (postu, kalendar atd.) Řeší toto tento článek. Pokud někdo víte něco víc, tak mi prosím dejte vědět. Díky
    No ja nevim, ale mne prijde, ze ten clanek je dost obsahly a vysvetlujici na to, abyste to zvladl, ze netreba dalsich rad...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    18

    Citace Původně odesláno od beecher
    Citace Původně odesláno od thank
    Ahoj, článek mě potěšil. Možná řeší můj problém. Ale přesto prosím o radu neb jsem úplný začátečník. Vzhledem k tomu, že pracuji v bance, kde jsou možnosti nastaveni PC nulové potřebuji najít jiný způsob synchronizace. Tedy nemohu na PC nic instalovat ani nastavovat. Potřeboval bych s PDA synchronizovat Outlook (postu, kalendar atd.) Řeší toto tento článek. Pokud někdo víte něco víc, tak mi prosím dejte vědět. Díky
    No ja nevim, ale mne prijde, ze ten clanek je dost obsahly a vysvetlujici na to, abyste to zvladl, ze netreba dalsich rad...
    Takže by to mělo jít? Já myslím, že ano. Ale nerad bych po nastovování zjistil, že mám smůlu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od thank
    Takže by to mělo jít? Já myslím, že ano. Ale nerad bych po nastovování zjistil, že mám smůlu.
    No, jit by to melo, problem akorat mozna vidim, jak dostat ten certifikat do PDA.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od thank
    Ahoj, článek mě potěšil. Možná řeší můj problém. Ale přesto prosím o radu neb jsem úplný začátečník. Vzhledem k tomu, že pracuji v bance, kde jsou možnosti nastaveni PC nulové potřebuji najít jiný způsob synchronizace. Tedy nemohu na PC nic instalovat ani nastavovat. Potřeboval bych s PDA synchronizovat Outlook (postu, kalendar atd.) Řeší toto tento článek. Pokud někdo víte něco víc, tak mi prosím dejte vědět. Díky
    Uplne presne nechapu - rozepiste to jeste trochu Pokud nemuzete na PC nic instalovat, tak mistni synchronizace nepripada v uvahu. Nicmene Exchange ActiveSync muze byt vypnuty (u banky by me to neprekvapilo)...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    151

    Zdravím,

    ve firmě to používám k celkem plné spokojenosti.

    Mám ale dotaz - není mi jasná úloha certifikátu, když se připojuju přes SSL? Předpokládám, že už samotné SSL by mělo sloužit k tomu, aby se cestou nešlo do dat nabourat... Naše firma je mezinárodní se silnýma bezpečnostníma požadavkama, ale certifikát na Ipaq určitě nemám...

    Jinak zkušenosti:

    - tragické je, když obnovuju obsah Ipaqa ze zálohy. Potom rozchodit synchronizaci se serverem je vždy horror, neboť nějak se nemohou dohodnout (asi že má každý něco jiného). Ipaq mi vždy napíše, že selhala synchronizace a že při příštím připojení dojde k plné synchronizaci (tak chápu obsah, textaci si nepamatuju), ale to se nekoná :-((( Takže jediné řešení, na které jsem přišel, je zrušit nastavení synchronizace se serverem a dát tam desktop a potom znovu server.

    - nepodařilo se mi donutit k synchronizaci složky "Koncepty" a "Odstraněná pošta", přestože jejich umístění v seznamu složek a přítomnost patřičných symbolů na nich je podle mne jednoznačná (nebo to platí jen pro synchronizaci s desktopem?)

    Zdenek
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    154

    Citace Původně odesláno od bubo
    - tragické je, když obnovuju obsah Ipaqa ze zálohy. Potom rozchodit synchronizaci se serverem je vždy horror, neboť nějak se nemohou dohodnout (asi že má každý něco jiného). Ipaq mi vždy napíše, že selhala synchronizace a že při příštím připojení dojde k plné synchronizaci (tak chápu obsah, textaci si nepamatuju), ale to se nekoná :-((( Takže jediné řešení, na které jsem přišel, je zrušit nastavení synchronizace se serverem a dát tam desktop a potom znovu server.

    - nepodařilo se mi donutit k synchronizaci složky "Koncepty" a "Odstraněná pošta", přestože jejich umístění v seznamu složek a přítomnost patřičných symbolů na nich je podle mne jednoznačná (nebo to platí jen pro synchronizaci s desktopem?)

    Zdenek
    - Jako zálohu používám právě Exchange V případě HR PDA a následné obnovy je lepší nastavit v AS "Always replace items on my device" a synchronizace ti na PDA naleje data z Exchange. Pak to, ale musíš vrátit zpátky. Druhá možnost je jak píšeš - zrušit sysnc. se serverem a pak ho vrátit zpátky, protože tím vymažeš data v PDA a první sync. proběhne stejně jako nahoře. Stejný cíl, jiná cesta
    - Drafts a Delete items se vždy synchronizují, nejde to vypnout. V případě Delete items se synchronizuje vždy jen směrem PDA > Exchange.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Vice mailovych uctu pri pri synchronizaci s Exchange serverem
    Od Stevik v sekci Windows Mobile a Windows CE
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 10-07-2009, 19:38
  2. Html email pri synchronizaci s exchange serverem?
    Od Rhinos_ce4you v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 11-05-2008, 15:24
  3. Activesync nespustí synchronizaci s Exchange GRPS
    Od rihak v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 10-11-2006, 16:56
  4. nastavení activesync v ppc pro synchronizaci s exchange serverem
    Od jeenik_ce4you v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-01-2006, 11:43
  5. AS4.1 a synchronizace přímo s exchange serverem
    Od hujahu_ce4you v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 04-01-2006, 15:46