Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

kvalitni MP3 prehravac

Zdenek Malinsky (9781)|27.2.2005 14:10
[QUOTE="bukva"][QUOTE="Zdenek Malinsky"]Tady se přeci jedná o něco jiného.[/QUOTE]
A jeste jedna otazka do pranice: Kdo vi, jak vlastne ma znit ta hudba "spravne"? Mate CD? A nebylo remasterovany? Byli ste na koncerte? Tam vetsinou zni ta hudba dost otresne - mnohem hur nez z jakyhokoliv media - ale ta atmosfera :)
[/QUOTE] To je ta otázka která mě trápí: jak poznají v Mongolsku mongoloiidní děti?

Jak má hudba správně znít? To je otázka. Chodíš na koncerty? U klasické a akustické je to snad jasné, ale u ostatní, kde výsledný zvuk vytváří nebo przní zvukař je to na dlouhou debatu. U nahrávek je to to samé. Míchání, mastering, výroba. Mám 2 CD (jeden titul)-jedno výroba USA, druhé Evropa. Americké hraje o dost líp. To poznal i známý, který není žádný hifista, poslouchá muziku jen jako kulisu (plážák CD a MP3 z PC nebo netu) a tyto naše debaty a problémy jsou mu šumafuk. To samé u LP. Kamarád má jeden titul Led Zeppelin v 5 vydáních a každé hraje jinak. Měl jsem před lety možnost slyšet půjčený master tape (Český rozhlas) nahrávky A.Dvořáka (něco symfonického) v podání SOČR. Paráda. Ovšem poslech té samé nahrávky z prodávaného CD byl dost tristní.

PS:
Nejlépe se dá poznat výsledná kvalita na ženském vokálu
Zdenek Malinsky (9781)|27.2.2005 14:30
Tak jsem si teď ještě jednou přečetl všechny příspěvky, i ty z odkazu M.Š na jeho web. Nechápu, proč si kupoval sluchátka Philips SBC HP 910, "které ho nadchly především díky věrným hlubokým
basům, výbornému stereu a ostrosti zvuku... ". Ostrosti? To je snad vada a ne důvod, proč si je koupit? Ale každý má jiný vkus. Někdo má rád kočky, já raději steak.
Sluchátka typu špunty se příliš ke kvalitnímu poslechu hudby používat nedají. Většina z nich nemá žádné basy a pokud trochu ano, považuji za vadu, že se dají (basy) regulovat tím, jak moc si je jejich majitel zastrčí do uší. Zde jsou i různé bass boosty na škodu.
Také jsem nechápal diskutujícího Pavlii (na DreamFacE.net). Cituji: "Při běžném poslechu dejme tomu doma je rozestup okolo 4-6m (neberte to zase až tak doslova, někdo může mít i větší obývák ), takže nic není diskrétně vlevo nebo vpravo". Konec citace. Pokud to takto někdo má doma, potom chápu, že raději poslouchá na sluchátka. Při větší vzdálenosti reprosoustav mezi sebou (3 m a více), dochází k roztržení stereobáze a tím ke ztátě toho, proč jsme si ten aparát kupovali. I když mám obývák cca 60 m2 je lepší umístit poslechové místo na střed a poslouchat ve vrcholu plus mínus rovnostranného trojúhelníka. Vzdálením sebe i reprosoustav od zdí se eliminují škodlivé odrazy.
Přikládám několik odkazů na články ze Stereomagu. Jsou tam recenze na pár kvalitních sluchátek a je tam také vysvětlen zvukový rozdíl mezi sluchátky a reprosoustavami (klady i zápory), prostorovost, detailnost atd. Doporučuji pročíst.

Trojrozměrný zvuk

Sluchátka Sennheiser HD595

GRADO SR60


Referenční sluchátka a zesilovač Grado



Elektrostatická sluchátka STAX Classic



Sluchátkové procesory, aneb jak docílit toho, aby sluchátka hrála jako reprobedny


Některá sluchátka jsou vhodná na nošení venku, jiná pro kvalitní domácí poslech, jiná k míchání nebo monitorování hudby. Dle toho je třeba vybírat a volit.

Ještě si neodpustím poznámku k basům. Kromě pádálu varhan, má v hudbě nejhlubší tón kontrabas (struna E) = 40 Hz. U elektronické hudby to může jít hlouběji, i když tam jde spíš o barvu tónu, než výšku (hloubku). V režimu domácího kina min. 5.1 je to zase o něčem jiném. Výstřely, výbuchy, dinosauří dupání (kdo ví, jak a zdali mnoho dupali :D ). Tam jde u basů spíše o fyziologický pocit, vnímaný chodidly, hrudníkem a pokud sedíme i pozadím. Proto subwoofer nesmí chybět.

Elektrostatická jsou nejen sluchátka, ale i reproduktory. Např.z USA Magneplanar. Špičkový zvuk, skvělé vykreslení předozadního prostoru, ovšem mnohým posluchačům chybí právě ty zmiňované "prdelní" basy.

Závěrem chci říci, že nikoho neodsuzuji za to, že poslouchá MP3 a na špuntech. Někomu to stačí, nepotřebuje mít doma HD projektor za 800 tisíc, repro za 2 melouny a aparaturu za další milion. Každé má své opodstatnění a použití. Stejně jako u aut. Sporťák, off-road, rodinný vůz, limuzína. Ale proč jezdit Velorexem, když si můžu vozit zadek třeba ve Fabii? ;)
Kája_oldd (759)|2.3.2005 01:01
jdu to odvézt někam jinam. tak tedy amatér se ptá, špunty do uší:

1) jako off-toper se chci ujistit, že nejni možnost, jak do jacku u pda nacpat sluchadla s funkčim mikroušem (teda myšleno, aby fungoval se sluchadlama po zapojení do ppc, teda v něm...no prostě víte co myslim-tj. pro filuty)? Tipuju, že ne, ale k tématu.

2) jaká "hluchadla" (tedy low-endová-moje uši si ani nic nezaslouží) (p.s. chci minimalizovat zvuky okolí-v rušné třídě poslouchat záznam je o nervy) s redukcí hlasitosti a pokud možno mobilními rozměry (ok, jsem utopista, ale kdyby přeci jen byly...;) )

jináč se jdu kouknout (zatim mě to nenapadlo), to je jen pro ujištění a zjištění cizího názoru;)
Kája_oldd (759)|2.3.2005 01:36
Ok, to druhé beru zpět (stejně jsem neměl v úmyslu koupi, jen mě zajímala odpověď);) , ale teď z jiného soudku: tak jsem pročítal z nudy ceníky a dostal mě komentář k jednomu produktu, něco ve smyslu-na svojí cenu hrají poměrně dobře. S velikostí mušle ... se do ní ucho nevejde... aneb zase platí staré dobré heslo: Pravda zvítězí! ;) :D
dodox (79)|2.3.2005 08:29
K tematu: Sluchátkové procesory, aneb jak docílit toho, aby sluchátka hrála jako reprobedny

Speakers Simulator plugin Ver 0.60b for WinAmp 2.xx
http://www.url.ru/~copah/SpeakersSimulator.htm
-----------------
Funguje to celkem zajimave. Jen je to pouze pro PC.
CommanderZ (1798)|8.3.2005 19:49
On ten pocketmusic neumi WMA!!! A taky necte tagy u OGGu...:evil: :evil: :evil:
Milan Švec (938)|9.3.2005 08:59
Pro majitele LOOXů je k dispozici zdarma (přesněji za dva body z PocketLOOX Choice, jinak za 24,95 USD) k dispozici vynikající VITO SoundExplorer 2005 ve verzi 1.15. (pro všechny systémy, tedy i WM2003SE).
Kromě snad všeho, co tu bylo zmíněno u jiných přehrávačů umí navíc zvuk i nahrávat. Dá se tedy používat i jako diktafon (s ukládáním i do .mp3).
Jediná vada na jeho kráse je zatím nedostatek skinů (pro landscape režim zejména), ale už je chystají. Zatím jenom ukázka.



Download od Vito na vyzkoušení volně jako trial na 14 dnů.
Od PockeLOOX-Choice je download jenom za zmíněné dva body.

Registrační kód je v obou případech (po pořízení za body nebo za peníze) k dispozici jenom po registraci produktu u Vito, zato hned. PocketLOOX-Choice ho nepošle vůbec, i když to jejich automat uvádí v e-mailu.

Možností má tenhle SW moc (MP3/WAV recorder and player, equalizer, file manager, bookmarks, WINAMP playlists, WAV to MP3 converting, today plugin, .wav,.wma,.ogg files atd.). Zkuste trial.


CommanderZ (1798)|9.3.2005 15:39
ten vypada pekne. zkousel jsem CIT iMusic. Na screenech na pg.com vypadal docela naslaple, ale po instalaci a spusteni uz je videt o co kraci...

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

...ten ma snad jen dve veci - praci s playlistem a ekvalizer. no co, staci se podivat do menu

pak jsem vyzkousel pocket player. ten ma spoust featur vcetne treba teoreticke podpory vizualizace. dokonce tam par vestavenych modulu je...ale to je jen par cukajicich se car. ale screen opet leccos vypovida - autor(i) zjevne nepochopili co od mp3 prehravace ocekavam. ano, nektere skiny jsou na prvni pohled nadherne, ale...pristupuje se tady k tomu podobne jako ve wmp - spousta volneho nevyuziteho mista, vseho vsudy par cudlicku a okynko pro playlist je tak mrnave, ze se s nim primo v prehravaci prakticky neda pracovat

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Pocket musicu s winampackejma skinama se vzhledem asi nic nevyrovna:no:
jval (453)|11.3.2005 12:05
zkusil jsem PocketMusic, ale bohužel mi nejde spustit.

Zkousel jsem jak verzi FREE, tak verzi BUNDLE, ale ani jedna se nespusti.

Instalace proběhne v pohodě, ale když to chci pustit, tak se nic neděje.

Poradí někdo??

Možná za to můžou SE. Jde to někomu na nich?
Milan Švec (938)|19.3.2005 17:34
Vito SoundExplorer (viz výše) ve své nové verzi 1.25 zprovoznil skin pro SE landscape režim (na šířku).

CommanderZ (1798)|20.3.2005 21:06
Nejak se mi podelal Pocket Music, tak mi prijde asi nejspouzitelnejsi ten Pocket Player. a s tou vizualizaci to neni zas tak hrozny, jen skoda, ze mi na fullscreen hned pada:evil:
TheMelin (1642)|21.3.2005 08:13
Kde berete skiny na pocket player?Na strankach vyrobce jsem to nenasel a nebo jsem slepy :cool:

EDIT: Jsem slepy, uz to mám :D :D
CommanderZ (1798)|21.3.2005 12:27
pokud vite o nejakym, kde playlist zabira alespon pulku obrazovky, napiste. tadyten ma na sobe desne hodne volnyho mista:evil:
oltcit (1098)|21.3.2005 17:14
[QUOTE="CommanderZ"]pokud vite o nejakym, kde playlist zabira alespon pulku obrazovky, napiste. tadyten ma na sobe desne hodne volnyho mista:evil: [/QUOTE]

GSplayer ;) ten ma playlist na 90% pLochy ;) http://www.freewareppc.com/multimedia/gsplayer.shtml

Ale ty si myslel asi skin,že jo ? Tak nič :)
Wuffi (1599)|21.3.2005 17:36
Doporucuji GSPlayer, nechapu proc vsichni pouzivaji ty komercni obludy...
CommanderZ (1798)|23.3.2005 17:22
Protoze takova komercni obluda ma napriklad moznost definovat si funkci Show/Hide player na HW tlacitko...a TO SE VYPLATI:D

U GS playeru jsem ji nejak nepostreh:no: Uz bez ni nemuzu zit:oops: :(
CommanderZ (1798)|23.3.2005 17:25
Nevite kde se da sehnat WMP 10? Microsoft na svych strankach pise, ze nebude ke stazeni :evil:
Standa_ce4you (380)|23.3.2005 21:14
Já jsem spokojený s GSPlayerem. Má "bezdesignový" design bez serepetiček, takže playlist může být přes celý displej, přiřazení hw tlačítek, vypínání displeje. Víc nepotřebuju, takže su šťastné ;)
Jo, a cena GSPlayeru taky příjde vhod :D
CommanderZ (1798)|4.4.2005 16:58
Ale nema to Show/Hide:no:
oltcit (1098)|4.4.2005 17:07
[QUOTE="CommanderZ"]Ale nema to Show/Hide:no: [/QUOTE]
Pri novej verzii 2.21 sa dajú kompletne namapovať HW tlačítka(aj show&hide) ;)
OLE_ce4you (78)|4.4.2005 18:40
BTW uz je 2.22
oltcit (1098)|5.4.2005 00:10
[QUOTE="OLE"]BTW uz je 2.22[/QUOTE]
Hmmm tí to vydávajú ako diví :D
Wuffi (1599)|5.4.2005 08:58
A ma MIDI plugin:)
oltcit (1098)|5.4.2005 10:16
[QUOTE="Wuffi"]A ma MIDI plugin:)[/QUOTE]
Hej,ale v tejto verzii(2.21) pri prehrávaní midi nič nie je počuť,zabudli zrejme podotknúť že plugin je určený pre 2.22 :D
Wuffi (1599)|5.4.2005 10:40
Vzhledem k tomu ze jsem reagoval na hlasku ze uz je 2.22 tak jsem to nepovazoval za nutne...
CommanderZ (1798)|5.4.2005 19:45
[QUOTE="oltcit"][QUOTE="CommanderZ"]Ale nema to Show/Hide:no: [/QUOTE]
Pri novej verzii 2.21 sa dajú kompletne namapovať HW tlačítka(aj show&hide) ;) [/QUOTE]

ale neumi OGG a WMA
Wuffi (1599)|5.4.2005 19:48
[QUOTE="CommanderZ"][QUOTE="oltcit"][QUOTE="CommanderZ"]Ale nema to Show/Hide:no: [/QUOTE]
Pri novej verzii 2.21 sa dajú kompletne namapovať HW tlačítka(aj show&hide) ;) [/QUOTE]

ale neumi OGG a WMA[/QUOTE]

Kdo? GSPlayer? Ten OGG umi, v cem si myslis ze celou dobu posloucham hudbu:) A WMA? Ten je na nic, je to pekny shitformat.
RadimK_ce4you (223)|5.4.2005 20:28
No tak jsem zatím taky zůstal u GSplayeru. Jen má nějaký divný equalizér - i při malé změně zkresluje (ale stejně eq. nepoužívám). Dále se mi celkem líbí Pocketplayer, ale u mě má malý bug - nefunguje vypínání displaye (no, někdy se vypnutí povede)...
Hombre_ce4you (113)|6.4.2005 06:58
MortPlayer

Support of MP2, MP3, Ogg Vorbis, and WAV
CommanderZ (1798)|6.4.2005 15:51
[QUOTE="Hombre"]MortPlayer

Support of MP2, MP3, Ogg Vorbis, and WAV[/QUOTE]

ten jsem zkousel, prislo mi, ze tam vse funguje jen tak napul:no:

Na strankach GSPlayeru pisou ze umi jen mp3:?:
oltcit (1098)|6.4.2005 15:59
[QUOTE="CommanderZ"][QUOTE="Hombre"]MortPlayer

Support of MP2, MP3, Ogg Vorbis, and WAV[/QUOTE]

ten jsem zkousel, prislo mi, ze tam vse funguje jen tak napul:no:

Na strankach GSPlayeru pisou ze umi jen mp3:?: [/QUOTE]

Nevem prečo,ale stále mám taký divný pocit,že si GSPlayer ešte naživo neskúšal ;)
OLE_ce4you (78)|6.4.2005 19:50
[QUOTE="oltcit"]
Nevem prečo,ale stále mám taký divný pocit,že si GSPlayer ešte naživo neskúšal ;) [/QUOTE]

...a asi nebol ani na jeho webe :evil: :D ;)

[CODE]
- MP3 playback using the MAD 0.15.0b
- Ogg Vorbis playback
- Wave format playback
[/CODE]
oltcit (1098)|6.4.2005 19:55
[QUOTE="Standa"]Já jsem spokojený s GSPlayerem. Má "bezdesignový" design bez serepetiček, takže playlist může být přes celý displej, přiřazení hw tlačítek, vypínání displeje. Víc nepotřebuju, takže su šťastné ;)
Jo, a cena GSPlayeru taky příjde vhod :D[/QUOTE]

Celkom to tak už neplatí(design :) ) i ked mne osobne sa tiež páči triezvy a funkčný dizajn tu je odkaz na nejaké skiny pre GSPlayer a tiež program na tvorbu skinov,možno to niekoho zaujme.:cool: (Umiestnenie jednotlivých prvkov je síce pevne dané,ale určité možnosti pri farebnej a podkladovej úpravy sú možné)


http://www.gsplayer-skins.tk/
oltcit (1098)|6.4.2005 20:46
Tak som prišiel na jeden problémik s GSPlayerom:(( Som spomínal,že mi nejde zvuk pri prehrávaní MiDI,myslel som ,že je to staršou verziou playera,ale oops nejde zvuk ani tak.Mohol by niekto skúsiť prosím na Looxe720 tento player s midi pluginom,asi sa mi s niečím bije :?:
Prox (17)|6.4.2005 21:33
[QUOTE="oltcit"]Tak som prišiel na jeden problémik s GSPlayerom:(( Som spomínal,že mi nejde zvuk pri prehrávaní MiDI,myslel som ,že je to staršou verziou playera,ale oops nejde zvuk ani tak.Mohol by niekto skúsiť prosím na Looxe720 tento player s midi pluginom,asi sa mi s niečím bije :?: [/QUOTE]

na aceru n30 mi to taky nejde...nacte, prehrava..ale zvuk nikde...:?
Wuffi (1599)|6.4.2005 22:04
Na Compactu asi 2 dny vpohode, pak to prestalo jit. Vas co Vam to nejde od zacatku - mate zkopirovany ty nastroje ve stejne slozce do ktere jste instalovali samotnou aplikaci? A mate tam i ten konfiguracni soubor?
oltcit (1098)|7.4.2005 00:41
[QUOTE="Wuffi"]Na Compactu asi 2 dny vpohode, pak to prestalo jit. Vas co Vam to nejde od zacatku - mate zkopirovany ty nastroje ve stejne slozce do ktere jste instalovali samotnou aplikaci? A mate tam i ten konfiguracni soubor?[/QUOTE]

Ooops,Tvoja reakcia ma nakopla :) ved ja som mal len stiahnutý samotný plugin bez nástrojov a konfigurančného súboru. Teraz to už funguje,díky Wuffi,akurát pri porovnávke prehrávania midi súborov cez vstavanú aplikáciu Album,kde to hrá veľmi slušne a používa softvérovú synthézu na rozdiel od tohto pluginu ,kde sa využívajú jednotlivé midi sample,tak sa mi zdá že to hrá horšie. Samotné nástroje vychádzajú z predchádzajúcej aplikácie autora GSPlayer for Midi 1.16 a z tejto aplikácie vychádza aj samotná terajšia verzia playera.
CommanderZ (1798)|7.4.2005 15:10
[QUOTE="OLE"][QUOTE="oltcit"]
Nevem prečo,ale stále mám taký divný pocit,že si GSPlayer ešte naživo neskúšal ;) [/QUOTE]

...a asi nebol ani na jeho webe :evil: :D ;)

[CODE]
- MP3 playback using the MAD 0.15.0b
- Ogg Vorbis playback
- Wave format playback
[/CODE][/QUOTE]

[QUOTE]GSPlayer is a small, open-sourced MPEG audio player for PocketPC devices. Software allows playback of ShoutCast streams, MP3s, MP2s, etc.[/QUOTE]

o oggu ani slovo
OLE_ce4you (78)|7.4.2005 15:51
CommanderZ (1798)|8.4.2005 14:59
A GS Player jsem nazivo samozrejme zkouse;) Jenze jsem asi udelal zlocin a nechal se graficky rozmazlit vestavenym Windows Media Playerem (at zije brousenej hlinik, muzete rikat:D ).
Pak me jeste dostala oproti WMP udesna prace s playlistem...

Prox (17)|8.4.2005 16:04
[QUOTE="CommanderZ"]A GS Player jsem nazivo samozrejme zkouse;) Jenze jsem asi udelal zlocin a nechal se graficky rozmazlit vestavenym Windows Media Playerem (at zije brousenej hlinik, muzete rikat:D ).
Pak me jeste dostala oproti WMP udesna prace s playlistem...

[/QUOTE]

Jde asi o zvyk, ja WMP nemuzu ani videt jak na pc tak na ppc :D
OLE_ce4you (78)|8.4.2005 23:14
[QUOTE="Prox"]Jde asi o zvyk, ja WMP nemuzu ani videt jak na pc tak na ppc :D [/QUOTE]

Napodobne :D
rratio_ce4you (39)|9.4.2005 09:54
Nevím zda to sem patří ale potřebuju přes mikrofon nahrávat do PDA konkretně FS 720. Má to někdo vyzkoušeno, třeba přes USB?
Díky Jiří
CommanderZ (1798)|11.4.2005 17:50
pres EXTERNI mikrofon? oni jsou USB mikrofony?
dodox (79)|12.4.2005 09:35
v popisu konektoru k looxu600 se pise neco o mikrofonu...
http://www.jnc.cz/loox600_connector.jpg
TheMelin (1642)|12.4.2005 18:35
Tak mi také PocketMusic přestal fungovat a zničeho nic :? Po spuštění nějaké skladby po cca 2 vteřinách spadne (ukončí se). Nevím co s tím může být :sarcastic:
oltcit (1098)|13.4.2005 02:12
[QUOTE="TheMelin"]Tak mi také PocketMusic přestal fungovat a zničeho nic :? Po spuštění nějaké skladby po cca 2 vteřinách spadne (ukončí se). Nevím co s tím může být :sarcastic: [/QUOTE]

Triviálna otázočka : Hmmm a nevypršal ti trial ?;)
TheMelin (1642)|13.4.2005 07:33
[QUOTE="oltcit"][QUOTE="TheMelin"]Tak mi také PocketMusic přestal fungovat a zničeho nic :? Po spuštění nějaké skladby po cca 2 vteřinách spadne (ukončí se). Nevím co s tím může být :sarcastic: [/QUOTE]

Triviálna otázočka : Hmmm a nevypršal ti trial ?;) [/QUOTE]

Triviálna odpoveď: Hmmm mal sam ho kúpený :sarcastic: Ale někdo už tu předemnou psal, že mu též přestal fungovat :mad:
CommanderZ (1798)|14.4.2005 14:18
[QUOTE="TheMelin"][QUOTE="oltcit"][QUOTE="TheMelin"]Tak mi také PocketMusic přestal fungovat a zničeho nic :? Po spuštění nějaké skladby po cca 2 vteřinách spadne (ukončí se). Nevím co s tím může být :sarcastic: [/QUOTE]

Triviálna otázočka : Hmmm a nevypršal ti trial ?;) [/QUOTE]

Triviálna odpoveď: Hmmm mal sam ho kúpený :sarcastic: Ale někdo už tu předemnou psal, že mu též přestal fungovat :mad: [/QUOTE]

ne, ale melo tam byt jeste hafo dni. no co, preinstaloval jsem ho a je to v pohode:yes:
Adam Motvička (65)|18.4.2005 12:58
Zkoušel jsem nainstalovat ten váš PocketMusic. Docela se mi zalíbil, je to přesně to, co jsem scháněl... Tedy líbil se mi do doby, než sem se ho pokusil spustit :-). Today plugin funguje, ale když na něj kliknu, tak se objeví hláška, že se PocketMusic spouští, ale ne a ne se dospustit..

Zkusil jsem ho tedy spustit ručně (Program Files/PocketMusic/...) a dozvěděl jsem se dokonce, že to není platná aplikace Windows 2003 (nebo jak to přesně je :-).

Je to nějaké podivné :-(. Instaloval jsem normálně verzi co je u výrobce. Zkoušel jsme i přeinstalovat... A nic!