Diskuse pro navigační sw MapFactor
Diskuse pro navigační sw MapFactor
Hledám navigační software a narazil jsem na stránky MapFactoru.
Jaké máte zkušenosti? Jít do Navigonu 4 Profesional, nebo raději do konkurence - Navigon, TomTom aj.?
Díky za rady.
Navigator 4.0, ne ?
Na PDA je to k nicemu, a pouzivat v aute k navigaci notebook je pomerne zcestna idea. Az udelaji plnohodnotne fungujici PDA verzi, ma to cenu porizovat.
Pro Alturion nebo TomTom to neni v aute zadna konkurence. Mozna na mereni polohy s notebookem, na navigaci do auta je to nepouzitelne.
Ma sice pomerne slusnou mapu CR, jenze k cemu to kdyz ten sw je na nic
Ovšem verze 4.2 Profesional už je lepší.Původně odesláno od petr22
Něco jsem už psal tady
Stále však čekám na update. Původně měl být do konce ledna, teď snad do poloviny února :?
Parada, nejde nacist mapa :-) to jsou chyby skoro jak u Alturionu
Kolik vlastne ma mapa CR a jak je podrobna ? Alturioni ma 43 MB a podrobna je docela dost
Podrobná je jako v Alturionu, jak už jsem psal, mám dojem, že je taky od TeleAtlasu. (jist se tím však nejsem)Původně odesláno od petr22
Velikost nevím, dělal jsem pouze malé výřezy na zkoušku 20-50MB, větší by soft nenačetl. Ale tenhle problém by měl být v další verzi odstraněn.
Ale odhadem snad celá ČR tak 150MB
Proč je větší než v Alturionu to nevím, tak dalece tomu nerozujím :-(
Pekne, 150 MB je v pohode.
PocketKim ma 8 mega takze se bleze do pameti a nemusi byt na karte - jenze jakekoliv mestecko nebo vesnice je jenom bod na mape, tudiz krome tech par mest je mapa tvorena jen silnicema mezi sidlama.
Nekomu to muze stacit, me ne.
Mohl by ses podivat do Prahy na ulici U krcske vodarny ? Na jeji spojnici s Hornokrcskou (vychodni konec) by mel byt videt takovy "ctvereck", jednosmerka coz je vjezd do garazi. Alturion ho tam ma. Tiduz s tim mericim vozem museli projet okolo :-)
Zkusil jsem to, snad je to onoPůvodně odesláno od petr22
)
EDIT: screen je z PC, dokud nebude upgrade tak jsem to z PPC odinstaloval
Jo, to je ono. Takze evidentne mapy od TeleAtlasu
Spravne je tam vyznacena i poliklinika Budejovicka
Ta reklama na MapFactor co tady bezi na strance nahore je super - hlavne ta jizda v protismeru :-)))
9.2 jsi psal stale cekam na upgrade, stale cekasPůvodně odesláno od petr22
Musim ho ted asi koupit v sobotu odjizdim. Testoval jsem Pocket kim , to je o nicem, letajici sipka na krizovatce mne nic nerekne
SmartMaps nevim z demo toho nejde nic poznat, navic je ve verzi standard
Libil by se mi navigon (nemaji demo na www)
Mapfactor pouzivam rok na notebooku a bez problemu, samozrejme stane se cesta v realu je jina nez mape (nova silnice, stara neni prujezdna ....)
Ale jinak OK, pokud se nemylim tak je to jediny soft s navigaci v CZ na PC i PDA
Ano, čekám, update stále není.Původně odesláno od MilanSu
Jezdit se s tím samozřejmě dá, nemožnost výběru nejrychlejší či nejkratší trasy není až takový problém (můžeš naplánovat v PC a v PPC zadat průjezdní bod), ale načítání části mapy do základní paměti, to už problém je. Takže je úplně jedno jak velkou máš paměťovou kartu, větší mapu tam stejně nerozchodíš. Musíš si nadělat více výřezů a cestou přepínat.
Dle mojí zkušenosti jsem bez problémů rozjel mapu o velikosti 50MB, nutno vyzkoušet dle možností vlastního PDA
>> nemožnost výběru nejrychlejší či nejkratší trasy není až takový problém <<
Dle informaci na mapfactor.cz by verze Pro mela umet planovat trasu i na PDA, jak tomu mam rozumet? Myslel jsem, ze planovani by melo byt stejne jako na PC, zadam start - cil a chci cestu
Vyhledavat objekty tam snad jde (myslim treba najit restauraci ...) a co prepocet pri zmene trasy (ta by mela taky jit, ale jaka je realita)
Dneska jsem jel jeste s verzi Standard, jakpak kdyz naplanuji trasu dojedu na misto (samozrejme bez PC ) a potrebuji zpet - je moznost i na PDA (na PC to jde) dat cestu zpet, nebo si musim dopredu exportovat dve trasy, tam a zpet.
Mozna by bylo dobry soupnout sem nejaky screenshot z PDA, vyhledani bodu zajmu POI, naplanovani trasy, volba trasa zpet .....
Ale tohle jsem nemyslel. Plánování trasy na PPC je samozřejmě v pořádku, včetně vyhledávání dle POI, přepočítání při vyjetí z trasy i naplánování cesty zpět.Původně odesláno od MilanSu
Já měl na mysli to, že nelze vybrat z možností nejrychlejší nebo nejkratší trasy jako je to v PC (tam je těch možností ještě víc). PPC vypočítá "optimální" trasu podle svých, mně neznámých, nastavených údajů. Nikde není možnost (v PPC) nastavit rychlost na silnicích a dálnicích, takže z jakých veličin vychází výpočet "optimální" trasy netuším.
Screenshot momentálně udělat nemůžu, než bude update tak jsem to odinstaloval :no:
to: MilanSu
Jestli budeš v brzké době kupovat upgrade (jak jsem četl někde výše), zeptej se na tohle:
1. zda se mapa z paměťové karty načítá do základní paměti
2. jestli již je možnost vybrat nejrychlejší či nejkratší trasu
3. jestli je vypočítaná trasa stále značena červeně
Vše je myšleno samozřejmě na PPC.
Bod 3 je důležitý v tom, že silnice I.třídy jsou taky značeny červeně. I když je barva vypočítané trasy malinko odlišná, je nutné zrak moc soustředit, což je v plném provozu značně nebezpečné a na hlasovou navigaci se nelze spolehnout na 100 procent.