Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 64

Téma: HX 4700 samovolné restartování SR

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    187

    Mám tento problém. Moje HX 4700 se neustále samovolne restartuje SR. Nekdy skočí do obrazovky SR a nejaký čas s ním nejde nic delat a potom zareaguje pouze na zmáčknutí SR tlačítka. Vzykoušel jsem odinstalovat programy jeden po druhém a zatím jsem neprišel na žádný, který by to zpusoboval. SR prichází naprosto nepravidelne, nejvíce pri rotaci obrazovky hardwarovým tlačítkem. Hodne se mi stává, že SR nastane po zapnutí zarizení nekterým tlačítkem. Dnes se mi stalo, že po zapnutí se zarizení opet resetovalo a po nábehu systému jsem zjistil, že mám vybité baterie. To znamená, že behem dvou hodin jsem prisel o cca 70 procent kapacity baterií. Nemáte nekdo zkušenost, co by to mohlo zpusobovat? Je to velmi nepríjemné a možná to bude poslední hrebíček do rakvičky. Nejak moc začínám vzpomínat na MDA II. Omlouvám se za diakritiku, ale jsem na Slovensku a na klávesnici nekterá písmena chybejí. Uz to vypadá jako klávesnice od SS.
    MilanO
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,185

    Nekde jsem neco podobneho cetl a vim ze to bylo ve spojitosti z baterii a dobijenim projed diskuze z doby kdy se hp zaclo u nas prodavat tam to asi najdes. Jinak poslechni XP ale kup si k tomu Looxe.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    187

    Děkuji za morální podporu, ale já už jsem k tomu nakoupil takových hovadin, že když to budu prodávat tak přijdu na buben. Obal z Anglie, 1 Gb CF kartu, folie na displej, předělal jsem cca 600 Mb dokumentů do formátu PDF atd. Teď to testuji bez OzVGA a od včerejška se to ani jednou nerestartovalo. Pokud nebudu moci používat RealVga, tak jedinej rozdíl oproti MDA je ten, že to netelefonuje. Připadám si jako idiot.
    MilanO
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,503

    Citace Původně odesláno od MilanO
    ...Teď to testuji bez OzVGA a od včerejška se to ani jednou nerestartovalo. Pokud nebudu moci používat RealVga, tak jedinej rozdíl oproti MDA je ten, že to netelefonuje. Připadám si jako idiot.
    MilanO
    Vyzkoušej novou verzi (jestli jí už nemáš). Jinak já mám za sebou i samovolný HR při pokusu přepnout mezi OzVGA a SeVGA režimem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    201

    U meho iPaqa dochazi k SR po te co se mi (pri noseni v kapse) posune zamek baterie. Chtelo by to pouzdro - snad uz je na ceste.
    Wisp
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    187

    Pánové, jelikož se mi můj hx 4700 bez softu na RealVga nerestartuje, nainstaloval jsem do něj SE_VGA a světe div se, zase žádné SR. A že jsem mu dal řádně pokouřit. Z toho plyne pouze jediná věc, všechny restarty měla na svědomí aplikace OZVGA. Je sice parádní, ale díky neustálým SR nepoužitelná. Teď se dovolím zeptat, nikomu z Vás kdo má nainstalované OZVGA se zařízení nerestartuje? Velmi mě to zajímá, protože jestli ne, tak má moje zařízení nějakou chybku a jestli ano, tak proč o tom není někde v diskuzi nějaká zmínka? Je to velmi závažný nedostatek a mnoha lidem by tato informace ušetřila hromadu nervů a rozčarování nad jejich miláčkem. Já sám jsem začínal uvažovat o prodeji. To jsem zvědav.
    MilanO
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,503

    Citace Původně odesláno od MilanO
    Pánové, jelikož se mi můj hx 4700 bez softu na RealVga nerestartuje, nainstaloval jsem do něj SE_VGA a světe div se, zase žádné SR. A že jsem mu dal řádně pokouřit. Z toho plyne pouze jediná věc, všechny restarty měla na svědomí aplikace OZVGA. Je sice parádní, ale díky neustálým SR nepoužitelná. Teď se dovolím zeptat, nikomu z Vás kdo má nainstalované OZVGA se zařízení nerestartuje? Velmi mě to zajímá, protože jestli ne, tak má moje zařízení nějakou chybku a jestli ano, tak proč o tom není někde v diskuzi nějaká zmínka? Je to velmi závažný nedostatek a mnoha lidem by tato informace ušetřila hromadu nervů a rozčarování nad jejich miláčkem. Já sám jsem začínal uvažovat o prodeji. To jsem zvědav.
    MilanO
    Koukni se o 2 příspěvky výš ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    187

    Omlouvám se všem ya svůj chybný úsudek. Samovolné restarty má sice na svědomí ozVGA, ale jen ve spojení s češtinou od SS. Už tři dny jej mám nainstalovaný bez češtiny a funguje naprosto bez problémů. Vrátil jsem se k němu, protože SE_VGA sice funguje, ale není možno nastavovat fonty a bez RealVGA nemá HX 4700 moc smysl.
    MilanO
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,099

    Mal som podobný problem ale na Looxovi,ked som pouzival OzVGA dochadzalo k alokovaniu pamate do takej miery,ze sa nedali spustit niektore aplikacie,nefungovalo BT spojenie a pod.Dost som sa natrapil,kým som zistil že to spôsoboval OzVGA.Ja aj tak Real Vga nepoužívam,akurát by som potreboval nájť spôsob ako zmeniť veľkosť programových ikôn.Nevie to niekto?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    201

    Citace Původně odesláno od MilanO
    ... Samovolné restarty má sice na svědomí ozVGA, ale jen ve spojení s češtinou od SS....
    Pouzivam take ozVGA a cestinu od SS (bez prekladu prostredi) a nemam na hx4700 se samovolnymi SR problem.
    Wisp
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    108

    Čerstvě jsem si koupil hx4700 a nemám ŽÁDNÝ produkt od SS a používal jsem OzVGA. Bylo to dobré, fungovalo to, až najednou ejhle. Při přepínání z OzVGA se přihodil HR (není to příjemné po celodenním nastavování všeho možného). Začal jsem prohlížet diskuzi na téma samovolného HR u hx4700 a našel jsem zde, že už se to někomu stalo a přímo při přepínání OzVGA. Bezva! Už jsem se bál, že mám vadný kousek, ale takhle stačí vynechat OzVGA.
    Ostatně musím podotknout, že při přepnutí režimu Oz a naopak, jsem přišel o možnost resizování videa ve vysokém rozlišení v BetaPlayeru při použití ATI Imageonu. Stačí ho naštěstí přepnout na jiný režim a zpátky, restartovat, a zase běží, ale trvalo mi to, než jsem přišel na to, že to dělá OzVGA...
    Stalo se někomu, že BetaPlayer zahlásil něco o memory overflow a odmítl resize?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    187

    No pravdou je, že SR má na svědomí OzVGA. Nemohu vystopovat, co mu vadí. Včera jsem zkoušel knihu jízd a SR začaly z ničeho nic uprostřed zadávání dat do hx. Restartoval se dokonce 4 x za sebou, restart naskočila obr. dnes a znovu restart a tak opravdu 4 x za sebou. Už jsem myslel, že náš společný život je u konce, najednou přestal a od té doby je naprosto v pohodě. Všechno jsem znovu spustil, kniha jízd i vše ostatní jede, prostě všechno v pohodě. Zřejmě se budu muset smířit, že prostě někdy si potřebuje zasportovat, jinak nevím. Bez češtiny nejsou ty restarty tak časté. Pokud není nainstalován OzVga ani SE_VGA restarty se nekonají. Třeba na to někdo přijde co je špatně.
    MilanO
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od Anitka
    ale takhle stačí vynechat OzVGA.
    ... třeba to řešení nebude muset být až tak radikální. Já jsem OzVGA, naistaloval a nastavil podle potřeby (velikost fontů, side baru atd.) a nechal jej být - tj. používám jen OzVGA rozlišení a do původního rozlišení vůbec nepřepínám (a ani nechci); žádný samovolný SW ani HW reset se mi ještě nestal ...

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    187

    Já zase používám hlavně QVGA. Jediný důvod je ten, že při zápisu nových schůzek a úkolů je to tak strašně maličké. OzVGA zase používám na čtení dokumentů v poště a hlavně dokumentů ve formátu PDF a EXCEL. To jen na okraj. Od doby, co nemám nainstalovanou češtinu ani jeden SR nebyl při změně rozlišení, nebo při rotaci obrazovky. SR přichází při zapnutí hx, samovolně při čtení, i když na hx vůbec nesaháš, při zapisování něčeho. Kdyby SR nastal při spouštění programů tak prosím, ale pokud program již běží, tak to je zvláštní. Ještě jsem vypozoroval, že to možná má něco společného s vypnutím podsvícení. Ale od doby co jedu bez lokalizace to není nijak tragické, někdy přijde samovolný SR i za 3 dny a to vlastně jako by ani nebyl, protože sám dělám SR minimálně jednou za den. Takže už je to jen debata o tom co by to dělat nemělo, ale co vlastně vůbec nevadí.
    MilanO
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    108

    Citace Původně odesláno od MilanO
    Já zase používám hlavně QVGA. Jediný důvod je ten, že při zápisu nových schůzek a úkolů je to tak strašně maličké. OzVGA zase používám na čtení dokumentů v poště a hlavně dokumentů ve formátu PDF a EXCEL. To jen na okraj. Od doby, co nemám nainstalovanou češtinu ani jeden SR nebyl při změně rozlišení, nebo při rotaci obrazovky. SR přichází při zapnutí hx, samovolně při čtení, i když na hx vůbec nesaháš, při zapisování něčeho. Kdyby SR nastal při spouštění programů tak prosím, ale pokud program již běží, tak to je zvláštní. Ještě jsem vypozoroval, že to možná má něco společného s vypnutím podsvícení. Ale od doby co jedu bez lokalizace to není nijak tragické, někdy přijde samovolný SR i za 3 dny a to vlastně jako by ani nebyl, protože sám dělám SR minimálně jednou za den. Takže už je to jen debata o tom co by to dělat nemělo, ale co vlastně vůbec nevadí.
    MilanO
    Jsem asi zhejčkanej, ale samovolný SR jednou denně je pro mě docela šok. ( Vzhledem k tomu, že jsem zvyklý z H2210tky prohlížet internet (mít otevřeno 5 oken) více jak 4 dny v kuse, občas pustit filmek a pak pokračovat dál ve čtení tam, kde jsem přestal. Na pozadí si pouštět MP3 a tak... Prostě takhle jsem si myslel, že to má fungovat! :?
    Představa, že to najednou udělá BLIK, tma a reset, a já budu moct zase přemejšlet, na které stránce jsem naposledy byl a jak jsem se tam vlastně přes ty odkazy dostal... No to je hrůza! Ať mi nikdo netvrdí, že toto je krok dopředu a že to vlastně ani nevadí!!! :
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. samovolné restartování
    Od luccas_ce4you v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 15-06-2011, 13:41
  2. Restartování HTC Diamond 2 ( Vyřešeno !!! )
    Od MrPierc_ce4you v sekci Touch Diamond2
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 20-02-2011, 16:44
  3. neustálé restartování
    Od LOOX 710 v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 17-03-2008, 13:17
  4. Mrtvý iPAQ hx 4700, aneb jak spustím u hx 4700 bootloader?
    Od Miloš Strouhal v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 29-09-2005, 23:11