Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

HX 4700 samovolné restartování SR

manager (75)|21.2.2005 16:09
Tak jsem dnes pod seVGA zkoušel Spb Fulscreen Keyboard, a když jsem se přepínal zpět do ozVGA - byl tam! - hard reset!

Naštěstí už se po předchozích zkušenostech snažím neponechat nic náhodě. Mezi seVGA a ozVGA se přepínám jen vyjímečně, jen když něco nastavuji nabo když zkouším nový software, a před přepnutím vždy zálohuji. Také mám v iPAQ Backup nastavené zrdcaldelní Pocket Informant databází, abych skutečně o nic nepřišel, a pravidelné každodenní zálohování.

Pokud bych měl vyslovit svůj názor, řekl bych, že u softresetů bych to spíše viděl na problém baterie, zatímco u hardresetů na konflikt Windows a ozVGA, možná s opět lehkým přispěním baterie nebo jiného hardwaru. Ale zatím těžko říct, hardreset mě potkal jen dvakrát, dnes a potom jednou těsně po téměř úplném vybití baterie (viz výše).
ipf (2136)|21.2.2005 16:27
Mám pocit, že ozVGA je skutečným strůjcem spousty problémů (tuším, že se o problémech s ním zmiňoval kolega Pavlucha, nebo PavelR. Zkus hledat ve starších diskusích).
Anitka (108)|21.2.2005 16:36
[QUOTE="ipf"]Mám pocit, že ozVGA je skutečným strůjcem spousty problémů (tuším, že se o problémech s ním zmiňoval kolega Pavlucha, nebo PavelR. Zkus hledat ve starších diskusích).
[/QUOTE]
Potvrzuji, že HR jsem měl jen jedinkrát a bylo to právě při přepínání z OzVGA. Od té doby jsem Oz neinstaloval, pouze zneužívám jeho exe soubor na přepínání režimu a vše je OK...
reditel_ce4you (206)|27.2.2005 16:08
Chtěl bych se zeptat, jestli Vám 4700 dělá samovolný SR. Mě ano. Jsem třeba na internetu 30 min a najednou SR. Pak třeba půl dne nic a potom prozměnu při zapnutí... Zkoušel jsem to i na holém zařízení, kdy jsem neinstaloval žádné aplikace a dělalo to samé. Co vy na to?
ipf (2136)|27.2.2005 19:11
[QUOTE="reditel"]Chtěl bych se zeptat, jestli Vám 4700 dělá samovolný SR... [/QUOTE]

Nikdy jsem se s tím nesetkal.
JiH_ce4you (149)|27.2.2005 21:39
Rád bych věděl, jestli se náhodný Hard Reset v souvislosti s ozVGA nebo čímkoliv jiným stal v případě, že používá lokalizaci / nepoužívá lokalizaci.

Je tu někdo, kolu se náhodný HR stal a nepoužívá lokalizaci (Sunny) ?

Jirka
Anitka (108)|27.2.2005 22:14
[QUOTE="JiH"]Rád bych věděl, jestli se náhodný Hard Reset v souvislosti s ozVGA nebo čímkoliv jiným stal v případě, že používá lokalizaci / nepoužívá lokalizaci.

Je tu někdo, kolu se náhodný HR stal a nepoužívá lokalizaci (Sunny) ?

Jirka[/QUOTE]
Jo, já.
Lokalizaci jsem neměl Sunny, ale LEng. A nevěřím, že to bylo lokalizací.
asdfg (62)|2.3.2005 23:10
Dnes jsem měl HR... a dost mě to fakt štve.
Neměl jsem žádnou lokalizaci. Pomocí registru jsem přidal regionální nastavení japonska, a přepsal jsem soubor wince.nls, který byl z japonského PDA s win CE 2003 SE. Dále (a asi možný kámen úrazu) jsem nainstaloval program POBox, který přidává softwarovou klávesnici. ¨
Jsem z toho dost na větvi, protože jestli tohle dělá PDA za 16000, tak jim to asi dojdu omlátit o hlavy.
Netušíte někdo řešení? Krom toho, abych to pohodil na beton ;-)
Díky moc.
Pavlucha (1496)|3.3.2005 00:56
[QUOTE="asdfg"]Dnes jsem měl HR... a dost mě to fakt štve.
Neměl jsem žádnou lokalizaci. Pomocí registru jsem přidal regionální nastavení japonska, a přepsal jsem soubor wince.nls, který byl z japonského PDA s win CE 2003 SE. Dále (a asi možný kámen úrazu) jsem nainstaloval program POBox, který přidává softwarovou klávesnici. ¨
Jsem z toho dost na větvi, protože jestli tohle dělá PDA za 16000, tak jim to asi dojdu omlátit o hlavy.
Netušíte někdo řešení? Krom toho, abych to pohodil na beton ;-)
Díky moc.[/QUOTE]

... když to čtu - promiň, ale problém není v PDA za 16.000 ... to bude v těch Woknech, do kterejch jsi hrábnul.
Pokud chceš mít "japonský" PDA, sežeň si jejich ROMku, pokud chceš oba systémy, pak to asi vždy bude trošku problém, protože podpora asijských jazyků je složitá i na PC.
asdfg (62)|3.3.2005 13:21
Musim podotknout, ze HR jsem mel vzdy bud jen s ceskou lokalizaci nebo s japonskou lokalizaci. Proto ano, je to chyba systemu a ne HW. Ale to neneznamena, ze kdyz si koupim nove PDA, tak z nej bude fungovat pulka.
manager (75)|14.3.2005 02:17
[QUOTE="reditel"]Chtěl bych se zeptat, jestli Vám 4700 dělá samovolný SR. ...[/QUOTE]

Doporučoval bych pročtení celého tohoto diskusního fóra. Mám pocit, že je zde problém SR i HR rozebírán dostatečně zeširoka. (Krátce - ano, 4700 dělá i SR - více viz diskuse výše.)

Jinak co se týče diskuse HR vs SR - musím prozatím setrvat na svém stanovisku. HR je podle mě způsobem spíše kolizí nějakého softwaru - v mém případě ozVGA. Jedinou obranou je zálohování. Je sice pravda, že přístroj za 16000/18000 by to němělo potkávat, ale zase na druhou stranu třeba takový ozVGA není žádnou oficiální aplikací, takže si vlastně není na co stěžovat. Když se chce prostě někdo přepínat mezi oficiálním seVGA a neoficiálním realVGA, musí být prostě připraven nést všechny přínosy i rizika. hx4700 jako přístroj za 16000/18000 má navíc velmi dobře propracovaný iPAQ Backup s možností automatického zálohování a zrdcadlení databází PIM. Jediný problém snad je, že podle mých dosavadních zkušeností toto automatické zálohování nefunguje úplně na 100%.

Jako mnohem vážnější mi připadá problém vedoucí k SR. Zatím mě nenapadá nic jiného, než že je to způsobeno problematickým kontaktem nebo něčím podobným na baterce. Považte to, co se mi stalo naposledy -
Byl jsem venku, stav baterie již klesnul pod kritických 10%, ale stále v níž ještě něco bylo. Pak najednou vyndám iPAQa z kapsy a nic - místo PDA mám v ruce mrtvou cihlu, černý display, power on/off nic. I říkám si - no to je v háji, to se mi neznámo jak vybila baterie a teď mě čeká HR (... ještě, že mám tu zálohu, jejíž vytváření mám nastaveno při poklesu stavu baterie pod 15%). Tak přinesu iPAQ domů, zapojím ho do sítě a chci ho pustit - a ejhle, ono zase nic. Tak už jsem začal větřit v čem bude nejspíš problém - vyndám baterii, zandám baterii, zapojím do sítě, zapnu a hle - SR a iPAQ se vesele nabíjí.
Za den nebo dva se mi to stalo znovu - v tomto případě v něm myslím bylo ještě energie dost a tak jsem jenom vyndal a zandal baterii, zapnul - SR a iPAQ vesele běžel dál.

Tedy závěr - SR i některé další problémy typu mrtvá cihla jsou podle mého názoru způsobeny problémy s baterií (- nejspíš nějaké kontakty??). (Ze SR se snad alespoň prozatím můj iPAQ vydýchal, takže tento problém momentálně neřeším.) Pokud tyto problémy nebudou překračovat jistou rozumnou mez, asi s tím nic dělat nebudu. Pokud by tato mnou subjektivně stanovená mez únosnosti problémů tohoto typu byla někdy v budoucnosti překročena - nebudu se rozpakovat a iPAQ půjde do reklamace na opravu.
reditel_ce4you (206)|14.3.2005 11:31
Tak problém se samovolnými SR jsem vyřešil. Způsobovala ho lokalizace od Sunnysoftu. Systémem pokus omyl jsem instaloval odzkoušel všechny programy a na vině byla skutečně lokalizace. Vypnutí lokalizace nestačí. Musíte provést HR a na čisté zařízení ji již neinstalovat. Teď jedu v angličtině s klávesnící od Resco a nemám jediný problém.

Také bych se ještě vrátil k předchozímu příspěvku. Ta neschopnost zapnout ipaqa může být způsobena něčím jiným než špatným kontaktem baterie. Mě se to stalo v případě zálohování. Program ipaq backup nedokázal ukončit jeden běžící program a dostal se přesně do takovéto fáze. Proto doporučuji vypnout automatickou zálohu a zjistit jestli nemáš náhodou stejný problém. Mě se to stalo 3x po sobě... Vyzkoušej a dej vědět.
Anitka (108)|14.3.2005 18:40
[QUOTE="manager"]vyndám baterii, zandám baterii, zapojím do sítě, zapnu a hle - SR a iPAQ se vesele nabíjí.
Za den nebo dva se mi to stalo znovu - v tomto případě v něm myslím bylo ještě energie dost a tak jsem jenom vyndal a zandal baterii, zapnul - SR a iPAQ vesele běžel dál.

Tedy závěr - SR i některé další problémy typu mrtvá cihla jsou podle mého názoru způsobeny problémy s baterií (- nejspíš nějaké kontakty??). [/QUOTE]
Ták. Mé hx už dlouho netrpí SR, ale stejně se mi stala zvláštní věc. Při zapnutí se mi PDA rozsvítilo, ale ani se nestihlo dokreslit zadávání PIN kódu a PDA zatuhlo. Fest. Mačkal jsem čudlíky, zkoušel vypnout, nic. Stiskl jsem tedy reset. Tma. Další reset. Pořád tma. Řikám si, co tomu asi je. No tak pohnu s baterkou, reset, tma. Mrtvola.Vyndal jsem baterku, zandal zpět, pořád nic (baterka měla výrazně přes 70%). Několikrát jsem to zopakoval a pak se to najednou rozsvítilo a sdělilo mi to, že si mám zkalibrovat obrazovku. Myslel jsem, že s tim vážně šlehnu! Proč!!!??? :evil: :evil: :evil:
manager (75)|14.3.2005 21:41
[QUOTE="reditel"]... Ta neschopnost zapnout ipaqa může být způsobena něčím jiným než špatným kontaktem baterie. Mě se to stalo v případě zálohování. Program ipaq backup nedokázal ukončit jeden běžící program a dostal se přesně do takovéto fáze. ...[/QUOTE]

Je to možné. Stalo se mi to jenom dvakrát a ani jednou jsem neměl možnost sledovat v jaké souvislosti. Ale je skutečně možné, že to udělal Backup. Ovšem vypnout Backup - to by zase znamelo vystavovat se riziku, že o něco přijdu, když nezazálohuji a přijde nějaká ta veselá příhoda s resetováním hx4700. - No, i když jak teď zjišťuji, tak ten Backup v situaci, kdy je člověk pravidelně na internetu je stejně prakticky nepoužitelný, protože mimo podstatných věcí se zálohuje spousta balastu, který se do systému dostal z internetu. Musel bych tedy zkusit najít, co zálohovat a co vynechat. Když to však nenajdu, tak asi automatické zálohování vypnu. A i kdybych to našel, vypnu zálohování možná stejně, na data už jsem nyní opatrnější. Ale ještě o tom budu přemýšlet.