Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 58

Téma: USB klávesnice (nebo jiné) a čeština.

  1. #16

    brn brn je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    114

    Citace Původně odesláno od VILIAM
    Netestoval jste někdo náhodou Lumi EL610 od UMAX. Je to docela sympatická klavesnice co do vzhledu tak velikosti. Nemám ji možnost nikde otestovat ale za 1500Kč vypadá jako celkem přijatelné řešení, hlavně díky rozměrům (29 cm). Případně jakým způsobem by se tam přepínalo mezi českým znakem a číslem v horní řadě. Dost dobře jsem to nepochopil jak to funguje ale jestli to půjde na 720 napojit bylo by to docela dobré.
    Ta by opravdu byla idealni, prodavaji ji v Czechcomputeru, tam by melo jit si to po predchozi domluve s obchodnikem nejdriv vyzkouset a overit kompatibilitu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    628

    Mám doma EL715 a ta funguje bez problémů.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    311

    Ta klavka je fakt super. Už jsem si ji chtěl objednat, ale opět jsem se vrátil k otázce kabelů. Prostě kablík na UNI konektoru, kerý tam trčí a odsuzuje Looxe k "polehávání".
    Asi, až se oklepu po vánocích, půjdu buďto do Stoneaway BT klavky, nebo do spec. Looxovky od FSC. Paradox je, že na stránkách FSC jsem ji neviděl, ale narazil jsem na ni v pár Internet shopech.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2003
    Příspěvků
    944

    Citace Původně odesláno od VILIAM
    Netestoval jste někdo náhodou Lumi EL610 od UMAX....jakým způsobem by se tam přepínalo mezi českým znakem a číslem v horní řadě.
    UMAX Lumi EL610 jsem už měl v obchodě připojenou k LOOXi 720 k vyzkoušení.
    Je krásná a mrňavá. Dlouhý kabel jí ale skutečně naprosto nesluší, chce to jednoznačně ten krátký.
    Čeština na ní chodí úplně stejně, jako na ostatních USB klávesnicích.
    Numerika (díky použití shiftovaných znaků s interpunkcí v horní řadě pro stejné znaky ve velkém provedení - zatím nikdo nedodal určitě lepší standardní řešení) se používá na numerické části kláves M J K L U I O ý á í po přepnutí příslušnou funkční klávesou Fn vlevo dole. Funguje to úplně stejně, jako u klávesnic s numerikou vpravo navíc. Otázka zvyku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    0

    lidiiiiiiiiiiiiiiii, pomooooooooc nam ACERakum s W2003nonSE, muzete mi pls nekdo, treba do PM, nebo i sem napsat co se vam detekuje za "USB Host Connections" a "OS Version" v Settings >> System Info ...

    byl bych Vam moc vdecen, my Aceraci taky chceme USB Keyboard ;-)

    ca gl
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21

    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    0

    Slo by udelat aby dejme tomu klavesy F1-F4 mapovaly HW tlacitka na PDA 1-4?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22

    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od gl_st0rm
    lidiiiiiiiiiiiiiiii, pomooooooooc nam ACERakum s W2003nonSE, muzete mi pls nekdo, treba do PM, nebo i sem napsat co se vam detekuje za "USB Host Connections" a "OS Version" v Settings >> System Info ...

    byl bych Vam moc vdecen, my Aceraci taky chceme USB Keyboard ;-)

    ca gl
    uz ji mame
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23

    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od CommanderZ
    Slo by udelat aby dejme tomu klavesy F1-F4 mapovaly HW tlacitka na PDA 1-4?
    zkusil jsem to, nasel jsem si hodnoty tech klaves - F1 ma 0070 a HW tlaciko 1 ma 01c2 a slozil jsem to do toho prikazu:

    Key 0070 k01C2 k01C2 k01C2 k01C2

    Reknete mi nekdo co je na tom spatne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    628

    Tak jsem totálně překvapen. Po HR a instalaci LEng mi po připojení USB klávesnice k USB hostu chodí klávesnice česky bez jakéhokoliv ovladače. Prostě plug and play
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    628

    Ještě předesílám, že USB klávesnice chodí česky bez jakéhokoliv ovladače v LENgu, ale musí se zašktnout podpora HW klávesnic a přidat česká. Nicméně funguje výborně :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od Crusader
    Tak jsem totálně překvapen. Po HR a instalaci LEng mi po připojení USB klávesnice k USB hostu chodí klávesnice česky bez jakéhokoliv ovladače. Prostě plug and play
    Cim to asi bude, Smiricky? Ze by genialnim LEngem? :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2003
    Příspěvků
    944

    Tomáši, já zírám též. Přihodil jsem LEng do LOOXe, nastavil češtinu pro externí (Qwertz) a proběhl softreset. Zkusil jsem USB klávesnici a nic.
    Přitom všechny předchozí nastavení jsem tam měl pořád dál. Interwrite, Stowaway, PHM ext. Keyboard i AEKMap setting.

    Tak jsem to ještě jednou pro jistotu zresetoval a stal se zázrak.

    Začlo to z USB klávesnice psát česky všechny háčky a čárky nad velkými písmeny standardním způsobem (dokonce i kroužek nad velkým U).

    Tak teď zkusím odmáznout aspoň AEKMap Setting. Ostatní si ale nepřekáží, tak to tam zatím nechám. Zejména PHM Ext. Keyboard je dobrý na dolní čtvrtinu, celý displej je tak volný a dá se na to psát (z USB klávesnice).

    Tomáši, Richarde, vřelé díky! :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od Milan Švec
    Tomáši, Richarde, vřelé díky! :yes:
    No, nemas zac, Milane, ale ostatne jiz dlouho, jak doufam, znas muj nazor na cestinu od jiste ceske spolecnosti, ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    628

    Citace Původně odesláno od Milan Švec
    Ostatní si ale nepřekáží, tak to tam zatím nechám. Zejména PHM Ext. Keyboard je dobrý na dolní čtvrtinu, celý displej je tak volný a dá se na to psát (z USB klávesnice).
    Milane, jestli mohu doporučit, tak místo PHM klávesnice nainstaluj aplikaci ZENOKEYBOARD. Je mnohem lepšíi než PHM. Jediné, na cojsem při zapojené USB klávesii nepřišel, je kombinace kláves na přepínání mezi českou a ENG klávesnicí. CTRL+SHIFT nefunguje
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od Crusader
    Jediné, na cojsem při zapojené USB klávesii nepřišel, je kombinace kláves na přepínání mezi českou a ENG klávesnicí. CTRL+SHIFT nefunguje
    Zvlastni, mne to s tou BTckovou chodi v pohode...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Ozi (nebo i jine) a kompas
    Od pospik v sekci OziExplorerCE
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 04-05-2010, 08:12
  2. zálohování SMS a přenos do PC nebo na jiné PDA
    Od alesUBL v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 19-03-2008, 16:53
  3. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 13-02-2007, 18:28
  4. Qtek S200 nebo HP 6915 nebo snad jine....
    Od Frantisek1_ce4you v sekci Jaké si vybrat / koupit příslušenství?
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-07-2006, 20:06
  5. nahravani zvuku rx3715(nebo jine)
    Od Londo_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 27-03-2005, 10:28