Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 8 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 112

Téma: ozVGA - nový software pro VGA zařízení

  1. #16
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    95

    Citace Původně odesláno od Milan Švec
    Co jsme v Úpě nestihli.

    OzVGA, nyní v nejnovější verzi 0.4 z 8.11., umožňuje (na rozdíl od SE_VGA a kromě jiného) používat současně (= přepínat dle libosti) a bezpečně všechny tři české SW klávesnice (Resco, LEng a InterWrite). Aspoň na 720ce.
    OzVGA zajistí, že po instalaci LEng klávesnice se nedozvíme, že přehodit rozlišení 640x480/480x640 můžeme jen pro španělský systém (= hláška SE_VGA). U SE_VGA je řešením jenom odinstalace LEng. OzVGA funguje bezchybně.

    K instalaci. Je to už uvedené nahoře, jenom doplním.

    Nejbezpečnější varianta (proveditelná jak s PC, tak bez něho - máme-li na PDA SW na dekomprimaci .zipů).
    1.) Po HR vůbec neinstalovat (nebo nejdřív standardně odinstalovat už nainstalovaný) SE_VGA.
    2.) Ve složce Programy na PDA vytvořit podsložku pojmenovanou třeba Oz_VGA.
    3.) Stáhnout OzVGA.zip (72656 B) a pak ho dekomprimovat někam do archivní podsložky.
    4.) Odsud pak OzVGA.exe (176128 B) zkopírovat do PDA do podsložky Oz_VGA.
    5.) Dostupnými prostředky vytvořít zástupce (spouštěcí ikonu) pro pohodlnější spouštění OzVGA a toho zástupce pak umístit do Start Menu v (PDA) Windows.
    6.) Stáhnout VgaRes.zip (568721 B) a dekomprimovat do archivní podsložky. Bude tam 13x .dll a 5x .gif. (Tady se obsah u nové verze nezměnil.)
    7.) Těchto 18 souborů zkopírovat přímo do adresáře Windows v PDA (případně přitom klidně přepsat všechny zbytky po SE_VGA).

    Nová verze OzVGA umožňuje nyní nově zapínat/vypínat nastavení Tučný/Bold u u fontů pro Menu,Bar a System u obou rozlišení.



    A pak už lze klidně přehazovat rozlišení i klávesnice. (Budou tam taky všechny ikony na svých místech, stejně jako bude fungovat správně ActiveSync i Pocket Controller pro obě rozlišení.)

    Pro úplnost jak potom zmíněné klávesnice vypadají při použití OzVGA a rozlišení 640x480 - v pořadí Resco, Leng a InterWrite.



    Doufejme, že i Sunnysoft pro toto rozlišení velikost klávesnice brzy změní.

    Jak se budou chovat zmíněné tři klávesnice na jiných PDA, můžete dle možností doplnit.
    tenhle navod jsem presne dodrzel, a potom se po aktivaci vypna a uz nensakoci...jen bila obrazovka...
    a nehnu s tim..
    poradte
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,185

    Ten navod je tuty dobre :
    1. Psal ho Milan.
    2. Zkousel jsem to a chodi - dodnes bych pouzival ....kdyby(brzy se dockam)

    Odinstaluj a zkus znovu - nemel by vzniknout zadny problem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    187

    Ten návod je opravdu v pořádku, funguje to nádherně.
    Již 28 prosince jsem v této diskuzi napsal "Chtěl bych se zeptat, jestli není možné nějak změnit velikost písma v Informantu, a to při zadávání nového úkolu, nové události. Je to tak maličké, že je to skoro k nepotřebě, ale je to velmi důležité. Zatím jsem nepřišel na to, kde a jak to nastavit. Děkuji.
    MilanO". Přidám ještě, že to samé se děje v Outloku a já jsem měl na mysli Informant i Outlok v Real_VGA. Nedokážu si představit nikoho, jak pořizuje třeba je dvacet záznamů denně. Napište mi jak to děláte, přepínáte se do QVGA? PavelR napsal, že používá jenom Real_VGA. Pořád zkouším a denně se přesvědčuji, že to prostě nejde, že opravdu musím brzy oslepnout.
    MilanO
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,185

    Citace Původně odesláno od MilanO
    Přidám ještě, že to samé se děje v Outloku a já jsem měl na mysli Informant i Outlok v Real_VGA. Nedokážu si představit nikoho, jak pořizuje třeba je dvacet záznamů denně. Napište mi jak to děláte, přepínáte se do QVGA? PavelR napsal, že používá jenom Real_VGA. Pořád zkouším a denně se přesvědčuji, že to prostě nejde, že opravdu musím brzy oslepnout.
    MilanO
    Tak to mas dobry - protoze ty teprve oslepnes ale me uz se to podarilo Proste Real_VGA je pro mne zatim nepouzitelny. Snad pro cteni takovy maly softik Zoom - nekde tady o nem pise Milan Š.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    187

    Díky za solidaritu. Já ale nepotřebuji číst, to se dá všechno zvětšit dle libosti. Já mám problém při zapisování. Pomalu ani nevidím na kolik hodin jsem si schůzku naplánoval a zadat kategorii, no hotovo.
    MilanO
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jul 2003
    Příspěvků
    347

    Prosím o radu,

    Mám Asus 730W

    "Nainstaloval" jsem tenoto progtram, ale ty klávesnice mám furt malý.

    Zkoučel jsem všechny klávesnice co mám a všechny jsou je malý.

    Co stím?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od pekro
    Zkoučel jsem všechny klávesnice co mám a všechny jsou je malý.
    ... bohužel nic (OzVGA ani žádný jiný SW neumí ovlivnit velikost SIP panelů). Jedinou možností je zakoupení Resco Keyboard nebo jiné lokalizace. Můžeš také zkusit zatlačit na autory lokalizace, kterou používáš a donutit je, aby nový VGA layout dovyvinuli.

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jul 2003
    Příspěvků
    347

    Používám tento program ozVGA na ASUS 730W

    Když přepnu zpět ze "skutečného" VGA na SEvga.
    Nastartuje se PDA v QVGA.
    Pak musím spustit program SE_VGA a vrátit to na VGA (to originál).

    Je to hrozně napsaný, ale snad to pochopíte!

    Dělá Vám to taky?
    To musím mít nainstalovaný oba programy?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od pekro
    Používám tento program ozVGA na ASUS 730W

    Když přepnu zpět ze "skutečného" VGA na SEvga.
    Nastartuje se PDA v QVGA.
    Pak musím spustit program SE_VGA a vrátit to na VGA (to originál).

    Je to hrozně napsaný, ale snad to pochopíte!

    Dělá Vám to taky?
    To musím mít nainstalovaný oba programy?
    Ne, ja mám jenom ozVGA (s těmi knihovnami, co jsou na stránce k downloadu ozVGA, nainstalovanými ve \windows adresáři na PDA) a v pohodě...
    Když znova pustíte ozVGA a ťuknete do tlačítka ozVGA, tak se to neresetne do RealVGA? :O
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    0

    Po tom co jsem zacal na mem hx4700 vyuzivat program ozVGA, mam par otazek. Kdyz jsem si nainstaloval SE_VGA tak oproti screenshotum jsem vydel v programu jen 2 veci na vyber (Real VGA! a Standard SE VGA). Polozka Standard QVGA tam nebyla! Chci se tedy zeptat jaky je rozdil mezi Real VGA, Standard SE VGA a Standard QVGA? Protoze i ozVGA prepina jen mezi ozVGA! (to je Real VGA) a SEvga! (to je ekvivalent Standard SE VGA). Proc jsem v SE_VGA nemel volbu Standard QVGA?

    Diky

    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    ... ja ji tam take nemel. Vysvetluju si to tak, ze autor patrne zamyslel rozsireni nejake komercni verze SE_VGA (v teto chvili je ke stazeni jen freewarove demo) pro kterou planoval nejake bonusove fce navic (toto muze byt jedna z nich).

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jul 2003
    Příspěvků
    347

    Citace Původně odesláno od beecher
    Citace Původně odesláno od pekro
    Používám tento program ozVGA na ASUS 730W

    Když přepnu zpět ze "skutečného" VGA na SEvga.
    Nastartuje se PDA v QVGA.
    Pak musím spustit program SE_VGA a vrátit to na VGA (to originál).

    Je to hrozně napsaný, ale snad to pochopíte!

    Dělá Vám to taky?
    To musím mít nainstalovaný oba programy?
    Ne, ja mám jenom ozVGA (s těmi knihovnami, co jsou na stránce k downloadu ozVGA, nainstalovanými ve \windows adresáři na PDA) a v pohodě...
    Když znova pustíte ozVGA a ťuknete do tlačítka ozVGA, tak se to neresetne do RealVGA? :O
    Ty knihovny tam mám taky.

    Spustím ozVGA akliknu na tlačíto ozVGA
    Přepne se to Real VGA.

    Pak znovu spustím ozVGA a klinu na tlačítko SEvga
    Přepne se do QVGA

    Pak znovu spustím ozVGA a klinu na tlačítko ozVGA
    Přepne se to znovu Real VGA.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od pekro
    Ty knihovny tam mám taky.

    Spustím ozVGA akliknu na tlačíto ozVGA
    Přepne se to Real VGA.

    Pak znovu spustím ozVGA a klinu na tlačítko SEvga
    Přepne se do QVGA

    Pak znovu spustím ozVGA a klinu na tlačítko ozVGA
    Přepne se to znovu Real VGA.
    Tak v čem je problém? Vždyť to funguje tak jak má... :?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jul 2003
    Příspěvků
    347

    Citace Původně odesláno od beecher
    Citace Původně odesláno od pekro
    Ty knihovny tam mám taky.

    Spustím ozVGA akliknu na tlačíto ozVGA
    Přepne se to Real VGA.

    Pak znovu spustím ozVGA a klinu na tlačítko SEvga
    Přepne se do QVGA

    Pak znovu spustím ozVGA a klinu na tlačítko ozVGA
    Přepne se to znovu Real VGA.
    Tak v čem je problém? Vždyť to funguje tak jak má... :?

    Mněl by se přepínat zpátky do VGA (Tak jak jsem PDA koupil) ne do QVGA (240x320)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    No, prave jsem to po dlouhe dobe pomoci ozVGA prepnul zpet do seVGA rezimu a v pohode (teda ten MS VGA rezim je fakt strasny )...
    Zkuste to zabackupovat, HRknout a nainstalovat pouze knihovny z ozVGA stranek a ozVGA (bez instalace SE_VGA) a poprepinat, abychom vyloucili poblazneni z SE_VGA...

    EDIT: Omlouvam se, ze jsem pred tim napsal, ze to funguje, jak ma, spatne jsem si prohlid to "Prepne do QVGA"... IMHO by to WM2K3SE snad ani nemely dovolit na VGA displayi...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 8 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 29-12-2009, 23:18
  2. !!Nový software - Wifi profily pro Windows Mobile!!
    Od RStein v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 100
    Poslední příspěvek: 13-08-2008, 19:20
  3. Nový E-TEN X500 - (ne)oficiální úplná specifikace zařízení
    Od Pavel Koza v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 08-01-2007, 20:10
  4. SPB Software - nový GPRS Monitor 2.4 a Fullscreen keyboard 3.0
    Od beecher v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 01-10-2005, 15:58