Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 56

Téma: iPAQ hx4700 a ActiveSync přes Bluetooth

  1. #16
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    107

    Jo a taky zvažuju koupit kovový pouzdro na 4700.

    Tady na tom sajtu: http://shop.brando.com.hk/

    Jsou schopni za 3USD poslat cokoliv (už mi párkrát něco poslali). Pevný kovový pouzdro prej budou mít do 3 týdnů.

    Něco jako toto:

    http://shop.brando.com.hk/ipaq5500metalcase.php


    Je to úžasná věc - vydrží to fakt hodně. Jak říkám - brácha na Toshibě E800 to má a je to super.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Panove, ja tomu teda nerozumim, ale mam MSI BT dongle do USB, pri testovani hx4700 jsem spustil pruvodce ActiveSync via BT, zarizeni sparoval, tapnul na ikonku, dal pripojit a synchronizoval. Odpojil, spojil a synhcronizoval.

    Byl u mne i ipf, tomu jsem to nastavil, fungovalo, pak odjel a pry uz to nefunguje...:sarcastic: Nerozumim tomu.

    Zkuste na tom vytvorenem spojeni zkusit prenastavit ty ruzne autorizace, overeni a sifrovani (ve vlastnostech), to same na desktopu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,503

    Pavle, to jsem už prošel ... fakt se s tím mořím už dlouho :dead:
    Nicméně u IPFa jsem byl večer hned jak přijel od tebe a zkoušeli jsme to ... nic.

    Je cosi shnilého ... :sarcastic:
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19

    ipf ipf je offline
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    2,145

    Nehledejte v tom vědu, ani nic shnilého, prostě Pavel mám známé tam nahoře :sarcastic: a všechno mu funguje hned napoprvé (je to pochopitelné, páčko kdyby se měl se vším mořit půl dne, nemohl by psát tak úžasné recenze ).
    Faktem ale zůstává, že u Pavla mi AS via BT fungoval, po přejezdu přes Prahu a opětovném spuštění již ne .
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,503

    Citace Původně odesláno od ipf
    Faktem ale zůstává, že u Pavla mi AS via BT fungoval, po přejezdu přes Prahu a opětovném spuštění již ne .
    ... asi mám v BT předinstalovaný virus likvidující BT dongly na PC ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    107

    Citace Původně odesláno od Pavlucha
    Citace Původně odesláno od ipf
    Faktem ale zůstává, že u Pavla mi AS via BT fungoval, po přejezdu přes Prahu a opětovném spuštění již ne .
    ... asi mám v BT předinstalovaný virus likvidující BT dongly na PC ...
    Co je to "dongly"?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,503

    Citace Původně odesláno od ihorak
    Co je to "dongly"?
    Původně tak říkalo HW klíčům, tuším ... v současnosti se to převzalo i k USB zařízením typu BT apod. ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    814

    Citace Původně odesláno od ihorak
    Co je to "dongly"?
    dongle = "klíč" - tady prostě věcička na BT, kterou strčíš do USB
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2002
    Příspěvků
    174

    Ahoj vsem,

    me to funguje, zkusim popsat jak to mam nastaveno. BT neni nijak standardizovany, takze nastaveni na strane PC se muze lisit podle toho, od ktereho vyrobce je BT.

    TECHNIKA:
    PDAcko:
    -hx4700
    --Product Revision: 1.0
    --ROM Revision 1.00.09
    -Bluetooth:
    --FW Version: 2.26
    --HW Revision: 2.26
    --Driver Version 0.002.00
    --SW Version: 1.5.0.2000

    PC:
    -Tablet PC tc1100 (sorry nesehnal jsem nic jineho s BT tak narychlo)
    --Pentium-M 1GHz, RAM512MB, HDD30GB, IrDA, BT, WLAN, USB 2.0
    --OS: WinXP for Tablet PC (de facto WinXP Pro SP1a)
    -Bluetooth:
    --BT by HP via USB (vestaveny)
    --Manufacturer: Cambridge Silicon Radio
    --FW Revision: 802/1.1
    -Instalovane aplikace:
    --MS Office 2003 (Vcetne Outlook 2003)
    --MS ActiverSync Version 3.7.1 Build 4034 (download z www.pocketpc.com 3/10/2004) (dale jen AS)

    Postup: Vytvoreni Partnershipu pres BT

    Udelat na PC:
    1.Zjistim si na kterem COM portu bezi BT Local Service s nazvem Bluetooth Serial Port (v mem pripade COM4).
    2. Tento Local Service COM port nastavim v AS v dialogu Connection Settings. U dane Service mam zapnuto "Startup Automatically" a vypnute !Secure Connection"

    POZOR: neplest si ho s Client Aplications Service stejneho jmena (u me COM5) - to pak nefunguje a AS se tvari ze se nikdo nesnazi pripojit.


    Udelat na PDA:
    1. Nastavim v Bluetooth Settings - Services - Serial Port mam zapnute "Enable Service" a vypnute " Authorization required" a "Authentication (Passkey) required".
    2. Zapnu BT pres iPAQ Wireless Panel (ten s velkymi kulatymi tlacitky pro BT a WLAN)
    3. Z iPAQ Wireless Panelu spustim BT manager a vyberu z dolni listy "New" - "ActiveSync via Bluetooth" -> NEXT -> NEXT -> NEXT ->
    4. zacne se prohledavat BT Neighbourhood (Okolní zařízení), z nalezenych si vyberu svuj PC, probehne "Service Dicovery" - Ponecham vybrane "Create a shortcut for this Connection..." a nevybrane "Use Secure, enrypted...".-> Stisknout <FINISH>

    ---> Probehne Connecting, na PC se roztoci ActiveSync a nabidne se mi "Set Up a partnerShip"

    a dal postupujeme standardnim zpusobem (vybrat co chci synchronizovat atd....

    Postup: Ukonceni pripojeni
    1. Synchronizace se ukonci na PDA: Start -> Programy -> ActiveSync -> cervene tlacitko STOP

    Postup: Znovuspusteni jiz vytvoreneho Partnershipu
    1. Znovu se nastartuje na PDA pres BT Manager -> ShortCut "ActiveSync with PC" (!!!Nikoli pres Start - Programy AS - zelene Sync!!!)


    Overeno 3x opakovane po resetu PDA, takze byto mel byt overeny postup.

    Omlovam se za sadistickou podrobnost popisu, ale myslim ze zde je na miste, neni to uplne trivialni jak se mnohde tvrdi. Snad vam to bude k uzitku.


    MaPo
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,503

    Tak to je úplně vyčerpávající )

    No, a já končím na konci bodu 4 "Connecting" ... a pak to spadne (odpojí se).
    2 x se mi podařilo se připojit, ale tím to zhaslo.

    Upřímné díky za ochotu a vskutku vyčerpávající popis nastavení.
    Problém mám asi v komunikaci mezi PDA a BT kartou od 3COM.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,503

    Citace Původně odesláno od ipf
    Ale neboj, na doučování mu připravíme soutěž: Spárovat a zesynchroizovat naše počítadla a cihly v časovém limitu dvou minut .
    ... a zatim nam bude muset pujcit u svoji, kterou mu rozhasime ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2002
    Příspěvků
    174

    Citace Původně odesláno od Pavlucha
    Tak to je úplně vyčerpávající )

    No, a já končím na konci bodu 4 "Connecting" ... a pak to spadne (odpojí se).
    2 x se mi podařilo se připojit, ale tím to zhaslo.

    Upřímné díky za ochotu a vskutku vyčerpávající popis nastavení.
    Problém mám asi v komunikaci mezi PDA a BT kartou od 3COM.

    PCMCIA 3COM (takovou s vyklopnou modrou antenkou ) vlastnim taky a dneska odpociva na dne nejake krabice ve skladu a boji se vystrcit byt antenku na svetlo, aby pres ni nedostala baseballkou. Fungovala zasadne podle smeru vetru a vzdusne vlhkosti. Jakysi padesaty upgrade driveru to pry resil, ale to uz jsem mel nastesti jinou znacku.

    Pokud je zajem jeste muzu zitra testnout jinou znacku radia (mam tam notebook s radiem od WidComu, ale to asi pobezi nebot je to pomerne sstandardni vec. Ja si spis myslim ze bude potiz s drivery od te 3COMky.

    MaPo
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28

    ipf ipf je offline
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    2,145

    Citace Původně odesláno od MaPo
    ....ipfe, to je JEN a JEN rukama ...

    MaPo


    Dobrá, vezmeme na školení jedny ruce navíc a vyměníme Ti je .

    Apropó: nefunguje mi to CéDéčko u hx4700, objeví se mi čisté bílé okno a hotovo (tak sežeň také jedny ruce pro mne. děkuji ).
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    107

    Není mi jasné toto:

    1. Udělat na PC:"1.Zjistim si na kterem COM portu bezi BT Local Service s nazvem Bluetooth Serial Port (v mem pripade COM4)." - dobře, já mám taky port 4, ale pokud si 2x klepnu na BLUETOOTH SERIAL PORT, tak se mi otevře nové okno, kde můžu změnit nastavení těchto políček: AUTHORIZATION, AUTHENTIZATION, STARTUP, ENCRYPTION. Co má a co nemá být zaškrtnuté?

    2. nechápu bod 2 na PC: "2. Tento Local Service COM port nastavim v AS v dialogu Connection Settings. U dane Service mam zapnuto "Startup Automatically" a vypnute !Secure Connection"" - nemůžu se dostat do nastavení v Active Sync do Connection Settings. Vždy, když nakliknu na tuto položku v záložce, tak se mi rozjede připojení a AS začne vyhledávat dostupná zařízení - nemám tudíž možnost tam nastavit COM4. Prostě se do nastavení nedostanu.


    Poradíte prosím někdo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2002
    Příspěvků
    174

    Citace Původně odesláno od ipf
    Citace Původně odesláno od MaPo
    ....ipfe, to je JEN a JEN rukama ...

    MaPo


    Dobrá, vezmeme na školení jedny ruce navíc a vyměníme Ti je .

    Apropó: nefunguje mi to CéDéčko u hx4700, objeví se mi čisté bílé okno a hotovo (tak sežeň také jedny ruce pro mne. děkuji ).
    Nemas nahodou WinXP SP2? Mas naistalovanou Javu?

    MaPo
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Automatický activesync přes bluetooth
    Od zahi_ce4you v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 11-01-2008, 16:54
  2. Nefunguje ActiveSync 4.1 přes bluetooth
    Od Jirka_j v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 42
    Poslední příspěvek: 12-06-2006, 12:20
  3. ActiveSync přes bluetooth
    Od mmoobbyy v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-02-2006, 21:02
  4. Acer n30 - ActiveSync přes Bluetooth
    Od Rudolf Repka v sekci Acer
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 31-01-2005, 14:57
  5. iPaq 3870 ActiveSync přes Socketcom Bluetooth kit
    Od topesto v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 29-07-2002, 13:39