HTC HD2 nebo Samsung Omnia II?
Pomozte prosím při výběru. Prošel jsem tenhle web i několik dalších, pročetl spoustu recenzí, ale potřebuju k rozhodnutí ještě pokud možno teplé lidské slovo. U HD2 mám obavu z malé výdrže baterie a z "nepřesnosti" displeje u některých aplikacích ve WM. Občas potřebuju pracovat s tabulkou v Excelu. U Omnie se podle dostupných informací trochu bojím rychlosti (pomalé odezvy) zařízení a nestability systému. Podle recenzí by nic z toho neměl být problém, ale podle názorů diskutujících jo :(
Jaké jsou Vaše zkušenosti a názory?
Moc děkuju za pomoc
Jaké jsou Vaše zkušenosti a názory?
Moc děkuju za pomoc
Děkuji za reakci. Četl jsem Vaše recenze, ve kterých vychází obě zařízení velmi dobře. Na diskuzích se ale objevuje podstatně víc nespokojených reakcí na Samsung Omnia II. Jsou tam ale i nadšení uživatelé. Takže si s tím lámu hlavu :)
Kamarád má Omnii2 a já HD2, oba jsme spokojeni a nedáme na to své zařízení dopustit, výdrž Omnie je proti HTC trochu lepší ale mě osobně nevadí dobíjet za den a půl baterku při průměrném používání. Doma mám zařízení v kolébce, takže nedostatek energie nijak zvlášť nepociťuji... jenže náhoda je vůl:)
dost píšu, používám tabulky a různé programy, které nejsou určeny pro kapacitní display a žádné problémy které by stály za zmínku jsem nezaznamenal.
HD2 má vysokou úroveň zpracování a Omnia PODLE MĚ působí laciněji.
Omnia má výhodu větší paměti ale to řeší pam. karta.
Je to těžký výběr, u mě rozhodl procesor (opravdu velmi rychlý), kapacitní display, vzhled, 3,5 jack atd...
dejte vědět, jak jste se rozhodl.
dost píšu, používám tabulky a různé programy, které nejsou určeny pro kapacitní display a žádné problémy které by stály za zmínku jsem nezaznamenal.
Je to těžký výběr, u mě rozhodl procesor (opravdu velmi rychlý), kapacitní display, vzhled, 3,5 jack atd...
dejte vědět, jak jste se rozhodl.
Hodně často popisovaný problém u Omnie II, bylo po určité době používání "zahlcení" RAM a celkové zpomalení systému, včetně padání aplikací na pozadí. Máte s tím někdo zkušenosti?
[quote=Netchum]Kamarád má Omnii2 a já HD2, oba jsme spokojeni a nedáme na to své zařízení dopustit, výdrž Omnie je proti HTC trochu lepší ale mě osobně nevadí dobíjet za den a půl baterku při průměrném používání. Doma mám zařízení v kolébce, takže nedostatek energie nijak zvlášť nepociťuji... jenže náhoda je vůl:)
dejte vědět, jak jste se rozhodl.[/quote]
Jak dlouho vám u toho HD2 vydrží baterie? Je to běžně toho 1,5 dne? Nestává se, že za půl dne je po ní?
dejte vědět, jak jste se rozhodl.[/quote]
Jak dlouho vám u toho HD2 vydrží baterie? Je to běžně toho 1,5 dne? Nestává se, že za půl dne je po ní?
mě osobně vydrží baterie minimálně den a půl ale to je relativní, záleží na používání... nsastavení, nebo spíš nenastavení aut. podsvícení(40% bohatě stačí), aut. stahování počasí, emailů atd... Hodně píšu a volám, poslouchám hudbu a hraju si. stane se, že ji vyždímu za den, ale při průměrném používání vydrží den a půl až dva. Koupil jsem si s telefonem i náhradní baterii ale zatím jsem ji nepoužil. Ta spotřeba není tak hrozná. Ve fórech ať už zde nebo na smartmanii se o výdrži baterie dočtete o rozdílných zkušenostech. Já si ale na výdrž nemohu stěžovat.
Tak zatím u mě vede HTC HD2. Je to zejména kvůli technickému zpracování. Měl jsem v ruce Omnii II a opravdu nebudí takovou důvěru jako HTC. Taky jsem se dočetl na fórech, že má častý problém s prachem pod displejem. U HD2 převažují kladné zkušenosti uživatelů. A pokud ta baterka vydrží víc než den, tak do něj asi půjdu. Jen aby se v ČR nějaký ten kus objevil. Zatím to moc nadějně nevypadá :-(
ad výdrž
To je ještě méně přesné, než hodnoty spotřeby u aut. Tady záleží na použité ROM, síle podsvícení, používání...... velkými žrouty baterie jsou zapnuté wi-fi, zapnutá GPS, silné podsvícení displeje, slabý signál GSM i UMTS, push-mail. Takže někdy můžeš být bez šťávy za 2,5 hodiny a jindy ti to vydrží třeba 2 dny.
To je ještě méně přesné, než hodnoty spotřeby u aut. Tady záleží na použité ROM, síle podsvícení, používání...... velkými žrouty baterie jsou zapnuté wi-fi, zapnutá GPS, silné podsvícení displeje, slabý signál GSM i UMTS, push-mail. Takže někdy můžeš být bez šťávy za 2,5 hodiny a jindy ti to vydrží třeba 2 dny.
Té relativity výdrže jsem si vědomý. Mám Kaiser a někdy jsem večer na nule a někdy žije ještě třetí den. Asi to bude chtít vyzkoušet. Jen je škoda, že se k HD2 neprodává i baterie s větší kapacitou, jako třeba k Diamondu 2.
Prodává ale s hrbem, zkus ebay. Podle mě to je až škoda ničit vzhled tim vystouplym krytem. Ta omnie se podprašuje celkem dost.
Težký rozhodování;)
Težký rozhodování;)
Mě by to prášení pod displejem u Omnie asi nedalo spát. Hodně dám na technické zpracování. S tím kapacitním displejem u HD2 už jsem se srovnal. Výdrž by snad taky nějak dopadla a zbývá poslední pochybnost. Přijde mi přece jen trochu moc velký. Původně jsem chtěl něco s 3,7 displejem. Ideální by bylo HTC Desire, ale má Android a já chtěl zůstat u WM. Jak tu HD2 přenášíte? Máte ji v kapse, nebo v pouzdu za opaskem?
osobně android moc nemusim. Přenáším ho v kapse v origo pouzdře a skoro o něm nevim. Pokud nebudeš nosit elasťáky, tak si ho skoro nevšimneš. Taky jsem z toho měl strach ale je to uplně v pohodě, naštěstí neni tlustej. Kapacitní dyplay je u toho telefonu přednost.