Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Nová oficiálna ROM pre HTC Diamond 2

sikula05 (272)|21.4.2010 11:29
Smím se zeptat, kde se toto povoluje?Děkuji
junglist_CZ (0)|21.4.2010 20:23
Ahoj. Nevite, co by mohlo zpusobit zpomaleni Today obrazovky, po nahrani nove ROM? Dal jsem tam novou ROM a cestinu ze stranek Sunnysoftu a od ty doby je Today znatelne pomalejsi, nez na stary romce. Pokud jeste pridam ikony zastupcu, tak je to uplne na zabiti. Animace pocasi nepripada v uvahu, takze ted pouzivam Cookies home tab kvuli tomu abych ji vypnul. S vypnutou animaci a pri 3 zastupcich na obrazovce to jeste jde, ale uz je videt zpomaleni pri pretaceni hodin a pri presunu nekam jinam, nez je today je to taky celkem znat. Jinde nez je today je telefon normalne "sviznej" a s nicim jinym jsem problem nemel. Novou ROM jsem chtel jen kvuli Sense 2.5, ale ze mi to zaseka zakladni obrazovku jsem vazne necekal, zvlast, kdyz to ostatnim chodi uplne v pohode i s animacema pocasi.. Diky za rady.
DD_ (331)|22.4.2010 09:31
Obnovoval jsi neco ze zalohy? Hlavne SMSky? Pripadne kolik jich mas? Ja kdyz jsem flashnul novou romku a udelal restore SMSek kterych bylo nejakych 320, tak se telefon neskutecne celej zpomalil, teda hlavne Manila, a mam pocit ze to melo nejakou spojitost s novym HTC Messagingem. Kdyz jsem pak udelal HardReset a obnovil jenom konktakty a schuzky tak telefon zacal fungovat naprosto svizne. Nepouzivam teda zadnou cestinu.
schimi (65)|22.4.2010 12:36
Potvrzuji, že SMS a jejich velké množství má vliv na rychlost Sense 2.5, zároveň velké množství MP3 např. na kartě taky občas slušně spomalilo práci. A mám pocit že i hodně událostí v kalendáři... Asi optimalizace Sense 2.5 nic moc.... Proto jsem taky HTCMessaging vyperoval pryč a mám pokoj.... (navíc jsem nahradil Sense 2.5 programem Resco Contact Manager 2.05 a mám úplný klid :)

Ohledně zhasínání displeje při hovoru, nastavení umožňuje i S2U2 (bez uzamykání) a i aplikace TD2 Tools 3 (PR2).
fretak (265)|22.4.2010 15:18
Jak jsi mohl nahradit sense tim resco spravcem kontaktu? Vzdyt je to neco jineho...
junglist_CZ (0)|22.4.2010 18:52
Zadnou obnovu ze zalohy jsem neprovadel. Dela to hned po hardresetu, staci jen zprovoznit zastupce.. Zkousel jsem i jak se to chova kdyz tam nemam zadnou pametovku, a je to porad stejny.. Jediny co uz me napada je, ze to muze nejak zpusobovat ta cestina od sunnysoftu. Pokud odinstaluju " Sunnysoft InterWrite Pro " , a pripadne jeste provedu HR, zbavim se tak vsecho co jsem tam pri instalaci cestiny od sunnysoftu dostal??
fretak (265)|23.4.2010 09:52
Tezko rici. Ale kdyz uz to udelas, rovnou tam muzes nahrat tu ofiko ROM znova :) To je 100 %, ze tam nic od Sunnysoftu nezbude :)
junglist_CZ (0)|23.4.2010 13:21
Hmm.. tak jsem znovu naharal ROM, NEinstaloval cestinu, zadal si 3 zastupce, nastavil tapetu, nechal animaci pocasi a zatim je vsechno OK! Nechci predbihat, ale mam tuseni ze celej problem co jsem mel byl jen diky ty cestine od sunnysoftu. Muze nekdo potvrdit, ze mu to beha bez problemu i s ni? Zaroven me napada celkem logicka otazka :) Existuje ted nejaka moznost dohrani cestiny, ktera nedela tak brutalni zasah jako sunnysoft? A nejlepe s prekladem od nejakyho cloveka..:) Ve stredu me zabijelo kdyz jsem mel na Today v pocasi slovo "pošmourno" . To jsem fak u oficialniho prekladu necekal..:)
Xfantasy (184)|23.4.2010 22:14
Čeština by neměla dělat takové problémy.. Používám sice neofic ROM,ale češtinu jsem doinstaloval pomocí dvou cabú.Nemám žádný rozdíl v rychlosti telefonu.
Caby si stáhni třeba v sekci RomFlaschLadění u mého příspěvku ke konci diskuzí.Ale tím to nebude.Možná se stal někde při instalaci problém,u vařených ROM se navíc doporučuje po Flashování provást HR,aby se zformátovala paměť a možné zbylá data.
příspěvek zde
prokji (199)|23.4.2010 23:36
junglist napsal :"Ve stredu me zabijelo kdyz jsem mel na Today v pocasi slovo "pošmourno" . To jsem fak u oficialniho prekladu necekal..:) "

No , v minulý ofiko romce zase bylo místo "jasno" /clear/ "vymazat" - ostatně tyhle zvířeckosti nemá na svědomí SS , ale jsou dílkem HTC /čeština v SENSE u ROM EE verzí je zapracována , aktivuje se jen příslušnou hodnotou proměnné registru /. Jinak vyzkoušej ještě jednou flash - já s touto verzí romky i s lokalizací a CHT nemám nejmenší potíže - svižná je slušně , jedinej problém je znatelně línější zpracování SMS /HTC Messaging!/, ale dá se...
schimi (65)|24.4.2010 14:47
[quote=niky]Jak jsi mohl nahradit sense tim resco spravcem kontaktu? Vzdyt je to neco jineho...[/quote]

Samozřejmě je to něco jiného, ale díky Resco Contact manageru mám na today obrazovce odkazy na spouštění programů, čas, alarm, spravuje mi kontakty, smsky, zmeškané hovory, navíc i wifi, bluetooth... a co je vlastně sense 2.5... rozšířená obrazovka Today... práce s kontaky je mizerná, smsky pomalé, emaily sice zobrazuje rovnou, ale emaily z Lotus Notes mi zobrazí jenom nadpisy, na počasí mám SPB Weather... co to tam vlastně ještě umí.... kalendář... ten je tam taky nedotažený.... takže jak říkám, po chvilce hraní si a opojení z grafických efektů, tak pro rychlé a efektivní používání není sense žádná velká výhra. Ale to je otázka názoru a preferencí a není to předmětem této diskuze :o)

junglist_CZ (0)|25.4.2010 15:38
Tak jsem jeste nahodil CZ z tech CABu co mi tu poradil Xfantasy a vsechno je OK. Je vlastne nejakej rozdil mezi tou cestinou z CABu a tou original od Sunnysoftu? Myslim hlavne v zasahu do systemu...
junglist_CZ (0)|27.4.2010 22:21
Ahoj. Tak jsem zjistil, ze vsechno neni tak dokonaly jak se zdalo a kdyz nastal den, kdy v animaci pocasi bylo destivo, tak byla Today zase silene zasekana. Za slunecna ne, coz je rozdil oproti uplne prvnimu problemu. Tak jsem se rozhodl pro dalsi hardreset a chci to pozorovat uplne od zacatku s tim, ze nainstaluju jen nutny minimum aplikaci a budu cekat na pocasi, kdy bude zamraceno, nebo destivo :) Ted jsem narazil akorat na dalsi zvlastnost, a to, ze po hardresetu system nezna nektery cesky znaky napriklad (zatim jediny ceho jsem si vsimnul) Č a misto nej dela E s tou opacnou carkou :) Je tohle normalni? Pred tim, kdyz jsem provadel cistou preinstalaci ROM, tak s ceskejma znakama nebyl problem, aniz bych neco doinstalovaval.. Mam pocit, ze me z toho telefonu uz fakt klepne..:)


EDIT: trpelivost dosla.. zacinam se zajimat o hardSPL :) ta zasekanost je fakt na zabiti..., nebo na reklamaci?
blackydragon (34)|28.4.2010 07:32
Setkal se prosím někdo s tím, že po vypnutí HTC Messagingu čas od času zamrzávají zprávy ? Pomáhá až soft-reset.
fretak (265)|29.4.2010 13:31
Co myslis tim, ze zamrzavaji? Ze zalozka hlasi urcity pocet zprav, ktere jsou ale uz davno precteny? To mi dela take a nefim, co s tim.
blackydragon (34)|30.4.2010 14:27
Tak to se mi neděje, mě se celá obrazovka s smskama regulérně kousne....můžu se akorát vrátit zpět na Today obrazovku, ale do sms se už nedostanu. Pomůže pouze restart zařízení.
Pawlyk_ce4you (43)|3.5.2010 13:47
zdar ve fóru, mě nová ofiko romka docela vyhovuje, jenom mám problém s aplikací telefon...respektivě s klávesnicí... :((
při pokusu se v bance "prokousat" systémem "stiskněte 1" "zedejte číslo" a tak, uvedené volby mi prostě nefungujou a musí dojít na přehození simky do starého erika. Nevíte někdo co s tím??? :?:
fofrnik (45)|4.5.2010 16:00
zdravím všechny co si nainstalovaly novou ROM , mě funguje vše bez problémů. Jen zkusím radu s instalací ať to instalujete s vist nebo 7ček, doporučuju instalovat jako admin tzn. na instalační složku kliknout pravým tlačítkem a vybrat spustit jako správce, ušetříte si mnoho problémů se špatnou instalací, také jsem to nevěděl až jeden dobrý člověk mne na to upozornil , možná nic nového. co se týká problému s vyzváněním resp. nevyzváněním príchozích SMS- tak já zjistil že pokud se počeští touchflo tak nevyzvání nechte anglicky a maká bez problémů, jinak je to podle mého názoru daleko svižnější, zprvu mi task manažer chyběl ,ale zvykl jsem si a nijak se mi to neseká a rychlost mi zůstává.Ještě jedno doporučení instalujte ROM která je pro váš HTD2 určen a ne jiný já třeba jsem zjistil, že mám telefon určen pro nějaký australský trh takže si musím stáhnout origo ROM ze stránek pro austrálii všem mnoho uspěchů s instalací a ať nám slouží
prokji (199)|4.5.2010 22:08
Já nemám problém ani s upozorňováním na příchozí SMS/MMS - vše funguje,jak má - mám TD2 z oficiální CZ distribuce , novou ofiko ROMku 2.53. s plnou lokalizací a instalovaným CookieHomeTabem.. Jediná drobnost jsou znatelně pomalejší reakce HTC Messagingu , ale žádná tragedie to není;i když chápu,že pilným uživatelům této formy komunikace to asi leze na nervy....
fretak (265)|6.5.2010 20:37
HTC Messaging je naprosta tragedie. Staci par zprav od jednoho uzivatele a uz se to plouzi.. plouzi...
blackydragon (34)|8.5.2010 19:26
Naprosto souhlasím ! Pořád čekám, jestli náhodou HTC nevydá nějakej opravnej patch. Tohle přece nemůže vypustit jen tak mezi uživatele :no:
DD_ (331)|26.5.2010 10:21
No problem je podle mne v tom, ze HTC Messaging - ci vice mene cela tahle ROMka, je vice mene prevzata z HD2, ktere ma vsak 2x tak rychlej procesor a u messagingu je to nejvice znat :o(. Tezko rict jestli se dockame nejake optimalizace pro D2.