Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

[ROM][CSY] TrofanROM 6.5.5.23544 [15.3.2010] - vývoj ukončen

Aramon_ce4you (16)|26.3.2010 22:16
zkoušel jsem ji...po 24 hodinách šla z mobilu...je dobrá, celkem svižná, ale neobsahuje simtoolkit, takže jsem se nemohl napojovat na banku (cca 10 příkazů denně), takže jsem šel zpátky na tael...ale jinak v poho,wifi stabilní, vše šlapalo jak má
akimekcz (6)|26.3.2010 22:22
nemůžu najít fix pro ovládání hlasitosti nemáte ho někdo?
pepino_ce4you (33)|27.3.2010 08:27
když chci vypnout AGPS a ťuknu jen na ikonu, tak se mi telefon hned restartuje, dělá to ještě někomu? případně jak moho jinak zrušit AGPS kvůli navigaci?
Dráček. (84)|27.3.2010 23:51
AGPS můžeš vypnout pomocí AdvancedConfig, nebo nainstaluj GPS Hot Fix od HTC, ten ho taky vypíná, nebo v registrech.
Trottel (54)|28.3.2010 15:05
S tim aGPS me to mrzi, zapomnel jsem ho otestovat. Nastesti jak pise Dracek, da se to obejit.

Simtoolkit muzu pridat do dalsi verze.

Zkousel uz nekdo moji novou rom s Vodafonem? Rad bych vedel, jak funguji data.
akimekcz (6)|28.3.2010 20:47
tak skouším tuto rom a data u vodafonu fungují bezchybně! jenom se mi ztratilo z úvodní obrazovky kolonka s časem a datumem a jak dostanu do telefonu framevork 3,5?
Trottel (54)|28.3.2010 21:12
akimekcz: Dekuju za potvrzeni funkcnosti dat u Vodafonu, doufam ze to bude fungovat i ostatnim.
Chybejici panel muzes pridat v Start - Titanium - CHome Editor. Hodiny jsou polozka CClock, vyberes je z rozbalovaciho seznamu a das Save Order.
Rom obsahuje .NETCompactFramework 3.5.9085.00.
pepino_ce4you (33)|30.3.2010 12:22
Mám takový dotaz ohledně prohlížeče opera. Nejdou mi přidat do oblíbených žádné stránky, když ťuknu na hvězdičku, tak se nic neděje.

igor.sk (16)|30.3.2010 21:28
Mne akosi stále mrzne. Neviem či sa niečo neposekalo s mojimi programami, ale predchádzajúca mi to nerobila.teraz pri správach, predtým pri neakom nastavení, pri zapínaní bluetooth, skrátka kdekoľvek. Aj som po flaschi som spravil format......:mad:
Bohac (1)|31.3.2010 09:22
Telefon (to znamená při základní obrazovce tlačítko na příjem hovoru) - při zadávání čísla se zobrazuje na světlešedém podkladu bílý font - špatně čitelné v místnosti, nečitelné na přímém slunku.
Při spojování hovoru se jméno volaného zobrazí ve tmavěšedém černým fontem, číslo volaného šedým fontem - to samé co výše - špatně čitelné v místnosti, nečitelné na přímém slunku.
Stejně tak při otevření kontaktu v oblíbených kontaktech jméno bílým fontem na šedém podkladu.
Ikony v nabídce start (windows tlačítko) - jsou malé, všechny jsou si velmi podobné, font popisku je malý. Zkus ji půjčití brýle na čtení +1 až +2 dioptrie a oreintovat se v ikonách. Zkoušel jsem to řešit v Advanced configuration nastavením rezestupu ikon a velikosti písma ikon, ale i při více hodnotách, které jsem zkoušel, zůstává stav stejný.
Modrá barva tlačítka na přjem hovoru je pro mne nezvyklá. Intuitivně zelená jdu,červená stojím. Alt toto je věc názoru.
Data u Vodafonu fungují - jak sdílení interntu, tak internet v mobilu, tak i maily.
Bohac
Trottel (54)|8.4.2010 10:04
pepino: V které Opeře, v 9.7 nebo Mini 5?

igor.sk: Asi se ti to opravdu s něčím tluče. Problém je jen možná občas u e-mailu. ROM teď používám přes tři týdny v kuse a musel jsem restartovat zatím 2x, protože při zavírání zpráv z e-mailu se telefon kousnul. Bluetooth a ostatní je v pohodě.

Bohac: Barva tlačítek ve skinu telefonu je asi fakt jen o zvyku, ale máš pravdu, že zelená pro příjem hovoru je standardní a bílý font na světlém pozadí není moc dobře vidět. V příští verzi můžu vyzkoušet jiný skin. Popřípadě se mrkni na XDA do [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a soubory zkopíruj nejlépe pomocí Total Commanderu v zařízení do složky Windows. Získáš tak původní nastavení mřížky se třemi sloupci a s původní velikostí písma.
Děkuju za otestování romky a potvrzení funkčnosti dat u Vodafonu.
pepino_ce4you (33)|8.4.2010 16:31
byla to opera 9.7, ale stáhl jsem si 10.00 a je to v pořádku
sobrik_ce4you (1)|21.4.2010 15:18
Chtěl jsem se zeptat jakým způsobem se dá vypnout mobil s touto ROM. Díky.

Vyřešeno: Prostě mi nešel vypnout mobil, tak jsem stáhl soft, který je sice na Diamond, ale funguje bez problémů i na Raphael a hlavně na tuto ROM - osobně vyzkoušeno. Sorry jestli je zde tento problém již vyřešen.

http://rapidshare.com/files/378487762/holyfoxs_poweroff-diamond.cab

romero6 (1)|14.6.2010 09:42
Opravdu dobrá práce a autor této ROM si zaslouží jen a jen pochvalu.
KlokanSoft (200)|16.6.2010 11:43
Trottel : Ahoj člověče, musím říct, že tvá ROMka "je na dobrém začátku". Možná to bude znít divně a mnozí mě budou chtít kamenovat, ale jen zběžně jsem jsem to prošel a našel asi 30chyb z toho asi 18 "pro některé uživatele" dost vážných. Nehodlám to brát jako kritiku na tvojí práci, vím co to obnáší již jednou jsem dělal podobnou analýzu na Asus P535 společně s tvořitelem Pitkou, Tomsoft, atd.... Takže vím o čem tu píšu.
Stejně tak vím, že se to nerado čte i poslouchá když si člověk říká je to OK a najednou chyby. Sám jsem si ořezal jednu ROMku a tu používám dodnes, jelikož jsem lepší nenašel.
http://www.tom.cekuj.net/tozer/

ENG nechci a u nás v česku se to moc dobře vařit neumí. Znám hodně málo opravdu kvalitních vařičů ROM. Prostě u nás to nějak nejde a co se týče právě HTC Touch Pro, jsi asi první na dobré cestě. :yes:

Hodlám ti pomoct a stejně tak jsem ochoten tě motivovat třeba i tím, že ti dám od 500,-kč a víc jelikož vím co to stojí práce a úsilí a beztak by to mělo tak být i normálně jelikož dnes nic není za darmo!

Rozhodně když si to projdeš sám - shodíš Titan a projdeš jen základní funkce WM najdeš cca 10 základních chyb, ostatní další se ti pokusím sepsat o víkendu, nejsem na tom s časem také nejlépe. Možná některé věci budu opakovat jelikož jsem je tu již viděl a řeší se to drasticky alternativně, ale to si myslím není dobré. A rozhodně bych doporučil couvnout a začít jen na čisté ROM a WM pak tepv dosazovat aplikace a řadit i jejich umístění které je také trošku špatně. Vím, že jsem tě nepotěšil ale jestli to má za něco stát, musí to fungovat a vypadat :-) Jinak je to škoda času a hlavně se ti budou stále vracet problémy od uživatelů........

Zatím se mějte.
KlokanSoft (200)|20.6.2010 10:04
Mohl jsem editovat svůj předchozí příspěvek ale to by vám asi nedalo echo, že jsem něco napsal.
Tedy video-analýza ROM se uskutečnila, ale dal jsem si to blbec do takového nějakého divného formátu, že s tím teď nemůžu nic udělat :-) takže mám na disku 10 kusů do velikosti 30-6080MB a nemám je čím upravit. už jsem zkoušel kde co :-) zatím budu bádat. Při nejhorším to proženu přes TV-výstup a zpět do notesu přes AV :-) Stejně tak mi mrzí že tu nejsou žádné reakce od autora ROM, ať už obhajoba, nebo výtky na mou osobu a mám z toho tedy divný pocit, jestli to tvůrce nezabalil, tím by bylo vše zbytečné.:-(
A nebo potichu napravuje chyby a chystá eso na mé nalezené chyby.........

PS:jestli se tu neukáže do týdne žádná reakce, končím tu, nemá to cenu. Beztak bych si přečetl názor od těch co jásají jak je to super, nějak nechápu jak mohou být spokojeni :-)

[color=red]EDIT 20.06. - 22:34[/color]
Tak a je to venku: http://www.tom.cekuj.net/testy-do-hlubiny-trofanrom_23544_01/
vaseks0001 (1)|21.6.2010 11:53
Moc pekna rom. Zatim jsem neobevil zadne chyby. Jen je skoda ze rom nema graficke rozhrani HTC sense 2.5 a take nema STK Service. Mohl bych pozadat o instalacku aspon programu STK Service? A Instalacku HTC Sense 2.5? Dekuji
Trottel (54)|30.6.2010 20:50
KlokanSoft: Přečetl jsem si tvé komentáře a zhlédnul videotest. Nejdřív se chci omluvit za tak pozdní reakci. Nevím proč, ale nepřišlo mi upozornění na mail, že jsou tu nové komentáře a zjistil jsem to až dnes. Takže to neber tak, že by mě naštvala tvoje kritika. Naopak oceňuju, že sis s tím dal takovou práci. I když půlhodinové rozpitvávání mých chyb, bylo přeci jen trochu dlouhé :)
Pokud sem někdo napíše, že moje romka je skvělá a nic dalšího, tak mě to sice potěší, ale nic mi to nedá, když i já sám vím, že jsou v ní chyby. Naopak pokud někdo napíše, že moje romka je sice dobrá, ale že obsahuje chyby a podrobně je popíše, tak mě to sice potěší míň, ale dá mi to daleko víc. Vím pak, na co se zaměřit, co doladit a co uživatelé chtějí a potřebují.

Druhý den, co jsem sem dal svoji poslední romku, jsem nastupoval do nemocnice, tak jsem ji chtěl dokončit a bohužel jsem ji dodělával tak trochu narychlo. A jak už to tak bývá, tak práce kvapná, málo platná. Přehlédl jsem tak například chybu u data v počasí (jde o špatně napsaný regulární výraz v mortscriptu, který měl odstranit nulu např. u 1.7., které se jinak vypisovalo jako 01.7.). Také se mi podařilo nějakou záhadou vložit do finální romky nefunkční verze Labyrintu a aGPS, přitom v posledních testovacích verzích ROM jsem měl správné a plně funkční verze.
K dalším chybám:
Oblíbené osoby: Počeštit to sice jde, ale po přidání osob knihovna dll přepíše české popisy anglickými. Tady bych musel mít zdrojáky, abych to dokázal počeštit. O tom chybném ukončení vím, ale i tak se kontakty přidají, proto jsem opravu odložil na později (možná jsem to tu už někde psal).
Velikost polí: Tu jsem neupravoval, ta je taková v 6.5.5 i ve výchozích skinech. Asi se jedná o snahu MS o lepší dotykové ovládání.
Skin: Přiznávám, že jsem přepínání skinů netestoval. ClassicBlue (výchozí skin Windows) se mi moc nelíbí, takže jsem používal pouze PureBlack.
Správce úloh: Jestli se nepletu, tak už v téhle verzi je jako správce úloh Showcase Suite, takže klepnutím na křížek dojde pouze k minimalizaci programu. Ukončení je potřeba provést podržením křížku, dokud telefon kratičce nezavibruje (cca 300 ms). Showcase se pak spouští podržením tlačítka Start. Někde jsem to tu popisoval i s nastavení přes registry.
Windows - výchozí: Tohle je originální české pojmenování této položky ve všech češtinách, proto jsem to tam nechal.
Horní lišta: Se zamrznutím horní lišty u zpráv SMS jsem se nesetkal, zato mi telefon několikrát vytuhnul u e-mailových zpráv.

Původně jsem měl strávit v nemocnici dva, tři dny, a pak jsem chtěl v tvorbě romky pokračovat. Jenže můj pobyt v nemocnici se nakonec protáhl na 14 dnů a během té doby mě třikrát kuchali. Takže po návratu domů jsem moc elánu na další práci na romce neměl. Teprve v průběhu května jsem se na to znovu vrhnul. Chtěl jsem uživatele překvapit, a tak jsem začal dělat úplně od začátku na nové verzi romky, která by obsahovala Titanium i Sense 2.5, protože si ho hodně uživatelů v anketě přálo. Současná verze romky je ale zatím nepublikovatelná (maximálně jako nějaká beta nebo spíš alfa verze), protože má dva závažné problémy, a to rychlost (Sense je hrozně pomalé) a nefunkčnost internetových prohlížečů (jinak připojení k internetu funguje). Plus ještě nějaké další, ale už méně závažné chyby, které by neměl být problém odstranit.

Moc mě těší tvůj zájem i nabídka na spolupráci. Současná situace je ale taková, že jsem si právě včera objednal nový telefon s Androidem (který mi měl dneska přijít, ale asi někde zabloudil :(). Abych řekl pravdu, tak mě totiž Windows přestal bavit, rád bych taky vyzkoušel zase něco nového a v Androidu vidím celkem slušný potenciál (kromě toho Raphael začíná po hardwarové stránce nějak dosluhovat). Tak nějak jsem si říkal, že podle počtu reakcí poslední dobou není stejně o moji romku už moc velký zájem a že asi většina používá jiné romky nebo přešla na jiný telefon.
Nové příspěvky jsem zaregistroval až dneska, kdy jsem se chystal oficiálně oznámit ukončení vývoje rom. Raphaela totiž chci tak během týdne prodat a pak už je další vývoj romky nereálný. Škoda, že jsem tvoji nabídku nezaregistroval dřív, mohl jsem buď využít tvé pomoci nebo nákup o nějakou dobu odložit. Stále ještě sice pracuju na té nové romce, ale šance, že se mi podaří odstranit ty chyby, nevidím moc dobře.

Tebou nabízená finanční motivace je sice lákavá a zajímavá a moc si jí cením, ale zatím jsi jediný, kdo něco takového navrhl. Takže moc nepočítám, že by se sešla suma, kterou za Raphaela dostanu v bazaru.
KlokanSoft (200)|30.6.2010 21:41
A to je konečně slovo do pranice !
Tak to mi vše moc mrzí, jelikož uživatelé tak tím přichází o další možnost české ROM s WM6.5 :-(
Škoda, že jsem sem nechodil častěji od doby co jsem se zbavil Asus P535, Škoda, že se někdo nezmínil dříve jinde, měl by jsi ode mně krutou analýzu tak jak by jsi potřeboval a určitě by to byla skvělá ROM. Ano jsou tam další chybky co píšeš, i já jsem si po videu uvědomil mnohé další ale i tak bylo video dost dlouhé a i se v některých věcech opakuji. Ale, jak je vidět oba nejsme jen uživatelé a díváme se na to z té druhé stránky, proto možná víc kladných ohlasů než záporných jelikož uživatel má radost z každé drobnosti. :-)

No co se dá i nedá dělat. Nevadí. Každopádně i tak jak to dopadlo jak jsem psal tvojí práci oceňuji, konec je již horší a nedivím se ti, stejně tak nemá nikdo to právo se na tebe zlobit nebo snad nadávat, že to nefunguje. Ostatně i mojí verzi jsou nějaké drobnosti, které musím s uživateli řešit, ovšem asi mám přeci jen tu výhodu, že jádro a celá ROM zůstal nezměněna a tak je to spíše nevědomost a neschopnost uživatele :-)

Android - ano dobrá volba, možná mít zbytečný peníz jdu do toho taky, ale na jednu stranu zůstanu spíše přihlížejícím. V rámci toho co dělám potřebuji pro svoje okolí právě Windows a právě WM, takže to asi nepůjde jelikož bych měl těch aktivit už nějak moc.

Díky za komunikaci, díky za pokus, díky za snahu české ROM pro tu naší krabičku. :-):yes:
Trottel (54)|30.6.2010 23:10
Samotného mě mrzí, že jsem svoji romku nedotáhl do zdárného konce, kdy bych mohl s klidem prohlásit, že všechno funguje. Také vím, že pár uživatelů asi zklamu. Hlavně je škoda, že sis dal takovou práci se svým testem, jen aby ses dozvěděl, že už na romce nebudu pokračovat.

To, co teď napíšu, bude možná znít trochu sobecky a možná tím někoho naštvu, ale původně jsem tuhle romku vytvářel vlastně pro sebe a ne pro ostatní uživatele. Dělal jsem ji proto, že jsem chtěl romku, která by obsahovala češtinu, byla pokud možno rychlá a aby mi seděl vzhled a funkčnost. Prostě aby byla k obrazu mému. Samozřejmě, že jsem si řekl, že když už se s ní dělám, tak by nebylo špatné ji dát k dispozici i uživatelům, že se bude třeba někomu líbit. Proto jsem se taky rozhodl, že nebudu chtít žádné dary a podobně. Dělal jsem ji pro sebe, ve svém volném čase, bavilo mě to a proto bych na ní dělal tak jako tak. I když těch hodin strávených úpravami, hledáním chyb, sháněním informací, laděním, testováním a flashováním bylo požehnaně.

Teprve později jsem se snažil trochu přizpůsobit požadavkům uživatelů, až se mi to nakonec vymstilo. Podle ankety totiž vyplynulo, že většina uživatelů by ocenila Sense 2.5, které já osobně vůbec nemusím. Začal jsem tedy na zbrusu nové romce, ale ta se prostě nedaří a nedaří. Většina chyb je spojených právě se Sense. Kdybych zůstal sobcem a vytrval u původního konceptu, mohla už být na světě dávno další verze, která by třeba byla zase o něco lepší a vychytanější :) Takže, vážení uživatelé, můžete si za to vlastně vy sami a moje nesobeckost a obětavost :)

Teď vážně. Hlavní problém je v tom, že jsem samouk a uživatel nadšenec, a ne nějaký profík. Takže moje práce na romce sestává hlavně v neustálém hledání informací na internetu, postupném učení se potřebných znalostí a také z mojí oblíbené metody pokus-omyl. Proto jde práce na romce o hodně pomaleji, než bych sám chtěl a také odstraňování jednotlivých chyb je vždy práce na dlouho. To mě dost štve, přestože čas v současné době není můj problém a mám ho dostatek. Na druhou stranu si tímhle koníčkem rozšiřuju obzory a snad jsem se i něčemu naučil, co budu v budoucnosti moct uplatnit.

O androidu jsem uvažoval už delší dobu, až jsem nakonec vyzkoušel na Raphaelovi portaci XDAndroid. Při tom jsem zjistil, že by mi Android mohl vyhovovat daleko víc, než WM. Jelikož mě naopak vůbec nesvazuje moje okolí ani moje práce, tak mám volný výběr a doufám, že za aplikace, které používám na WM dokážu najít vhodnou náhradu.
Jen jsem se ještě nerozhodl, jestli v rámci Androidu zůstanu jen prostým uživatelem nebo se do toho zase začnu vrtat :)

S lítostí vám tedy oznamuji, že další [color=red]vývoj TrofanROM byl ukončen[/color] a žádné další verze s největší pravděpodobností neočekávejte. Děkuju všem za testování mojí romky, pochvaly i dobře míněnou kritiku a doufám, že alespoň pár z vás moje romka dobře posloužila.
KlokanSoft (200)|30.6.2010 23:32
Tak tenhle poslední tvůj příspěvek zcela naprosto chápu. I mojí ROMce, je již skoro celý rok, než jsem jí dal více na světlo a původ její je stejný asi jako začal tvůj projekt. :-) Dělal jsem to především ke spokojenosti sebe, jelikož to co v tom bylo se používat nedalo :-)
Tak to by jsme si tu beztak psali sami, já v tom jinak lítám asi 20 let profi a celkem asi 25 co se mi koníček stal prací, jen nevím co je mojí hlavní naplní, jelikož u počítače je strašně moc věcí a jestli se člověk chce udržet musí, nebo by měl je znát všechny. a co se týče samouků, je to cca 90% uživatelů, když chtějí něco víc. Osobně mám stále každý den co objevovat a co se učit, je to věčná škola, jelikož i technologie nabrala takový pokrok, že i některé věci vypouštím a buď si to od někoho poslechnu nebo se za pár měsíců nechám překvapit jinak. Nepočítaje už i nějakých upgrade a pod, to by člověk mohl vcelku každý týden :-)
Takže za mě tady konec a hodně štěstí s Androidem :yes:
igor.sk (16)|1.7.2010 14:16
"Neodpočívaj v pokoji a v strojoch kde si Ťa obľúbili pracuj, TrofanROM"
Ďakujem aj tak za za tie romky ktoré boli 02, 08 a 544. Aj keď po "zmrzlinách" ktoré boli v outlooku ma vytáčali a pripisoval som ich programom ktoré som tam mal a pri prechode na energy titan zmizli ,aj keď má tiež svoje chyby a nie malé, ma o to viac zarmútilo, že aj keď proti svojej vôli si si vybíjal energiu na sense 2.5. Používam SPB pocket+, diary a weather ako základ a som veľmi spokojný. Mal som chvíľu snahu prejť na sense , po alebo dvoch týždňoch som to vzdal. Určite by si vyšperkoval to svoje a nemusel som teraz lúštiť, čo mi tá tehla chce povedať, lebo nemám rád veci ktoré nevravia rečou môjho kmeňa a ani pokrvne spriateleného.
Ani si neviem predstaviť koľko je to práce s romkou, keď len výber soft klávenice mi dalo kopec práce a premapovanie zy a vyhodenie zbytočných znakov mi dalo zabrať / ale teraz by som bol rýchlejší :) / O to si to viac vážim.
Tak nech sa Ti darí aj na nových bojiskách s androidom. Veľa úspechov....
Ďakujem, AHOJ
Igor.
weszter (231)|1.7.2010 21:22
Ok, Tvé rozhodnutí chápu, ale zkusím Tě přemlouvat. Toto téma jsem sledoval téměř denně. Jsem dlouholetý "profesionální" uživatel WM (začínal jsem s motorolou MPX200 před asi milionem let, HP Compaq ani nevím už jaký, pak HP Ipaq 514, F-S N520 (měl jsem druhý kus který přišel do čr), Ipaq 214). 2x TouchPro mám rok a půl (jedno soukromé, jedno služební), které mi (skoro) naprosto vyhovuje a za tu dobu jsem ozkoušel asi 70 různých rom (počítám i verze). žádná není taková, která by mi sedla. jsem "zaměstnaný" uživatel, dlouhé roky preferuji SPB MS před Manilou, sense nebo TF3D. potřebuji romku, která nemusí být plně vybavená, ani plně počeštěná, ani extrémě rychlá, WM6.1 mi fakt stačí a nesnáším HTC messenger, používám Iris 1.6, SPB software, outlook, TT7, GCz pro geocaching. prostě to mám na práci - denně cca 1h hovoru, cca 5MB stažených dat. Potřebuju spolehlivou rom, kde fungují upomínky, budík, která netuhne a šlape s ní GPS. Bohužel nemám čas ani schopnosti vytvořit si vlastní rom, ale když mi vytuhne telefon a já musím HR, jsou pro mě komplikace s reinstalací fakt problém - bývám přes týden pryč a to je fakt průšvih...
Dost jsem na Tvoji romku spoléhal a čekal... Existuje způsob, jak Tě přesvědčit v pokračování vývoje? (nejjednodušší by bylo číslo účtu a motivační částka :D )
Nebo jnak: Za kolik mi uvaříš romku dle mé (naší) specifikace? - přidá se někdo?

před týdnem jsem se vrátil k oficiální rom - není špatná, jen mi nějak přestali fungovat upomínky z kalendáře a to je průšvih, takže to zas budu muset řešit, a to fakt nechci. Nemám už čas si s tím "hrát" a laborovat.

Co Ty na to?
Trottel (54)|5.7.2010 08:38
Tak jste nahlodali moje rozhodnuti, panove. Prave ted ale lezim v nemocnici a nepusti me domu driv nez ve ctvrtek, spis o vikendu. Do te doby si to poradne necham projit hlavou a pak vam napisu, jak jsem se rozhodl.
Trottel (54)|14.7.2010 09:15
Tak už mě konečně pustili domů. Důkladně jsem si to promyslel a asi z toho nic nebude.
  • Abych nemusel Raphaela prodávat, muselo by se vybrat cca 3000 Kč (to je cena, za kterou mi ho odkoupí v bazaru).[/*]
  • Také vývoj romky už bych nedělal zadarmo, ale (pravděpodobně) za dobrovolný příspěvek od uživatelů, protože předem bohužel nedokážu vyčíslit náročnost vývoje romky. Ale taky nedokážu na 100% slíbit, že by se mi ji podařilo dotáhnout do zdárného konce!
  • Vzhledem k tomu, že se další případný dárce nepřidal, tak byste na to zůstali jen dva. Což mi s ohledem na 195 stažení verze 23544 z rapidshare přijde celkem málo. To má na druhou stranu jednu výhodu - mohl bych vytvořit romku přesně podle vašich představ. Pokud by se ovšem přidali jiní dárci, došlo by určitě ke střetu požadavků. Jeden by ji chtěl úplně čistou, druhý by tam chtěl tenhle program a jiný zase tenhle program, další by tam chtěl Sense atd. Tomu by se dalo zabránit počátečním striktním definováním romky.[/*]
  • Kvůli mému zdravotnímu stavu by mohlo docházet k přerušování práce na romce a museli byste čekat, což by určitě ty, kdo by na romku přispívali, moc nepotěšilo.[/*]

Ponechávám vám ještě prostor pro případnou diskuzi a návrhy do konce týdne, pak bych Raphaela prodal.


Trottel (54)|23.7.2010 09:44
Tímto ukončuji diskuzi :)

[h][color=red]Vývoj TrofanROM byl definitivně ukončen[/color][/h]
weszter (231)|23.7.2010 12:40
omlouvám se, že jsem se neozval, ale se změnou mého zaměstnání, která nyní probíhá, dojde nejspíš i ke změně mého telefonu. Navíc jsem pro svého raphaela nalezl rozumně použitelnou kombinaci rom, radia a softwaru, se kterou do nákupu nového zařízení vydržím. Vývoj romky "na míru" proto pro mne není již extra zajímavý. Omlouvám se za "vlny", které jsem dělal a přeju hodně zdraví a úspěchů při vaření jiných romek :) třeba pro HD2 :)
Trottel (54)|25.7.2010 09:31
Díky a přeju spokojené užívání nového telefenu.
Vzhledem k tomu, že jsem přešel na Android, tak vaření dalších romek neplánuju. Spíš uvažuju, že se začnu učit Javu a programovat nějaké aplikace pro Android. Ale to je zatím jen v rámci úvah a plánů.
pdq (380)|25.7.2010 22:22
Prosím Vás je tato verzia vhodná aj pre HTC Touch 3G.Dakujem.
weszter (231)|27.7.2010 01:02
nene, pro každé zařízení je nutné opatřit si romku přímo pro toto zařízení. není možné flashovat rom z jiného zařízení - hrozí poškození přístroje!

objednal jsem si HD2... Dell Lightning asi hned tak nebue, tak se budu učit psát na displayi. snad to zvládnu...