Pocket Informant 9 - zkušenosti, instalace, nastavení...
tak jsem až na designové změny nic moc nového nezaznamenal, ale co už je od verze 8.52 a dost mě štve že při DAY pohledu po minimalizaci a maximalizaci se o půl hodiny odřádkuje kalendář (každou minimalizací víc a víc), navíc není první schůzka nalepená nahoru, ale je tam půl hodina mezera. Tento problém je i ve verzi 9, vracím se tedy na 8.51
Taky jsem čekal víc. Pokud tohle bude finální verze tak rozhodně nestojí za upgrade. Samo v případě že nemám WM6.5.
No, taky jsem trošku zklamán - čekal jsem "více barviček a více dotykovosti ala touch".:(
Dotaz: při minimalizaci programu to flákne na today PI kolečko nad spodní sys.lištu. Ale v téhle verzi se toho nemůžu zbavit, nikde v nastavení nevidím, kde se to dá vypnout. S angličtinou v předchozích verzích jsem to vždycky našel, ale v téhle a české........, že by ztraceno v překladu? Jsem slepý nebo nevidím? :mad:
Dotaz: při minimalizaci programu to flákne na today PI kolečko nad spodní sys.lištu. Ale v téhle verzi se toho nemůžu zbavit, nikde v nastavení nevidím, kde se to dá vypnout. S angličtinou v předchozích verzích jsem to vždycky našel, ale v téhle a české........, že by ztraceno v překladu? Jsem slepý nebo nevidím? :mad:
No, abych řekl pravdu, až na češtinu, žádný velký pokrok jsem zatím nezaznamenal.
Dojmy z Touch HD po cca hodince hraní:
- přijde mi to rychlejší
- obrázky v přehledu kontaktů (to v 8 nebylo nebo mi to jenom nefachčilo?). nicméně docela nanic
- čeština, ne že by vadila, ale nechyběla, navíc je ten překlad zase tak nějak česko/anglický (starred ano/ne, context, action :-)), na maďarštinu a podobnou hotentótštinu jsem zatím nenarazil
- přehled kontaktů podle firem - větší lišty, dokonce funguje i jakási "setrvačnost"
- když se seznamu kontaktů odešlu SMS aplikace se ukončí - to je dobře, nebo špatně?
- stejně jako 8 spolupracuje dobře se záznamníkem PhatNotes
Výsledek: nevím, jestli update v podstatě kvůli češtině, kterou stejně moc nepotřebuji se mě vyplatí. Uvidím co za to budou chtít, tak 15 USD ještě snesu.
Dojmy z Touch HD po cca hodince hraní:
- přijde mi to rychlejší
- obrázky v přehledu kontaktů (to v 8 nebylo nebo mi to jenom nefachčilo?). nicméně docela nanic
- čeština, ne že by vadila, ale nechyběla, navíc je ten překlad zase tak nějak česko/anglický (starred ano/ne, context, action :-)), na maďarštinu a podobnou hotentótštinu jsem zatím nenarazil
- přehled kontaktů podle firem - větší lišty, dokonce funguje i jakási "setrvačnost"
- když se seznamu kontaktů odešlu SMS aplikace se ukončí - to je dobře, nebo špatně?
- stejně jako 8 spolupracuje dobře se záznamníkem PhatNotes
Výsledek: nevím, jestli update v podstatě kvůli češtině, kterou stejně moc nepotřebuji se mě vyplatí. Uvidím co za to budou chtít, tak 15 USD ještě snesu.
Neporovnávali jste číslo verze? je to stejné jako byla ta poslední beta nebo tam dali něco jiného? Já mám 9.01 blud 2390.
[quote=Zdenek Malinsky]
Dotaz: při minimalizaci programu to flákne na today PI kolečko nad spodní sys.lištu. Ale v téhle verzi se toho nemůžu zbavit, nikde v nastavení nevidím, kde se to dá vypnout. S angličtinou v předchozích verzích jsem to vždycky našel, ale v téhle a české........, že by ztraceno v překladu? Jsem slepý nebo nevidím? :mad: [/quote]Takže jsem našel dobře, ale bylo potřeba udělat SR (nebo vypnout PI? nebo obé?). Pokud by to někdo potřeboval, je to v Menu - Nástroje a nastavení - Nastavení - Pokročilé - a pak u 6. možnosti "Zapnout ikony v systému když je PI minimalizován" dát NE. Díky TheMelinovi
Musím naspat Ježíškovi o PDA s větším displejem, než je Tréo. :oops:
Dotaz: při minimalizaci programu to flákne na today PI kolečko nad spodní sys.lištu. Ale v téhle verzi se toho nemůžu zbavit, nikde v nastavení nevidím, kde se to dá vypnout. S angličtinou v předchozích verzích jsem to vždycky našel, ale v téhle a české........, že by ztraceno v překladu? Jsem slepý nebo nevidím? :mad: [/quote]Takže jsem našel dobře, ale bylo potřeba udělat SR (nebo vypnout PI? nebo obé?). Pokud by to někdo potřeboval, je to v Menu - Nástroje a nastavení - Nastavení - Pokročilé - a pak u 6. možnosti "Zapnout ikony v systému když je PI minimalizován" dát NE. Díky TheMelinovi
Musím naspat Ježíškovi o PDA s větším displejem, než je Tréo. :oops:
Taj už je tam Build 2398 (v9.01). Instalačka je o necelý MB větší. Ale nevím co je novýho. Zatím jsem objevil jen barevný schémata.
Jinak jsem vyzkoušel v9 v emulátoru WM6.5 a tam program vypadá trochu jinak. Hlavně menu, proto ty screeny ve foru na WebIs byly jiný než mám ve svém PDA (WM6.1).
Jinak jsem vyzkoušel v9 v emulátoru WM6.5 a tam program vypadá trochu jinak. Hlavně menu, proto ty screeny ve foru na WebIs byly jiný než mám ve svém PDA (WM6.1).
Neví někdo proč, případně jak odstranit zvýrazněnou lištu (viz. obrázek) která je v PI od verze 8.52. Do této verze začínala obrazovka nahoře první událostí. Nyní se tam, zbrazuje zvýrazněná zelená lišta a při jakékoli změně (přidání schůzky atp.) se ještě navíc o jeden řádek posune. Takže po 5 změnách je první událost odřádkována o 2,5 hodiny dolů. Prolezl jsem celé nastavení A NIKDE NIC NENAŠEL.
kdyz si zalohuju data, muzu nejak zazalohovat i to ze jsou udalosti mezi sebou provazane? jde to necim? dik
Nová verze 9.10 zde
jak / cim muzu udelat zalohu, tak aby to uchovalo i linkovani ke schuzkam / kontaktum, atp pls? dik
(proste po hardresetu az budu obnovovat abych to mohl obnovit komplet i s timhle)
EDIT tak zda se ze staci sprite ..
(proste po hardresetu az budu obnovovat abych to mohl obnovit komplet i s timhle)
EDIT tak zda se ze staci sprite ..
prosba o radu, jak jde cas stracim prehled .. potrebuju poradit neco pouzitelneho kam lze integrovat PI9 aby byl prehledny a plne pouzitelny sevsim vsudy. aktualne testuju SPB Shell ale bud neco delam spatne, nebo je tam pouzejako druhorady
muzete pls neco poradit? dikes
muzete pls neco poradit? dikes
Zdravím...nemáte někdo víc zkušeností a nevíte: 1.jestli jde v této verzi nastavit v měsíčním přehledu kalendáře detail okna schůzek tak,aby se ukazoval automaticky a ne až po tapnutí na konkrétní den?
2.aby se ve dnech ukazoval počet ikon tolik jako schůzek?3 schuzky 3 ikony..mám tam vždy jen jednu..je to sice stejná kategorie,ale i tak bych ocenil,kdybych viděl přený počet..
díky za případné odpovědi...:yes:
2.aby se ve dnech ukazoval počet ikon tolik jako schůzek?3 schuzky 3 ikony..mám tam vždy jen jednu..je to sice stejná kategorie,ale i tak bych ocenil,kdybych viděl přený počet..
díky za případné odpovědi...:yes: