Změna fontu v TouchFlo (Diamond2)
Ahoj,
je to několik dní dozadu, kdy jsem podle návodu od carnera (http://windows-phones.com/jak-na-vec/zmena-fontu-ve-wm6-znovu-a-lepe/) zkoušel změnit veškeré písmo v mém HTC Diamond2. Jelikož je návod dělaná pro HTC Touch Pro, u Topaze nastala malá chybka - nezobrazuje písmo v TouchFlo záložkách. :(
Proto se ptám, jestli máte s tímto problémem nějaké zkušenosti, popřípadě ještě lépe, jestli víte jak problém odstranit a mít všude stejné písmo, které si chcete nastavit.
Předem moc děkuji za reakce.
je to několik dní dozadu, kdy jsem podle návodu od carnera (http://windows-phones.com/jak-na-vec/zmena-fontu-ve-wm6-znovu-a-lepe/) zkoušel změnit veškeré písmo v mém HTC Diamond2. Jelikož je návod dělaná pro HTC Touch Pro, u Topaze nastala malá chybka - nezobrazuje písmo v TouchFlo záložkách. :(
Proto se ptám, jestli máte s tímto problémem nějaké zkušenosti, popřípadě ještě lépe, jestli víte jak problém odstranit a mít všude stejné písmo, které si chcete nastavit.
Předem moc děkuji za reakce.
Nedávno jsem na smartmanii psal topic na zmenu fontu:
Nějakou dobu jsem strávil hledáním návodů na změnu fontu v TD2 a pak hledáním samotného fontu, který by obsahoval korektně všechny české znaky a vypadal dobře. Nějaké fonty jsem našel, nějaké musel upravit a na výsledek se můžete podívat a posoudit.
Vytvořil jsem pro každý font instalační cabík, který přepíše původní fonty Courier New, Tahoma a popřípadě Helvetica ve složce \windows .
Před první instalací nového fontu nutno vypnout TouchFlo3D, následně restartovat a po té znovu zapnout.
(Po kliknutí na náhled se zobrazí v původní velikosti).
1. Můj oblíbený a upravený font Avalon:
Stáhnout
2. Originální font TouchFlo3D - Helvetica do celého systému:
Stáhnout
3. Font z motoroly Rizr ( hodně používaný na SE P1):
Stáhnout
4. Font z nokie n95:
Stáhnout
5. Font z nokie n95 druhá verze - přepisuje pouze systémový font (nadpisky v touchflo3D zůstávají Helveticou):
Stáhnout
6. Font od Carnera HallFetica:
Stáhnout
7. Font Euromode:
Stáhnout
U posledních dvou se mi bohužel zatím nepodařilo vyřešit ten problém v kalendáři, pokud by měl někdo věděl jak na to, klidně napište.
Tak to je zatím vše, jak se vám líbí?
EDIT: problém s kalendářem u fontu HallFetica vyřešen na straně 2 toho vlákna
Nějakou dobu jsem strávil hledáním návodů na změnu fontu v TD2 a pak hledáním samotného fontu, který by obsahoval korektně všechny české znaky a vypadal dobře. Nějaké fonty jsem našel, nějaké musel upravit a na výsledek se můžete podívat a posoudit.
Vytvořil jsem pro každý font instalační cabík, který přepíše původní fonty Courier New, Tahoma a popřípadě Helvetica ve složce \windows .
Před první instalací nového fontu nutno vypnout TouchFlo3D, následně restartovat a po té znovu zapnout.
(Po kliknutí na náhled se zobrazí v původní velikosti).
1. Můj oblíbený a upravený font Avalon:
Stáhnout
2. Originální font TouchFlo3D - Helvetica do celého systému:
Stáhnout
3. Font z motoroly Rizr ( hodně používaný na SE P1):
Stáhnout
4. Font z nokie n95:
Stáhnout
5. Font z nokie n95 druhá verze - přepisuje pouze systémový font (nadpisky v touchflo3D zůstávají Helveticou):
Stáhnout
6. Font od Carnera HallFetica:
Stáhnout
7. Font Euromode:
Stáhnout
U posledních dvou se mi bohužel zatím nepodařilo vyřešit ten problém v kalendáři, pokud by měl někdo věděl jak na to, klidně napište.
Tak to je zatím vše, jak se vám líbí?
EDIT: problém s kalendářem u fontu HallFetica vyřešen na straně 2 toho vlákna
ještě doplním že je to konstruováno pro wm6.1 na 6.5 jsem to nezkoušel ale jelikož to přepisuje soubory fontu tak by to mělo fungovat.
Paráda, font od carnera je moc fajn :) Ale chci se zeptat, jestli je ten font opravdu všude. Já to dělal podle návodu a font jsem měl jenom někde. Hlavně mi jde také o to ho mít v TouchFlo. Jinak určitě jeden font, který si zde napsal použiju.
A zárověň se chci zeptat, jestli se Ti nechce vytvořit jeden cabík s fontem s názvem Titillium, carnero ho také používal, najdeš ho u něj na microblogu, je počeštěný, takže paráda. :-)
Nechtělo by se Ti? Bylo by to moc fajn..
A zárověň se chci zeptat, jestli se Ti nechce vytvořit jeden cabík s fontem s názvem Titillium, carnero ho také používal, najdeš ho u něj na microblogu, je počeštěný, takže paráda. :-)
Nechtělo by se Ti? Bylo by to moc fajn..
na 100% to změní font veškerých textů jak ve windows tak v touchflo. Jak už sem zmínil je to uděláno tak, že to přímo přepíše soubory originálnímy fonty. Hod sem link na ten font, zkusit to mužu.
Super tak to sem rád, já jsem používal avalon teďka tam mám originál ale strašně moc se mi líbí ale cernerův hall fetica ale tam je chyba v tom kalendáři a nevím jak to zúžit.
Já jsem ještě raději :) Pak bych ještě potřeboval dostat do TaskBaru tuhle ikonku http://gallery.carnero.cc/screenshoty/touch-pro-dnes/ (Start) a byl bych nejšťastnější.
A co říkáš na font Titillium? Nezkusíš ho taky?
A co říkáš na font Titillium? Nezkusíš ho taky?
to: foreveryone
je to moc pěkné :yes: :yes: :yes:
Písmo od Carnera "HallFetica" je u mě jasný favorit, teda byl by, nebýt toho kalenáře. Já jsem to zkoušel upravit ve Font Creatoru a mohlo by se to zúžit (třeba jen čísla 0, 3, 8, 9). Bohužel teď dělám tisíc věcí... ale nezkoušel jsi to v něm nějak upravit.
je to moc pěkné :yes: :yes: :yes:
Písmo od Carnera "HallFetica" je u mě jasný favorit, teda byl by, nebýt toho kalenáře. Já jsem to zkoušel upravit ve Font Creatoru a mohlo by se to zúžit (třeba jen čísla 0, 3, 8, 9). Bohužel teď dělám tisíc věcí... ale nezkoušel jsi to v něm nějak upravit.
Ano, HallFetica vypadá moc fajn, ale co Titillium? Líbí? Mě vyhovuje dokonale.
A co to tlačítko Start v TaskBaru? Nevíte jak jej změnit?
A co to tlačítko Start v TaskBaru? Nevíte jak jej změnit?
nezkouším to sice na D2, ale na HD. Moc se mito líbí, je to dokonalé, ale u mě ten kalendář ... ale asi to nechám.
nezkouším to sice na D2, ale na HD. Moc se mito líbí, je to dokonalé, ale u mě ten kalendář ... ale asi to nechám.
2 tomsoft: ten kalendář ti nefunguje ani po nainstalování toho upraveného fontu ??? mě se totiž nějak zdá ( je to vidět i na tom screenu ), že se ten font v kalendáři celkově nějak zmenšil a pak to tam vlezlo ale nevím jak sem toho docílil jenom jsem těch 5 čísel ve FontCreatoru trošku posunul :?:
2 beenox: zatím jsem nezkoušel, pak se na to podívám mě se celkem líbí i ten euromode.
2 beenox: zatím jsem nezkoušel, pak se na to podívám mě se celkem líbí i ten euromode.
Ano, nainstaloval jsem ten hallfetica2edit.cab a výsledek je na obrázku výše.
Mám novou ROM, kde sjem nic z fonty nedělal, takže tam žádné pozůstatky z nějakých jiných fontů nejsou.
Ono to zas tak tragické není, ale jestli se ti s tím chce ještě vrtat....
Jinak ale moc díky :yes:
to: beenox:
Start a ikona startu je otázkou "TaskBar Icons" zkus se podívat po nějaké sadě. Je jich spousta, třeba něco pro inspiraci
Ano, nainstaloval jsem ten hallfetica2edit.cab a výsledek je na obrázku výše.
Mám novou ROM, kde sjem nic z fonty nedělal, takže tam žádné pozůstatky z nějakých jiných fontů nejsou.
Ono to zas tak tragické není, ale jestli se ti s tím chce ještě vrtat....
Jinak ale moc díky :yes:
to: beenox:
Start a ikona startu je otázkou "TaskBar Icons" zkus se podívat po nějaké sadě. Je jich spousta, třeba něco pro inspiraci
to: beenox
já se zrovna v tomhle nevrtám, ale asi to nebude nic extra složitého. Doporučuji kontaktovat uživatele "Panot" zde z fóra. Dělá ty ikony, tak by sand mohl udělat jen tu jednu. :yes:
já se zrovna v tomhle nevrtám, ale asi to nebude nic extra složitého. Doporučuji kontaktovat uživatele "Panot" zde z fóra. Dělá ty ikony, tak by sand mohl udělat jen tu jednu. :yes:
dneska sem udělal hardreset a nainstaloval novou romku a zkusil ten hallfetica font nainstalovat a mě to funguje bezproblemu tak nevím kde je chyba :(
Tak to netuším...
Napadá mě jen:
Lokalizace (HKEY_CURRENT_USER\MUI)
Verze Manila
Teď zrovna jsem flashnul, tak to zkusím na čisté ROM s lokalizací TF a s verzí TF - 2.1.38158.2
[color=red]EDIT:[/color]
Češtinou to není, přepnul jsem ENG a je to stejné :(
Napadá mě jen:
Lokalizace (HKEY_CURRENT_USER\MUI)
Verze Manila
Teď zrovna jsem flashnul, tak to zkusím na čisté ROM s lokalizací TF a s verzí TF - 2.1.38158.2
[color=red]EDIT:[/color]
Češtinou to není, přepnul jsem ENG a je to stejné :(
[h]HallFetica2Final[/h]
Tak konečně jsem na to kápnul. Přikládám znovu upravený font HallFetica, problém s kalendářem je na 100% vyřešen.
Tak konečně jsem na to kápnul. Přikládám znovu upravený font HallFetica, problém s kalendářem je na 100% vyřešen.