ACER N50 nabijení
Dobrý den, koupil jsem si použité Acer N50 Premium je to moje první PDA. Problém je vtom, že telefon jde jen když je na stojánku(kolébce) když ho tam dám a zapnu a kouknu do: start ->Settings->dole přepnu na system a tam dám power, tak mi to ukazuje: Main Battery: Charging 00%, Backup Battery: 100%. Jak mám prosím nabít tu první baterku. Nechal jsem to celou noc vté kolébce a stejně se mi to nenabilo. Ráno jsem to vyndal, tu baterku jsem zasunul ze strany do té kolébky a odešel do školy. Předchvilkou jsem přijel a baterka stejně neni nabitá. Už si nevim rady jak udělat aby PDA šlo volně bez kolébky. Abych ho mohl nosit ven. Děkuji předem za rady.:)
Při nabíjení ta zelená LED nahoře má blikat - pokud ne, nenabíjí se.
Tipnul bych to na blbou baterku :-(
Návod v AN je - zde
Tipnul bych to na blbou baterku :-(
Návod v AN je - zde
....a návod v češtině tady.
Na tomhle modelu býval problém s nějakým čudlíkem/páčkou vzadu. A nebo je třeba baterka po smrti .
Na tomhle modelu býval problém s nějakým čudlíkem/páčkou vzadu. A nebo je třeba baterka po smrti .
Baterie blíká, ale nenabije se....nabijí se přeš tu kolíbku ne? Přes USB to taky nejde....
Takže nejspíš koupit novou baterii co?:((
EDIT: Otázkou zůstává, jestli Acer nabíjí přes USB kabel. Zelená LEDka sice bliká, ale to je asi tak vše - baterie své napětí nezvýšila. Cituju z https://www.ce4you.cz/articles/detail.asp?a=210 je to recenze na ACER N50 tak baterka možná neni KO, jen se to nabijí nějak speciálně.
Teď jsem vypojil to trafo s kolébky a přes USB to nejde...tak nevi masi koupim teda baterku. Když to nepůjde tak stim zajedu někam do prodejny.
Takže nejspíš koupit novou baterii co?:((
EDIT: Otázkou zůstává, jestli Acer nabíjí přes USB kabel. Zelená LEDka sice bliká, ale to je asi tak vše - baterie své napětí nezvýšila. Cituju z https://www.ce4you.cz/articles/detail.asp?a=210 je to recenze na ACER N50 tak baterka možná neni KO, jen se to nabijí nějak speciálně.
Teď jsem vypojil to trafo s kolébky a přes USB to nejde...tak nevi masi koupim teda baterku. Když to nepůjde tak stim zajedu někam do prodejny.
Tady mám obrázek: ledka bliká, ale mobil se stejně nenabijí....http://img268.imageshack.us/img268/2083/s6300139.jpg
Právě ani jedno. Táta řikal, že se (s)zkusí zeptat v práci....ale vidim to tak na minimální šanci...jak se ten přistroj aspoň jmenuje?:)
Vyšťavená baterka na vyhození. nebo nenabíjí kolébka. Chtělo by to vyzkoušet USB kabel k připojení do PC. Ten by měl z USB portu dobíjet. Nebo koupit druhou baterku.
Vzhledem k tomu, že kolébka i PDA mají samostatný obvod pro řízení nabíjení, tak není moc pravděpodobné že zemřely současně.(pokud ovšem předchozí majitel nesložil několik nefunkčních dílů a dál to pak prodal bez záruky)Takže by to mohla být jen mrtvá accu.Bylo by nejjednodušší vyzkoušet jinou (od někoho) a když bude fungovat tak až pak koupit novou.po cca. pěti letech musí být stejně na hranici použitelnosti.Jestli to ale nepojede tak ani nemá cenu zvažovat opravu.Napiš odkud jsi a snad se najde někdo z okolí kdo má stejné PDA v šupleti.
U řezníka. :sarcastic:
To je opravdu tak těžké zadat do googlu Acer N50 and baterie? Určitě i tobě by našel toto....
....nebo na zboží.cz [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
To je opravdu tak těžké zadat do googlu Acer N50 and baterie? Určitě i tobě by našel toto....
....nebo na zboží.cz [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
PROSIM !!!!!! POMOC !!!!!! PROSIM !!!!!! POMOC !!!!!!
Moc prosim o pomoc a radu .
kde najdu schema zapojeni te užasne koncovky na Aceru N50.
Stale jsou problemy z kontakty.
Tak dlouho jsem je rovnal az jsem je utrhl a rozhodl se přímé propojení z pořádnou baterkou.
Ale netuším který z tech spousty kontaktu patří prave k bateriji a ktarý k naslednému nabíjení.
Tak vás prosím všechny o radu.Už se stím trápim dvanáctý den a bezuspěchů.
Předem všem dekuji,snad už to konečne poběží.
Moc prosim o pomoc a radu .
kde najdu schema zapojeni te užasne koncovky na Aceru N50.
Stale jsou problemy z kontakty.
Tak dlouho jsem je rovnal az jsem je utrhl a rozhodl se přímé propojení z pořádnou baterkou.
Ale netuším který z tech spousty kontaktu patří prave k bateriji a ktarý k naslednému nabíjení.
Tak vás prosím všechny o radu.Už se stím trápim dvanáctý den a bezuspěchů.
Předem všem dekuji,snad už to konečne poběží.
Skus sa popýtať napr. na http://www.battex.sk/sk/typ/bateria-pre-pda,acer/0/podla_ceny-asc
ak sa ti to nepodarí, tak si zober 4xAA nabijatelné batérie, držiak a vyrob si "externu nabijačku" resp. externu bateriu tymto spôsobom nieje to optimálne riešenie ale lepšie ako nič
Tiež som majiteľom tohto PDA a aj ked uz som presiel cez viacere toto som si ponechal , USB host , IRDA , CF, SD sa uz tak lahko pokope nenajde
ak sa ti to nepodarí, tak si zober 4xAA nabijatelné batérie, držiak a vyrob si "externu nabijačku" resp. externu bateriu tymto spôsobom nieje to optimálne riešenie ale lepšie ako nič
Tiež som majiteľom tohto PDA a aj ked uz som presiel cez viacere toto som si ponechal , USB host , IRDA , CF, SD sa uz tak lahko pokope nenajde
Pokud jsem měl možnost zjistit během svých posledních 4 roků soužití s Acerem n50, jasně vím, že pouze připojení do USB z PC nebo NB na nabíjení nestačí. Kromě 5 V potřebuje totiž taky proud vyšší, než 1 A. Z počítače leze půlampéra a má co dělat. To je zkrátka chyba v elektronice toho strojku. Anebo možná nedorozumění....
Pokud je do kulatého konektoru na pdáčkové straně základního datového kabelu píchnutý drát z oficiálního síťového zdroje, z nabíječky (která dává 5V a 2A), ledka vesele bliká zeleně a když je nabito, začne svítit furtunfurt. Platí to pro kabel samotný a pochopitelně i pro případ, že je pda v kolébce a kabel z nabíječky je zaražen do její prdelky. Chci tím říct, že v kolíbce žádná elektronika není. Tedy aspoň co se týče nabíjení.
Napadá mě, že jsem tenhle kabel nezkoušel v autě. Pro auto jsem používal origo nabíječku a ta mi mašinku nabila za pár hodin v pohodě. Válí se mi to tu v šuplíku a ještě mi blejská lebkou, že jsem mohl zkusit řešení převodky z autozapalovače na USB a tenhle normál basic Acer kabel, schválně, jestli by to nabíjení v autě fungovalo. Nějak so z hlavy neumím vybavit, jestli ten proudovej proběh v autoinstalaci by na tu minimálně 1 Ampéru stačil. Hergot, já snad vylezu ven na mráz a půjdu to zkusit...
Pokud je do kulatého konektoru na pdáčkové straně základního datového kabelu píchnutý drát z oficiálního síťového zdroje, z nabíječky (která dává 5V a 2A), ledka vesele bliká zeleně a když je nabito, začne svítit furtunfurt. Platí to pro kabel samotný a pochopitelně i pro případ, že je pda v kolébce a kabel z nabíječky je zaražen do její prdelky. Chci tím říct, že v kolíbce žádná elektronika není. Tedy aspoň co se týče nabíjení.
Napadá mě, že jsem tenhle kabel nezkoušel v autě. Pro auto jsem používal origo nabíječku a ta mi mašinku nabila za pár hodin v pohodě. Válí se mi to tu v šuplíku a ještě mi blejská lebkou, že jsem mohl zkusit řešení převodky z autozapalovače na USB a tenhle normál basic Acer kabel, schválně, jestli by to nabíjení v autě fungovalo. Nějak so z hlavy neumím vybavit, jestli ten proudovej proběh v autoinstalaci by na tu minimálně 1 Ampéru stačil. Hergot, já snad vylezu ven na mráz a půjdu to zkusit...
Tak dnes som vytiahol toto stare PDA zo skrine asi po styroch rokoch a presne to iste. Nechal som ho nabijat asi hodinu a ani som sa nepozrel a PDA vytiahol z kolisky. Hned mi ho vyplo. Tak opakovany pokus. Po vlozeni do kolisky main a backup batery 00%. Po pol hodinke: Main 0%, Backup 60%. Stale pisalo ze nabija. Ked Backup dosiahla 80% asi po hodine, tak pribudlo 1% aj na main batery. Ubehlo 10 minut a uz mam 17%. Treba byt trpezlivy.