Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 62

Téma: Palm Treo 750V WM5 otázky

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Konečně klesla cena Palm Treo dostatečně nízko, aby ch si ho pořídil. Mám ho několik dní a měl bych několik dotazů, které se mi nepodařilo zatím na fórech najít:
    1. Ve starém IPAQ 3630 WIN CE byl standardní součástí OS backup program, který fungoval zcela bezchybně.
    Ve jesm WM5 takový program nenašel. Opravdu tam není a musím instalovat nějaký soft, většinou placený??
    2. Kde mohu spravovat obsah složky "programs". (Právě po vytvoření zálohy programem (tuším SPB backup) se zástupci pomíchali a spouští jiné programy - a to jsem zálohu jen vytvořil, ani jsem se ji nepokoušel použít - nechápu.)
    3. Pokud zůstanu u WM5, mohu použít kartu o kapacitě větší jak 2GByte? Mohu použít SDHC? Pokud mi pomůže ovladač, uvítám odkaz.
    4. Nepříliš chytře funguje podsvícení. Na Ipaq jsem namapoval tlačítko tak, že stiskem postupně byl jas 0/50/100. Tady je kroků víc, tak bych to musel mačkat dvacetkrát. Asi by se mi líbilo jas ovládal tlačítky hlasitosti. Máte někdo nějaký tip?
    5. S tím souvisí podsvícení klávesnice. Asi je svázáno s podsvícením displeje. Stále svítí na plné koule, jen pro skoro nejnižší svit displeje se ztlumí na polovinu, jenže v tomto stavu reaguje na každý stisk tlačítka i dotykové plochy nepříjemným blikáním. Pěkná ho..ina. Máte tip, jak třeba v registrech nastavit podsvícení kláves stále na minimum?
    6. Kde najdu objem přenesených GPRS dat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888


    1. Nebylo to soucasti OS. Slo o Lite verzi Sprite Backu, ktery HP do jiste doby pridaval do svych ROMek. Podivej se na prilozene CD, zda tam nejaky backup manazer neni. Nevim, ja ho mel sh a bez cd. V PDA jsi ho nenasel spravne. U WM 5 a vyssich k samovolnemu HR nebo dusledkem vybiti baterie temer nedochazi, takze nutnost zalohovat neni zase tak moc dulezita, jako byla u ppc 2003SE a starsi. Zalezi na tobe. Cena pda neustale klesa a tak vyrobci setri, kde se da.

    2. Nejsem si jisty, zda spravne chapu, ale treba File Explorer, Total Commander, Resco Explorer, pro narocnejsi zmeny SK Tools.

    3. SD je i 4 GB.

    4. Ja bych naopak rekl, ze je to chytrejsi nez jinde, ale to je vec nazoru. Pokud nepomuze nastaveni v defaultnim start-settings-buttons, zkus treba Spb Pocket Plus nebo AE Button Plus. Ale kolikrat denne menis nastaveni?

    5. Nevim, neresim - pisu poslepu a obcas vyzkousim sw keyb.

    6. Spb GPRS Monitor nebo jeho nova verze Wirelles.


    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Díky za odpovědi.
    2. Tím jsem myslel, když rozbalím Start - Programs, tak se otevře okno se zástupci programů (velké ikony). Jsou to předpokládám zástupci
    spustitelných programů a nevím zda a kudy k této složce vede cesta, abych je opravil. (Zůstali tam zástupci odinstalovaných prog. a naopak některé chybí.)
    3. Skutečně se nemusím bát koupit 4GB? V několka vláknech jem našel, že snad WM5 umí jen do 2GB. Co se týče SDHC, ty prý nefungují vůbec, jen snad s nějakým ovladačem, který jsem ale nenašel. Našel jsem však zmínku, že s tímto ovladačem pestanou chodit obyč. karty..
    4. Používám Ttreo i pro geocaching, takže ideální je pustit podsvícení jen na okamžik, kdy kontroluji pozici. Na to by se mi hodilo, mít to třeba na tlačítku 6 (defaultně zapíná media player) jenže v nastavení buttons jako akce není backlight ON/OFF ale pouze nastavování po jednotlivých malých krocích, takže nepoužitelné.

    Ještě bych se zeptal, jako pro spíše laika bylo pro mě docela pracné nastavit správně mms a gprs připojení pro T-mobile.
    Vzhlede k tomu, že si Treo teprve zkouším přizpůsobit svým potřebám, stále tedy testuji a odinstalovávám různé programy, budu muset až se to usadí, udělat master reset, abych se zbavil všech zbytků a nainstalovat jen užitečné věci. Není někde ke stažení konfugurátor pro T-mobile? Na T-zones Treo neznají. Nebo jinak, mohu toto současné nastavení samostatně uložit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    116

    ahoj, jaky program pouzivas na geocaching? Mam tam nejake programy, ktere pouzivaji mapy od garmina, ale je to hruza.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Používám jen OziExplorer. Asi na to není ideální, ale jsem na něj zvyklý.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    6

    Citace Původně odesláno od tomkk
    2. Tím jsem myslel, když rozbalím Start - Programs, tak se otevře okno se zástupci programů (velké ikony). Jsou to předpokládám zástupci
    spustitelných programů a nevím zda a kudy k této složce vede cesta, abych je opravil. (Zůstali tam zástupci odinstalovaných prog. a naopak některé chybí.)
    3. Skutečně se nemusím bát koupit 4GB? V několka vláknech jem našel, že snad WM5 umí jen do 2GB. Co se týče SDHC, ty prý nefungují vůbec, jen snad s nějakým ovladačem, který jsem ale nenašel. Našel jsem však zmínku, že s tímto ovladačem pestanou chodit obyč. karty..
    ad 2) Cesta by měla být: My Device\Windows\Start Menu aspoň u mých tří PDA na WM5 a WM6 a jednoho smartu s WM6 to tak je.

    ad 3) Někteří výrobci mají 4 GB SD a ty by na WM5 jít měly. Sice podle standardů SD a SDHC mají být 4-gigové karty už SDHC, ale pořád se v některých shopech dají koupit i 4 GB SD. Značky teď nevím, ale řešilo se to na mnoha fórech, takže se to dá vyhledat.

    Co se týče ovladačů pro SDHC na WM5, pátral bych na xda-developers.com nebo ti tu někdo ještě poradí z vlastní zkušenosti. Ve WM6 už jsou obsaženy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    245

    Na to vypínání/zapínání LCD je v SPB Pocket Plus funkce Toggle screen, kterou lze namapovat na postranní tlačítko. Sám to tak používám, když jsem na kole a běží mi OziExplorer, když potřebuju zkontrolovat pozici. S přehledem pak Treo vydrží celý den zaznamenávat GPS trasu :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    2. Je to v PDA ve složce Windows\Start menu nebo Windows\Start menu\Programs (koncovka .lnk)

    3. Ano SD jsou i 4 GB. V každém případě kartu před zakoupením vyzkoušej! Může se stát, že nebude fungovat klidně 512 MB. Ostatní už bylo uvedeno výše.


    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    309

    Na sledování objemu dat přenesených přes síť je i Efficasoft GPRS Traffic monitor - jednodušší, ale zase levnější.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    to Ervin: jo, jsou tam, díky.
    to Žulda: to by se mi líbilo, ale nemůžu to najít. Kde je "Toggle screen" schovaný?
    K těm 4GB, z fóra jsem nabyl dojem, že WM5 neumí nad 2GB adresovat..
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    245

    Start - Settings - Buttons a tam v konfiguraci funkce u tlačítka na konci jsou přidané další možnosti a tam je Screen Toggle
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Je to tam, díky. Koukal jsem na to a neviděl. Todle už je dobrý, jen to divně dopadlo s posvětlením klávesnice. Ta se nyní rozsvítí při stisku čehokoli a jen display poslouchá, že jsem mu nastavil On/Off a to i když v menu backlight nastavím, aby při stisku nerozsvěcel. Já nevím, kdyby bylo na boku tlačítko, který by přímo HW vypínalo/zapínalo podsvícení, bylo by to snad lepší. Člověk má pocit, že je to úplně první WM a úplně první PDA s mobilem, tak je to drobet nevyzrálé. Holt se musí přizpůsobit uživatel a ne přístroj . Programátoři, co píšou WM a FW by měli povinně svůj výtvor aktivně používat, aby se trochu dostali do reality.

    Tak oprava, pokud vypnu bočním talčítkem podsvícení a současně není zatržené v settings, aby se posvětlení zaplo se stiskem čehokoli. Tak stačí udělat soft reset, nebo nechat SPB udělat backup a podsvětlení LCD zůstane nevratně zhasnuté, na boční tlačitko nereagule. Pomůže jen na téměř nečitelném LCD opět v menu backlight opět zatrhnout zapnutí podsvětlení při stisku čehokoli. Takže nastavit treo, aby podsvětlení klávesnice i displeje reagovalo pouze na stisk bočního tlačítka se mi asi jen tak nepodaří... Prostě platí věta výše, přizpůsobit se musí uživatel. Já blbec si myslel, že díky OS si budu moct zařízení přizpůsobit sobě.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Proc nepouzivas defaultni Fn+P nebo proc si na tu urcitou aplikaci neupravis profil a neprepinas jen profily?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    S profily se teprve muím skamarádit .
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Ještě se chci zeptat, jetli má Treo nějakou volbu, jak často se má hlásit do síě. Na některých telefonech to šlo nastavit a šetřilo to baterku. Tady to asi nejde, že? Asi tu není ani volba pouze 900Mhz. Ptám se, protože doma mám síť na hranici příjmu, a jak se foun furt snaží, tak je za jeden den po baterce..
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Palm Treo 750v up WM6
    Od RiderX_ce4you v sekci Palm
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 02-12-2007, 20:02
  2. Zkušenosti s Palm Treo 750v
    Od Adam Kalina v sekci Palm
    Reakcí: 41
    Poslední příspěvek: 18-09-2007, 19:18
  3. PALM TREO 750v
    Od sakall v sekci Palm
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 10-09-2007, 10:20
  4. Čeština palm treo 750v
    Od RiderX_ce4you v sekci Palm
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 01-09-2007, 09:55
  5. Palm Treo 750V GPRS
    Od gtz v sekci Palm
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-07-2007, 13:04