Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Windows Mobile 6.5 - zkušenosti

mbiba_ce4you (143)|13.5.2010 13:29
[quote=Logrus]
Mam ji sice jen druhy den, ale zatim 100% nejlepsi ROM co jsem v telefonu mel. Svizna, vydrz baterky vapada taky hodne dobre, vse jede, nezadrhava se a vypada stabilne. Volnou RAM mam neustale kolem 50MB, nejmin jsem mel snad 45MB :) Jedina chybicka je s tim dialerem, ale to se da prezit :)

Nic nez doporucit :)[/quote]

Co delam spatne kdyz mam s touhle rom po startu volno akorat 40MB a pri pouzivani se pomalu dostavam ke 20MB, ale niz se mi to nepovedlo?

Vlastne jsem nainstaloval navic jinou klavesnici, starou dobrou EzInput 1.5, plugin do pro úkoly do titania TASKANIUM, správce profilů, TomToma. MSMyphone a ageye g-profile 1.1 ...

To žere něco z toho co jsem nahodil po instalaci nebo nepoužíváte titanium nebo je v tom jinej fígl?
Jinak samozrejme souhlas, ROM je perfektní!

Jakej vlastne pouzivate dialer? Ja tam mam Tachi kterej ma akorat ten posuvnik jinak komunikuje i s adresarem asi dobre, mam radsi qilin ale ten mi tam nejde dostat aby fungoval korektne :-(

Mbiba

motofun_ce4you (44)|13.5.2010 13:40
Ja osobne titanium nepoužívam, radšej mám homescreen plugin typu homescreen battery plus a k tomu mám easy today launcher pre spustenie programov priamo z obrazovky. Nainštalovaný mám ešte magiccall a používam integrovaný locker. ROM bez resetu už druhý deň a pamäť 45MB voľných.
používam AMEBA a ARKSwitch. nainštalované 4 navigácie (neviem, ktorú nechať pred letnou sezónou:-)). inak spokojnosť nadovšetko.
mbiba_ce4you (143)|13.5.2010 13:58
[quote=motofun]Ja osobne titanium nepoužívam, radšej mám homescreen plugin typu homescreen battery plus a k tomu mám easy today launcher pre spustenie programov priamo z obrazovky. Nainštalovaný mám ešte magiccall a používam integrovaný locker. ROM bez resetu už druhý deň a pamäť 45MB voľných.
používam AMEBA a ARKSwitch. nainštalované 4 navigácie (neviem, ktorú nechať pred letnou sezónou:-)). inak spokojnosť nadovšetko.[/quote]

Ja to taky tak mam radsi, jenom jsem si chtel na titanium zvyknout rozhodne neni spatne :-) Jdu se vratit ke svym prechozim zvykum a nainstalovat si pluginy na plochu :-D uvidim jestli se ta pamet zlepsi :-) Ja pouzivam EasyToday Launche a TodayAgenda :-D

Mbiba
Logrus_ce4you (19)|13.5.2010 14:49
To s tou pameti budes muset zjistit asi v Task manageru co ti kolik zere kdyz to mas spusteny. Jinak udelal jsi po instalaci HR ??
mbiba_ce4you (143)|13.5.2010 15:46
[quote=Logrus]To s tou pameti budes muset zjistit asi v Task manageru co ti kolik zere kdyz to mas spusteny. Jinak udelal jsi po instalaci HR ??[/quote]

V task manageru nic podstatnyho nezjistim, tam se to tvari ze kazda aplikace zabira max mega nebo dve, tam to vypada furt v pohode... MTTY a HR delam pred kazdou fleší nový rom :-)

Tak sem to flešnul znova a 16 MB má na svědomí to titanium s tema vsema pluginama dokonce snad mam pocit ze specialne jenom plugin titanium notification, ktery je tam primo sam od sebe pritomen, bez nej zere titanium jenom 3 MB :-) takze ted mam po startu s klavesnici EzInput 51,5 MB volna coz se mi zda jako sen, tak uvidim jak to bude behat. Mel sem tak trochu pocit, ze jsem mel volno dokonce 66 MB pred instalaci EzInput 1.5 ale po instalaci i po odinstalaci uz tam bylo jenom 56 volna.

Nejspis sem se prehlidnul, nebo myslíte že by Fingerkeyboard mel o 10MB mensi spotrebu ram? Me se totiz zda 66MB volne ram jako totalni scifi, tak nevim, jestli to mam zkouset znova flashovat :-D Nastesti jsem nemocnej a mam cas na takovy blbiny :-)

Mbiba

Logrus_ce4you (19)|13.5.2010 16:12
Myslim ze 66MB je blbost :) to ses asi prehlidl :) Ja pouzivam taky klasicky titanium, jen jsem si ho upravil pomoci CHrome editor a supr. Pocasi jsem si tam dal Meteoservis a vsechno frci jak ma a svizne...
mbiba_ce4you (143)|14.5.2010 14:27
[quote=Logrus]Myslim ze 66MB je blbost :) to ses asi prehlidl :) Ja pouzivam taky klasicky titanium, jen jsem si ho upravil pomoci CHrome editor a supr. Pocasi jsem si tam dal Meteoservis a vsechno frci jak ma a svizne...[/quote]

Tak mi to přeci jenom nedalo a zkusil sem to, blbost je to tak napůl :-D po vypnutí titania je tam opravdu v RAM cca 65 MB volna, ostatne po ciste instalaci s titaniem 62 :-)ale po restartu tam z tech 65 naskočilo uz "jenom" i tak skvělých 58, po instalaci všeho co potřebuju tam bylo 54 MB, protoze ale po pár desítkách minut s fingerkeyboard, jsem zjistil, že je pro mě nepoužitelná, prostě některé znaky nemůžu napsat anebo se práce s tím podobá přepínání mezi mnoha národními rozloženími a hledání jehly v kupce sena... Tak sem se rozhodl, tam prdnout starou dobrou EzInput 1.5, což ukrojí reálně 4MB volné paměti po startu, snad se její objem v ram s časem od restartu moc nezvýší :-) Nakonec jedinej způsob, jakým se mi docela pohodlně píše je právě tenhle klasický PhoneKeypad z původního diamonda s českou t9. Asi mám prsty jak kolíky na řípu :-P

Dál váhám, jestli tam dám jiný dialer, mám dojem, že ten TACHI v téhle rom funguje dobře, akorát má ten hnusnej vertikální posivník. Dialer ukousne další asi 3 MB, což asi vzhledem k vlastnostem týhle rom nemá cenu řešit, když je užitná hodnota jiného dialeru mnohem vyšší :-)
Rád bych tam ale dostal QILIN, ale ten se mi naprosto nedaří :-( třeba mi poradí šéf ralphussion, dal sem dotaz na fórum...

Takže sečteno podtrženo, z důvodu paměťové nenáročnosti, stability a rychlosti a téměř dokonalé kompatibilitě s aplikacemi si myslím, že Ralphussion je kvalitní náhrada obstarožních wm 6.1 pro všechny kdo už chtějí mít stylus povětšinou akorát na resety a občas na nastavování některých starších aplikací... Asi nejlepší ROM co jsem měl v diamondu :-)

S Atlasem jsem byl taky spokojen... do instalace ralphussion. Atlas je o něco málo žravější, ne všechny aplikace tam fungují jak mají, občas to i zamrzne a hlavně vypadá, to že to pomalu autor balí :-(

Tak mi napadá nenašel by se někdo kdo by do ralphussion uměl narvat češtinu? Bylo by to pak dokonalý :-D

Mbiba

P. S. - uplne sem zapomnel proc sem tu pamet vlastne porad resil :-D Označuji tedy za viníka plugin Taskanium do titania, který jsem doinstaloval, nejspíše proto jsem měl volno pořád 35-20 MB ram, namísto těch skvělých hodnot, co všichni ostatní s ralphussion :-)




Logrus_ce4you (19)|14.5.2010 15:03
Hele ja pouzivam FingerKeyb a super...ty ostatni jazyky se daji v nastaveni vypnout. Takze tam mam jen cestinu a anglictinu a supr! :) Jinak souhlasim, nejlepsi romka co sem v telefonu mel. A anglictina me nevadi ;)
mbiba_ce4you (143)|14.5.2010 15:20
[quote=Logrus]Hele ja pouzivam FingerKeyb a super...ty ostatni jazyky se daji v nastaveni vypnout. Takze tam mam jen cestinu a anglictinu a supr! :) Jinak souhlasim, nejlepsi romka co sem v telefonu mel. A anglictina me nevadi ;)[/quote]

Jo to jsem zkoušel, povypínat jazyky co nechci, ale pak jsem potřeboval napsat Ú nebo ň což snad ani vůbec nejde anebo třeba | do nstavení počasí a to je zase v jiným rozložení než v CZ a ENG takže to je zase s vypnutým ostatníma taky nemožný... Takže dost boj, dalo by se to možná řešit taky že bych si to přes schránku narval do automatickejch textů nebo někam do dlouhejch stisků ale přišlo mi to zdlouhavý. Hlavně ale stejně pro mé prsty jsou větší tlačítka lepší. Automatický doplňování v angličtině taky nepřidá, v kombinaci s tím, že se to neumí uhnout když už píšu pod okraj klávesnice a to dokonce ani když klávesnici sroluju a znova zapnu, tak stejně překjryje to kam píšu - opět velmi otravná věc EzInput si s tímto poradí a vidí co píšu. Třeba v EzInput 2,x jsou už větší, tak je to i použitelné, ale jinde používám radši klasickej emulátor telefonní klávesnice... A ten emulátor má zase nejlepší EzInput 1.5. Ve verzi 2 kdyz do t9 přidám slovo, tak ho musím ještě jednou znovu napsat, tady je automaticky.

Angličtina mi taky nevadí, jasný, ale přeci jen i tak mateřština je mateřština.

Mbiba

Blekota_ce4you (73)|16.5.2010 14:03
Já teď používám, nebo spíš testuju, pár dní ralphusion Lite ROM (RaL.GT1J), viz XDA-Dev a jsem s ní vcelku spokojenej. RAM mám vetšinou kolem 45MB (po soft resetu kolem 51MB), takže i iGO8 báhá v pohodě. Samotná ROM je taky celkem rychlá a všechny operace provádí skoro okamžitě. ROM má sice "jen" Titanium, ale já jsem si na něj už zvykl a ani mi nevadí chybějící Sense, které jsem používal na Eržice (Pro ty, kteří chtějí Sense, existuje tato ROM i se Sense). Zatím jsem nenašel žádnou zásadní chybu, kvůli které bych nepoužíval tuto ROM, takže při ní zůstávám a jsem s WM6.5.5, jak už jsem psal, spokojen ;)
007ToMMaS (111)|16.5.2010 15:33
ja som ju tiež skusal velmy pekna ROM :) len skoda ze neni v CZ/SK
007ToMMaS (111)|16.5.2010 21:57
mam romku ralphusion Lite ROM (RaL.GT1J)... a chcem sa opytat aky je rozdiel v tom ze ked dislej zhasnem tlacitkom na vrchu a medzi tym ze ked ho podrzim a tam dam sleep... je to iste ako ked ho iba stlacim to tlacitko?
Blekota_ce4you (73)|17.5.2010 11:17
@007ToMMaS: Jestli myslíš funkci Slide to sleep, je to stejné, jako když krátce zmáčkneš vypínací tlačítko, tj. není rozdíl v tom, jestli vypneš displej vypínacím tlačítkem nebo tím Slide to sleep, udělá to stejnou práci ;).
007ToMMaS (111)|17.5.2010 12:50
dik :) ja som sa len pýtal :)...... ale je to super ROM :) ale čo sa mi nepaci tak to minimalizovane aplikacie... neda sa to niako nastavit ten krizik ze to hned ukonci tu aplikaciu? :)
mbiba_ce4you (143)|17.5.2010 13:15
[quote=007ToMMaS]dik :) ja som sa len pýtal :)...... ale je to super ROM :) ale čo sa mi nepaci tak to minimalizovane aplikacie... neda sa to niako nastavit ten krizik ze to hned ukonci tu aplikaciu? :) [/quote]

To da rozum ze dá :-D

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=4924721

Mbiba

007ToMMaS (111)|17.5.2010 16:21
Mbiba: dakujem... a ako sa to nastavuje? lebo z hentoho som vol...:(
mbiba_ce4you (143)|17.5.2010 16:25
[quote=007ToMMaS]Mbiba: dakujem... a ako sa to nastavuje? lebo z hentoho som vol...:([/quote]

ono je to o hodne jednodussi nez to na XDA vypada :-) staci nainstalovat ten program ameba 0,8 a potom ten konfigurator k tomu ten treti launcher je akorat k tomu kdyby se to nespoustelo korektne, ten CAB konfiguratoru vytvori ikonku v menu start ktera se spusti a normalne po spusteni je to normalni graficka aplikace, kde uz to vypada snadno, jen je treba spustit tlacitkem start v tom konfiguratoru vlastni sluzbu, anebo udelat softreset :-)

Mbiba

007ToMMaS (111)|17.5.2010 16:26
dobre skusim to :) dik zatial..
007ToMMaS (111)|17.5.2010 16:42
a ešte mam otázku dajú sa do Home pridať odkazy? alebo niake aplikácie?
a ešte ako nastavim tu aplikaciu na to zatvaranie... pls.. teraz mi nejde ani do menu sa dostat :( :( pls poradte... dakujem..
Blekota_ce4you (73)|19.5.2010 14:10
Do Titania si můžeš přidávat různé pluginy, které potřebuješ. Třeba na XDA-Dev je jich plno :cool:
007ToMMaS (111)|22.5.2010 20:31
ake radio by ste odporucali pre rom WM6.5.5 ralphusion Lite ROM?? ja mam 1.09.25.23
Blekota_ce4you (73)|22.5.2010 22:17
Já používám Radio 1.13.25.24 a jsem spokojen ;)
007ToMMaS (111)|22.5.2010 22:27
aky je rozdiel medzi tym mojim radiom a tym tvojim? :)
mbiba_ce4you (143)|24.5.2010 13:51
[quote=007ToMMaS]aky je rozdiel medzi tym mojim radiom a tym tvojim? :) [/quote]

Proc nepouzivat nejnovejsi 1.17.25.09? Tuším, že je, nebo určitě nějaký čas bylo, dokonce prohlášeno za oficiální a šlo stáhnout přímo do HTC, oproti jiným má podle spousty diskuzí menší spotřebu energie, jinak v ničem nezaostává. Já bych řekl, že 100% má ve srovnání s některými staršími rádii o hodně menší spotřebu ve standby, hovorový čas ovšem byh řekl zvládne stejný :-)

Doporučuje se to používat s rilphone 1.15.25.14, ale neměl sem problém pokud sem nechával to co bylo v romce, ale taky je fakt, ze leckdy ani netusim jakej vlastne rilphone v tech romkach bejva, takze je dost mozny ze ten nejnovejsi kdyz porad vsichni tlaci to radio 1.17.25.09 :-)

Mbiba

007ToMMaS (111)|24.5.2010 19:40
a nevies kde by som stiahnul to radio 1.17.25.09 ??? a ked tak niaky stručny manual ako ho nainstalovat:) dakujem...
mbiba_ce4you (143)|25.5.2010 08:11
[quote=007ToMMaS]a nevies kde by som stiahnul to radio 1.17.25.09 ??? a ked tak niaky stručny manual ako ho nainstalovat:) dakujem... [/quote]

prostě nejdříve musíte mít odemčený telefon, to uděláte tímto http://rapidshare.com/files/350093137/Hard-SPL-Diamond-OliNex1.93.rar

a potom flashnete radio http://rapidshare.com/files/350092811/HTC_TD_Radio_1.17.25.09_with_rilphone_1.15.25.14.rar.

Nejdrive to rozbalte do nejakych slozek na disku, potom v obou pripadech nabijte telefon radsi na co nejvic, pripojite telefon k PC v modu ActiveSync, najedete v PC do adresare, kde je ruu_signed.nbh soubor a spustite u nej ten ruu...EXE doubor a dal postupujete podle toho co je na obrazovce.

Po uspesne flashi radia jeste nainstalujte soubor Rilphone.cab, který je v archivu z druhého odkazu:-)

Takhle nějak se to dělá :-)

Mbiba

007ToMMaS (111)|25.5.2010 12:34
odblokovany mobil mam :) idem flaschnut to radio.... :) a este mam otazku naco je ten cab rilphone?
mbiba_ce4you (143)|25.5.2010 12:37
[quote=007ToMMaS]odblokovany mobil mam :) idem flaschnut to radio.... :) a este mam otazku naco je ten cab rilphone? [/quote]

ja tomu presne nerozumim, ale na forech sem vycetl, ze to je dll knihovna ktera zarizuje komunikaci radia s windows neo spis s vlastnim PDA nebo tak neco :-) ale presne to nevim :-) V tom cabu je beztak jen soubor rilphone.dll ktery se nakopiruje do adresáře Windows v PDA takže na tom asi pravdy něco bude...

Mbiba
007ToMMaS (111)|27.5.2010 21:25
:( na mobile mi nejde vôbec internet :( ani cez GPRS ani cez WIFI :/ ani opera ani ICQ nic... :( neviete niekto z tym poradit?
oujea (10)|30.5.2010 11:35
nastavit podle nastavení operátora? Automatické nastavení nejde?
007ToMMaS (111)|30.5.2010 13:45
predtým šiel normalne :)... myslel som ze urobim HR ale nakonec zrazu začal fungovat :)
oujea (10)|30.5.2010 15:21
tak to je fajn, a jak to celé jde v porovnání s 6.1? Funguje všechno a rychle?
007ToMMaS (111)|30.5.2010 15:39
zaťal som nezaregistroval že by čosi nešlo tak ako má :) je omoc rýchlejšia ako 6.1 :) čo som si tak všimnul :P podla mňa super ROM :)
mbiba_ce4you (143)|4.6.2010 15:01
[quote=oujea]tak to je fajn, a jak to celé jde v porovnání s 6.1? Funguje všechno a rychle?[/quote]

No me to ani neprijde nijak moc rychlejsi jenom je to proste prizpusobeny vic na ovladani prstem, kdo ma rad datlování stylusem, tak zase nadává, že je všecko najednou takový velký, ale já patřím do skupiny co stylus ráda akorát na resety a s tema windows 6.5.x jde 99% udělat docela pohodlně prstem a stylusem akorat nastavovat starší aplikace :-)

Rychlost pak asi uplne nejvic zalezi na ROM, jak ji kdo nakonec uvaří, takže některé wm 6.1 budou rychlejší než některé wm 6.5.x a naopak. To samé co se týče náročnosti na pěměť, prostě záleží na kuchaři :-)

Přišel sem ale na hodně zajímavou věc a to S2U2 taky taková malá nadstavba nad WM která nežere tolik jako Sense, docela se tím dá hodně činností nahradit prstovým ovládáním a mělo by to jít i na wm 6.1 tuším, tak třeba to pro někoho bude taky cesta :-) Hlavně to windows dialer obohatí o vibraci při spojení, což je super, že nemusím zkoušet jiný dialer kvůli téhle funkci...

Pravdou je, že co jsem si do telefonu dal ralphussion rom tak jsem od té doby měsíc a půl neflešoval, i když předtím sem to střídal jako ponožky. Tak nějak skoro není proč, i když chybičky jsou, ale dalo by se nad tím mávnou rukou se slovy nic zásadního :-) Jen to není česky...

Mbiba

oujea (10)|6.6.2010 22:26
nevím kde se mi zobrazujou spuštěné aplikace, v 6.1 to bylo na horním panelu, tady to nikde nevidím. A nevíte někdo jak vytvářet složky v nabídce start? Také mám problém s google maps. píše mi to: internal error c:/gmm-branch2/googlemobile/src/cpp/common/peristence/internal/winmfile.pp:508 děkuji za odpovědi
mbiba_ce4you (143)|7.6.2010 10:00
[quote=oujea]nevím kde se mi zobrazujou spuštěné aplikace, v 6.1 to bylo na horním panelu, tady to nikde nevidím. A nevíte někdo jak vytvářet složky v nabídce start? Také mám problém s google maps. píše mi to: internal error c:/gmm-branch2/googlemobile/src/cpp/common/peristence/internal/winmfile.pp:508 děkuji za odpovědi[/quote]

-Jako správce aplikací se používá akrSwitch takže tuknete do hlavního panelu zhruba v místech kde u wm 6.1 byla nabidka start (vlevo nahore) a objevi se :-)

-Předinstalované Google mapy fungujou fajn, včetně zjištění aktuální polohy a to i při GPRS, takže problém bude jen na Vašem přijímači.

-Složky v menu start se normáálně dají vytvořit ve Windows\Start menu třeba přes Active Sync nebo klidně v průzkumníku či TC přímo v zařízení a stejně tak přešoupat aplikace do různých adresářů.

U mě se to zdá všechno bez problémů - Ralphussion J...

Mbiba

007ToMMaS (111)|15.6.2010 15:45
nemate niekto nahodou kuchynu tejto rom? ralphusion Lite ROM (RaL.GT1J)
mbiba_ce4you (143)|15.6.2010 15:48
[quote=007ToMMaS]nemate niekto nahodou kuchynu tejto rom? ralphusion Lite ROM (RaL.GT1J) [/quote]

Autor ve foru na dotaz jestli poskytnu kuchynku neodpovedel, ale on uz neodpovedel na nic asi mesic :-( Ale prijde mi, ze vychazi z BsB romky a jeji autor Makeveral uz ji sice nevyviji, ale kuchyni dal :-)

Mbiba

007ToMMaS (111)|15.6.2010 16:04
on tam ma aj napisane ze pochadza z BsB ;)
:) a dal by si mi prosimta link tej kuchyne? by som si ju rad stiahnul a pohral sa stym :)
mbiba_ce4you (143)|15.6.2010 16:57
[quote=007ToMMaS]on tam ma aj napisane ze pochadza z BsB ;)
:) a dal by si mi prosimta link tej kuchyne? by som si ju rad stiahnul a pohral sa stym :)
[/quote]

Tak asi jedina sance ak kuchyni distat je kontaktovat ho, verejne vystavenou jsem ji nenasel :-( Ale nasel jsem l3v5y kuchynku tady http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=551294

A taky prej je volna Ervius kitchen. Tady je vyhledavani, je tam i odkaz pro novacky atd atd., http://www.google.com/custom?hl=en&safe=active&client=pub-2900107662879704&cof=FORID%3A13%3BAH%3Aleft%3BS%3Ahttp%3A%2F%2Fforum.xda-developers.com%3BCX%3AXDA-Developers%3BL%3Ahttp%3A%2F%2Fforum.xda-developers.com%2Fimages%2Fxda_logo_short.gif%3BLH%3A40%3BLP%3A1%3BLC%3A%230000ff%3BVLC%3A%23663399%3BDIV%3A%23336699%3B&adkw=AELymgVC9KdsA86xBAoWkDZXtYqgHcxe2RNUJSxJzf69V-6hDGFLRCVNgT0_KuCKZRiGA85ERi02KsTLcLfGjBOwMj3UMzzsByzha-8dZCYyAA61_VYOffvAKoLVURGMwM0iFwPLjQXyEYTdxn0-PLbSZ91av5hVZaPlpD-eNYi5RM1M_z-PXi0LSJoCGRCTJoofVIisInxXxS7ZXr2dXH9oSyDg6plOChMZu5d-FUDYkYV4MNb7Jww&channel=2855279901&boostcse=0&ie=ISO-8859-1&oe=ISO-8859-1&q=ervius+diamond+kitchen&btnG=Search&cx=partner-pub-2900107662879704%3Afs7umqefhnf

Mbiba

mbiba_ce4you (143)|15.6.2010 16:59
[quote=007ToMMaS]on tam ma aj napisane ze pochadza z BsB ;)
[/quote]

Ja si porad rikal, ze je to az moc povedomy :-P

Mbiba
007ToMMaS (111)|15.6.2010 19:40
dik :)
jakub.krieger (15)|16.6.2010 00:25
Romku Ral.GT1J (raphusion) můžu opravdu jenom doporučit...dost věcí má už v základu, je rychlá a neskutečně málo žere baterku...mě už stačilo doinstalovat je core player, total commander, skype a pocket rar...pak trochu zpřeházet chromium a je to podle mého gusta:)
mbiba_ce4you (143)|16.6.2010 07:22
[quote=jakub.krieger]Romku Ral.GT1J (raphusion) můžu opravdu jenom doporučit...dost věcí má už v základu, je rychlá a neskutečně málo žere baterku...mě už stačilo doinstalovat je core player, total commander, skype a pocket rar...pak trochu zpřeházet chromium a je to podle mého gusta:)
[/quote]

Ano je opravdu paradni, nakonec vychazi z BsB romek a ty byly a porad jsou opravdu etalonem toho jak ma rom vypadat, škoda, že autor prodal Diamonda, ale zas štěstí pro uživateke HD2 :-) Jen je blby, ze tam neni integrovanej zadnej dialer, protoze pro tahle nova windows se zacinaji objevovat upravene dialery az ted, ale bohuzel, ten windowsí by i stacil, ale ta proklate prakticka vibrace při spojení, kterou neumí... Takže to musím řešit S2U2, omezeným v podstatě jen na tuhle funkci :-) Ale to nejsou vydy romky jako takove :-)

Mbiba
mbiba_ce4you (143)|16.6.2010 07:25
[quote=mbiba][quote=jakub.krieger]Romku Ral.GT1J (raphusion) můžu opravdu jenom doporučit...dost věcí má už v základu, je rychlá a neskutečně málo žere baterku...mě už stačilo doinstalovat je core player, total commander, skype a pocket rar...pak trochu zpřeházet chromium a je to podle mého gusta:)
[/quote]

Ano je opravdu paradni, nakonec vychazi z BsB romek a ty byly a porad jsou opravdu etalonem toho jak ma rom vypadat, škoda, že autor prodal Diamonda, ale zas štěstí pro uživateke HD2 :-) Jen je blby, ze tam neni integrovanej zadnej dialer, protoze pro tahle nova windows se zacinaji objevovat upravene dialery az ted, ale bohuzel, ten windowsí by i stacil, ale ta proklate prakticka vibrace při spojení, kterou neumí... Takže to musím řešit S2U2, omezeným v podstatě jen na tuhle funkci :-) Ale to nejsou vady romky jako takove :-)

Mbiba

jakub.krieger (15)|16.6.2010 09:42
uvidíme...kdyby se našel nějakej pknej a vyzkoušenej dialer pro 6.5.3 tak ho tam dam, ale jinak si vystačim s tim microsoftim....nepotřebuju toho o moc víc než vytočit a zavolat:D zase na jeho obranu, je svižnej....napřiklad u eržiky se mi stávalo, že když jsem zmáčknul červený tlačítko tak to trvalo 1-2 vteřiny než se o položilo, tady je to okamžitý...;)
mbiba_ce4you (143)|16.6.2010 10:00
[quote=jakub.krieger]uvidíme...kdyby se našel nějakej pknej a vyzkoušenej dialer pro 6.5.3 tak ho tam dam, ale jinak si vystačim s tim microsoftim....nepotřebuju toho o moc víc než vytočit a zavolat:D zase na jeho obranu, je svižnej....napřiklad u eržiky se mi stávalo, že když jsem zmáčknul červený tlačítko tak to trvalo 1-2 vteřiny než se o položilo, tady je to okamžitý...;)[/quote]

Souhlas, me taky staci, ale nevibruje pri spojeni a ja sem si zvyknul nedrzet to u ucha kdyz to jen vyzvani :-) S2U2 je jeste pomalejsi nez dialery, krom toho ho nemam moc rad, ale zatim jinak ta vibrace zprovoznit nejde :-(

Btw takovej malej, ale šikovnej dialer upravenej ale zatim jen pro kuchare a ne jako cab je tady, dokonce i v CZ, tusim, ze je to ten z Erziky :-)
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=695166

-ale netuším, jak moc to umí spolupracovat s kontaktama, ja kdyz nainstaloval qilin.cab do ralphussion, tak nedokazal ulozit cislo, jinak fungoval asi dobre, neco tam proste chybelo asi :-)

To uz mas kuchyn na ralphussion nebo neco podobnyho? Mame se na neco hezkyho tesit?

Mbiba

mbiba_ce4you (143)|16.6.2010 10:02
[quote=jakub.krieger]uu eržiky se mi stávalo, že když jsem zmáčknul červený tlačítko tak to trvalo 1-2 vteřiny než se o položilo, tady je to okamžitý...;)[/quote]

To je ale nejaky nastaveni zpozdeni podle me, mel sem TACHI dialer v BsB 6.5.1G romce a tam to nezpožďovalo, takže to podle mě nemusí bejt dialerem, ale samozřejmě, sem to nestudoval tak dokonale, abych mohl říct, že to dialerem není. Taky je možný že wm 6.1 je v tomhle maličko pomalejší, čert ví...

Mbiba

007ToMMaS (111)|16.6.2010 20:35
skusal som stiahnut tu kuchynu l3v5y ale niako to nejde :-/ hm.. neviete poradit? a pripadne dat funkcny link :)
mbiba_ce4you (143)|17.6.2010 08:30
[quote=007ToMMaS]skusal som stiahnut tu kuchynu l3v5y ale niako to nejde :-/ hm.. neviete poradit? a pripadne dat funkcny link :) [/quote]

Vzdyt to normalne funguje hened z prvniho odkazu v tom foru jak sem posilal:

http://www.4shared.com/file/pamxW5Zx/WM655-23563-Diamond-GSM-Kitche.html

akorat tam bezi odpocitavani sekund a musi se cekat nez se to zmeni na ikonku download, protoze to nemam zaplaceny, ale funguje to, prave to bez problemu stahlo... Zkus to firefoxem jako ja a pujde to urcite, netusim jestli v tom muze byt problem...

Mbiba