Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 9 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 122

Téma: Samsung Omnia SGH i900 - flashování ROM - tipy, zkušenosti...

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    35

    Ahoj všici tak jsem trošku googlil a nikde v zahraničí jsem nenarazil na chyby v dobíjení a problémy s umíranim displaye. Možná jsem jen špatně hledal ale i tak bych zkusil jí flashnout mám romku z modaka ze spoustou opravených chyb,ale nemám odvahu to seknout .Resp nemám jistotu že to nahodím z ext.romky nenašel jste někdo jak z omnie dostat puvodní romku kvuli záloze??? Pakliže něco takového najdete dejte vědět . Okamžitě to zkusím flasnout.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    0

    No já chtěl Omnii včera flešnout,ale nešlo mi to...Psalo mi to na PC "Invalid software version"... Dělal jsem vše podle návodu s Modaco.com.
    Takže bych spíš chtěl požádat o radu jak flešnout i900,nebo spíš jak ji odblokovat aby šla naflešovat jiná ROM...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    35

    Zdravím a zkoušel jsi tu staženou z radid sharu???? i900_M2D04_PaS08.rar
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    0

    Ne,tu jsem nezkoušel,ale to je asi nějaká ukuchtěná ROM,ne ?
    Mně by spíš zajímalo jak odblokovat i900 pro nahrávání různých jiných ROM. A taky jestli jde bez problému flešovat ve Vistách.
    Díky za každé info.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    35

    http://www.pdamobiz.com/forum/forum_posts.asp?TID=188092&PN=748 - nahled
    ja jsem to rozbalil včera pod vistama flahovaci apĺikace se nainstalovala , ale nemel jsem odvahu mam to na ftp , nebo si jí stáhni z modaka
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    0

    Tak jsem se na tu ROM díval a nějak mne neoslovila. Kromě hezkého vzhledu mic.A podle všeho je uvařená ze staré staré verze HK1. Tu bych určitě neflešoval...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    35

    Aha no vidiš toho jsem si nevšiml a kde jsi ji sosnul ty??? mám tedy spousty sw k romkám na HTC tak neco na unlock zkusím
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    t0m t0m je offline
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od Jarda Lukas
    Tak jsem se na tu ROM díval a nějak mne neoslovila. Kromě hezkého vzhledu mic.A podle všeho je uvařená ze staré staré verze HK1. Tu bych určitě neflešoval...
    Člověče, HK1 je z listopadu, takže zas tak moc stará není (je novější než HJ9). Systém číslování verzí najdeš tady.

    Manila 2D nechci a neřeším (asi je to jen o tom vzhledu), ale HK1 má mít zlepšenou GPS XTRA. Takže jestli už má někdo flashnuto, prosím o zkušenosti...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    0

    Je sice pravda,že HK1 je s listopadu,ale pozor,jedná se o uvařenou ROM a to že si autor tuto ROM očísloval jako HK1 je sice pěkný,ale jádro určitě vzchází s s jiné,starší verze. Navíc uvařené ROM moc nemusím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    9

    Ahoj všem.

    Já jsem si flashnul J9 a jsem s ní plně spokojen. Sice je anglická, ale to mě nevadí. Je opraven mimo jiné problém s nabíjením x zhasínáním baterky. Vydrž je také větší ale to je dáno poměrem výkonu CPU. Procesor v Omnii se nedá jednoduše nastavit během provozu pomocí programu. Proto se ruzné verze oficiálních romek chovají rozdílně, kvůli jinak nastavenému poměru.

    Původní ROM HH5 jsem si zazálohoval. Mám ale jen raw soubory a nevím, jak je převést na bin soubory. ROM v Omnii se skládá ze tří částí: BOOT, PDA a CSC. V BOOT je funkčnost bootování telefonu. Což je celkem důležité. Od verzí J se změnila a nemělo by tak často docházet k problémům při flasnutí, kdy si můžete vyrobit "cihlu". V PDA je vše co se týká software a v CSC je lokalizace a národní nastavení. Tyto tři části je možné kombinovat a vytvářet si různé ROM.

    Na MoDaCo se dá najít spousta informací.
    Zejména doporučuji http://www.modaco.com/content/i900-omnia-rom-discussion/272126/secanys-rom-research-thread-new-dthj9/
    Lze tam najit i odkaz na RapidShare, kde se dají stáhnout různé ROM verze. Jedná se o oficiální verze ROM, které jsou odemknuté, je přidán nový bootloader.

    Upozorňuji, že případné nahrávání ROM je na vaše vlastní uvážení a riziko. Pokud si nejste jisti, tak doporučuji update neprovádět. Můžete tím přijít o telefon!
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    t0m t0m je offline
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od Jarda Lukas
    Je sice pravda,že HK1 je s listopadu,ale pozor,jedná se o uvařenou ROM a to že si autor tuto ROM očísloval jako HK1 je sice pěkný,ale jádro určitě vzchází s s jiné,starší verze. Navíc uvařené ROM moc nemusím.
    HK1 oficiální, originální od Samsungu je z listopadu. Z té byla vařená ta M2D04 - a tu také nemusím, to už jsem psal.
    Ale zajímají mě zkušenosti s GPS na HK1, ať už oficiální nebo kuchtěné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    0

    Jak už jsem psal verze HK1 není oficiální ROM od Samsungu s listopadu. Je uvařená. Je to bohužel tak,že lidi co dělají ROM často převezmou značení a uvádějí je i pro svoje ROM. Pak vzniká chaos v označení a člověk se může snadno splést. Mám s touto ROM HK1 osobní zkušenost a nedoporučuji ji. To že je starší než verze HJ1 se třeba pozná i podle starší Build Opery 9.5.
    Takže verze XDHK1 je uvařená - starší verze Opery 9.5 a chybí některé Samsung aplikace.
    A verze DXHK1 je taky uvařená. Upravené ikony a taky starší verze Opery 9.5.
    Osobně nechápu co vede některé lidi vařit a experimentovat s ROM a uvádět je jako "lepší a stabilnější" než ofiko verze... Důležité je jádro...Osobně používám českou ROM UHHJ3 a jsem s ní dost spokojený. V ní je nejnovější veze Opery atd. Je stabilní a vše šlape jak má... Stejné už jsou jenom Anglické poslední ROM DTHJ5, DZHJ1 a DXHJ1...
    Ale pokud chce někdo experimentovat tak nic proti...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    186

    to Jarda Lukas:
    dotaz absolutního laika ohledně "flešování". Tkže když mám českou UHH5 je starší než ta, kterou uvádíš? Případně, jak by se dala zaměnit? Díky za odpověď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    0

    Podle označení je tvoje ROM ze září...Takže je starší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    t0m t0m je offline
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od Jarda Lukas
    Jak už jsem psal verze HK1 není oficiální ROM od Samsungu s listopadu
    Netvrdím, že se na netu nenajdou podvrhy. A trochu jsem to přehnal se slovem "oficiální". Ale težko můžeš tvrdit, že ze Samsungu neunikly jejich - asi testovací ROMky HK1 a HK2. Listopad je pryč, takže když bylo v říjnu 9 verzí, tak nějaké budou i v listopadu.
    Otázkou je jejich dostupnost, secany na modacu je posílá za sponzorské dárky a na oficiálním webu jsou zatím HJ1 až 3.

    Citace Původně odesláno od Jarda Lukas
    Osobně nechápu co vede některé lidi vařit a experimentovat s ROM a uvádět je jako "lepší a stabilnější" než ofiko verze... Důležité je jádro...
    Například potřeba zbavit se spousty sra.ek, co do ROMky musí každý výrobce nacpat. Na starém E-tenu X500 to bez kuchtění nešlo, navíc WM6.1 byly už jen dokuchtěné - a dobře.
    Je fakt, že s větší flash a ram pamětí už na nějaké té zbytečnosti navíc nezáleží. Ale třeba na Omnii se ve startupu spouští shozuRcp. Ruku na srdce, kdo tady ShoZu kdy použil? Kdyby jediný výrobce udělal čistou, slušně vyladěnou ROMku a přidal aplikace na CD, kuchtíci by byli bez práce.

    Citace Původně odesláno od Jarda Lukas
    Osobně používám českou ROM UHHJ3 a jsem s ní dost spokojený. V ní je nejnovější veze Opery atd. Je stabilní a vše šlape jak má...
    Na samsung.cz teda není (ani UHHJ3 ani žádná jiná). Já s upgradem rozhodně čekám na vylepšenou GPS, ale někomu by se link třeba hodil. Ale proč když UHHJ3 je v nových telefonech, tak to ty deb.... nedaj oficiálně na web - no, možná proto, že spousta omnií při upgradu umře.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 9 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 03-10-2013, 14:43
  2. Reakcí: 509
    Poslední příspěvek: 07-01-2013, 16:57
  3. Reakcí: 57
    Poslední příspěvek: 22-06-2010, 06:41
  4. Samsung Omnia SGH i900 - Manila 2D - zkušenosti
    Od gashtan v sekci Omnia SGH-i900
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 16-01-2010, 15:30
  5. Samsung Omnia SGH i900 - ZAGG Invisible Shield - zkušenosti
    Od lokoj_ce4you v sekci Omnia SGH-i900
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-12-2008, 22:35