Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 65

Téma: HTC Touch Pro (Raphael) - čeština, počeštění windows mobile, CZ

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    6

    Zdravím,
    při projíždění různých fór jsem našel toto:

    Pro majitele HTC Diamond přidávám link na oficiální ROM 1.93, která přináší spoustu vylepšení, hlavně v rychlosti TouchFlo 3D.
    http://rapidshare.com/files/1333497542/Diamond_1.93.WWE_ROM.ZIP

    K tomu i přímou českou lokalizaci ve formě instalace
    http://rapidshare.com/files/133496055/diamond_cestina_cab.zip

    Oba soubory CZ lokalizace nainstalovat a pak restart. Následně naskočí nabídka výběru jazyka, zvolíte, proběhne další instalace a už mluvíme česky;-)....

    Češtinu jsem nahrál do HTC TOUCH PRO a šlape v pohodě.
    Diamond i Raphael mají stéjné tělo, tedy po SW stránce, tak by to běhat mohlo, nebo ne?
    Resp. co všechno by se mohlo stát, kdyby to nepasovalo, a já bych ji tam nahrál?
    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,216

    nevím, ale zkoušel jsem naistalovat CZ z Diamonda do Raphaela, ale nefungovali mi kontakty - prostě ani z TouchFlo, ani z nabidky start se nedalo dostat do kontaktů - pravda možná by stačilo projít "zástupce" na které směřují ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    54

    Čeština z Diamonda je funkční i pro Raphaela, mám to odzkoušené. Nevím, jestli už je novější verze češtiny, ale v té mojí je opravdu problém s kontakty (jestli se nepletu tak to dělá i u Diamonda, takže není problém v Raphaelovi, ale v aplikaci). Pomůže v "Start/Settings/System/Sunnysoft Interwrite" na první záložce záložce kliknout na "Informace o verzi" a zde v souborech překladů deaktivovat tapres.dll. Pak se sice do kontaktů dostaneš, ale budou v angličtině. Další problém je u listování v telefonu, tam by mělo pomoci deaktivování souboru phcanrc.dll.
    Na záložce Klávesnice se dá také zapnout podpora hardwarové klávesnice, změní se tím rozložení znaků u hardwarové klávesnice na české.
    Pokud nebude pasovat, nic se podle mě nestane. Čeština nemění přímo soubory, ale funguje ve formě jazykových balíčků MUI, takže pokud by nefungovala nebo dělala nějaké problémy, stačí ji odinstalovat a provést softreset.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    1,031

    Citace Původně odesláno od Trottel
    Na záložce Klávesnice se dá také zapnout podpora hardwarové klávesnice, změní se tím rozložení znaků u hardwarové klávesnice na české.
    Takže konečně nějaký šťoura bude moci toto vypreparovat a udělat pouze úpravu HW klávesnice?

    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    6

    Takže, taky jsem to vyzkoušel a chodí na Raphaelovi v pohodě (až na ty kontakty).
    Prozatím osobně nemám problém ani s rychlostí/pomalostí ani s ničím jiným.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    147

    Dá se s touhle češtinou na hw klávesnici napsat ť?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    25

    Cestina mi jede v pohode.Neni teda prelozeno vsechno,ale jinak dost dobre.Pak sem nasel chybycku kdyz se meni hlasitost mezy systemem a vyzvaneni. Text je neuplny protoze je moc veliky,ale to je detail.Jedine co me hodne vadi je,ze kdyz zmacknu tlacitko volat tak se me zobrazi kontakty z klavesnici.A kdyz kliknu dole uprostred nato aby zmyzela,tak nezmyzi a naopak pribyde jeste jeden radek z cislama 123...co s tim?Nemuzu prochazet kontakty...Skousel sem i nastaveni to deaktivovat jak je popsane vis ale furt zaclani ta klavesnice...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    126

    Citace Původně odesláno od Termiter
    Dá se s touhle češtinou na hw klávesnici napsat ť?
    Asi jedině přes klávesu symboly, tam je všechno. Jinak strandartní znaky jo.

    Připojené obrázky Připojené obrázky
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    147

    Takže se na tom zatím nedá rozumně psát česky.
    Já na PDA píšu i různé články, prostě psaní českých textů je můj denní chleba. Raf mi leží v šuplíku a dokud se nevyřeší česká HW klávesnice, používám Kaisera.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,836

    Přátelé, myslím si, že velmi brzy nás čeká řešení, CZ Touch Pro už se hrnou
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    126

    Citace Původně odesláno od KadelSt
    ........................... naopak pribyde jeste jeden radek z cislama 123...co s tim?Nemuzu prochazet kontakty...Skousel sem i nastaveni to deaktivovat jak je popsane vis ale furt zaclani ta klavesnice...
    Zjistil jse, že to dělá ta čeština. Nefungovalo mi při ní ani ovládání hlasitosti bočními tlačítky, včera jsem ji odinstaloval a vše funguje. Takže tak..........
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    4

    Tak jsem zkusebne zkousel zavolat do SS kvuli pocesteni Touch PRO EN i kdybych to mel zaplatit a rekli mi at se obratim na servis pro CZ VSP Data a.s. a necham si prehrat romku
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    662

    třeba to bude ke stažení na webu jako nová rom, nebo předpokládám časem stejně tu češtinu někdo vyextrahuje. Nijak mi v zařízení nechybí, česká diskritika se na klávesnice celkem luxusně píše po doinstalování české T9 a k ničemi jinému tam češtinu není potřeba.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    147

    Jak se dá luxusně napsat ť nebo ď? A taky stojím o ó, ň a podobná písmenka... :c)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    662

    Stáhni na XDA českou verz T9, nainstaluj, zapni jí :-) a piš si ó, ť atd.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. HTC Touch Pro Raphael Windows 7 USB
    Od Gerchan v sekci Touch Pro
    Reakcí: 33
    Poslední příspěvek: 10-06-2010, 18:14
  2. Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 14-05-2009, 13:53
  3. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 07-10-2008, 18:21
  4. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 10-09-2008, 11:56
  5. Čeština pro Windows Mobile 5.0
    Od Prochaine_ce4you v sekci Windows Mobile a Windows CE
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 03-11-2005, 14:10