Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

HTC Touch Diamond - Příslušenství (obaly, baterie...) - zkušenosti a rady

mrzic (29)|15.9.2008 08:44
Máš pravdu, že při vypnutém displeji či podsvícení je vidět, že tam máš nalepenou fólii. Já mám podsvícení zapnuté a když diamonda nepoužívám, tak ho mám někde v kapse nebo v tašce. Při rozsvícení displeje není vidět žádný rozdíl. Navíc na tý matný není vidět každý otisk prstu a tím, že je " tvrdá" se i lépe ovládá dotyková vrstva. To je moje letitá zkušenost v Brando matnou fólií. Používám ji od Palm Vx, T3, Treo650 a pak s dalšíma WM zařízeníma.

P.S.: zatím brýle nepotřebuji :-)
Jerry Salcer (197)|15.9.2008 10:37
Dovolte, abych se připojil neb pravdu nemá nikdo z vás. Mám Diamonda z Anglie a ten má jiný typ displeje. Venku na slunci si ho nasměruju tak, že dopadající slunce z něj dělá odrazku a vše na displeji je čitelné i bez nutnosti přidat podsvícení. Barevně čitelné. ANO, na tomto typu displeje je matná folie katastrofa, skutečná katastrofa. Kolega má displej, který je na slunci černý jak noc a ani při pokusu nachytání odrazu nedochází ke zlepšení čitelnosti. Prostě nemá pod displejem odrazku či co. Na tomto typu displeje matná folie vůbec nevadí, nehraje všemi barvami u bílého podkladu (word, internet, atd..). ani nijak výrazně nezhoršuje čitelnost. Prostě tak, jak jsme polovina z nás byli zvyklí matné folie používat na všech minulých zařízeních. Porovnávali jsme to na stole a je to neuvěřitelné, ale je tomu prostě tak. Divím se, že tu na fóru ještě nikdo nezmínil, že u Diamondu byly použity 2 typy displejů. Pravdou je, že ten displej co je na slunci černý jak bota, má v místnosti lepší barvy a bílá je skutečně bílá.Můj displej s odrazkou je sice venku lepší, ale bílá je trochu zbarvena do žluta. Porovnávali jsme to a prostě tomu věřte. Takaže z toho vyplývá ponaučení, že matné folie holt nelze použít na některých typech displejů. Jinak jsem dosud používal výhradně matné, asi na 15 druzích pda, ale na Diamondu to prostě nepřekousnete, je to nekoukatelný.Howk.
tommom (78)|15.9.2008 12:30
No super, konečně sem se dozvěděl, proč maj některý displeje trochu jinou barvu...teda netušil sem, že to je způsobený tim, že maj nějakou odrazovou vrstvu či co, ale pátral sem čim to je..dokonce sem četl rozvinutou debatu o tom, že na některých (pravděpodobně novějších) modelech Diamonda, začali v HTC používat "levnější" displeje, ale to že na denním světle to má svou funkci nikdo nezmínil :)
Petr_K (112)|15.9.2008 13:28
[quote=Jerry Salcer] ... Mám Diamonda z Anglie a ten má jiný typ displeje. Venku na slunci si ho nasměruju tak, že dopadající slunce z něj dělá odrazku a vše na displeji je čitelné i bez nutnosti přidat podsvícení. ... [/quote]

Mám také Diamonda, jen ne z Anglie, ale z ČR a můj displej se chová naprosto stejně, na slunci je perfektně čitelný, takže není nutné pro něj jezdit až do Anglie ;)

Jerry Salcer (197)|15.9.2008 15:06
To karpro: není třeba tam jezdit, stačí když ti ho někdo přiveze a ani se neptej, co tam stojí, pokud ho někdo vezme na sebe od tamního operátora ;)
Petr_K (112)|15.9.2008 15:14
To se ani ptát nebudu, také znám jednoho, co mu ho zdejší oprátor nabídl za 1,- korunu, ale je to o tom, kolik voláš.
Julex_ce4you (0)|15.9.2008 17:14
Ja mám Diamonda kúpeného na Slovensku a má display s nažltlym podsvietením. Na slnku je absolútne perfektne čitateľný s dodávanou fóliou.
vodopadek (274)|18.9.2008 13:49
mam dotaz ma nekdo vyzkousenu tuto redukci? viz: http://obchod.sunnysoft.cz/adaptery-redukce/ bud 3 v jednom nebo s mikrofonem a usb a nebo jenom usb/jack.. nemaj psano v podporovanejch zarizenich diamonda.. tak se ptam jestli to nekdo z vas nema a zda to funguje abych si to pripadne taky poridil...:)
fous_ce4you (26)|18.9.2008 15:12
Redukci provozuju se sluchátkama KOSS Porta Pro - bez sebemenších problémů. Snad jen jedna moucha by se našla. Při hlasitějším poslechu a současném napíchnutí na nabíječku je v Kossech "slyšet" jak nabíječka fachčí (tichounce povrnívá). Při poslechu Diamonda v Kossech, propojeného s Notebookem je vše taky OK.
pietro-piere (13)|18.9.2008 17:58
[color=blue]Ahoj, dovolte mi vyjádřit můj názor na mnou zakoupené příslušenství.[/color]

Začnu synchronizační kolébkou:



V balení mi přišlo: kolébka, USB kabel a síťový adaptér. A u toho se pozastavím. Když kolíbku připojíte pouze k počítači, tak se dobíjí pouze telefon ale už ne náhradní baterie. Připojíte-li jej do sítě, už vše běží jak má a dobíjí se obojí. Kolébka je desingově pěkná. Má dvě diodky značící stav nabíjení. Vpravo neustále dost řvavě svítí modrá. Vlevo svítí zelená a když dáte nabíjet náhradní baterii, změní se na červenou, až se dobije, zezelená. Ještě mne zarazila jedna věc, jelikož jsem majitelem vysokokapacitní baterie 1800mAh (viz. níže), tak samozřejmně dobíjím obě. Když dáte do kolébky (do místa pro náhradní baterii) tu vysokokapacitní, tak je vše v pořádku, až na menší detail, že musíte sendat zadní kryt, jinak by jste jí tam nenarvali. Chcete-li tam ovšem dát originální "placičku" 900mAh tak důrazně varuji, aby jste jí netlačili uplně dolu, pač už jí od taď nedostanete! Samozřejmně dostanete, ale podobnym brutálním způsobem jako já a to třeba nůžkama.

Druhá věc je vysokokapacitní baterie 1800mAh:



Tato už mnohokrát probíraná baterie je samozřejmně širší a nový kryt udělá z telefonu poměrně dost velkou, vrzající, černou krabici. Když jsem jí vybalil a "nainstaloval" na mého Diamantíka, tak jsem byl poměrně zděšen, kryt nesedí, vrže a po designové stránce není příliš moc hezký. Ovšem po delší době používání musím konstatovat, že to byl velmi dobrý kup! Při mém neustálém surfování na internetu, prohlížení obrázků, poslouchání hudby vydrží tato baterie 1-2 dny. Záleží jak moc ho používáte, ale ty dva dny to vydrží po opravdu dost náročném používání. Další věc, co mne mile potěšila je to, že s širším krytem se telefon mnohem lépe drží a celkově se lépe ovládá. Newím, asi je to tím, že jsem zvyklej na opravdu velké brikety a na moje obří "pracky" je tahle placička moc úzká :)). Co se týče toho, že při použití širšího krytu nejde GPS, tak je to pravda. Ale opravdu stačí dát do rohu kus olobalu a vše frčí jak má :)

Další příslušenství už je asi jen redukce na 3,5mm jack a po připojení sluchátek Sennheiser CX500 je to opravdu dobrá mptrojka :)).
chnapka (31)|18.9.2008 23:37
Ja jsem si koupil redukci Redukce miniUSB/3,5 stereo jack + 2x miniUSB - HTC 3-in-1 USB Adapter. Mam s touto redukci problem. V aute jsem chtel mobil pouzit jako navigaci, pustil jsem TomTom, protoze nemam autonabijecku na extUSB, tak jsem zapojil do Diamonda redukci a na redukci pripojil nabijecku ktera ma standardni miniUSB (autonabijecka z MDA Vario). Problem je v tom, ze se mi mobil po 3-4 hodinach navigace totalne vybil i kdyz se nabijel. Nabijecka ma OUTPUT: 5V 800mA, asi to Diamondovi nestaci.
Petr_K (112)|19.9.2008 09:33
Podle všeho to vypadá, že ti to nenabíjelo, výdrž odpovídá výdrži při spuštěné navigaci. Jestli nabíjí, tak to poznáš, že ti led tz. dýchá, pokud nic nedělá, tak nedobíjí, překontroluj si to.
chnapka (31)|19.9.2008 11:46
Prave ze nabijelo, protoze kdyz se tel uplne vybil a vypnul chvili jsem pockal nez se bat. nabije a pak nechal tel. dobijet pri vypnute navigaci. Bude to asi chtit dokoupit original autonabijecku k diamondovi.
zipiik (206)|19.9.2008 13:20
podobnou zkusenost udelal kamos, kdyz pouzil moji autonabijecku od artemise (v baleni artemise od Vodafone, ale zjevne nejaky noname stejne jako drzak do auta) na tytnII. pri navigovani se tytn vybijel. s origos htc nabijecnou je vsechno v pohode. vypada to, ze nove pristroje htc s qualcomm chipsetem maji vetsi odber, coz nabijecky konstruovane na bezne telefony nezvladaji.
vodopadek (274)|24.9.2008 15:43
tak jsem si taky poridil original pouzdro od HTC pres pixmanii. doruceni od objednani trvalo cca 1 tyden. vypada luxusne je na nem logo HTC jsem spokojeny. pak jsem si jeste poridil poutko od KRUSELLU je na nem kousek plastu ktery se pouziva jako stylus.. vyborna vec napr. v aute kdy je diamantik v drzaku staci nahmatnout konec poutka a uz muzete tukat. super vec. no a jeste jak to vypada:

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][odkaz, pro zobrazení se přihlaste] [odkaz, pro zobrazení se přihlaste][odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Petr_K (112)|24.9.2008 17:25
Tak to je dobrý :D :D :D, včera mě přišlo totéž pouzdro, jen ne z pixmanie, ale objednal jsem na eBay, cena $8, dal bych sem i fotky, ale byli by úplně stejné, jako v příspěvku přede mnou, ... protože mám i stejné poutko, tak jsem se nasmál :D
nwagner (88)|25.9.2008 09:08
Vie niekto updatnut info o originalnej HTC baterii 1340mAh ??? Hlavne ako je to s vydrzou (oproti 900mAh) a ci ma niekto aj spominany problem s rezonansiou pri telefonovani v sluchatku .. pls co nasjkooor , lebo dnes sa rozhodujem o kuuupeeee .. :)) dik ..
Vitezslav2 (226)|25.9.2008 16:32
Můžete mi někdo poradit jakou autonabíječku?Kolik má mít výstupní napětí.Všude jich nabízejí mraky,ale jsou ruzný výstupní napětí.Nerad bych něco oddělal.
Petr_K (112)|26.9.2008 00:18
Nabíječku kup běžnou, ty maji kolem 850mA a to bohatě stačí. Není nutné kupovat od HTC.
Bobanovicz (511)|26.9.2008 21:30
Ty běžné mívají vetšinou 500mA, jestli to stačí nevím, používám také 850mA.
LubosB_ce4you (7)|29.9.2008 10:57
[quote=nwagner]Vie niekto updatnut info o originalnej HTC baterii 1340mAh ??? Hlavne ako je to s vydrzou (oproti 900mAh) a ci ma niekto aj spominany problem s rezonansiou pri telefonovani v sluchatku .. pls co nasjkooor , lebo dnes sa rozhodujem o kuuupeeee .. :)) dik .. [/quote]
Taky se připojuji k prosbě o hodnocení..pokud už ji někdo vůbec má....Musím něco pořídit s 900mAh při trošku intenzivnějším používání "nedočkám večera.." :( Jinak kromě zmíněného slovenského obchodu jsem našel 2 české a za dobré ceny..ale není z toho poznat zda je to opravdu ta originální:
http://shop.nwt.cz/objects/1074854921.html?group_oid=
http://www.e-space.cz/htc-baterie-bp-e270-pro-touch-diamond-kryt-baterie

má někdo zkušenost?
zipiik (206)|29.9.2008 11:06
zkusenost nemam, ale podle typoveho oznaceni BP E270 shodneho eshopem HTC to vypada na original za fajnou cenu - viz http://www.htcaccessorystore.com/cz/p_htc_item.aspx?i=166204
LubosB_ce4you (7)|29.9.2008 11:17
Právě že až podezřele příznivá cena...;-)..poslal jsem jim dotaz uvidíme co odpoví...
Petr_K (112)|29.9.2008 13:09
Total: €75.98 - to vám připadá fajnová cena za baterii? :?
LubosB_ce4you (7)|29.9.2008 13:15
To je prave na shopu HTC na tech dvou ceskych shopech..viz vyse ..je to mezi 700-800, coz mi prijde az podezrele...polovicni cena...
Petr_K (112)|29.9.2008 15:01
Aha, no to jo, asi to nebude originál, nebo nevim, ale ani na ebay to číňani nenabízej, tak nevím ... je to fakt divné.
Nejlepší by bylo, kdyby to někdo koupil a dal info o co jde :D
nwagner (88)|30.9.2008 11:23
tak od dnes mam obj tu originalnu bateriu 1340mAh .. tak ked dojde - testnem a dam vediet ...
LubosB_ce4you (7)|30.9.2008 13:07
A kde jsi objednal? na tom slovenskem obchode za 1299 SK?
mathew_ce4you (8)|1.10.2008 10:18
BP E270 HTC bateriu 1340mAh vlastnim a pouzivam v DIAMONDOVi uz treti tyzden a bez akychkolvek problemov... vydrz sa posunula na 3 dni pri miernej zatazi a na 2 plne pernejsie pracovne dni (bez dlhsieho vyuzivania GPS pripadne multimedii). Pri povodnej 900mAh to bolo tych standardnych 1-2 dni... Pri jej pouzivani som zatial nespozoroval ziadne obmedzenia pripadne zmeny fungovania Diamonda ( GPS s IGO 2008 fici OK... ziadne sumy pri telefonovani... zadny kryt pasuje celkom presne) takze tych spominanych cca 1300 Skk povazujem za dobru investiciu a vrelo kazdemu odporucam.. a zmena hrubky Diamonda bol v tomto pripade krok k lepsiemu pretoze sa aspon podla mna telefon lepsie drzi... lepsie sa s nim manipuluje... novy matny zadny kryt s mensou nachylnostou na ocapkanie je uz len bonus ;)
Petr_K (112)|1.10.2008 16:16
Zajímalo by mě, jak je to pak s příslušenstvím, když telefon trošku stloustne, tak u pouzdra na opasek asi problém nebude, ale co takový držák v autě? Já mám takovou tu vaničku koupenou v sunnysoftu a tak si myslím, že díky tloušťce batreky již nepůjde uchytit, což by byl pro mě asi zásadní problém. Jinak 1350mAh by nebyla špatná, těch 950mAh je fakt málo.
stabo_ce4you (21)|1.10.2008 18:47
Chtel bych se zeptat kolik je celkove tloustka telefonu s baterii 1340 mAh diky.
mathew_ce4you (8)|2.10.2008 10:43
pôvodne 11 mm teraz 15 mm
nwagner (88)|4.10.2008 12:13
takze od vcera mam originalnu batriu od HTC 1340 mAh - aspon tak vyzera .. ;o) vybil som ju, nabijal 12 hodin a teraz ju zmykam ... myslim ze pri intenzivnom pouzivani sa da vymlatit aj za jeden den ;o) ale o to nejde .. je to konieckoncov prvy cyklus .. no v kazdm pripade:
- to zvacsenie hrubky a vahy mi vobec nevadi - skor lepsie drzi v ruke
- GPS signal zatial nevyzera byt slabsi
- po vybrani vystelky s mojho exkluzivneho celohlinikoveho puzda ( od PDAIR) ktore vsetkym aj manualne pracujucim pracuju(napr. na svojej moto v garazi ;o)) plne doporucujem - sa da puzdro pouzit aj s hrubsou bateriou
- novy zadny kryt je praktickejsi a podla mna aj krajsi
- ziadne vibracie ani pazvuky v mikrofone som nezaznamenal
takze ak sa predlzi vydrz s nvou bateriou tak zatial plna spokojnost
no a este tip na super foliu - expertshield - mal som ju aj na P1i a kedz je to moj 4 druh folie musim povedat ze je nepreonatelna .. ziadne skrabance ani po intenzivnom pouzivani so stylusom ...neostava len chvalit . ;o)
digi40 (10)|12.10.2008 21:13
[quote=LubosB]Jinak kromě zmíněného slovenského obchodu jsem našel 2 české a za dobré ceny..ale není z toho poznat zda je to opravdu ta originální:
http://shop.nwt.cz/objects/1074854921.html?group_oid=
http://www.e-space.cz/htc-baterie-bp-e270-pro-touch-diamond-kryt-baterie

má někdo zkušenost?[/quote]


Zdravim, zkousel uz nekdo kupovat tyhle baterie nebo porad zustava u jen u toho osvedceneho slovenskeho dodavatele?

svobod3 (142)|14.10.2008 13:58
Mel bych dotaz ohledne Brando folie, kterou prodava napr. Sunnysoft - jedna se o folii pokryvajici cely displej vcetne sluchatka a predni kamery (tj. stejne rozmery jako u te prilozene primo v baleni) nebo pokryva jen a pouze displej?
Adow (1267)|14.10.2008 14:00
Všem se předem omlouvám, ale dovolím si udělat menší reklamu na věci, které by se vám mohly hodit..

Pokud by měl někdo zájem o baterie 900 mAh (draží se dva kusy + nabíječka), tak tady máte šanci za levno. Nejedná se o originály, baterie sám používám jako náhradní, když mi v terénu "dojde šťáva".. Výdrž jako originál :D [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Toto pouzdro jsem kupoval pro Diamonda (MDA Compact IV), ale trošku v něm plave. Kdo má silnější baterii, nemuselo by být špatný: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
A nakonec tu mám folie pro MDA Compact IV - jsou to takové ty měkké, asi moc nevydrží..: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
fun_thomas_ce4you (74)|14.10.2008 14:33
[quote=jirka.s]Mel bych dotaz ohledne Brando folie, kterou prodava napr. Sunnysoft - jedna se o folii pokryvajici cely displej vcetne sluchatka a predni kamery (tj. stejne rozmery jako u te prilozene primo v baleni) nebo pokryva jen a pouze displej?[/quote]

Tohle by mě taky zajímalo. Pokud ne, existuje nějaká fólie, která má stejný tvar, jako fólie originální?
mrzic (29)|14.10.2008 14:43
Celý displej, sluchátko, přední kameru nepokrývá, stejně jako spodní tlačítka.
Diablo6 (2)|14.10.2008 15:17
Pred par dnami mi doslo par vec zo sunnysoftu:
Folia BRANDO antireflexna.
Je skoro rovnaka ako original. Rozmerovo sedi presne. Ma vyrez na sluchatko a na kameru je vyrezany cely roh, original ma kruhovu dierku.

USB kabel. V SK e-shopoch som nasiel tiez usb kabel na Diamonda ale chcu zan okolo 500sk.
Tento je plne funkcny a za 82kc.

Redukce miniUSB/3,5 stereo jack.
Ale bohuzial hra len jedno sluchatko, ked pohybem jackom tak hraju obe. Takze asi chyba kusu.

HTC BP E270 Extended batéria. Tu som kupil v smartik.sk. Je to original od HTC.
Zadny kryt je matny, co je super aspon nie je stale uchytany a lepsie padne do ruky, ked je teraz Diamond trosku hrubsi.
GPS, zvuk atd. idu v pohode. Vydrz este testujem.
digi40 (10)|14.10.2008 16:10
Od sunnysoftu mam ultra clear brando folii (ne antireflexni) a pokryva cely display vcetne sluchatka (je tam vyriznuta dira-aby bylo slyset predpokladam :-D), a kamery. Kamera je prekryta, tam dira neni. Spodni cast telefonu-tlacitka folii pokryta neni.
tronda (22)|14.10.2008 18:44
JJ, mám taky tuto folii a je tam díra pouze na sluchátko, nikoli na kameru,jinak rozměr totožný s orig. folií.
chnapka (31)|16.10.2008 08:46
Baterii HTC baterie BP-E270 1340 mAh jsem za 742,- Kc s DPH a bez postovneho a balneho prave koupil na www.patro.cz, dorazit by mela za +- 14 dnu, tak uvidime.
J.Fiala (16)|16.10.2008 12:27
Rád bych se zeptal, zda se dá někde sehnat normální zadní kryt. Normálním myslím rovný. Nechápu jak mohli pustit do světa takovou zhovadilost. Ten přiblblej designer si opravdu vyhrál s tím aby ty zk.....ý hrany způsobovaly nestabilitu opravdu ve všech směrech. (Navíc se samozřejmě ošoupávají) Jsem zvyklý, pokud to prostředí dovoluje, mít PDA na stole, když používám stylus. Asi nejsem jediný. Myslím, že by se mělo HTC chytit za nos, a rychle začít dělat normální zadek. Nebo aspoň někdo jiný. Už jsem kvůli tomu zadku několikrát chtěl s přístojem mrsknout o zeď.
tombik_ce4you (116)|17.10.2008 00:42
To je zajimave, vypada to ze mame kazdy od Branda jinou folii....Musim podotknout ze me to celkem stve....Ma folie Ultra Clear Brando pro HTC Touch Diamond ma vyrizly roh na kamerku a velikanskou sterbinu na reproduktor.
Doufal jsem ze bude mit na kamerku diru nebo nic....stejne tak jako original...a ted toto....to je dost silene...:-( Pokud by mel nekdo zajem, je z Prahy nebo Kladna a podobne, tak rad vymenim za folii bez vykrojeneho rohu.

PS: Prodava se nekde original folie??
maxík69 (75)|17.10.2008 13:48
Já si koupil originál Brando přímo v jejich shopu tady. Přišla asi za týden z Honkongu. Poštovné $3. Žádný vyřízlý roh na kameru nemá, je tam dirka jako u originální fólie...
nwagner (88)|20.10.2008 11:01
naozaj netusim naco experimentovat - super folie - VYREZANE SPRAVNE NA VSETKYCH CASTIACH - je expershlield.com ... naozaj je skvela.. a to som testoval na roznych zariadeniach rozne folie ..
WooZee (72)|25.10.2008 22:00
ahoj, chtěl jsem se zeptat, zda se dá koupit celý kryt na diamonda.. díky za odpovědi..

zdraví vuzi z fesstivalu fantazie :-)
LubosB_ce4you (7)|27.10.2008 14:11
[quote=chnapka]Baterii HTC baterie BP-E270 1340 mAh jsem za 742,- Kc s DPH a bez postovneho a balneho prave koupil na www.patro.cz, dorazit by mela za +- 14 dnu, tak uvidime.[/quote]

Mohu se zeptat zda uz dorazila? Je to opravdu ta original HTC?

mpis (120)|28.10.2008 20:31
Petr_K (112)|29.10.2008 10:26
Za 950,-?, tak to je o něco víc než na patro.cz, kde říkají 742,-