HTC Touch Pro (Vario IV) - baterie - výdrž, zkušenosti
k čemu čeština? Aby zpomalovala systém? Těch pár anglických obratů není problém a TF3D se dá do češtiny přepnout. Osobně preferuji rychlost, stabilitu a bezchybnost před počeštěním, zvláště pokud zpomaluje systém. Nová verze radia se dá flashnout i zvlášť, ovšem musíš udělat HARD SPL, čímž přijdeš o záruku.
no to by problem nebyl bez cestiny se to samo sebou da,ale spis mam problem s vydrzi baterie protoze jeden den a dobit ji se mi zda sakra malo...neco bych s tim rad udelal ale zase bych byl nerad prisel o zaruku je to preci jen mesic starej foun,tak vam nevim jestli ho spis nedat pryc...jak resite baterku vy,?
Je to komunikátor, jsem zvyklý na to že každý den nabíjím :-) a u komunikátorů to nikdy nebude jinak (u starých QVGA mi vydržela baterka tak den a půl). Bohužel je to daň za rychlý procesor a VGA displej. Něco ušetřit se dá vypnutím senzoru automatického nastavení podsvícení.
Já teda ne, jsem asi moc namlsanej z nokií kde mi baterie vydržela i týden a to jsem volal a psal každej den jak o život:)) No hold to asi jinak nebude ale asi se podívá pro sichr do servisu,je v záruce tak ztratit neni co:) Podsvícení mám upravený a to tak že po 30s se mi ztlumí podsvícení a po minutě se vypne displej jakoby do stand by ale i tak hruza:sarcastic:
zajimalo by me jak moc se usetri energie kdyz se vypne automatika na podsviceni.
Co jsem testoval ja, pravda chvilku, tak rozdil byl zanedbatelnej. Naopak to bylo daleko horsi s citelnosti displeje kdyz jsem vysel z objektu na slunicko.
Odhadem, mozna spatnym, to zere se zapnutou automatikou o 5-10% energie vice nez s vypnutou.
Co jsem testoval ja, pravda chvilku, tak rozdil byl zanedbatelnej. Naopak to bylo daleko horsi s citelnosti displeje kdyz jsem vysel z objektu na slunicko.
Odhadem, mozna spatnym, to zere se zapnutou automatikou o 5-10% energie vice nez s vypnutou.
[quote=oner] Já teda ne, jsem asi moc namlsanej z nokií kde mi baterie vydržela i týden a to jsem volal a psal každej den jak o život:)) No hold to asi jinak nebude ale asi se podívá pro sichr do servisu,je v záruce tak ztratit neni co:) Podsvícení mám upravený a to tak že po 30s se mi ztlumí podsvícení a po minutě se vypne displej jakoby do stand by ale i tak hruza:sarcastic:
[/quote]
Komunikátor s WM nebude mít NIKDY výdrž jako Nokia se Symbianem. Pokud ten telefon opravdu používám, vydrží mi jeden den, se zapnutým BT headsetem ani to ne. Je to NORMÁLNÍ a posílat kvůli tomu telefon do servisu je hloupost (nechat si v tom zbytečně šťourat je riziko, že se ti to vrátí s uvolněným vysouvacím mechanismem - vím o čem mluvím). Buď se s tím smiř, nebo ho prodej.
Vypnutím automatického podsvícení jsem u Diamonda ušetřil cca 25% energie, což při kapacitě jeho baterky není zanedbatelné. Takže u Touch pro jsem vhledem k silnější baterce tuto funkci pak už nevypínal (Diamond 950 mA , Touch 1450 mA). Vypnutím automatické regulace podsvícení nemyslím vypnutím podsvícení po 30 vteřinách!
[/quote]
Komunikátor s WM nebude mít NIKDY výdrž jako Nokia se Symbianem. Pokud ten telefon opravdu používám, vydrží mi jeden den, se zapnutým BT headsetem ani to ne. Je to NORMÁLNÍ a posílat kvůli tomu telefon do servisu je hloupost (nechat si v tom zbytečně šťourat je riziko, že se ti to vrátí s uvolněným vysouvacím mechanismem - vím o čem mluvím). Buď se s tím smiř, nebo ho prodej.
Vypnutím automatického podsvícení jsem u Diamonda ušetřil cca 25% energie, což při kapacitě jeho baterky není zanedbatelné. Takže u Touch pro jsem vhledem k silnější baterce tuto funkci pak už nevypínal (Diamond 950 mA , Touch 1450 mA). Vypnutím automatické regulace podsvícení nemyslím vypnutím podsvícení po 30 vteřinách!
[/quote]
[/quote]
Takže je to naprosto normální aby se takto vybíjel??Samozřejmě to dát do servisu je riziko a věřím ti jak se tam k tomu asi i mužou chovat ale tet už to neřeším,je to přeci jen nej telefon co sem kdy měl,jsem z něj naprosto nadšen co vše umí a řek sem si že koupím ještě jednu baterku a bude po prd**i:D A prosimtě kde mužu vypnout tu automatickou regulaci??
zdravim vsetkych !
ohladom vydrze som sa vsade docital ze sa odporuca pre usporu vypnut 3G, a pouzivat radsej klasicke GSM. V katalogu zariadeni sa udava "Udávaná pohotovost: 367 hodin (GSM) | 462 hodin (3G)". Ako to teda je? :) je lepsie si nechat nastavit automatiku a verit tomu ze v pokryti 3G mi zariadenie viac vydrzi? dakujem za reakcie.
ohladom vydrze som sa vsade docital ze sa odporuca pre usporu vypnut 3G, a pouzivat radsej klasicke GSM. V katalogu zariadeni sa udava "Udávaná pohotovost: 367 hodin (GSM) | 462 hodin (3G)". Ako to teda je? :) je lepsie si nechat nastavit automatiku a verit tomu ze v pokryti 3G mi zariadenie viac vydrzi? dakujem za reakcie.
ja mam 3G vypnuté ještě k nám nedorazila..
ráno sundám telefon z nabíječky pošlu tak 30sms denně k tomu tak dva až 3hovory kolem minuty aktualizuju počasí přes noc dám mód letadlo a
nabíjím druhý den večer automatiku na podsvícení používám lumos z xda s vlastním nastavením..
jinak na diamondu jsem se zatím na více jak den nedostal ať dělám co dělám...
ráno sundám telefon z nabíječky pošlu tak 30sms denně k tomu tak dva až 3hovory kolem minuty aktualizuju počasí přes noc dám mód letadlo a
nabíjím druhý den večer automatiku na podsvícení používám lumos z xda s vlastním nastavením..
jinak na diamondu jsem se zatím na více jak den nedostal ať dělám co dělám...
To mě to také vydrží cca 12hodin. Dost mě to štve. Vše to začlo po přechodu z win 6.1 na 6.5 a přehráním radio rom 1.02 na 1.14. S win 6.1 jsem docílil i čtyč dnů. Nevím v čem je chyba
Tak podle nového pozorování novou TAEL ROM v3.28205 sense po 16hodinách 73% baterie, po 42hodinách 60% baterie, po 67hodinách 47% baterie, po 112hodinách 14% baterie.
Wayne: tyhle časy znějí jako rajská hudba! Jakou máš verzi radia a jakou verzi rilphone.cab?
//edit: teď jsem si všiml, že to datum už není nejaktuálnější :(
//edit: teď jsem si všiml, že to datum už není nejaktuálnější :(
Aktuálně mám TAEL ROM v4.23569 s nainstalovaným Raphn_1.14.25.35_rilphone.cab. Není špatná, ale přijde mě zabržděná. Výdrž baterie mám pořád v "" luxusní.
Ač jsem nedoufal, díky za odpověď :)
Já mám momentálně poslední energy ROM + radio 1.14.25.05 bez rilphone.cab a spotřeba se zdá být celkem snesitelná, tj. zhruba 24 hodin pokud bych nepouštěl wifi a "moc si s tím nehrál". Ale když jsem četl, že telefon některým lidem vydrží 3-5 dnů, tak mě to nahlodalo a říkám si, že bych to taky chtěl...
Já mám momentálně poslední energy ROM + radio 1.14.25.05 bez rilphone.cab a spotřeba se zdá být celkem snesitelná, tj. zhruba 24 hodin pokud bych nepouštěl wifi a "moc si s tím nehrál". Ale když jsem četl, že telefon některým lidem vydrží 3-5 dnů, tak mě to nahlodalo a říkám si, že bych to taky chtěl...
Treba mozno zmenit pagepool. Tael skusil 8MB ale dost ludi sa stazovalo na spomalenie tak potom odporuca zmenit na 24MB.