Srovnání ICQ klientů pro PDA - článek na www.svethardware.cz
Srovnání ICQ klientů pro PDA
https://www.svethardware.cz/recenze-srovnani-icq-klientu-pro-pda/18933
https://www.svethardware.cz/recenze-srovnani-icq-klientu-pro-pda/18933
Autor nějak pozapomněl (doufám, že omylem) na Agile. Po zkušenosti drtivou většinou testovaných IM softů mi stejně nezbyde nic jiného, než se k němu pokorně vrátit.
Myslím k Agile, ne k Burešovi :D
Myslím k Agile, ne k Burešovi :D
[QUOTE="Zdenek Malinsky"]Autor nějak pozapomněl (doufám, že omylem) na Agile. Po zkušenosti drtivou většinou testovaných IM softů mi stejně nezbyde nic jiného, než se k němu pokorně vrátit.
Myslím k Agile, ne k Burešovi :D [/QUOTE]
Přiznám se, že Agile pro WM mě z hlavy vypadlo, přestože recenze je už z půlky napsaná, takže ji nejspíš do srovnání nakonec doplním.
Že jsem tak zvědavej, co má Agile a jiné programy ne?
Myslím k Agile, ne k Burešovi :D [/QUOTE]
Přiznám se, že Agile pro WM mě z hlavy vypadlo, přestože recenze je už z půlky napsaná, takže ji nejspíš do srovnání nakonec doplním.
Že jsem tak zvědavej, co má Agile a jiné programy ne?
Funguje. :D
Což se o většině těch rusko-hotentotských programů říct nedá. :no:
EDIT:
Po ztrátě signálu, při cestě vlakem, metrem... se asi jako jediný IM dokáže vždy spolehlivě opět sám připojit
Jediné, co mi u Agile vadí, že neumí i Skype.
Tohle sice zvládne Fring, ale ten je zase příliš málo variabilní. Nemá historii, nejde změnit ani upravit či zesílit upozornění na zprávu nemá toto upozornění ve formě ikonky v horní liště atd.
QIP je skoro horší, než originál ICQ o kterém jsem si myslel, že je úplně nejhorší.
imov a mchat jsou stále takové polorozdělané a nedodělané a stále a opakovaně mají problémy s ICQ
Slick - snad jako jediný se může trošku s Agile srovnávat, je to stále beta, takže uvidíme, jak to s ním doapadne
Měl jsem to před časem také vypoznámkované do článku, ale zatím není kam. Toto jsou jen hlavní body, na které jsem si momentálně vzpomněl.
EDIT:
Po ztrátě signálu, při cestě vlakem, metrem... se asi jako jediný IM dokáže vždy spolehlivě opět sám připojit
Jediné, co mi u Agile vadí, že neumí i Skype.
Tohle sice zvládne Fring, ale ten je zase příliš málo variabilní. Nemá historii, nejde změnit ani upravit či zesílit upozornění na zprávu nemá toto upozornění ve formě ikonky v horní liště atd.
QIP je skoro horší, než originál ICQ o kterém jsem si myslel, že je úplně nejhorší.
imov a mchat jsou stále takové polorozdělané a nedodělané a stále a opakovaně mají problémy s ICQ
Slick - snad jako jediný se může trošku s Agile srovnávat, je to stále beta, takže uvidíme, jak to s ním doapadne
Měl jsem to před časem také vypoznámkované do článku, ale zatím není kam. Toto jsou jen hlavní body, na které jsem si momentálně vzpomněl.
Agile jede přes jejich servery, takže bych čekal, že není třeba instalovat update při změně protokolu.
Fring mi přišel divný, vůbec žádné nastavení serverů/portů, takže asi taky jede přes jejich meziserver, nelze aplikovat fintu s portem 80 na Surf+
Docela spolehlivý mi přijde IM+, i když UI je trochu oldschool a smily jsou na VGA opravdu olbřímí. Reconnecty cestou metrem jsem ale nezkoušel.
Fring mi přišel divný, vůbec žádné nastavení serverů/portů, takže asi taky jede přes jejich meziserver, nelze aplikovat fintu s portem 80 na Surf+
Docela spolehlivý mi přijde IM+, i když UI je trochu oldschool a smily jsou na VGA opravdu olbřímí. Reconnecty cestou metrem jsem ale nezkoušel.
mChat mi funguje bez problémů, a že by si nerozuměl s ICQ jsem si nikdy nevšiml.
Na druhou stranu používám převážně Jabber, nějaké hloupé ICQ mi nesmí do domu.
Na druhou stranu používám převážně Jabber, nějaké hloupé ICQ mi nesmí do domu.
U ICQ je právě problém v tom, že jediný "dovolený" klient je ten originál od ICQ. Občas se snaží znemožnit provoz alternaticních softů pomocí různých "naschválů" a je pak na autoru (autorech softu), jak rychle zareagují na změny.
Ale to, jaký kdo používá protokol, myslím není předmětem tohoto tématu.
Ale to, jaký kdo používá protokol, myslím není předmětem tohoto tématu.
Zkoušel jsem na Kaiserovi Slick, Smaper, Mundu IM, Agile, QIP, ICQ, Fring (ten však nepočítám mezi typické ICQ klienty, ale spíše jako Skype) a nejlébe se mi osvědčil, QIP build 2000 (nejnovější). Všechny ostatní buď nestabilní, problémové, některé z nich nepoužitelné s HW Key na PPC. Zůstávám tedy u QIP. Alespoň zatím, než se objeví něco, co mi nabídne stabilitu a uživatelský komfort, jako je tomu právě u QIP. I na QIPu je stále co zdokonalovat, ale i tak je vymakaný.
Osobne nejsem nejaky ICQ pisalek od rana do vecera, ale spokojil jsem se jiz kdysi s obyc betou ICQ pro PPC, jakozto tezce spartansky vybavenym programem, ale je pro me plne dostacujici:D :yes:
[QUOTE="Zdenek Malinsky"]Funguje. :D
EDIT:
[/QUOTE]
Slick se taky dokaze sam pripojit, jen je treba nastavit, aby se hned po prihlaseni do site pripojilo GPRS, neb Slick sam tohle nexvladne.
EDIT:
[/QUOTE]
Slick se taky dokaze sam pripojit, jen je treba nastavit, aby se hned po prihlaseni do site pripojilo GPRS, neb Slick sam tohle nexvladne.
Kde sezenu QIP build 2000? Na strankach je jen 1020 a ten mi ztraci zpravy - pipne ale neni videt. Obcas. Prestal jsem ho kvuli tomu pouzivat a presel jsem pokornej na Jimm-a v Jave (Esmertec JBed nebo jak se to jmenuje ta Java J2ME)
Po vyzkoušení několika programů nyní používám program Slick a jsem s ním spokojený.
https://www.svethardware.cz/recenze-srovnani-icq-klientu-pro-pda/18933-7
http://lonelycatgames.com/?app=slick
https://www.svethardware.cz/recenze-srovnani-icq-klientu-pro-pda/18933-7
http://lonelycatgames.com/?app=slick