Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

HTC Hermes (TyTN) - MRH 9.0 Valerian

hall80 (51)|4.7.2008 14:56
No zatím nejásejte :).Ještě jsem to neotestoval v provozu.Odpoledne jedu na víkend pryč, takže bude testovačka rovnou naostro (120km navigace s hudbou:D ).
Zavírání je nejspíš bezpečnostní záplata 6.1 ROM proti pádu/zatuhnutí z důvodu nedostatku RAM. Zkusil jsem ještě do toho SmartMaps (ukousnutí dalších cca 4-6MB RAM) a to už začalo stávkovat..nejdřív cca 6sec nic, pak trhačka a následně vše na pozadí zavřeno a SM běželi zas krásně..

Jinak pro porovnání : na 6MB PP od MRH (na 5.5) se mi již při zpuštění mChatu jako 3-tí aplikace vše ostatní zavřelo, takže rozdíl tu je!

Rozdíl v rychlosti jsem zatím nepostřehl (banchmark jsem zatím ještě nikdy nedělal,tak nechci mystifikovat ;) ) - protože používám SPB MShell a ten neduh s rychlostí odstranil již na WM5.... ale i při pokusu jít přez START/settings/system..nebo connections, zpuštění knihy jízd v EXCELu atd..mi to přišlo stejné jako s 6MB.

Nepoužívám 10 programů naráz,ale 2-4 veliký, takže pro tento účel bude nejspíš 4MB PP lepší..níž asi nemá cenu testovat ;) .
Uvidím ještě po přijetí hovoru. Pokud mi běžel TT a PM tak mi to většinou přestalo reagovat a nešel ani zvednout/položit hovor :mad: ..holt TyTNek má málo RAMky..:(
Doufám, že se na mě MRH nerozlobí, že si upravuji jeho poctivou namáhavou práci! - moc se omlouvám, jen hledám východisko z problémku,který mě trápí:)
netino (185)|4.7.2008 15:38
Silno rozmyslam aku ROM dat do mojho milaska.Odporucite mi nieco normalne?Bikini rom sa mi nepozdava dost blbne co sa tyka daileru.Niekto mi vola a nezobrazi sa nic len fon zvoni.MRH nechcem koli RAM.
hall80 (51)|4.7.2008 17:05
SIce to sem nepatří, ale je pravda že ta RAM je u MRH ROMek opravdu jediná bolest :(.Sestavení a customizace je od něj na "1+". S Doporučením je to těžké - záleží na využití.Vyzkouším tu upravenou 4MB PP a uvidí se:).Je možné, že by v mém užívání fungovala stále dobře i s 2MB, ale zatim nemám čas testnout, jestli to jde a jak by se chovala.
Ahoj všem a hezký víkend.
peter.nr (501)|4.7.2008 17:12
[QUOTE="hall80"]No zatím nejásejte :).[/QUOTE]

Nie, nie, nejasám. Ja som tento problém nepocítil.

Vo všeobecnosti platí: čím menšia PP, tým nižšia stabilita a rýchlosť, ale tým viac voľnej RAM. Opačne - čím väčšia PP, tým vyššia stabilita a rýchlosť, ale menej voľnej RAM. Ide o to, aby sa výrazne neprejavil pokles rýchlosti a aby sa ROM nestala nestabilnou. Potom je každá ušetrená RAM prínosom. V každom prípade. Pre každého.

Aj keď opakujem - tento problém s nedostatkom RAM - nepociťujem, môžem skúsiť flashnúť MRH s 4MBPP. Sa skúšku nič nedám a keď to nesplní moje očakávania, tak pôjdem naspäť na 6MBPP, resp. 8MBPP.
hall80 (51)|7.7.2008 17:38
Tak zatím to vypadá, že zmenšení PP na 4MB se projevilo na rychlost negativně :(.. Ještě to otestuji - přidám na FILECHACHE atd - zatím se víceméně WMka probouzeli po instalaci:).
peter.nr (501)|7.7.2008 20:51
Po krátkom testnutí PDAcorner a nového PDAviet buidu (nebol som s nimi spokojný) som sa vrátil k MRH 5.7. Tentoraz 4MBPP. Po cca 1 dni testovania mám subjektívny pocit, že sa zmena veľkosti PP neprejavila na rýchlosti, ani na stabilite.
I keď som odinštaloval Home a testujem Mobile Shell.
Martin Ráž Hoch (1832)|8.7.2008 01:01
No nazdar chlapi, jsem na dovolené, tak na to teď trochu kašlu, nebo by mě manželka fakt už zabila:) (a to ještě nemá ani páru, že jsem si potajnu mezitím vytvořil MRH 6.1). Tak a teď k problémům, které zmiňujete:

1) Nedostatek RAM - zatím jsem po dobu existence Windows Mobile 6.1 nenarazil na zmiňovaný problém s nedostatkem RAM (a to je TyTN moje pravá ruka). Hermes je ale se svou malou hodnotou RAM a konceptem (i podělaná HW klávesnice vyžaduje ovladač v paměti) na běh 1-2 velkých programů, na víc jak 2 to moc není. To je bez diskuze;). Zkuste případně naopak ZVÝŠIT PAGEPOOL telata;) - protože jak správně podotkl Peter, tak stránkovací soubor je právě pro případy kdy nestíhá RAM - ta jej použije jako berličku, takže opravdu to má vliv na vyšší stabilitu, která je pro běh velkých programů právě tolik potřeba! Musíte se holt ale smířit s tím, že pokud používáte TyTN primárně jako navigaci nebo podobné, tak to nebude žádná sláva a všechno je něco za něco.

2) Přehrávání videa - Funguje skvěle, už jsem na dovolené odkoukal přes 3 filmy a několik dílů seriálů. Používejte CorePlayer, tj. TCPMP (stejní tvůrci, stejný soft, akorát za peníze, protože se na něm neustále maká a funguje). Přehrává bez kostiček i filmy neoptimalizované pro PPC. Navíc video je docela žrout paměti a do toho se mi pravidelně míchá synchronizace, hovory atp. a stejně RAM funguje.

3) Ad nové buildy - A zase jsme u toho samého - nové buildy (nepřímé portace s Kaisera ap.) používají BigStorage XIP se kterým byl problém již u WM 2006! Je to modifikace, která se neprojevuje na všech HTC Hermes, ale na malém procentu. Každopádně je to tak, že tento build není stabilní na 100% a tak jej nepustím mezi lidi! Mě osobně se ..226 sekla asi po 2 hodinách a to 3x - a věřte, že to nasere, když do ní investujete několik hodin práce! A právě u někoho se tento problém neobjevuje nejspíš proto, že nenastanou vhodné iniciační podmínky a to u mě, kdy používám Hermes ve velkém spektru, je hned;)

4) Ad MRH 6.1 - je založeno na přímé portaci z HTC Kaiser, je stabilní, ale žádné extra vizuální změny - pouze spíš infrastrukturální;) změna. Až se dostanu s notebookem někam na pokrytí UMTS, tak zkusím uploadnout, ale to bude ještě jó přemlouvání ("Vždyť máme dovolenou! A sliboval jsi, že toho o dovolené necháš!) :D
peter.nr (501)|8.7.2008 08:28
Uži si dovolenku a manželku, ale na 6.1 sa teším. :)
hall80 (51)|8.7.2008 10:48
Ahoj dovolenkáří :)..
Jen upřesňuji proč jsem měnil PP na menší:

- systém mi při každé větší operaci (i blbej přepočet trasy) killnul hudbu na pozadí (včetně případných dalších programů). Po zmenšení PP se sice trošku protahuje reagování po SoftResetu,ale po vzpamatování je to dobré - až na občasné jakoby zaváhání,kdy třebas 3sec nedělá nic :)..Na stabilitě se to nijak neprojevilo, ale na problému se současným během navigace/hudba ano. Ještě mi nikdy nic sám nezavřel.
Bohužel problém s příchozím hovorem při navigaci+hudbě s tím, že systém nereaguje ANI NA STLAČENÍ TLAČÍTEK PŘÍJMU/ODMÍTNUTÍ HOVORU se nemění. Možná se paradoxně trošku rychleji vzpamatuje. Pokud používám pouze jeden z nich, je všechno v poho:).
U origo WM6 ani u lemer WM5 to nedělalo. Při hovoru se stopla hudba a shodil zvuk i obraz TomToma a dal se přijmout hovor.Po ukončení se vše samo zase zaplo:).
S PP 4MB se nějak přijmout hovor nedá,ale po ukončení hovoru(nepřijatý hovor) se to s 4MB PP rozběhne. S 6MB ne. A ž po nějaké době se jakoby telefon probere, zapípá nepřijatý hovor..ale killne player.
Toť k PP:)

PS: v dřívějších versích MRHčkových superromek býval equalizer (ne ten WOW,který mi přijde že hrozně skreslí zvuk)..nevítě někdo jak se jmenoval a kde jde postáhnout :)

Diky a ahooj a MRH pěknou dovču, na ROOMku se těším taky :)
Rostakd (33)|9.7.2008 10:13
Taky preji aby sis uzil dovolenou !
Martin Ráž Hoch (1832)|9.7.2008 12:14
Chlapi kurňa dík, ale tohle posílejte když tak soukromou zprávou:D, protože moje dovolená je hodně off topic! :)

Dnes zkusím upload MRH 6.1, uvidím, jestli dole ve vesnici je UMTS:D
WAV_ce4you (42)|9.7.2008 13:59
[QUOTE="MRH"]Chlapi kurňa dík, ale tohle posílejte když tak soukromou zprávou:D, protože moje dovolená je hodně off topic! :)

Dnes zkusím upload MRH 6.1, uvidím, jestli dole ve vesnici je UMTS:D[/QUOTE]
Tvoje dovolená je naopak hodně ON-topic, jelikož se každý třepe na to abys už byl zase normálně ON-line :D
Ale nenech se zviklat, je třeba vypláchnout mozek. To pak budou ROMky!
S_M_A_Z_A_T
Martin Ráž Hoch (1832)|9.7.2008 15:33
No chlapi, teď jsem byl dole ve městě (žena nemá ráda, když tomu rady říkám vesnice) na obědě, pod pařátem notebook, v druhé ruce TyTN vyhlížejíc 3G signál a ono nic! A přes GPRS vám to tam cpát nebudu:)

Pozitivní ale je, že zítra frčím na skok do Prahe, kde mám naštěstí mnohem kvalitnější konektivitu, tak se těšte;), ale na druhou stranu nic přeborného nečekejte. Teď testuji 8 MB PP a stabilita vs. rychlost docela dobré.
hall80 (51)|9.7.2008 15:43
Ajajaj...8MB ...tak snad mi poběží aspoň kalkulačka :D...né si dělám srandu...jsme rozhodně v očekácání ;) ..Každopádně to vypadá, že 4MB PP je pro 6.1 málo :sarcastic: ...
Martin Ráž Hoch (1832)|9.7.2008 15:55
PROBLÉMY S PAMĚTÍ!!! VYŘEŠENO

Tak a nedělá to moje ROMka, ale je to nativní funkcionalita nové verze HTC X-Button!

Zakombinuji do nové ROM, ale pro Ty z vás, koho to megaštve už teď:

Volba 1: Zakázání AutoKill funkce
[CODE]HKCU\Software\HTC\TaskManager
Změňte hodnotu "EnableAutoKill" na 0. (výchozí je 1).[/CODE]

Volba 2: Změna AutoKill mezní hodnoty pro uvolnění paměti
[CODE]HKCU\Software\HTC\TaskManager
Ponechte "EnableAutoKill" na 1.
Změnou hodnoty "MemoryThreshold" z výchozí 0x900000 (hex) na něco menšího jako 0x300000 (hex)
Toto nastaví AutoKill pokud Vám zbývá 3.1Mb volné RAM[/CODE]
hall80 (51)|9.7.2008 16:05
Já se picnu....prolejzal jsem ten pitomej registr tolikrát !!!!!! ale že to bude součástí sekce taskmanagera...KURA!!

MRH - jsi prostě třída,no!! Opět smekám!!! - Nikdy jsem tedy netvrdil, že je to jen v Tvých ROM! - přisuzoval jsem to 6.1 všeobecně - ach jo, zase jsem se zmílil:oops: ..

Mooooc ti děkujem !!! :yes:
Martin Ráž Hoch (1832)|9.7.2008 16:22
No já jsem na to narazil více méně náhodou - sice jsem o téhle funkci věděl, ale také si to nespojil:).

Doufám, že to pomůže;)
hall80 (51)|9.7.2008 16:38
Uvidíme, jak to pomůže s tvou novou ROM :-D ... Nastavil jsem to (zbytečně) na 5.7 s 4MB PP - přeinstalaci zpět na 6MB PP dělat nebudu a počkám na 6.1čku :)))))...Škoda že nefachá ta změna PP za chodu..MR mě štve! Kvůli doinstalaci a dlooouhé synchro zpráv,kontaktů atd:(
Ještě jednou opravdu díky !! :cool: :yes:
hall80 (51)|9.7.2008 16:39
:sarcastic: myšlen Hard Reset (MR/HR) :D
Martin Ráž Hoch (1832)|9.7.2008 17:33
Tak a ještě dnes celou MRH 6.1 překopu na trochu jinou variantu a nevylučuji, že zařadím i ten bílý Diamond dialer;), ale to se mi musí ještě stáhnout PDAVIET;)... buďte trpěliví.
netino (185)|9.7.2008 17:34
Neviem sa dockat kedy bude ten upload hotovy.Hned ako pridem z prace tak srrr frrr New Rom do TyTNA!:evil: :D
Martin Ráž Hoch (1832)|10.7.2008 12:03
Už brzy;)... ETA 2 hodiny.
Martin Ráž Hoch (1832)|10.7.2008 15:07
MRH 6.1 Rainbow

- Kompletně přepracováno na nový build
- Přebudována grafika na komplexní černo-bílý styl
- Přidáno pár grafických témat pro letí čas
- Spousta oprav, vylepšení atp.
peter.nr (501)|10.7.2008 16:03
Mám dosť vážny problém s touto ROM!!!

Nefunguje synchronizácia s PC! Vypíše chybovú hlášku: "Cannot communicate with the PC because of the following Remote Networking error (Error 608). Please reconnect your device. If the problem persists, restart the device.

Toto mi nerobilo zatiaľ na žiadnej ROM. Reštartol som Hermesa, PC, odstránil partnership, preinštaloval ActiveSync (4.5), ... NIČ NEPOMÁHA. :no: :no: :mad:

EDIT: Hodil som tam naspäť MRH 5.7 a všetko je OK. Zrejme to bude BUG verzie 6.1. :(
Martin Ráž Hoch (1832)|10.7.2008 18:09
Ne, není to bug, jen kolize s novým USB2PC driverem. stačí buď v Settings - Connection - USB2PC - povolit rozšířené funkce síťové konektivity a je to;)

A nebo přímo v Programs - Accessories - USB2PC použít nový setup z HTC Diamond, který toho umí o něco víc!
Jardo_ce4you (8)|10.7.2008 21:05
celkom fajn.. len by som spravil nieco s Contact na to obrazku.. asy by majitelia neboli radi :) ... kukal som aj XDA_developers
netino (185)|10.7.2008 21:15
No uz ho mam v Tytánovi zatiaal spokojenost.Viac prezradim zajtra vecer.
Martin Ráž Hoch (1832)|10.7.2008 21:46
Ad kontakty - taky jsem si to myslel, že by bylo dobré je zakrýt, ale vzhledem k časové tísni jsem udělal až teď. Na druhou stranu jsou to vesměs obchodní kontakty a nedokáži si představit, že by to někomu k něčemu tohle bylo:). E-maily ano - na spam, ale mobily moc nic.

Změněno, tak je to teď košer;)
netino (185)|10.7.2008 21:52
Som uneseny touto ROMkou.:yes:
Keby tam bola este neaka super aaps na kontkaty tak to je na 1* ale takto to je na 1:D



MRH rovna sa výnimočná práca.
Martin Ráž Hoch (1832)|10.7.2008 22:18
Aplikace na kontakty

- Buď iContact - jednoduchá věcička na kontakty ala iPhone, skinovatelná - najdete na XDEV
- Nebo Pocket CM - docela robustnější, ale také super

- Osobně na kontakty aplikaci napoužívám a to z následujícího důvodu - rychlé kontakty mám v HTC Home a na vyhledávání kontaktů je právě nejefektivnější 2G dialer, který vyhledává všechno na jedné obrazovce s dialerem, používá T9 a vyhledává v celém řetězci kontaktu. Původně jsem dodatečné aplikace testoval, ale nakonec zjistil, že je to zbytečné. Když jdu volat, stisknu pár kláves a během vteřiny mám požadovaný kontakt, ať hledám jeho firmu, příjmení, nebo v křestím jméně;)

Děkuji jinak za pochvalu, mě se moje nová ROM taky docela líbí a asi u ní nějakou dobu zůstanu:)

Problém se synchronizací je vyřešitelný jedním checkboxem a navíc pak při advanced network funkcionalitě funguje synchronizace stabilně, což je dáno právě novými Diamond drivery, takže sub verzi vydávat nebudu.
papik.i (171)|10.7.2008 23:05
No výborně...udělám zálohu svého H€RM€S€ s CRCs r12.0, zítra ráno flashnu a uvidím co se bude dít:O Ale vypadá to slibně, když to je založeno na CRC ...tu používám asi třetí den a ROMka je opravdu oproti jiným velice stabilní.
Martin Ráž Hoch (1832)|10.7.2008 23:28
A to je právě to, proč jsem vybral CRC ROM - CRCinAU je fajn člověk, styl jeho práce mi sedí, protože to není autor, který jde za každou cenu po nejnovějším buildu, což ostatní dělají a ne vždy je to k něčemu.

Navíc tenhle build je přímá portace, resp. nestačil jí zprznit nějaký vietnamec;) BS modifikací atp., tak ROM zůstala kvalitní a CRC na ní hodně zamakal.
peter.nr (501)|10.7.2008 23:57
Po "odfajknut"í funguje synchronizácia bez problémov.

Pár postrehov:

- vyzerá to stabilné a rýchle :yes:
- v predchádzajúcich verziách ma trošíčku trápil comm manager - vyskočil vždy po odoslaní SMS a zatvorení messaging - tento to zatiaľ nerobí :yes:
- nemožnosť zatvoriť dual dialer tlačidlom phone hang off v režime zobrazenia hovorov pretrváva, každopádne pomocou OK to ide v pohode, takže ma to vlastne netrápi ;)
- čo má robiť utilita No Data? predpokladám, že vypnúť GPRS (možno kvôli roamingu), mne však hlási chybu - asi preto, že momentálne nemám aktivované GPRS (u operátora) :?
- pri príchodzom hovore telefón začne zvoniť medzi prvým a druhým zvonením u volajúceho nezávisle od toho, či je stanby alebo zapnutý (mimochodom, veľmi dobrý výsledok) :yes: ;)

Na margo Dual Dialera:
Pár mesiacov dozadu sme s MRH preberali Dual Dialer. Ja som mu vtedy nevedel prísť na chuť. Potom ma chytil za srdce a odvtedy by som si Hermesa bez neho ani nevedl predstaviť. Nechápem niektorých užívateľov na XDA, ktorí sa dožadujú 3G verzie. Kto dnes využije videohovory?
V prípade Dual Dialera každý iný manager kontaktov stráca opodstatnenie, keďže komfortnejšie a hlavne rýchlejšie si to už nedokážem predstaviť. :yes:
Rostakd (33)|11.7.2008 00:09
Uz ho tam peru,diky moc za novou ROM :)
Martin Ráž Hoch (1832)|11.7.2008 00:24
[QUOTE="peter.nr"]čo má robiť utilita No Data? predpokladám, že vypnúť GPRS (možno kvôli roamingu), mne však hlási chybu - asi preto, že momentálne nemám aktivované GPRS (u operátora) :?[/QUOTE]Ano, tohle by to mělo dělat, ale sám to nepoužívám. Nechal jsem jí tam, že už tam byla a je to malinkatá aplikace. Někomu by se namapování odpojení GPRS na tlačítko mohlo hodit.[QUOTE="peter.nr"]pri príchodzom hovore telefón začne zvoniť medzi prvým a druhým zvonením u volajúceho nezávisle od toho, či je stanby alebo zapnutý (mimochodom, veľmi dobrý výsledok) :yes: ;)[/QUOTE]To je a jsem rád, protože tohle umí jen pár buildů a je to super, protože pak Hermes opravdu zvoní, když někdo volá a ne až poté, co to volajícímu zazvoní 5x:)[QUOTE="peter.nr"]Na margo Dual Dialera:
Pár mesiacov dozadu sme s MRH preberali Dual Dialer. Ja som mu vtedy nevedel prísť na chuť. Potom ma chytil za srdce a odvtedy by som si Hermesa bez neho ani nevedl predstaviť. Nechápem niektorých užívateľov na XDA, ktorí sa dožadujú 3G verzie. Kto dnes využije videohovory?
V prípade Dual Dialera každý iný manager kontaktov stráca opodstatnenie, keďže komfortnejšie a hlavne rýchlejšie si to už nedokážem predstaviť. :yes: [/QUOTE]Mluvíš mi z duše - původně jsem taky používal 3G dialer, ač videohovory nemám, nepoužívám a nechápu (asi to má své opodstatnění, ale moc ne v ČR - ostatní země to ale berou, takže to že se používá je čistý alibismus, aby byla cílová skupina co nejširší). Jak jsem ale začal používat tento 2G dialer, tak to je paráda - šíleně rychle jsem si na něj navykl a ne a ne si odvyknout. Mimo jiné je to i jeden z hlavních důvodů, proč jsem se naučil vařit ROMky. Každopádně, když pominu technologické výhody (nevyužívání smartdialing.dll, tj. rychlejší reakce) tak už jenom ta efektivita používání s tímto dialerem je prostě bomba:). Osobně bych neměnil ani za nic a plně se s Tvým názorem ztotožňuji;)
Rostakd (33)|11.7.2008 00:46
[QUOTE="MRH"]Ne, není to bug, jen kolize s novým USB2PC driverem. stačí buď v Settings - Connection - USB2PC - povolit rozšířené funkce síťové konektivity a je to;)

A nebo přímo v Programs - Accessories - USB2PC použít nový setup z HTC Diamond, který toho umí o něco víc! [/QUOTE]

Neslo by to nejak opravit ja totiz nesmim mit povoleny rozsirene funkce sitove konektivity,pac jinak se nepripojim kdyz to nemam odskrtle vse funguje jak ma pouziovat centrum zarizeni Windows mobile ve Vistach.Predem moc dik !!!
Martin Ráž Hoch (1832)|11.7.2008 00:54
A zkoušel jsi to i na této ROM? Opravdu to na Vistách nejede? Vždyť, když je to odškrtnuté, tak se využívá stará (pomalá) cesta synchronizace - nerozumím tomu, proč by Microsoft šel sám proti sobě a nepodporoval nativní novější funkce svého WM systému?

Opravit to samozřejmě půjde, ale nikoliv ne dřív než v neděli, kdy budu na rozumné konektivitě a manželka mi nebude brát notebook:)
Rostakd (33)|11.7.2008 00:58
[QUOTE="MRH"]A zkoušel jsi to i na této ROM? Opravdu to na Vistách nejede? Vždyť, když je to odškrtnuté, tak se využívá stará (pomalá) cesta synchronizace - nerozumím tomu, proč by Microsoft šel sám proti sobě a nepodporoval nativní novější funkce svého WM systému?

Opravit to samozřejmě půjde, ale nikoliv ne dřív než v neděli, kdy budu na rozumné konektivitě a manželka mi nebude brát notebook:)[/QUOTE]

Mno mam tu tvoji posledni ROMku kde mi to blbne na 5.7 to slo v pohode az na ty 6.1 a aby to slo tak to zkutecne musim mit odskrnute
hall80 (51)|11.7.2008 14:22
huhuu, už se stahuje:)..
To bude zase o víkendíku prácička :D .Kukám, že jsi se vrátil k touch connection manageru:)..děkujii:sarcastic:
Pfů, doufám že půjde ten superfígl na killing RAM :) ..Noné, ty jsi tam dal Operu MINI :D parrráda. Uvidíme kolik mi zbude po odinstalu HTC Home a doinstalu SPB MShell a SPB Diary:). Hmm, vidím že jsi zůstal u PP 6MB - zkoušel jsi i těch 8?..byl nějaký rozdíl?
Zahlédl jsem taky konečně název HTC Audio (equalizer) - budu ho muset použít, protože equalizer obsažená v PocketMusic ve WM6.x nějak nefunguje jak má :mad:
Všiml jsem si, že oproti 5.7 zbývá o cca 2MB méně RAM - čímpa to? Né že by to tolik vadilo (pokud bude fungovat ten fíglík s freeing RAM)..jen mě to zajímalo - jsem šťoural :D.
S 3G Dialerem jsem s Vámi..páč mám Vodafone :D..Proto také používám Operu MINI - nemám ani datanonstop :( natož Videohovory.

Děkujem ti opravdu moc, že se staráš nejen o svého Miláška (TyTNíka), ale i o naše "příruční počítadla" a tím neustále prodlužuješ jejich perfektní funkčnost .. :yes:

PS: ta dokonfigurace WaintCursor.cab je opravdu nutná? :O nebo je to jen estetická záležitost ;)

TO: Suoraj: máš v popisku napsáno, že Kaisera jsi poslal pryč a zůstal u TyTN..why? že by kvůli nedostupnosti MRH ROMek na tento stroj? :D ..mě u něj zarazila snad jen váha, víc jsem testovat nestihl, ale co se mi zalíbylo byla RAM 66MB free:)..a hlavně foťáček
(pardon, to sem nepatříííí )
Martin Ráž Hoch (1832)|11.7.2008 14:59
Ad Comm Manager - Ano, bohužel mi nestačí 6 pozic
Ad Opera Mini - Pro běžné surfování ala C4U atp. bych za nic neměnil.
Ad Equalizer - ano, je tam. Je to mini aplikace a mě se občas hodí.
Ad RAM - to je moje chybka, je to pozůstatek 8 MB PP, který zde není použit a ROM je stabilní. Prosím kohokoliv, kdo flashne čerstvě mojí ROM, ať mi hodí opis RAM hodnot!
Ad WaitCursor - ne ne, to je příklad, jak se používá automatická instalace UC. WaitCursor skin je čistě černá Touch animace pro kurzor, když se něco dělá (přesýpací hodiny u PC)
hall80 (51)|11.7.2008 15:08
Děkuji :)..Mluvíš úplně z mé duše :).(Opera+equalizer+comm manager). a dík za upřesnění wait cursoru :)
Hezký víkend všem :)
Suoraj (704)|11.7.2008 15:59
Ráno jsem flešnul MRH 6.1 Rainbow a jsem zklamanej... Zklamanej z toho že sem romky od MRH nezkoušel již předtím :D Tahle je zatím LUXUS. Dodal sem nový Icontact a peru tam všechny své programy... Uvidíme jak bude šlapat po instalaci. Jen nějak nemůžu přijít na to jak změnit pořadí položek v "Action" ale já na to nějak přijdu :yes:
netino (185)|11.7.2008 16:42
Vysledok uzivania ROM po cca 20 hodinách.
Všetko je v pohode.Uplne super.Len ta RAM!Dal som si na kartu neake filmecky o velikosti 326 MB rozlysenie je upravene na 320x240 vo formate wmv.Ked to dam prehrat v mediaplayeri tak to vyhodi po par sekundach ze nemam dostatok pamete.Ked to dam prehrat v Coreplayeri tak to ide v pohode.Media player ma problem prehrat u mna aj mp3.Tak isto po par sekundach nedostatok pamete.
Este jedna vec.Neviem preco ale s2u2 neslape ako ma.Mozno sa mi to bije s SPB Mobil shell.
Tak isto mi to niekedy vypne s2p.
Pre informaciu dodavam ze som doinstaloval akurat SBP mobil shell a SPB Wheater.
Rozmyslam nad odstranenim SBP Mobil shell.Len dufam ze to pomoze.
Co myslis MRH?
Pomoze odinstalovanie SBP Mobil shell???

Ale uprimne som velmi spokojny s touto ROM.
Je uplne ina ako ostatne MRH ROM.
Pre vsetkych vrelo odporucam.
Martin Ráž Hoch (1832)|11.7.2008 17:00
Ad ActionScreen - asi to přeřadit půjde, ale nevím jak. Osobně používám jen občas:)

Ad SPB Mobile Shell vs. S2U2 - osobně mi to nikdy nejelo dohromady a to mě štvalo, proto jsem SPB opustil a plně jej nahradil free variantami. Je to hezký soft, ale ve výsledku mě hodně zdržoval a takhle to mám prakticky na jednom screenu a pod tlačítky. Právě to, že to potlačovalo S2U2 mě štvalo! Protože třeba zobrazení ovládání S2P na obrazovce S2U2 je super věc - navíc pak i tlačítka jsou zamknutá a fungují pouze pro přehrávání hudby - super praktické.

Ad přehrávání videa - Windows Media Player je pro přehrávání videa nevhodný! Už jsme to tu řešili. CorePlayer! S tím mi jede video na Hermesovi luxusně, i neoptimalizované.

Jsem rád, že se vám ROMka hodí;)
gulii (140)|11.7.2008 18:20
Musím říci, že Rainbow je naprosto super... :) jen, bych možná podotkl, kdyby jsi do příští ROM mohl hodit už nějaký novější skin na WM Player (vím, že ho asi nepoužíváš, ale... ať to hezky ladí) ... Jinak výborná ROM //ale to jsem už asi řikal// :D
fleris (31)|11.7.2008 18:37
Pouzivam ted MRH 6.1 a musim taky pochvalit odvedenou praci na tehle ROMce. Opet mam ale malinkaty problemek a nevim jak na nej. Na Today obrazovce se mi ukazuje neustale plna baterie. Uz jsem myslel, ze je to zazracna ROM, ale bohuzel je to chybka v indikaci. S2U2 mi ukazuje skutecny stav a ten je uplne jiny. Momentalne mam 30%, ale podle today mam 100%. Dela to jen me?
Martin Ráž Hoch (1832)|11.7.2008 19:05
Ad ukazatel baterie - toho jsem si vubec nevsiml. Osobne jsem tam hned vrznul normalne z CABu ukazatel z procenty, ale zkusim to udelat tak, aby uz byl v zakladu.

Mam hotovou opravenou ROM, kde jede USB2PC nativne, tak do nedele ji jeste trochu vyladim, tak testujte, jestli nenarazite na dalsi zavazne chybky.

Ted ale jdu zase do vody... na Slapech je krasne;)
netino (185)|11.7.2008 19:31
Mimochodom ukazovatel stavu baterie.Mne zas stale ukazuje ze sa nabija.Takze sa nieco s tym deje jednoznacne.
Takze sup sup opravenu ROM.

MRH ROM je supa pre TyTNov.
Martin Ráž Hoch (1832)|12.7.2008 00:21
MRH 6.3 Rainbow - RQ pro development

- Tak už vím i jak opravit měřáček baterie;) - v neděli to otestuji.
- Skin pro WMP dodám, mám jeden v záloze, ale chce to rychlejší konektivitu, abych se podíval, jestli nenajdu nějaký lepší.
- Přemýšlejte, jestli nenajdete nějakou vychytávku, co ještě přidat - posoudím a možná vyhovím, pokud se mi to bude zdát jako dobrý nápad;)

P.S. Tenhle luxus dopřávám jen zde na C4U, tak si toho važte:). Těm hyenám na XD to nenavrhnu:)
peter.nr (501)|12.7.2008 00:54
- Jednoznačne vrátiť VistaHide Battery Gauge! Už som si na to zvykol. Nezaberá miesto na lište a je to to najprehľadnejšie zobrazovanie stavu batérie, aké som na PDA videl.
- Settings/System/Task Manager sa nedá spustiť (viem, je to iba detail).


Ešte jedna poznámka na margo MRH ROMiek.

Niekto tu hodil názor, že 6.1 je niečo úplne iné ako ostatné verzie MRH ROM. Tak to sa teda mýlil. Nie je ničím výnimočná. Takmer všetky MRH ROMky sú super! Verzia od verzie sa zlepšujú spolu s novými verziami CRC ROMiek.
Nebolo by dobre, keby sme si takto nevážili prácu CRCinAU a MRH, pretože CRC a MRH ROMky sú to NAJ, čo bolo kedy spravené pre Hermesa. :yes: