Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

HTC Hermes (TyTN) - MRH 9.0 Valerian

Martin Ráž Hoch (1832)|13.7.2008 23:25
MRH 6.3 Rainbow

- Opraven problém s komunikací s ActiveSync
- Opraven DotFred TaskManager
- Opraven BatteryMeter v liště
- Rozšířeny a aktualizovány možnosti nastavení v Advanced Config
- Kompletně přebudován provisioning - aplikována kompletně nová nastavení a vylepšení
- Další drobné úpravy atp.

Download a popis na první straně tohoto vlákna!

Beta testing - zatím mi jede docela skvěle, dokonce reaguje dle subjektivního dojmu lépe, než předchozí ROM. Uvidíte - změny nejsou na povrchu, ale hlavně pod povrchem;)
Rostakd (33)|13.7.2008 23:57
Nejde mi to flashnout tim jak mi nefunguje synchronizace pres kabel tak sem v koncich :(
Martin Ráž Hoch (1832)|14.7.2008 00:04
Zkopíruj soubor RUU_Signed.nbh na SD kartu, přejmenuj na hermimg.nbh. Kartu dej do TyTNa, vlez do bootloader a jde to flashnout. Návodů na flash přes SD kartu je tu různě asi 10;)

...jdu spát.
netino (185)|14.7.2008 06:37
Flashujem zajtra rano dam vediet co a ako bo vecer letim do Prahy na jedno stretnutie a vraciam sa az zajtra rano.

Takze zatial fakci v pohode.No po flasnuti nabehne instalacia apps a pri asi poslednej Wmstorage mi hodi neaku hlasku ktoru nevidim lebo sa ukazuje priebeh instalu .Prestane dalej instalovat a musim urobit restart.A uz ide WM tak ako ma snad.Skusal som HR a robi to iste.
fleris (31)|14.7.2008 08:54
MRH 6.3 Rainbow
Perfektní práce. Konečně mi přestal padat S2P a hudba jede v pohodě. Všiml jsem si, že ti už někdo poradil na XDA jak skrýt kontakty SIM :)), takže se asi bude vařit další ROMka. :D
6.3 je opravdu svižnější než 6.1 a celkové dojmy velmi pozitivní. Co se mě týká tak mi moc nevyhovuje Calendar+ a nahrazuji ho TodayAgenda, ale každý podle svého gusta.
Martin Ráž Hoch (1832)|14.7.2008 08:56
Proto se taky dá Calendar+ odinstalovat;), mě osobně vyhovuje.

Jinak další ROM vařit nebudu, protože to je jen oprava aplikace, která se do ROM doinstalovala z Ext ROM.
gulii (140)|14.7.2008 10:18
Vim, že to bude znít hodně komicky, ale má v new Rainbow WMP hezčí skin? //já jen, jestli jsi na mě nezapomněl :D
Martin Ráž Hoch (1832)|14.7.2008 11:09
Není, WMP skin se bere z Program Files, takže to neafektuje složku WINDOWS, proto si jej můžeš v klidu stáhnout dle představ, aniž by to mělo vliv na výkon;)
hall80 (51)|14.7.2008 14:10
shit...instalace se mi zasekla na customizaci..instalace WM5torage v1.8.cab :(. Už 2 minuty nic
hall80 (51)|14.7.2008 14:17
zkusim ji vyhodit z SD config a doinstalovat jí potom :)
PS: píše mi to (a i předtím u 6.1) po restartu s2u2.exe - The file "s2u2" cannot be opened. Nepodepsaný nebo mu něco chybí.Pokud problém persist - přeinstalujte..?..je to normální?..nebo zase něco v Vodafone1605 :(
Martin Ráž Hoch (1832)|14.7.2008 14:27
Spusť S2U2 přes ikonu v programech a pak už to bude fungovat.
hall80 (51)|14.7.2008 16:29
vyzkoušeno a funkční :).
Jinak už customizuji :) - zatím se mi to ale 2x seklo :(...nešel ani vypnout - pouze SR. Po odebrání HTC Today a Calendar+ zatím ok (používám ten proklínaný Shell a Diary :D
hall80 (51)|15.7.2008 00:15
Tak pánové nevím jak vy, ale mě to nějak zlobilo - myšleno ta 6.3-jka :? .Hrozně často mi padl taskmanager na today..prostě zmizla ikonka a přestalo fungovat zavírání aplikací. Spolehlivě to spadlo po zapnutí Vistabaterybaru (nebo jak se jmenuje ten duhový ukazatel baterie), který jsem tam dohrál. Co mě ale mrzelo nejvíce je NEFUNKČNÍ POCKETMUSIC player =(.
Ten S2P je pěkný,ale přišel mi jako dost žrout CPU (na to jak vypadala) a nepřišel jsem na to jak se u něj posouvá v písničce (což u mých až 80minutových mixů je potřeba :D )
PocketMusic se nainstalne, ale při zpuštění naběhne jen registrace - po zaregistrování spadne..při každém zpuštění začne nabíhat a spadne=(.
Zkusil jsem to tam picnout ještě jednou a bez WM5storage (vypuštěno z SDconfigu kvůli seknutí instalace),ale nepomohlo. Ani po odinstalování úplně všeho co šlo..

Na druhou stranu ale už bezproblémově funguje RescoExplorer :)) na této ROM nekazí ani název zařízení ani nabídky :D. Musím uznat, že jsi odvedl opravdu dobrou práci :yes: .
Vracím se k tvé MRH5.7 - a zkusím zvednout PP na 8MB s vypnutým killováním - tak jako jsi to udělal u 6.3 - jsem se koukal :D ..teda až na tu PP6MB :)..
PS: nevíš,co udělá AdvanceConfig z té 6.3 na 5.7?..pomůže na rychlosti zvednout FilterCache jako je to tam?A budou k něčemu další customizace? Né že by byla 5.7 pomalá - jen se ptám :)

A Kdyby náhodou někdo přišel na to jak rozchodit PocketMusic na 6.3 pleeeees podělte seee:$: :$: :$: :$: :sarcastic: :))
Spánek......
BeneOsawe (21)|15.7.2008 11:39
vinikající práce s pohráním romky na tyhle genialní telefony.jen jestli se můžu zeptat zda někdy se bude i odehrávat čeština pro tuhle romku já teda osobně jsem si kopnul do hermse Interwrite profi 9.5 a běhá mi v CZ tku v poho až na malé nepříjemnosti co se týce zobrazení textovejch zpráv ale jináč v poho :D
netino (185)|15.7.2008 15:37
Takze ako som spokojny s NEW ROM?
Da sa uplna pohodka ziadny problem akurat ze mne este cas od casu znicoho nic padne S2P.
Ale pohoda da sa to vydrzat.
netino (185)|15.7.2008 15:37
A co sa tyka posuvania hudby v S2P ide to.
Staci aby si klikol tam kde je nazov skladby otvori sa Ti podoko
no kde Ti ukazuje minutaz a klasicki posuvas ako keby si chcelk dalsiu skladbu.ak chces dalsiu skladbu tak kliknes do prazdna a a zmizne podokno a mozes dalej preskakovat skladby
Martin Ráž Hoch (1832)|15.7.2008 20:37
S2P - prstům přátelské přehrávání hudby zdarma

Jen bych rád doplnil k tomu S2P. Osobně jsem dříve zkoušel různé přehrávače, ať už WMP, HTC Audio Manager, či alternativní... ale žádný z nich neposkytuje tolik komfortu nenáročnému posluchači hudby, který chce maximální jednoduchost a uživatelskost. Stačí mi běžné funkce, spíše se soustředím na praktičnost a ta je u tohoto SW skvělá. Umí to vše co ostatní přehrávače a dodává trochu navíc v podobě integrace do S2U2, jak jsem se již výše zmiňoval.

Když podržíte prst / stylus na obrazovce s přehráváním, tak vyjede menu pro posun skladby, opakování skladby (jednu, album, nic) a náhodný.

Pokud máte S2P puštěný a vypnete PPC, tak nejen, že to nepřestane hrát, ale když pak podržíte prst / stylus na obrazovce S2U2, tak vyjede ovládání pro S2P. To nejen že umožní ovládat hudbu na obrazovce, ale zapne i HW tlačítka právě pro přehrávač - můžete tedy z kapsy zesilovat / zeslabovat (kolečkem, DPAD nahoru / dolu), nebo dávat další skladbu (DPAD doprava / doleva). A to je prostě paráda.
Martin Ráž Hoch (1832)|15.7.2008 21:56
[QUOTE="hall80"]Tak pánové nevím jak vy, ale mě to nějak zlobilo - myšleno ta 6.3-jka :? .Hrozně často mi padl taskmanager na today..prostě zmizla ikonka a přestalo fungovat zavírání aplikací. Spolehlivě to spadlo po zapnutí Vistabaterybaru (nebo jak se jmenuje ten duhový ukazatel baterie), který jsem tam dohrál. Co mě ale mrzelo nejvíce je NEFUNKČNÍ POCKETMUSIC player =(.[/QUOTE]No mě jede 6.3 docela luxusně stabilně. Task manager mi nespadl ani jednou, ale je možné, že se nějak nemá rád s Vista Battery Gauge. Nakonec jsem se tento SW rozhodl nepoužít, protože přeci jen není dobré tolik sledovat baterii;)[QUOTE]
Ten S2P je pěkný,ale přišel mi jako dost žrout CPU (na to jak vypadala) a nepřišel jsem na to jak se u něj posouvá v písničce (což u mých až 80minutových mixů je potřeba :D )
PocketMusic se nainstalne, ale při zpuštění naběhne jen registrace - po zaregistrování spadne..při každém zpuštění začne nabíhat a spadne=(.[/QUOTE]No, S2P je nadstavba pro WMP, protože používá jeho jádro, tak asi proto je to žrout paměti - resp. WMP je žrout;). Osobně jsem ale na problémy s výkonem při přehrávání hudby přes S2P zatím nenarazil.[QUOTE]Zkusil jsem to tam picnout ještě jednou a bez WM5storage (vypuštěno z SDconfigu kvůli seknutí instalace),ale nepomohlo. Ani po odinstalování úplně všeho co šlo..[/QUOTE]No a co jsi tam zkusil picnout?
peter.nr (501)|15.7.2008 22:02
Vo Vista Battery Gauge problém nebude. Používam ho už týždeň s MRH 6.1 a žiadne problémy so stabilitou som nezaznamenal. Možno vo verzii 6.3 je niekde inde pes zakopaný.

Mimochodom, mám nejaký dôvod prechádzať z verzie 6.1 na 6.3? Všetko šlape ako má. :)
papik.i (171)|15.7.2008 23:20
Jéwa...jak vám závidím, že už můžete testovat...předevčírem jsem narychlo odjela na Malou Fatru, včera jsem tam celý den v dešti šmatlal a dnes jsem byl skoro až doteď v práci a ráno nanovo...holt budu muset počkat do čtvrtku a pak sem hodím taky pár poznatků z testování téhle ROM...ale už se těším.

Chcu být pánem času nevíte jak na to?
Martin Ráž Hoch (1832)|15.7.2008 23:33
[QUOTE="peter.nr"]Mimochodom, mám nejaký dôvod prechádzať z verzie 6.1 na 6.3? Všetko šlape ako má. :) [/QUOTE]No, MRH 6.3 je docela vylazená co se týká vnitřního nastavení, ale nějak diametrálně odlišné to není.
Martin Ráž Hoch (1832)|15.7.2008 23:38
[QUOTE="papik.i"]Jéwa...jak vám závidím, že už můžete testovat...předevčírem jsem narychlo odjela na Malou Fatru, včera jsem tam celý den v dešti šmatlal a dnes jsem byl skoro až doteď v práci a ráno nanovo...holt budu muset počkat do čtvrtku a pak sem hodím taky pár poznatků z testování téhle ROM...ale už se těším.

Chcu být pánem času nevíte jak na to? [/QUOTE]Flashnout a plně nastavit a sesynchronizovat ROM zvládnu po cestě tramvají do práce. Musíš cvičit své kung-fu!
papik.i (171)|16.7.2008 00:04
jj...flashnout to je rychlovka, ale potřebuju tam doinstalovat své aplikace a růžně fšecko nastavit a telefon chci mít 100%ně připraven, když jsem mimo domov, ptž pokud tomu tak není tak trpím nervózou a furt se v něm musím hrabat a kolegové v práci pak kroutí hlavou proč do teho displeja furt píchám:D A že gdybych se tak věnoval práci stejně tak jak Hermesovi, tak po venku nelítajů žádní barabi;)

Stáhnuto už mám...taxi to fšecko možná v posteli vedle spící nic netušící manželky fšecko nastavím:cool:

Hlavně se těším na STABILITU:!: :?:

Tak a začlo testování:)
hall80 (51)|16.7.2008 00:45
Tak jsem ještě po firemním večírku zavítal na mou oblíbenou stránku s MRH ROMs :)..Tak mě nekamenujte za "zvláštní příspěvky" :oops:
To: MRH

- Stabilita: přišlo mi, že se mi 6.3 začala chovat nestabilně až po použití Vista Battery Gauge...a pak už i po jeho odebrání.
každou chvíli byla taskmanager ikonka na today nefunkční =(..je možné že se to opravdu nemělo rádo a někam si "WBG" do windows zapsalo nějaký nesmysl a ten pak způsoboval pád. HR jsem díky absenci "clear storage" ikonky a neschopnosti si vzpomenout jestli to jde nějakou klávesovou kombinací neprovedl.

-"picnout" - upravil jsem si jednosuše SDconfig, ve kterém po instalaci spouštíš instalaci doplňků..vypustil jsem z něj instalaci WM5torage..pak doběhne instalace 6.3 včetně customizace až do konce. WM5torage jde doinstalovat bez problémů potom :)
(dělalo to nejen mě problém při instalaci 6.3, že jakoby nedoběhl instal a trčelo to na "instaluji WM5torage"..pomohl jen reset)
- pak jsem nainstalnul MRH 6.3 znovu, ale po pokusech s PocketMusic a jeho nefunkčností jsem to nakonec vzdal :( a vrátil se k 5.7 se zvětšenou PP na 8MB - to je mazec :D

-"S2P" - děkuji za rady ohledně přetáčení...ale jak už se tu někdo zmínil - "na přehrávání hudby i videa je WMP nevhodný", ať už má nad sebou vunkční nadstavbu,nebo ne. :( .Rozhodně mě to nenadchlo :no:

Hlavně se na mě nezlobte - píši jen vlastní zkušenosti v mém využití !!! rozhodně nechcu nic hanit !!! MRH ROMky byly a vždicky budou špička mezi ROMkami na Hermese !!

Dobroou noc všem :)
peter.nr (501)|16.7.2008 08:51
Mám spustený niekoľko hodín VBG na MRH 6.3. Absolútne bez problémov. X-Button popri ňom šlape ako hodinky.

Až spustenie QuickMenu spôsobilo konflikt s aplikáciou X-Button. Samovoľne X-Buton zrušilo. Keďže ide o podobné aplikácie, ani niet divu. :)

Inak som nezaznamenal žiadne konflikty SW. Len jeden známy sa sťažoval na nejaké problémy s dátami v roamingu s verziou 6.1.
Martin Ráž Hoch (1832)|16.7.2008 08:58
Tak data v roamingu bohužel zkoušet nemohu:(

Jinak mám už subverzi 6.4, ale jedná se jen o opravu problému se SIM Contacts - vyhodil jsem aplikaci Cyberon Voice Speed Dial a nahradil ji jinou.
Martin Ráž Hoch (1832)|16.7.2008 09:05
MRH 6.5 in progress

Tak jsem dnes ráno udělal opravenou subverzi 6.4, aby mi CRCinAU napsal, že mezitím udělal 12.2 novou subverzi... :D
peter.nr (501)|16.7.2008 09:09
Aplikácia HButton:

Priamo na website aplikácie vidím 5 tlačidiel. Čuduj sa svete, v MRH 6.3 ich je 7! Pritom tá istá verzia SW. MRH, vieš to nejak vysvetliť? A načo ich je 7, keď namapovať môžem aj tak len 5?

EDIT: Tak na XDA som sa dozvedel, že buttony 6 a 7 sa dajú využiť na Xda Orbit/HTC P3300/HTC Artemis.
Martin Ráž Hoch (1832)|16.7.2008 09:35
HButton

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=306794&highlight=Hbutton

15.5.2008 - Version 2.3
* Import / Export of settings
* 2 more buttons (HButton6 & HButton7)
* Browse... select any file to be started by HButton

Především např. to "browse" je super! Tlačítka 6 a 7 stejně nefungují:D - starý script počítal jen s pěti:D
netino (185)|16.7.2008 09:44
Jedna zásadná otázka da sa dostat do HTC HOME animovana predpoved pocasia?Myslim tie ikon ci sa daju dat animovane priamo u predpovede.
Martin Ráž Hoch (1832)|16.7.2008 10:18
MRH 6.5

Muhehhehehe, tak jsem teď během 30 minut stihl kompletně převařit MRH na novou CRC 12.2, která opravuje pár chybek. Ufff...
netino (185)|16.7.2008 10:20
[QUOTE="MRH"]MRH 6.5

Muhehhehehe, tak jsem teď během 30 minut stihl kompletně převařit MRH na novou CRC 12.2, která opravuje pár chybek. Ufff...[/QUOTE]

Nemachruj a sup ho sem.
Martin Ráž Hoch (1832)|16.7.2008 10:39
Poslední lazení a test:)
hall80 (51)|16.7.2008 11:33
Buu, já vím že to je mimo, ale mohl by jsi, MOC PROSIIIM , testnout na tvé nové romce PocketMusicPlayer?...prosimprosiiim...abych jí neinstaloval a pak zase nebláznil s nastavováním :oops: a nakonec se nevracel zpět na tvou bezva ROMku 5.7 :)..a nenastavoval vše zpět :?

Mocmoc děkujuuuu...i když řekneš NE :D
PS: omlouvám se za včerejší koment - byl jsem trošku společensky unaven :sarcastic:
bamower (1)|16.7.2008 15:00
Ahoj, nevim jak nahraju nove temata tsk , mam od tebe Rainbow 6.3 ale zarizeni mi to vubec nebere, mam HTC Hermouse, na T mobile MDA mi to jde v poho po kliknuti na tsk soubor, ale tam mam jinej rom.,...
peter.nr (501)|16.7.2008 15:41
Skopíruj súbory tsk do adresára Windows a vyber si, ktorý chceš v Settings/Personal/Today.
netino (185)|16.7.2008 16:33
Mam prosbu nieco som ohladne toho nasiel a nikde neaky normalny navod na to ako presuniem vsetky maili na kartu.
Da mi niekto vediet ako na to?!
Aspon teda prilohy.Nieco som skusal nastavit ale neako to neslape.

Chalani suri ma cas.Vecer o deviatej mam odlet a potrebujem to vyriesit este pred odletom.PLS

Uz je to ok.Nedokaze uz u pri prijatych mailoch toto urobit.Len nove ktore pridu presunie.
LUK.Krejci_ce4you (74)|16.7.2008 16:57
[QUOTE="netino"]Mam prosbu nieco som ohladne toho nasiel a nikde neaky normalny navod na to ako presuniem vsetky maili na kartu.
Da mi niekto vediet ako na to?!
Aspon teda prilohy.Nieco som skusal nastavit ale neako to neslape.[/QUOTE]

zapni zpravy/menu/tools/options/storage/when available, use this storage card to store attachments
netino (185)|16.7.2008 17:00
To mam ale maili sa nepresunuli.Stale mam volne miesto 0,0 MB
A nepomohol an reset
LUK.Krejci_ce4you (74)|16.7.2008 17:00
Muzu mit ted otazku ja?
6,3 je zase kouzelne dilo, jen drobnost me trapi....po kazdem restaru se mi prenastavi vypnuti podsvetleni na 10s a hodne me to stve....par programku tam mam, ale jen ty co jsem mel i na 5,7 a tehdy to nedelalo....nema nekdo nejaky napad? Dekuji
LUK.Krejci_ce4you (74)|16.7.2008 17:02
[QUOTE="netino"]To mam ale maili sa nepresunuli.Stale mam volne miesto 0,0 MB
A nepomohol an reset[/QUOTE]
Nevim, ja to vzdy nastavim na zacatku a pak se mi vsechny prilohy tahaji na kartu. Zkus treba zrusit ucet a nastavit znovu...nevim, jen zkousim pomoct
netino (185)|16.7.2008 17:23
Este jedna otazka ak chcem otvorit prilohu v maili tak mi to otvori prednastaveny program.Ale ja nechcem aby to otvaral dany program ale iny.Ako na to??

Advanceconfig
fleris (31)|16.7.2008 21:26
[QUOTE="MRH"]MRH 6.5

Muhehhehehe, tak jsem teď během 30 minut stihl kompletně převařit MRH na novou CRC 12.2, která opravuje pár chybek. Ufff...[/QUOTE]

No je to už rozežranost, ale nedokázal bys propojit S2P do HTC Home místo Windows Media nebo Audio Manager.... :))
Martin Ráž Hoch (1832)|16.7.2008 21:28
Ne, to bohužel neumím:(
papik.i (171)|16.7.2008 22:20
Ač jsem toho moc v práci neotestoval, tak i tak musím pochválit, že stabilita na které mi opravdu záleží je na dobré urovni. Programové vybavení je taky vcelku dobře uvážené, hlavně mám radost, že v základu už je S2U2, S2P a Opera mini...
Co je pro mě opravdu ´ee´ je HTC Large Start Menu...používám raději QuickMenu, ale jaxe mám zbavit toho velkého písma pak všude jinde...Musím pak změni celý systémový font nebo to jde i jinak? NueFonts znám.
Martin Ráž Hoch (1832)|16.7.2008 22:21
MRH 6.5 Rainbow

- Nalezena chyba v coredll.dll, která narušovala správnou funkčnost Windows Live Search
- Re-portován XIP z HTC Kaiser ROM pro opravu coredll.dll a možných dalších chyb
- Přidáno a změněno plno nových registrových klíčů pro zvýšení reaktivity a výkonu
- Přidána aplikace SMS Report Eraser pro oznamování a automatické mazání výpisů doručených zpráv
- Změněno téma psShutXP na Diamond styl
- Změněno téma Windows Media Player na černý Diamond styl
- Přidán HTC Streaming Media 2.10.615.718 pro přehrávání streamovaného videa - možnost odebrání
- Přidán Flash 2.1 - možnost odebrání
- Přidán Connection Setup 1.0.30737.1 s možností odebrání
- Opraveno otvírání nového wordového dokumentu - opravena šablona
- Další drobné úpravy atp.

Stáhnutí a informace na první stránce tohoto vlákna!
papik.i (171)|16.7.2008 22:25
Stáhl jsem to asi před 10 minutama...to už byla tato verze, že?

OK JÁ SI POČKÁM:)
Martin Ráž Hoch (1832)|16.7.2008 22:29
Ne, ne, tak to neflashuj a vydrž ještě tak hodinku.
Jameson_ce4you (51)|17.7.2008 01:33
Teda páni, ja sa vrátim po dlhšej dobe a tu sú zmeny, MRH, kam sa ti podel ten roztodivný zelený okatý pišišvor z Marsu? Pozerám ako baran na zbíjačku, že kto to tu čo vypisuje, dáke podivné anonymné indivíduum... Ale iné som chcel: je v connection setup podpora pre slovenských operátorov? Nie že by na tom nejako extra záležalo, ale už som dostatočne namotaný na WM6.1 a desím sa tehličku po - koľko to je, pol roka? rok? - dosť dlhej dobe opäť kompletne prekonfigurovávať... :dead: Vopred díky za info!
peter.nr (501)|17.7.2008 01:38
Hmmm ... Ešteže si mi to pripomenul:

MRH, ja sa tiež prihováram za návrat toho zeleného "pišišvora". :))