Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Vaříme ROM pro X500

Panot (569)|21.4.2008 17:29
[QUOTE="darker"]Chci podekovat Panetovi za jeho obetavou praci. vyzkousel jsem posledni verzi jeho ROm a jsem maximalne spokojeny. Je super, ze se najdou takovy lide, jelikoz Eten na X500 davno kasle. Vydal behem posledniho roku nekolik modelu a X500 ktera byla pred rokem jejich spickovy model je dnes mimo zajem a pritom jijich oficialni posledni Romka stala za ... Jeste jednou DIKY![/QUOTE]

Není zač darkere, rádo se stalo, hlavně, že ti dobře slouží. Ještě jsou další dvě verze z nichž verze 3.15 je bez přidaných aplikací a verze 3.2 je v vyměněným NETCF za novější verzi. Ke ztažení na www.eten-users.eu. Jinak v nich už žádné převratné změny nejsou.
Eteňák (68)|21.4.2008 17:39
Zdar Panot. Mohl bys prosím dát nějaké info k mému příspěvku o něco výše?Pěkně prosím, pěkne koukám. Dík;)
Panot (569)|21.4.2008 17:52
[QUOTE="Eteňák"]To Panot : Ahoj. Mohl bys prosím napsat jak se zbavit té battery bar (tenká linka nad displejem, signalizující úroveň baterie)
Já si zvykl na dělenou od SPB a ony se navzájem mlátí :? Ta SPB nejde vypnout - a tak tam chvilku mám tu tvou a potom zase od SPB.Prostě jak se jim chce :sarcastic:
.... a taky jak smáznout nechtěné témata.
Dík ;) [/QUOTE]

Ahoj. Jediná rada je flashnout verzí 3.15, nebo 3.2. Témátka, pokud jsou v ROM, tak smazat nejsou. Ta linka je taky součástí ROM a tak jedině zneschopnit v registrech. Když si přečteš příspěvek o jeden výše, tak najdeš, kde ty ROMky stáhnout. Témátka tam nejsou a linka už taky ne :).
l3mur (19)|25.4.2008 12:52
Pripojuji se k podekovanim za skvelou praci. DIKY PANOTE! Uz jsem si tak nejak zvykl na puvodni nemotornou ROM. Dnes jsem si flashnul tu tvoji a vypada to naramne! Mas muj obdiv :)
Eteňák (68)|25.4.2008 13:07
[QUOTE="Panot"]
Ahoj. Jediná rada je flashnout verzí 3.15, nebo 3.2. Témátka, pokud jsou v ROM, tak smazat nejsou. Ta linka je taky součástí ROM a tak jedině zneschopnit v registrech. Když si přečteš příspěvek o jeden výše, tak najdeš, kde ty ROMky stáhnout. Témátka tam nejsou a linka už taky ne :). [/QUOTE]

Díky moc. Já ani nevěděl, že jsi ještě postoupil dále na verze viz výše :yes:
l3mur (19)|27.4.2008 14:49
Nevite prosim nekdo, kde se da dostat k X500 aplikaci "phone service"? Jde mi jen o "Scenarios", zbytek je na nic. Docela jsem si na tuhle funkci zvykl a v tehle lighted verzi (jinak naprosto skvele!) chybi. Hledal jsem na foru, na google, ale bez vysledku. Diky za pomoc!
Panot (569)|27.4.2008 19:28
Zkus to tady :)

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
l3mur (19)|27.4.2008 19:49
Diky!!!!!! :yes:
l3mur (19)|28.4.2008 23:48
Vyuziju tohoto vlakna pro dotaz, ktery snad souvisi s tematem. V tomhle ROM je zahrnut java emulator Esmertec. (Dlouho jsem pouzival Tao Intent, ten je tez dobry, jen zjevne pomalejsi, ale to je od veci.) Protoze jej pouzivam casto pro Operu Mini 4.0, placnul jsem si zastupce E do menu v Start/Settings/Menus a zaskrtl. Dnes jsem patral, jak je mozne Operu Mini rozbehat ve fullscreen modu a nasel upravenou verzi Esmertec Jbed na XDA developers ZDE. Vsechno to slape naramne! Vrele doporucuji. V landscape modu, ktery jsem kvuli "listam" dosud nepouzival, se z Opery Mini stane opravdovy prohlizec. Jenze (ted uz se dostavam k podstate problemu) - odinstaloval jsem puvodni Esmertec a doufal, ze ikona z nabidky start sama zmizi. Nejen ze nezmizela, ale neda se ani nijak odstranit. Zkousel jsem tedy puvodni E znovu nainstalovat a pote odstranit (odskrtnout). Pokazde mi to napise "cannot move this item". Souvisi to s tim, ze je tato verze E soucasti ROM? Nevite nekdo, jak se stare ikony zbavit? Je to v podstate jen vada kosmeticka, ale preci jen... Diky za pomoc.
Panot (569)|29.4.2008 00:50
Zkus novější verzi, která je hodně odlehčená a nainstaluješ si aplikace které chceš. problém je, že když je vložím přímo do ROM, je problematický jejich upgrade, nebo jejich odstranění. Nová verze je v prvním postu.
l3mur (19)|29.4.2008 14:29
Diky za bleskovou odpoved! Zkusim to znovu flashnout. A jeste jednou musim zopakovat - diky za tvou praci, mam konecne pocit, ze mi x500 funguje, respektive mi v ceste nestoji vsechny ty pitome annoyings a nedomyslenosti originalni ROM. Tohle odvetvi se rozviji tak prudce, prichazeji nove typy atd, ze se kasle na podporu. Mozna by tech novinek mohlo byt mene ve prospech trochy zamysleni se nad uzivatelskou hodnotou. Prd tomu rozumim, ale tohle by podle mne lepe budovalo znacku, nez chrleni novych amazing hejblat.
Btw - je te panote mozne nejak podporit, tzn. financne prispet na vyvoj? Diky.
Panot (569)|29.4.2008 17:38
[QUOTE="l3mur"]Diky za bleskovou odpoved! Zkusim to znovu flashnout. A jeste jednou musim zopakovat - diky za tvou praci, mam konecne pocit, ze mi x500 funguje, respektive mi v ceste nestoji vsechny ty pitome annoyings a nedomyslenosti originalni ROM. Tohle odvetvi se rozviji tak prudce, prichazeji nove typy atd, ze se kasle na podporu. Mozna by tech novinek mohlo byt mene ve prospech trochy zamysleni se nad uzivatelskou hodnotou. Prd tomu rozumim, ale tohle by podle mne lepe budovalo znacku, nez chrleni novych amazing hejblat.
Btw - je te panote mozne nejak podporit, tzn. financne prispet na vyvoj? Diky.[/QUOTE]

Podívej se na první post :)
thimlicek (89)|30.4.2008 18:31
Bohuzel mi na NETCF nejede mnoho programu..... A taky jsem nasel jednu zvlastnost: prestal mi fungovat AGPS port u TT, sice nsel satelity ale jak je zafiksoval tak uz nezmenil pozici a stal jsem vmiste. No a nokonec se to rozjelo na baudu 115200
Destructor (0)|30.4.2008 20:50
Ahoj,

potreboval bych do etena X500 nahrat zpet originalni ROMku, kterou jsem si kdysi stahnul primo od ETENA jako oficialni update. Lze to provest, kdyz mam nyni v etenu romku 3.15 od Panota. Tusim to je exac, ktery se spousti z pocitace, lze to tedy pustit a romka se nahraje puvodni? Potrebuji poslat etana na reklamaci a nechci riskovat, ze ho vrati kvuli neofiko romce. Duvodem rekalmace je rozpadla zdirka pro sluchatka.

Dik moc za radu

Mirek
l3mur (19)|30.4.2008 21:05
No, podle mne je resenim, pokud jsi zaregistrovan, jit na http://www.etencorp.com/ a tam si stahnout posledni ofic ROM. Akorat pozor na prohlizec - porad mi to nejak nefungovalo, dokud jsem misto Mozilly nezkusil IE. Mam ten soubor stazeny, muzu ti ho pripadne poslat. Jmenuje se to EUU_X500_WWE_R32_032_0354_MOT1114.exe, coz vypovida i o verzi. Velikost 51,4Mb :P
Panot (569)|30.4.2008 21:54
[QUOTE="thimlicek"]Bohuzel mi na NETCF nejede mnoho programu..... A taky jsem nasel jednu zvlastnost: prestal mi fungovat AGPS port u TT, sice nsel satelity ale jak je zafiksoval tak uz nezmenil pozici a stal jsem vmiste. No a nokonec se to rozjelo na baudu 115200[/QUOTE]

Máš pravdu, že NETCF 3.5 je asi shit. Opravdu tam nejsdou některé programy a to jsem testoval třeba na programu WifiForum. S NETCF 2.0 to jde, ale na 3.5 to nejde. Třeba tě potěší, že jsem právě dokončil úpravu WM6.1, kde jsem NETCF 2.0 ponechal :). Za chvilku udělám upload na server.
Panot (569)|30.4.2008 22:28
WM6.1 je venku. Zatím se mi jeví, že všechno maká spolehlivě a hlavně je hodně rychlá. Můžete testovat.
Standa999 (138)|1.5.2008 06:12
Jak se na tehle ROM bude chovat ten zvukovy nebo graficky patch? Nebo uz je obsazen v ROM?
Pokud neni obsazen a nekdo to testne, tak jsem prosim nahodte reference. Dik
l3mur (19)|1.5.2008 16:49
Dnes jsem si v3.5 naistaloval a mirne testoval. Pokusy vsak prerusuji a vracim se k v3.3, protoze se mi

1) nepodarilo rozchodit externi BT klavesnici (Freedom Universal), ktera v predchozi verzi slapala spolehlive. Nevim, kde je problem, ale ani po opakovanem pokusu o instalaci driveru se mi nezobrazuje ikonka ovladajici komunikaci s klavesnici. (A nebyl jsem schopen dopatrat se odkud se to vlastne spousti a spustit to napr. pres Explorer). Je to vlastne blbustka, ale pro mne zasadni.

--Edit-- Vratil jsem puvodni ROM a ted mi to nefunguje ani tady :P Takze to nejspis neni chyba 6.1

2) Dalsi problem jsem zaznamenal pri spousteni Esmertec Midletu - ten sice beha vzorne, ale Opera mini 4.0 je pod nim jednak pomalejsi, jednak casto vyhazuje chyby - nemuze nacist stranku, ztraci pripojeni. Mozna je to jen moje nesikovnost a da se to nejak nastavit. U predchozi verze to pracovalo bezchybne.

3) Dalsi vec, docela subjektivni - nelibi se ta plasticka klavesnice. Mam rad takovou tu klasickou. To se predpokladam da nejak zmenit v registrech.

4) Nakonec - musel jsem si rucne nastavit GPRS. Taky spis drobnost.

Pozitiva - beha to velice slusne!. Dale si mi take zamlouva integrovany Task Manager. Nove zobrazovani SMS mne malinko mate, ale asi je to uzitecne.

[QUOTE="Standa99"]Jak se na tehle ROM bude chovat ten zvukovy nebo graficky patch? Nebo uz je obsazen v ROM?
Pokud neni obsazen a nekdo to testne, tak jsem prosim nahodte reference. Dik[/QUOTE]

Tenhle patch jsem na tom rozjel. Jestli je 6.1 rychlejsi, tak po instalaci tohoto patche beha jak fretka na amfetaminech. Opravdu velice svizne - az teda napr. na tu Operu, ktera oproti predchozi verzi lehce zpomalila.
Panot (569)|1.5.2008 18:26
ad1) S bluetooth žádné změny a úpravy nebyly provedeny, takže to s WM6.1 nemusí být kompatibilní.
ad2) Používám Operu 9.5 a ta naopak chodí velice svižně a dokonce i svižněji než v předchozích verzích ROM.
ad3) Ta klávesnice není opravdu nic moc, ale já spíš požívám Easy Keyboard, kde se mi líp trefuje do písmenek :).
ad4) GPRS se mi nastavilo samo po instalaci GPRSWizard CABu, takže nevím proč jsi to musel dělat ručně. Mám T-Mobile.

Grafický patch běhá a celkově to opravdu lítá i po instalaci různých programů hodně svižně. Přímo v ROM osazen není, ale zdá se mi, že to běhalo stejně rychle i bez něj. Zvukový jsem ještě netestoval.

Děkuji za feedback, ještě vyměním ovladače na kartu a udělám jednu verzi pouze pro microSD karty.
l3mur (19)|1.5.2008 19:07
BT klavesnici jsem nakonec rozjel za pomoci tohoto prispevku, resp. cabu, na ktery se tam odkazuje. Originalni postup doporucovany vyrobcem fungoval jen poprve. I po HR si to nejak pamavalo, ze driver byl jiz instalovan a napodruhe ho to bud nanainstalovalo, nebo nejak zprasilo. Originalni verze se instaluje z exe souboru pres Activesync. Tahle moje namitka tedy pada, nejspis to stejne bude (ne)fungovat i v 6.1
U opery minii jsem si asi zavaril sam, kdyz jsem Midlet Manager instaloval na SD kartu. Nejspis je v tom nejaky rozdil. :sarcastic:
GPRS jsem taky nakonec zmaknul pres tenhle konfiguracni cab.
Shrnuto - veskere moje namitky jsou tedy neopodstatnene, zbyva jen ta klavesnice...
O vikendu se opet pustim do testovani, i bez patche to behalo fakt rychle. Diky!
Panot (569)|1.5.2008 19:25
On to nebude problém té klávesnice, ale na eten-users.eu se mi ozvali, že jim nesynchronizuje pda s počítačem přes bluetooth, jenom přes kabel. Já ve svém notebooku bluetooth nemám a tak to nemůžu otestovat. Když jsi spároval tu klávesnici, nemohl bys nějak otestovat i tu synchronizaci? Tedy až se pustíš znovu do testování :). Díky.
thimlicek (89)|1.5.2008 19:35
Tenhle problem je asi i u verze 3.15..... Snazim se to rozjet uz dva tydny. S origo ROM mne to slo.
l3mur (19)|1.5.2008 19:47
Rad to vyzkousim. Musim se vsak priznat, ze synchronizace pres BT se mi na x500 zatim NIKDY nepodarila. Postupoval jsem podle nekolika ruznych navodu, ale marne. Poustel jsem se do toho nekolikrat a vzdycky jsem to vzdal, protoze ten kabl je preci jen po ruce.
Dosahl jsem toho stavu, ze se zarizeni navzajem overila atd, ale x500 nebyl schopen vybrat nejaky rozumny port (serial COM). Moc tomu nerozumim, ale napr. v navodech bylo, ze se ma v Activesync nastavit stejny port, ktery je pridelen sparovanemu zarizeni (byl tam COM6) a to same pak v x500. Stejny problem pri rucnim zadavani i pri pouziti toho BT Manager - x500 umi vytvorit pouze COM0 (nabizi i vytvoreni , coz zase pro zmenu neumi muj pocitac... Netusim, kde je chyba. Pri pokusu o synchronizaci mi to vyhazuje "error 608".
Panot (569)|1.5.2008 19:49
[QUOTE="thimlicek"]Tenhle problem je asi i u verze 3.15..... Snazim se to rozjet uz dva tydny. S origo ROM mne to slo.[/QUOTE]

No ono je to pořád origo ROM, jen se z ní něco vybrakuje a něco se zase naopak přidá. S bluetooth to ale nemá nic společného, tam se žádné změny nedělají a ani s upravovanými soubory nijak nesouvisí. Moc tomu nerozumím, kde je chyba.
thimlicek (89)|1.5.2008 20:04
Nemyslim si ze je to Tvoje vina ,ale spis to nejak opravuji ty etenacke aplikace.Cert vi
Panot (569)|1.5.2008 20:26
Hodil jsem verzi pouze pro microSD karty do 2GB.
thimlicek (89)|1.5.2008 21:07
A nespletl ses? Tahle verze mne moji kartu nevidi.. Obe ROm jsou stejne
Panot (569)|1.5.2008 21:15
[QUOTE="thimlicek"]A nespletl ses? Tahle verze mne moji kartu nevidi.. Obe ROm jsou stejne
[/QUOTE]

Snad nespletl, vyměnil jsem sdbus.dll a sdmemory.dll jako obvykle. Ještě to znovu rozbalím a raději se kouknu
thimlicek (89)|1.5.2008 21:19
Flashnul jsem to podruhe se stejnym vysledkem
Panot (569)|1.5.2008 21:25
[QUOTE="thimlicek"]Flashnul jsem to podruhe se stejnym vysledkem
[/QUOTE]
Jakou kartu to nevidí? Máš možnost tam zkusit sd i sdhc?

Update:
Okouknul jsem to a jsou tam opravdu ty staré ovladače, takže jsem se nespletl.
thimlicek (89)|2.5.2008 19:31
Zkusil jsem jeste znova verzi 3.2a tam kartu vidim, ale v 3.5 uz ne. Neco tam je spatne...Uvidim jak na tom budou jini.....Mozna ze to je zase v mem kusu :(



Tak nejsem teda jediny...;Na eten users je druhej chudak
Panot (569)|3.5.2008 00:15
Už jsem hodil dotaz na eten-users, zda-li to někomu na microSD chodí. Do teď si to stáhlo 32 lidí a jen dvě stížnosti. Uvidím a kdyžtak to stáhnu z oběhu, neboť by to byly dvě stejné verze. Možná u WM6.1 je potřeba vyměnit ještě nějaký soubor a ne jen ty dva obvyklé ovladače. Bohužel nemůžu testovat, protože se mi na X500 podělal zvuk a dnes jsem jí odnesl do servisu.
kvetos_ce4you (2)|3.5.2008 10:07
dobry den, v prvni rade bych chtel podekovat Panot za jeho praci na upravach firmware a zaroven bych se chtel pripojit k diskuzi o funkcnosti/nefunkcnosti SD karet v nove verzi WM. stal se mi ten stejny problem, po upgrade panotovi verze WM 6.1 mi telefon nenacte 2GB SD SanDisk (testoval jsem i jine SD). zajimave je, ze jsem zkousel i vysokokapacitni SD kartou, kterou pouziva i Panot, a taky to nenacetlo. nerad bych delal downgrade, protoze jsem s novou verzi WM spokojen. radeji si koupim SD kartu ktera bude kompatibilni. pokud o nejake vite, dejte mi prosim vedet.
Panot (569)|3.5.2008 10:56
Mě načítá ta verze pro SDHC karty obě, jak Kingston 4GB SDHC, tak SanDisk UltraII 2GB SD. V té non SDHC verzi asi ještě něco chybí, neboť jsem zaregistroval další nekompatibilitu SD karet. Takže to zatím smažu. SDHC verze funguje a tak doporučuji si pořídit SDHC kartu. Už myslím není asi moc drahá a vyšší kapacita se taky neztratí.
aceltd_ce4you (1)|3.5.2008 15:36
Zdravim vsechny, a posilam par postrehu k verzi 3.5 ze 30.4.08:

Pametove karty SanDisk 2GB OK, SanDisk SDHC 4GB OK, SanDisk SDHC 8GB OK.
Bugy:
Samovolne mizi ikona pritomnosti GPRS site (dela to i verze 3.1, originalni verze 6 ne)Problém identifikován ve spolupráci SIM a operátora O2
Nelze se spojit s ActiveSync pres Bluetooth (verze 3.1 OK, verze 3.5 hlasi chybu 608, pres kabel OK, nalezena souvislost ze si ActiveSync nepamatuje prepnuti menu/connections/'bluetooth sync
Datum tvrdosijne trva na tom ze je "sobota 3. V 2008" a zatim jsem nenasel zpusob jak prepnout zobrazeni cisla mesice.
Poznatky:
Batti 2.1 funguje lepe nez bar z v3.1
Primlouvam se za ponechani TaskManageru a TotalCommandera v dalsi verzi.

Jinak gratuluji Panotovi za sqjelou praci.

AnthonyX
darker_ce4you (23)|4.5.2008 11:19
Ja chci Panotovi take podekovat za jeho skvelou praci. Jinak co se tyka verze 3.5, tak mi nejde ani u verze s SDHC gigova karta od Kingstonu. Mam jeste nejakou neznackovou a ta funguje normalne.
Panot (569)|4.5.2008 11:41
Zdar Darkere. SDHC budou fungovat všechny a u těch SD zkus různé formátování, FAT 16, nebo 32. Mě SD Sandisk Ultra II 2GB funguje skvěle.
Tiger_ce4you (0)|9.5.2008 07:54
[QUOTE="Panot"]Mě načítá ta verze pro SDHC karty obě, jak Kingston 4GB SDHC, tak SanDisk UltraII 2GB SD. V té non SDHC verzi asi ještě něco chybí, neboť jsem zaregistroval další nekompatibilitu SD karet. Takže to zatím smažu. SDHC verze funguje a tak doporučuji si pořídit SDHC kartu. Už myslím není asi moc drahá a vyšší kapacita se taky neztratí.[/QUOTE]
Ahoj.Môžeš mi poradiť, ktorá s týchto kariet http://www.softcom.cz/search.asp?EXPS=Kingston+4GB+SDHC&SearchType=all je tá správna? Ďakujem.

Myslím či to môže byť vyšší ako class2.
kvetos_ce4you (2)|9.5.2008 13:50
potreboval bych kvuli reklamaci vratit originalni rom (gps najde satelity ale ma velmi spatny signal).pouzivam Panotem upravou WM6.1 v3.5. stahl jsem original rom od etenu ale pri jeho nahravani do zarizeni chce aktivacni kod ktery i kdyz zadam spravne, tak ho odmita. je vubec mozne vratit upravenou rom na original?
Panot (569)|9.5.2008 21:41
[QUOTE="Tiger"][QUOTE="Tiger"][QUOTE="Panot"]Mě načítá ta verze pro SDHC karty obě, jak Kingston 4GB SDHC, tak SanDisk UltraII 2GB SD. V té non SDHC verzi asi ještě něco chybí, neboť jsem zaregistroval další nekompatibilitu SD karet. Takže to zatím smažu. SDHC verze funguje a tak doporučuji si pořídit SDHC kartu. Už myslím není asi moc drahá a vyšší kapacita se taky neztratí.[/QUOTE]
Ahoj.Môžeš mi poradiť, ktorá s týchto kariet http://www.softcom.cz/search.asp?EXPS=Kingston+4GB+SDHC&SearchType=all je tá správna? Ďakujem.[/QUOTE]
Myslím či to môže byť vyšší ako class2.[/QUOTE]

Můžeš koupit jakoukoliv micro SDHC kartu a jakýkoliv class. Fungovat budou všechny.
Panot (569)|9.5.2008 21:48
[QUOTE="kvetos"]potreboval bych kvuli reklamaci vratit originalni rom (gps najde satelity ale ma velmi spatny signal).pouzivam Panotem upravou WM6.1 v3.5. stahl jsem original rom od etenu ale pri jeho nahravani do zarizeni chce aktivacni kod ktery i kdyz zadam spravne, tak ho odmita. je vubec mozne vratit upravenou rom na original?[/QUOTE]

Udělal jsem totéž, neboť jsem reklamoval svou X500 a tak jsem tam flashnul zpátky originální soft. Udělej upgrade z karty a neměl by být problém. Tady je link na origo ROM:

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Navod jak získat temp.dat:
1) Spusť instalaci nove ROM a odklikej vse az do chvile kdy ti vyskoci okno s nazvem "END USER UPDATE".
2) Jdi do slozky "C:\Documents and Settings\Users\..(nějaké jméno)..\Local Settings\Temp" a zkopiruj si z ni soubor "temp.dat" (81,5 MB).

Je potřeba tohle vyhledávat v Total Commanderu a povolit zobrazování i skrytých složek, jinak to nikdy nenajdeš :)
darker_ce4you (23)|14.5.2008 13:39
Ahoj, chtel bych se zeptat Panota jak je spokojeny s jeho posledni ROM 6.1. Bude jeste nejaka nova verze a nebo prechazis na X800?
l3mur (19)|20.5.2008 11:51
Konecne jsem se dostal k opetovnemu preflashovani na 6.1 Funguje to skvele, je to rychle.
Instalace "urychlovaciho patche" tentokrat probehla dost krkolomne, po restartu se mi nanabidla kalibrovaci utilita, ale kombinace middle+left soft key to nakonec spravila. Funguje.
Podarilo se mi tez rozjet komunikaci s externi BT klavesnici Fredom Universal. Podobne jako u predchoziho jsem musel pouzit nekolika resetu a zde i opetovne instalace/odinstalace. Az se to konecne "chytlo".

Co jsem zatim nevyresil:
1) Activesync pres BT. Tohle mi nefungovalo ani predtim. Chyba zjevne na strane SW, viz rozchozena BT klavesnice
2) Opet BT - po kazdem restartu se automaticky zapne BT. Staci to vypnout, ale pri pristim resetu zas...

V kazdem pripade musim opet zopakovat dik Panotovi za jeho skvelou praci!
Panot (569)|20.5.2008 18:04
[QUOTE="darker"]Ahoj, chtel bych se zeptat Panota jak je spokojeny s jeho posledni ROM 6.1. Bude jeste nejaka nova verze a nebo prechazis na X800?[/QUOTE]

Ahoj. Poslední ROM s 6.1 je ultrarychlá a funguje skoro všechno jak má. Bohužel se objevují problémy s bluetooth. Kdo však bluetooth nepoužívá, tak mu jí vřele doporučuji! V opačném případě je poslední vychytaná ROM s WM6 verze 3.3. Tam funguje všechno.

Další verze už na X500 nebude, protože mám X800 a vařím teď pro ní. Když není na čem testovat, těžko se upravuje. Na druhou stranu všechno funguje a není už moc co vařit. Samozřejmě pro rady a porady jsem tu stále.
Panot (569)|20.5.2008 18:08
[QUOTE="l3mur"]Konecne jsem se dostal k opetovnemu preflashovani na 6.1 Funguje to skvele, je to rychle.
Instalace "urychlovaciho patche" tentokrat probehla dost krkolomne, po restartu se mi nanabidla kalibrovaci utilita, ale kombinace middle+left soft key to nakonec spravila. Funguje.
Podarilo se mi tez rozjet komunikaci s externi BT klavesnici Fredom Universal. Podobne jako u predchoziho jsem musel pouzit nekolika resetu a zde i opetovne instalace/odinstalace. Az se to konecne "chytlo".

Co jsem zatim nevyresil:
1) Activesync pres BT. Tohle mi nefungovalo ani predtim. Chyba zjevne na strane SW, viz rozchozena BT klavesnice
2) Opet BT - po kazdem restartu se automaticky zapne BT. Staci to vypnout, ale pri pristim resetu zas...

V kazdem pripade musim opet zopakovat dik Panotovi za jeho skvelou praci![/QUOTE]

Není zač, než se člověk dopracuje ke kloudnému výsledku, je třeba hodně načíst, uvařit a otestovat. V předchozím příspěvku jsem už vlastně odpověděl na Tvůj problém. Všechny WM6.1 mají problémy s bluetooth. Něco jde přiípojit, něco nejde. Každopádně je nejrychlejší a jinak bez vady. Activesync přes kabel jede v pohodě. Pořád je třeba si uvědomit, že WM6.1 není na ofiko bázi a tak droblé chybky mít může. Každopádně oproti oficiální ROM je to nádhera.
darker_ce4you (23)|23.5.2008 17:38
Tak po testovani WM6.1 se vratim zpet k WM6. problem nastava pri pouzivani Pocket plus 4 kdy PDA neustale neco nahrava a zacne to strasne zpomalovat system... treba tohle vyresi nova verze SPB PP4
som.dav (18)|1.6.2008 18:20
Dobrý den,
nemáte někdo funkční odkazy na ROM. Zkoušel sem je z těchto stránek i z eten-users.eu, ale nic. Rád bych vyzkoušel WM6.X500.Panot.ver.3.3_ENG.

Děkuju
David
Panot (569)|1.6.2008 18:36
[QUOTE="som.dav"]Dobrý den,
nemáte někdo funkční odkazy na ROM. Zkoušel sem je z těchto stránek i z eten-users.eu, ale nic. Rád bych vyzkoušel WM6.X500.Panot.ver.3.3_ENG.
Děkuju
David[/QUOTE]

Verze 3.3 byla modifikována na verzi 3.8 a ta je na Eten-users.eu. Musím tu taky udělat trochu pořádek :). Mimochodem, všechny odkazy jsou tu stále funkční a tedy i na verzi 3.3.
som.dav (18)|1.6.2008 18:39
Zkoušel sem i 3.8 .... nejde mi stáhnout nic :-(((