Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Kaiser, Touch Cruise - problémy HTC s grafickými ovladači

Pegan (69)|28.3.2008 10:24
naopak, o nekolik prispevku pisu rozbor celeho toho zipu, vcetne toho textaku. Ale jak uz jsem rikal, Kaiser proste Cube nema :))
TF scrolling jsem v Kaiserovi nasel:

Disable TouchFlo scroller:
HKLM\Software\OEM\TFLOSettings:EnableScroll = 0
po nastaveni te nuly uz opravdu neslo posunovat prstem v totalcommanderu, ale touch bug dal trval. A to ze jsem vypnul scrollovani muze, ale taky nemusi znamenat vypnuti cele te TF podpory....
Znam mraky programu, kde vypnes vsechny jeho funkce a on je presto dal v procesech, dal si odchytava na co je naprogramovanej, jen na to nereaguje...

Proste idealni by bylo to uplne dostat ze systemu, nebo najit rom, ktera to nema...pripadne nema zadnej HTC soft (HTC home, HTC conn manager atp.)
Losos_ce4you (1147)|28.3.2008 10:41
Tak pak opravdu zalezi na ROM , jestli jsem dobre koukal , to co jsem zatim psal ke Kiaserovi , TF by v lite verzi nemelo byt , mrkni na to
Pegan (69)|28.3.2008 11:15
No Shaps tam sam pise: Those ROMs are TouchFLO-enabled but there is no Cube application included!
Kazdopadne tusim, ze jeho jsem nezkousel, jen DCS, Dutty, Alex, Helmi a Sleuth...
bufan1 (110)|28.3.2008 11:23
Díky za tenhle příspěvek. Málem jsem si ho koupil. Nevládnu angličtinou, tak asi moc nepomůžu (petice atd). To je neskutečný. Už jsem četl dvě velké recenze a nikdo si toho nevšiml. Nebo ti co velké recenze píší dostanou nějaký "dárek" aby si nevšimli? :mad:
Zdenek Malinsky (9781)|28.3.2008 11:49
Opravdu se tomu musím smát. Když přišel Kaiser na trh, tak byli všichni nadšeni, spokojeni a neměli žádné problémy. Ale pouze do doby, než vyšel článek o "problémech s grafickými ovladači". :D :D

Sice to není na pochvalu, ale zase tak tragické to rozhodně není a výše uvedená "problémová" zařízení pořád patří ke špičce. Ptal jsem se během posledních 2 měsíců asi 5 uživatelů Kaisera, jak tímto problémem trpí a všichni odpověděli, že jsou spokojeni, že to jako vadu nepovažují. Sice by se prý nezlobili, kdyby to nějak HTC dotáhnul do zdárného konce, ale v 95% případů jim toto nevadí a nebrání plně zařízení používat. A i kdyby, nevidí jiné zařízení, kterým by Kaiser nahradili.


ad recenze
A co jsi kde četl?
Ono je těžké někdy během poměrně krátké doby, kdy je zařízení zapůjčeno, vyzkoušet všechny možnosti a i teoretické problémy a chyby. Když si někdo zaplácá PDA vším možným balastním softem, tak to pak těžké. :sarcastic:
Pegan (69)|28.3.2008 12:12
Ja uz teda nevim, kde jsem recenze cetl, ale byly to pravdepodobne nektere ze serveru palmserver, smartmania, palmare, pdasoft adal...

Stale cekam na vyreseni servisu a pak se bude resit, jestli mi vratej penize, ci daj jiny zarizeni. Protoze nekomu proste pomala grafika a touch bug (znatelnej jen ve hrach) nevadi, nekomu jo. Ale jestli ho vratim a HTC pak vyresi grafiku, budu si dost drbat hlavu.
Jako alternativu mam pouhe 3 zarizeni, kdy ani jedno neni vylozene podle mych predstav. Jedna se o ASUS p750, HP ipaq 614c a E-TEN M800.
Kdyby mel HP joy, nebo nejake smerove klavesy, nevahal bych, s tim smart koleckem se obavam, ze si opet co se tyka her nabehnu.
Ale co jsem na ipaqak vzdy obdivoval a miloval, byla na displeji ta reflexni vrstva, kdy muzu za svitu slunce uplne vypnout podsviceni a displej se odrazem svetla jakoby prekrasne rozsviti. Myslel jsem, ze uz je to dneska standart, takze dalsi sklamani u Kaisera, na kterem jsem za svitu slunce nic nevidel ani s podsvicenim, nemluve o uchylnem cernem skinu napr smart dialingu, ktery to jeste zhorsi. (vlastne tenhle skin, kterej kazdej vsude tlaci nechapu, mame 65000 barev a vsechno je cerne...)

Kazdopadne kdybych o Kaiserovi vedel to co dneska, nesel bych do nej Nasnasim pocit, kdy mne se na PDA neco hejbe takhle a kamosovi na PDA za 7500 se to hejbe daleko lip....
Alekss_ce4you (43)|28.3.2008 13:14
Tak uz mi to nedalo a musim se taky vyjadrit. Cruise mam asi mesic a je to moje prvni PDA, coz muze zkreslovat muj nazor, ale je to proste uzasny stroj! Jeste jsem poradne nevyzkousel vse, co umi, ale to proste neni otazka tydnu, vytunit takovy stroj, u PC mi dotazeni k dokonalosti trvalo nekolik let a pozor, nejsem zadna lama. Mozna nejake problemy s grafickym rozhranim jsou, ale bezny a normalni uzivatel nema vubec sanci to poznat, jine je to u lidi, co pouzivaji PDA nekolik let a spoustu jich vystridali. Ze u GPS neni 25FPS, k cemu? Kdyz ridim, tezko sleduju plynulost vykreslovani. A filmy? Video v Divx 240x320 mi v Coreplayeru jede na 213%, jen blazen si tam da film v plnem rozliseni z PC, kdyz po konverzi ma tretinu dat... Resco keyboard naprosto pohodove psani, kvalita telefonu vyborna. A to jsem se jeste nezacal hrabat v registrech a v bezicich procesech. Rozhodne je tento stroj pro zacinajici PDAckare naprosto paradni volba a pochybuju, ze v soucasne dobe je ke koupeni neco lepsiho. Jedine, co bych bral je mensi rozmery a hmotnost.
Kibitz (212)|28.3.2008 20:55
Nadera nektery slinty tady. Ano, pokud nekdo povazuje pruserovy chyby za "normalni" a vic proste nechce, zavira oci a netrha mu zily ze se vsechno skube a trva to k posrani dlouho. Pak muze byt spokojeny!


A super kec je to jak pise admin, ze pry si nmikdo problemu nevsiml doku nevysel jakysi clanek. No promin, ale ja se nalepil na med HTC na zaklade recenzi, ktery byly pozitivni. Nic vic jsem o tom nevedel a nezjistoval. Ale ze s kaiserem neni neco v poradku jsem poznal po 10min prace s nim! Bohuzel zatim adekvatni allinone zarizeni neexistuje a taky je mi lito tech penez!


Kazdymu rikam NEKUPOVAT NEKUPOOVAT NEKUPOVAT! A tem co mi ho zavidi zavidim ze ho nemaji a nevyhodili oknem penize a nervy!
Alekss_ce4you (43)|28.3.2008 21:25
to bufan1, headquest:
Vzdycky se najdou lide, kteri vec co maji chvali a ti, kteri s ni spokojeni nejsou. Ja proste s Cruisem spokojeny jsem a zatim jsem na zadny vazny problem nenarazil. Pravda, hru jsem na nem dohral pouze pocketUFO, video mam zatim jen jedno v DivXu a nativnim rozliseni, TOMTOMa jsem zkousel jen simulaci prujezdu trasy, ale zadneho skubani videa nebo 1 FPS prekreslovani jsem si nevsiml a jak se bude asi sikula05 smat, po mesici elaborovani jsem jakz takz spokejen s funkcemi premapovanych tlacitek a Today, ale vim, ze jeste par mesicu bude trvat, nez zprovoznim uplne vse a k naproste dokonalosti a po uvedeni WM6.1 me to ceka znovu... Je to v podstate zase jenom PC, takze vim, ze dobrym vyladenim a spravnym softem se z nej bude dat vytriskat i bez pretaktovani daleko vetsi vykon, nez ma po prvnim spusteni.
Losos_ce4you (1147)|28.3.2008 21:25
Jojo,desne mne samotneho mate ze co vam inteligentum nejde a nejste schopni zprovoznit,me beha bez problemu , jsem z toho fakt cely zmateny a tim asi matu i ostatni :-D
Uz se moc tesim az se dostanu konecne na vasi vysokou odbornost abych se mohl vyvztekat s necim s cim se prumerne schopny clovek vztekat nemusi a mohl taky konecne delat vola z nekoho na zaklade vlastni neschopnosti :-D
To bude bajo,zapadnout do "davu" :-D
No nic,predpokladam ze aspon nekomu pomohly ukazky (ac jsou pravdepodobne z jine reality , jak tady nekdo velice pohotove uvedl:-) chodu pristroje v discipinach ktere na zaklade podobnych "odbornych" diskuzi chodit nemaji a ony pritom kupodivu jdou ..... Vic uz komentovat netreba .....
Mimochodem ... "svoje" uz davno nehajim , tohle "svoje" uz pomerne dlouho nepouzivam :-D
noiser_ce4you (245)|29.3.2008 00:43
Nemuzu si pomoct, radim se mezi ty, co nemaji problem - predtim jsem mel MDA II, pak MDA Compact a pak Vario, Cruise, co mam ted, mi nedela zadny problem s plynulosti vykreslovani jak v IE tak treba pri navigaci (TomTom) nebo beznem pohybu v PDA. Video nekoukam, hry nehraju... Pokud bych o tom necetl, nevim, ze nejaky "problem" je. Tim nechci prilejvat olej do flame, jen konstatuju.
Kibitz (212)|29.3.2008 02:07
Mozna je na tom cruise lip, ale dobre urcite ne. Spis nekterym se asi prekresluje zrak 6x/s tak jim tech 10 slidu prijde jako super rychlost a plynulost :D
Losos_ce4you (1147)|29.3.2008 07:07
Napis CO konkretne ti nechodi,nebo blbe,ja zase prilozim ukazku jak to funguje "v jine realite" .... at se nemusime masirovat
Lutri_ce4you (143)|29.3.2008 09:07
Chlapy, musím se smát, jak se hádáte a provokujete :) Vždyť o to tu snad nejde,né?! Já za sebe, a už se asi budu opakovat, též patřím k těm, co žádné větší neřešitelné problémy nemaj. Aź na jeden a o tom jsem od začátku věděl, to je nahrávání hovorů / je špatně slyšet druhá strana :( /.
Cruise je moje čtvrté MDA /HTC Artemis,HTC Touch a Asus P535/ a musím říct, že je z těchto zařízení nejlepší!!! Vždy je potřeba porovnat plusy a mínusy. U každého je to samozřejmě jinak, ale to když vybíráš součástky do kompu je stejné,ne?! ;) Když někdo chce hrát hry a pracovat třeba v Autocadu, tak potřebuje drahou a kvalitní grafiku, ale ten, co na něm pracuje v běžném prostředí..... vždyť mi rozumíte. Tím chci říct, je zlé, že HTC pustí na trh graficky nedoladěný přístroj, ale rozhodně to není tak, aby to znemožnovalo jeho běžné používání a v porovnání s tím, co je dnes na CZ trhu se rozhodně řadí mezi naprostou špičku. Vše v něm mám originál, včetně CZ a spousty softu / SPB,Mio,Vito a úpravy HTC Flo/ a maká na jedničku. Výdrž baterky , WIFI, Bluetooth, velmi čitelný displej...paráda :D Já tedy vřele doporučuji a pokud by měl někdo zájem, tak též předvedu. Nedostatky mích předchozích zařízení si můžete přečíst v příspěvcích na tomto fóru a pokud někdo věří všem, co jsou tu nespokojeni, tak ať si radši koupí SE nebo Nokii a k tomu PSP na hry a video :D, protože jinak tu bude o dalšího kritika navíc :D Kdo ho chce hlavně na práci a občas na "zkrácení dlouhé chvíle", tak tomu ho vřele doporučuji!
Ups, to jsem se rozepsal, ale už jsem se též musel vyjádřit.
Alekss_ce4you (43)|29.3.2008 09:23
Presne to jsem tvrdil i ja, kdo chce hledat chyby, vzdycky je najde, kdo je hledat nepotrebuje, je spokojeny :-) Nemyslim si ale, ze by mezi Cruisy byly takove rozdily, vsechno je o softu a jejich kombinaci. Nekomu pres noc s vypnutym GSM ubyde 6% baterky, mi se zapnutym 2% a vo tom to je...
Aramaki_CZ (13)|29.3.2008 09:27
pro všechny slepé:

[CODE]http://www.youtube.com/watch?v=WTkueY4wEbA[/CODE]
Losos_ce4you (1147)|29.3.2008 09:54
pro všechny ostatní :
že "hledáček" Cruise zobrazuje pomaleji nežli většina ostatních zařízení se ví , ale jestlipak se ví že bez ohledu na to jak rychle běhá "hledáček" dělá s Kaiserem nejlepší fotky ze všech současných srovnatelých zařízeních , možná kromě KS20 . Jenže ta jako srovnání je taky celkem špatné , už jen proto že Kaiser/Cruise má 3Mpx a LG "jen" 2Mpx ...... U KS20 je objektivě lepší nahrávání videa . Tím nechci říci že u Kaisera/Cruise je špatné - zase opět platí nejlepší ze všech současných zařízení , tedy HTC , Asus i E-Ten ....
A pokud chceš srovnávat LG KS20 s Cruisem ... tak mám zcela jasno - používám (respektive používal jsem) Cruise a LG KS20 mi dosud leží v šupleti jako nepoužitelné zařízení - do vydání nějaké opravy , nové ROM nebo celého pytle patchu jinam nežli do zásuvky nepatří ....... (ač designem,rozměrem je to ode mne poměrně preferované zařízení a hodně mi ser. že je to takový nedodělek,jen díky tomu jsem ho zatím nevyhodil jako nedávno třeba X500+ X800 , ty letěly po pár týdnech ...)
petula.71 (57)|29.3.2008 10:38
já teda nevím, už to tady sleduji docela dlouho a připadá mi že každý z vás má jiné zařízení. Já mám Vario III od T- mobile, s původní Rom, nic jsem s tím nedělal kromě tweaku a customizeru. používám Spb soft a rozhodně mi v hledáčku při natáčení videa nic neskáče jako u předešlého příspěvku, tom tom je také plynulý a konvertované video je také v poho. Zase ale musím dát za pravdu druhému táboru, že by mohlo být malinko rychlejší překreslování displaye při překlápění, nebo při zapnutí telefonní části, obsluha virtuální klávesnice je občas fakt k vzteku. Jinak si myslím ze je to v soušasnosti jedinná rozumná volba. Ale moc se těším na Xperii, moc, moc :) :)
petula.71 (57)|29.3.2008 10:42
ještě pro ty strašně nespokojené, měl někdo z vás Mio A701? Já jsem s ním zápasil tři měsíce než jsem ho vyhodil, to byl vopruz, to bych pak chtěl vidět co by jste psali o něm:cool:
Aramaki_CZ (13)|29.3.2008 11:54
na kolik % máte využitou paměť když cruise zapnete? Zajímalo by mě srovnání (zvláště u lidí co mají 6.1)
já s spb phone suite, sbp pocket plus, gprs monitorem, spb weatherem a rss začínám na 33%
Losos_ce4you (1147)|29.3.2008 12:28
na cruisovi mam 70mb volnych ze 101 , tedy vyuzita je 31 ... procentuelne to je de-facto to same
pro zajimavost .... na KS20 se zcela shodnou instalaci mam volnych 31mb z celkovych 80 ......... !!!!
Aramaki_CZ (13)|29.3.2008 12:56
zapoměl jsem dodat, že mám WM6

Losos: čistě jen využití bez popisu nemá žádný smysl sem psát.
Losos_ce4you (1147)|29.3.2008 13:31
Pocket Breeze , PocketWeather , Resco Explorer , Resco Photo , Resco audio Recorder , PhatPad , MemMaid , Tweaks2k2 , eWallet , pTravelAlarm , PhoneAlarm , CorePlayer , TCMP , Pocket Player , Pocket Artist , 1-Calc , AgileMesenger , Mobipocket , PhonePad , CallSmsBlocker , NetFront , RemoteDesktop , WMnet Browser , WkTask , AdvancedConfig ... myslim ze je to vsechno .
Nicmene rozdil pri prazdnem pristroji a po instalaci vseho je zanedbatelny , cca 2-3mb ....
owoce_ce4you (31)|29.3.2008 21:38
[QUOTE="petula.71"]ještě pro ty strašně nespokojené, měl někdo z vás Mio A701? Já jsem s ním zápasil tři měsíce než jsem ho vyhodil, to byl vopruz, to bych pak chtěl vidět co by jste psali o něm:cool: [/QUOTE]

No já měl A701 půl roku a te´d jsem přešel na na Kaisera , hlavní lákadlo wifi a foťák, plus WM6 ofiko rom (žadný padání při hodně smskách atd)

-> větší displej , oproti A701 trochu horší rastr ikonek, ale pohoda
-> KAISER je občas POMALEJŠÍ , o tom žádná.Ale jinde je to nebe a dudy.V TomTom je to vcelku v pohodě, občas je to pomalejší, ale to nevidim jako zásadní problém, hlavní je stejně hlas co naviguje, kdo čumí jen do displeje je vrah :-) Subjektivně je fix Kaisera rychlejší.
-> IE a internet (přes wifi/pc) tragédie, to se nedá použít :D Ale mě to neva, mám operu 9 a stejně nejvíc používám WnW a operu mini, ta běhá super.
-> Rád hraju AoE Gold edition a kdo popírá zpomalení při dotyku displeje rád dám pak obě zařízení vedle sebe (pokud A701 z RMA ještě uvidim) a dokážu opak.CoD II jsem zkoušel a no chance, na A701 jsem ho hrál bez problémů.
-> Hodně z vás se hádá kvůli videu, mě to nepostihlo, jednak mám nejnovější coreplayer ,ale hlavně si všechny videa konvertuju do 320*240 ... Ne kvůli Kaiserovi, ale kvůli velikosti...Mám 4gb kartu, ale ztratil sem redukci a kopíruju přes kabel a je to utrpení !


Podotknu že mám MDA Vario III -> s snad poslední CZ ROM 1.83.462.0 CSY (pokud je novější pls link:) )
Mio A701 -> 520mhz intel cpu, 64/128 ram/rom a neofiko WM6

Pokud budu mít mio doma, můžu udělat srovnání čehokoli.
HADES (209)|30.3.2008 12:06
malá ukázka jak se překreslují ikony a otáčí displej na mém Kaiserovy, na pozadí v té době neběžela žádná aplikace (krom systémových)
Losos_ce4you (1147)|30.3.2008 13:03
No,a to ještě nic není,už jsem viděl i "horší! :-) Ale viděl jsem i opravdový opak překlopení bylo třeba "celkem" rychlé ale pak se s tím nedalo tak 30 sec nebo i více nic dělat :-) prostě někomu to jde , někomu ne .....
sikula05 (272)|30.3.2008 13:08
[QUOTE="HADES"]malá ukázka jak se překreslují ikony a otáčí displej na mém Kaiserovy, na pozadí v té době neběžela žádná aplikace (krom systémových)
[/QUOTE]

A ta ukázka má názorně ukázat v čem je ten problém?Na pohled to běží docela v pořádku...ne že by to nemohlo být ještě rychlejší...ale na reklamaci z důvodů "oklamání" spotřebitele to fakt nevypadá.
NeoPlex_ce4you (248)|30.3.2008 23:16
no jako za sebe musim rict, ze Kaiser foti uzasne.. ale bohuzel ve chvili kdy se dostane do spatnych svetelnych podminek tak se to silene seka.. foto s namahou jeste udelate v tehlech podminkach, ale video uz ne.. ale za dne ty fotky fakt krasa (na mobil).. dneska sem mel v ruce asus P750 s CPU marvel 520MHZ a porovnaval jsem.. zapnul sem na obou fotak (asus taky 3mpx) a chodil jsem po byte. za svetla lepsi kaiser v temnejsich castech bytu byl fotak asusu vyrazne sviznej a nejake sekani, ze to az rozmazavalo obraz tam opravdu nebylo, ale o plynulem pohybu se taky rozhodne neda mluvi taky to trhalo, ale ne tak extremne... Dale jsem porovnaval dalsi klise a to scrolovani v menu programs.. opet lehke trhani i u Asusu, ale taky viditelne lepsi nez u Kaisera a posledni vec co jsem porovnaval tak navigace tomtom primo na ceste... stejna mapa stejna verze tomtoma, nastavil jsem si trasu a jeli sme.. drzel jsem obe zarizeni v rukach a koukal jsem.. kdyz porovnam chipy, tak Sirf III byl lepsi nez qualcomm. Sirf si porad drzel silny signal minimalne 4 satelity , kdezto u qualcomu to hodne skakalo.. chvili 5 az 6 satelitu, ale chvili treba jeden nebo dva. ve finale z toho vyplynulo, ze sirf byl presnejsi a navigace fungovala o neco lepe prave diky presnosti. Co se tyka chodu samotne TomTom tak, celkove na asusu to bylo plynulejsi.. na kaiseru bez ohledu na silu signalu se pohyb po mape proste trosku trha.. jedete nejakou zatackou a nataceni mapy na kaiserovi je viditelne trhane. asus jel krasne plynule.
Na druhou stranu ted sem porovnaval problematicke casti kaisera s jinym pda.. kaiser ma velke prednosti a za asuse bych ho nevymenil.
spree (42)|30.3.2008 23:24
NeoPlex: Mohol by si napisat dovody, pre ktore by si nevymenil Kaisera za P750? dik
NeoPlex_ce4you (248)|31.3.2008 00:02
tak takhle " z fleku" me napada prvni vec displej.. ma jen 2.6 palce a ja rad filmy na tom a hlavne ten displej je vic zapustenej, takze dotykove aplikace typu mobile shell jsou takove nemotorne a s absenci touch flo je rolovani v menu prakticky mozne jen za pouziti stylusu. Surfovani po netu je prijemnejsi a celkove proste vetsi displej je plus
dale asus ma mensi pamet 64mb pro spustene programy vcetne OS je malo.. pusti se par narocnejsich app a uz se musi hlidat co vypnout, aby neklesala rapidne rychlost celeho systemu. Celkove kaiser ma v kombinaci s 128mb + dvoujadro qualcomu lepsi multitasking.
taky psani textu je mnohem pohodlnejsi na kaiserovi qwerty klavesnice je nenahraditela a prestoze asus ma numerickou, tak tam ma jednu velkou botu a to sms jde tou numerickou klavesnici psat jen pouze v rezimu T9.. pokud se T9 vypne tak numericka klavesnice pise jen cisla a automatickuy vyskoci SW klavesnice.. a pak to jsou takove blbosti jakoze karta je na boku a s otevrenym slotem, takze pri trose smuly se da ztratit atd.. ale to jsou jen drobnosti a otazka nazoru.. jine veci me tedka z hlavy nenapadaj mel sem jen nekolik hodin na srovnani.
proste kaiser je horsi v tech trech vecech co sem popsal v predchozim prispevku jinak je kaiser celkove prijemnejsi pristroj , ktery mne proste vyhovuje lip asi hlavne kvuli displeji , celkovemu ovladani, ze u asusu to fakt bez stylusu nejde a pak v tom zminovanem multitaskingu a jeste urcite je jeste velke plus kaisera naklapeci displej, kdy pri praci je na stole porad v otevrenem stavu, protoze krasne vidim na displej

celkove ta moje myslenka je takova (vyjma problematiky ohledne vnitrnosti pristroju), ze asus udelal stejne velky zarizeni (vyjma tloustky a vahy teda, ale sirka a vyska stejna), na kterem se hur pise a jeste ma mensi displej kvuli tomu a to je moc velka dan za tenci a lehci pristoj, kdyz kapsu potrebujete temer stejne velkou :)
Pegan (69)|31.3.2008 10:36
jj, asus nic moc. Sice ten displej umi i vga, ale na 2.6 je to fakt zbytecny.
Mne spis laka ten HP 614c. Displej ma 2.8 a je transreflexni, tzn to o cem jsem psal, na slunci si clovek muze vypnout podsviceni a vidi nadherne.
RAM ma taky 128, bohuzel s klavesnici je to stejna bida jak na ASUSu, ale ja zas na tom zadne romany nepisu. Kartu ma pod baterii, pro nekoho velkej problem, pro mne ani ne, nevim, proc bych kartu vyndaval. Procesor ma stejnej jako ASUS, takze grafika svizna.
Jedine to kolecko misto joye, nebo smerovejch klaves mne ponekud desi a fotak taky bude hruza...

Jo a mimochodem, touchflo se da nahrat i do zarizeni, ktere nejsou HTC
NeoPlex_ce4you (248)|31.3.2008 11:50
no to se sice da, ale nevim jak je na tom asus s amaterskym upravovani romek no... a stejne diky tomu hodne zapustenemu displeji je to ovladani prstem opravdu nemotorne
htcjirka (1875)|31.3.2008 19:34
Urcite stoji za precteni pro anglicky rozumici,je tam porovnani grafiky noveho HTC Sedna...podari se portovat drivery ze Sedny do Kaisera ci Cruise...
Jen pripomenu,ze HTC Sedna je osazena chipsetem Qualcomm MSM7200, 400 MHz,stejne jako problematicka zarizeni Kaiser.Cruise,Touch Dual apod.
Jedinym kdo tento upgrade nepotrebuje je zajiste Losos.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=381254
Aramaki_CZ (13)|31.3.2008 20:07
zrovna jsem to chtěl sem postnout :) Je tam krásně vidět rozdíl ve grafickém výkonu. Doufejme že to půjde
htcjirka (1875)|31.3.2008 20:08
Ikdyz SPB Benchmarky beru jako zkreslujici,zde je ten rozdil ve vykonu je primo markantni
00272388_htcsednagraphddbbt3_MShu.gif 00272388_30937000uv2_fvgR.jpg
Kibitz (212)|31.3.2008 22:13
LOL to teda cumim, ale zustavam skepticky k portovani driveru. Navic tu mam posledniho brezna a naprava od HTC je kde??? Nikde...
Geib (36)|1.4.2008 07:01
HADES: malá ukázka jak se překreslují ikony a otáčí displej na mém Kaiserovy, na pozadí v té době neběžela žádná aplikace (krom systémových)


TAKHLE VYJEBANE DOJEBANE MI TO JEDE TAKY NA TOUCH CRUISE!!!! Co nejdriv umistim taky video... :mad: :mad:





uiqjirka: Ikdyz SPB Benchmarky beru jako zkreslujici,zde je ten rozdil ve vykonu je primo markantni

No, ty vysledky jsou oku lahodici!!!!
NeoPlex_ce4you (248)|1.4.2008 08:58
tak HTC se na lidi vys... jak je jejich zvykem.. doufa v to, ze kdyz se povedl umlcet lidi na mesic, ze uz se ted nikdo ozyvat nebude... co na to rict no... jedno slovensko slovo na K je vystihuje..

jinak doufam, ze ovladace vytazene ze sedny tu budou co nejdriv :) myslim, ze presne tohle xda potrebovalo a ted se s tim popere... vzdyt si vemte, ze se tam nachazeli projekty , kde chteli napsat vlastni ovladace... tak snad prijit na to jak je dostat ze sedny do Cruise a Kaisera nebude tak tezko pro lidi z XDA
Pegan (69)|1.4.2008 10:47
Ohledne toho Touchflo, neni to vyrezana romka z HTC, ale komercni program: http://www.ftouchsl.com/Default.aspx. Kamos ho zkousel na MIO, ja na HP a slape. Ale ne tak dobre jako TF od HTC.

A je to tak, mame duben a ticho po pesine. Je tu jeste jedna naivni moznost, ze HTC ceka na WM6.1, ktere by udajne dnes mely oficialne vyjit. Jenze MS je taky dobra slibotechna....
t0m45 (12)|3.4.2008 08:29
Anglicky moc neumim takze se toho na XDA moc nedozvim. Nemate nejake nove zpravy?
bufan1 (110)|3.4.2008 16:16
Doufám, že s tím něco udělaj. To je taková škoda. Mohlo to být nejlepší zařízení na trhu. A přitom ta cena není taky úplně ultrazlodějská. Kdyby třeba něco vykoumal Sunnysoft, klidně bych za to zaplatil jako za CZ lokalizaci.
bjirka (380)|3.4.2008 22:45
Doporučuji opatrněji s komentáři.

Stačí se třeba podívat na tyto dva rozdílné výsledky:



5128,2 : 378,8 = 13,5 To je moc velký rozdíl. Někde je něco špatně. Není třeba věřit co kdokoliv napíše i když je to třeba na xda. Chodí tam mraky lidí a z nich je spousta naprostých začátečníků a určitě se mezi najde i hodně šibalů ;) . Osobně si myslím, že skutečnost bude někde mezi: na prvním obrázku to malíř přehnal na druhém je realita nějakého "umělce" v práci s WM zařízením.
NeoPlex_ce4you (248)|3.4.2008 22:51
mno dneska sem zjistil, ze HTC bude delat oficialni upgrade pro HTC TyTNII , Crouise a dva posledni Touche (pred cruisem) na WM 6.1 je to sance k nejake naprave i ovladacu?? osobne si myslim, ze ta moznost tu je.. co si myslite vy?
Kibitz (212)|3.4.2008 22:53
Muj nazor? Rozhodne ne. Nic necekej.
Aramaki_CZ (13)|4.4.2008 05:41
těžko říct, ale spíše by mě zajímalo asi v jakém časovém úseku to bude
Losos_ce4you (1147)|4.4.2008 08:02
Osobní názor ... (pořád stejný od začátků)
- žádné "nové" , "chybějící" ovladače nejsou a nebudou
- ohromný výsledek Sedny je pouze ohromné fake
Eset15 (52)|4.4.2008 09:25
Myslim ze fake to byt nemusi. Zkus si na pc odinstalovat ovladace na grafiku a udelat test (jestli se vubec rozjede ;-) ) a pak to same udelej s ovladaci. Uvidis ze vysledek bude taky ohrome jiny.
Neveceral (41)|4.4.2008 10:29
podle mě ovladače nebudou mít, pochybuji, že by je HTC zvládlo udělat samo bez podpory (minimálně dokumentace) výrobce, kterému to ale zakázal soud v USA (výrobu, prodej, podporu...) navíc tam byla i jakási mimosoudní dohoda s Broadcom. Fakt tomu nevěřím.
Eset15 (52)|4.4.2008 11:46
To je mozné. Ale pokud by tam ty ovladace opravdu byly tak si myslim ze výsledky jsou realne. A bylo by to opravdu uzasne :)
NeoPlex_ce4you (248)|4.4.2008 12:09
asi to vsechno cele stoji na tom jestli vysledky sedny jsou prave nebo ne... paklize jsou prave znamena, ze ovladace HTC napsalo nebo minimalne je ma k dispocizi pro qualcoma a portaci ovladacu do kaisera by jiz melo zvladnout bez sebemesich problemu... ale paklize je Sedna nema a je to podvod, tak sme tam kde sme byli... a wm6.1 nic neresi... zvlast lidi co pouzivaji romky z xda, kde se s wm6.1 uz pracuje pekne dloho :)