Rikal jsem si, ze by stalo za to udelat prehlednej topic o miniSD kartach, ktera komu funguje. Je fakte, ze se to da najit po projiti celeho fora, ale jen topic o Asusu p535 ma (ted) uz 69 stran a furt roste a procitat to jen hledat zminky o karte je velmi casove narocne.
Pokud uz takovej thread je a ja ho prehledl/nenasel, tak se omlouvam a prosim smazat.
Takze,
ahoj, su Silencer a jsem zavisly na svem telefonu.
Mam miniSD Sandisk Ultra II 2.0GB a chtel bych vetsi. Za 8GB bych byl rad...
Pokud uz takovej thread je a ja ho prehledl/nenasel, tak se omlouvam a prosim smazat.
Takze,
ahoj, su Silencer a jsem zavisly na svem telefonu.
Mam miniSD Sandisk Ultra II 2.0GB a chtel bych vetsi. Za 8GB bych byl rad...
Dobrá rada, bohužel ne konstruktivní. Kup si 2 gb kartu. S většími jsou jen potíže. A je zbytečné psát na technickou podporu Asus, ta jakoby nebyla.
Pretec 4GB miniSD (neoznačená jako SDHC) funguje bez jakýchkoliv zásahů v PDA (registr, patch) - WM6 od výrobce
přečte ji i čtečka v NTB
přečte ji i čtečka v NTB
Mám za dobrý peníz Kingston SDHC 4GB SDHC class 4. Úpravu v registrech, proti zamrzání karty (samozřejmě ve WM 6), jsem provedl preventivně ještě předtím, než jsem ji tam dal. Nemám s ní sebemenší potíže! Jako čtečku jsem k tomu koupil šikovnou Kingston MobileLite 9-in-1 za 180,- :)
V registrech
[CODE]HKLM\drivers\sdcard\clientdrivers\class\SDMemory_Class[/CODE]
v hodnotě DWORD DisablePowerManagement zadat hodnotu 0 (pokud tam není, vytvořit)
a
[CODE]HKLM\drivers\sdcard\clientdrivers\class\SDMemory_Class\High_Capacity[/CODE]
v hodnotě DWORD DisablePowerManagement zadat hodnotu 0 (pokud tam není, vytvořit)
restart
a
[CODE]HKLM\drivers\sdcard\clientdrivers\class\SDMemory_Class\High_Capacity[/CODE]
restart
Osobně kartu Pretec 4 gb označenou jako SD nemohu doporučit jako bezproblémovou ani do PDA s WM6. Kartu sice přístroj bez problémů vezme, ale chová se podivně, po určité době se "zakousne" a musí se z přístroje vysunout a znovu zastrčit. Interval je různý a nelze z něj vyčíst žádnou pravidelnost ani příčinu. Karta pracuje správně několik dní a dokáže se opakovaně zasekávat během několika minut. Nepomohla ani úprava registu. Zatím vyčkávám na nějaký zázrak, v krajním případě zkusím reklamaci karty.
Mám podobnej problém jako v příspěvku nad. Mám kartu Kingston minisdhc 4GB a jak se psalo vejš. Občas zamrzává a musím to řešit tím, že jí vysunu a zasunu. Ještě jsem teda nedělal žádné zásahy v registrech (a ani nebudu raději dělat :o) ale nějaký patch bych rád zkusil. Třeba to zabere. Doporučili by jste mi něco? Mám WM 6.0 Díky
nemyslím si, že jsem až tak zdatnej v IT, abych se hrabal v registrech .... zkusím najít co to obnáší a jak se to dělá.... Asi nemáte nějakej podrobnej návod co a jak co? :oops:
[QUOTE="Abrandecky"]V registrech
a
restart[/QUOTE]
změny jsem provedl a kartu(microSDHC 4Gb) mi to nenašlo:( ten druhý klíč tam nebyl a tak sem ho vytvořil a nic se nestalo
a
restart[/QUOTE]
změny jsem provedl a kartu(microSDHC 4Gb) mi to nenašlo:( ten druhý klíč tam nebyl a tak sem ho vytvořil a nic se nestalo
Máte někdo zkušenosti s [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]? Nějaká redukce micro sd -> mini sd je v balení? Když jsem kupoval 2 GB i 4 GB (mini sd) tak v balení byla redukce na normální sd, takže u mini sd předpokládám taky nějaká bude, ale nevím jestli micro -> mini -> normál nebo jenom micro -> normál...
Kdyz jsem kupoval micro SD byla u ni prilozena redukce Micro SD - mini SD a Micro SD - klasicka SD. U Tve 8 GB netusim, ale predpokladam, ze to bude to same.....
Koupil jsem si 8 GB SanDisk micro SDHC a funguje bez problému :)) za slušnou cenu (cca. 1400 kč) ji mají v alza.cz. Redukce micro->mini sd v balení nebyla, koupil jsem si proto ještě 1 GB Kingston (cca. 200 kč), u kterého v balení je. Doufám, že nějakou dobu potrvá, než se na trh dostanou 12 GB karty, abych hned zase neměl nutkání upgradovat :D
Ide ti ten 8 GB SanDisk micro SDHC aj v notebooku?
Mas tam patch, alebo zasah do registrov?
Vdaka
Pripadne viete poradit nejaku bezproblemovu kartu: viaceri uvadzaju
Pretec miniSD 4GB
...
...
Mas tam patch, alebo zasah do registrov?
Vdaka
Pripadne viete poradit nejaku bezproblemovu kartu: viaceri uvadzaju
Pretec miniSD 4GB
...
...
8 GB SanDisk mi stejně jako 4 GB Pretec v notebooku nefunguje (Asus). SDHC patch nemám, v registrech mám už od té doby, co jsem používal 4 GB Pretec tu úpravu, aby mi karta po vypnutí a zapnutí telefonu "nemizela".
vono asi prijde spis na to, jakou ctecku NB ma
jak uz jsem psal vyse, me ten 4GB Pretec v NB (Fujitsu-Siemens) jede na vestavenou ctecku, i kdyz pomalu (v praci na ctecce v USB2 maka jak svina), v P535 jsem zadne upravy registru nedelal a ten 4GB Pretec jede bez problemu i po probuzeni ...
jak uz jsem psal vyse, me ten 4GB Pretec v NB (Fujitsu-Siemens) jede na vestavenou ctecku, i kdyz pomalu (v praci na ctecce v USB2 maka jak svina), v P535 jsem zadne upravy registru nedelal a ten 4GB Pretec jede bez problemu i po probuzeni ...
To (Asus) za slovem nefunguje má značit, že mám notebook Asus, jinak počítám s tim, že v nb jiný značky jet může :) Ještě bych dodal, že k tomu 8 GB SanDisku se dodává taková pěkná malá čtečka, takže více méně není problém kartu připojit k jakýmukoliv počítači.
[QUOTE="Lipon"]vono asi prijde spis na to, jakou ctecku NB ma
jak uz jsem psal vyse, me ten 4GB Pretec v NB (Fujitsu-Siemens) jede na vestavenou ctecku, i kdyz pomalu (v praci na ctecce v USB2 maka jak svina), v P535 jsem zadne upravy registru nedelal a ten 4GB Pretec jede bez problemu i po probuzeni ...[/QUOTE]
Muzu se zeptat - OS mate pocitam WM6?
jak uz jsem psal vyse, me ten 4GB Pretec v NB (Fujitsu-Siemens) jede na vestavenou ctecku, i kdyz pomalu (v praci na ctecce v USB2 maka jak svina), v P535 jsem zadne upravy registru nedelal a ten 4GB Pretec jede bez problemu i po probuzeni ...[/QUOTE]
Muzu se zeptat - OS mate pocitam WM6?
Koupil jsem do P535 4GB Kingston miniSDHC Class4. Je zvláštní,že někdy když jde P535 spát se problém s detekcí karty neobjeví a někde ano. Prosím,berte to tak,že jsem se NIKDY v žádných registrech nehrabal a tak bych POPROSIL o návod pro blbce: "spustíš ...,najdeš soubor...,klikneš,...". Nebo snad pomůže nahrávání ovladačů? Někdo mě odkázal sem : http://rapidshare.com/files/84890344/sdhc-driver-x500_4GbSD.zip
DÍKY předem za návod a trpělivost.
DÍKY předem za návod a trpělivost.
Potřebuješ přesně tohle :)
a
restart[/QUOTE]
Jestli nevíš, čím na PPC editovat registry, použij třeba vestavěný editor registrů v Resco File Exploreru nebo Total Commanderu.
a
restart[/QUOTE]
Jestli nevíš, čím na PPC editovat registry, použij třeba vestavěný editor registrů v Resco File Exploreru nebo Total Commanderu.
Prosím Tě,kde se toho Resco File Exploreru v P533 dopátrám ? Je standartně už ve stroji nebo je potřeba nainstalovat. TTComander vím že tam samozřejmě není.
dík
dík
Který použít : Total Commander nebo R.F.Explorer. Je ten druhej dobrej i k něčemu jinýmu,pokud ne,tak asi TTComander. A poslední otázka: kde ho seženu.Díky za ochotu
Oba jsou celkem dobré souborové manažery. Mně vyhovuje víc ten R.F. Explorer, ale Total Commander mám v PPC taky.
Resco File Explorer (shareware, musíš si pak ještě zvlášť stáhnout plugin pro editaci registrů)
Total Commander (free, beta verze, ale funguje bez problému)
A jinak - na otázku "kde to seženu" často odpoví GOOGLE ;)
Resco File Explorer (shareware, musíš si pak ještě zvlášť stáhnout plugin pro editaci registrů)
Total Commander (free, beta verze, ale funguje bez problému)
A jinak - na otázku "kde to seženu" často odpoví GOOGLE ;)
Kupil som 8 GB SanDisk micro SDHC nasla sa v pohode, ale raz mi ukazalo ze karta je plna, makky reset a bolo to OK a potom "uz si nepamatam" ale pomohlo vytiahnuta a zasunut kartu.
Moja otazocka. Ako sa dostanem do registrov, mam TC.
Vdaka
Moja otazocka. Ako sa dostanem do registrov, mam TC.
Vdaka
Pomocí T.Comanderu jsem se dostal až k registrům (DÍK) a teď jdu "na to" :
v adresáři HKLM\drivers\sdcard\clientdrivers\class\SDMemory_Class je soubor DisablePowerManagement. Při jeho otevření je v levé části okna nastavena hodnota 1. Měním na 0 a OK.
Ale
v adresáři HKLM\drivers\sdcard\clientdrivers\class\SDMemory_Class\High_Capacity soubor není. Pomocí +Add value+ ho tedy vytvořím,pojmenuju DisablePowerManagement a opět zadám hodnotu 0.
Správně ?
Omluva za tu "názornost",ale koukám že nebudu sám kdo s tím nemá žádnou zkušenost a potřebuje navést krok za krokem.
v adresáři HKLM\drivers\sdcard\clientdrivers\class\SDMemory_Class je soubor DisablePowerManagement. Při jeho otevření je v levé části okna nastavena hodnota 1. Měním na 0 a OK.
Ale
v adresáři HKLM\drivers\sdcard\clientdrivers\class\SDMemory_Class\High_Capacity soubor není. Pomocí +Add value+ ho tedy vytvořím,pojmenuju DisablePowerManagement a opět zadám hodnotu 0.
Správně ?
Omluva za tu "názornost",ale koukám že nebudu sám kdo s tím nemá žádnou zkušenost a potřebuje navést krok za krokem.
odpovím si sám: ANO.
Všem dík za poslupráci. yli jste skvělí :yes:
ad Romcok: když spustíš T.Comander,tak se pomocí vracení se o úroveň výš (dvě tečky v pravém horním rohu) dostaneš na adresáš,který má místo názvu dvě obrácená lomítka: \Po jeho otevření už se ti ukáže adresář s nátvem "registry".
Všem dík za poslupráci. yli jste skvělí :yes:
ad Romcok: když spustíš T.Comander,tak se pomocí vracení se o úroveň výš (dvě tečky v pravém horním rohu) dostaneš na adresáš,který má místo názvu dvě obrácená lomítka: \Po jeho otevření už se ti ukáže adresář s nátvem "registry".
koukám,že já ji ani nezformátoval :O Když kouknu na kapacitu ukazuje mi místo 4GB celkově dostupných 3831,50MB. Mám to teď zpětně řešit? Po úpravě registrů no problem.
Jinak hledal jsem i větší kapacitu,ale nenašel - resp. u ověřeného dodavatele. Tak jsem vzal tuhle za 505,- i s DPH - přijde mi to dost laciné.
Jinak hledal jsem i větší kapacitu,ale nenašel - resp. u ověřeného dodavatele. Tak jsem vzal tuhle za 505,- i s DPH - přijde mi to dost laciné.
[QUOTE="Rekja"] Když kouknu na kapacitu ukazuje mi místo 4GB celkově dostupných 3831,50MB.[/QUOTE]
3831,5 MB = 3923456 B cize mas 4 GB podľa vyrobcov (vyrobcovia dnes pouzivaju 1000 namiesto 1024). Takze nemas co riesit (rozdiel 76544 B su 2 % z celkovej kapacity, co je povazovane za akusi toleranciu od 4GB).
3831,5 MB = 3923456 B cize mas 4 GB podľa vyrobcov (vyrobcovia dnes pouzivaju 1000 namiesto 1024). Takze nemas co riesit (rozdiel 76544 B su 2 % z celkovej kapacity, co je povazovane za akusi toleranciu od 4GB).
[QUOTE="Abrandecky"]Mám za dobrý peníz Kingston SDHC 4GB SDHC class 4. Úpravu v registrech, proti zamrzání karty (samozřejmě ve WM 6), jsem provedl preventivně ještě předtím, než jsem ji tam dal. Nemám s ní sebemenší potíže! Jako čtečku jsem k tomu koupil šikovnou Kingston MobileLite 9-in-1 za 180,- :) [/QUOTE]
Plne souhlasim se vsim...Mam tutez kartu a delal jsem s ni totez.:-):yes:
Plne souhlasim se vsim...Mam tutez kartu a delal jsem s ni totez.:-):yes:
Vážení, může mi někdo, prosím, poradit, jak rozchodit kartu 8GB v Asus P 535 s WM6? Úprava v registrech nepomohla. PDA kartu prostě nevidí...
Kupil som 8 GB SanDisk micro SDHC. Registry jsem updatoval. Ale casto se mne stava, ze se karta po hibernaci neprobudi. Musim ji vyndat a znova zasunout. Stava se to pomerne casto, rek bych s sanci 1:3, ze budu muset vysunout/zasunout. Nevi nekdo co s tim?
Já jsem kvůli kartě dělal změnu v registrech už když jsem měl 4 GB kartu, pak fungovala ok. Teď mám 8 GB a většinou je taky ok, i když parkrát se mi stalo, že se karta tak nějak "porouchá" :) Z telefonu se do ní dostanu, vidím na ní soubory a složky, ale mají nesmyslné názvy (rozsypaný čaj) a nejdou otevřít. Nezáleží to na tom, jestli jsem telefon zrovna probudil, většinou jsem si toho všiml během přehrávání hudby - hudba hraje, skončí písnička, přehrávač skáče na další, ale neotevře ji, tak koukám na kartu a je zase "rozbitá". Naštěstí se mi to stalo jenom parkrát (nevím, na čem to závisí) a vyndat/zandat pomůže. Nemá s tím někdo zkušenost?
Tak mně ani vyndavání a zasouvání karty nepomáhá. Vidět není...Zkoušel jsem pak další ovladač na SDHC, leč v návodu se praví ve druhém kroku přepsat dva soubory ve W. Ale nějak mi to nejde. PDA přepsání odmítá...
Také jsem řešil tyto problémy. Předchozí návody mě také nepomohli. Až tento patch mi pomohl !!!
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Momentálně používam kartu 8GB mikroSDHC SanDisk (v adaptéru micro) a vše je OK!!! Funguje mi také 4GB mikroSDHC SanDisk.
Prosím pište reakce!!
Instaluj do hlavní paměti...a restart!
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Momentálně používam kartu 8GB mikroSDHC SanDisk (v adaptéru micro) a vše je OK!!! Funguje mi také 4GB mikroSDHC SanDisk.
Prosím pište reakce!!
Instaluj do hlavní paměti...a restart!
[QUOTE="HOSTel"]Také jsem řešil tyto problémy. Předchozí návody mě také nepomohli. Až tento patch mi pomohl !!! [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Momentálně používam kartu 8GB mikroSDHC SanDisk (v adaptéru micro) a vše je OK!!! Funguje mi také 4GB mikroSDHC SanDisk.
Prosím pište reakce!!
Instaluj do hlavní paměti...a restart![/QUOTE]
Paráda. Díky. Vyzkouším a dám vědět.
Prosím pište reakce!!
Instaluj do hlavní paměti...a restart![/QUOTE]
Paráda. Díky. Vyzkouším a dám vědět.
Tak jsem to vcera nainstaloval, chvli jsem PDA nechal usinat a probouzet. Vse bylo OK. Uz jsem se radoval, ale dnes se mne zase jednou karta neprobudila. Takze, jakejsi pokrok, ale vyreseny to neni...
MicroSDHC SanDisc nema v baleni adapter na micro. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Adapter mam z jineho baleni mikroSD Kingston 1GB (stala neco kolem 200,-Kc) Omlouvam se za nepresnost, pokud to vyznelo ze je soucasti baleni.
Jinak k funkcnosti a rychlosti. Tu osmigigovku pouzivam 3 dny a nepozoruji zadny problem (po probuzeni je karta stale dostupna) casto to hlidam a je to OK. Rychlost karty se me zda o neco lepsi nez moje puvodni miniSD kingston 2gb - nejake specialni testy jsem neprovadel.
Jinak k funkcnosti a rychlosti. Tu osmigigovku pouzivam 3 dny a nepozoruji zadny problem (po probuzeni je karta stale dostupna) casto to hlidam a je to OK. Rychlost karty se me zda o neco lepsi nez moje puvodni miniSD kingston 2gb - nejake specialni testy jsem neprovadel.
to Hostel:
Vřelé díky za patch. Tento jediný na ASUS 535 zabral a karta 8 GB SDHC v něm konečně funguje!!!
Vřelé díky za patch. Tento jediný na ASUS 535 zabral a karta 8 GB SDHC v něm konečně funguje!!!
Mám na P535 WM6 a Sandisk Micro SDHC class 4 8Gb mi zamrzá cca při 2-3 usnutí. Po vysunutí/zasunutí je je to chvíli OK a pak zase zamrzne. Aplikoval jsem patch a stále žádný pokrok :-(
[QUOTE="HH"]Mám na P535 WM6 a Sandisk Micro SDHC class 4 8Gb mi zamrzá cca při 2-3 usnutí. Po vysunutí/zasunutí je je to chvíli OK a pak zase zamrzne. Aplikoval jsem patch a stále žádný pokrok :-([/QUOTE]
Celim naprosto stejnemu chovani.
Celim naprosto stejnemu chovani.
[QUOTE="jirin"][QUOTE="HH"]Mám na P535 WM6 a Sandisk Micro SDHC class 4 8Gb mi zamrzá cca při 2-3 usnutí. Po vysunutí/zasunutí je je to chvíli OK a pak zase zamrzne. Aplikoval jsem patch a stále žádný pokrok :-([/QUOTE]
Celim naprosto stejnemu chovani.[/QUOTE]
Tak jsem se chvilku radoval a pak nastaly stejné potíže. 8 GB karta SDHC musela opět z PDA a nahradila ji zase stará, osvědčená, klasická, ale poloviční 4 GB karta. Škoda, přeškoda....
Celim naprosto stejnemu chovani.[/QUOTE]
Tak jsem se chvilku radoval a pak nastaly stejné potíže. 8 GB karta SDHC musela opět z PDA a nahradila ji zase stará, osvědčená, klasická, ale poloviční 4 GB karta. Škoda, přeškoda....