Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Dynavix 7 v2.2

Mudrunka (547)|21.12.2007 19:00
takže jsem si s tím hrál, výsledkem bylo, že jsem málem PDA rozšlapal. Moje vzácná manželka o mě tvrdí, že prý jsem cholerik. Mýlí, jsem kliďas, být cholerikem letělo jednoznačně z okna a noťas za ním…….
Soubor od Méďi jsem očistil o radary, které tam byly z původní instalace Dynavixu (buďto mezi radary nemají daná místa co dělat, pokud ono, musí dojít k zdublování s radary z www.poi.cz., což je taky špatně).
Zadal jsem vymazání bodů v Dynavixu (to se povedlo) a dal import z daného souboru. Nahlásilo to, že import proběhnul v pořádku. Vidí to však pouze 80 bodu radarů statických a ani jeden mobilní. Zajímavý výsledek. Tedy jsem to opět smazal a nahrál radary, které jsem si předtím vyexportoval z původní dynavixovské databáze a OK, nahrály se všechny, co tam byly. Přestalo mě to bavit a dokud výrobce programu nevyplodí něco použitelného snad i danou funkci vypnu. :((
Méďa (69)|21.12.2007 19:41
Já jsem si radary taky očesal, a zbylo mi 174 radarů. Ty jsem poslal do Dynavixu a všechny vidím.
Mudrunka (547)|21.12.2007 20:33
takže jsem to po uklidnění nevydržel a ještě jsem se do toho pustil. Udělal jsem výběr radarů Praha (155 objektů) a pokusil jsem se to nahrát. Dostalo se to tam v pohodě, jenom semaforové kamery se tam dostaly jako statické radary – nu což, nikdo není dokonalý. Takže to nejspíš před tím kleklo z důvodu velikosti importního souboru. Zkusím tedy nějaké pojížďky po Praze a uvidím. Každopádně, ale zvolený způsob není to pravé ořechové. Potřebuji jezdit i mimo Prahu, ale hlavně je víc než nutné udržovat databázi aktuální. A hoši na www.poi.cz jsou velmi aktivní….. a zvolená cesta je poměrně pracná na častou aktializaci
Méďa (69)|22.12.2007 00:18
Dynavix zná jen 2 kategorie radarů, takže bylo nutné zvolit, jestli budou semaforové radary jako mobilní nebo stacionární. Třeba na tom hoši z Dynavixu ještě zapracují.
Méďa (69)|3.1.2008 16:41
Dnes mi volali z technické podpory Dynavixu a problém s radary slíbili vyřešit v update 2.3 snad v únoru.
tortoise (546)|3.1.2008 16:46
Na jednu stranu se mi tento aktivní přístup k zákazníkům líbí, na stranu druhou se nemohu zbavit dojmu, že někomu platíte za to, že mu budete dělat betatestera.
Mudrunka (547)|3.1.2008 17:07
to tortoise:
a to my rádi :)
Yankee.106 (231)|14.1.2008 12:58
Zdravím, tak si opět mohu postěžovat jen a pouze tady, páč ač platícímu uživateli, support Dynavixu neodpovídá :evil:

1. o víkendu jsem musel HRknout XDA abych mohl Dynavix vůbec spustit. Jakože používám PDAčka 4r, tak na takto nestabilní aplikaci jsem ještě nenarazil. Uvažuji o podání stížnosti a požadavek na vrácení peněz :!: Tato aplikace se prostě nedá provozovat GRRR

2. Po nové instalaci se mi ještě nepodařilo "aktualizovat" mapy, nevím proč je v Dynavix Manageru volba "aktualizace" :O

3. k čemu potřebujete hlášení o radarech? K čemu to je dobré?
Mudrunka (547)|14.1.2008 13:23
Ahoj Yankee.106
že na Tvém stroji to funguje tak, že to nefunguje je smutné. Na mém stroji to jede bez výrazných problémů, alespoň verze 2.2, kdy došlo ke zvýšení stability a i rychlosti programu.
Radary jsou potřeba k tomu, aby……, ale to je přeci jasné. Každý soft prémiové značky toto má a funguje to tak, že tě to upozorní na dané místo + ještě, pokud jsi náhodou danou měřenou rychlost překročil. U Dynavixu zatím funguje ta první funkce, a to ještě s výhradami (nedostaneš tam všechny radary z poi.cz co do množství, ale i druhů).
Abych pravdu řekl, již jsem si dávno zvykl na to, že do neznáma se zásadně bez navigace nepouštím, zrovna tak nyní i bez čerstvě zaktualizované databáze radarů. A s tím, zda se dodržují dopravní předpisy, či nedodržují, to nemá nic společného.
Yankee.106 (231)|14.1.2008 13:57
Tak já jsem samo nenarážel na point.system by .... ale zkoušel jsem to v iGO a tam to bylo dost zoufalé, páč to tikalo na každý semafor a radar i v protisměru, tak jsem to nakonec vypnul, protože to žádný přínos nemělo. :(

Co se týká stability, o tom nemá smysle se bavit, protože ta neexistuje. Dynavix mám funkční JEN a pouze chvíli po HRku, jakmile si doinstaluji nějaké aplikace, tak nejde spustit vůbec? A proč? Na to mi support jaksi neodpověděl ani na jeden dotaz :!: :!: A proč :?: No když už jsem zaplatil, tak svoje mají a coby se o mě starali, že :evil:

Dynavix má i několik vad a jedna mě SERE neskutečně: vypnutí zvuku v Dynavixu způsobí vypnutí zvuků PDA :O Proč :?: Já mám E-Ten a tedy i s GSM částí a ono je celkem nepříjemné neslyšet zvonění telefonu :no:
Mudrunka (547)|14.1.2008 14:29
no, mám lehké obavy, aby nám tady někdo nenaplácal za OT. Ale ono to stejně v poslední době tady vypadá, jako by to moc moderovaný nebylo……:)
Máš pravdu, radary v tovární podobě i-GO nejsou nic moc – člověk by z toho pípání a houkání nakonec zblbnul. Já to vyřešil slovním varováním které je možné s některými skiny, mám tam Andy 8.5.1 a navíc jsem si upravil příslušný soubor SKspeedcam, takže nyní je to nevtíravé a v pohodě. Oboje je ke stažení ve vláknu tuning iGO a mohu jen doporučit.
:yes:
Yankee.106 (231)|14.1.2008 14:51
Ale jo souhlas, že jsem byl trochu OT (s iGO), ale chtěl jsem vědět co a jak s radary. Dnes tato funkcionalita v Dynavixu použít nelze. Nicméně mé rozčarování z Dynavixe trvá, a co mě nejvíce štve, že support není ochoten na moje e-maily reagovat :dead: to mi vadí.
Mudrunka (547)|14.1.2008 15:00
no, já mám v Dynavixu „naládovanou“ jen Prahu a jinam do neznámých míst s ním nejezdím, a to právě pro chybějící radary.
To, co popisuješ jest zajímavý přístup výrobce programu, jestli to není tím, že Tě nemají rádi -)
Méďa (69)|14.1.2008 17:11
Nepiš a zavolej. Mně zavolali zpátky když nevěděli odpověď hned.
KarelB_ce4you (50)|14.1.2008 22:09
Dobrá zpráva pro uživatele hx 4700 (jestli tady ještě nějací nešťastníci, co mají taky Dynavix a 4700 jsou).
Po upgrade stroje na WM6 Dynavix šlape téměř jako hodinky, dovezl mne v pohodě z Vysočiny až do Vídně na hotel. Nebývalé, že by alespoň částečný návrat investice, nová grafika není špatná, jen ještě ty radary a "sešité" mapy... :D
PS: Předtím smrt modrého zubu do 60 vteřin ...
Yankee.106 (231)|14.1.2008 23:01
Mňo ona stabilita v2.2 opravdu hodně stoupla, ale já se domnívám, že Dx má "nějaký problém" s GSM částí PDAček. Na LOOXu (u mě následník hx4700) se choval již celkem dobře, ale na Qteku9000 byl opět nestabilní. A nyní na E-Tenu X500+ je to zatím nejhorší. Njn je integrována GPSka a GSM část :? Dx nezavrhuji, prvak jsem do něj investoval dost peněz, druhak jsem tak trochu patriot. Již několikrát jsem se nabídl, že budu Dx testovat na tomto stroji, ale prostě asi není zájem :oops: Nevěřím, že neexistuje verze, která by sbírala data ze svého chodu a ty pak nebylo možné zaslat na podrobnější analýzu.

A jak to vypadá s podporou TMC u E-Tenů?
M66 (116)|29.1.2008 21:38
Jen drobné postesknutí: i když tu je spoustu nářků na Dynavix, byl jsem s ním celkem spokojený, vždy jsem v pohodě dojel kam jsem měl, nepadal, navigoval OK.

Teď jsem bohužel zažil naprostý kolaps při cestě v Německu. Jel jsem do jednoho městečka kousek od Düsseldorfu a Dynavix 7 v.2.2 byl většinu cesty ve stavu jakési hybernace, v podstatě stále zamrzlý :( . Takže SR, spustit Dynavix, naviguj a ... nic. Výpočet trasy mnoho minut, když už konečně třeba po 20 min trasu našel, měl tendenci umístit mě vedle dálnice a s přepočtem a návrtem do reálu si už neporadil.

Nevím, třeba byl problém s HW (MIO A701), ale v ČR naviguje dobře. Asi je mapa D tak velká, že si s ní neporadí. Proto asi nemá bezešvé mapy.
A nějak naprosto zahltil PDA, i když nebyly puštěné žádné programy, bylo něčím obsazeno 95% paměti.

Tak tolik má zkušenost.
Méďa (69)|30.1.2008 23:04
Mně se to chovalo podobně s mapou Itálie. Za měsíc jedu do Francie přes Švýcarsko, tak to musím nějak pořešit, protože je společná mapa Itálie + Švýcarsko.
KarelB_ce4you (50)|31.1.2008 22:05
Něco podobného jsem zažil v Rakousku - symptomy byly dost podobné - nekonečné počítání trasy, ... Po vypnutí 3D režimu všechno jelo v pohodě, já jinak 3D nemusím, ani nevím jak se mi to tam dostalo. Mám to na HW tlačítku ještě z předchozích verzí, tak možná omylem ... Jinak po upgrade na WM6 žádný jiný problémy, jen se mi zdá, že počítá pomaleji trasy.

PS: Nepohnul někdo s těmi radary? Stejně to bude k ničemu, předevčírem jsem viděl u Znojma Policii (ne městskou) s laserovým radarem, tak opatrně :((
Mudrunka (547)|31.1.2008 22:12
s těmi radary je to neprůstřelné. V současné době je v ČR na poi.cz evidováno cca 1500 kusů radarů různých typů. Takovou dávku do Dynavixu nedostaneš ani náhodou… Takže zatím hračka….
HELEKAL PETR (195)|1.3.2008 15:58
Koukám že je začátek března a slibovaný update z konce ledna opět nikde, nebo mi jen nejede PC? Jinak chlapi mám dotaz ohledně počtu aktivací, na podpoře se se mnou nikdo přes mail nebaví ( jako vždycky) a když chci aktivovat Dynavix, tak dostanu zpět hlášku že počet aktivací byl vyčerpán, ale snad jsem měl nárok na tři aktivace? Dvě jsem vyčerpal jistě, bohužel tu třetí asi taky i když nevím kde, protože tu jsem měl mít až teď když mám v PDA konečně 128 MB RAM, jenže paměť je naletovaná do druhé základní desky abych případně nezničil svou původní. Hold mi asi nezbyde transplantovat čipy i do původní základní desky, když podpora mlčí.
KarelB_ce4you (50)|3.3.2008 22:21
No, je tady jaksi mrtvo, já aktivoval zatím 2x, podruhý to byla výměna MB kvůlivá napájecímu konektoru a jestli se dobře pamatuju, tak se psalo o 3 možných pokusech, pak smrt. :(( Pokud jde o DNVX jako takový, vše šlape jak hodinky od upgradu stroje na WM6, jen je to pomalejší při startu a přepočítávání, ale nikdy to od té doby nespadlo. :D
Trošku se utápím v nových menu, které nejsou úplně logicky udělaný, ale to je asi subjektivní záležitost a nevím jestli má smysl to někde komentovat podrobně.
Taky podle všeho trvá problém s měřením rychlosti - všechny SW co mám ukazují poněkud víc, takže mám pocit, že v DNVX není něco úplně dobře nebo že by všechny ostatní SW lhaly (iGO, Path Away, GPS Dashboard, ...)?
Mám starou verzi bez upgrade mapových podkladů, čekám teď jak (a jestli) se popasují s radary a hin sa ukáže.:?:
HELEKAL PETR (195)|4.3.2008 06:04
no nakonec se mi podpora v pondělí odpoledne ozvala a je ochotna můj problém řešit, takže dneska uvidíme co budu mít v mailové schránce, vzali si ode mne registrační a aktivační číslo a uvidíme co z toho vyleze. Jen se bojím jestli se nezačaly vztahovat podmínky o dvou aktivacích místo tří i na nás kteří jsme koupili navigaci ještě dřív než začaly tyto podmínky platit. Nebo se mýlím a aktivace jsou stále 3?
mstenchl (132)|4.3.2008 06:34
Můžete mi někdo vysvětlit, jak je to s těmi 3 aktivacemi a dost ? Nikde na webu Dynavixu jsem nic takového nenašel. Kupoval jsem Dynavix před pár dny. Nejdřív jsem zkoušel 2x aktivaci při instalací. Poprvé to proběhlo přes internet, ale instaalace přes ActiveSync pře BT neproběhla. Pak jsem to zkoušel ještě jednou a to jsem už musel registrovat přes SMS. Ani tentokrát se instalace přes BT nedokončila. Tak jsem tedy Dynavix instaloval a registroval potřetí, opět přes SMS /dostal jsem stejné číslo jako v předchozím případě/ a instalací jsem dělal přes ActiveSync a připojeným kabelem. Teď už to prošlo celé OK. To mi jako chcete říct, že když třeba udělám HR, tak už Dynavix nerozjedu ? No to snad ne ???
HELEKAL PETR (195)|4.3.2008 06:48
samozřejmě mluvíme o 3 aktivacích na tři různá zařízení, pokud aktivuješ stále na jedno a to samé PDA je to považováno jako jedna aktivace, předpokládám že aktivace si načte S/N (sériové číslo) z PDA a na základě toho vytvoří jakýsi 25 místný kód, který pak zašle buď PDA samo nebo přes SMS do aktivačního centra Dynavixu, odkud dostaneš aktivační kód do PDA. Samozřejmě pokud aktivuješ na různých PDA ( s jiným sériovým číslem) je to považováno jako další aktivace a samotný kód je taktéž jiný
mstenchl (132)|4.3.2008 07:01
[QUOTE="HELEKAL PETR"]samozřejmě mluvíme o 3 aktivacích na tři různá zařízení, pokud aktivuješ stále na jedno a to samé PDA je to považováno jako jedna aktivace, předpokládám že aktivace si načte S/N (sériové číslo) z PDA a na základě toho vytvoří jakýsi 25 místný kód, který pak zašle buď PDA samo nebo přes SMS do aktivačního centra Dynavixu, odkud dostaneš aktivační kód do PDA. Samozřejmě pokud aktivuješ na různých PDA ( s jiným sériovým číslem) je to považováno jako další aktivace a samotný kód je taktéž jiný[/QUOTE]

Dík, už jsem se bál. Vzhledem k tomu, že mi ty kody přišly stejné, tak to zřejmě bude na S/N PDA...
Méďa (69)|9.3.2008 21:11
Minulý týden jsem najezdil s Dynavixem cca 2500 km přes Rakousko, Švýcarsko, Itálii a Francii. Počet pádů byl cca 10. Nejhorší bylo, že při pokusech prohlédnout si naplánovanou trasu docházelo k pádu, takže jsem moc netušil kudy pojedu. Ovlivnění průjezdních míst je také docela těžké pokud nechci jezdit přes centra. Nejhorší je, že jsou mapy rozsekané a navigace napříč Evropou je tak hodně bídná. Nestačil jsem si naplánovat cestu v klidu doma a chtěl jsem se spolehnout na cestu dle Dynavixu. Musím říci, že jízda Evropou přes několik map není zrovna pohodlná.
Doufám, že letos vyjde slibovaná nová verze Dynavixu, protože tato stará je již daleko za očekáváním pohodlné práce s navigací.
HELEKAL PETR (195)|10.3.2008 04:25
Já, abych řekl pravdu, jsem najezdil jen pár desítek kilometrů po upgradu pamětí, ale je jistý, že program od té doby ani jednou nespadl a stabilně se drží nahozený. Bohužel jeho dětské nemoci jej provází dál, co mi asi vadí nejvíc je pozdní dojezd ke křižovatkám v navigaci oproti realitě ( s tím i samozřejmě pozdní hlášení jak křižovatkou projet, atd.) a dále posun po mapě přískoky v 3D, zřejmě způsobený málo častým načítáním dat z GPS modulu. Dále by se mohla upravit velikost stavových řádků, možná by bylo nejlepší aby se dala velikost těchto řádků libovolně měnit pomocí nějakého menu v nabídce "nastavení", protože když dám na řádek zeměpisnou šířku a výšku, tak se mi už hold nadmořská výška zobrazuje částečně za displayem. Tak nevím ale doufám že další update je již za dveřmi, doufám že se nám páni programátoři z Dynavixu pochlubí zase nějakými vychytávkami a hlavně zvýšením jak stability tak i přesnosti a plynulosti pojezdu map v PDA, o ostatních přáních uživatelů ani nemluvě. Byl by již akorát čas na update.
Yankee.106 (231)|12.3.2008 20:54
Podařila se někomu instalace Dynavixu pod Vistama :?: :O
HELEKAL PETR (195)|12.3.2008 21:30
Bohužel zatím nee, jedu přes WM Ware virtual machine a v něm instalovaný Win XP
matuna (6)|13.3.2008 07:13
Instalace proběhla bez problémů.
Yankee.106 (231)|13.3.2008 09:26
Vyřeším pomocí VMware :no: . Ale za co bych taky chtěl, za cca 10000,-Kč :evil:
HELEKAL PETR (195)|13.3.2008 15:15
vydrž už se chystá verze 2.3, snad to v ní už bude vyřešený, i když jsme na toto poukazovali v době kdy se Vista teprve testovala, ostatně já jedu na Win Vista x 64, takže pokud nemám registrovaný ovladače u Microsoftu, tak si s instalací asi ani neškrtnu
Yankee.106 (231)|13.3.2008 21:09
Dobrý den,
Dynavix manager s WV spolupracuje. Je možné, že některá ze starších verzí manageru WV nepodporuje. Proto pokud Dynavix manager na Vašem PC nepracuje správně doporučuji z instalačního DVD ze složky install nakopírovat složky "2577" a "Dynavix" přímo na vaši paměťovou kartu. Po vložení karty se Dynavix zobrazí v nabídce start. Během tohoto měsíce bychom měli vydat novou verzi Dynavixu i Dynavix manageru, toto bude volně ke stažení a s WV budou obě aplikace jistě pracovat.

S pozdravem

:::jméno, cenzura::: ;)
Technická podpora
Telematix Software, a.s.


Doufám, že se technická podpora nebude zlobit, ale hlásit se to velebnosti muší :evil:
Takto jsem provedl instalaci i s updateovanými mapami. Co musím chca/nechca kladně hodnotit, zatím ANI JEDEN pád (verze 2.2.28 updateru) :O a to mi na 100% vždy padl při přepnutí den/noc. Dnes jsem provedl cca 10 posunutí času a datumu a mezitím jen JEDEN :dead: SR a opravdu stabilita je někde jinde :yes: Nevím esli to bylo i "novou" ROMkou, ale minimálně jsem měl před spuštěním cca 24MB free RAM. Do neděle budu ještě testovat.
TMC u E-Tenu je jen zbožné přání, ale ...... :cool:
Thoom (1)|16.9.2008 22:30
Zdravím, já měl bohužel tu smůlu, že jsem o svoje PDA přišel při lehčím požáru auta..protože jsem na něj zároveň měl problém instalovat (ve finále mi to dávali dohromady u nich a do dalšího updatu dávali ten problém co jsem měl + mohli si připsat zařízení na seznam podporovaných)...no,když jsem si pořídil náhradu, tak mi to samozřejmě zahlásilo,že počet aktivací překročen.

Protože jsem si to představoval moc naivně, zkusil jsem kontaktovat helpdesk dynavixu, kde mi oznámili že samozřejmě počet aktivací lze navýšit, stačí zaslat doklad o odcizení/zničení PDA. Jak ale dokážete zničení něčeho, co vám shořelo a není o tom záznam,že? Když mi hořelo auto, tak jsem na nějaké PDA ani nepomyslel, tím spíš že pojištění se stejně nekonalo :( V tu chvíli jsem byl na mrtvici a na ztrátu PDA přišel o 2 dny a 300 kilometrů dál.

Jinými slovy, hoši z podpory mi po velké poradě odepsali, že je jim to samozřejmě líto a bla bla..a že abych nemusel znova platit za novou navigaci, tak prý stačí když si koupím jejich upgrade verzi a oni mi to dovolí aktivovat, tak hodní že na mě budou. Jenže tu teď zdražili u mojí verze asi na 1300 bez daně (což původně stála kompletní verze) a hlavně..sleva oproti plné verzi asi 3 stovky? Za něco co jsem si už od nich koupil? Drahá zkušenost na téma zákaznický servis. A pak si má člověk software kupovat, s tímhle přístupem.. Nemluvě o těch polích a jednosměrkách, do kterých mě Liška pořád posílal :)
Džanek (194)|17.9.2008 07:55
Pokud ti můžu poradit, rozhodně se už nevracej k Dynavixu ! Já jsem patřil ještě mezi lidi - kteří hoi koupili za cca 10tis. Za tuto cenu jsme byli v podstatě ještě betatesteři a neměli jsme nárok alespoň na jednu aktualizaci mapových podkladů.
Dnes používám v PDA iGO8 - kde je aktualizace map samozřejmostí a ještě jsem si pořídil Navigon 8110, kde je rovněž po dobu tří let aktualizace map zdarma. A co se týká stability, vzhledu a ovládání - tady se Dynavix opravdu nechytá !
Podle mě jsou to ještě dnes vyhozené peníze - snad za pár let ...