Opera Mini 4.x
Prohlížeč pro mobilní zařízení podporující Javu (Java2ME) vyšel už ve své čtvrté verzi. Obsahuje mnoho nových funkcí, ať už jde o možnost zobrazit web na výšku (otočí se o 90°), synchronizace záložek a rychlého přístupu se serverem opera.com, možností definovat vlastní vyhledávače a další. Zkuste a uvidíte!
Zdroj: Opera česky.net
Dobry den,
mohl by mi nekdo vysvetlit jak funguje ta synchronizace? Ja jsem si vytvoril ucet a zalozil par zalozek. Pak jsem si pustil operu mini na PDA dal synchronizovat, zadal prihlasovaci udaje, prihlasil se a v Bookmakers mi pribyla nova slozka. Kdyz jsem na ni tapnul, tak se zase zacalo pripojovat, a po chvili se ta slozka otevrela a byly tam ty odkazy co jsem si zadal. Potud snad dobry, ale co dal. Kdyz tapnu na nektery odkaz, tak se zas nekde pripojuji a nic se nestane. Rekl bych ze se udela akorat refresh. Kdyz si na odkaz stoupnu a dam copy, opet se nekde pripojuji a po nejake dobe se mi odkaz zkopiruje do bookmakers a tam funguje. Ale kdybych takto mel kopirovat kazdy odkaz, tak jen hodinu kopiruju. Tak to ma opravdu fungovat? Myslel jsem ze dam synchronizovat a odkazy ze serveru se mi prenesou do PDA.
A co opacne, kdyz si na PDA vytvorim odkaz, dam synchronizovat, tak se samozrejme zacnu nekde pripojovat a po zkonceni zjistuji, ze se nic nestalo. Na serveru ten novy odkaz neni. Funguje vam to stejne nebo delam neco blbe?
Diky za reakce.
mohl by mi nekdo vysvetlit jak funguje ta synchronizace? Ja jsem si vytvoril ucet a zalozil par zalozek. Pak jsem si pustil operu mini na PDA dal synchronizovat, zadal prihlasovaci udaje, prihlasil se a v Bookmakers mi pribyla nova slozka. Kdyz jsem na ni tapnul, tak se zase zacalo pripojovat, a po chvili se ta slozka otevrela a byly tam ty odkazy co jsem si zadal. Potud snad dobry, ale co dal. Kdyz tapnu na nektery odkaz, tak se zas nekde pripojuji a nic se nestane. Rekl bych ze se udela akorat refresh. Kdyz si na odkaz stoupnu a dam copy, opet se nekde pripojuji a po nejake dobe se mi odkaz zkopiruje do bookmakers a tam funguje. Ale kdybych takto mel kopirovat kazdy odkaz, tak jen hodinu kopiruju. Tak to ma opravdu fungovat? Myslel jsem ze dam synchronizovat a odkazy ze serveru se mi prenesou do PDA.
A co opacne, kdyz si na PDA vytvorim odkaz, dam synchronizovat, tak se samozrejme zacnu nekde pripojovat a po zkonceni zjistuji, ze se nic nestalo. Na serveru ten novy odkaz neni. Funguje vam to stejne nebo delam neco blbe?
Diky za reakce.
At delam co delam, tak kdyz chci stahnout do HTC Artemis tak mam napsano, ze tento telefon nepodporuje. Mám zkusit nějakou verzi pro něco jiného?
Dík
Dík
A mě zas nefachčí. Jak se to vůbec instaluje ? Nikdy jsem v javě nic neinstaloval. Poraďte. Qtek S200
2 fen
stačí jakákoliv verze pro WM zařízení, nebo cokoliv u čeho je napsáno High memory (nebo tak nějak)
stačí jakákoliv verze pro WM zařízení, nebo cokoliv u čeho je napsáno High memory (nebo tak nějak)
Tak sem kousek pokrocil. Zjistil jsem, ze bookmakers z PDA se mi po synchronizaci ulozi na server do nove slozky. To by bylo OK, ale neprisel jsem na to, jak zadat jestli se maji zalozky aktualizovat na serveru nebo v PDA. Ted se to dela vse na serveru, coz mi vadi, potreboval bych to naopak, protoze, kdyz mam na serveru X zalozek a do PDA si nainstaluji novou operu mini, kde zadne zalozky nemam, tak po spusteni synchronizace se mi na serveru vsechny zalozky smazou. Takze nejak postradam smysl cele synchronizace.
Pokud vám při automatickém stažení do PDA tvrdí, že zařízení není kompatibilní, tak proveďte download do PC a teprve pak instalaci staženéhu souboru do PDA.
A nenechte se napálit! V první fázi vám to bude chtít vnutit starou verzi 3, která se s v4 nedá srovnat! Soubor se musí jmenovat opera-mini-4.0.xxxxx...!
Tak Opera v4 např. pro Artíka je ke stažení v češtině zde
A nenechte se napálit! V první fázi vám to bude chtít vnutit starou verzi 3, která se s v4 nedá srovnat! Soubor se musí jmenovat opera-mini-4.0.xxxxx...!
Tak Opera v4 např. pro Artíka je ke stažení v češtině zde
HTC kaiser
zpocatku me pri kazdem spusteni hlasila ze to neni duveryhodna aplikace a furt tam neoc otravovalo, a po preinstalovani me uz nebeha vubec
ma nekdo podobne zkusenosti?
zpocatku me pri kazdem spusteni hlasila ze to neni duveryhodna aplikace a furt tam neoc otravovalo, a po preinstalovani me uz nebeha vubec
ma nekdo podobne zkusenosti?
Celkem jsem se 4 spokojeny, jen stranky, resp. jednotlive clanky na idnes.cz jsou u konce prekryty jinym textem. Snad se to v dalsich verzich opravi. A uvital bych vyhlazovani pisma.
Nevite jeste o jinych softech pro smartphone, kde by se dal nastavit port 80 a tim simulovat brouzdani na webu a mit to tedy v ramci pausalu Twist surf+? Uspesne takhle provozuju ICQ s programem IM+.
Nevite jeste o jinych softech pro smartphone, kde by se dal nastavit port 80 a tim simulovat brouzdani na webu a mit to tedy v ramci pausalu Twist surf+? Uspesne takhle provozuju ICQ s programem IM+.
Tak přesně tohle jsem myslel:) - zadávání diakritických znaků přes HW qwerty klávesnici. Systém podporuje, všude to jde, jen u Opera Mini mi to nefunguje (popravdě nejelo ani u normální Opery). Ale vzhledem k tomu, že to nikdo nehlásil, tak jsem si říkal, že to bude jen nějaký můj problém v nastavení aplikace... jestli je to ale tak, že implicitně není diakritika v Opeře podporována, tak to by bylo nemilé:(
funguje nekomu u ctyrky na mda vario (wizard) smerova tlacitka a potvrzovaci tlacitko pod displejem? na trojce to fungovalo, ted musim bud prstem nebo stylusem...
Tak tato hlaska me sere taky, navic po teto hlasce se mi obevi jeste jedna hlaska s dotazem zda se proste dotazivat na pripojeni nebo tak nejak a nabodne dve volby. Kdyz damjakoukoli, tak to stoji a nejede vubec. Dela to jen kdyz jsem doma pripojeny pres wifi. Jako by si ta Opera neumela najit druh pripojeni. Pres TMO to nedela, to najede vzdy, nicmene hlasky tamjsou porad. PROSIM NEUMI TO NEKDO VYRESIT? Dik
Nevíte jak na UNI zvětšit písmo ?
V Nastavení jsem dal sice písmo co největší,ale stále je to malé.
Zkusil jsem použít i verzi pro QVGA,nebo pro Nokii 9500-kde problém s velikostí nemám.
V Nastavení jsem dal sice písmo co největší,ale stále je to malé.
Zkusil jsem použít i verzi pro QVGA,nebo pro Nokii 9500-kde problém s velikostí nemám.
[QUOTE="strojvudce"]Jak se zbavím týhle otravný hlášky. Jinak na Cruisovi fachá perfektně, až na tohle.[/QUOTE]Nechci navádět, ale když budete trochu hledat, tak jsem objevil báječný CZ návod na to, jak upravit Operu Mini tak, aby se spouštěla shortcutem a tahle hláška tam nebyla;)
První příspěvek tohoto tématu vede přímo na web http://www.operamini.com stejně jako spousta odkazů ve kterémkoliv internetovém vyhledávači...
Ať už z PC nebo přímo z PDA tu stránku načti nemůžeš se nedostat na http://www.operamini.com/download/ :sarcastic:
Ať už z PC nebo přímo z PDA tu stránku načti nemůžeš se nedostat na http://www.operamini.com/download/ :sarcastic:
[QUOTE="MRH"]Nechci navádět, ale když budete trochu hledat, tak jsem objevil báječný CZ návod na to, jak upravit Operu Mini tak, aby se spouštěla shortcutem a tahle hláška tam nebyla;)[/QUOTE]
Tak jestli myslíte to co já, použít ten EsmertecSecurityFix, tak to bohužel na HTC Cruise nefunguje. A ne jenom na mém. Nevím jestli to je dáno verzí JAVA midletu či nečím jiným, ale prostě nefunguje. Proto to zoufalé volání o pomoc. :))
Spouštění zástupcem naopak šlape a je to super vylepšeníčko.
Tak jestli myslíte to co já, použít ten EsmertecSecurityFix, tak to bohužel na HTC Cruise nefunguje. A ne jenom na mém. Nevím jestli to je dáno verzí JAVA midletu či nečím jiným, ale prostě nefunguje. Proto to zoufalé volání o pomoc. :))
Spouštění zástupcem naopak šlape a je to super vylepšeníčko.
Zkus Esmertec Jbed Java 3.1 20080222 - je to nová verze a na HTC Hermes mi jede i se starým patchnutým SELECTOR.UTF souborem.
Opera Mini 4.1
Dnes byla vydána nová testovací verze Opera Mini 4.1.
Více zde
- O 50% rychlejší
- Upload a download souborů atp.
- Automatické doplňování webových adres
- Vyhledávání obsahu na stránce
- Ukládání stránek
Dnes byla vydána nová testovací verze Opera Mini 4.1.
Více zde
- O 50% rychlejší
- Upload a download souborů atp.
- Automatické doplňování webových adres
- Vyhledávání obsahu na stránce
- Ukládání stránek
Byla vydána ofi. verze Opera Mini 4.2 tady
Nevíte někdo jestli jde nějak udělat, aby se odkazy automaticky otevírali v opeře mini a ne v Exploreru?
PS: Mám HTC Universasl
PS: Mám HTC Universasl
Ano lze to pomoci nastroje "Opera Mini as Default Browser" - zdroj zde
Popis v cestine jako volny preklad k dispozici napr. v tomto clanku
Popis v cestine jako volny preklad k dispozici napr. v tomto clanku