Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 4 z 6 PrvníPrvní ... 23456 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 46 až 60 z 86

Téma: GPS Instant Fix pro N560, N520/N500

  1. #46
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    164

    Navrhuji virtuálně ukamenovat OKOKa za založení téhle diskuze:sarcastic:
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #47

    OK OK je offline
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    0

    To je mi opravdu lito, ze s tim nekdo ma problem. Ja to vyzkousel, vse mi fungovalo, i funguje, tak jsem to sem postoval. Nikdo te do toho nenutil abys to delal, mohl ses na to vykaslat. To uz muj problem opravdu neni. Ja naopak zaznamenal zlepseni.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #48
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    231

    kamenujte si sami sebe, flashnul vám to snad OKOK?
    já si to flashnul sám a jsem spokojen, chytá se mi rychleji (ale jenom o trošičku...), žádný problém nemám...
    ani s iGo, ani s tomtomem
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #49
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    28

    Instalace je svobodné rozhodnutí každého z nás.

    Jinak další zkušenost po několika dnech používání:
    - krátkodobé výpadky na zlomek vteřiny z plného signálu jsou jenom po určitou dobu po fixaci (10-15 minut max.)
    - jednoznačně nejrychlejší fixace proběhne u GPS locatoru
    - fixace i po několika hodinovém vypnutí je za 3-5 s
    - někdy se odmítne fixovat, satelity i signal vidí a trvá to i několik desítek minut - většinou pomůže reset
    - celkově by jsem zkušenost rozdělil následovně (75% fixací i po HR v čase od 2-5s nebo do 1-2 po HR a naopak dalších 25% velice problematických)
    - velice často se dokáže GPS fixnout na všechny viditelné satelity (dříve i když měla signál tak se na všechny téměř nikdy nechytla - viz. obr)

    Připojené obrázky Připojené obrázky
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #50
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    231

    souhlasím s MAX_Xem, vpodstatě stejná zkušenost, jen místo 75 ku 25 bych to viděl tak 90 ku 10, jinak dnes fix 12 satelitů za 15s - to jsem zapl dnes po 24h nečinnosti gps asi o 100km jinde, nežli jsem ji včera vypnul - dříve cca 4min cca 4satelity. fakt jsem na to čuměl jak puk... toto se mi doposud nikdy nestalo. cestou domů se mi asi po čtvrthodině rovněž jednou (teda, jednou jsem si toho všimnul)stal výpadek signálu, ale bylo to na zlomek sekundy a na navigaci to vliv nemělo...

    takže závěr - mně to fakt móóóc pomohlo
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #51
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    548

    A nemůže být jádro pudla v tom, že všichni spokojení mají N520 a všichni nespokojení N560?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #52
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    164

    Citace Původně odesláno od OKOK
    To je mi opravdu lito, ze s tim nekdo ma problem. Ja to vyzkousel, vse mi fungovalo, i funguje, tak jsem to sem postoval. Nikdo te do toho nenutil abys to delal, mohl ses na to vykaslat. To uz muj problem opravdu neni. Ja naopak zaznamenal zlepseni.
    Dělám si sradnu, proto smajlík SARCASTIC
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #53
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    164

    Citace Původně odesláno od tortoise
    A nemůže být jádro pudla v tom, že všichni spokojení mají N520 a všichni nespokojení N560?
    Nojo... zdá se, že to tak je. Možná je v tý verzi nějakej bug, ale nejsem dost odvážnej, abych na 560ce zkoušel verzi pro 520ku, jestli to náhodou nenbude lepší. Někdo jinej?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #54
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    0

    Mne verzia pre N520 nefunguje na N520 Skúsil som to preinštalovať a stále to isté...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #55
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    0

    U mě po upgrade a HW nefunguje GPS vubec aniGPSLocator.Mam WM5.
    Vzhledem k tomu ze po poslednim HW nesel GPSLocator a nezobrazovala se nikde pozice satelitu (a PDA se samovolne vypina jiz drive) odvezu jej na reklamaci.

    Tak po 3 hw resetu a restoru dat zacalo GPS fungovat.Fix nemuzu posoudit.Me jde o presnost.Firmware jsem instaloval kvuli chybam ktery mi GPS delala (nezobrazovani pozice satelitu apd.)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #56
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    164

    Tak myslim, že sem částečně vyřešil problémy na n560 (konkrétně WM6 build 0003).

    Kdysi tady byl návod na úpravy v SirfTech, tak jsem se na ně podival a udělal následující:
    __________________________________________________ ___
    Strucne:
    GGA 1, GLL 2, GSA 3, GSV 3, RMC 1, VTG 1, MSS 1, baudrate 9600

    Podrobne:
    1) spustit SirfTech
    2) otevrit port: "Comm" v dolnim menu, vybrat port a rychlost GPSky (puvodne COM4, 52600), klepnout na horni "Open", pak na "Ok" vpravo nahore
    3) prepnout GPS z NMEA do SiRF modu: "NMEA" dole, "Switch to SiRF" a "Ok"
    4) zavrit port a znovu otevrit uz v SiRF modu: "Comm" dole, "Close", znovu "Open" a "Ok"
    5) prepnout GPS zpatky do NMEA s novymi hodnotami: dole "SiRF", pak dole vybrat zalozku "Switch to NMEA Protocol", nastavit GGA 1, GLL 2, GSA 3, GSV 3, RMC 1, VTG 1, MSS 1, baudrate 9600, stisknout "Set" a "Ok"
    6) zavrit port: dole "Comm", pak "Close" a "Ok"
    7) "Exit"

    Rychlost portu je potreba v TomTomu (nebo jinych programech, kde se nastavuje rucne) zmenit na 9600.
    Pokud vim, nastaveni precka i softreset.
    __________________________________________________ ________

    Po těhlech zněmách se v některých případech výrazně zlepšila doba potřebná pro fix a to podle mě až o polovinu. Dříve jsem byl s kvalitou svojí GPS velmi spokojen, signál držela skoro pořád a kvalita byla výborná i v hsté městské zástavbě. Po instalaci QuickGPSFix a úprvách v SirfTech se zlepšila rychlost prvního fixu, ale stále se občas se stane, že signál z ničeho nic vypadne a trvá mu i několik min, než se chytí zpět, i mimo zástavbu. Satelity jsou v dohledu, ale bez fixu... - před upgrade mi to nedělalo :-s
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #57
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    10

    GGA 1, GLL 2, GSA 3, GSV 3, RMC 1, VTG 1, MSS 1, baudrate 9600
    Tyhle nastavení ale nemění nic na fungování GPS, mění jen to, co GPS posílá přes COM port ven. Čili nějakej pocit, že je fix rychlejší, bych interpretoval spíš jako chybu měření.
    A co se týče rychlosti 9600, tak rozšířená hypotéza tvrdí, že pak přestane fungovat ta spolupráce GPS s těma staženýma datama, protože ten komunikační program má natvrdo nastavenou rychlost 57600. (Ale podle mě to stejně nefunguje, takže je to jedno )
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #58
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    164

    Vim - taky mi to nedává smysl, ale tohle byl můj subjektivní názor... můžete to zkusit, a když se vám to nebude líbit tak bez problému vrátit zpět...
    Stejně chci zpět svůj starej firmware (
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #59
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    29

    Tak jsem si tu pročetl problémy a jenom vám povím, že jsem nainstaloval WM6 (verze 004) a potom hned upgrade GPS.Ted mi PDA běží mnohem rychleji a GPS se chytá báječně.

    Edit: Tak už se připojuji, vteřinové výpadky jsou tu
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #60
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    0

    Už to niekto vyriešil?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 4 z 6 PrvníPrvní ... 23456 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Sync Cable USB ClientHost 410, 420, N500, N520, N560, C550
    Od Zax_ce4you v sekci Jaké si vybrat / koupit příslušenství?
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 24-05-2007, 14:30
  2. Zkušenosti s WIFI na Loox N500/N520
    Od LOOX 710 v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 07-02-2006, 13:29
  3. LOOX N500/N520 Hard reset jak na to
    Od Šeba_oldd v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 13-01-2006, 14:55