Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 6 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 86

Téma: GPS Instant Fix pro N560, N520/N500

  1. #31
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    80

    Jo tak musím přiznat, že máš pravdu. GPSka se přepnula zpátky na COM8 ale firmware zůstal nový. Tak to jsem předtím špatně zkontroloval. Ale stejně bych hlavu ještě nevěšel. Zkoušel jsem flashnout celou ROM a "tuším" že ten firmware se v tomhle případě vrátil na původní. Ale abych zase nekecal, tak to radši vyzkouším a dám hned vědět.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    No jestli jsi četl ten můj předchozí příspěvek, tak tam píšu, že jsem upgradoval FW v GPS pod WM5 a po znechucení z výsledku jsem udělal:

    HR, flash na WM6 Pups001, HR, obnova zálohy, pořízené již dříve ve WM6 Pups001. A zůstal v GPS nový FW :-( Zjevně se flashování FW samotného přístroje vůbec nedotkne toho FW v GPS...

    Edit: Tak jsem ještě vytáhnul baterku na cca 1,5hodiny a je tam stále nový FW... To jsem sice čekal, ale aspoň můžu říct, že jsem vypotřeboval všechny možnosti a vy mi nebudete mít už co radit ;-) (JOKE)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    0

    Tak po HR som myslel že je to v pohode - dalo to port 8 a baud 9600, už som sa tým nezaoberal... Ale ako čítam, tak to také jednoduché nebude : :
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    80

    N560 CS : Ten příspěvek jsem četl, ale asi moc zbrkle. Ty vteřinové výpadky mi to dělalo taky.

    Nevím jak je to možné, ale včera jsem fakt měl za to, že se ten fw. po nahrání ROM vrátil zpátky. Dnes jsem to zkoušel znovu a bohužel zůstal nový fw. Ale alespoň jedno pozitivní mám, po HR se GPS vrátí na COM8 a i když mám nový fw. funguje subjektivně stejně jako s tím starým. Ale jenom na tom COM8. Na COM4 je to zoufalost sama.

    Tímto se omlouvám za tu včerejší mylnou informaci. Sorry ops: ops: ops:
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    10

    Zajimavý info je na GPS passion, sice pro jinej stroj, ale je to dost podobny: http://www.gpspassion.com/forumsen/topic.asp?TOPIC_ID=47602&whichpage=2

    Moje zkušenosti: Mám Pups 001, iGo funguje bez problémů, problémy mám akorát s geocachovacím prográmkem Smache. Ten šel rozjet tak, že jsem vytvořil novej virtuální COM port pomocí GPSGate (možná by zafungovaly i jiné podobné aplikace - port splitter?).
    Jestli se zrychlil fix těžko říct.

    Hlavou mi vrtá ale tohle: když GPS byla fixnutá, pak ji na chvíli odpojím, tak v iGo na tý obrzaovce "GPS data" jsou vidět červeně polohy satelitů na obloze - i když není signál. To podle mě znamená, že GPS má data o jejich poloze. A ty data - pokud je GPS nemá - by podle mě měl stahovat ten QuickGPS.
    Jenže když pomocí SirfTech udělám cold start, tak se v iGo ty satelity neobjeví ať v QuickGPS stahuju, jak stahuju. Z toho mi plyne, že buď to funguje nějak jinak, než si představuju nebo je problém někde v uploadu stažených dat do GPS.
    Může to někdo potvrdit? Kromě iGo to jde vyzkoušet i v Ozi Exploreru a asi i jinak.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    164

    Zrovna jsem to nainstaloval na WM6 00.3 (nebokolik) a první dojmy taky spíše negativní. GPS mi fungovala celkem poslušně a do pár minut se chytala i v podkrovnim pokoji pod umělou břidlicí a sajrajtem co je pod tim. Po nainstalování sice satelity viděla, ale nějak se nechtěla fixnout... (TT6).
    Zkusil jsem změnit nastavení, a koukám, že TT byl nastavenej na 9600 a com 8 (a viděl satelity. Po změně na 57600 a com4 neviděl nic... :-s Tak sem to teď změnil zpět na 9600 a com8 a... no nic moc se neděje. Du si hrát se SirfTech a uvidim co to bude dělat zejtra v autě....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    drfie: Jsme na tom stejně. A přesně tohle mi vrtalo hlavou taky :-D
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    662

    Jestli to nekdo rozchodite, zkuste napsat navod, aby to aspon nejak fungovalo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    231

    no já teda nevím, mám ve své n520 WM6, nevím teď verzi, ale myslím že ještě tu s tím nefungčnim gprs, flashnul jsem update gps podle návodu, NIC JSEM NEPŘENASTAVOVAL a všechno funguje kupodivu úplně stejně... já jsem neměnil ani porty v Igo ani v tt6, ani v setupu gps v systému, prostě jsem to jenom flashnul a jel... a jezdim už několik dní a fakt jsem neměnil vůbec žádný nastavení. nemám to teď u sebe, abych to omrknul, ale myslím že jsem měl "spravovat automaticky" com4, fyzicky to býval com8, v tt i igo jsem měl ručně zadáno COM8, 9600... ale co tam teda je dneska to nevím, budu to muset omrknout, ale jezdím s tím bez problémů...

    jen mě trochu mrzí, že to zase nic zásadního neudělalo...

    tak jsem si pro to došel a v systému je to opačně, hw je com8, sw je com4, 57600... čumim jak umim... odpoledne jsem s tím přijel...
    igo mám port 8, 9600,
    gps lokátor mi šlape ok
    a tomtom byl com8, 9600
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    28

    Tak jsem dnes provedl HR a zkoušel jsem co se stane. GPS se opravdu přehodila COM8 a 9600. Po upgrade GPS se nastavení změnilo na HW COM8 a 57600. Následně po instalaci QuickGPS dojde ke změně HW portu na COM4.
    GPS se po HR a opětovném upgrade chytla cca za 1 minutu a evidentně vše funguje (jinak by jsem asi čekal o dost déle). Aby vše fungovalo je podle dostupných informací nutné aby GPS byla na HW COM4 a hlavně musí navigační program použít virtuální port, protože jinak nedojde k podstrčení dat stažených z internetu modulu GPS (takže u TOMTOMa, který nejde na virtuální port je nutné nejdříve spustit nějakou jinou aplikaci GPS která podporuje virt. port). Jak zde někdo psal, dochází ale někdy k občasným výpadkům všech satelitů i při plném signálu. Výpadek je většinou na zlomek vteřiny. Myslím si, že to souvisí s nastavenou rychlostí portu na 57600 (možná by stačilo snížit rychlost).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Ujišťuji vás, že nestačilo, zkoušel jsem na 9600 a děje se to stále ;-) A přidám: projevuje se to i při přepnutí do SIRF modu, např. v IGO 2006 :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    164

    Takže finální verdikt zní: tento update je úplně na ho*no?

    Um... jak tam teda dostanu zpět ten originální firmware?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    80

    Asi nedostaneš.

    Musím bohužel konstatovat, že mám stejné příznaky jako N560 CS. Ty vteřinové výpadky mám taky a první fix trvá podstatně déle bez ohledu na to, na jaké portu je GPS nastavená nebo jestli používám QuickGPS nebo ne. Že jsem se na to nevy.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Potvzuju, taky po instalaci nepozoruju žádné zlepšení, spíš naopak. To prohození HW a virtuálního portu se po hard resetu zruší, a je to jako původně. Trvalá je akorát změna defaultní rychlosti z 9600 na 57600 (což nevadí, to jediné vítám).

    Teď to navíc občas i při slušném signálu chytá a zase ztrácí fix, naprosto pravidelně s periodou zhruba 5 vteřin. (quickgps nepoužívám).
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    0

    Nemôže niekto napísať do FSC čo s tým?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 6 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Sync Cable USB ClientHost 410, 420, N500, N520, N560, C550
    Od Zax_ce4you v sekci Jaké si vybrat / koupit příslušenství?
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 24-05-2007, 14:30
  2. Zkušenosti s WIFI na Loox N500/N520
    Od LOOX 710 v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 07-02-2006, 13:29
  3. LOOX N500/N520 Hard reset jak na to
    Od Šeba_oldd v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 13-01-2006, 14:55