Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 12 12311 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 169

Téma: Qtek 8310 s WM6

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    216

    Tento příspěvek je nadále průběžně aktualizován tak, aby zásadní informace a fičurky k WM6 byly soustředěné na jednom místě!!!
    (I když je toto téma již zamknuté.)


    <SPAN CLASS="red">Windows Mobile 6 "Tornado" pro Qtek 8310</SPAN>

    <u> STRUČNÝ POPIS A ZÁKLADNÍ ÚPRAVY A DOPORUČENÍ </u>


    Jedná se o testovací verze, takže lze očekávat řadu bugů a nedostatků, proto zatím jen pro otrlé a hlavně - na vlastní riziko!!!
    Otestovat zda vše chodí - je na takové to domácí hraní, šak víme... :-)
    Přeflash trvá cca 3-4 min a při striktním!!! dodržení postupu je bez problémů, pod XP.

    <u> POSLEDNÍ VERZE:</u>

    Windows Mobile 6 "Tornado" - <SPAN CLASS="red"> WM6 English 5.2.116.18120 Standard v3.7 od vjgrace</SPAN> (kompilace <SPAN CLASS="red">11.01.2008</SPAN>)
    - postaveno na jádře 5.2.1616 build 18120.0.4.0. – ZDE
    Je tedy použita vyšší verze o.s. oproti Phil's, Andot's and Ericjm's ROMkám, které mají 5.2.318 build 15341.0.0.1.

    nebo

    Windows Mobile 6 "Tornado" - <SPAN CLASS="red"> HTC Vanilla Edition od EricJm </SPAN> (kompilace <SPAN CLASS="red">16.10.2007 18:43</SPAN>)
    - dlouho očekávaná verze “ Vanilla“! ZDE
    Vanilla znamená, že neobsahuje téměř žádné doplňkové programy.

    nebo

    Windows Mobile 6 "Tornado" - <SPAN CLASS="red"> HTC Edition V2 od Ericjm </SPAN> (kompilace <SPAN CLASS="red">30.9.2007 02:20</SPAN>)
    - další upravená verze se základem Andota, anglická verze – ZDE
    Jak u této verze ROMky potlačit nepříjemný PopUp Menu zvuk - viz bod <SPAN CLASS="red">K.</SPAN>
    ....

    <u> DOPORUČENÍ A ÚPRAVY:</u>
    Základním předpokladem flashování jsou 3 věci = Qtek je ODEMČENÝ, má tzv.SuperCID a je provedeno formátování oddílu BinFS!
    Změna na SuperCID je procedura, která zruší identifikační číslo prodejce (Vendor ID).
    CID je zkratka "Carrier ID" Lock (též obecně známé jako VENDOR LOCK).
    Pokud toto bude ignorováno, stane se z MT po flashi jinak nepoužitelné těžítko.
    Stručný postup flashe je uveden níže od Bohumila Stejskala.
    Detailní postup “step by step” Forum.xda-developers.com - příspěvek #2
    nebo s obrázky Kar Hoe’s Blog


    <SPAN CLASS="red">Určitě proveďte:.</SPAN>
    <SPAN CLASS="red">1.</SPAN> - před KAŽDÝM i opakovaným flashem zformátovat BinFS oddíl (viz postup Forum.xda-developers.com - příspěvek #2)
    <SPAN CLASS="red">2.</SPAN> - po flashi hned provést kontrolu odemknutí a další úpravy registrů dle bodu níže.
    <SPAN CLASS="red">3.</SPAN> - pak instalovat T9 dle bodu níže.


    <SPAN CLASS="red">A<sub>1</sub>.</SPAN> <u> Kontrola / změna registrů zajišťující plné odemknutí Qteku :</u>
    1. HKEY_LOCAL_MACHINE/Security/Policies/Policies/00001001 (RAPI)
    Value data: změnit hodnotu z 2 na 1
    2. HKEY_LOCAL_MACHINE/Security/Policies/Policies/00001005 (Cert)
    Value data: změnit hodnotu z 16 na 40
    3. HKEY_LOCAL_MACHINE/Security/Policies/Policies/00001017
    Value data: změnit hodnotu ze 128 na 144
    4. HKLM\Security\Policies\Policies
    Add new value "0000101b": dword = 1
    5. HKEY_LOCAL_MACHINE\Security\Policies\Policies
    Add new value "0000101a": dword = 1

    <SPAN CLASS="red">A<sub>2</sub>.</SPAN> <u>Automatické mazání CAB souborů po instalaci (pokud toto více vyhovuje)</u>
    HKEY_CLASSES_ROOT/cabfile/Shell/Open/Command
    Hodnota: Default = \Windows\wceload.exe "%1" /nodelete a zde odmáznout parametr /nodelete

    <SPAN CLASS="red">A<sub>3</sub>.</SPAN> <u>Vzhled Startu jako seznam</u>
    - není-li v romce instalován "Iconor ListView" pod Accessories, pak:
    HKEY_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Shell/StartMenu
    Hodnota: GridView = 0 (0 – bude seznam, 1 - ikony)

    <SPAN CLASS="red">B.</SPAN> <u>Tlačítka Qteku - výchozí zástupci:</u>
    Short_AP1 je pro tlačítko Kontaktů,
    Short_AP2 je pro tlačítko SMS.
    Short_POC.lnk - spouštění "Komunikačního manageru" přes horní tlačítko na levé straně.
    - soubory *.LNK (ze ZIPů viz níže) stačí zkopírovat do adr. Windows a Soft Restart.

    <SPAN CLASS="red">C<sub>1</sub>.</SPAN> <u>Fix problému s odpojením GPRS stiskem červeného tlačítka (pokud takové vypínání GPRS není žádoucí!):</u>
    - v registrech HKLM/ControlPanel/Phone vymazat klíč: Flags2 (DWORD) s hodnotou 9

    <SPAN CLASS="red">C<sub>2</sub>.</SPAN> <u>Automatické odpojení GPRS/EDGE:</u>
    HKEY_LOCAL_MACHINE\Comm\ConnMgr\Planner\Settings
    Value name: SuspendResume <---- hodnotu SuspendResume smazat nebo přejmenovat na SuspendResuxx


    <SPAN CLASS="red">D.</SPAN> <u>Přesun INBOXu na SD kartu:</u>
    1. - vytvořit klíče a jejich hodnoty:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\System\Inbox\Settings
    "AttachPath"="\Storage Card\Inbox\Attachments"
    "PropertyPath"="\Storage Card\Inbox"
    2. - založit složky na Storage Card \ INBOX
    a pod ní složku Storage Card\ INBOX \ ATTACHMENTS

    <SPAN CLASS="red">E.</SPAN> <u>Odstranění zobrazování římských číslic v měsíci</u>
    Lze změnít v zobrazovaném skinu výchozí obrazovky, použiváte-li Facade, a to v jeho souboru *.XML
    ………………………………………………………
    1. - v používaném souboru "facade“.XML
    (tj. vybraného v „Home screen Layout“ a uloženého v adr. \Application Data\Home\) vyhledat část:
    "...Global/default settings for all instances of the Facade Plugin ..."
    2. - zde do větve:
    "...facade ClearType="1" BlendColor="#ffffff" BlendPercent="30" ....."
    3. - buď přidat nebo změnit klíč s hodnotu:
    LongDateFormat="dddd, dd.MM."

    Uvedená hodnota "dddd, dd.MM." bude konkrétně zobrazovat "pátek, 10.08."
    - string této hodnoty by obecně mělo jít měnit dle vzorů:
    dddd - den v týdnu
    ddd - den v týdnu (dvoumístná zkratka)
    dd - den v měsíci (s vodíci nulou)
    d - den v měsíci (bez vodíci nuly)
    MMMM - měsic jménem
    MM - měsíc číslem (s vodící nulou)
    M - měsíc číslem (bez vodící nuly)
    yyyy - rok na 4 místa
    yy - rok na 2 místa

    <SPAN CLASS="red">F.</SPAN> <u>Čeština do systému, menu, nastavení atd.</u>
    - zde - Kyleho čeština pro V4 a V5

    <SPAN CLASS="red">G.</SPAN> <u>T9 - vkládání textu</u>
    Free varianta T9 Mobilnaut má v sobě CZ i US a velikost 228 kB!
    ZDE nebo CAB (viz příloha).
    Ostatní doporučované jsou 2x větší a navíc každý jazyk zvlášť.
    Např. T9 Packs - zde lze též stáhnout T9 MyWord, který umožňuje editaci přidaných slov.

    <SPAN CLASS="red">H.</SPAN> <u>Nefunknční video kodek formátu WMV9 </u>
    - projeví se hláškou např. u přehrávání streamované TV přes soubory *.ASX v přehrávačích TCPMP a Core Player.
    Řešení - obsah ZIPu (viz příloha) selektivně zkopírovat do \Windows\ a SR.
    WMVdecoder.dll .... video dekodér, nezbytný pro přehrávání *.ASX , zkopírujte do \Windows\.
    WMAdecoder.dll .... audio dekodér, není nutné kopírovat, jen v případě potíží s přehráváním Windows Media Audio 9 formátů!

    <SPAN CLASS="red">I<sub>1</sub>.</SPAN> <u>Fix problému s BT handsfree – externí BT zařízení nepřebírá provádění hlasových příkazů</u>, blíže #470
    (Řešení nemusí být univerzální, funkčnost byla ověřena u BT Supertooth II. a i-TEC Bluetrek X2)
    Postup:
    1. Doinstalovat „VC_1_6_BT_headset_WM6.cab“ (viz příloha)
    2. Změnit v registrech:
    (nutno přes registry, protože při spuštění prg. "BT Voice Command Config"
    a pokusu uložit, nastavení spadne.)
    HKLM\Software\OEM\VoiceCommand\ - zde změnit: VoiceCmdEnable=1
    3. Vymazat \Windows\Start Menu\ BT Voice Command Config.LNK (nebude potřeba)
    4. Vymazat současné BT napárování s BT handsfree
    5. Soft
    Připojené soubory Připojené soubory

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    187

    i po nainstalování konfiguračních cabů začala správně fungovat pouze kontextová tlačítka Zpráv a Kontaktů..Comm Manager postranním tlačítkem spustit nejde, nešel mi tak spustit ani fotoaparát,ale to už se nějak přes noc dalo do pořádku. : Zálohovací program Sprite Backup dle očekávání použít nejde! většinu věci jsem si nastavil stejně jak dříve ze stránek www.sybol.eu .Jen tam nějak nejde nastavit koncová část pro MMS,tak jejich funkčnost nemůžu potvrdit...pro správnou synchronizaci potřebujete nejnovější AS 4.5, s kterým jsem měl včera nemalé problémy :-/ Menu telefonu je v angličtině, česká T9 jde dohrát- já využil T9 pro C550 ze stránek Mobilnautu..

    z Programů mi nejde SmartFilter a TomTom 5.20

    jinak jsem z nové ROM nadšený, je to alfa,ale k WM 5 bych se už nevrátil



  3. #3
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jul 2003
    Příspěvků
    371

    Zdravíčko,
    mám hloupý dotaz dá se po upgradu na WM 6 bezproblémově vrátit na WM 5?

    děkuji

    *Edit - VP odpověděl - určitě :yes:

  4. #4

    vpx vpx je offline
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    0

    uz to chvili testuju:

    1) co zatim nejde, teda alespon mne:
    - MMS
    - Java emulator
    - mapa znaku nema cestinu, da se castecne obejit ceskou T9

    2) co je noveho/vylepseneho:

    - automaticky profil funguje !, necekane
    - uplne novy internet sharing
    - v ROMce je predinstalovany Voice Command
    - v ROMce je .NET 2
    - v ROMce je Office6

    a ted to nejlepsi - cela ROMka s Voice Commandem, Officem a .NET CF ma mene , nez WM5 po clearstorage resetu, takze zbude vice mista na veci, ktery nutne musim mit v telefonu (PhotoContacts atd)

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    38

    Pár screenů






  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    142

    No, čistě náhodou, kdyby někoho svrběly prsty, nudil se, bylo mu zima (v tom vedru) atd.
    a dal by dohromady vše potřebné vč. návodu jak uvést Qteka 8310 a příbuzné klony do stavu WM6,
    byl bych mu určitě nejen já, ale i mnoho ostatních, vděčný.

    Návod se vším všudy zveřejním třeba i na Magazínu

  7. #7
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jul 2003
    Příspěvků
    371

    Takový hloupý dotaz, funguje Vám někomu sim toolkit?

    díky
    --------------------------------------------------------------------------------------------
    ano funguje,sosni zde a doinstaluj - http://www.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=24280



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    0

    Návod je jednoduchey :

    Následují instrukce na flashování :

    KDO BUDE PŘECHÁZET NA WM6 Z WM5, MUSÍ NAPŘED PŘEFLASHOVAT RADIO, ROM S FLASHI RADIA NA TO JE V SOUBORU WM6UPDATE !!! kdo má WM6 už nainstalované, přehrává jen ROM S FLASHI SYSTEMU

    ****************úprava Super CID****************************

    1. Make sure you device is SuperCID, you can check using the SPV Services client, if on reading the CID it displays 3131313131313131 in a long string of numbers then it IS CID unlocked, if not, the click the CID = 11111111 button and reset your device

    2. Download the ROM linked in the first post

    3. Download the attached TeraTermPro.zip

    4. Disable USB connections in ActiveSync (right click the icon in the systray, then select connection settings and untick the USB connections box), turn off your device, hold camera ad plug the device into the USB port to enter bootloader mode.

    **********tady se použije prográmek TeraTermPro****************

    5. Extract TeraTermPro.zip and run ttermpro.exe, then select Serial and then USB in the drop down box. Then type:
    Napište:

    info 2

    mělo by to vyhodit takový nějaký výstup:


    Code:
    info 2
    GetDeviceInfo=0x00000002
    + SD Controller init
    - SD Controller init
    +StorageInit
    CMD55 failed
    + SD Controller init
    - SD Controller init
    +StorageInit
    CMD55 failed
    HTCSSuperCID ' HTCE
    Cmd>

    6. Type
    Code:
    format BINFS

    This will then output:

    Code:
    Cmd>format BINFS

    Format BinFS partition.
    Format is completed!!

    Cmd>

    7. Now type:
    Code:
    ResetDevice


    You device will then reboot, display the splash screen for around 2 seconds before running into the bootloader again. This is normal.


    ***************dále naflashování ROM******************

    8. Extract WM6TornadoALPHA.zip then run ROMUpdateUtility.exe in the RUU folder.

    9. Wait while it flashes your device

    10. odemkněte zařízení pomocí úpravy registrů a programu SDA unlock ( více zde - http://www.sybol.eu/WWW_Qtek/Registry_files/Obsah/Odemceni_telefonu.html )
    ***při odemykaní by neměl být Qtek připojený na USB kabel asi

    11. Install the extras you want in the 'extra stuff' folder, I recommend you install comm manager, task manager and xT9 as these solve most of the WiFi and T9 icon issues people are expericencing

    12. Hotovo

    :yes:

    ************************************************** ************
    pokud by s tím měl někdo problém,tak tady najde naprosto vyčerpávající popis flashování a postupu, stačí umět aspoň minimum anglicky -

    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=324557

    ************************************************** ********

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    142

    Fajn, super. Diky za navod.

    Jeste pro upresneni. Jak jsem se docetl na xda-developers, jsou u teto ROM s WM6 stale nejake problemy, ze? Tady je seznam toho, co dle nich nefunguje. Muzete to nekdo potvrdit ci vyvratit?

    - mid playback in sounds = not working
    - keylock clock = not working
    - mms support = not installed
    - camera and video apps = not installed
    - sp5/m media buttons in wmplayer = not working


  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    216

    V případě "keylock clock = not working" nejde o funkčnost zamykání, ta fungovala, ale o zobrazování hodin na obrazovce "odemknout" zde "Info".
    Ideální je použít free Automatic KeyLock

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    0

    tak a je tu new update na Comm Manager teď bych řekl, že je dokonalý

    rozšiřuje možnosti nastavení v Comm manageru, jde upravovat Bluetooth , nastavit jméno zařízení,ftp a tak dále

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,452

    Zajimavy, na screenshotech je OS Windows Mobile 6, kdez to original zarizeni s WM6 ma v about Windows Mobile 6 Standard.

    Muze mi nekdo popsat, jak to je s internim budikem? Vypada to, ze to je oproti WM5 vylepseny..
    -------------------------------------------------------------------------------------------
    *** VP odpověděl - jo, je lepsi v tom, ze muzes vybrat Week Days/ Every day, tzn. budik mam nastaveno pouze na pracovni dny a v sobotu a v nedeli je klid



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    187

    Překvapuje mě výdrž baterky, nyní vydrží cca o 30% více než standartní výdrž ještě před několika dny(po nocích bývám na qvítku připojený přes WLan, a výdrž je za ty dva co testuji o poznání vyšší..Nepřipisuju to ani tak WM6, jako spíš kompletnímu pročištění ve windows instalací nové ROM, měl jsem podezření, že nějaké programy, které mi nešli odstranit tam dělají paseku a už je klid..opravdu mě to mile překvapilo a dávám tomotu update další bod..jediné co mě stále zlobí je AS 4.5(

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    216

    Zkoušel jste někdo Soti Pocket Controller s poslední verzí Alfa?
    Z tou první to bylo O.K.
    Teď se to chová tak, že pokud je instalován „MoDaCo xT9 Language Pack.CAB“ pro českou T9,
    pak nejde přenos znaků (písmen) z klávesnice PC. Jdou pouze vkládat číslice.
    To je nemilé. Any idea?

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    0

    JŮŮŮ CZECH LOCALIZATION FOR WM6 ALPHA

    děkujůůů neznámý český ROM guru


    *** tak už to máme i česky :yes:


    **** akorát je trochu škoda, že ta lokalizace omezila menu v tom Updatovaném Comm Manageru :?

Strana 1 z 12 12311 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Qtek 8310
    Od Venca Černík v sekci Jaké si vybrat / koupit zařízení?
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 18-04-2007, 13:01
  2. Qtek 8310 - RSS
    Od tomikusis v sekci Zbývající SMP
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 27-12-2006, 10:28
  3. qtek 8310 a qtek s200
    Od anawarr v sekci Jak a kde nakupovat?
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-12-2006, 19:33
  4. HTC S 200 vs Qtek 8310
    Od anawarr v sekci Jaké si vybrat / koupit zařízení?
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 19-10-2006, 17:27
  5. qtek 8080 (SPV e200) audio conector - je stejny jako u qtek 8310?
    Od michalB_ce4you v sekci Zbývající SMP
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-07-2006, 20:08