Jde vypnout nabíjení USB kabelem?
z registrama si občas hraju, ale přidávat klíč tohoto typu? Do toho nejdu. Mám MIO týden a nechci si ho nějak odprásknout.:D
To by se moc hodilo,nenabíjet přes USB,bohužel i po změně v registrech (dle uvedeného návodu) jsem nabíjení přes USB "neumlčel".Je třeba ještě nějaký trik?
Hm, současná zařízení mají takřka bezvýhradně LiPol nebo LiIon baterie, které
a) netrpí paměťovým efektem
b) mají rády, když jsou plně nabité
c) nesnášeji úplné vybíjení (při němž dochází ve článku k nevratným elektrochemickým změnám, které snižují jeho životnost zásadním způsobem a mohou v důsledku vést i k poškození a dokonce nebezpečí vzniku požáru daného článku při opětovném nabíjení).
Již se to tady probíralo dříve. "Šetrnost k baterce" je v daném případě nonsense (česky nesmysl).
a) netrpí paměťovým efektem
b) mají rády, když jsou plně nabité
c) nesnášeji úplné vybíjení (při němž dochází ve článku k nevratným elektrochemickým změnám, které snižují jeho životnost zásadním způsobem a mohou v důsledku vést i k poškození a dokonce nebezpečí vzniku požáru daného článku při opětovném nabíjení).
Již se to tady probíralo dříve. "Šetrnost k baterce" je v daném případě nonsense (česky nesmysl).
[QUOTE="Surgical"]Hm, současná zařízeni...
[/QUOTE]
Si mne predbehl no... ja pri tom ale jedu z Neapole s 14 tunama melounu :-)))
[/QUOTE]
Si mne predbehl no... ja pri tom ale jedu z Neapole s 14 tunama melounu :-)))
dkena: Me to na Variu fungoval, ale funkcni to je az po SR.. I kdyz, jak psal Surgical, to je k nicemu..
Ale, u uplne novych Li-Ion baterii se doporucuje (aspon to mam v navodu u baterky pro Della) na zacatku 3x za sebou uplne nabit a vybit pro dosazeni maximalni ucinnosti..
Ale, u uplne novych Li-Ion baterii se doporucuje (aspon to mam v navodu u baterky pro Della) na zacatku 3x za sebou uplne nabit a vybit pro dosazeni maximalni ucinnosti..
[QUOTE="Zdeno"]Jde to u A701 nějak vypnout? chci synchronizovat, ale ne nabíjet.
Dík za odpovědi.[/QUOTE]
A co takhle synchronizovat přes modrozuba ? Vždyť dongl se dá koupit za cca 250,- /alzáč/....Když už teda máš strach o baterii...
Dík za odpovědi.[/QUOTE]
A co takhle synchronizovat přes modrozuba ? Vždyť dongl se dá koupit za cca 250,- /alzáč/....Když už teda máš strach o baterii...
no ja tiez sychronizujem len cez BT... apropo dostahujem max prenosovu rychlost 60kilo za sek... takze synchronizacia outlooku s prilohami niekedy trva dlhooooooooooooooooooooo...
V Aktivsync - nastavení připojení - povolit připojení k jednomu z násl . portů /vybrat COM , který máš definován jako příchozí v BT manažeru XPéček-port - přidat... /nebo v tebou používaném manažeru/. Pokud je vše správně , tak při opakovaném vyhledávání BT v dosahu /na miu - nové partnerství/ se ti nabídne připojení Aktivsync jako služba , nabízená PC. Přes tento com pak nejen synchronizuješ . ale taky se připojíš k Internetu , příp . síti....prostě ke všem službám , který je BT adaptér počítače schopen nabídnout /jednak/ a A 701 schopna využít /druhak - to je ostatně důvod bouřlivého rozvoje amatérských úprav ROM ../- viz AKU X...
Samozřejmě se pak přes menu Aktivsync v A 701 připojuješ volbou "připojit pomocí bluetooth..
Samozřejmě se pak přes menu Aktivsync v A 701 připojuješ volbou "připojit pomocí bluetooth..
to mi jako oznamuješ? Já to vim. Prostě to nefunguje, ale na to jsem u produktů Microsoftu zvyklý. Jednou to jde a podruhé ne.
Ale díky za snahu, jdu se pokoušet dál.
Ale díky za snahu, jdu se pokoušet dál.
[QUOTE="Surgical"]....
[/QUOTE]
a taky at LiOn/LiPol pouzivate ci ne tak za 2-3 roky je haji sama od sebe diky chemickym procesum
[/QUOTE]
a taky at LiOn/LiPol pouzivate ci ne tak za 2-3 roky je haji sama od sebe diky chemickym procesum
Mě zase deptá,že ve všech návodech je psaná lepší Li-pol a v Miu mám Li-on,přijde mi to jako podfuk,jako to chybějící cd s kodem a češtinou,ktery sme zaplatili,ale nedostali.
no to nevim
me prijde LI-ON jako lepsi baterie - vydrzi vice cyklu nabijeni...
takze jsem rad ze tam mam LI-ON
me prijde LI-ON jako lepsi baterie - vydrzi vice cyklu nabijeni...
takze jsem rad ze tam mam LI-ON
Li-pol by se měla dát nabíjet kdykoliv bez pamětového efektu,u Li-on to ještě hrozí.vadí mi to hlavně když jezdím autem a používám navigaci,Mio se nestíhá dobíjet a ještě kdyžž furt vystupuju a beru ho sebou a pak zase na nabíječku.je mi líto baterky.Ale pokud do roka neklekne tak se to za ty prachy dá,stejně už uvažuju o koupi druhé baterky.
slysim prvne ze by Li-On mela pametovy efekt
tady popis jak zachazet z LIxxx clanky
http://www.akademik.cz/rc/lipol.htm
a nebo jeste lepe Pravdy a myty o bateriich
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
tady popis jak zachazet z LIxxx clanky
http://www.akademik.cz/rc/lipol.htm
a nebo jeste lepe Pravdy a myty o bateriich
4 roky jsem pouzival mobil Siemens C55 jako GPRS modem k pocitaci pres USB kabel, kde se zaroven mobil dobijel. Denne jsem ho nekolikrat pripojoval a odpojoval a po 4 letech vydrzi mobil v pohotovosti 3-4 dny porad s tou puvodni original li-ion baterkou.
Nečetl jsem to celé na Mobilmanii ale budiž,nebudu tedy Lionku šetřit,ale jestli do roka klekne tak si tě najdu a uvidíš hehe :D
Jo a ten druhý link je trošku mimo mísu,jedná se o modelářské baterie a tam je skoro všecko jinak.Běžný uživatel necht si přečte články na Mobilmanii.To není můj názor,ale zkušenosti po konzultacích s několika modeláři co jezdí nebo lítaj s el. modely.Jinak u Moi A701 můžete nechat připojenou nabíječku třeba furt,nehrozí přebití,prostě přestane nabíjet a začne znovu až je potřeba.Vyčetl jsem to někde tady na foru a vyzkoušel v praxi.Funguje to.
Jo a ten druhý link je trošku mimo mísu,jedná se o modelářské baterie a tam je skoro všecko jinak.Běžný uživatel necht si přečte články na Mobilmanii.To není můj názor,ale zkušenosti po konzultacích s několika modeláři co jezdí nebo lítaj s el. modely.Jinak u Moi A701 můžete nechat připojenou nabíječku třeba furt,nehrozí přebití,prostě přestane nabíjet a začne znovu až je potřeba.Vyčetl jsem to někde tady na foru a vyzkoušel v praxi.Funguje to.
Jo a ještě děkuji za ten link na Mobilmanii je tam totiž odkaz na nový hlas do navigace TT-ELIŠKA.Fakt super co jsem zatím zkusil jen tak doma.Hned ráno ji protáhnu cestou do práce.Žádný takový divný hlas jako ty standarty z TT nebo nákej divnej "domaděl" ale kvalitně namluvené normální holkou.Má tam i fotku a fakt kočka.
P.S. tady je link
PPS ještě jsem si všiml jsout tam 4 varianty to je bomba!!!
P.S. tady je link
PPS ještě jsem si všiml jsout tam 4 varianty to je bomba!!!