WisBar Advance 3 - rady, tipy, triky, zkušenosti
Objevila se beta Wisbaru Advance 3.
Pro prehledost zakladam toto tema aby se nehromadilo vse v tematu o WA2.
Podelte se o sve zkusenosti
Pro prehledost zakladam toto tema aby se nehromadilo vse v tematu o WA2.
Podelte se o sve zkusenosti
Betaverze (fungující do 8.6.2007) a diskuse k ní na webu výrobce - zde.
Vyšla Beta 2....expire 13.6.. Je tam opraveno mnoho chyb...uz je stabilnejsi. Opravena chyba, kdy po startu PDA to hlasilo chybu, ze nelze najit GWE a opraveno CloseOK pri namapovani na hw tlacitko.
tak ta druha beta je skutecne o mnoho stabilnejsi, jeste nespadla, pokousim se ted vytvaret jeden skin a da se to pohodlne kompletovat i primo na pda, aniz by to zamrzlo
Zkusil jsem čtvrtou verzi bety. S pečlivě zazálohovaným systémem a zatajeným dechem. Nejnovější oficiální virus verze "2.8.cosi" mně totiž včera totálně "zničila" celý WM a to takovým způsobem, že jsem pak ani nenabootoval. Takže HR.
Wisbar Advance 3 beta už má hlavně oficiální podporu pro WM6 a i instalačku pro tento systém a zatím musím konstatovat, že vše chodí naprosto korektně. Pokud máte WM6 a nechcete dopadnou jako já, ofitko ani nezkoušejte a rovnou tam lupněte betu trojkové verze.
Wisbar Advance 3 beta už má hlavně oficiální podporu pro WM6 a i instalačku pro tento systém a zatím musím konstatovat, že vše chodí naprosto korektně. Pokud máte WM6 a nechcete dopadnou jako já, ofitko ani nezkoušejte a rovnou tam lupněte betu trojkové verze.
Češtinu do minulých verzí dělal JP, ovšem jak je to nyní nevím - zda na překladu on (nebo zda vůbec někdo) pracuje.
Pokud máš zažité nastavení z předchozí verze a umíš alespoň trošku používat slovní či zvládněš několik slovíček angličtiny, tá se absence celkem dobře oželet.
Pokud máš zažité nastavení z předchozí verze a umíš alespoň trošku používat slovní či zvládněš několik slovíček angličtiny, tá se absence celkem dobře oželet.
to je kazdopadne skoda ...a co se tyce zvladani english to je v poho jen vetsinu sw na pda mam v cz tak je to skoda ... :-(
Pokud máte někdo zájem, můj pokus o cz překlad, nekamenujte mě, moje angličtina je nic moc.
Je potřeba přepsat existující language.txt soubor v program files.
Je potřeba přepsat existující language.txt soubor v program files.
Zdravím,
nechápu proč, ale WA3 mi neplní svou funkci, pokud chci jakýkoli skin, tak prostě zůstává ten původní.
Nemůže mi někdo pomoci?díky.
nechápu proč, ale WA3 mi neplní svou funkci, pokud chci jakýkoli skin, tak prostě zůstává ten původní.
Nemůže mi někdo pomoci?díky.
Mám problém s Wisbar na Hermesovi. Klasické Start Menu sa dá opustiť stlačením OK. Ak beží Wisbar, toto tlačítko nespôsobí zatvorenie Start Menu. Dosť veľká chyba. :((
Zatiaľ to riešim mapovaním OK/Close na iný button, ale nie jeto ono, lebo takto ho nemôžem využiť pre inú funkciu.
Zatiaľ to riešim mapovaním OK/Close na iný button, ale nie jeto ono, lebo takto ho nemôžem využiť pre inú funkciu.
Nevím, proč by to měla být chyba. Ono je to dost nelogické používat tlačítko OK na start menu, když na toto je tam extra tlačítko (hw).
Hermes ako aj Kaiser majú totiž bočné navigačné koliesko, ktoré funguje ako kurzor hore/dole. Stlačenie funguje ako stredový kláves na kurzorovom kríži. Pod týmto kolieskom je tlačidlo, ktoré má špeciálnu funkciu. Ak sme na Today obrazovke, otvára Start menu, v ostatných prípadoch plní funkciu OK/Close.
Takže týmto spôsobom spustím akúkoľvek aplikáciu, ktorú mám v Start menu, resp. sa môžem v start menu pohybovať, otvárať, zatvárať položky, ...
Toto má veľký význam pre ovládanie PDA jednou rokou.
A práve Wisbar ruší funkciu OK/Close na tomto špeciálnom tlačítku a tžm veľmi obmedzuje jeho použiteľnosť. Zaujímevé, že žiadna iná aplikácia toto nerobí.
Ešte jedna otázka: Existuje nejaký soft, ktorý by robil kaskádové menu ako to robí Wisbar?
Takže týmto spôsobom spustím akúkoľvek aplikáciu, ktorú mám v Start menu, resp. sa môžem v start menu pohybovať, otvárať, zatvárať položky, ...
Toto má veľký význam pre ovládanie PDA jednou rokou.
A práve Wisbar ruší funkciu OK/Close na tomto špeciálnom tlačítku a tžm veľmi obmedzuje jeho použiteľnosť. Zaujímevé, že žiadna iná aplikácia toto nerobí.
Ešte jedna otázka: Existuje nejaký soft, ktorý by robil kaskádové menu ako to robí Wisbar?
ad kaskádové menu
Koukni do freeware, myslím, že alespoň 2 apps tam najdeš.
Kaisera ani Hermese nemám, takže si to nějak nedokážu pořádně představit, ale na Dellu mi to žádný problém nedělá a ani před časem na Treu. Podle mě by stačilo si pohrát s nastavením. Nemáš jinou apps na hw tlačítka, se kterou by se to mohlo "tlouct"? Jinak můžeš dotaz/stížnost poslat výrobci WA buď přímo nebo do firemního diskuzního fóra.
Na Treu používám Alt+Tab pro přepínání aplikací. Bohatě to stačí, nemusím mít v PDA všechny softy a ani je mít všechny puštěné naráz. :D
Koukni do freeware, myslím, že alespoň 2 apps tam najdeš.
Kaisera ani Hermese nemám, takže si to nějak nedokážu pořádně představit, ale na Dellu mi to žádný problém nedělá a ani před časem na Treu. Podle mě by stačilo si pohrát s nastavením. Nemáš jinou apps na hw tlačítka, se kterou by se to mohlo "tlouct"? Jinak můžeš dotaz/stížnost poslat výrobci WA buď přímo nebo do firemního diskuzního fóra.
Na Treu používám Alt+Tab pro přepínání aplikací. Bohatě to stačí, nemusím mít v PDA všechny softy a ani je mít všechny puštěné naráz. :D
Takže znovu čeština na verzi 3.1.0.5, je trochu více doladěná. Je nutné opět přepsat soubor language.txt v program files.Věci které jsou nepřeložené jsou bohužel ve zdrojákách a nelze je txt souborem přeložit.
Nejaky navod sem daval pred casem kolega dort. Bylo to ale na verzi 1, tak snad neco z toho pujde pouzit.
Zdravim, jak zrusim naskinovani nabidky start? nechci mit to kaskadove menu a programy a nastaveni..
Tak v nastavení tlačítek nastav, že chceš klasické start menu, nikoli kaskádové, nebo třeba na tap - klasické a na hold to kaskádové (někdy se to hodí). ;)
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
EDIT
tady je přímý link na stažení návodu k použití
EDIT
tady je přímý link na stažení návodu k použití
Aha..jsme se nepochopili.. ja nemyslel zruseni naskinovani panelu start.. ale nabidky která se rozevře po kliknutí na start.. :-)
No právě tohle kaskádové menu můžeš vypnout u těch buttonů, vždyť jsem to psal už výše, a nastavíš si tam to defaultní.
Tak ještě jednou a pomalu - toho co je na screenshotu se chceš zbavit a mít tam nabídku start (start menu), jakou jsi měl před instalací WisBaru?
Zdravím, mám problém s wisbar advance 3
mám touch HD a poslední verzi wisbaru z lakeridge. at delam co delam, tak v jakemkoliv skinu se mi nezmeni dve ikonky nahore, ta co ukazuje signal a ta co ukazuje pripojeni. proste zustanou zakladni jak byly bez wisbaru at se deje co se deje. kdyz sem tam nacpal wisbar 2, tak se premenily. ale touch HD s wisbarem 2 komunikuje hodne spatne, takze bych chtel 3. Prosim pokud vite jak na to, tak reknete, netusim co mam delat.
dekuju moc
mám touch HD a poslední verzi wisbaru z lakeridge. at delam co delam, tak v jakemkoliv skinu se mi nezmeni dve ikonky nahore, ta co ukazuje signal a ta co ukazuje pripojeni. proste zustanou zakladni jak byly bez wisbaru at se deje co se deje. kdyz sem tam nacpal wisbar 2, tak se premenily. ale touch HD s wisbarem 2 komunikuje hodne spatne, takze bych chtel 3. Prosim pokud vite jak na to, tak reknete, netusim co mam delat.
dekuju moc