Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 47

Téma: n560 + WiFi + VŠE = 0

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    14

    Ciste nahodou, nechodi tu nekdo na ekonomku v Praze a neresi pripojeni Looxe na net pres WiFi? Dneska me potesilo vypocetni centrum, kdyz mi rekli, ze Loox je jedine PDA s WM5, ktere se jim nepodarilo rozbehnout. Pry si mam jit stezovat do servisu Fujitsu-Siemens.
    Problem je v certifikatu, ktery snad nejde pripojit k uzivatelskemu jmenu ci co. Nejsem dost znaly na to, abych problematice presne rozumel. Vim jen, ze potrebuju mit instalovany certifikat (ten mam), provest zakladni nastaveni (provedeno), ale pri pripojovani mi to hlasi, ze je zapotrebi certifikat nebo neco takoveho.. Neboli, jako by tam zadny certifikat nebyl. Diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    0

    Taky provozuji Wi-Fi na eduroam-simple na ZCU. Eduroam [chráněná) nejde, protože certifikát je platný jen pro pc.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    75

    jeste ze na mem ustavu mam jak EDUROAM, tak EDUROAM-SIMPLE
    pouzivam bohuzel jen EDUROAM-SIMPLE
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    14

    No jo, ale proc je Loox jedine PDA, na kterem to nechodi? Na skolnim webu je navod, podle ktereho chodi Dell, Acer... Ocenil bych vyjimecnost po jinych strankach :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    0

    Otevřel jsem certifikát pro zdejší VŠ a je tam klíč asi tak na 2 řádky. Ten se do nastavení n 560ky nevejde.(
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    75

    https://net.zcu.cz/eduroam/navod_mobil.php

    zkus se podivat sem je to tam nove, mel by to byt takovy orientacni navod pro PDA s WIN. MOBIL5, nemuzu to vyzkouset, nebot mam N560 v GETRONICSu :?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    30

    resim uplne ten samej problem
    mam looxe c550 a WM5 a taky se mi nepodarilo se pripojit (i kdyz vlastne jednou mi vse probehlo v pohode bez jakyhokoliv erroru, ale internet stejne nejel), certifikat i veskery nastaveni mam v cajku
    pres E2C to nejde vubec (to ostatne pisou i v tom navodu) a pres ten vestavenej co je v Nastavení-Připojení-Síťové karty se mi zobrazi Eduroam (Eduroam-Simple ne, ten je myslim uz zrusenej), kdyz se k nemu pripojim, zobrazi mi to okno pro zadani uzivatelskyho jmena a hesla, ale nez to stihnu vyplnit, uz mi tam skoci jina siť (
    ty siťe se tam totiz neustale stridaj a neni mozny tam ten Eduroam udrzet (kdyz tam to jmeno a heslo rychle zkopiruju, tak mi to stejne potom vypadne pri pripojovani)

    nevite nekdo co s tim? myslite ze je to tim certifikatem, nebo by to treba vyresil nakej sikovnej pripojovaci manažer?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6

    zadravim.ZCU V Plzni,loox N 560 vse funguje bez problemu!!!kdyz je signal tak to beha,zhruba 1/3 uceben a vsechny poslucharny..Staci jen vse presne nastavit podle tohoto navodu!!!: https://net.zcu.cz/eduroam/navod_pda.php
    a jeto..Nepouzivat e2c!Moc by me zajimalo na co tam ten e2c vubec je,pracne sem ho registrovat a stahoval pro verzi a stejne ani tuk.
    Hodne stesti
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    30

    ja se pres E2C pripojuju doma, tam me to vali uplne v pohode, ale na zabezpeceny site jako Eduroam se s nim nechytam
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    0

    @Madisson
    Nepíšeš, jestli ti na ZCU / Loox n560 běhá eduroam-simple nebo eduroam. Eduroam-simple mi běhá až na ty výpadky, které jsou na serveru asi nastavené bez problému. Simple běhala na E2C , tu už ale nepoužívám.
    ---
    P.S.
    Díky za info, eduroam mi už chodí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    30

    Citace Původně odesláno od Qemu
    jeste ze na mem ustavu mam jak EDUROAM, tak EDUROAM-SIMPLE
    pouzivam bohuzel jen EDUROAM-SIMPLE
    a jak si rozchodil?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    75

    Edroam zatim nepouzivam... nebot se mi to nedarilo rozbehnout, ale az se mi vrati PDA ze servisu, tak to zkusim znova.
    Doposavad jsem pouzival jen eduroam-simple. Normalne se dam k ni pripojit, a pri prechodu na nejakou stranku me to presmeruje na server, abych se prihlasil, a pak to chvily bezi (pak to obvykle spadne a jdu znova se prihlasit)
    Jo a kdyby se mi to povedlo, tak dam urcite vedte...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6

    Ja pouzivam pouze eduroam,chodi naprosto bez problemu..Podotykam,ze celou dobu pisu o arealu ZCU na borech..Ostatni arealy jsem nezkousel.Eduroam-simple je nejaky divny,nepouzivam ho vubec..
    Jeste jednou rikam,ze staci postupovat podle navodu:

    https://net.zcu.cz/eduroam/navod_pda.php

    Staci zaridit si konto na eduroam strankach a kazdy mesic heslo obnovovat.Pak vse přesne nastavit.Je lepsi si to vsechno pamatovat ,protoze se v polozce: Sitove karty neustale meni jeden parametr-typ protokolu eap/PEAP!!,ktery se ne a ne uložit ,tak ho obcas musim prenastavit-je velmi dulezity.Jeste si vzpominam,ze jsem na zacatku narazil na problem,ze se pri otevreni slozky Sitove karty nezobrazila založka-konfigurovat bezdratove site.Vyřešil jsem to zapnutim e2c,nechal ho najit dostupne site a pote se založka oběvila,toto je take dulezite..Pak se musi e2c vypnout NE křížkem ale z lišty-ukončit aplikaci,jinak se take nejde pripojit.
    Jinak bez problemu funguje pda SKYPE( i hovor!),ICQ a samozrejme prohližeč..
    To je asi tak vse,jestli jste nejakou cast nepochopili tak napiste a ja se o ni rozepisu.. Good luck
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    30

    tak se mi konecne podarilo rozchodit Eduroam na VŠE!!!!

    bohuzel ma to jeden dost podstatnej hacek a to ten, ze mi net funguje jenom pul minuty po prihlaseni (

    zkousel sem to dneska na zizkove i na jiznaku a na obou mistech sem se v pohode prihlasil. Otevrel sem prohlizec a zkousel kliknout na par odkazu, k mymu udivu to fungovalo. Ale moje radovani nemelo dlouhy trvani, protoze po pul minute, kdyz sem kliknul na nejakej odkaz, dole na liste bylo vzdy jen Vyhledávám... a nic se nestalo (zadnej error, jenom se to chovalo jakoby offline)
    kdyz sem se podival do Nastavení - Bezdratové sítě, Eduroam tam byl stale jako Připojen, takze fakt nevim cim to muze bejt.

    nema s tim nekdo zkusenosti?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6

    Zkus v NASTAVENI Wi-Fi vypnout řízení spotřeby bezdrátové sítě.Potom když to nepujde, tak si zkus pohrat s nastavenim pripojeni a tam zprava site.Ja mam obě kolonky nastavený na E2C,pritom ho teda vubec nepouzivam,ale vse funguje jak ma..
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. N560 + WiFi - jak to rozhejbat
    Od erazer2k5 v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 133
    Poslední příspěvek: 27-07-2009, 18:32
  2. N560 a WiFi
    Od Martin Pospíšil v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 26-03-2008, 14:28
  3. N560 - kombinace WiFi BT a GPS
    Od kardinal.richelieu v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 28-08-2006, 13:58
  4. N560 (c550) - WIFI
    Od Drolan_ce4you v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 03-05-2006, 00:22