Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

ActiveSync 4.5 - problémy, zkušenosti, triky...

RStein (2012)|30.12.2007 15:35
mr.geo1024: Zkuste triky popsane vyse v tomto tematu, nebo poslete take logy a lepe popiste problem.
AS ma desitky/stovky chybovych hlasek, takze zadate, abychom se prepli do jasnovideckeho rezimu :) ....
Unite (159)|30.12.2007 16:11
neco podobneho me napadlo,protoze na konci jsem mel SPBWallet, dal jsem ho pric , ale dela to porad
RStein (2012)|30.12.2007 16:45
Mrknete se do HKEY_LOCAL_MACHINE\Windows CE Services\Synchronization\'Objects na PDA.
Ten samy klic na PC

A dale do HKEY_CURRENT_USER\ Software\ Microsoft\Windows CE Services\Partners\[ID vaseho PDA - hledejte]\Services\Synchronization\Objects


Je mozne, ze na PDA/PC nejaky bordel zustal.
Unite (159)|2.1.2008 18:52
RStein:
Tak bohuzel , vse pri starem. :no:
RStein (2012)|2.1.2008 18:55
A fakt jste prosel vsechny klice?
Protoze pak by ta hlaska znamenala, ze mate nakopnuteho primo AS providera v PDA a ze to udelala nejaka aplilkace.
Ouklend (16)|2.1.2008 19:36
to all:

Takže já mám konečně po problému. Vyřešil jsem to radikálním řezem. V SPB Backup jsem si zazálohoval pouze kontakty a poté udělal hard reset. Obnovil Vario ze zálohy a připojil k AS 4.5. Spárování proběhlo okamžitě a synchronizace zatím funguje automaticky po připojení, jak má. I po instalaci základního softu bez her a podobných blbin - vše OK.
Díky všem za pomoc a za rady, zvláště pak Renému, bez jehož článku a následných rad bych byl i bez HR asi stále vedle .:yes:
Unite (159)|3.1.2008 00:41
tak to ti gratuluji, bohuzel to budu muset udelat take.
Jinak opravdu dekuji Renemu, snazi se i v jinych tematech a jsi opravdu bourak - vsechna cest
opravdu je asi nakopnute PDA, od te doby co jsem ho vzal po HR na PC tak chodil. Po obnove Full zalohy konec. Jenze me se to nechce cele instalovat :-)
SMAZAT
RStein (2012)|3.1.2008 08:57
Diky panove, rado se stalo.
lossos: Nechut k instalovani chapu, chce to praxi,pak budete mit zarizeni plne funkcni do pul hodiny i bez zalohy. :)
Smazat
Ouklend (16)|3.1.2008 11:01
Jojo. A já jsem si díky tomu vyselektoval spoustu nepotřebnýho softu a uvolnil si tak jinak celkem malou paměť, takže se teď mému stařičkému Variu i daleko lépe dýchá. :D
Sako verife (476)|4.1.2008 00:47
tak mam taky perlicku, spise problem.
Artemise mam prvni den a uz problemy. HR byl to rikam predem. Sparovani s AS 4,5 jde a dokonce i synchronizace.
JENZE vytizeni procesoru stolniho PC je na99% kvuli rapimgr.exe A kdyz se snazim neco do PDA pres AS nainstalovat tak se to v PC tvari ze to instaluje ale v PDA vuuubec nic.
V podstate me uplne silene vytaci to vytizeni procesoru, protoze pomuze jedine reset PC :(

Jo a zapomel jsem dodat ze rapimgr.exe nejde vubec ve spravci uloh systemu ukoncit. Je pravda ze mam firewall kerio. Nicmene pri kazdem pozadavku ze strany AS o povoleni pritupu na nejaky port mu to bylo povoleno.

Nemate nekdo starsi verze AS na kterych jde WM6? Treba 4,1-4,4 za zkousku nic nedam...
Ouklend (16)|4.1.2008 09:21
já mám v PC AS 4.2. no ale nejde to najít někde na webu? to by snad neměl být problém? neumím to sem připojit. má to asi 7Mb, tak nevím, co by to udělalo.
Ouklend (16)|4.1.2008 09:32
tak připojit to sem umím, ale lze sem dát soubor pouze do velikosti 5 Mb. jedině zkusit poslat na mail bo co.
RStein (2012)|4.1.2008 09:46
Opet - u AS 4.5 tohle zpusobuje Kerio a pomuze jen odinstalovavani. Ale nemusi to byt jediny problem.
Myslim, ze problem s vytizenim CPU nastava hlavne pri blokaci portu 990 - napr. par lidem tento port blokovala filezilla.
Pri kernel volani nelze proces z Task Managera odstrelit.
V Artemis muzete zkusit take vypnout Rozsirene funkce site.
Sako verife (476)|4.1.2008 15:02
Tak snad vyreseno alespon castecne. Mobil jde uz pripojit a synchronizovat, dokonce jdou instalovat programy.
Docilil jsem toho:

start
nastaveni
pripojeni s pc pres USB a tam vypnout zaskrtnuti Rozsirena funkce site.
Me tohle pomohlo, nebo to tedka proste funguje :D

Nemate nekdo nejakej .cab pro nastaveni MMS u artemise pro Tmobila? Zkousel jsem to nastavit podle nejakych navodu (pdf) na tmobile strankach ale nejak se nedari
RStein (2012)|4.1.2008 15:05
Sako Verife: Ano - ale berte to jako nouzove reseni, protoze jedete pres stary rezim Serial. Kdyz budete postupovat podle TM navodu, co jsem vam vcera posilal a ktery je i s obrazky opravdu blbuvzdorny :D, tak vam MMS musi zacit chodit. :)
Sako verife (476)|4.1.2008 15:18
[QUOTE="RStein"]Sako Verife: Ano - ale berte to jako nouzove reseni, protoze jedete pres stary rezim Serial. Kdyz budete postupovat podle TM navodu, co jsem vam vcera posilal a ktery je i s obrazky opravdu blbuvzdorny :D, tak vam MMS musi zacit chodit. :)[/QUOTE]

blbuvzdorny je ale me pomohl jen castecne :D Je pekny ze tam jsou fotky +popis. Nicmene jsou tam nesrovnalosti (zrejme to nekdo delal na WM5 nebo se proste spletl/byl nepresny) Uz nevim ale v jake casti konkretne. Kdybych si byl jistej ze to budou u tdebilu umet s artemisem prodavaci tak tam zajdu ze to chci nastavit at si s tim pohraji :D
vitek_ce4you (40)|4.1.2008 18:44
[QUOTE="Sako verife"]Tak snad vyreseno alespon castecne. Mobil jde uz pripojit a synchronizovat, dokonce jdou instalovat programy.
Docilil jsem toho:

start
nastaveni
pripojeni s pc pres USB a tam vypnout zaskrtnuti Rozsirena funkce site.
Me tohle pomohlo, nebo to tedka proste funguje :D
[/QUOTE]

Velky dik to Sako verife. Nechtel jsem prijit o Kerio a nastaveni, ktere jsi uvedl funguje (Win XP a Dell Axim X51v). Jenom pro ty pomalejsi a mene chapave (stejne jako ja), to START/SETTINGS.... se dela na PDA, ne na PC ! :))
Hondekrat jsem proklikal vsechno mozne v PC a hodnekrat restartoval PDA i pocitac.

Jeste jednou diky.
RStein (2012)|4.1.2008 18:45
[QUOTE="RStein"]V Artemis muzete zkusit take vypnout Rozsirene funkce site.[/QUOTE]

Tohle snad nikdo nemuze pochopit tak, ze to udela na PC ne? ;)
Myslim, ze jsem to napsal dost jasne. :)
vitek_ce4you (40)|4.1.2008 20:29
Jak vidis tak muze :sarcastic:
Mel jsem PDA prekopane tak, jak to vyhovovalo me. A nabidku SETTINGS jsem tam vubec nemel. Ted jsem po Hard Reset a vubec se v tom standadnim prostredi neorientuju a navic me rozhodily problemy s ActiveSync... proste jsem dnes mimo. Napsal ji to jasne, ale fakt jsem to hledal nejdriv v PC :) Hlavne ze problem je vyreseny.
JirkaFJI (10)|4.1.2008 20:55
Ahoj Rene, predem se Ti moc omlouvam, ze jsem se odmlcel na delsi dobu. Bohuzel problem s Keriem se mi nepodarilo "zatim vyresit". Nemel jsem dost chuti menit nastaveni v mem PDA, protoze jej v praci hodne pouzivam. Navic bohuzel zvitezila ma lenost, takze jsem se smiril s tim, ze na mem domacim PC PDA nepripojuji... Dekuji moc za tvuj cas, snad tvuje rady pomuzou jinym "nestastnym" uzivatelum Keria vs PDA.
alco (89)|19.1.2008 22:38
ahojte mam WM6 a AS4,5 a zistil som jeden problem. casto sa mi stava ze upravujem nejake EXCEL subory ktore mam na PDA. proste ked synchronizujem PDA s PC pomocou AS tak sa mi vytvori zlozka na ploche PC v ktorej su syncrhonizovane subory.. casto si nejaky otvorim a upravujem priamo v PC. no a problem nastava v tom ze ked to tak robim vzdy sa mi obcas spusti synchronizacia a naslene mi hodi vykricnik ze nastal konflikt prave s tym suborom ktory mam otvoreny... na WM5 a AS4,2 sa mi to nestavalo.. .chovalo sa to akoby subor ktory prave upravujem alebo mam otvoreny pri synchronizacii preskocilo a ked som ho zavrel tak ho automaticky dosychrnonizovalo a bolo to OK.. proste ziadny vykricnik a potom nasledne odstranovanie konfliktu.. snad ma niekto pochopil ako som to myslel a poradi.. dakujem za rady.. Laco
Klenovcok (6)|20.1.2008 18:39
Na jednom počítači synchronizace přes AS 4.5 a Outlookem byla bez jakýchkoliv problémů, na druhém stále červené vykřičníky - příčina - AS musí být nainstalován až po Outlooku, jinak nemáte práva na synchronizaci kontaktů a tím se synchronizace nezdaří.
Sako verife (476)|20.1.2008 18:52
[QUOTE="Klenovcok"]Na jednom počítači synchronizace přes AS 4.5 a Outlookem byla bez jakýchkoliv problémů, na druhém stále červené vykřičníky - příčina - AS musí být nainstalován až po Outlooku, jinak nemáte práva na synchronizaci kontaktů a tím se synchronizace nezdaří.[/QUOTE]

s timhle nesouhlas. Ja si outlooka 07 instaloval az pote co jsem mel AS 4.5 a napichnutej telefon na nem uz byl.:oops:
chybka musi byt podle mne nekde jinde
alco (89)|20.1.2008 19:25
[QUOTE="Klenovcok"]Na jednom počítači synchronizace přes AS 4.5 a Outlookem byla bez jakýchkoliv problémů, na druhém stále červené vykřičníky - příčina - AS musí být nainstalován až po Outlooku, jinak nemáte práva na synchronizaci kontaktů a tím se synchronizace nezdaří.[/QUOTE]

Ja som AS instaloval az po outlooku takze chyba je niekde inde ;( :!:
jenda.69 (16)|29.1.2008 14:27
Omlouvám se, jestli to tu nikde neni, ale nějak nevim, co mam hledat a celej topic nebo sekci se mi pročítat nechce...
Nejde nějak nastavit, aby se telefon při připojení přes ActiveSync nesynchronizoval hned, ale až po tom, co zmáčknu synchronizovat?

Občas potřebuju do telefonu jen něco nahrát přes BT a tohle mě strašně zdržuje, protože to vždycky něco dělá asi 5 minut s kalendářem.
dyda (26)|30.1.2008 13:25
Koukám, že nejsem sama, kdo se trápí. V srpnu jsem řešila problém, že se mi nebylo schopno zařízení připojit k AS (po předchozím ročním fungování). Bylo nalezeno, ale díky nějaké kolizi se nepřipojilo. Po různých čachrech se SW (zejm. s BeeLineGPS) se mi podařilo problém vyřešit, ale během pár týdnů se situace zopakovala a od té doby jsem PPC nepřipojila a nemám tušení proč.
Hlásí to tyto chyby:

Nelze získat adresu IP zařízení. Získejte aktuální řešení obvyklých potíží s adresami IP. Klepněte na následující odkaz:
http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=65461
--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---
Nelze navázat připojení mezi počítačem a zařízením. Získejte aktuální řešení obvyklých potíží s připojením. Klepněte na následující odkaz:
http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=65257

Zkoušela jsem možné i nemožné, vč. downgrade, restartu všech možných služeb a nic. Na jiném vláknu mi někdo radil pořešit firewall, ale ten tu mám standardní MS, takže "čistě teoreticky" by produkty jedné firmy mohly fungovat, i když je to MS. :-)
Dle helpu k výše uvedeným chybám jsem všechno asi stokrát ověřila, provedla, ale výsledek je ten, že zařízení nepřipojím a těmi všemi reinstalacemi už není ani vytvořeno partnerství a veškeré backupy jsou mi na nic.
Nezkoušela jsem HW reset, protože rozchodit třeba MS Readera bylo taky na dlouho a už si nepamatuji, v čem spočívaly všechny ty zádrhely.
Obávám se, že problém bude spíš v nastavení PPC, protože se mi je nepodařilo připojit ani doma, ani v práci.
Zkouším to většínou přes USB, ale BT spojení taky přestalo fungovat.
V této diskuzi jsem si prošla skoro všechno, hrabala se i v registrech dle návodů, ale nic :-( Můžete-li mi někdo poradit cokoli kromě HW resetu, budu moc ráda.
Předem díky!
Sako verife (476)|30.1.2008 13:40
me pomojlo Nastaveni/pripojeni/spojeni s pc pres usb/ a tam dat vypnout polozku "zapnout rozsirenou funkci site"

teda potom jsem odstranil Kerio a polozku zase zapnul, takze ti to treba ani nepomuze ale za zkousku nic nedas.
Proste mrkvosoft podle me z AS udelal poslednima verzema peknou zhovadilost:no: :evil:


zbytečná citace předchozího příspěvku smazána admin
dyda (26)|31.1.2008 08:12
diky, ale ve WM5 je to trochu jinak a bohuzel nevim, kde tu polozku hledat. V mem menu je v nabidce settings -> connections nasledujici:
- beam
- bluetooth
- connections
- network cards
Kdyz prejdu do connections, tak mam dve zalozky Tasks a Advanced. Tasks se deli na:
- my work network
--- add a new modem connection
--- edit my proxy server
--- manage existing connections
- E2C
--- add a new modem connection
--- add a new VPN server connection
--- set up my proxy server
--- manage existing connections

Zkousela jsem se v tom pohrabat, ale sama si na nejake zasadni upravy netroufnu a hlavne vubec netusim, kde hledat tu polozku, kterou mi radis zmenit a je ve WM6. :-(
Klenovcok (6)|2.2.2008 09:49
[QUOTE="alco"][QUOTE="Klenovcok"]Na jednom počítači synchronizace přes AS 4.5 a Outlookem byla bez jakýchkoliv problémů, na druhém stále červené vykřičníky - příčina - AS musí být nainstalován až po Outlooku, jinak nemáte práva na synchronizaci kontaktů a tím se synchronizace nezdaří.[/QUOTE]

Ja som AS instaloval az po outlooku takze chyba je niekde inde ;( :!: [/QUOTE]

I když se mnou nesouhlasíš, tak tím, že jsi instaloval AS až po Outlooku 2007, tak jsi jenom potvrdil to, co se stalo mě, že při opačném postupu (čistá instalace win + AS a teprve potom Outlook2007) se může objevit problém v právech se synchronizací s Outlookem. Samozřejmě, že vše je vpořádku pokud již na systému byl nainstalován nějaký starší Outlook, protože se přebírají předcházející práva.
Stačilo jen odinstalovat a znova nainstalovat AS a vše jede jak má.
Klenovcok (6)|2.2.2008 09:55
Ještě jedna skutečnost se mi osvědčila, i když se samozřejmě najdou tací, kteří nebudou souhlasit, ale doporučuji při přechodu z nižší verze AS na verzi 4.5 - starou verzi odinstalovat a teprve potom nainstalovat AS 4.5 - pokud jsem to neudělal, tak instalace AS mi odstřelovala TAPI a CAPI rozhraní na COM portu s ISDN modemem. Jak jednoduché, ale účinné. :D
Klenovcok (6)|2.2.2008 09:58
[QUOTE="jenda.69"]
Nejde nějak nastavit, aby se telefon při připojení přes ActiveSync nesynchronizoval hned, ale až po tom, co zmáčknu synchronizovat?

Občas potřebuju do telefonu jen něco nahrát přes BT a tohle mě strašně zdržuje, protože to vždycky něco dělá asi 5 minut s kalendářem.[/QUOTE]

K tomu doporučuji programy ActiveSyncToggle nebo ActiveTweak na PC.
pavelhro (14)|10.2.2008 11:08
Zdravim, mam HTC TyTn s WM 5 a kazdy program ktery chci naistalovat pres AS do zarizeni se mi nenainstaluje (vyuzivam verzi 4.5 zkouseno i na 4.2). Instalace na PC bezi normalne, ale kdyz se ma rozbehnout v zarizeni, tak to hodi hlasku "instalace se nezdarila". Nevite nekdo co s tim delat, prip. jak to obejit. DIKY
Alfan (123)|15.2.2008 16:15
Chtěl bych požádat o radu.
Používám AS 4.5 a doma synchronizuji s Outlooukem.
Teď nám v práci nasadili Kerio a já si nastavil exchange server a zkusil jsem pokusně synchronizovat jen úkoly a šlo to bez problémů.
S vytížením paměti jsem tady četl info a tak jsem zakázal již dříve rozšířené fce .
Ale teď jsem přišel domů a ono to při synchronizaci hledá ten exchange server a synchronizace s outlookem se neprovede :?
Nevíte co s tím?
To budu muset vždycky doma vymazat ten exchange server, aby se udělala synchronizace s outlookem nebo je na to nějaká finta?
Jen upřesním, že doma i v práci synchronizuji stnadardně připojeného Kaisera přes USD kabel a synchronizuji si pouze adresář, kalendář a úkoly, nic víc.
Díky za radu.
Martin Ráž Hoch (1832)|18.2.2008 22:12
Nechci tvrdit něco 100%, ale podle mě nativně nelze využít více synchronizačních zdrojů pro jednu položku (např. poštu)... nedokáži si představit řešení konfliktů - Outlook je v případě Exchange schránky jen de facto tenký klient, který při viditelnosti Exchange serveru okamžitě synchronizuje také, ale řešit třístranné konfilkty Exchange - Outlook - PPC, to by bylo mnohdy patová situace. Možná ale kecam a je to vyřešené...

Osobně to řeším takto - jako zdroj syncronizace pro PPC mám Exchange server, ale cíl dotazování je v DMZ, tedy synchronizuji přes SSL implicitně veřejnou sítí, nikoliv přes LAN. Když přijdu do kanceláře, PPC se připojí přes LAN na veřejný internet a prostřednictvím něho na Exchange Server de facto venkem (musí být nastavena podpora na serveru - synchronizace přes Outlook Mobile Access). Když přijdu domu, logicky PPC využije jen domácí LAN připojení na net a zase leze na stejný zdroj. Jen poznámky a oblíbené synchronizuji lokálně na PC, protože nejsou na Exhange. Vlastně tak kombinuji obojí, ale primární je ten venkovní vstup do Exchange serveru - z důvodu, abych i v terénu dávkově (po n čase) přijímal položky serveru. Alespoň takhle si to ve svých perverzních představách představuju:).
Alfan (123)|18.2.2008 22:22
Tak to jsem asi v "řízku" :))

Já myslel, že ten exchange server bude jako "jeden" počítač a to při připojení přes kabel v práci a doma mi to nadetekuje jen ten můj domácí PC a synchronizace se udělá s outlookem...
Ale ono to nejde nikde nastavit :disgusted:
Já totiž doma mám tu synchronizaci a v práci ji chci taky, abych měl de facto dva zdroje pro případ jakéhokoliv výpadku, chci mít jistotu, že co nejvíce eliminuju ztrátu kontaktů a dat z kalendáře :cool:

Teoreticky mohu každý den pridávat exchange serverv práci a doma ho odinstalovávat, ale nedokážu si představit, jak vždycyk čekám na synchronizaci cca 500 kontaktů akalendáře :sarcastic:

Jak jsi psal, v diskusi jsem řešení mého problému nenašel, pročítal jsem ji od začátku a nebo jsem slepec slepý, že bych to přehlédl.

Tak jsem si říkal Kerio nebude špatný, ale tím exchange serverem se mi to trochu zamotalo.

A funguje třeba to, že doma bych se připojil a primárně by se provedla synchronizace s exchange srverem a pak hned do outlooku s PC co mám doma? To by taky bylo řešení... Akorát doma by mi ta synhronizace trvala déle, než by to proběhlo na exserveru a pak na outlooku...

Fakt tomu vůbec nerozumím a proto hledám nějaké co nejschůdnější řešení.
Každopádně zatím díky za reakci. ;)
Martin Ráž Hoch (1832)|18.2.2008 23:46
Sice jsem vůbec nepochopil, o co vlastně chceš, ale jen mne napadlo doplnit... mě se oba dva synchronizují na MS Exchange - jak MS Outlook, tak PPC. Otázka je, jaké Kerio u vás zavedli - Kerio Mail Server a nebo Kerio FW - to jen abychom si ujasnili terminus technicus:)?

V mém případě takto (trochu transparentněji vysvětleno):

MS Outlook (PC)
- V LAN firmy se PC připojuje normálně na vnitřní IP Exchange, nekryptovaně, rychle.
- Venku ve světě (jakékoliv internetové spojení - např. DSL, GPRS) se připojuje na OWA (Outlook Web Access) a tím se synchronizuje na MS Exhange stejně, jako bych byl v práci. Jede akorát přes SSL a pomaleji.

Pocket PC
- V kanceláři dám do doku, USB kabelem vleze na LAN firmy a tam se připojuje přes proxy na internet, pak na Exchange (zvenku). SSL, pomalejší.
- V terénu se prostě přes GPRS / 3G připojuje PPC přímo na Exchange, také zvenku, též SSL, rychlost stejná (závislé na nosiči).

Mám tak de facto dva nezávislá místa pro zálohu dat, pochopitelně PPC je trochu osekanější, ale kontakty jsou tam 1:1. A navíc pro zálohu dat považuji stejně jako nejlepší CD / DVD s vypáleným PST;)
Saip (11)|27.2.2008 10:57
Ahoj, taky bych mel jeden dotaz k ActiveSync. Mam Kaisera, versi AS 4.5, WinXP. Synchronizovat postu (Exchange) chci POUZE a JENOM pres GPRS na Kaiserovi, bez toho, aby si vsimal toho zda je pripojeny k PC nebo ne. Vse chodi hezky, ale kdyz to pripojim kabelem k PC, tak se mi Kaiser odpoji od GPRS a nejde na nem net :(
Jak ho tam rozchodit, co kde zaskrtnout ?
ActiveSync chci jen kvuli fci: Add/Remove programs a instalaci programu, kopirovani souboru pres Totalcmd a ovladani pres MyMobile (mimochodem supr vec na ovladani Kaisera z PC, vyzaduje AS - http://www.mymobiler.com), nechci vubec zadnou synchronizaci s PC/postou etc via PC. Take tam zadnou nemam nastavenou, ale proste to vypina net na kaiserovi... :(

Diky moc za nakopnuti :)
xtonda (811)|27.2.2008 11:12
ActiveSync se tváří jako síťové připojení a vytvoří si default route, takže od té chvíle jde veškerý síťový provoz přes activesync, kdysi sem strávil spoustu času na tom jak docílit toho abych mohl být připojen na net přes WiFi a zároveň mohl PDA ovládat z PC přes AS a na nic rozumného jsem nepřišel, nejde to. Jediná možnost je využívat připojení k Internetu z PC.
Docent (1234)|27.2.2008 11:54
A co takhle v nastavení ActiveSync zaškrtnout "Povolit bezdrátové připojení zařízení připojeného k počítači"?
Saip (11)|27.2.2008 12:03
2 xtonda > diky moc za vysvetleni.

A nevis pls jake pripojeni Active Sync tedy po pripojeni k PC pouziva a kde to nastavit ? Nastavil jsem v Settings > Connections My work Network dle PC v praci, ale pripojeni nejde :(

Diky
Saip (11)|27.2.2008 12:07
2Docent> to mam

Ha, inet uz bezi, nastavil jsem v AS na PC Work conn. a bezi inet v IE :) jeste mi ale prijde ze nejde Exchange :(
xtonda (811)|27.2.2008 12:11
Pokud má PC funkční připojení k Internetu, na PDA to jede samo, případně je potřeba ve Start -> Settings -> Connections -> Connections v použitém síťovém nastavení pomocí "manage existing connections" na záložce proxy settings zaškrtnout "this network connects to the internet" a pokud je to třeba nastavit proxy.
Dilv (6)|5.3.2008 19:36
Zdravím všechny, taky bych chtěl požádat o radu.. Když jsem po 14 dnech úpěnlivého zkoušení konečně spojil AS s mým E-TEN x500 (WM6) a ikonky zezelenaly, myslel jsem, že mám vyhráno. Avšak mohu pouze prohlížet obsah PDA, nikoliv tam cokoliv měnit, kopírovat ani jedním směrem, prostě nic. Žádné nainstalované programy AS nevidí, tudíž i tady jsem bezradný. Když se mi ale spojí PC s PPC tak mi na okamžik vyskočí hláška, že AS natahuje nastavení a pak mi spadne. Jen sice do zákl. okna, ale jsem tam, kde jsem, jen jako divák. Firewall (Comodo) i antivir (Avast) mám vypnutý, ale stejně nic. Pomůže mi někdo? HR bych nerad, přeci jen ta instalace... Děkuji!
Martin Ráž Hoch (1832)|19.3.2008 12:22
[QUOTE="mattycz"]Dobrý den,
potřebuji radu, kdykoliv vyjmu PDA /Loox N560 s WM6 / z kolébky tak mi tam neustále běží ActiveSync. Když ho zapomenu vypnout ručně tak se mi vybije PDA.Zkoušel jsem i Becherův postup vypnutí aut.synchronizace ale marně, jednak si PDA to nastavení po restartu neuloží a navíc myslím že to k tomu mému problému ani nepomůže.
Můžete mi prosím někdo pomoc.
Díky[/QUOTE]
Honza Kulíšek (73)|19.3.2008 12:49
Pouzivam addon na Start menu, cinske QuickMenu a to ma takoveho maleho vestaveneho task managera a moznost, aby ActiveSync po odpojeni ukoncovalo.
Martin Ráž Hoch (1832)|19.3.2008 13:10
[QUOTE="mattycz"]Dobrý den,
potřebuji radu, kdykoliv vyjmu PDA /Loox N560 s WM6 / z kolébky tak mi tam neustále běží ActiveSync. Když ho zapomenu vypnout ručně tak se mi vybije PDA.Zkoušel jsem i Becherův postup vypnutí aut.synchronizace ale marně, jednak si PDA to nastavení po restartu neuloží a navíc myslím že to k tomu mému problému ani nepomůže. Můžete mi prosím někdo pomoc. Díky[/QUOTE]Popravdě si myslím, že není odůvodněná obava, že by ActiveSync nějak vybíjel zařízení... ano, obsazuje paměť, ale nebude to taková darda... osobně mi běží ActiveSync neustál - pravidelně synchronizuji s MS Exchange serverem a přitom jsem si nevšiml, že by výdrž baterie nějak rapidně klesla;)
mattycz (58)|19.3.2008 15:03
Aha tak nevím, ale od té doby co se mi ten ActiveSync neukončuje po vyndání mám do rána PDA vybité.
Docent (1234)|19.3.2008 15:17
Pokud PDAčko zůstane zapnuté, tak se do rána vybije, ať na něm AS běží či neběží...
rhadesan_ce4you (44)|19.3.2008 19:33
Nesetkal se nekdo s tim, ze se v poradku pripoji zarizeni k PC pres bluettoth, ale po nejake velmi kratke dobe activesync spadne? Pak uz nelze zarizeni znovu pripojit. Dela mi to jak u Motoroly MPX 220, tak i u Samsungu SGH i320, takze zarizenim to nebude.

ActiveSync jsem zkousel preinstalovat a nepomohlo to Jinak jeste pouzivam take birdiesync, jestli to muze souviset..

Diky za jakoukoliv radu

PS: Ted jsem zjistil ze mi to zacalo delat i pri pripojeni pres kabel :(((
Sako verife (476)|19.3.2008 20:44
doporucoval bych radsi nez AS vyzkouset Windows Mobile Device Center 6.1 , ale samozrejme jde to jen na neco :sarcastic: