Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Dynavix Mobile 2005 po roce

Docent (1234)|8.5.2007 19:57
Proč by musel mít info, které my ostatní nemáme? Stačí si přečíst třeba jenom tuhle diskusi, nebo nějakou další o Dynavixu... Sliby, neustále posouvané termíny...
Mudrunka (547)|8.5.2007 22:27
[QUOTE="Pandora"]To Mudrunka:
Jestli jsi dal deset tisic za Dynavix, musel sis ho kupovat nekdy zacatkem minuleho roku, od kvetna ho zlevnili. Otazkou pro me je, jestli tou dobou ty ostatni navigacni softy byly opravdu lepsi nez Dynavix? Mozna v necem byly, ale nemyslim, ze by to bylo tak, jak to licis - tedy ostatni funguji naprosto perfektne bez problemu a Dynavix bud nefunguje, nebo funguje spatne. Z meho pohledu ma Dynavix porad neprekonane presnou hlasovou navigaci, ktera mluvi opravdu cesky, a v ostatnich funkcich je +- srovnatelny s ostatnimi. Zkousel jsem samozrejme vice softu...
Ceny navigacnich softwaru za rok klesly neuveritelne a tvuj mindrak (ze jsi zaplatil 10k) je mozna i pochopitelny, ale s tim ti zrejme jen tak nekdo nepomuze. Nechapu ale, proc tady resis i veci, ktere se softem vubec nesouvisi - hodnotis manazerske dovednosti vedeni Telematix Software, vyjadrujes se k odchodu byvalych programatoru apod. - mas nejake info, ktere my ostatni nemame, takze to vsechno muzes hodnotit a vis, o cem mluvis (pises)? Jestli mas info, o ktere se muzes podelit, rad se take neco dovim...
Jinak ja si novou verzi Dynavix urcite nainstaluju:-), teda hned, co Telematix zprovozni odkaz...:-([/QUOTE]
Zajímavý protiklad, pokud se podívám na tvůj profil, jsi tady nový, pokud si přečtu viz. citace, nabudu přesvědčení, že disponuješ informacemi o kterých normální uživatel již neví (např. termín zlevnění Dynavixu), ale i slovníkem za který by se nestyděl ani marketingový specialista Dynavixu…… No, možná že se mýlím, v tom případě se omlouvám, ale dále k tomu přistupuji jako bych odpovídal na „zakuklenou“ diskuzi Dynavixu, a.s.

Dynavix jsem zakoupil na začátku srpna 2005 (měl jsem pořadové číslo 153) a to právě na základě marketingových polopravdách a lžích o něčem prostě úžasném. Nyní v souvislosti s Dynavixem 7 se právě tyto polopravdy a lži opakují. A i když jsem si řekl, že se snad k Dynavixu ani již nebudu vyjadřovat, tato skutečnost mě donutila k opaku, a to zejména jako výstrahu takovým zoufalcům, jako jsem byl před necelými 2 roky já. V čem ty lži a polopravdy jsou. Např. se tvrdí, že nějaké verze disponují podrobnými mapami Slovinska. Sice nevím, jak to vypadá ve verzi map TeleAtlas 2007.04, vím však, jak to vypadá ve verzi 2007.01. Jedná se, s odřenými ušima, o průjezdní mapu s podrobností téměř nulovou. A to považuji za lež a o značnou neserióznost. Pochopitelně je jich více, ale jejich přesný výčet, myslím, netřeba, stačí tento jediný, neoddiskutovatelný a nejjednodušeji průkazný.

Hovoříš o nepřekonatelně přesné hlasové navigaci., která mluví opravdu česky. Pravda, hlas je příjemný, dá se říci že opravdu nejlepší. Jenom, kvalita hodnoty hlasové navigace však není vždy vyhovující, stačí k tomu si zde přečíst staré diskuze, kdy i já jsem uváděl systémové příklady zmatečné a nevyhovující navigace. A světe div se, na totožných příkladech jak i-GO, tak i Navigon je bez problémů. Nutno ale říci, že důležitá je celková úroveň navigačních informací (ne jen hlasem), a tady, nezlob se na mě, je nepřekonatelnou jedničkou Navigon (a byl již i ve verzi 5).

O odchodu programátorů ani o managrských schopnostech nejmenovaného managera roku opravdu nic nevím, vím však, že jenom naprostý managerský zoufalec připustí v období rozdělování trhu rozklad nosného týmu. A k tomuto přesvědčení mě navedly i některé reakce i na tomto fóru, ale i řešení některých problémů. Např., při zavádění TMC ve verzi 1.6 bylo mezi doporučovaným příslušenstvím i příslušenství, které nemohlo danou problematiku řešit ani náhodou. Stačí se přečíst příslušnou diskuzi před necelým rokem. Místo omluvy mlžení, mlžení, až když jsem se nedal přiznání, že to nefunguje, bez omluvy. A tak se může pokračovat. Pokračovat třeba o tom, že my, co jsme zakoupili Dynavix před necelými 2 roky se starými mapami jsme neměli možnost update na novější, i když prokazatelně je Telematik měl k dispozici, a to ani za peníze. Pokračovat o tom, že jsme nestáli ani za to, aby nám někdo napsal e-maila s tím, že se cosi děje, ale že se to zvládne a že s námi počítají. Nepřišel ani s informací o verzi 7 s novými mapami. Nevím, třeba databázi stávajících zákazníku nedisponují, ale pak je to opravdu o těch managerských schopnostech, protože nechat si od odcházejících „loupežníků“ zcizit taková data jako je zákaznický kmen, a to jako manager SW firmy, to je opravdu silný kafe i pro mě. Ale ono se může pokračovat i do dnešních dnů. Nechat si na webu zveřejnit zákaznické faktury – to snad ani není třeba komentovat.
Jinak, instaluj si co chceš, je to tvůj problém, tvoje peníze. Můj názor je ten, že automobilové navigace současnosti jsou i o něčem jiném a čím již konkurenční softy disponují a kdyby jimi disponoval i Dynavix zcela jistě by to marketingově využili. A oni ne. Ono to pro mě tedy zůstane navigačním polotovarem i kdyby to náhodou navigovalo.
Prokes (1)|8.5.2007 23:53
Dobry den. Nebyl jsem zde jiz velmi velmi dlouho a doufal jsem, ze na Dynavix budu moci (verte, ze to je pro me velice bolestne) zapomenout a zkusit se orientovat na budoucnost.
...
Bohuzel. Pan Tvrzsky me svou reklamni kampani opet donutil se podivat, co vse podnika. Az ted jsem zjistil, ze me i na tomto foru pomlouva.

Tedy alespon to nejdluzetejsi:
Stale to nezaznelo - naopak je tu podsouvano neco jineho, ale tim "loupeznikem" nejsou odejivsi progamatori - ale prave zustavsi management. Podrobnosti uvedu pozdeji, ale zakladni pravdou je, ze byvala skupina programtoru VLASTNILA 50% spolecnosti Telematix Software, a.s. . Pokud si vzpomente na situaci, kdy se na scene objevila spolecnost Dynavix, a.s., tak uz tento tym MEL vlastnit ze 100%. Bohuzel se zjistilo, ze to byla pouze dobre prpiravena habadura. Dnes VSE ovlada pan Tvrzsky a spol.

To je i duvodem proc s touto firmou skutecne VEDEME spoudni spor a vzhledem k situaci zvazujeme dalsi. Pokud nekdo tvrdi opak, pak vedome lze.

Abych Vas ujistil, tak tym programtoru (z nich asi polovina byla i spolumajiteli) odchodem neziskala vubec NIC - naopak prisla nejen o leta prace, vlozene nadeje, invence, spousty energie atd., ale take o INVESTICI z vlastnich prostredku v radu nekolika milionu korun. Neodnesli jsme si nic vic, nez osobni veci. Nekteri z nas nedostali uz ani posledni vyplaty. Vzhledem k tomu, ze slo o skutecne mimoradne odporny proces, odmitl ve firme za teto situace, s timto vedenim a majitelem, pokracovat i zbytek (nemajitele) zamestnancu Dynavixu. Team se bohuzel nepodarilo udrzet a ten se z velke casti rozpadl. Byvaly programtori Dynavixu dnes pracuji vetsinou ve firmach jako je SUN, Unicorn ci GCWare jako radovi zamestnanci.

Dle nazoru nasich pravniku a znalcu, je navic nepochybne, ze spolecnost Telematix Software nema autorska prava na cely produkt - dokonce je naroku vice.

Velice me mrzi, co se stalo vsem nasim byvalym uzivatelum, ale verte, ze jsme delali maximum, aby jsme situaci zvratili a mohli zajistit KVALITNI a RADNY vyvoj produktu. Pri letmem pohledu na screenshoty se mi zda, ze temer vse, co vidim, jsme jeste stihli udelat my - navic jsou pouze nove mapy a mirne pozmene umisteni ovladacich prvku. Nic vic jsem po pul roce od noveho vyvoje ani necekal (nevim, kolik jich je - drive nas bylo kolem 15, z toho vyvojaru bylo asi 10 a to velice nadprumernych). Podstatne je, ze jim NIKDO nepredal jine know-how, nez jake lezelo primo ve zdrojacich.

Zdravim vsechny nase byvale priznivce, kterym musim osobne vyjadrit politovani nad situaci, ktera nastala.

Radek Prokes
jednatel Better Ways s.r.o.
Pandora_ce4you (17)|8.5.2007 23:59
To Mudrunka:

Dynavix jsem si koupil po zlevneni loni v cervnu, takze vim, ze jsem usetril. Navigon jsem nezkousel, takze nemohu tve tvrzeni ohledne presnosti navigace komentovat.

Jinak jsem se znovu docetl v komprimovane podobe to, co jsi tady uz napsal drive, ale nedozvedel jsem se nic konkretnejsiho na tema tve znalosti o kauze odchodu "tymu programatoru" z Telematixu. Navic si rikam, odkud vis, ze byly k dispozici novejsi mapy? Nedelas tady nahodou reklamu tomu byvalemu "tymu"?

Me osobne je jedno, co v Telematixu drive probehlo, zajima me nova verze a nove mapy a o tech se od tebe zrejme nic nedovim.

S odpovedi se trapit nemusis.

TELEMATIX SOFTWARE a.s. (14)|9.5.2007 11:06
Radovane Prokeši,

zdá se mi přímo neuvěřitelné, co si dovolíš ty, který jsi byl hlavní příčinou rozpadu bývalého vývojového týmu Telematix Software, napsat na zdejším diskuzním fóru. Nikdy jsem nechtěl tvé jednání řešit veřejně, ale zdá se mi, že není zbytí.

To, co tu píšeš, je směs lží, pravd a polopravd, což ty samozřejmě moc dobře víš. Napíšu ti tedy pouze to, co nevíš: Telematix Software a.s. nechala zpracovat posudek soudního znalce v oboru software a tento posudek zcela jednoznačně potvrzuje, že Telematix Software má veškerá potřebná autorská práva k verzi Dynavixu 1.6. (tím spíše k současné verzi nově uvedené na trh), nebo-li Telematix Software a.s. disponuje všemi potřebnými právy k prodeji Dynavix.

Na tomto fóru jsem tě nikdy nepomlouval, vše, co jsem o tobě napsal, byla a je pravda. K ostatním věcem, které píšeš, se vyjadřovat nebudu, ty jsou předmětem žaloby, kterou společnost Telematix Software na společnost Better Ways podala, resp. žaloby, kterou na tebe za tvé činy v pozici předsedy představenstva podá společnost Dynavix v nejbližších dnech.

Tomáš Tvrzský
Docent (1234)|9.5.2007 11:17
Pane Tvrzský, běžte už s tím, víte kam. Řešte si své problémy u soudu a nám to zde případně oznamte, až budete mít pravomocný rozsudek. A s tím soudním znalcem se nenechte vysmát, víme, jak to chodí - pokud vím, před pár týdny proběhla médii zpráva, jak soudní znalec zpracoval na jednu a tu samou věc dva naprosto rozdílné posudky, jeden pro obhajobu a druhý pro obžalobu...
HELEKAL PETR (195)|9.5.2007 11:56
Tak oběma protagonistům soudního sporu díky za objasnění Vašich postojů vůdči tomu druhému a je vidět že se nejen nemáte rádi, ale že z Vás peníze udělaly opravdu nesmiřitelné nepřátele. Ještě jednou díky. Ale spíš než Vaše spory by mě zajímalo tedy hlavně od majitele firmy Telematix, kdy bude nějaký update z verze 1,6 na nějakou další nebo je update možný jen zakoupením nových mapových podkladů? Jo a věnujme se tu opět a jen a zase navigaci Dynavix, jak jej zlepšit upravit a vylepšit atd. pro plnou spokojenost zákazníků, kteří ještě zbyli a pro ty nové co si navigaci teprve koupí.




PS: Tyto Vaše osobní spory sem opravdu netahejte, svědčí to nejen o vašem (ne)zdravém rozumu, ale i o Vaší inteligenci
TELEMATIX SOFTWARE a.s. (14)|9.5.2007 12:40
Dobrý den,

souhlasím s Vámi a chápu, že Vás naše spory s Radovanem Prokešem nezajímají. Od 15. února jsem se také snažil na tomto fóru reagovat pouze na věcné dotazy a nekomentovat diskuze, které se tu na téma bývalý "tým" vedly. Ale nereagovat na příspěvek Radovana Prokeše prostě nešlo. Omlouvám se a budu se snažit svou slabší chvilku neopakovat.

Předpokládám, že upgrade na novou verzi Dynavix (pouze SW, bez zakoupení map) bude možný během zítřka, kdy zpřístupníme link na našem webu.

14.5. - Omlouvám se za zpoždění, máme problém s Mobile manažerem. Kdo z vás ještě chvilku nevydrží, napište na podporu, pošleme vám upgrade s mírným návodem.

Tomáš Tvrzský
HELEKAL PETR (195)|9.5.2007 12:51
Konečně nějaké konkrétnější info o aktualizaci Dynavixu, díky za ni a doufám, že tentokrát již termín nebudete posunovat a jestli ano tak jen v rámci hodin a ne dnů. Mimochodem jaká vylepšení jste připravili oproti verzi 1,6? Jestli to tedy již není někde napsáno?
Docent (1234)|9.5.2007 13:10
Už se to probírá tady...
Poslední příspěvek na stránce :sarcastic: .
HELEKAL PETR (195)|9.5.2007 13:42
Na tom odkazu si spíš Mudrunka vylívá srdíčko za špatně investované peníze, teda podle něj. Mě spíš zajímá novinky oproti stávající verzi než hnidopišství nad manuálem, hlavně od někoho kdo již Dynavix založil do archivu a ač to i veřejně prohlási, tak má neustále snahu kopat do " mrtvoly". Tedy zajímá mě něco konstruktivního, to co se stalo a událo už asi nikdo z nás nezmění a je lepší se za poučení z minulosti hledět do budoucna než opačně. Dát sem pár obrázků nové verze a ne jen vytýkat nějaké chyby i když samozřejmě také závažné, ačkoliv nový Dynavix z nás asi ještě nikdo nemá
MIlan Kvasnica (88)|9.5.2007 14:04
Však obrázky máte v tom manuálu.

Pravda, obrázky jsou v navigaci to nejméně důležité. Podstatný je vynikající routing a bezešvost mapových podkladů.
Docent (1234)|9.5.2007 14:04
Podle mne bohatě stačí porovnat si ty manuály... Pokud by tam nějaké novinky byly, tak by se jistě firma neopomenula pochlubit hned v úvodu, že.
Ale komu není vzájemné rady, tomu není hospodářské pomoci ;) .
HELEKAL PETR (195)|9.5.2007 15:40
JO JO není hospodářské pomoci, ale člověk si pořád říká co kdyby už konečně? Problém s programátory se snad již opakovat nebude, na to si snad firma dá pozor a další velké zdržení snad už nehrozí, tak jen aby firma občas kouknula sem na web a registrovala připomínky, tak jak to bývalo kdysi před tím incidentem s programátory. Já bych ten soft ještě neodsuzoval dokud jej nemám v ruce a i když mapy jsou už zastaralé, pořád se podle nich dá jezdit
weszter (231)|9.5.2007 19:05
rád to tu čtu (je tu veselo :D ), ale jezdím podle tomtoma, přestože jsem kdysi dal peníze za demo dynavixu. jak je to s demem dnes? já bych dynavix rád znova vyzkoušel, neboť mě fascinovala čísla popisná v kdekteré díře (třeba u nás v Pardubicích jich bylo fakt hodně, oproti konkurenci...)
takže dotaz: co demo nebo trial?
Pavlos_2004 (147)|10.5.2007 09:54
Bohužel Dynavix 7 podle všech obrázků vypadá na "facelift" Dynavixu 1.6. Před rokem a něco se na tomto serveru diskutovalo o nástupci a ze strany Telematixu byla položena anketní otázka " Co si přejete v nové verzi ?".
Nic z připomínek se IMHO do DVX 7 nedostalo. A to je škoda. Takže opět zůstává nepoužitelný 3D pohled bez názvů ulic a projížděných měst/obcí , který je pro orietaci v neznámém prostředí nepostradatelný. :(( O bídné práci s POI ani nemluvím.
Dynavix byl pro mě dlouhou dobu navigační SW číslo jedna ( už jen kvůli počáteční investici ). Měl výbornou hlasovou navigaci ( Maruška je prostě Nr.1 ;) ) , skvělé je schéma křižovatek a sjezdů/nájezdů. Měl nejaktuálnější mapy. Ale výrobce ho zazdil sám. Vypustil verzi s nepoužitelným TMC. Nereflektoval připomínky uživatelů ...
Ale co ...
Asi brečím na špatným hrobě .....

Mudrunka (547)|10.5.2007 12:51
tož jsem hledal, až jsem našel. Konkrétně pokrytí map jednotlivých států mapami TeleAtlas 2007.04. Telematixem slibované podrobné Slovinsko a Chorvatsko přiložím. Doporučuji všem k prostudování, zejména těm, pro které jsem hnidopich, či obtížný hmyz s nějakým mindrákem. :D
HELEKAL PETR (195)|10.5.2007 15:50
No dobře, tak mapy nejsou do ulic ve všech místech, ale to spíš než chyba Dynavixu je spíš chyba samotné firmy Teleatlas, ne? I já jsem koupil tento soft za cenu 10t ale že bych na něj pořád a všude jen plival to zase ne, protože i když stará navigace pořád dobrá, aspoň mě zatím vždycky dovedla kam jsem chtěl, i když jsem taky občas trčel v zácpách navzdory TMC podpoře programu, samozřejmě není všechno jak by mělo být a podle našich představ, ale nadávat na nový software a nemít jej ještě ani v ruce, to je vidět mírně řečeno zaujatost, která nepomůže ani Vám ani ostatním. Jen se hold někteří baví na náš účet a budiž jim to přáno. Ale chtěl bych i pro tento soft objektivitu aspoň do doby než jej budeme mít v rukách a řádně jej vyzkoušíme. Jeden manuál celý software nedělá :D :D :D
Mudrunka (547)|10.5.2007 22:38
to HELEKAL PETR:
ano, zaujatý asi jsem, souhlasím. Je tomu tak, co jsem se seznámil i s jinými navigačními softy, a když jsem je porovnal s možnostmi Dynavixu 1.6. A když jsem porovnal soulad toho, co o svých produktech prohlašují jejich výrobci se skutečností. Souhlasím s tím, že nedostatečné mapové podklady některých států je záležitost výrobce dat, tedy TeleAtlasu. Ale on nikde neříká, že např. Slovinsko a Chorvatsko je podrobné, ba právě naopak. Taktéž všichni ostatní výrobci navigačních softů ve svých podkladech píší, že např. Slovinsko je „průjezdní“, nebo pokud jsou lepší datové podklady od jiných výrobců dat, používají ty lepší. Je tomu tak např. u i-GO a Chorvatska, Slovenska, Maďarska apod.
Jenom Telematix, např. zde , cituji : Dynavix®7 Holiday s podrobnými mapovými podklady států: Česká republika, Rakousko, Slovensko, Maďarsko, Polsko, Chorvatsko, Slovinsko je..(konec citace), v podstatě, lepší průjezdní mapy, vydává za podrobné. A proti tomu jsem se ohradil, ani tu novou generaci Dynavixu vidět nemusím. Ohradil jsem se z důvodu, že se jedná o jednoznačně klamavou reklamu s cílem uvést zákazníka v omyl, tedy lež. Zeptám se takto, kdo je potenciální zákazník dané verze? Ten, kdo kromě jízd po CZ plánuje cestu do Chorvatska a pokud nebude vědět a dá na danou klamavou reklamu…. zjistí, že pokud náhodou bude muset sjet z trasy mu náhle navigace bude k ničemu, stejně jako se nejspíš nedostane do místa určení. A to nehovořím o tom, že nevíme, zda je jedná o bezešvou mapu, či je zachováno to nešťastné přehazování map..
Dále, daný manuál už ke stažení není, nepochybně sami pochopili, že…. Smutné však je, že až na, v podstatě, upozornění. Z toho, že tam byl i ten nešťastný RDS přijímač Navilock usuzuji, že tomu moc píle nedali. Samozřejmě usuzuji směrem k tomu manuálu, ale můj názor je, že když odflákli tento….. Jisté však je, a právě z toho manuálu, že se téměř jedná o starý Dynavix 1.6 v trochu předělaném kabátě a vydávaném za novou generaci. Tady si dovolím malou vsuvku, Navigon novou generaci (verzi 6) pojal v totálně předělané grafice (soft vyloženě prokouknul), ale hlavně zcela předělal logiku ovládání, kupodivu k lepšímu. Ale zpět k Dynavixu : Souhlasím s tím, že se jedná o spekulaci, i když jedné změny jsem si na jednom obrázku všiml a pokud se nejedná o Potěmkinovu vesnici by to mohlo být zajímavé. I když nevím, snad by i v tom odfláknutém manuálu se o tom zmínili. Jedná se o celkem zdánlivě nevýznamnou věc, a to údaj délky pod ikonkou TMC, což by mohlo znamenat lecos. Ale je to jen a jen spekulace, doufám, že vám neuniklo, že pozitivní.
Jinak nevím, kdo a zda vůbec někdo, se baví na náš účet. Napadá mě snad jenom souvislost s mou druhou větou. Tedy ti, kteří vědí jak taky mohou některé navigace vypadat a jak mohou navigovat.
Na závěr jen snad to, že jste mě přesvědčil, skoro donutil k porušení mého slova. Konkrétně nahraji zpět Dynavix. Ne proto, abych ho využil k navigaci (na to si poměrně vážím mé nervové soustavy), ale abych si novou generaci prošel a vyzkoušel a měl pak podklady pro hanění či chválení. A věřte mě, nevěřte, přeji si, abych nový Dynavix mohl chválit. On mě totiž před těmi necelými 2 roky načapal, z pohledu navigace, v panenské podobě. I když, mou navigační jedničku (Navigon6) hned tak něco z trůnu neshodí a díky mapovým podkladům uvedených států dvojka (i-GO) to má asi taky jasný
Docent (1234)|10.5.2007 23:29
[QUOTE="Mudrunka"]Dále, daný manuál už ke stažení není, nepochybně sami pochopili, že….[/QUOTE]
Ale nepochopili to sami, my jsme jim to tady polopaticky (odvozeno od slovesa "po lopatě" ;) ) naservírovali... Firem, co tohle dělaj, je bezpočet, namátkou třeba zpravodajství iDnes - napíšou totální kravinu, pak si v diskusi přečtou, jak to je, takže původní článek bez slůvka komentáře či nedejbože dokonce omluvy opraví, a nakonec vypadají jako blbci ti v diskuzi, protože mluví o něčem, o čem se v článku vůbec nepíše...
A přesně tak budem vypadat my... Telematix jistě manuál kapánek poupraví...
HELEKAL PETR (195)|11.5.2007 05:41
Díky za Vaší budoucí objektivitu pane Mudrunko. Samozřejmě nikdo Vás ale nenutil znovu instalovat Dynavix to jsem po Vás skutečně nechtěl, ale budeme jej, snad i spolu, zkoušet a pak budeme třeba na firmu nadávat oba, bohužel to co se firmě stalo ji značně posunulo zpátky a vývoj dopadl tak jak dopadl, ale snad to nejhorší je za ní a bude to s Dynavixem zase jako dřív. To ale ukáže až čas tedy několik měsíců, jak se firma bude dál chovat a já doufám že to bude pro nás všechny přínosem. Musíme si uvědomit že po té akci s programátory vlastně začala firma znovu od začátku a ne všechno se daří hned. Jinak to že se někdo baví na náš účet, řekl bych stačí se podívat o cca 6 příspěvků výše. Ale nikdo mu to samozřejmě nezazlívá, protože jsme přece tolerantní a demokratičtí lidé, nebo snad nejsme? A nikdo Vás také nenutí aby jste honem rušil v PDA Vaši oblíbenou navigaci, se kterou jste spokojen, to po Vás opravdu nikdo nechce.
paja_1 (15)|11.5.2007 14:53
[QUOTE="TELEMATIX SOFTWARE a.s."]
Předpokládám, že upgrade na novou verzi Dynavix (pouze SW, bez zakoupení map) bude možný během zítřka, kdy zpřístupníme link na našem webu.

Tomáš Tvrzský[/QUOTE]

Tak jsem zkoušel včera přes managera stáhnout novou verzi a nic. :((

Nevíte někdo, kde jsou uložený oblíbené body? Mám jich tam už dost a už o ně nechci přijít.
KarelB_ce4you (50)|11.5.2007 18:22
... no nejspíš si tímhle krokem moc nepomůžeme:

"Dynavix 7

Připravuje se bezplatný update vzhledu pro stávající zakazníky. O vydáni updatu budou zákazníci informováni prostřednictvým emailu a webových stránek."

Navíc ze seznamu podporovaných zařízení zmizel (v PDF dokumentaci) hx4700, tak nevím, nejspíš je hotovo a vymalováno, alespoň u mne.

Nevíte někdo jestli i-go prodává "konkurenční" update? 8-(
Mudrunka (547)|11.5.2007 20:05
já nic neříkám, já se jenom usmívám. :D
Informace z poměrně spolehlivého, avšak neoficíálního zdroje, ohledně 8-( je [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Grachus_ce4you (81)|11.5.2007 22:51
Jenom si dovolim takovou malou poznamku kdyz uz se tu bavite o te mape Holiday. V soucasnosti to jsou nejlepsi data od Teleatlasu na dane tema a hlavne mapa Holiday oproti mape Visegrad je drazsi POUZE o 179 Kc vcetne DPH a je tam navic kompletni mapa Rakouska (100%), Slovinsko (42%) a mapa Chorvatska tam ma alespon velmi dobre udelana velka mesta (celkove pokryti 48%), kdyz uz nic.... Proto si myslim ze za tu smesnou cenu uz tyto tri mapy stoji.
Jinak me velmi mrzi ze se toto forum promenilo v mensi bojiste kde jeden prispevatel na druheho vrha nekaly obraz. V zasade si myslim ze u navigacniho softu jde predevsim o navigaci a myslim ze to slo perfektne uz u 1.6 verze (porovnavalo se to tu s TT i I-Go a DNVX bud nasel stejne trasy ci lepsi a hlasovku mel vzdy nejlepsi), dokonce to ma oproti konkurenci TMC i kdyz je v CR skoro nepouzitelne, coz neni zase chyba vyrobce. A pokud jde o cenu tak ta je tez prizniva u nove 7 verze.... To je to co zajima bezne uzivatele a chapu ze clovek ktery navigacemi zije na to pohlizi jinak, srovnava, kritizuje a spekuluje jak by to mohlo byt dale. Jen me mrzi ze to probiha v tak ostre forme.
Co se tyka vnitrnich problemu ve firme tak take souhlasim ze to je jejich vec. Telematix to zacal vydavat a vydava to doposud (pro me je dulezita kontinualita) a ze se prohodilo par lidi, kteri tu maji pseudofanklub uz me moc nerajcuje, tak to ve firmach chodi. Ale je to vdecne tema :) ktere kazdeho zajima - uznavam, neb taky si nekdy prectu Blesk.
Mudrunka (547)|12.5.2007 19:27
ale kolego Grachusi, nikdo tady neříká, že nejsou použity nejlepší, lépe řečeno nejnovější, data od TeleAtlasu. Jenom říká, že pro státy jako Chorvatsko, Maďarsko, Slovensko apod. jsou výrobci, kteří mají data mnohem lepší a o kterých se opravdu dá říci, že jsou podrobné. Stačí se jen podívat na skladbu dodavatelů map ke konkurenci, třeba i-GO.
Dále, 42%, resp 48 % pokrytí populace je úplně něco jiného, než 42%, resp. 48% pokrytí silniční sítě. Jedná se totiž o hodinky a holinky…… Pochopitelně pro obyvatele daného státu, řekněme třeba Chorvatska, je pokrytí podle populace asi důležitější, ale pro turistu, který se potřebuje pohybovat jinde než ve velkých městech je tak akorát na 2 věci. Stačí se jenom podívat na ty dokumenty, které jsem nabídl ke stažení, konkrétně mapky a každému soudnému musí být jasno. A znovu opakuji, pokud by se to podle pravdy, nevydávalo za mapy podrobné, byl bych zticha.
K trasám, nevím jak to bylo před rokem (v té době jsem by zaslepený propagátor Dynavixu a nic kromě něj mě nezajímalo), vím jenom že můžu porovnat současnost, tedy s i-GO Plus a Navigonem 6.1. A že by Dynavix 1.6 vynikal z pohledu výběru trasy, to ani náhodou. Schází mu varanta ekonomická. On je totiž schopný kvůli 1 minutě člověka hnát klidně i oklikou 10 km. A to možná stačilo před rokem, dvěma, ale navigační softy současnosti jsou už mnohem dál.
Taktéž informace, že jako jediný u nás disponuje TMC je informací zastaralou, už nepravdivou. Stejně jako informace, že TMC je u nás skoro nepoužitelná se nezakládá až tak na pravdě. Někdy před 3 měsíci jsem si náhodně udělal takovou zkoušku. Dopadla tak, jak dopadla. Konkrétně z přijatých 113 dopravních informací jich Dynavix dokázal zpracovat 4. Aby nedošlo k nedorozumění, slovy čtyři. A to byla pro mě poslední kapka a jakmile se u nás ukázaly softy také TMC podporující, přešel jsem na ně a jsem spokojený.
Doufám, že se na mě admini nebudou mračit, ale dovolím si dát něco málo odkazů k problematice TMC u nás. Ono totiž argumentovat na obou stranách bez podkladů, důkazů apod. je neproduktivní.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Grachus_ce4you (81)|13.5.2007 18:04
Je to usmevne pane Mudrunka, ale opravdu jsem se svoji poznamkou nechtel navazet do toho co jste rikal a o tom ze je spatne ze Telematix prohlasuje ze jde o podrobne mapy, s tim s vami souhlasim. Stejne tak i vy musite priznat ze 179Kc je za tyto mapy skvela cena. Opet me mrzi vas pristup kdy jste na me vyrukoval jako bychom byli zaryti nepratele. Chtel jsem vyjadrit svuj nazor od cehoz toto forum je a priznam se ze jsem se uz asi 3/4 roku touto problematikou tak hluboko nezajimal a napriklad to ze tu funguje vice vyrobcu s TMC v CR jsem nevedel (pouze ze I-Go neco zkousela o Vanocich :) a rad se v tomto poucim. Co se tyka navigacnich schopnosti Dynavixu tak o nich jsem naprosto presvedcen a do cile jsem s nim vzdy dojel a o tom to je. Opet vam ale neberu vase nazory...
Mudrunka (547)|13.5.2007 20:06
to Grachus:
došlo k nedorozumění a pokud má odpověď vyzněla konfrontačně se omlouvám, každopádně tak myšlena nebyla.
Co se týče navigačních schopností Dynavixu, nikde z mých předchozích příspěvků nemůžete číst, že bych tvrdil, že to nenaviguje (pochopitelně v místech, kde jsou mapové podklady opravdu podrobné). Můj názor však je, že současné navigace mají větší ambice než prostou, byť dynamickou, navigaci. A tady, ať se na mě nikdo nezlobí, Dynavix ustrnul na vavřínech, a prostě mu ujel vlak….
Souhlasím s Vámi, že v minulosti mě Dynavix vždy dovedl kam jsem potřeboval. Někdy sice s problémy, ale dovedl. No a z těch problémů bych vyzdvihl hlasovou navigaci, která ve vyhraněných případech je až matoucí.
Zajímavé je, že např. u Navigonu v místech s podrobnými mapami jsem problémy neměl ani ve verzi 5.
Jinak k tomu TMC, zatím žádný soft, který u nás funguje se s daným problémem nepopral na 100 %, bohužel. Ale to už je asi jiný vlákno…
Docent (1234)|13.5.2007 20:07
[QUOTE="Grachus"] Co se tyka navigacnich schopnosti Dynavixu tak o nich jsem naprosto presvedcen a do cile jsem s nim vzdy dojel a o tom to je.[/QUOTE]
Možná Vás to překvapí, ale já jsem do cíle vždy dojel i s mapou za pár korun ;) . Ale tahle diskuse je poslední dobou spíš o přístupu Telematixu k zákazníkům...
TELEMATIX SOFTWARE a.s. (14)|22.5.2007 17:29
[QUOTE="Grachus"]Je to usmevne pane Mudrunka, ale opravdu jsem se svoji poznamkou nechtel navazet do toho co jste rikal a o tom ze je spatne ze Telematix prohlasuje ze jde o podrobne mapy, s tim s vami souhlasim. Stejne tak i vy musite priznat ze 179Kc je za tyto mapy skvela cena. Opet me mrzi vas pristup kdy jste na me vyrukoval jako bychom byli zaryti nepratele. Chtel jsem vyjadrit svuj nazor od cehoz toto forum je a priznam se ze jsem se uz asi 3/4 roku touto problematikou tak hluboko nezajimal a napriklad to ze tu funguje vice vyrobcu s TMC v CR jsem nevedel (pouze ze I-Go neco zkousela o Vanocich :) a rad se v tomto poucim. Co se tyka navigacnich schopnosti Dynavixu tak o nich jsem naprosto presvedcen a do cile jsem s nim vzdy dojel a o tom to je. Opet vam ale neberu vase nazory...[/QUOTE]

Mapy Slovinska a Chorvatska jsme nazvali "podrobné", protože jsou podrobnější oproti částem, které jsou obsaženy v průjezdní mapě Evropy a stejně rozlišujeme i mapy všech ostatních států. Podobné označení používá i dodavatel map společnost Teleatlas (detailed map vs. major roads of Europe). Kdybychom věděli, že to některé naše věrné uživatele tak rozčílí, zcela jistě bychom zvolili jiné označení. Těm, které to zmátlo, se omlouváme, v příštím vydání mapových podkladů nebo software se tato politováníhodná událost již nebude opakovat.

Tomáš Tvrzský

PS: Pane Grachusi, chtěl bych Vám ještě bez jakékoli ironie poděkovat za Vaši mírnou podporu, i když se na tomto fóru ztrácí jako kapka v moři.
HELEKAL PETR (195)|22.5.2007 17:50
Podpora by byla ale chtělo by to buď dodržet slib o zpřístupnění update manageru do druhého dne nebo nic takového neslibovat. Já bych Vás taktéž rád podpořil, ale zatím nemohu protože již několik týdnů čekám na zaplacený update map. Obrázky na Vašem webu vypadají pěkně, ale bohužel tentokrát musím ač nerad souhlasit s Mudrunkou. Raději než na Vašem webu bych raději ty samé viděl na svém PDA. Takže zatím mi nezbývá než čekat. Bohužel a je to škoda jak pro mě tak i pro Vaši firmu.
TELEMATIX SOFTWARE a.s. (14)|23.5.2007 07:10
Dobrý den pane Helekale,

o Vaší objednávce víme, ale dokončení map Evropy trvá déle, než jsme očekávali. Raději Vám už nebudeme slibovat konečný termín, upgrade Vám ale určitě pošleme hned, jak to bude možné. Věříme, že to bude do konce tohoto týdne.
Mohl byste prosím kontaktovat naši podporu, abychom Vám případně v mezidobí zpřístupnili upgrade samotného programu?

S omluvou

Dynavix team