Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Dynavix Mobile 2005 po roce

Docent (1234)|7.3.2007 23:43
Ještě by sis asi měl změnit podpis ;) .
Yankee.106 (231)|8.3.2007 01:08
JJ ale až najdu ten "jiný SW", mám v pácu jak iGO tak TT6. Zatím jsem se nerozhodl, ale více mám nakloněno iGO ...
Mudrunka (547)|8.3.2007 07:34
to Yankee.106:
tož vítej do klubu naštvaných a ,možno říci, podvedených bývalých zákazníků fy Telematix, a.s. alias Dynavix, a.s. ohlížejících se po náhradním řešení.
Není to jednoduchý, jak vidím jsi připravený pro příjem RDS/TMC jako já a v tomto směru jaksi přetlak nabídky softů pro PDA na našem trhu zatím není. To je taky důvod, proč i nadále odmítám Velkého Tomíka. Navigon, můj bývalý kůň sice pro CZ TMC zprovoznil, ale stále dodává hanebné až nepoužitelné mapové podklady. Tedy, vychází mě to stejně, jako tobě, tedy i-GO. Ale čekám na verzi 2007, která to zmíněné TMC mít má. Jen mě trochu děsí ID karty, její přehazování nevěstí nic dobrého.
Yankee.106 (231)|8.3.2007 08:14
to Mudrunka k TMC ... ono dokud nebudou opravdu aktuální a SPRÁVNÉ :!: TMC zprávy, pak je ti navigace s touto funkcí úplně na pikaču :dead: Páč včera jsem díky TMC, které mě několikrát po Prase zavedlo do kolony a objížďku vedlo přes Štefánikův most a pak pěší zónou, u Masaryčky to nezanalo další uzavírku a od poloviny Husitské to hlásilo jednosměrku směrem dolů, takže jsem milé TMC vypnul a v první možné chvíli jsem vypnul i Dynavix (už jsem jej smazal, neřáda) a "zapnul" jsem osvědčenou a FUNGUJÍCÍ navigaci - manželka :D
kopacek (466)|8.3.2007 08:22
To Mudrunka: stav s navigacemi, kde je PLNĚ funkční RDS-TMC, je opravdu žalostný. Navigon nejenom že má v ČR nepoužitelné mapy (např. Liberec nebo Olomouc obsahuje pouze cca 5 průjezdních silnic) ale ani v Evropě to není na chlubení (mapy jsou z konce roku 2005, tedy asi jako Dynavix). Navíc na našem uzemí není TMC funkční - software sice načte seznam dopravních událostí, ale nezobrazí je na mapě a ani s nimi nikterak nepočítá, tedy zřejmě neobsahuje lokalizační tabulky. TT a Garmin Mobile XT pro PDA dopravní zprávy neřeší vůbec. Je tedy opravdu jediný "adept" a to iGO. U iGO 2006 SE (tedy předchůdci 2007) se ale stále uvolňují další a další beta verze a finální (včetně nových map) je stále v nedohlednu. Takže mám obavy, že 2007 vyjde za delší dobu. Podobný osud zatím stíhá i MioMap pro PDA, které mělo být nejpozději v únoru t.r. Na přímý telefonický dotaz je odpověď, že se stále čeká...
Takže se (i přes značnou alergii na značku Telematix a spol.) můžeme dočkat situace, že budeme "rádi" vítat nový Dynavix. Ovšem kardinální otázkou zůstává, jestli tomu vůbec někdy bude...
EDIT: tak to vypadá, že u iGO se konečně ledy [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] :yes:
Mudrunka (547)|8.3.2007 10:29
to Yankee.106:
no, s použitím naší techniky to na první pohled opravdu vypadá, že TMC zprávy u nás zatím nejsou nic moc. Na mobilmánii o tom proběhla poměrně rozsáhlá diskuse ve vláknu „Proč je u nás TMC/TMC k ničemu“. Skončilo to prokázáním, že informace na základě naší techniky jako by nebyly, ale ony ve skutečnosti v éteru často lítají a lítají a jsou smutné z toho, že je např. Dynavix nechce a nechce. Tedy, že i u nás je o co stát, jen k tomu mít plně funkční navigační soft, což jmenovaný není. Tvou ctěnou náhradní navigaci Ti závidím, u mě zase její vyřazení z provozu (umlčení) a nahrazením PDA navigací zajistilo pohodu, klídek, tabáček.

to Kopacek:
ano, jenom já lokalizační tabulky považuji za data, tedy mapové podklady a ty jsou u nás v Navigonu opravdu hanebný a nepoužitelný.
K i-GO a veletrhu CeBIT. Před rokem tady taky přicházely informace o Navigonu 6 , jako pomalu o konečném řešení, s tím, že je to na spadnutí. Výsledek, pro PDA to bylo uvolněno nedávno v kvalitě pro nás viz. výše.
K Dynavixu, po zkušenostech nepředpokládám, že budu novou verzi a je jedno zda bude, či nikoliv, nějak vítat. To by musel být pozlacený a Tvrzský mě osobně přemlouvat. Oboje je absurdní a nemožný.
Marek L. (28)|8.3.2007 13:08
S RDS-TMC je to opravdu složitější. Tento týden jsem byl na schůzce ve firmě Teleasist, která zpracovává a připravuje informace k vysílání.

Příčin, proč RDS-TMC funguje tak, jak funguje, je víc. Jak už zde bylo uvedeno, informace v systému a éteru jsou. Navigace jim ale z různých důvodů nerozumí: kvůli nedostatečným nebo neaktuálním lokalizačním tabulkám (viděl jsem mapu současné verze a byl nemile překvapen), kvůli špatnému příjmu, kvůli černé skříňce v navigaci, kdy jen výrobce ví, jak data zpracovává.

Na tohle téma chci připravit několik článků, začne to zřejmě příští týden.
Mudrunka (547)|9.3.2007 09:28
[QUOTE="Marek L."]...kvůli černé skříňce v navigaci, kdy jen výrobce ví, jak data zpracovává.[/QUOTE]
no, u Dynavixu se jedná spíš o černou díru ve které se informace ztrácejí, tudíž není co zpracovávat
Pavel Stejskal (155)|28.3.2007 18:52
Takže Vážení, s hlubokým smutkem v srdci Vám oznamuji, že jsem dnes definitivně odepsal Dynavix 2005, sic ne po roce, jak je název tohoto vlákna, ale téměř po dvou letech. Přešel jsem na Garmin Nüvi 660 a po nájezdu prvních cca 700km s tímto přístrojem jsem si jenom nadával, proč jsem to už neudělal dávno.
MIlan Kvasnica (88)|28.3.2007 20:55
Ten Nüvi, to je pro PDA?
Pavel Stejskal (155)|28.3.2007 21:39
Ne, ne, je to navigace typu All-In-One. Ale víc bych už asi správně o mé nové navigaci psát neměl, protože to nepatří na tento server.
Nicméně svého LOOXE 718 (i když bez navigace) používám dále.
Pavel Stejskal (155)|31.3.2007 16:54
[QUOTE="TELEMATIX SOFTWARE a.s."]

2. K dnešnímu dni současný vývojový tým zvládl vše, co je potřebné k "údržbě" současné verze Dynavix, tj. zejména je schopný updatovat mapové podklady a řešit připomínky uživatelů. Kromě toho ale usilovně pracujeme na nové verzi Dynavix (vycházející z verze 1.6), která by měla být hotová do konce března letošního roku. Současně s tím předpokládáme prodej dalšího typu PND a prodej nové verze Dynavix bude podpořen reklamní kampaní.

3. Testujeme mapové podklady Navteq a v případě, že bude v březnu skutečně uvolněn release s pokrytím ČR srovnatelným s mapami Teleatlas, je možné, že je budeme distribuovat.

Tomáš Tvrzský
předseda představenstva Telematix Software a.s.[/QUOTE]

:?: :?: :?: :no: :no: :no:
M66 (116)|31.3.2007 17:16
Pavel Stejskal: koukám, že přes kategorická prohlášení ti stále osud Dynavixu leží na srdci. Nebo že by jen nostalgie ;) ?
Pavel Stejskal (155)|31.3.2007 20:00
Ne, ne, to je jen utvrzení, že jsem udělal správné rozhodnutí, to je spíš taková skrytá poznámka směrem k Telematixu, aby si uvědomil, proč už přicházejí i o skalní příznivce. Víš, kdyby se tady včera objevila informace od Telematixu, že usilovně pracují, nicméně to do konce března nestihli a že to vypadá, že by mohlo být za......atd, tak se tento můj příspěvek s otazníky a palci vůbec neobjevil. Mne hrozně naštvalo, že pomalu vyhrožují soudem i internetovým diskuzím za pomluvy, ale aby sem tam na diskuzi napsali zprávičku co se děje, jaký je stav, tak to ani náhodou, pan Prokeš ten s námi komunikoval a většinou jsme věděli na čem jsme.
A tohle jsem stále ještě nepřekousl, peníze od nás za sw inkasovali (nemalé) a teď nemají ani čas, aby napsali pár řádečků, hanba, hanba, hanba.
Ale jak jsem psal, už dříve, ten soft jsem měl fakt rád (bez ironie)
Mudrunka (547)|31.3.2007 22:04
Taktéž chci, ale bez nějakého smutku v srdci, Vám oznámit, že jsem definitivně a bez možnosti návratu dnes odstranil z mého stroje skoro navigační soft s názvem Dynavix. Použil jsem k tomu jedinou fungující funkci Dynavix Manageru. Všechny ostatní funkce, v rozporu se sliby Tvrzského, kterého by to chtělo navrhnout na managera roku, jsou totiž nefunkční. Je to od firmy Dynavix, a.s. až dojemné, starají se o to, aby utíkající zákazníci si mohli od jejich plevelu alespoň vyčistit PDA-čka a tak je připravit pro bezproblémové nahrání konkurenčních softů.
Pavel Stejskal mě se svou invektivou předešel. Chystal jsem se provést, v podstatě stejný výtah stejného vytahovacího příspěvku Tvrzského, ale chtěl jsem jim dát možnost, aby své sliby, jako správní chlapi, splnili nějakým dalším velkohubým prohlášením jako apríl.
kopacek (466)|31.3.2007 22:36
Teda kluci, vy jste mně dali... ;-) Pevně jsem se rozhodl, že na téma Dynavixu již nikdy neobětuji ani vteřinu (odinstaloval jsem již vloni), ale vaše příspěvky mě "pohladili na duši" a tak jsem to rozhodnutí musel porušit.
Na jednu stranu jsem rád, že se potvrdilo pravidlo, že když někdo nesympaticky vystupuje, tak většinou i jeho dílo nepatří k nejpovedenějším. Na druhou stranu pochopitelně je tu nostalgie nad navigací, za kterou jsme dali v dnešní době nepředstavitelné peníze, kterou jsme měli určitou dobu i rádi, strávili jsme s ní stovky hodin a která - hlavně - měla před sebou budoucnost. Ale osud (nebo spíše chování konkrétních lidí) to zařídil jinak.
Nu což, v kapitalismu na uvolněné místo velmi rád nastoupí někdo jiný a tak se naštěstí zase setkáváme na diskuzních fórech o úplně jiných navigacích...
pslany (130)|2.4.2007 06:44
Panove, vidim, ze nejsem sam, amen ...
Méďa (69)|12.4.2007 17:38
Vážený pane Tvrzský,
když už jste zde uvedl informace o vydání nové verze Dynavixu do konce března letošního roku, bylo by dobré kdyby jste zde uvedl informace kdy skutečně bude nová verze. Já jsem uživatelem Dynavixu a Dynavix mi pravidelně padá cca 10km před cílem a proto bych opravdu rád vyzkoušel novou verzi, která doufám už tyto problémy mít nebude.
KarelB_ce4you (50)|15.4.2007 19:23
[QUOTE="Méďa"]Vážený pane Tvrzský,
když už jste zde uvedl informace o vydání nové verze Dynavixu do konce března letošního roku, bylo by dobré kdyby jste zde uvedl informace kdy skutečně bude nová verze. Já jsem uživatelem Dynavixu a Dynavix mi pravidelně padá cca 10km před cílem a proto bych opravdu rád vyzkoušel novou verzi, která doufám už tyto problémy mít nebude.[/QUOTE]

... a nebo "hodit ručník do ringu" a ukončit tak vzájemné trápení. Moje verze Dynavixu mi zase opakovaně sděluje, že je poněkud zastaralá a je čas provést upgrade... :((

Děkuji.
TELEMATIX SOFTWARE a.s. (14)|18.4.2007 12:05
[QUOTE]... a nebo "hodit ručník do ringu" a ukončit tak vzájemné trápení. Moje verze Dynavixu mi zase opakovaně sděluje, že je poněkud zastaralá a je čas provést upgrade... :((

Děkuji.[/QUOTE]

Dobrý den,

Vaše verze Dynavixu Vám nesděluje, že je zastaralá, ale že mapové podklady, které používáte, jsou starší než 12 měsíců. Zakomponování této "hlášky" do programu bylo jednou z podmínek licenční smlouvy se společností Navteq. Po kliknutí "OK" Dynavix funguje bez jakýchkoli dalších omezení.

S pozdravem

TELEMATIX SOFTWARE a.s.
TELEMATIX SOFTWARE a.s. (14)|18.4.2007 12:15
[QUOTE="Méďa"]Vážený pane Tvrzský,
když už jste zde uvedl informace o vydání nové verze Dynavixu do konce března letošního roku, bylo by dobré kdyby jste zde uvedl informace kdy skutečně bude nová verze. Já jsem uživatelem Dynavixu a Dynavix mi pravidelně padá cca 10km před cílem a proto bych opravdu rád vyzkoušel novou verzi, která doufám už tyto problémy mít nebude.[/QUOTE]

Dobrý den,

na software Dynavix usilovně pracujeme, po reakcích na zdejším fóru se mi ale opravdu nechce napsat konkrétní datum nové verze. Omezím se proto na časové určení "brzy".
To, že Vám Dynavix vytrvale padá 10 km před cílem je zvláštní a podle Vašeho popisu těžko určit příčinu. Mohl byste kontaktovat naši podporu?

Tomáš Tvrzský, Telematix Software a.s.
draceksoptik_ce4you (91)|18.4.2007 12:34
Vazeny pane Tvrzky,
jsem zvedavy, jak budete resit s aktualizaci tech lidi, kteri si zakoupili Vas produkt nekdy v polovine roku (coz mezi ne patrim ja) tesne pred vznikajici problemy. Kdyz mate uvedeno, ze aktualizace je 1x rocne.. Nevim nevim co si o tom asi myslet, ze spise predpokladam, ze asi nezahrnete tu nadchazejici aktualizaci map.. Nebo pro nas bude potesenim, ze v pripade uvedene nove aktualizace dat ci produktu, bude nam novym zakaznikum v polovine konce minuleho roku, umozneno bezplatne aktualizace ci nahrady poskozenym, ze umoznte nejake napravy (treba misto 1xaktualizace nahradit 2x?)? Jednak kvuli te cene, ktera je ci byla vyssi nez u konkurence?
Dekuji za pripadnou reakci ci odpovedi, jak bude resen takova problematika.
S pozdravem
TELEMATIX SOFTWARE a.s. (14)|19.4.2007 16:44
[QUOTE="draceksoptik"]Vazeny pane Tvrzky,
jsem zvedavy, jak budete resit s aktualizaci tech lidi, kteri si zakoupili Vas produkt nekdy v polovine roku (coz mezi ne patrim ja) tesne pred vznikajici problemy. Kdyz mate uvedeno, ze aktualizace je 1x rocne.. Nevim nevim co si o tom asi myslet, ze spise predpokladam, ze asi nezahrnete tu nadchazejici aktualizaci map.. Nebo pro nas bude potesenim, ze v pripade uvedene nove aktualizace dat ci produktu, bude nam novym zakaznikum v polovine konce minuleho roku, umozneno bezplatne aktualizace ci nahrady poskozenym, ze umoznte nejake napravy (treba misto 1xaktualizace nahradit 2x?)? Jednak kvuli te cene, ktera je ci byla vyssi nez u konkurence?
Dekuji za pripadnou reakci ci odpovedi, jak bude resen takova problematika.
S pozdravem[/QUOTE]

Dobrý den,

upgrade softwarové části (z Dynavix 1.6 na novou verzi) bude stále zdarma a update mapových podkladů bude pro stávající zákazníky za výrazně nižší ceny, než je cena nového produktu. Od uvedení nové verze Dynavix bude možné zakoupit na našem e-shopu např. update mapových podkladů Evropy za 1785,- Kč včetně DPH.

Tomáš Tvrzský, Telematix Software a.s.
draceksoptik_ce4you (91)|20.4.2007 00:09
[QUOTE="TELEMATIX SOFTWARE a.s."][QUOTE="draceksoptik"]Vazeny pane Tvrzky,
jsem zvedavy, jak budete resit s aktualizaci tech lidi, kteri si zakoupili Vas produkt nekdy v polovine roku (coz mezi ne patrim ja) tesne pred vznikajici problemy. Kdyz mate uvedeno, ze aktualizace je 1x rocne.. Nevim nevim co si o tom asi myslet, ze spise predpokladam, ze asi nezahrnete tu nadchazejici aktualizaci map.. Nebo pro nas bude potesenim, ze v pripade uvedene nove aktualizace dat ci produktu, bude nam novym zakaznikum v polovine konce minuleho roku, umozneno bezplatne aktualizace ci nahrady poskozenym, ze umoznte nejake napravy (treba misto 1xaktualizace nahradit 2x?)? Jednak kvuli te cene, ktera je ci byla vyssi nez u konkurence?
Dekuji za pripadnou reakci ci odpovedi, jak bude resen takova problematika.
S pozdravem[/QUOTE]

Dobrý den,

upgrade softwarové části (z Dynavix 1.6 na novou verzi) bude stále zdarma a update mapových podkladů bude pro stávající zákazníky za výrazně nižší ceny, než je cena nového produktu. Od uvedení nové verze Dynavix bude možné zakoupit na našem e-shopu např. update mapových podkladů Evropy za 1785,- Kč včetně DPH.

Tomáš Tvrzský, Telematix Software a.s.[/QUOTE]

Vazeny pane Tvrzky,
dekuji za pripadnou odpoved.. No nechci nejak polemizovat, ale stejne si myslim, ze v pripade aktualizace map je cenove drazsi (i kdyz pro Evropu, coz asi bude zajimavejsi - coz ja vlastnim).Kdyz jste zavedli tu Visegrad s cenou 1190,- Kc, tak pak k cene az k 1800,- je velky skok.Fakt je, ze nevim jake je v pozadi pri pracovni priprave k vysledku. Je to jen dotaz ci nazor.
Nevim, nekde jsem si to precetl v diskusich, ze by mapy byly udajne i pro CR od firmy Navqtek, a ne od Teleatlasu.. Co je na tom pravdy? Je mozny, ze treba jsem nekde cetl, ci preslechl, ze se na tom nic nemeni.. Ze mapy CR ci jinych statu, ktere byly od Teleatlasu byly kvalitnejsi nez od Navqteku.. Muzete kdyztak k tomu neco rici? Od jakych firem budou mapove podklady? A popripade asi nejaky predbezny termin,kdy bude moznost aktualizace a zda bude obsahovat lokalizacni tabulky pro RDS-TMC prijem? Myslite, ze nejak do konce cervna budou, kdy zacnou doby dovolene?

Dekuji za pripadne odpovedi a s pozdravem
TELEMATIX SOFTWARE a.s. (14)|20.4.2007 10:49
[QUOTE="draceksoptik"]
Vazeny pane Tvrzky,
dekuji za pripadnou odpoved.. No nechci nejak polemizovat, ale stejne si myslim, ze v pripade aktualizace map je cenove drazsi (i kdyz pro Evropu, coz asi bude zajimavejsi - coz ja vlastnim).Kdyz jste zavedli tu Visegrad s cenou 1190,- Kc, tak pak k cene az k 1800,- je velky skok.Fakt je, ze nevim jake je v pozadi pri pracovni priprave k vysledku. Je to jen dotaz ci nazor.
Nevim, nekde jsem si to precetl v diskusich, ze by mapy byly udajne i pro CR od firmy Navqtek, a ne od Teleatlasu.. Co je na tom pravdy? Je mozny, ze treba jsem nekde cetl, ci preslechl, ze se na tom nic nemeni.. Ze mapy CR ci jinych statu, ktere byly od Teleatlasu byly kvalitnejsi nez od Navqteku.. Muzete kdyztak k tomu neco rici? Od jakych firem budou mapove podklady? A popripade asi nejaky predbezny termin,kdy bude moznost aktualizace a zda bude obsahovat lokalizacni tabulky pro RDS-TMC prijem? Myslite, ze nejak do konce cervna budou, kdy zacnou doby dovolene?

Dekuji za pripadne odpovedi a s pozdravem
[/QUOTE]

Dobrý den,

bohužel musím znovu přiznat, že je pro mě obtížné zde cokoli slibovat, protože při případném zpoždění vývoje se reakce některých členů tohoto fóra blíží hysterii. Pokud nenastanou nepředvídané komplikace, koncem června by nový Dynavix měl být v prodeji již několik týdnů a měl by mít lokalizační tabulky pro RDS-TMC v ČR. Zcela určitě budou použity mapy Teleatlasu.
Ohledně map Navteq Vám mohu napsat, že jejich nový release z konce března letošního roku se nám zatím jeví pro použití v ČR kvalitnější než Teleatlas, dosud ale u nás nepadlo konečné rozhodnutí, zda-li změníme mapového dodavatele.

S pozdravem

Tomáš Tvrzský, Telematix Software a.s.
HELEKAL PETR (195)|22.4.2007 08:16
NO SLIBOVAT KLIDNĚ MŮŽETE, NA TO UŽ JSME TADY CELKEM ZVYKLÍ, ale my všichni by jsme radši než řeči konečně vyděli činy, tedy nové updaty a mapy, patřím taktéž k těm prvním betatesterům, kteří do navigace investovali 10 tisíc a nakonec to všechno skončilo? Jsem asi jen bláhový blázen, když ještě čekám na novou verzi Dynavixu a taky asi poslední, ale sakra už hněte zadkama a začněte něco opravdu dělat, i když už je zatraceně pozdě. Sám mám alternativní navigaci, bohužel všechno bez použitelného TMC zpravodajství, ale je již konec dubna a od Vaší firmy stále nic nevypadlo. JJ připomíná mi to slogan " Nikdo Vám nedá tolik, co my Vám můžeme slíbit ". Takže ať už je od Vás něco venku, ale ne jen nějaká tisková či jiná zpráva.
Yankee.106 (231)|22.4.2007 19:15
Dynavix u mě skončil :!: I kdyby přišel se světobornou funkčností či funkčním TMC na E-Tenu, tak mě tento software do PDA NESMÍ :evil: Dal jsem za něj bezmála 10k:$: a NIKDY neuměl to, co bylo velkohubě slibováno :sarcastic:
Docent (1234)|22.4.2007 22:10
[QUOTE="TELEMATIX SOFTWARE a.s."]bohužel musím znovu přiznat, že je pro mě obtížné zde cokoli slibovat, protože při případném zpoždění vývoje se reakce některých členů tohoto fóra blíží hysterii. [/QUOTE]
Mno, kdybych dal za navigaci deset klacků a teď se koukal, jak jsem mohl mít něco daleko levnějšího a dále vyvíjeného, tak bych byl hysterický taky... Naštěstí mně úplně stačilo seznámení s trial verzí a zjištění, že Dynavix nesahá třeba iGu ani po kotníky :evil: .
Lupus1 (65)|25.4.2007 01:38
Taky patrim mezi ty, kteri kupovali Dynavix mezi prvnimi.
Taky me neskutecne vytocil vyvoj cele situace...
Ale po srovnani Dynavixu s iGo a TomTomem musim rict, ze samotne jadro systemu je az na nektere jeste ne zcela vyladene veci na VYSOKE UROVNI. Coz se tyka odezvy systemu, algoritmu i vyuziti informaci z mapovych podkladu (napr. cisla popisna, kde ma Dynavix zdaleka nejlepsi pokryti v CR).

Neryl bych do softwaru, ale do managementu okolo, kteri jej ZATIM dokonale pohrbil...:(
HELEKAL PETR (195)|25.4.2007 05:37
Když jsem posílal mail na support oddělení v podstatě mi odpověděli to samé co pan ředitel ( či jakou má funkci) Tomáš Tvrzký. Že by navigace začala vstávat z popela jako ten bájný Fénix? Sám bych tomu byl velice rád, protože jsem této navigaci fandil a stále fandím i když mě ta situace za poslední rok velice zklamala.


"Dobrý den,

v současné době pracujeme na převodu nových mapových podkladů od firmy Teleatlas a Navteq. Mapy budou k dispozici formou placeného upgradu asi za jeden měsíc. Cena u map celé Evropy zdřejmě nepřekročí dva tisíce korun. Časem se více dozvíte na našich stránkách www.dynavix.com

S pozdravem

Jiří Bradáč
Technická podpora
Telematix Software, a.s.
Na Žertvách 34
18000 Praha 8
support@dynavix.com
http://www.dynavix.com
tel:+420284094644
fax:+420284094631

From: Petr Helekal [mailto:OLSEED.UNCOVICE@seznam.cz]
Sent: Sunday, April 22, 2007 7:39 AM
To: Info
Subject: Další update navigace

Zajímalo by mě kdy bude vydána další update Vaší navigace Dynavix, program mi již při zapnutí hlásí že poslední aktualizace map je již více než rok stará. S pozdravem Petr Helekal"


Takžře uvidíme do měsíce, jestli se něco pohne a nebo navigaci definitivně pohřbím

Mudrunka (547)|25.4.2007 07:18
[QUOTE="Viking11"]Neryl bych do softwaru, ale do managementu okolo, kteri jej ZATIM dokonale pohrbil...:([/QUOTE]
:yes: :yes: :yes: :yes: :yes: alespoň u mě nenávratně!!!! :yes: :yes: :yes: :yes:
MIlan Kvasnica (88)|25.4.2007 08:04
Ale zjevně se stále vracíte.
Docent (1234)|25.4.2007 08:09
Vy nechodíte na hřbitov ;) ?
MIlan Kvasnica (88)|25.4.2007 08:20
Je to ostuda, ale nechodím.

Když už tu pliveme na vedení, tak bych rád morálně podpořil v úsilí postavení nové verze a to pochválením algoritmu:

Naplánujte trasu Ostrava-Poruba -> Olomouc v Tomtomu, Igo a Dynavixu a představte si, že řídíte kamion.

Pak se podívejte, která z těch tří navigací vás žene přes Odry.

A ještě k opěvovanému Igo: to vážně jezdíte do Poreče přes Šmarja?
Mudrunka (547)|25.4.2007 10:14
to Milan Kvasnica:
nevracím, nevracím, a to z důvodu, že po instalaci za cca 10 talířů při nutných akcích na mém přístroji, kdy jsem potřeboval „přesunout“ vše potřebné i nepotřebné na CF kartu mě Manager Dynavix nabídnul jedinou fungující funkci, odstranění programu. Tak jsem ji použil.
K dalšímu:
já nevím, jak vy, ale já kamion neřídím, ani řídit nechci. Můžu ovšem říci, že např. vámi citované i-GO, jako jediná mnou alespoň někdy provozovaná navigace ve variantě „ekonomické“ volí léty ověřené trasy na všech mnou dlouhodobě provozovaných cestách, kdy léty jsem našel doopravdy nejoptimálnější varianty. A, ale z jiných důvodů než uvádíte vy, o i-GO hovořím jako o mé „navigační dvojce“. Velkého Tomíka nevím, neznám, ani znát nechci. Jenom vím, že Dynavix do té Pořeče vás nedovedl ani přes tu Šmarju a pokud neodstraní to nesmyslné „přehazování“ map, tak vás dovede maximálně za „humna vaší zahrádky“. A pokud odstraní, stejně skončíte v první rakouské koloně!
Karel Chaloupka (15)|25.4.2007 13:46
Pokud bude v prodeji nová verze (DYNAVIX 7?) do konce května, tak asi do něj půjdu. Rozhodoval jsem se zda počkat na vydání DYNAVIX 7 a IGO 8 a podle ohlasů lepší koupit, ale dnes mi přišla odpověď od eNAV, s.r.o., že podle dostupných informací bude program iGO 8 uveden na trh ve třetím čtvrtletí letošního roku, což může být klidně v září, takže dávám DYNAVIXU měsíc. Počítám, že v nové verzi budou všechny problémy uváděné zde ve fóru odstraněny a DYNAVIX bude nejlepší navigace ;)
HELEKAL PETR (195)|25.4.2007 15:36
Tak tak, jen bych chtěl novému vývojovému týmu připomenout, že je zde již nový operační systém pro PC a to Windows Vista. Sice má taktéž ještě spoustu much, ale já na něj jedu již od doby testování, tedy od doby co jsem byl betatesterem. Takže bych chtěl říci, aby se nezapomnělo taky na napsání Dynavix Manageru pro tento OS.
Méďa (69)|26.4.2007 16:45
[QUOTE]Dobrý den,

na software Dynavix usilovně pracujeme, po reakcích na zdejším fóru se mi ale opravdu nechce napsat konkrétní datum nové verze. Omezím se proto na časové určení "brzy".
To, že Vám Dynavix vytrvale padá 10 km před cílem je zvláštní a podle Vašeho popisu těžko určit příčinu. Mohl byste kontaktovat naši podporu?

Tomáš Tvrzský, Telematix Software a.s.[/QUOTE]Dobrý den,

podporu jsem kontaktoval a po krátké konzultaci jsem provedl změnu nastavení. Tento týden jsem najezdil cca 1500km po Čechách, Rakousku a Maďarsku bez jediného pádu.:yes:
Díky a už se těším na novou verzi. Doufám že použijete "Bezešvé" mapy, protože to přepínání map je fakt hrozné a to jsem nemusel po Německu nebo Francii, které jsou rozděleny na 2 mapy.
draceksoptik_ce4you (91)|4.5.2007 11:42
Koukam ze na www.dynavix.cz je uz verze 7.. Tak to jsem zvedav, jaky to bude..
Mudrunka (547)|4.5.2007 12:42
cha, cha, pokud se člověk přes úvod proklikne dále zjistí, že se jedná o starý, neschopný "Dynavix® Mobile 2005 ". Opravdu zajímavý počin nového produktivního týmu pod starým neproduktivním vedením. Změnit obchodní jméno starého výrobku a vydávat to za inovaci by nenapadlo ani mě!!:D :D
Pavlos_2004 (147)|4.5.2007 13:01
:no: Na stránkách DYNAVIXu je sice zmínka o verzi 7 , ale v e-shopu stále a vytrvale prodávají Dynavix Mobile 2005. :no:
Jen jsem zvědav, kolik bude stát upgrade ( nebo spíš jestli vůbec bude ) a hlavně jestli se SW posune alespoň na úroveň iGO.
Pokud by DYNAVIX byl propracovaný jako NAVIGON 6 a měl konečně možnost pracovat s POI , tak bych ho vzal možná na milost :cool: .
KarelB_ce4you (50)|7.5.2007 16:48
[QUOTE="TELEMATIX SOFTWARE a.s."]

Dobrý den,

upgrade softwarové části (z Dynavix 1.6 na novou verzi) bude stále zdarma a update mapových podkladů bude pro stávající zákazníky za výrazně nižší ceny, než je cena nového produktu. Od uvedení nové verze Dynavix bude možné zakoupit na našem e-shopu např. update mapových podkladů Evropy za 1785,- Kč včetně DPH.

Tomáš Tvrzský, Telematix Software a.s.[/QUOTE]

...tak nová verze včetně map je, zdá se, na světě, mohu požádat o informaci jestli se stále počítá s upgrade 1.6 na vyšší verzi (bez map) zdarma? Dnes jsem zkoušel Dynavix Mobile Manažer a nic ...

Děkuji
Mudrunka (547)|7.5.2007 18:28
omyl, jedna velmi důležitá funkce v Dynavix Manageru je stále funkční, je jí odinstalování programu. Tato funkce je velmi důležitá, pomocí ní se totiž PDA odplevelí pro nahrání skutečně navigačních softů.
Jinak souhlasím - slovo chlapa a k tomu ještě managera roku má opravdu jiné důsledky
Zdenek Malinsky (9781)|7.5.2007 18:44
Na palmserveru asi tolik nekritizují, tak jsou info tam :D :D :D

Tady :

Ceny variant
Dynavix 7 přichází v několika variantách a samozřejmě nechybí ani výhodný upgrade z nižších verzí. Aby toho nebylo málo, tak se také snižují ceny...

Pro PDA (noví zákazníci)
Mapa ČR + MRE (průjezdní Evropa) - koncová cena 2380 Kč vč. DPH (2000 bez)
Mapa Visegrád + MRE - koncová cena 2796,50 Kč vč. DPH (2350 bez)
NOVINKA Mapa Holiday + MRE (= Visegrád + podrobné Rakousko, Slovinsko a Chorvatsko) - koncová cena 2975 Kč vč. DPH (2500 bez)
Podrobná mapa Evropy - koncová cena 3986,50 Kč vč. DPH (3350 bez) - v prodeji do deseti dnů

UPGRADE (pouze pro stávající zákazníky s licencí Dynavix Mobile 2005)
Mapa ČR + MRE (průjezdní Evropa) - koncová cena 952 Kč vč. DPH (800 bez)
Mapa Visegrád + MRE - koncová cena 1190 Kč vč. DPH (1000 bez)
NOVINKA Mapa Holiday + MRE (= Visegrád + podrobné Rakousko, Slovinsko a Chorvatsko) - koncová cena 1309 Kč vč. DPH (1100 bez)
Podrobná mapa Evropy - koncová cena 1785 Kč vč. DPH (1500 bez) - v prodeji do deseti dnů

PND - NOVINKA
DYNAVIX THETA - jednoúčelové navigační zařízení se 4" displejem, vlastní import hardware, Mapa ČR + MRE (průjezdní Evropa) - koncová cena 6999 Kč vč. DPH (5881,50 bez)
DYNAVIX THETA + Mapa Visegrád + MRE - koncová cena 7300 Kč vč. DPH (6134,50 bez)
DYNAVIX THETA + Mapa Holiday + MRE (= Visegrád + podrobné Rakousko, Slovinsko a Chorvatsko) - koncová cena 7500 Kč vč. DPH (6302,50 bez)


A dokonce si můžete zasoutěžit o Fiat Puňto. ;)
Mudrunka (547)|7.5.2007 19:08
no, ono šlo hlavně o to, že byl slíben bezplatný upgrade soft. části z 1.6 na novou verzi bez map. A ono to není. A ono je to velmi důležitý, protože je to pojistka pro nepoučitelný aby „nekupovali zajíce v pytli“.
Jinak se klaním velkému mágu a manageru roku. Podrobné Slovinsko, kromě Telematixu, snad opravdu nikdo nemá. Holt magie je magie.:D :D :D
Surgical (2364)|7.5.2007 20:32
Co me se tyce, tak Telematix jiz ode mne neuvidi ani korunu....

Stejna masaz o nej navigaci, nej mapach, nej podpore atd. uz tady blahe pameti probehla, jak to dopadlo, vime. 2x do teze vody nevstoupis.

Howgh.
weszter (231)|7.5.2007 21:06
no, kdysi jsem za 125 kč (nebo tak nějak) koupil demo dynavixu a na základě tohoto dema koupil jinou navigaci :)
letos by demo za kilo nebylo? já bych to za kilo nebo za dvě zkusil, za tři litry budu dost opatrnej a asi "novinku" zkoušet nebudu a zůstanu věren stávajícímu konkurentovi...
Pandora_ce4you (17)|8.5.2007 17:39
To Mudrunka: Jaky strasny mindrak te trapi, ze tady porad blinkas, i kdyz jsi Dynavix davno odinstaloval?
Mudrunka (547)|8.5.2007 18:51
to Pandora:
No právě, že jsem odinstaloval, lépe řečeno odplevelil. A ten mindrák?
Zbytečně vyhozených 10 klacků za, v porovnání s konkurenčními navigačními softy, polofunkční skoro navigační polotovar. Tebe by to nenaštvalo?
Pandora_ce4you (17)|8.5.2007 19:53
To Mudrunka:

Jestli jsi dal deset tisic za Dynavix, musel sis ho kupovat nekdy zacatkem minuleho roku, od kvetna ho zlevnili. Otazkou pro me je, jestli tou dobou ty ostatni navigacni softy byly opravdu lepsi nez Dynavix? Mozna v necem byly, ale nemyslim, ze by to bylo tak, jak to licis - tedy ostatni funguji naprosto perfektne bez problemu a Dynavix bud nefunguje, nebo funguje spatne. Z meho pohledu ma Dynavix porad neprekonane presnou hlasovou navigaci, ktera mluvi opravdu cesky, a v ostatnich funkcich je +- srovnatelny s ostatnimi. Zkousel jsem samozrejme vice softu...
Ceny navigacnich softwaru za rok klesly neuveritelne a tvuj mindrak (ze jsi zaplatil 10k) je mozna i pochopitelny, ale s tim ti zrejme jen tak nekdo nepomuze. Nechapu ale, proc tady resis i veci, ktere se softem vubec nesouvisi - hodnotis manazerske dovednosti vedeni Telematix Software, vyjadrujes se k odchodu byvalych programatoru apod. - mas nejake info, ktere my ostatni nemame, takze to vsechno muzes hodnotit a vis, o cem mluvis (pises)? Jestli mas info, o ktere se muzes podelit, rad se take neco dovim...
Jinak ja si novou verzi Dynavix urcite nainstaluju:-), teda hned, co Telematix zprovozni odkaz...:-(